Dodaj do ulubionych

Putin a fala emigracji

08.09.15, 08:39
Z niepokojem patrze na ogrom emigrantów, ich cierpienia przezywane na granicach, podczas transportu w nieludzkich warunkach.
Uważam (może ktoś posadzi mnie o teorie spiskową), że maczał w tym palce sam Putin, poprzez swoje służby nakłaniając narody ogarnięte wojną, biedą do migracji na tereny Europy.
Ot, taka zemsta chorego dyktatora.
Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: Putin a fala emigracji 09.09.15, 20:56
      A co sądzisz o wspaniałych przewagach USA i sojusznikach?
      Czyż darowana nacjom arabskim świetlana demokracja Cię nie raduje?
      • rz2014 Re: Putin a fala emigracji 10.09.15, 08:01
        Jakoś mnie to nie raduje wręcz przeraża
        • mjot1 Re: Putin a fala emigracji 10.09.15, 20:57
          Mniemam, że właśnie te znienawidzone przez nas putiny powoli spowodują opanowanie sytuacji…
          A świetlaną katolicko chrześcijańską demokrację z świata arabskiego należy posłać w cholerę.
          • rz2014 Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 10:34
            Bardzo prawdopodobne. "Imperium zła" robi swoja robotę. A że uchodźcami są w większości fanatycy religijni (traktują nas chrześcijan jako niewierców) sytuacja z nimi może stać się niebezpieczna i to może już niedługo
    • franek Re: Putin a fala emigracji 10.09.15, 21:01
      To chyba konsekwencje polityki mocarstw zachodnich m.in. na Bliskim Wschodzie.Właśnie ciekaw jestem na co stać Rosję.Za czasów Związku Radzieckiego potrafili trzymać porządek w bloku wschodnim.
      • rz2014 Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 10:30
        Za czasów dyktatur w krajach skąd pochodzi większość uchodźców - siedzieli cicho w swoim kraju. Na skutek ich obalenia przez USA sytuacja się zmieniła diametralnie. A chory Putin sytuacje to w perfidny sposób wykorzystał.
        Martwi mnie roszczeniowe podejście uchodźców co może mieć w konsekwencji poważne skutki dla Europy.
        Co do Polski - jestem przeciw przyjmowania jakichkolwiek uchodźców. Sami przez tyle lat nie potrafiliśmy ściągnąć polskich rodzin z Kazachstanu!!! W Polsce bieda aż piszczy. A teraz jakaś niemra będzie nam tu narzucać w jaki sposób mamy się zachować, ilu ich przyjąć. Czarno to wszystko widzę
      • rz2014 Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 10:44
        franek napisał:

"...Właśnie ciekaw jestem na co stać Rosję.Za czasów Związku Radzieckiego potrafili
        trzymać porządek w bloku wschodnim".

Stać ich na wiele - niekiedy na przerażające sposoby
        Obyśmy tylko w perspektywie x-lat (przy obecnej polityce UE, niewykluczone jej "rozsypce") nie trafili pod skrzydła "imperium zła" (czyt. Rosji).
        Na szczególną mądrość UE nie liczę a w przypadku ew. zagrożenia suwerenności Polski na pomoc zachodu raczej bym nie liczył. To czarne scenariusze ale obecnie na świecie dynamika wszelakich sporów/konfliktów jest stosunkowo duża.
        • franek Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 17:20
          Strachliwy nie jestem,a od kuli w łeb umiera się szybko.Ale nie spodziewałbym się takich scenariuszy.
        • franek Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 17:35
          > Stać ich na wiele - niekiedy na przerażające sposoby

Mimo wszystko dość obiecujące prognozy.
        • mjot1 Re: Putin a fala emigracji 11.09.15, 20:17
          rz2014 napisał:
          > Stać ich na wiele

Ta… Można np. porównać sprawę przejazdu Nocnych Wilków i Rajd Katyński… ;-)
    • wislocki12 Rosja w Syrii 19.09.15, 01:38
      Masz rację! Ostatnio sporo mówi się o obecności Rosji w Syrii i wsparciu dla Assada, niestety! :-(
      • franek Re: Rosja w Syrii 19.09.15, 18:33
      • franek Re: Rosja w Syrii 19.09.15, 18:34
        Ciekawie się robi.
      • mjot1 Re: Rosja w Syrii 19.09.15, 20:53
        wislocki12 napisała:
        > Masz rację! Ostatnio sporo mówi się o obecności Rosji w Syrii i wsparciu dla Assada, niestety! :-(

Hm… Czyli że gdyby Rosja wsparła Państwo Islamskie byłoby „Stety”?
        • wislocki12 Na szczęście 19.09.15, 21:37
          Miło mi poinformować cię, że ani Państwo Islamskie, ani Asad, ani Putin nie wzbudzają we mnie nadmiernie pozytywnych uczuć, na szczęście! ;-))
          • franek Re: Na szczęście 19.09.15, 21:50
            Nikt Cię nie posądza o gejostwo.he
          • mjot1 Re: Na szczęście 19.09.15, 21:51
            na szczęście! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka