Dodaj do ulubionych

Rzeszów: już mamy 186 770 ludzików

13.01.16, 22:49
.... mieszkańców rzecz jasna (stan na grudzień 2015). Zdecydowana większość miast traci a Warszawa i Rzeszów wychodzą na plus i to kolejny rok z rzędu. Czy ktoś coś majstruje przy dostawach "Durex'ów" do w/w miast :)

www.rzeszow.pl/miasto-rzeszow/dane-statystyczne/rzeszow-w-liczbach
"Przemyśl i Lublin nigdy nam tego nie wybaczy"
Obserwuj wątek
    • franek Re: Rzeszów: już mamy 186 770 ludzików 13.01.16, 23:38
      Mam nadprodukcję wysokogatunkowego nasienia.Czy mogę się jakoś przysłużyć miastu Rzeszów?
      • grzegorz_rzeszow Re: Rzeszów: już mamy 186 770 ludzików 19.03.16, 13:00
        Zapładniaj w granicach miasta co się da - tylko pamiętaj te zameldowane w Rzeszowie
        • franek Re: Rzeszów: już mamy 186 770 ludzików 19.03.16, 14:02
          Problem w tym,że wszystkie uciekają ode mnie.he
          • wislocki12 he? 19.03.16, 22:00
            I dziwisz się? No bo kto pisze z małej litery po kropce, zresztą, nieznane w polszczyźnie słowo "he"? ;-)
    • wislocki12 Kadry? 13.01.16, 23:45
      Czy Ty aby nie pracujesz w Urzędzie Miasta? Myślę bowiem, że nie każdego mieszkańca interesuje sytuacja demograficzna miasta (186 770 ludzików?), zapatrywania na zmianę jego granic (które miejscowości na "tak", które na "nie", sens poszerzania granic Rzeszowa). ;-))
      PS. Myślałem, że Ferenc ma bardziej inteligentnych współpracowników... :-((
      • rz2014 Re: Kadry? 14.01.16, 08:44
        cyt: "PS. Myślałem, że Ferenc ma bardziej inteligentnych współpracowników... :-(("
        odp.: Uważa Pan, że jestem mało inteligentny??? No cóż, pozostawiam bez komentarza.
        Pomylił się Pan - nie pracuje w Urzędzie Miasta ani w żadnej spółce zależnej.
        Może liczba ludzików i kilometry kwadratowe powierzchni miast Polski to moje hobby (nie wszyscy musza mieć takie same)
        • wislocki12 Hobby? 14.01.16, 12:31
          Masz bardzo ciekawe, choć rzadkie hobby... ;-)
          • rz2014 Re: Hobby? 14.01.16, 13:01
            Rzadkie, to fakt. Już od podstawówki interesuję się geografią Polski, rożnymi statystykami. Fakt, niszowe hobby ale lepsze takie niż hobby moich niektórych znajomych (stanie pod przysłowiową budką z piwem). Abstrahując od tematu - swego czasu liceum/studia sam lub tez z "niektórymi wariatami" zwiedzaliśmy rożne miasta Polski, podróżując głównie PKP ale i "na stopa". Teraz już nie widuje się autostopowiczów a to był znakomity sposób by za grosze co nieco zwiedzić. Nawet mam do tej pory pamiątki z tych czasów - po przyjeździe i zwiedzaniu kupowaliśmy widokówki przedstawiające miasto, jego główne zabytki. Teraz trochę to już raczej niemożliwe, (praca, obowiązki rodzinne). Została Wikipedia, czy tez materiały które pozyskuje z Urzędów Marszałkowskich poszczególnych województw. Rzadko z samych miast - gdyż nie chcą wysyłać.
            Polecam z własnych doświadczeń - miasta Dolnego Śląska: Legnica (piękny Rynek, kamieniczki tzw "śledziówki", Zamek Książ w Wałbrzychu (samo miasto poza pięknym położeniem raczej odpycha a szkoda), Jelenia Góra, Karpacz. Polecam również przejazd najpiękniejsza wg mnie linią kolejową" Wałbrzych Gł - Nowa Ruda (kierunek - Kłodzko) - z najdłuższym w Polsce tunelem kolejowym zaraz za stacja główną w Wałbrzychu, wysokimi wiaduktami z których rozpościera się piękny widok na Góry Sowie jak i Stołowe. Sama Nowa Ruda i sztolnie w Walimiu to też perełki. Z innych miast godnych polecenia to: Wrocław, Toruń, Malbork, Elbląg, Gdańsk.
      • grzegorz_rzeszow Re: Kadry? 14.01.16, 09:51
        cyt: "PS. Myślałem, że Ferenc ma bardziej inteligentnych współpracowników... :-(("
        Zupełnie zmieniłem o Panu zdanie (choć diagnoza nietrafiona)
        • maciek_rzeszow2015 Re: Kadry? 14.01.16, 10:33
          Tak, nietrafiona - gdyż wiele osób interesuje się sprawami dot. ew. przyłączenia dodatkowych miejscowości do miasta Rzeszowa. I taki Wisłocki myśli że nie czyta tego nikt z UM - to się myli.
          Tak dla ścisłości: Prezydent Tadeusz Ferenc (nie Ferenc - bo to nie chłop spod stodoły) ma inteligentnych pracowników.
          • franek Re: Kadry? 14.01.16, 12:22
            >Tak dla ścisłości: Prezydent Tadeusz Ferenc (nie Ferenc - bo to nie chłop spod stodoły) ma inteligentnych pracowników.

Chłop z pod stodoły ma nazwisko,a prezydent to burek,który musi nobilitować się tytułami?
            • rz2014 Re: Kadry? 14.01.16, 12:32
              Dla mnie Tadeusz i wszystko jasne. Każdy w mieście wie o kogo chodzi :)
              • wislocki12 Tadeusz 14.01.16, 12:42
                Może i masz rację, ale imię Tadeusz bardziej kojarzy mi się z Kościuszką. ;-)
              • franek Re: Kadry? 14.01.16, 14:24
                Piłeś z nim brudzia?
                • rz2014 Re: Kadry? 14.01.16, 19:20
                  Pewnie nie wypiję. Ale gdyby dotknął mnie ten zaszczyt - przy sławnym "brudziu" przedstawiłby mi pewnie dokładny rys miasta i dalszą perspektywę rozwoju Rzeszowa - sławny PR naszego Wodza (nie obeszłoby się zapewne bez tematu: kolejki jednotorowej i tematu Dubaju, pomijając temat odmulenia zalewu i stanu stacji PKP i PKS).
                  Tadeusz - może to nie zbyt ładnie ale za to większość mieszkańców wie o kogo chodzi.
                  A Ty "franek" wypiłbyś????
                  • franek Re: Kadry? 14.01.16, 19:28
                    A Ty "franek" wypiłbyś????

Ja inteligent abstynent.
            • chris1970 Re: Kadry? 14.01.16, 14:50
              Spod.
              • franek Re: Kadry? 14.01.16, 15:04
                Guzik prawda.Polactwo samo nie zna języka polskiego.Brak m.in. zasad.
                • franek Re: Kadry? 14.01.16, 15:08
                  Prawdopodobnie dlatego,że nie umieją myśleć ściśle,logicznie.
              • wislocki12 Spod czy spadł? 14.01.16, 21:50
                A co, spadł? Nie żartuj! ;-))
                • franek Re: Spod czy spadł? 14.01.16, 23:03
                  Nie dziwię się,że język polski należy chyba do najtrudniejszych języków,skoro Polacy sami go zachwaszczają.Podobne kompetencje Polacy(?),a raczej Polactwo przejawia w innych dziedzinach.
          • wislocki12 Chłop spod stodoły 14.01.16, 12:38
            Pan Bóg do malarza Styki:
            "Ty nie maluj mnie na kolanach, ty maluj mnie dobrze!" ;-)
            PS. Nie rozumiem, dlaczego tak lekceważysz owego "chłopa spod stodoły"? :-(
            • franek Re: Chłop spod stodoły 14.01.16, 14:30
              >Nie rozumiem, dlaczego tak lekceważysz owego "chłopa spod stodoły"?

Może z zazdrości,bo wywodzi się z niezaradnej biedoty wiejskiej,która nie umiejąc gospodarzyć nie dorobiła się m.in stodoły w gospodarstwie.
              • wislocki12 Zazdrośnik? 19.03.16, 22:43
                Skoro nie dorobił się stodoły, to skąd owa stodoła, spod której wyłonił się ów niezaradny chłop? ;-))
                • franek Re: Zazdrośnik? 19.03.16, 22:56
                  Znowu coś pie.r.dolisz.
                  • wislocki12 Słownictwo godne franka 19.03.16, 23:16
                    Słownictwo i całość wypowiedzi godna franka, co by to nie mogło oznaczać! :-((
                    • franek Re: Słownictwo godne franka 20.03.16, 20:27
                      1.Tylko tyle dostrzegasz?Jak zwykle u ciebie ekstremalnie ograniczona percepcja.
                      2.Moje słownictwo właściwie opisały poziom twoich wypowiedzi.
                      • wislocki12 Ekstremalnie ograniczona percepcja 20.03.16, 22:04
                        jak sądzisz, co można dostrzec za słowem "pie.r.dolisz"? :-((
                        • franek Re: Ekstremalnie ograniczona percepcja 20.03.16, 22:33
                          Nic nie poradzą na twój niedorozwój umysłowy.
                          • wislocki12 Niedorozwój umysłowy 20.03.16, 23:31
                            Chyba nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o twoje rozumienie słowa 'pier.do.lisz". Podobno ma wiele znaczeń... ;-))
                            • franek Re: Niedorozwój umysłowy 20.03.16, 23:36
                              To wybierz odpowiednią opcję.Jesteś na etapie przedszkolnej edukacji?Sam siadasz na nocnik?
                              • wislocki12 Kto to śpiewał? 21.03.16, 00:12
                                Z niewielką pomocą przyjaciół! Zgadnij, kto to śpiewał? ;-))
                                • franek Re: Kto to śpiewał? 21.03.16, 00:21
                                  Ale nie wiem,o czym mówisz,na której imprezie tak się urąbałeś?
    • anna656565 Re: Rzeszów: już mamy 186 770 ludzików 20.03.16, 10:00
      naszpuls.de/deress-code-w-polskich-sadach-czy-sedziow-obowiazuje-dress-code-jako-przedstawicieli-prawa,r,669
      • wislocki12 Sądy w sadach 20.03.16, 23:27
        Polscy sadownicy mają trudny okres. Rosjanie przestali kupować jabłka... Nic dziwnego, że nie mają za co kupić sobie ciuchy... ;-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka