Dodaj do ulubionych

Polska dla Polakow ???

08.02.15, 08:39
Wczorajsza prezentacja Dudy jako kandydata na Prezydenta ozdobiona byla glosnymi okrzykami * Polska dla Polakow * W DE kto krzyczy *Deutschland den Deutschen * od razu postrzegany jest jako Neonazi. No coz jezeli dla was takie okrzyki sa w porzadku i sluszne - to * WON do Polski * powinno byc akceptowane - przeciez Polska dla Polakow, Niemcy dla Niemcow, Anglia dla Anglikow ....
Obserwuj wątek
    • rz2014 Re: Polska dla Polakow ??? 09.02.15, 14:49
      cyt. "No cóż jeżeli dla was takie okrzyki są w porządku i słuszne - to * WON do Polski * powinno być akceptowane - przecie z Polska dla Polaków, Niemcy dla Niemców, Anglia dla Anglików ...."

A dla Ciebie są akceptowane?

Bo jak coś to won do Polski (Ciekawe teraz czy by cie przyjęli. Wyklęliby cię na parafii hahaha)
      • 21_a_w_e Re: Polska dla Polakow ??? 09.02.15, 17:04
        Zyc tam u was na stale ????? Tylko chyba jako kara za grzechy Sorry stary ale chyba tylko aby odbyc kare za grzechy. Ty jestes jszcze mlody wiec uciekaj z tego syfu poki jeszcze macie szanse na wyjazd.
        • ouimet nie zebym sie czepial...ale 09.02.15, 23:50
          21_a_w_e napisał(a):

Ty jestes jeszcze mlody wiec uciekaj z tego syfu poki jeszcze MACIE szanse na wyjazd.

****to On jest miotny?Ilu w Nim ma wyjechac?

:) oj ewka,ewka...:)Przechodzisz sama siebie/swoje mozliwosci:))))/
          • 21_a_w_e Re: nie zebym sie czepial...ale 10.02.15, 00:06
            Zdrowaski to ty moze jeszcze rozumiesz ale juz nic ponadto.Typowy cebulaczek :-(
    • wislocki12 21_a_w_e 10.02.15, 00:56
      ;-))
      • ouimet Re: 21_a_w_e 10.02.15, 11:34
        wislocki12 napisała:

> ;-))

____
        o,kunndelek przybiegl pomerdac panu ogonkiem...:)
        • wislocki12 ;-)) 10.02.15, 11:56
          Mam wrażenie, że nie końca rozumiesz emotikony. Ten miał wyrażać kpinę!
    • 21_a_w_e Re: Polska dla Polakow ??? 10.02.15, 15:04
      Polaczki nie uzywaja juz mowy tylko grypsuja za pomoca obrazkow. No tak - latwiej wtedy przenosic prawa wlasnosci np. samochodow. Papiezyk to sie chyba w grobie przewraca
      • wislocki12 Pierwszy w historii 10.02.15, 20:28
        Twój, natomiast, papieżyk, jako pierwszy w historii udał się był na emeryturę, niestety! Trzeba jeszcze zatem trochę poczekać, aby się w grobie mógł przewrócić po lekturze twoich postów. ;-))
        • 21_a_w_e Re: Pierwszy w historii 10.02.15, 21:53
          Pisac sie nauczyles ? Niedlugo bedziecie po rusku pisac i gadac ! Ha ha ha . Podskakujcie Putinowi jeszcze wiecej. Wszyscy was oleja - tak jak w 1939 a teraz Ukraine.
          • wislocki12 Jak będzie trzeba to dogadamy się! 10.02.15, 22:55
            Pisać i gadać po rusku? Przecież już raz byliśmy w Berlinie! Jak będzie trzeba to jeszcze raz dogadamy się! ;-))
            PS. Czy to prawda, że Ratzignger był w FDJ? ;-))
            • 21_a_w_e Re: Jak będzie trzeba to dogadamy się! 10.02.15, 23:40
              A kto to ? Kogo on tu interesuje ? No moze kilka dewotek w Bawarii i w B-W.
              • wislocki12 Hitlerjugend, FDJ... 10.02.15, 23:44
                Tak tylko chciałem zapytać? A co z Hitlerjugend? :-((
                • 21_a_w_e Re: Hitlerjugend, FDJ... 11.02.15, 00:56
                  Masz na mysli Podworkowe Kolka RM ?
                  • wislocki12 Hitlerjugend, FDJ i... kółka różańcowe 11.02.15, 01:19
                    A wiesz, może nawet lepsze są owe podwórkowe kółka różańcowe, niż FDJ, że o Hitlerjugend nie wspomnę... :-))
                    PS. Widzę, że już nawet obyczaje swoich gospodarzy przyjąłeś - nadal działasz na niemieckiej wersji Worda. Nie sądzisz, że szkoda, iż w języku polskim nie ma umlautów! ;-))
    • wislocki12 Nur Fur Deutschland 11.02.15, 01:27
      No tak, jak Cię znam, wolałbyś pewnie "Nu Fur Deutschland"? I Ty, folksdojcz, ośmielasz się pouczać Polaków? :-((
      • 21_a_w_e Re: Nur Fur Deutschland 11.02.15, 02:36
        Np -nie kradnij ! Ale to i tak nie dociera. Ale moze po rusku bedziecie rozumiec.
        • chris1970 Re: Nur Fur Deutschland 11.02.15, 10:59
          A czy twoi cygańscy sąsiedzi się już ubezpieczyli?
          Właśnie znajomy Niemiaszek mi powiedział, że można poznać obecność rodaka w okolicy po tym, że Cyganie się ubezpieczają.
        • wislocki12 Nie kradnij 11.02.15, 13:31
          No właśnie - Nie kradnij! ;-))
          "Ogółem, okupant niemiecki dokonał w okupowanej Polsce rabunku ok. 516 000 pojedynczych dzieł sztuki, o wartości szacunkowej 11,14 miliardów dolarów (według kursu z 2001)." (Wikipedia)
          • 21_a_w_e Wszystko splacone 11.02.15, 14:39
            Dostaliscie odszkodowania wiec czego jeszcze chcecie ? Reszte odbieracie sobie sami zmieniajac prawa wlasnosci somochodow.
            • wislocki12 Grzech nie został zatarty... 11.02.15, 20:18
              To była zaledwie pokuta, że o zadośćuczynieniu nie wspomnę! ;-))
              • 21_a_w_e Re: Grzech nie został zatarty... 11.02.15, 20:20
                A paczki w 1981 ?
                • wislocki12 Paczka za życie? 11.02.15, 22:02
                  Myślisz, że te paczki mogą wynagrodzić życie owych 6 milionów Polaków? Chyba żartujesz? :-((
                  • 21_a_w_e Re: Paczka za życie? 11.02.15, 22:31
                    Mowimy o obrazkach a nie o zyciu - czytaj ze zrozumieniem !!
                    • wislocki12 Obrazki czy paczki? 12.02.15, 00:18
                      Nic już z tego już nie rozumiem - Jakie obrazki? Przecież mówiłeś o paczkach! :-((
    • wislocki12 Poczucie zdrady czy... neofityzm? 11.02.15, 22:30
      Przeglądałem wiele forów, w wielu aktywnie uczestniczyłem, nigdy jednak nie spotkałem Niemca, który by tak gwałtownie atakował Polskę i Polaków... Czy aby przyczyną twojej postawy nie jest neofityzm i, w gruncie rzeczy, poczucie zdrady? :-((
    • 21_a_w_e Re: Polska dla Polakow ??? 11.02.15, 22:42
      A co ja mam z wami wsplnego oprocz mojej wlasnosci w Breslau ? NIC !.-) / na szczescie. Nawet moje nazwisko pisze sie przez "th" i "e" na koncu .
      • wislocki12 Sam z sobą w sporze? 11.02.15, 22:50
        Odnoszę wrażenie, że wchodzisz w spór sam z sobą, niestety... ;-))
        • 21_a_w_e Re: Sam z sobą w sporze? 11.02.15, 23:01
          Smecisz trzy po trzy - tak zupelnie bez sensu, byle zaistniec i miec swoje 5 minut. Taki z ciebie inteligent w klumpach. Ciekawe tylko czy biale skarpetki do sandalow nosisz ubrane, masz wasy i reklamowke z LIDLA na kazda okazje ?
          • wislocki12 Klumpy? To po waszemu? 11.02.15, 23:45
            Czyżbyś chciał sugerować, że Lidl to polska firma? ;-))
            PS. A co to są owe klumpy? To chyba w Waszym narzeczu? Czyżbyś uważał, że owe klumpy to warunek sine qua non inteligencji? Chyba, że... dla konia! ;-))
      • wislocki12 Módl się... 11.02.15, 22:57
        Jeżeli myślisz, że Stalin uwzględni twoje aspiracje do własności w Breslau, że o pisowni nazwiska przez "th" i "e" na końcu nie wspomnę, to się chyba zasadniczo mylisz. I módl się, abyśmy dali radę Putina zatrzymać, bo nawet utrata nazwiska Ci grozi, niestety! ;-))
        • 21_a_w_e Re: Módl się... 11.02.15, 23:03
          Napewno dacie rade - tak jak w 1939 !
          • 21_a_w_e Jeszcze cos 11.02.15, 23:05
            Tylko zeby Stalin zdecydowal sie na rok 2017 bo dopiero w 2016 dostaniecie rakiety do F-16
            • wislocki12 Jeśli ze Stalinem, to dlaczego nie z Putinem 11.02.15, 23:30
              Myślę, że, niestety, z Putinem też dogadacie się... :-((
          • wislocki12 Na Was nie byliśmy gotowi, niestety... 11.02.15, 23:28
            Jakby nie Wy, to kto wie... :-))
            PS. Chcieliśmy walczyli z Rosją Sowiecką...
            • wislocki12 Re: Na Was nie byliśmy gotowi, niestety... 12.02.15, 00:14
              Przepraszam, miało być:
              Jakby nie Wy, to kto wie? :-))
              PS. Chcieliśmy walczyć z Rosją Sowiecką...

• 21_a_w_e Re: Na Was nie byliśmy gotowi, niestety... 12.02.15, 00:26
                No to nauczka na przyszlosc . Ordnung muß sein
                • wislocki12 Ordnung muß sein? Spasibo! 12.02.15, 00:58
                  Chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie przygotowywaliśmy się do wojny z wami, ale Wy, jak zwykle zresztą, zdradziliście! Pewnie masz rację, to powinna być nauczka na przyszłość... :-(
                  PS. Nie bardzo tylko rozumiem, co ma do tego ów Ordnung... Trochę to brzmi cynicznie, niestety... :-((
      • chris1970 Re: Polska dla Polakow ??? 12.02.15, 09:55
        Nazwisko możesz mieć jakie chcesz. Ale dla Niemców i tak zawsze będziesz tylko Polaczkiem.
        Ja mam kontakty z Niemcami od wielu lat. Mam przyjaciół - Niemców, których odwiedzam w ich domach. Odwiedzam również i Polaków, którzy wyjechali do Niemiec na podstawie "niemieckości". Żona mojego kolegi z pracy, Niemca, pracuje w urzędzie imigracyjnym. Mówi, że jest problem z Niemcami z Polski, dawnego ZSRR, ponieważ oni nigdy nie będą traktowani przez otoczenie jak prawdziwi Niemcy. To samo potwierdzają moi znajomi, którzy czują się Niemcami, a traktowani jak Polacy. Ja to znam z przekazu i relacji osób postronnych. Ale wiem co ty, Wusiu, możesz odczuwać. Każdy odreagowuje inaczej, ty w taki sposób, nie inny.
        Spróbuj przekonać skuteczniej swoje otoczenie, że jesteś Niemcem, nie nas. Wątpię, że ci się to uda.
        W mojej firmie w centrali pracuje dużo Rosjan. A personalia wcale na to nie wskazują. I co z tego, że ktoś się nazywa Julia Roberts czy Beate Holz. Jak otworzy paszczę to słychać rosyjskie naleciałości.
        -
        • 21_a_w_e RAle glupoty 12.02.15, 11:00
          To tu jednen z tych co odwiedza Niemcow w ich domach. Jest inne okreslenie na takich speclalistow.;-)
          • wislocki12 Czułe miejsce 12.02.15, 12:02
            Coś mi się wydaje, że Chris trafił w czułe miejsce... ;-))
            • 21_a_w_e Re: Czułe miejsce 12.02.15, 15:32
              Ja nie mam czulych miejsc, smieje sie tylko z polaczka zlodziejaczka.
              • wislocki12 Taka moralność, niestety. :-(( 12.02.15, 19:50
                No tak, Niemiec okrada wyłącznie obcych:
                "Ogółem, okupant niemiecki dokonał w okupowanej Polsce rabunku ok. 516 000 pojedynczych dzieł sztuki, o wartości szacunkowej 11,14 miliardów dolarów (według kursu z 2001)." (Wikipedia)
        • 21_a_w_e Takie male cos 12.02.15, 16:18
          Ty masz kotakty z Niemcami od lat, ja tu jestem urodzony i mieszkam od 53 lat ( z 5 letnia przerwa na prace w Polsce ) i usmiecham sie pod nosem jak czytam bzdury ktore wypisujesz . To ze umiem polski perfekt nie oznacza ze jestem wasz kumpel. Tak niestety wielu osobom sie zdaje - takze w mojej pracy jest to na porzadku dziennym. Liczycie na taryfe ulgowa, na to ze pewnych rzeczy sie nie zauwazy, ze mozna sie dogadac. A jak gadacie miedzy soba - to myslicie ze was nikt nie rozumie, ze wszyscy to idioci i glupiego Niemca mozna wyciulac. Ale ja was tak naprawde potrzebuje - bo im wiecej zla robicie w Niemczech ( samochody, nielegalna praca na budowach i w rolnictwie ) tym wiecej mam nadgodzin - tak ze Pension bedzie nie za 7 lat tylko moze za 5 . :-)
          • wislocki12 "(...) ja was tak naprawde potrzebuje" 12.02.15, 20:04
            Piszesz:
            "Ale ja was tak naprawde potrzebuje - bo im wiecej zla robicie w Niemczech (samochody, nielegalna praca na budowach i w rolnictwie ) tym wiecej mam nadgodzin - tak ze Pension bedzie nie za 7 lat tylko moze za 5 . :-)"
            Mimo usilnych starań, jak widać, jesteś nadal owym marnym polaczkiem, żerującym na nieuczciwości, nie jesteś bowiem w stanie przekształcić się w prawdziwego Niemca, niestety! :-((

• 21_a_w_e Re: "(...) ja was tak naprawde potrzebuje" 12.02.15, 21:48
              Przeczytaj sieroto raz jeszcze co ja pisze, pomysl o tym co ja napisalem i zastanow sie nastepnym razem nad tym co piszesz. A formalnie polaczkiem to ja nigdy w zyciu nie bylem, ani moj ojciec - dziadek jedynie. A dla ulatwienia - Pension to taki rodzaj emerytury dla okreslonej grupy zawodowej. Milych przemyslen !
              • wislocki12 "Milych przemyslen!" 12.02.15, 23:12
                To może raczej Ty wczytaj się w to co, napisałeś, a napisałeś: "ja was tak naprawde potrzebuje". Z przykrością pozwalam sobie zatem niniejszym poinformować: Ty nam już nie jesteś potrzebny... :-((
                "Milych przemyslen!"
                • 21_a_w_e Re: "Milych przemyslen!" 12.02.15, 23:30
                  Zdaje sobie sprawe ze nie jestem wam potrzebny, no ale ktos musi to robic, by zylo sie ( nam ) lepiej.
                  • wislocki12 Judasz? Nie, dziękuję! 12.02.15, 23:46
                    Naprawdę jesteś pewien, że powinniśmy pójść śladem twojego praszczura? No cóż, nie każdy lubi robić za Judasza... :-))
                    • 21_a_w_e Re: Judasz? Nie, dziękuję! 12.02.15, 23:59
                      Teraz i tak za pozno - ale moze bedzie okazja z kims innym. Byli juz takie Polaki co z nimi trzymali ( Felixy, Wandy, Konstantyny ) Wszystko przed wami.Podobno moga byc u was w 24 godziny. Wez CHRISA ze soba. Oni lubia palantow.
                      • 21_a_w_e Koniec pracy ! 13.02.15, 00:03
                        O nareszcie do domu - teraz was bedzie kumpel monitorowal. Ale spokojnie on rozumie po polsku lecz nie pisze za duzo. Zreszta ma innego nicka. :-)
                        • wislocki12 No tak, po szychcie... 13.02.15, 00:27
                          Masz fajną robotę! Sam bym tak chciał... ;-))
                      • chris1970 Re: Judasz? Nie, dziękuję! 13.02.15, 11:48
                        Gdzie brakuje argumentu, zaczynają się wyzwiska.
                        Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Czasami oprócz litościwego współczuja pojawia się rozbawienie, z tego, że sobie nie radzisz.
                      • wislocki12 Praszczur i... potomstwo 13.02.15, 23:10
                        No tak, rozumiem twój zawód. Tam Felixy, Wandy, Konstantyny, a tu zaledwie twój praszczur i... jego potomstwo, niestety! :-((
          • chris1970 Re: Takie male cos 13.02.15, 11:45
            Możesz być nawet urodzony w Niemczech, ale Niemiaszkiem to ty nie będziesz nigdy.
            Rodzicieli masz prawdziwie niemieckich? Brunhildę i Helmuta? Czy takich przywiezionych po 1945 roku?
          • chris1970 Re: Takie male cos 13.02.15, 12:06
            To prawda, w Niemczech bardzo uważałem co mówię po polsku, bo co drugi przy taśmie to Niemiec z Polski wyjechany na pochodzenie niemieckie.
            Mój kolega, rzekomy Niemiec, który to swą niemieckość opiera na babci co się wymigała z trasportu do Niemiec, wróciła do majątku, wyszła za Polaka zza Buga.
            Tak więc pan Holz, primo voto Młynarczyk, miał dziadka w vehrmachcie, który gdzieś pogibł na terenie ZSRR. Co ciekawe, babcia, rzekoma Niemra jakoś umiała się świetnie porozumieć z nową władzą ludową i to polsku. Z niemieckości nauczyła wnuczęta pisać gotykiem. Niemiaszek w jednej czwartej (ćwiartka po dziadku pewnie, choć kij go wiedział kim był) jak pojechał do Niemiec, to musiał się od "ja wohl" uczyć.
            Pan Holz w Niemczech spłodził synka i wychowywał razem z żoną na prawdziwego Jakoba, Niemca. Ale tak to się stało, że sąsiedzi, dzieci w szkole nie uważały Jakoba za prawdziwego Niemca, tylko za Polaka.
            Wróćmy do II Wojny Światowej i zagłady Żydów. Mogła i rodzina być spolonizowana 3 pokolenia wcześniej, katolicka od 3 pokoleń. Dla Niemców oni i tak byli Żydami.
            Te pryncypia mają zastosowanie i dziś do nowych Niemców. Czyli do Ciebie. Ty Niemcem dla nich nigdy nie będziesz. To wiemy oboje.
            A co do odwiedzin Niemców w ich mieszkaniach. Sam wiesz, że tak Niemcy się nie odwiedzają i wpuszczenie kogoś do domu to jest dużo. To też oboje wiemy.
            A jeszcze jak Niemcy dyskutują. Na pewno ich sposób dyskutowania jest daleki od twojego sposobu dyskutowania. Tam się nie obraża otwarcie interlokutora. Jak już, to w bardzo zawoalowanej formie. I po tym poznać poirytowanego Niemca. A Niemcy się tak łatwo nie irytują podczas dyskusji. Naturalnie są przystosowani do asertywności od dziecka.
            Ty tego reprezentujesz, więc z tym urodzeniem i wychowaniem w Niemczech to bajka. Nawet Polak wychowany w Niemczech tak nie rozmawia :)
            • 21_a_w_e Re: Takie male cos 14.02.15, 02:42
              Motaasz sie w wypowiedziach, prowadzisz akademickie dyskusje i wywody a my tu z ciebie lejemy. Fajnie ze jestescie - ty i wislocki. Wlasnie takie profile osob sa mi przydatne w szkoleniu mlodszych kolegow.:-).
              • wislocki12 Ad personam 14.02.15, 10:37
                No cóż, jak widzę, jedyne argumenty, które przychodzą Ci do głowy, to te ad personam, niestety... :-((
                • 21_a_w_e Re: Ad personam 14.02.15, 12:36
                  Taka moja praca :-(
                  • wislocki12 Bolek 14.02.15, 20:45
                    No tak, Laskowik kiedyś powiedział był o Bolku: "Jest prosty, jak praca którą wykonuje..." ;-))
                    • 21_a_w_e Re: Bolek 14.02.15, 20:56
                      Troche nie pasuje do tematu - takie slowianskie smetki.
                      • wislocki12 "Taka moja praca." 14.02.15, 22:08
                        Jak to nie pasuje? Przecież sam napisałeś: "Taka moja praca." ;-))
                        • 21_a_w_e Re: "Taka moja praca." 14.02.15, 22:24
                          Nie znam wszystkich waszych przyspiewek ludowych, kawalow i przypowiesci- Jestesmy tu aby to poznac- Zreszta nie tylko tu - w woj. lubuskim tez.
                          • wislocki12 "Taka moja praca." 14.02.15, 22:46
                            Cicho, wiem! ;-))
                            • 21_a_w_e Re: "Taka moja praca." 14.02.15, 23:10
                              Zapewniam ciebie ze g****o wiesz.
                              • wislocki12 "G****o wiesz" 14.02.15, 23:50
                                Podejrzewam, że to twój koronny i... ostatni argument! ;-))
                                • 21_a_w_e Re: "G****o wiesz" 15.02.15, 00:25
                                  Jawohl ! Meczy mnie juz gadanie z toba - nie wnosisz nic nowego do charakterystyki typowego babola. Sorry - zuzyles sie.
                                  • wislocki12 Trwaj chwilo! 15.02.15, 00:58
                                    No tak, za to Ty aż buzujesz energią, że o iście odkrywczych pomysłach nie wspomnę! Trwaj, 21_a_w_e, jesteś piękna! ;-))
                                    PS. Zgadnij, kto to napisał? Oczywiście, 21_a_w_e w oryginale nie było... :-((
    • wislocki12 Polska dla Niemców? 17.02.15, 00:08
      Mam oto przed sobą skan obwieszczenia następującej treści:

Rzeszow. den 8. mai 1940.
      Der Kreishauptmann

Rozporządzenie policyjne

Odosobnione wypadki skłaniają mnie do tego, aby ze względów sanitarnych ruchu ulicznego wydać następujące rozporządzenia dla miasta Rzeszowa:

1.
      Zabronione jest ludności żydowskiej przebywanie:
      1) w ogóle:
      a) na prawym i lewym brzegu Wisłoka na przestrzeni 100 m. licząc od środka rzeki, a mianowicie od mostu na ulicy Lwowskiej aż do Lisiej Góry,
      b) w parku miejskim.

2) w niedziele i święta w godz. od 9 d0 13 i od 15 do 19 na ulicach:
      (...)

Wykroczenia przeciw temu rozporządzeniu będą karane grzywną w wysokości do 1000 zł lub aresztem.

Der Kreishauptmann

Rzeszow. den 8. mai 1940.

Czyżby Polska dla Niemców i to ze względów sanitarnych ruchu ulicznego? Naprawdę nie jest Ci wstyd? :-((

• 21_a_w_e Re: Polska dla Niemców? 17.02.15, 01:47
        Odpowiem pytaniem. A wam nie jest wstyd za Jedwabno, za rok 1968 i za to jak obecnie traktujecie Zydow ? Nie jest wam wstyd np. za Lechowskiego ?
        • wislocki12 "A u was biją murzynów" 17.02.15, 12:18
          Wstyd, szczególnie za... Lechowskiego! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka