Dodaj do ulubionych

Dzieło Ducha Świętego?

27.10.14, 22:15
"Dzieło Ducha Świętego" - Nasz Dziennik, 27 października:
Komunikat o. Tadeusza Rydzyka CSsR w związku z XXIII rocznicą Radia Maryja
"(...)
Prosimy także o systematyczną pomoc w utrzymaniu Radia Maryja i Telewizji Trwam, a dzieła te kosztują miliony każdego miesiąca. Dla milionów słuchaczy i widzów jest to jednak możliwe. Byłoby trudne, a nawet niemożliwe dla grupy ludzi, nawet tysięcy. Dla milionów to tylko kwestia, by każdy chciał pomóc choć trochę. Choćby równowartość, jak często powtarzam, paczki papierosów każdego miesiąca. (...)
Zapraszamy więc na dziękczynienie do Torunia, w sobotę (29 listopada). (...) Na miejscu będzie można coś zjeść: jakąś kanapkę, kawałek kiełbasy, gorącą zupę, herbatę czy kawę. Będą też punkty z bezpłatnymi materiałami o Radiu Maryja i dziełach ewangelizacyjnych przy nim powstałych. Będą punkty z piernikami, książkami, pamiątkami."
I nie zapomnijcie o portmonetkach!
Obserwuj wątek
    • fo.ka Re: Dzieło Ducha Świętego? 29.10.14, 14:26
      No i pisząc to -kopiując właściwie- o co ci chodzi? Do czego zmierzasz? Czego oczekujesz?

Jest jesień ligi piłkarskie ,siatkarskie i inne grają, ruszyła NBA jest się czym będąc normalnym mężczyzną zająć.
      Ale ty nie , ty musisz codziennie: " kopiuj i wklej", "kopiuj i wklej". Nie jesteś w stanie wymyślić i poprowadzić jakiś interesujący temat, tylko ściąga.
      Nie ta żebyś nie wiem jak się starał ,trzymając się sportu, liga.
      Pałęta się taka sierota na sprowadzonym przez niego i jemu podobnych " kopij i wklej",po odczytaniu dyskusji ze stołecznych gazet, do żałosnej politycznej popłuczyny forum i myśli że P.Boga trzyma za nogi i gra w 1 lidze.
      Jeden komunikuje; nadaję z Rzeszowa, przyklejając to do każdej swojej wypociny, nie widzisz głupoty takiego postępowania? No i nadajesz dla podpórki oczywiście z nowym guru : JKM
      Można tak bez przerwy was punktować wykazując waszą prowincjonalność i prymitywizm, ale jak was znam skwitujecie to dosadnie nie zastanawiając się przez chwilę : a może gość ma rację, może jesteśmy ciule wsiowe i może lepiej oglądać NBA.
      • wislocki12 Rydzyk vs NBA? 29.10.14, 20:06
        Nie rozumiem tylko, w jaki sposób o. Rydzyk kojarzy Ci się z NBA, że o innych ligach sportowych nie wspomnę! ;-))
        PS. Nie bardzo rozumiem też twoje kompleksy wynikające z miejsca związane z miejscem zamieszkania... Przecież żyjemy w wieku globalizmu! :-))
      • wislocki12 Rydzyk vs NBA? 29.10.14, 20:12
        Przepraszam, miało być:
        "Nie rozumiem tylko, w jaki sposób o. Rydzyk kojarzy Ci się z NBA, że o innych ligach sportowych nie wspomnę! ;-))
        PS. Nie bardzo rozumiem też twoje kompleksy wynikające z miejsca zamieszkania... Przecież żyjemy w wieku globalizmu! :-))
      • wislocki12 Rydzyk vs NBA 29.10.14, 20:18
        A co sądzisz o działalności o. Rydzyka?
        • lechowski51 Re: Rydzyk vs NBA 29.10.14, 21:44
          A co Ty sądzisz wisłocki?
          • wislocki12 Toruński piernik 29.10.14, 22:03
            Myślę, że fo.ka trafił (a) jak kulą w płot! No bo co ma piernik do wiatraka, a Rydzyk do NBA? Chyba toruński piernik! ;-))
            • fo.ka Re: Toruński piernik 30.10.14, 08:00
              Zacytuję Lema, mniej więcej tak: "powstanie internetu uzmysłowiło mi jak wielu idiotów jest wokół nas".
              Nie chcę cię obrażać ale czy trudne jest do zrozumienia , że sugeruję ci ( nie Rydzykowi) zajęcie się przyjemnymi rzeczami np oglądanie sportu niż katowanie siebie i innych którzy chcą czytać twoje wypociny.
              Podsumowując : twoje występy na forum są żenujące i życzliwie radzę" daj pan spokój.
              • lechowski51 Re: Toruński piernik 30.10.14, 08:57
                Są ludzie a do nich należy wisłocki,którzy lubia się ośmieszać.Wisłockiego nauczono kopiować,więc od paru miesięcy,uprawia tu swoje hobby.A swoje wypowiedzi ogranicza do zadawania ciągłych pytać,które w 90% zaczynają się od-No tak....
                Z drugiej strony,po zabanowaniu chama resmena,on ratuje to zdychające forum.
                • wislocki12 Wislocki należy do ludzi? 30.10.14, 20:09
                  Piszesz:
                  "Są ludzie a do nich należy Wislocki..." Niesamowite, naprawdę? ;-))
                  A potem:
                  "A swoje wypowiedzi ogranicza do zadawania ciągłych pytać (pytań?), które w 90% zaczynają się od-No tak...."
                  No tak (;-), ale czy choć na jedno pytanie spróbowałeś odpowiedzieć? :-(
              • wislocki12 Równowaga psychiczna a oglądanie NBA 30.10.14, 20:01
                Czy mam rozumieć, że według Ciebie warunkiem osiągnięcia równowagi psychicznej jest oglądanie NBA?
                Masz rację, Lem też: "Powstanie Internetu uzmysłowiło mi jak wielu idiotów jest wokół nas". ;-)
                PS. Zastanowię się, ale nie obiecuję. Może ewentualnie wtedy, gdy spróbujesz zadbać o poziom merytoryczny, logiczny, że o językowym nie wspomnę, swoich, jak to pięknie określasz, występów ;-))
      • przesmiewca-lux Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 10:16
        fo.ka napisał:

> Jest jesień ligi piłkarskie ,siatkarskie i inne grają, ruszyła NBA jest się czy
        > m będąc normalnym mężczyzną zająć.

Czyżbyś sugerował, że ja nie jestem "normalnym mężczyzną", bo nie cierpię oglądać grup idiotów uganiających się za czymś okrągłym, a na 2 x 11 mam alergię.
        Lubię szachy i brydża sportowego, ale tego się nie ogląda, tylko gra.

• lechowski51 Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 12:04
          Zawsze twierdziłem i twierdzę,że facet który nie zna sie na sporcie i nie interesuje się polityką....ma jakąś ułomność,że tak powiem delikatnie.
          • przesmiewca-lux Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 12:25
            lechowski51 napisał:

> Zawsze twierdziłem i twierdzę,że facet który nie zna sie na sporcie i nie inter
            > esuje się polityką....ma jakąś ułomność,że tak powiem delikatnie.

Całe szczęście, że to twierdzisz ty Lechowski. Kto inny mógłby mnie czasem urazić. ;-D
            • lechowski51 Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 13:05
              ...a w szachy i bridża też gram.Chociaż teraz coraz trudniej znależć czwórke do tego ostatniego.A z "dziadem" nigdy nie lubiłem grać.I nie przejmuj sie,że ja stwierdzam u Ciebie jakąś ułomność.Gdy jednak powie Ci o tym ktoś drugi,to się nad tym zastanów.
              • przesmiewca-lux Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 13:52
                lechowski51 napisał:

> I nie przejmuj sie,że ja stwierdzam u Ciebie jakąś ułomność.

Lechosiu! Nawet nie wiesz jak ja cię lubię.
                Jesteś tak fantastycznie rozbrajający ;-D

Gdy jednak powie Ci o tym ktoś drugi,to się
                > nad tym zastanów.
                >
              • 21_a_w_e Proboszcz czeka 30.10.14, 14:49
                Proboszcz czeka bo mu sie ministranci skonczyli i z nudow gra w karty.
              • wislocki12 Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 20:21
                Czy mam zatem rozumieć, że twój ideał mężczyzny to sport, polityka, szachy i bridż? A miłość, dzieci i rodzina, że o świętym Kościele katolickim nie wspomnę? "Nad tym się zastanów!" :-((
          • wislocki12 Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 20:13
            I jeszcze ten, co nie pije! Gratuluję przejrzystych i mądrych poglądów! ;-))
    • mjot1 Re: Dzieło Ducha Świętego? 30.10.14, 16:30
      Znaczy ob. Rydzyk dyrektor, doktor, ojciec raczył siebie duchem świętym ogłosić...
      • wislocki12 Rydzyk jak Duch Święty... 30.10.14, 19:52
        Wreszcie ktoś zrozumiał, o co mi chodzi. Wyrazy uznania!
        • lechowski51 Re: Rydzyk jak Duch Święty... 31.10.14, 09:03
          Ciebie rozumieć,to znaczy mieć podobne obsesje.
          • wislocki12 Katolika prawo nie obowiązuje? 31.10.14, 21:16
            Powiadasz, obsesje? To może jeszcze:
            "Przy jednym stole usiedli m.in. przewodniczący Jan Dworak i o. Tadeusz Rydzyk. - Dogadajmy się, szanując przepisy prawa - powiedział Dworak. - Prawo? Hitler też prawo ustanawiał - odpowiedział o. Rydzyk. - Mnie obowiązuje prawo uchwalone przez Sejm - mówi Dworak. - A mnie, katolika, nie obowiązuje - ripostował o. Rydzyk."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka