Dodaj do ulubionych

Polski punkt widzenia (interes) jest najważniejszy

17.09.14, 12:58
Pora na zwrot w polskiej polityce. Stop zbrojeniom, dość militaryzacji! Dość dywagowania o III wojnie światowej i machania szabelką. Wojna to nie zabawa elit ani metoda na wyleczenie kompleksów narodowych. To przede wszystkim cierpienie tysięcy ludzi, to śmierć, ból, strach, zniszczenie. Bronisław Komorowski i jego militarna świta chyba za wiele naczytali się Sienkiewicza. Pora się obudzić. Żyjemy w czasie pokoju w XXI wieku. Zamiast zwiększać wydatki na zbrojenia i kupować zbędny złom od Amerykanów, pora zająć się polityką społeczną, rodzinną, gospodarczą. Jeżeli zaś chcemy być solidarni z Ukraińcami, to otwórzmy dla nich rodzimy rynek pracy i zatrudniajmy ich w ramach umów na etat. Ciekawe, czy Komorowski albo Kaczyński będą tak samo gościnni wobec ukraińskich pracowników, jak względem amerykańskich żołnierzy.
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan Re: Polski punkt widzenia (interes) jest najważni 17.09.14, 13:24
      www.bialapodlaska.myoptimus.com/wp-content/uploads/2013/06/Sowiecka-ulotka-do-%C5%BCo%C5%82nierzy-polskich-17-wrze%C5%9Bnia-1939-%E2%80%93-Dow%C3%B3dca-Frontu-Bia%C5%82oruskiego-Michai%C5%82-Kowalow-Odezwa_sowiecka_1939_2-746x1024.jpg
    • wislocki12 Dobre serce czy szantaż? 17.09.14, 20:38
      "Jedyna realna siła, jaką dysponuje Rosja, to 8,5 tys. głowic i nuklearnych i środki ich przenoszenia.
      (...)
      Idealnym celem będzie któreś z miast Europy Srodkowo-Wchodniej - Warszawa lub Wilno. Polska i Litwa sprawiają wystarczająco dużo problemów by wyłączyć je z gry. To byłby prezent dla rosyjskich radykałów, uznających Polskę i kraje nadbałtyckie za zdrajców. A NATO zmuszone byłoby do kapituacji." - mówi Andriej Piontkowski, politolog i publicysta z Moskwy.
      Jak rozumiem, twoje rady wynikają tylko z dobrego serca...
      Ale zdanie: "Wojna to nie zabawa elit ani metoda na wyleczenie kompleksów narodowych. To przede wszystkim cierpienie tysięcy ludzi, to śmierć, ból, strach, zniszczenie" brzmi już jak cyniczna groźba! :-((
      • lech.junosza Re: Dobre serce czy szantaż? 10.10.14, 10:19
        wislocki12 napisała:

> "Jedyna realna siła, jaką dysponuje Rosja, to 8,5 tys. głowic i nuklearnych i ś
        > rodki ich przenoszenia.
        > (...)
        > Idealnym celem będzie któreś z miast Europy Srodkowo-Wchodniej - Warszawa lub W
        > ilno. Polska i Litwa sprawiają wystarczająco dużo problemów by wyłączyć je z gr
        > y. To byłby prezent dla rosyjskich radykałów, uznających Polskę i kraje nadbałt
        > yckie za zdrajców. A NATO zmuszone byłoby do kapituacji." - mówi Andriej Piontk
        > owski, politolog i publicysta z Moskwy.
        > Jak rozumiem, twoje rady wynikają tylko z dobrego serca...
        > Ale zdanie: "Wojna to nie zabawa elit ani metoda na wyleczenie kompleksów narod
        > owych. To przede wszystkim cierpienie tysięcy ludzi, to śmierć, ból, strach, zn
        > iszczenie" brzmi już jak cyniczna groźba! :-((
        Ech Wy tryzubem rzeźbieni ... .
    • wislocki12 Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 17.09.14, 22:19
      Prof. A. Nowak: "Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939" - Fronda.pl, 17 września:
      "Porównania tego, co stało się 75 lat temu, do obecnych wydarzeń na wschodzie Ukrainy narzucają się same. Ukraina została pozostawiona sobie tak samo, jak Polska w 1939 roku."
      Rzadko podzielam punkt widzenia prof. Nowaka, ale tym razem całkowicie zgadzam się z nim! :-)
      • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 17.09.14, 23:26
        wislocki12 napisała:

> Prof. A. Nowak: "Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939" - Fronda.pl, 17 wrz
        > eśnia:
        > "Porównania tego, co stało się 75 lat temu, do obecnych wydarzeń na wschodzie U
        > krainy narzucają się same. Ukraina została pozostawiona sobie tak samo, jak Pol
        > ska w 1939 roku."
        > Rzadko podzielam punkt widzenia prof. Nowaka, ale tym razem całkowicie zgadzam
        > się z nim! :-)

Wisłocki odpuść już sobie te propagandowe popierdywania - proszę.
        Zastanów się moment, co by było gdyby Janki nie podpuścili Ukraińców i nie zrealizowali Rewolucji na Majdanie?
        Ja stawiam, że Ukraina właśnie byłaby po wolnych wyborach, nikt by im nie odebrał Krymu, nie byłoby żadnej wojny domowej, a Rosja licytowałaby się z zachodem o jak najlepsze warunki pomocy.
        • wislocki12 Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 00:03
          Chyba dworujesz sobie! W słynnej mowie po przejęciu Krymu Putin: "Sformułował bardzo konkretne cele. Nie tyle odbudowę rosyjskiej strefy wpływów, ale zebranie wszystkich "ruskich ziem" (jak Iwan Groźny, sic!), wzięcia pod ochronę wszystkich rosyjskojęzycznych i prawosławnych. Ludzie z partii wojny nakłaniają Putina do rozpętania trzeciej, właściwie czwartej wojny światowej. Bo trzecią była dla nich zimna wojna. Chcą wziąć za nią rewanż, bo uważają, że rozpad ZSRR był ich przegraną." (Newsweek, 38/2014)
          I to byłoby na tyle, a Tobie i twojemu rodakowi lech.junoszy serdecznie już dziękujemy! ;-))
          • lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 08:21
            Płk.KGB zabija rakietami-wisłocki cytatami!
            • lech.junosza "wisłocki12" - rozumiem, że jako Ukrainiec .. 18.09.14, 09:33
              .. sorry Łemk nie masz innego wyboru jak za cenę ośmieszanie się - wypisywanie durnot. To nawet zrozumiałe, ale przyjmij do wiadomości, że jednej z tych noworosyjskich republik szefuje Ukrainiec. Więc i Ty masz szansę ... .
              • lech.junosza A wracając do tematu wątku: 18.09.14, 09:35
                Polskie firmy o lepszym poziomie ekonomicznym i technologicznym po zakupieniu przez zagraniczne podmioty zostają zlikwidowane lub zostawione z marginalną produkcją, aby wyeliminować konkurencję. Skutek: Polska ma strukturę państwa kolonialnego, na 60 banków tylko 3 są polskie. Nie ma wielkiego polskiego handlu - wielkie sieci są zagraniczne. Nie ma wielkiego przemysłu, na 100 największych przedsiębiorstw tylko 3 są polskie. (Zagraniczne przedsiębiorstwa są obciążone 4 razy mniejszym podatkiem niż u siebie. Emigracja – 2 mln Polaków już nie wróci. Milion stale się przemieszcza. Mamy 2 mln bezrobotnych. Zadłużenie Polski to ok. 4 biliony zł, a 100 mld zysków co rok odchodzi z naszego kraju do zagranicznych przedsiębiorstw.
                Czy nadal jesteśmy przekonani do krzewienia „demokracji” na Ukrainie ?
              • przesmiewca-lux Re: "wisłocki12" - rozumiem, że jako Ukrainiec .. 18.09.14, 09:40
                lech.junosza napisał:

> .. sorry Łemk nie masz innego wyboru jak za cenę ośmieszanie się - wypisywanie
                > durnot. To nawet zrozumiałe, ale przyjmij do wiadomości, że jednej z tych nowor
                > osyjskich republik szefuje Ukrainiec. Więc i Ty masz szansę ... .

Pisać do lechosia powinieneś przez filtr rusofobii paranoidalnej, na którą cierpi.
                Trzeba zrozumieć, że przeżył, rozkułaczanie, kolektywizację, elektryfikację, gułag, okupację, uciekł z Katynia, a na koniec Putin zabił mu jego prezydenta.
                • wislocki12 Kolejna insynuacja 18.09.14, 19:50
                  Jako Ukrainiec? Nie widzę w tym niczego kompromitującego, ale zapewniam, insynuacja i tym razem kompletnie bezzasadna! :-((
                  • przesmiewca-lux Re: Kolejna insynuacja 18.09.14, 22:11
                    wislocki12 napisała:

> Jako Ukrainiec? Nie widzę w tym niczego kompromitującego, ale zapewniam, insynu
                    > acja i tym razem kompletnie bezzasadna! :-((

To nie insynuacja, a opis objawów ;-D
                • lech.junosza Re: "wisłocki12" - rozumiem, że jako Ukrainiec .. 19.09.14, 11:20
                  przesmiewca-lux napisał(a):

> lech.junosza napisał:
                  >
                  > > .. sorry Łemk nie masz innego wyboru jak za cenę ośmieszanie się - wypisy
                  > wanie
                  > > durnot. To nawet zrozumiałe, ale przyjmij do wiadomości, że jednej z tych
                  > nowor
                  > > osyjskich republik szefuje Ukrainiec. Więc i Ty masz szansę ... .
                  >
                  > Pisać do lechosia powinieneś przez filtr rusofobii paranoidalnej, na którą cier
                  > pi.
                  > Trzeba zrozumieć, że przeżył, rozkułaczanie, kolektywizację, elektryfikację, gu
                  > łag, okupację, uciekł z Katynia, a na koniec Putin zabił mu jego prezydenta.
                  Fakt. Straszne miał życie.
          • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 09:33
            wislocki12 napisała:

> Chyba dworujesz sobie! W słynnej mowie po przejęciu Krymu Putin: "Sformułował b
            > ardzo konkretne cele. Nie tyle odbudowę rosyjskiej strefy wpływów, ale zebranie
            > wszystkich "ruskich ziem" (jak Iwan Groźny, sic!), wzięcia pod ochronę wszystk
            > ich rosyjskojęzycznych i prawosławnych. Ludzie z partii wojny nakłaniają Putina
            > do rozpętania trzeciej, właściwie czwartej wojny światowej. Bo trzecią była dl
            > a nich zimna wojna. Chcą wziąć za nią rewanż, bo uważają, że rozpad ZSRR był ic
            > h przegraną." (Newsweek, 38/2014)

Fajne kazanie strzeliłeś ;-D
            Najbardziej podobało mi się o Putinie, który przemienia się w Iwana Groźnergo hahahahahaaaa.... po prostu śliczne.
            Pozostaje jedynie kwestia wiary w twoje niepoparte niczym słowa. Tym bardziej, że zdroworozsądkowa obserwacja rzeczywistości mówi zupełnie co innego.

Wystarczy się zastanowić kto kogo i za co napadł w tym konflikcie i jak wyglądałaby dziś sytuacja gdyby Putin rzeczywiście chciał "zbierać ziemie", a nie był to jedynie propagandowy frazes dla ciasnych umysłów.

> I to byłoby na tyle, a Tobie i twojemu rodakowi lech.junoszy serdecznie już dzi
            > ękujemy! ;-))

Rozmnożyłeś się i zmieniłeś narodowość, czy rozpadła ci się osobowość?
            • lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 10:17
              Ty durny lewak może napisać,że dażenie do posiadania silnej armii jest machaniem szabelką.Niestety Stronnictwo Rosyjskie od czasów Targowicy,ciągle posługuje sie tym samym argumentem.Wtedy targowiczanie zmniejszanie wydatków na armię tłumaczyli dobrem Rzeczpospolitej,dzisiaj junosze i inne lewaki postulują to w imie Pokoju i Postępu na świecie.
              • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 11:39
                lechowski51 napisał:

> Ty durny lewak może napisać,że dażenie do posiadania silnej armii jest machanie
                > m szabelką.Niestety Stronnictwo Rosyjskie od czasów Targowicy,ciągle posługuje
                > sie tym samym argumentem.Wtedy targowiczanie zmniejszanie wydatków na armię tłu
                > maczyli dobrem Rzeczpospolitej,dzisiaj junosze i inne lewaki postulują to w imi
                > e Pokoju i Postępu na świecie.

Lechosiu!!!
                Znowu nie wziąłeś leków? Co ci się kochany rusofobie ubzdurało? Przecież ja niczego takiego nie pisałem.

• lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 12:13
                  Nufdny jestes z tymi lekami jak i wisłocki z wklejkami!.Nie pisałem o Tobie a o Twoim kumplu junoszy,ze Stronnictwa Rosyjskiego.
                  • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 12:28
                    lechowski51 napisał:

> Nufdny jestes z tymi lekami jak i wisłocki z wklejkami!.Nie pisałem o Tobie a o
                    > Twoim kumplu junoszy,ze Stronnictwa Rosyjskiego.

Wiesz, że średniointeligentny gimnazjalista potrafi odpisać pod właściwym postem?
                    Może zacznij cytować?
                    • lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 12:37
                      Może zamiast o mnie napiszesz coś o tym co w temacie wątku?.Czyli o oddaniu Polski w łapy Putina bez wystrzału.
                      • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 13:10
                        lechowski51 napisał:

> Może zamiast o mnie napiszesz coś o tym co w temacie wątku?.Czyli o oddaniu Pol
                        > ski w łapy Putina bez wystrzału.

Przykro mi Lechosiu, ale ja nie miewam urojeń.

Prosiłem cię byś przedstawił mi swoje poglądy na genezę i współczesność konfliktu ukraińskiego. Wiłeś się jak nadepnięta żmija, robiłeś wszystko by uniknąć tematu, a teraz chcesz bym produkował posty SF? Jaja sobie robisz z rzeczywistości i takich pojęć jak fakt, prawda, obiektywizm oraz dyskusja na przyzwoitym poziomie?

A tak między nami, to czytając poniektóre wasze posty dochodzę do wniosku, że tu nikt nie chce dyskutować, a nawet rozmawiać. Tu nie ma wymiany wiedzy i poglądów, a przecież do tego zostały powołane fora zwane dyskusyjnymi. Tu jest bicie piany, onanizowanie się, odreagowywanie kompleksów i wzajemne obrzucanie różnościami.
                        Pomijam propagowanie postaw troglodyckich czynione przez resmena.
                        • lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 13:22
                          Ty znowu wskoczyłeś na "swojego konika",czyli Ukraine zniewoloną przez Yankesów!.Ten wątek jest o bezsensowności dozbrajania polskiej armii,zainicjowany zresztą przez Twojego kumpla ze Stronnictwa Rosyjskiego junosze.Ty tez jak i on uważasz,że stworzenie np tarczy antyrakietowej na Polską i silne lotnictwo,to wymachiwanie szabelką wobec naszego przyjaciela, płk.KGB Putina?
                          • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 14:11
                            lechowski51 napisał:

> Ty znowu wskoczyłeś na "swojego konika",czyli Ukraine zniewoloną przez Yankesów!.

To prawda, że dużo wiem na ten temat, ale to nie zmienia faktu, że ty znowu unikasz odpowiedzi ;-D

> Ten wątek jest o bezsensowności dozbrajania polskiej armii,zainicjowany zres
                            > ztą przez Twojego kumpla ze Stronnictwa Rosyjskiego junosze.Ty tez jak i on uwa
                            > żasz,że stworzenie np tarczy antyrakietowej na Polską i silne lotnictwo,to wyma
                            > chiwanie szabelką wobec naszego przyjaciela, płk.KGB Putina?

Tutaj są dwa sątki. Po pierwsze istnieje umowa pomiędzy FR i USA zabraniająca umieszczania tego typu instalacji w państwach postsowieckich.

Po drugie możemy się zbroić ile tylko chcemy. Możemy w ogóle zlikwidować wszelkie wydatki państwa i przekazać je na rzecz obronności, udupiając tym samym jeszcze bardziej polskie społeczeństwo, a Ruscy, gdy tyko zechcą tak, czy tak przykryją nas czapkami.
                            Nie mówiąc o tym, że gdyby nie daj Boże zaczął się poważny konflikt, to pierwsze atomówki spadną na Polskę będą miały napis Made in USA, a dopiero te następne Sdełano w CCCP. I żadne tarcze służące do obrony USA nam nie pomogą. Wręcz będą celem specjalnym.

Ja naprawdę bardzo bym chciał żeby Polska było silnym gospodarczo i militarnie państwem, ale patrząc realnie, to niestety mrzonka.

• lechowski51 Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 18:44
                              Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złodziejem.Od razu mi to śmierdziało.Bo ten prymitywek nie jest w stanie sklecić samodzielnie paru poprawnych zdań.No i się nie myliłem!
                              lewica.pl/?id=29784&tytul=List-otwarty-przeciw-militaryzmowi
                              • wislocki12 "twój kumpel", "lewak", "złodziej", "prymitywek" 18.09.14, 20:10
                                Oj, Lechowski, Lechowski, to już chyba wszystko na co Cię stać: "twój kumpel", "lewak", "złodziej", "śmierdziało", "prymitywek"... I to wszystko raptem w dwóch prostych zdaniach! Niesamowite! ;-((
                              • przesmiewca-lux Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 18.09.14, 22:10
                                lechowski51 napisał:

> Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złodziejem.Od razu mi to śmierdziało.B
                                > o ten prymitywek nie jest w stanie sklecić samodzielnie paru poprawnych zdań.No
                                > i się nie myliłem!

Coraz częściej się zastanawiam za co ja ciebie lubiłem?
                                Przecież ty masz już takie odloty, że nie wiem czy nawet bardzo doświadczony psychiatra za tobą nadąży.
                                • wislocki12 Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złodzieje 19.09.14, 00:12
                                  Przyznam się szczerze, że za Tobą też nigdy nie przepadałem. I już nie będę wspominał nawet twoich odlotów! Chociaż najbardziej podoba się mi ten: "Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złodziejem." Niesamowite! Ile w tym finezji, że o precyzji nie wspomnę... ;-))
                                  • przesmiewca-lux Re: Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złod 19.09.14, 00:49
                                    wislocki12 napisała:

> Przyznam się szczerze, że za Tobą też nigdy nie przepadałem. I już nie będę wsp
                                    > ominał nawet twoich odlotów! Chociaż najbardziej podoba się mi ten: "Twój kumpe
                                    > l junosza jak każdy lewak jest złodziejem." Niesamowite! Ile w tym finezji, że
                                    > o precyzji nie wspomnę... ;-))

Cy ciebie już rozum całkiem opuścił? Co ty bredzisz? Że niby ja coś tak durnego... ?

• lech.junosza Re: Ukraina jest sama - tak jak Polska w 1939 22.09.14, 20:35
                                lechowski51 napisał:

> Twój kumpel junosza jak każdy lewak jest złodziejem.Od razu mi to śmierdziało.B
                                > o ten prymitywek nie jest w stanie sklecić samodzielnie paru poprawnych zdań.No
                                > i się nie myliłem!
                                lechowski51 - jesteś zwykłą tchórzliwą i faszystowską gnidą. Sram ci na twój durny ryj. Nie dziękuj i już się nie oblizuj.
                            • wislocki12 4000 ruskich jak 300 Spartan? ;-)) 18.09.14, 21:56
                              "Rosja koncentruje wojska na północy Krymu. Przygotowanie do uderzenia?" - wPolityce, 18 września:
                              "Cztery tysiące żołnierzy skoncentrowała Rosja na granicy między okupowanym przez nią Krymem a obwodem chersońskim na południu Ukrainy.
                              Poinformował o tym rzecznik ukraińskiej Rady Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony (RBNiO) Andrij Łysenko."
                              No tak, jak powiadasz, rosyjskich żołnierzy w ogóle na terytorium Ukrainy nie ma! ;-))
                              • przesmiewca-lux Re: 4000 ruskich jak 300 Spartan? ;-)) 18.09.14, 22:05
                                wislocki12 napisała:

> No tak, jak powiadasz, rosyjskich żołnierzy w ogóle na terytorium Ukrainy nie ma! ;-))

Ja tak powiadam? Gdzie?

Poza tym Krym nie był nie jest i raczej nie będzie terytorium Ukrainy.

Po pierwsze.
                                Ruscy nigdy nie weszli na Krym, bo od wieków tam byli i to nie tylko jako przeważająca nacja, ale i jako jednostki zbrojne Federacji Rosyjskiej. Więc jak mogli przekroczyć granicę?

Po drugie.
                                Jak można przekroczyć granice, które prawnie nie istnieją, bo kolejne ukraińskie rządy, przez 23 lata nie znalazły czasu na zmianę statusu Ukrainy w ONZ i rejestrację jej granic. W ONZ Ukraina funkcjonuje na wpisie z 1946 roku, z modyfikacja w 1990 jako członek WNP w granicach ZSRR administrowanych przez Moskwę. Czyli de iure Rosjanie mogą tam robić, co chcą, bo zgodnie z prawem międzynarodowym to ich terytorium.

Dopiero niedawno Poroszenko wydał polecenie przeprowadzenia demarkacji granic. Nie wiem, czy to kolejna propaganda, czy głupota? Demarkacja teraz jest potrzebna i owszem, ale pomiędzy Ukrainą, a nowymi republikami i FR. A za chwilę będzie potrzebna pomiędzy Ukrainą, a Noworosją.

Po trzecie.
                                Od 1917r. Krym należał do ZSRR. Wcześniej do Rosji. Jeszcze wcześniej do Tatarów. Jeśli Ukraińcy tam bywali, to jedynie jako niewolnicy, gdyż głównym źródłem dochodów Tatarów był handel wziętymi w jasyr Rusinami. W XVIII wieku Rosja zajęła Krym i się skończyło. Po prostu zrobiła tam porządek.

Owszem. Nikita Chruszczow I Sekretarz KC KPZR reprezentując ZSRR w 1954 roku podarował Krym Ukraińskiej Socjalistycznej Republice Radzieckiej, która była własnością ZSRR., czyli ZSRR de iure podarował Krym samemu sobie. Po prostu został przesunięty z jednej republiki radzieckiej do drugiej republiki radzieckiej. To mniej więcej tak jakby Tusk przeniósł Hel do zachodniopomorskiego.

Po czwarte.
                                Decyzja Chruszczowa nie dotyczyła, bo zgodnie z prawem nie mogła dotyczyć miasta Sewastopol, który funkcjonował jako miasto zamknięte o specjalnym statusie i był podporządkowany służbom specjalnym i organom wojskowym.

Po piąte.
                                Forma przekazania Krymu Ukraińskiej SRR naruszała prawo ZSRR i obu zainteresowanych republik i jako niezgodna z prawem nie może nieść skutków prawnych. Mówiąc kolokwialnie jest nieważna.

Po szóste.
                                Wolą mieszkańców Krymu od 20 lat była jego niezależność od władz w Kijowie. Społeczne nastroje separatystyczne narastały wraz z coraz większą nieudolnością kolejnych rządów, pogarszaniem warunków i poziomu życia społeczeństwa, brakiem inwestycji i perspektyw.

Po siódme.
                                Krym nie wrócił do Rosji na zasadzie zbrojnej agresji. Armia ukraińska oddała nie tylko terytorium, ale jednostki wojskowe oraz okręty bez sprzeciwu i jednego strzału. Ba, znakomita większość żołnierzy dobrowolnie i z uśmiechami na twarzach przeszła do armii FR.

Jeśli chcesz źródeł i szczegółów sięgnij po "Tomasz Bohun. Chruszczow i Krym. „Mówią Wieki”. Nr 4 (651), s. 88-91, kwiecień 2014."

• wislocki12 Chadry z poligonu 18.09.14, 22:24
                                  No tak, zapomniałeś jeszcze tylko o bukietach chabrów z poligonu! ;-))
                                  • przesmiewca-lux Re: Chadry z poligonu 18.09.14, 23:08
                                    wislocki12 napisała:

> No tak, zapomniałeś jeszcze tylko o bukietach chabrów z poligonu! ;-))

Głębia twojego merytorycznego podejścia powala ;-D
                                • wislocki12 Re: 4000 ruskich jak 300 Spartan? ;-)) 18.09.14, 22:55
                                  No tak, hulaj dusza, piekła nie ma... Przekraczaj granice, bo przecież ich nie ma, wal z armat, miażdż gąsienicami czołgów, zabijaj, pędź ukraińskich jeńców, jak hitlerowców, zestrzeliwuj samoloty z niewinnymi cywilami! Czy to jest to, co proponujesz Polakom? Serdecznie dziękujemy! :-((
                                  • przesmiewca-lux Re: 4000 ruskich jak 300 Spartan? ;-)) 18.09.14, 23:18
                                    wislocki12 napisała:

> No tak, hulaj dusza, piekła nie ma... Przekraczaj granice, bo przecież ich nie
                                    > ma, wal z armat, miażdż gąsienicami czołgów, zabijaj, pędź ukraińskich jeńców,
                                    > jak hitlerowców, zestrzeliwuj samoloty z niewinnymi cywilami! Czy to jest to, c
                                    > o proponujesz Polakom? Serdecznie dziękujemy! :-((

Czy ty czasem chodzisz po ziemi i postrzegasz świat jakim jest, a nie jakim wyłania się z oparów twojego absurdu?
                                    Fakty u ciebie nie istnieją, prawo międzynarodowe również, na vox populi stopery w uszy, a historię się wytnie. Do niedawna prezentowałeś się jako wiecznie głupawo uśmiechnięta hybryda błazna z wiejskim głupkiem. Teraz nie wiem co napisać.
                                    • wislocki12 Skazał sliepoj... 18.09.14, 23:35
                                      No tak, czyli de facto, że o de iure nie wspomnę, Rosjanie mogą na Ukrainie, że nie wspomnę o Polsce, robić, co chcą, bo zgodnie z prawem międzynarodowym to ich terytorium... Cóż, pasmotrim, uwidim... skazał sliepoj! ;-))
                                      • przesmiewca-lux Re: Skazał sliepoj... 18.09.14, 23:40
                                        wislocki12 napisała:

> No tak, czyli de facto, że o de iure nie wspomnę, Rosjanie mogą na Ukrainie, że
                                        > nie wspomnę o Polsce, robić, co chcą, bo zgodnie z prawem międzynarodowym to i
                                        > ch terytorium... Cóż, pasmotrim, uwidim... skazał sliepoj! ;-))

Tak zdecydowanie lepiej. Dziękuję, że wróciłeś do tekstów błazna i uśmieszku głupka wioskowego.
                                        Nie lubię być zaskakiwany.
                                        • wislocki12 Pasmotrim, uwidim... 19.09.14, 00:01
                                          Mam nieodparte wrażenie, że powiedzonko "Pasmotrim, uwidim" pasuje raczej do sceptyka... :-) A kto okaże się błaznem? "Pasmotrim, uwidim..." ;-))
                                          • przesmiewca-lux Re: Pasmotrim, uwidim... 19.09.14, 00:51
                                            wislocki12 napisała:

> Mam nieodparte wrażenie, że powiedzonko "Pasmotrim, uwidim" pasuje raczej do sc
                                            > eptyka... :-) A kto okaże się błaznem? "Pasmotrim, uwidim..." ;-))

Błazna z przyklejonym uśmieszkiem wiejskiego głupka już mamy. Przyszłość może co najwyżej pokazać kto miał rację.
                                            • wislocki12 Re: Pasmotrim, uwidim... 19.09.14, 00:58
                                              I w tym miejscu całkowicie zgadzam się Tobą: "Przyszłość może co najwyżej pokazać kto miał rację!" I nic więcej, niestety! ;-))
    • wislocki12 Głośni, pijani, roszczeniowi 18.09.14, 20:04
      Newsweek, 38/2014:
      "Iwona Jaworska pracuje w bibliotece w Krośnie Odrzańskim, gdzie - wydaje jej się - żadnego Rosjanina nie ma, bo co miałby tu robić. - Ale spotkałam ich na wczasach za granicą. Tam ich pełno. Głośni, pijani, roszczeniowi. Po prostu kołchoz - narzeka.
      Piotr Przybyło, handlowiec z Wrocławia: - Rosjanin? Upór, hałas, silna osobowość." :-((
      Z całego serca dziękuję - postoję!
      • lechowski51 Re: Głośni, pijani, roszczeniowi 19.09.14, 08:32
        Czy Ty wisłocki nawet prostej opinii o Rosjanach,nie możesz napisać samodzielnie,bez wklejki co o tym myśli Pani bibliotekarka czy Pan handlowiec?!.Prześmiewca jest za mądry aby polemizować z oczywistościami, z Twoich wklejek.Postaraj sie o cos bardziej oryginalnego!
        • lech.junosza Re: Głośni, pijani, roszczeniowi 19.09.14, 11:29
          Nienawiść Łemka "wisłockiego12" do ruskich ma swoje źródło nie w rozbiciu przez NKWD sztabu krajowego prowydnyka w w Lwowie lecz - sądząc po objawach - jest spowodowana porzuceniem go przez jego intymnego rosyjskiego partnera.
          Nie będę wdał się w opisy ich wynaturzonych praktyk seksualnych ani domniemywał który z nich był "lalą" a który" dziobakiem".
          Nie akceptuję, ale mogę zrozumieć siłę ich (jego ?) uczucia.
        • wislocki12 Pobożne życzenia 19.09.14, 21:52
          Znowu nic nie zrozumiałeś! Dla mnie każdy człowiek jest przede wszystkim człowiekiem, a dopiero później Polakiem, Rosjaninem czy Niemcem, a swoim cytatem chciałem uświadomić Junoszy o jaką skałę mogą rozbić się jego pobożne życzenia... ;-))
          • lechowski51 Re: Pobożne życzenia 19.09.14, 22:03
            Banalne Wisłocki!. Zobaczyłem świat od Bajkału po Arizonę i wszędzie, nie spotkałem ludzi na Rosjan,Finów, Anglików czy Indian żyjących niestety teraz w rezerwatach.Bo każdy człowiek Wisłocki na tym świecie ma swoją tożsamość a więc i jest inny.I w tej inności ten nasz świat jest piękny.Unifikujcie lewacy przedmioty a nie ludzi!
            • wislocki12 Pan Bóg stworzył człowieka 19.09.14, 23:08
              O ile pamiętam, to Pan Bóg stworzył człowieka...
              PS. Najbardziej podoba mi się konkluzja twojego wywodu: "Unifikujcie lewacy przedmioty a nie ludzi!" Nie rozumiem tylko, co ma piernik do wiatraka!" ;-))
    • wislocki12 Dobra wiadomość! 20.09.14, 00:03
      "Wojska specjalne w gotowości: „Polski generał będzie dowodził elitą elit”" - wPolityce, 20 września:
      "Zakończyło się sojusznicze ćwiczenie Noble Sword-14, które było ostatecznym sprawdzianem gotowości wojsk specjalnych do dyżuru w ramach sił odpowiedzi NATO (NRF).
      Poinformował o tym rzecznik Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych ppłk Artur Goławski.
      W ćwiczeniu na poligonie w Drawsku Pomorskim certyfikację przeszły dowództwo komponentu wojsk specjalnych sił odpowiedzi NATO - w 2015 r. będą nimi dowodzić Polacy - oraz pięć zespołów zadaniowych: trzy polskie (lądowy, morski i powietrzny), holenderski i litewski (lądowe).
      Łącznie w działaniach na lądzie, morzu i w powietrzu, na poligonach i w innych wybranych miejscach w Polsce i na Litwie przez 10 dni uczestniczyło blisko 1700 żołnierzy z 15 państw.
      Gotowość komponentu wojsk specjalnych NRF ogłosił dowódca generalny RSZ gen. broni pil. Lech Majewski." :-))
      Myślę, że to zdecydowanie dobra wiadomość! :-)
      • lechowski51 Re: Dobra wiadomość! 20.09.14, 09:41
        Znowu wklejka?!.To tym razem ja też ale o glajsztowaniu umysłów i unifikowaniu ludzkich zachowań
        "Lecz jedność państwa bywa najsilniejszą właśnie przy rozmaitości, jeżeli każda kraina ma to, czego potrzebuje. Jednostajność moskiewska, następnie rosyjska, nie doprowadziła nigdy Rosji do jedności; ani bizantyńskie cesarstwo nie stało się nigdy jednolitym ani turecki sułtanat. Za naszych dni Serbia i Czechy upierały się przy jednostajności z coraz gorszymi widokami na jedność. Ta sama pomyłka opanowywała Polskę, jako przejaw myślenia apriorystycznego.
        Niektórzy pragnęliby wprowadzić jednostajność nawet w sprawy społeczne. Amerykańska technokracja ?standaryzuje?, co się tylko da, a mnóstwo Europejczyków spogląda na to z zazdrością. Jeżeli się nie wytrzyma na czas tego biegu myśli i spraw, mogą wyrosnąć konsekwencje, jakie się nikomu nie śniły, mianowicie zastój w dalszym różniczkowaniu się społeczeństwa. Im więcej jednostajności w produkcji, tym bardziej kurczy się osobowość wśród producentów. W takim razie musielibyśmy się zarzec nadziei, że zdołamy nawrócić do dwóch zasad gospodarki średniowiecznej: żeby było jak najwięcej
        osób niezawisłych materialnie. ?stojących na własnych nogach?, tudzież, żeby słabszy nie musiał być pożerany przez silniejszego. Rozwój zaś dobrobytu i oświaty (tak jest, oświaty także) zawisł nie od
        podwyższania płac robotników fabrycznych, lecz od rozmnożenia się osób ekonomicznie samodzielnych.
        Byłoby to zarazem najskuteczniejszym sposobem ocalenia cywilizacji łacińskiej od zabagnienia w powszechnym zubożeniu."
        ?Państwo i prawo w cywilizacji łacińskiej?
        • lechowski51 Re: Dobra wiadomość! 20.09.14, 09:43
          Oczywiście autorem tej opinii jest prof.Koneczny
          • wislocki12 Sto lat temu 20.09.14, 23:10
            Chyba był? Sto lat temu, zresztą... ;-))
      • przesmiewca-lux Re: Dobra wiadomość! 20.09.14, 10:04
        wislocki12 napisała:

> Myślę, że to zdecydowanie dobra wiadomość! :-)

Rozwiń proszę swoją myśl odpowiadając dlaczego dobra?
        Z mojego punktu widzenia śmieszna, wręcz żenująca, a nie dobra. Niestety, ale tak realnie wygląda zabawa dużych chłopców w Indian za nasze pieniądze.
        Ile milionów zapłaciliśmy by 1700 żołnierzy z 15 państw mogło się przeczołgać po poligonie i sobie postrzelać?
        Jaka jest ich wartość bojowa w potencjalnym konflikcie z Rosją? Może inaczej. Ile minut wytrzymają na polu walki z Iskanderami, Topolami, Buławami, RS-24 i innymi?
        • wislocki12 Czy Ty na pewno jesteś Polakiem? 20.09.14, 23:18
          Jak się domyślam, to twoim zdaniem powinniśmy wobec owych iskanderów, topoli, buław, RS-24 i innych jakże wyrafinowanych środków zabijania natychmiast powinniśmy wywiesić białe flagi i udać się pod opiekę Putina i Rosji... Czy Ty na pewno jesteś Polakiem? ;-))
          • przesmiewca-lux Re: Czy Ty na pewno jesteś Polakiem? 21.09.14, 08:53
            wislocki12 napisała:

> Jak się domyślam, to twoim zdaniem powinniśmy wobec owych iskanderów, topoli, b
            > uław, RS-24 i innych jakże wyrafinowanych środków zabijania natychmiast powinni
            > śmy wywiesić białe flagi i udać się pod opiekę Putina i Rosji... Czy Ty na pewn
            > o jesteś Polakiem? ;-))

Na pewno jestem Polakiem. Do tego potrafiącym realne ocenić zagrożenia i możliwości przeciwdziałania im. Zawsze kieruje się logiką i zimną kalkulacją odrzucając emocje, sympatie lub fobie. Z tych powodów nigdy nie wydałbym rozkazu "skoku z Wisami na Tygrysy", czy stawiania się do mocarstwa atomowego.
            Wiem, że w polskiej historii i współczesności nie brakuje "bohaterów", ale w ramach terapii proponuję im zwyzywanie ulicznego gangu lub naplucie w twarz Kliczce, Pudzianowi, czy innemu Włodarczykowi. Gdyby czasem po wyjściu ze szpitala głupoty z głowy nie wyparowały można pojechać do Lwowa i z polska flagą w dłoni powykrzykiwać kilka antybanderowskich hasełek. Jeśli uda się przeżyć terapię proponuję pojechać do Czech i zapytać tambylców jak to się stało, że Praga ocalała i nie mieli obozów koncentracyjnych?

;-D

• wislocki12 Chyba warto! 21.09.14, 00:03
      "Pentagon chce sprzedać Polsce pociski do F-16" - Fronda.pl, 21 września:
      "Amerykanie chcą sprzedać Polsce pociski do F-16. Kontrakt opiewający na 500 mln. dol., który zakłada także modernizację tych maszyn, na wniosek Pentagonu ma zaakceptować amerykański Kongres."
      Myślę, że nas na to stać i... warto! :-))
      • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! 21.09.14, 08:55
        wislocki12 napisała:

> Myślę, że nas na to stać i... warto! :-))

Zdecydowanie bardziej jest nam potrzebna flota lotniskowców i atomowych łodzi podwodnych.

;-D
        • lech.junosza Chyba warto! Oj tak, tak ! 21.09.14, 14:35
          Tylko kupując szmelc u naszych Najukochańszych Starszych Braci możemy odwdzięczyć się za te łaski które nas spłynęły po 1989 roku. W naszym kraju dobrobyt, wszyscy są szczęśliwi mogąc głosować na patologię a nasi księżą ubogacają od tylca niewinnych młodzianków.
          Ta komiczna logika Wuja Sama jest bezkrytycznie przyjmowana przez naszych władców. Oni zrobią wszystko, aby być tylko z wielkim NATO, nawet kosztem zbombardowania całego świata. „Na złość Rosji doprowadzę własny kraj do ruiny“ – mówi nowe porzekadło, głoszone przez rządzące naszym krajem amerykańskie marionetki.

• przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 21.09.14, 14:47
            lech.junosza napisał:

> Ta komiczna logika Wuja Sama jest bezkrytycznie przyjmowana przez naszych władc
            > ów. Oni zrobią wszystko, aby być tylko

No to pogońmy ich w końcu do diabła. Rozliczmy, a winnych "wydzierżawmy Putinowi do remontu Kolei Transsyberyjskiej" ;-D
            • lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 21.09.14, 16:36
              Ty naprawde poważnie traktujesz te powyższe wypociny?!
              • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 21.09.14, 16:48
                lechowski51 napisał:

> Ty naprawde poważnie traktujesz te powyższe wypociny?!

Możesz konkretniej? Co ci się nie zgadza z własnym światopoglądem i u kogo?
                • lech.junosza Czy Ty na pewno jesteś Polakiem? Zapytał wnuk 22.09.14, 08:05
                  czotowego Polaka.
                • lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 08:45
                  Pajacowanie wisłockiego widzisz.Bezkresu głupoty i grafomaństwa u swojego ideologicznego kumpla niestety nie!.Czasami myślę,że to znowu resmen tylko pod innym nickiem.Przecież to w stylu tego głupka i chama z Głogowa...

Tylko kupując szmelc u naszych Najukochańszych Starszych Braci możemy odwdzięczyć się za te łaski które nas spłynęły po 1989 roku. W naszym kraju dobrobyt, wszyscy są szczęśliwi mogąc głosować na patologię a nasi księżą ubogacają od tylca niewinnych młodzianków.
                  • lech.junosza Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 10:40
                    lechowski51 napisał:

> Tylko kupując szmelc u naszych Najukochańszych Starszych Braci możemy odwdzięcz
                    > yć się za te łaski które nas spłynęły po 1989 roku. W naszym kraju dobrobyt, ws
                    > zyscy są szczęśliwi mogąc głosować na patologię a nasi księżą ubogacają od tylc
                    > a niewinnych młodzianków.
                    >
                    Masz 100 % racji ! Po raz pierwszy muszę się z Tobą zgodzić !
                  • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 11:58
                    lechowski51 napisał:

> Pajacowanie wisłockiego widzisz.

Widzę, tak samo jak fakt, że wasze, wspólne "beztreściowe" przepychanki, to 99% życia tego umierającego forum. Nikt nie wytrzyma dłużej waszych i niemal tylko waszych postów.

> Bezkresu głupoty i grafomaństwa u swojego ideologicznego kumpla niestety nie!.

Waż słowa proszę. Kolejny raz "przyszywasz mi kumpla". Odpuść, bo kiedyś nie zdzierżę - zrugam i obsobaczę.

> Czasami myślę,że to znowu resmen tylko pod innym
                    > nickiem.Przecież to w stylu tego głupka i chama z Głogowa...

Też nie masz kim sobie głowy zawracać ;-D

> Tylko kupując szmelc u naszych Najukochańszych Starszych Braci możemy odwdzięcz
                    > yć się za te łaski które nas spłynęły po 1989 roku. W naszym kraju dobrobyt, ws
                    > zyscy są szczęśliwi mogąc głosować na patologię a nasi księżą ubogacają od tylc
                    > a niewinnych młodzianków.

Do stylu można mieć sporo zastrzeżeń, ale prawdę napisał. A ty jeśli masz zastrzeżenia, to polemizuj na argumenty, a nie wyzywaj od resmenów.

• lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 12:10
                      Nie mam zamiaru z prymitywem,który nawet pisząc o zakupie broni,wraca do swoich antykatolickich obsesji rozmawiać.
                      On nie jest Twoim kumplem a ideologicznym kumplem.Nie manipuluj!
                      • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 13:07
                        lechowski51 napisał:

> Nie mam zamiaru z prymitywem,który nawet pisząc o zakupie broni,wraca do swoich
                        > antykatolickich obsesji rozmawiać.

Wiesz na czym polega problem?
                        Trudno ci przyjąć do wiadomości fakt, że zachowania pedofilskie nie mówiąc o homoseksualnych nie są w kościele "antykatolickimi obsesjami", a powszedniością. Im bardziej walczysz z faktami i nie chcesz ich dopuścić do własnej świadomości, tym bardziej one napierają i to w przeróżnych formach. To prosta droga do fobii, a dalej rożnych zaburzeń.

> On nie jest Twoim kumplem a ideologicznym kumplem.Nie manipuluj!

Nie gniewaj się Lechoś, ale znowu pudło. Ja nie mam własnej ideologii, a żadna obca nie współbrzmi z moim światopoglądem. Każda ideologia, szczególnie religijna lub nacjonalistyczna wypacza, ogranicza, a często ubezwłasnowolnia człowieka, a ja ciesze się wolnością myśli, sądów, dążeń, poglądów i działań. ;-D
                        • lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 14:41
                          Przyjmuje do wiadomości że wśród katolickiego kleru byli i sa pedofile.Natomiast utożsamianie każdego duchownego KK z pedofilem jest objawem paranoi.I ta jest dotknięty Twój kumpel ze Stronnictwa Rosyjskiego.
                          A reszta to bla,bla,bla!.bo twierdzenie choćby i porównywanie ideologii nacjonalistycznej do "ideologii religijnej",świadczy tylko,że masz problemy z terminami i nazewnictwem.Głoszenie np.że ideologia nacjonalistyczna/narodowa/ wypacza i ogranicza jest tez poglądem ideologicznym,tutaj lewackim i kosmopolitycznym.
                          • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 14:55
                            lechowski51 napisał:

> Przyjmuje do wiadomości że wśród katolickiego kleru byli i sa pedofile.Natomias
                            > t utożsamianie każdego duchownego KK z pedofilem jest objawem paranoi.I ta jest
                            > dotknięty Twój kumpel ze Stronnictwa Rosyjskiego.
                            > A reszta to bla,bla,bla!.bo twierdzenie choćby i porównywanie ideologii nacjona
                            > listycznej do "ideologii religijnej",świadczy tylko,że masz problemy z terminam
                            > i i nazewnictwem.Głoszenie np.że ideologia nacjonalistyczna/narodowa/ wypacza i
                            > ogranicza jest tez poglądem ideologicznym,tutaj lewackim i kosmopolitycznym.

Ręce mi opadły. :-/
                            Utraciłem wiarę w sens rozmawiania z tobą i jest mi z tego powodu nieco przykro.

Tak na koniec, zanim się odmelduję na dłużej, zaspokój proszę moja ciekawość.
                            Nie masz ty czasem ukraińskich genów lub nie przebywałeś w tamtejszych środowiskach? Pytam, bo coraz częściej prezentujesz pokrętną strategię argumentacji znaną mi własnie z tamtych stron. Polacy raczej nie używają tak żenujących metod manipulacji.

• lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 18:41
                              Zaczynasz bredzić jak Twój kumpel ze Stronnictwa Rosyjskiego,który wszędzie węszy Łemków i banderowców.Pisałem,powtórzę jeszcze raz!.Dziadek uratował moja mamę i pozostałe dzieci,pakując ich na furmankę,zostawiając cały życiowy dorobek.A był duży,bo zakupił duży majatek po kilkunasteletnim pobycie w Ameryce.Zostawił,bo kiedyś sąsiedzi a wówczas upowwscy zbrodniarze dali mu 24 godz,bo inaczej stanie się to co z pozostałymi sąsiadami wcześnie wymordowanymi wraz z dziećmi.
                              Dzisiaj mam kontakty,z rodzina przyajaciółki mojej mamy,po 1945 wysiedlonej wraz z pozostałymi Ukraińcami pod Odessę.
                              Manipulowania,poprzez dowolne wycinanie moich wypowiedzi i polemizowanie z nimi mógłbym uczyć się od Ciebie.Ciebie jednak nie podejrzewam o ukraińskość a raczej szkolenie przez tych,którzy przygotowywali również Putina do objęcia władzy.
                              • przesmiewca-lux Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 19:58
                                lechowski51 napisał:

> Zaczynasz bredzić jak Twój kumpel ze Stronnictwa Rosyjskiego,który wszędzie węs
                                > zy Łemków i banderowców.Pisałem,powtórzę jeszcze raz!.Dziadek uratował moja mam
                                > ę i pozostałe dzieci,pakując ich na furmankę,zostawiając cały życiowy dorobek.

To wiele wyjaśnia, jeżeli nie wszystko.
                                • lechowski51 Re: Chyba warto! Oj tak, tak ! 22.09.14, 20:43
                                  Co Ci sie "rozjaśniło"?
                              • lech.junosza Nie dla idiotów! lechowski51 nie czytaj ! 22.09.14, 19:59
                                C.d. wątku przewodniego:
                                Militarne szaleństwo ogarnia polską władzę i czołowych polityków opozycji. Trwa niedorzeczna licytacja na to, kto bardziej zwiększy wydatki na zbrojenia, kto postawi ostrzejsze warunki Rosji, kto będzie bardziej chętny umrzeć na froncie. Prezydent Bronisław Komorowski brnie w niedorzeczne analogie z latami 30., próbując włączyć Polskę w awangardę wyścigu zbrojeń. Jarosław Kaczyński oczekuje, aby cała Europa zaangażowała się w wojenne szaleństwo. Lech Wałęsa fantazjuje o wydzierżawieniu przez Polskę broni atomowej.

Nawet politycy kojarzeni z lewicą nie przeciwstawiają się retoryce wojny. Twój Ruch i SLD wspierają coraz bardziej agresywną retorykę NATO, zapominając, że deklaratywnie miał to być sojusz obronny. Czołowi polscy politycy pogrążają się w imperialnym amoku. Największe media przywołują najbardziej absurdalne teorie, które miałyby uzasadnić prewencyjny atak NATO na Rosję.
                                • wislocki12 Jaka prewencja? Odwet! 23.09.14, 22:50
                                  Na prewencję jest już za późno! Już się stało - Rosja anektowała przecież Krym, Donieck i Ługańsk! Pora na odwet! :-((

• przesmiewca-lux Re: Jaka prewencja? Odwet! 23.09.14, 23:16
                                    wislocki12 napisała:

> Pora na odwet! :-((

Buhahahahahahahahaaaaaaa....
                                    Ty też masz ukraińskie geny, że takie brednie będące niezapłodnionymi marzeniami opowiadasz? ;-D

• lech.junosza Re: Jaka prewencja? Odwet! 26.09.14, 13:27
                                      przesmiewca-lux napisał(a):

> wislocki12 napisała:
                                      >
                                      > > Pora na odwet! :-((
                                      >
                                      > Buhahahahahahahahaaaaaaa....
                                      > Ty też masz ukraińskie geny, że takie brednie będące niezapłodnionymi marzeniam
                                      > i opowiadasz? ;-D
                                      >
                                      On jest tylko żałosnym produktem hajdamackiej dziczy.
    • wislocki12 Szmelc z dostawą i obsługą 22.09.14, 21:45
      Masz rację, po co kupować amerykański szmelc? Przecież ruski szmelc Putin odda za darmo, łącznie z dostawą i obsługą! ;-))
      • lech.junosza Re: Szmelc z dostawą i obsługą 22.09.14, 21:57
        wislocki12 napisała:

> Masz rację, po co kupować amerykański szmelc? Przecież ruski szmelc Putin odda
        > za darmo, łącznie z dostawą i obsługą! ;-))
        Lubię Twoje łemkowskie poczucie humoru. Nie to co marne ukraińskie lechowskiego51. Ta gnida aktualnie robi za polskiego naziola, ale nawet kumaci z Resovii nie chcieli tego dziadygi.
        • wislocki12 Angielskie czy łemkowskie? 22.09.14, 22:07
          O angielskim poczuciu humoru zdarzało mi się słyszeć, ale o łemkowskim? Chyba jednak poszedłeś po bandzie... ;-))
    • wislocki12 „To zgniły naród” 22.09.14, 22:50
      "Spirydonow raz jeszcze obraża Polaków. „To zgniły naród” - wPolityce, 22 września:
      "Najbardziej kontrowersyjny siatkarz mistrzostw świata, Aleksiej Spirydonow, zostanie ukarany przez FIVB za skandaliczne zachowania wobec gospodarzy. Mimo tego rosyjski zawodnik nie zamierza przestać krytykować i obrażać Polaków."
      No tak, pora na zwrot w polskiej polityce... ;-))
      • lechowski51 Re: „To zgniły naród” 23.09.14, 08:39
        Ruski cham,to ruski cham!
        • wislocki12 „To zgniły naród” 23.09.14, 21:05
          I tym optymistycznym akcentem... ;-))
          • lech.junosza A wracając do tematu wątku: 24.09.14, 18:15
            Polskie firmy o lepszym poziomie ekonomicznym i technologicznym po zakupieniu przez zagraniczne podmioty zostają zlikwidowane lub zostawione z marginalną produkcją, aby wyeliminować konkurencję. Skutek: Polska ma strukturę państwa kolonialnego, na 60 banków tylko 3 są polskie. Nie ma wielkiego polskiego handlu - wielkie sieci są zagraniczne. Nie ma wielkiego przemysłu, na 100 największych przedsiębiorstw tylko 3 są polskie. (Zagraniczne przedsiębiorstwa są obciążone 4 razy mniejszym podatkiem niż u siebie. Emigracja – 2 mln Polaków już nie wróci. Milion stale się przemieszcza. Mamy 2 mln bezrobotnych. Zadłużenie Polski to ok. 4 biliony zł, a 100 mld zysków co rok odchodzi z naszego kraju do zagranicznych przedsiębiorstw.
            Czy nadal jesteśmy przekonani do krzewienia „demokracji” na Ukrainie ?
            • lechowski51 Re: A wracając do tematu wątku: 26.09.14, 14:19
              Możesz tumanie sam od siebie sklecic poprawnie dwa zdania,zamiast ciągle kraść czyjeś teksty?
              • lech.junosza Re: A wracając do tematu wątku: 30.09.14, 13:03
                lechowski51 napisał:

> Możesz tumanie sam od siebie sklecic poprawnie dwa zdania,zamiast ciągle kraść
                > czyjeś teksty?
                A możesz wskazać synu zaropiałego pawiana i pijanej ubogiej żydowskiej praczki wskazać teksty które zdobyłem, stosując wymuszenie rozbójnicze lub przywłaszczenie bez zgody właściciela?
                Abp. Wesołowski ci w szamot!
                Amen
    • wislocki12 "To zgniły naród" 11.10.14, 00:30
      "Spirydonow raz jeszcze obraża Polaków. „To zgniły naród” - wPolityce, 22 września:
      "Najbardziej kontrowersyjny siatkarz mistrzostw świata, Aleksiej Spirydonow, zostanie ukarany przez FIVB za skandaliczne zachowania wobec gospodarzy. Mimo tego rosyjski zawodnik nie zamierza przestać krytykować i obrażać Polaków."
      No tak, pora na zwrot w polskiej polityce... ;-))
    • wislocki12 "Ładunek 200 z Ukrainy do Rosji" 11.10.14, 00:40
      "Rosyjscy „wyzwoliciele” na Ukrainie ponoszą ciężkie straty. Zginęło ich już ponad 4 tysiące" - wPolityce, 10 października:
      "Już ponad cztery tysiące rosyjskich żołnierzy zginęło na Ukrainie. Takie dane przytacza rosyjska obrończyni praw człowieka Jelena Wasiliewa. Ujawniła też po co tak często w rejon walk jeździ białymi ciężarówkami rosyjska „pomoc humanitarna”: m.in. po trupy poległych.
      Wasiliewa jest twórczynią facebookowej grupy „Ładunek 200 z Ukrainy do Rosji”. „Ładunek 200” to nazwa jeszcze z okresu agresji sowieckiej na Afganistan. Taki kryptonim nosiły transporty ciał zabitych żołnierzy. Według Wasiliewej liczba czterech tysięcy zabitych w walkach przeciwko Ukraińcom to liczba wstępna
      Jest to liczba przybliżona, ale według naszych danych to około 4 tysięcy żołnierzy. Ilu możemy do tego dodać po walkach o lotnisko w Doniecku? Od 400 do 700 ludzi
      — powiedziała Wasiliewa na konferencji prasowej na Ukrainie i dodała, że ciężarówki z zabitymi obserwowane są na terytorium Ukrainy, a gdy przekroczą rosyjską granicę ślad po nich ginie.
      To właśnie Wasiliewa jako pierwsza poinformowała świat, że na pograniczu rosyjsko-ukraińskim poruszają się ciężarówki-krematoria, w których spalane są ciała poległych Rosjan."
      No tak, "ciężarówki-krematoria, w których spalane są ciała poległych Rosjan". Wsiewo naiłuczszewo! Niech wam ziemia lekką będzie! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka