Dodaj do ulubionych

Podkulski w Super Nowościach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:02
Dopiero w Super Nowościach dzisiaj napisali o powiązaniach naszego światka
biznesu z politykami, czyli Tadziem Ferencem.A wisiał ci on na wszystkich
budowach Podkulskiego w kampanii. Coś w tym musi być prawdy. Może mamy nową
aferę w Polsce. ABW może jest już na tropie. Czekamy na wybuch bomby. To nie
radnych i przewodniczącą trzeba odwołać, tylko Tadka i towarzyszy radnych
SLD. A najlepiej ich zdelegalizować.
Obserwuj wątek
    • macpherson Re: Podkulski w Super Nowościach 10.12.04, 16:16
      Nie wiem... Nie widzę, żeby UM w jakikolwiek sposób faworyzował Podkulskiego...
      Ma pieniądze, to buduje, na prywatnych gruntach, za własne pieniądze. Nikt inny
      nie przejawia chęci budowy centrów handlowych - jedynie hipermarkety i te
      inwestycje nie są blokowane przez Ferenca, ale przez kołtuńską stronę Rady
      Miasta.
      Powiedziałbym, że to wcześniej UM dyskryminował wszystkich poza Jedynką. Jeżeli
      miałoby cokolwiek wybuchnąć to jakaś pseudoafera nadmuchana przez kołtunów.
      • Gość: Evżen Re: Podkulski w Super Nowościach IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.04, 20:43
        Porblem chyba polega na tym, że pomysł z "Dniem Rzeszowa" okazał się niewypałem
        i gazety prawie nikt nie czyta. Zanim więc Podkul zamknie ten nieudany biznes,
        chce jeszcze przy pomocy gazetki załatwić to i owo dla siebie.
    • macpherson Re: Podkulski w Super Nowościach 10.12.04, 16:43
      Hmmm. Przeczytałem ten artykuł... No cóż - zarzuty są takie: człowiek mający
      inwestować unika jak może szukając kruczków w durnym prawie, żeby nie być
      uzależnionym od decyzji Rady Miasta. Jaka jest Rada Miasta, mieliśmy
      przyjemność poznać niejednokrotnie. I chyba tylko zupełny ignorant mógłby o
      niej myślec pozytywnie.
      Zaś prezydent legalnie pomaga Podkulskiemu na tyle na ile może podrzucając
      wniosek jako ostatni na sesjach. Doprawdy - afera w sam raz dla ABW!
      I jakie to powiązania! Plakaty na płotach!
      Swoją drogą musi bardzo boleć tutejszą prawicę, że jesteśmy jednym z niewielu
      miast, gdzie z udziałem SLD nie było żadnej afery, nieczystych powiązań.A
      Ferenc nie umożliwa swojej najbliżej rodzinie zarobić nawet na byle sławojce
      miejskiej!
      Cóż - mielibyśmy nie tylko Podkulskiego, gdyby nie Rada Miasta. Proszę o tym
      pamiętać.
      A SN nigdy nie wybaczą mu tego, że podkupił im najlepszych dziennikarzy i
      stworzą z niego Antychrysta, byle się zemścić.
      Albo niech ktoś pokaże solidny dowód na korupcję, albo niech milczy. W
      przeciwnym razie wychodzi zeń tylko obłuda moralna.

Najbardziej jestem też ciekaw, kto jest autorem tej słynnej zabójczej plotki o
      Podkulskim... Chociaż koloru autora/ów można bez trudu się domyślić.
      • eminencja.szara Re: Podkulski w Super Nowościach 10.12.04, 18:59
        hmmm no coz.. ja sadze ze jednak podkulski powinien odpowiedziec za omijanie
        prawa - delegalizacja WSZYSTKICH jego inewstycji a po drugie pan Prezydent
        powinien odpowiedziec za dopuszczanie do pdejrzen o powiazania z polityczno-
        biznesowe. Ale jak juz sie dziennikarze wzieli za Poskulskiego to tak rychło
        sie im nie wywinie... i bardzo dobrze... czas skonczyc z oligarchami... Kulczyk
        cos o tym juz wie.. teraz czas na lokalnych...
        • macpherson Re: Podkulski w Super Nowościach 10.12.04, 21:07
          Odpowiedzialności prawnej za dopuszczanie do podejrzeń o powiązania polskie
          prawo nie przewiduje, chciałbym zauważyć. Jeszcze, bo Kaczorki już przebierają
          łapkami. Podobnie z prawem - odpowiada się za jego łamanie. Za omijanie
          odpowiedzialność ponosi ustawodawca tworząc prawo, które DA się omijać.

Czekam, niech dziennikarze pokażą jasny i ostateczny, JAKIKOLWIEK dowód
          materialny na nieczyste zagrania Podkulskiego. Wtedy zmienię zdanie. Na razie
          to tylko czkawka pismaków pod publiczkę.
        • slavres Re: Podkulski w Super Nowościach 10.12.04, 23:55
          Nie dokońca tak jest jak piszecie. Przeanalizujcie cała sprawę dokładnie. W
          końcu Super Nowości mają konkurenta w postaci Dnia Rzeszowa.. A chyba
          wielokrotnie informowały media kto stoi za tym nowym tytułem!!! Wszystko jasne!
          • pedros_active Re: Podkulski w Super Nowościach 11.12.04, 09:38
            Pomyslcie tylko jak wyglada teraz rzeszow dzieki Ryszardowi jak wygladal
            wczesniej, teraz naprawde mozna sie juz czyms pochwalic a nie tylko europa II.
            Ja osobiscie sie ciesze np. galeria rzeszow to naprawde juz cos... w innych
            miastach takich galerii jest sporo a i miasta sa piekniejsze dzieki takim
            budowla
            • Gość: drogi Re: Podkulski w Super Nowościach IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 17:20
              Wprawdzie to nie moja że tak powiem branża ale wypada się zgodzić z tym co
              napisał pedros-active dodając do tego tylko to..zawiść zawiśćże ktoś inwestuje
              i ma pieniądze.To nasza pollska specjalność.
              • Gość: pirx Re: Podkulski w Super Nowościach IP: *.krak.tke.pl 11.12.04, 18:47
                a niech buduje ...ma, to inwestuje..nikt mu pod tym względem wrogiem nie
                jest...ale niech to, co buduje będzie ŁADNE...tyle kasy na to idzie a wyglada,
                jakby było budynkami typu "zarobię na tobie i cie zburzę"..kumpel z Wa-wy
                najpierw się usmiał na widok hotelu wieczorem, a potem sie popłakał ze śmiechu,
                jak przeczytał nazwę : "Hotel FORUM"..tylko patrzeć, jak powstanie jakiś
                betonowy koszmarek w kolorach jaskrawych z napisem "Pałac Kultury i Nauki
                Imienia Ryszarda Podkulskiego"..

a w ogóle my-jako obywatele-mamy jakis wpływ na wygląd miasta ?
                obawiam się, że żadny...
    • macpherson Re: Super Nowości w Podkulskim 13.12.04, 00:56
      No i w Gazecie Podkulskiego pojawiła się riposta na ten artykuł z SN.
      Przyznam, że Dzień Rzeszowa zachowałby się lepiej pozostawiając to, co się
      pojawiło u konkurencji bez komentarza. A tak wart pac pałaca...
      • Gość: gość Re: Super Nowości w Podkulskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:51
        Dzień Rzeszowa to samorządowa lizawka. A dziennikarze już dawno zapomnieli co
        to niezależność - Pan każe sługa w biegu.
        • Gość: XXI Re: Super Nowości w Podkulskim IP: *.pul.tke.pl 13.12.04, 21:04
          Czytałem ten artykuł. No cóz.... jak jest naprawdę to nie wiem. Faktem jest jednak,że w kręgach moich znajomych pmówi sie o SN: Super Podłości.
          Dlaczego? Przez stronnicze, nierzetelne artykuły oparte na niesprawdzonych faktach.
          • Gość: czytelnik Re: Super Nowości w Podkulskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:20
            Ja natomiast miałem nadzieję , że Dz. Rzeszowa zachowa chociaż obrobinę
            neutralności, choćby dla przyzwoitości. Jednak przestałem tę gazetę kupować po
            publikacji prywatnej autoreklamy pewnego samorządowca, który na łamach tej
            gazety snuł marzenia o swojej wielkości.
            • eminencja.szara Re: Super Nowości w Podkulskim 13.12.04, 23:06
              Hmm widze tutaj peany na czesc Pana Podkulskiego. jak to rzeszów wypiekniał bo
              ma cudowna Europe, jaki to blask bije od nowo wyremontowanego budynku
              drukarnii, jakie to sliczne Centra handlowe Wam stawia, ktore potwierdzaja
              tylko ta Rzeszowska wilkomiejskosc... I jakos radni na to przymykaja oko, ze
              stawia sie sklepy wielkopowierzchniowe robiac takie "drobniutkie przeciez
              przekreciki". Ale co tam SN sa nierzetelne i one pisza nieprawde, za to gazeta
              kontrolowana przez biznesmena pisze prawdey objawione. tamtejsi dziennikarze
              niczym Sw Jan doznaja apokaliptycznych wizji i głosza te prawdy objawione jak
              dobro najwyzsze. jeszcze troche i zostanie wydana biblia tzw rzeszowianka... z
              od nowa napisana apokalpsa... No ale co tam... Przeciez nikt nie zauwazy, ze
              ten pan to wsszystko buduje tylko i wylacznie dlatego, ze zbija na tym ogromna
              kasiotre, a dobro rzeszowa jest dla niego warte wprost proporcjonalnie do
              wplywow owej kasiory do kieszeni. Ja jeszcze osobiscie nie widzialem aby jakis
              biznesmen cos robił charytatywnie.. a jak robi to siebie koszty zwieksza :) i
              placi mniejsze podatki czyli tez na tym zyskuje :) A wszyscy mowia dookola -
              jakie to piekne jaki on jest dobry człowiek... hmmm
              A ciekawe dlaczego nie zagospodaruje jakiegos np parku, dlaczego nie zafunduje
              miastu jakiegos skwerka, czy nie poprawi jakis elewacji zabytkowych?
              Tylko upieksza miasto kolejnymi centrami handlowymi a wszyscy mowia jak to sie
              stolica podkarpacia rozwija...
              Trosze wiecej pomyslunku panowie i panie... a nie bedzie w tej naszej polsce
              wcale tak zle...
              • drewniany_pajacyk Re: Super Nowości w Podkulskim 13.12.04, 23:15
                Ty jesteś eminencja szara, czy Janosik???
                • eminencja.szara Re: Super Nowości w Podkulskim 14.12.04, 00:05
                  drewniany_pajacyk napisał:

> Ty jesteś eminencja szara, czy Janosik???
                  Hahaha jam jest eminencja.szara, ktora nie cierpi tepoty, bezmyslnosci i
                  manipulowania...
                  a swoja droga czy nie pisze prawdy?
                  • drewniany_pajacyk Re: Super Nowości w Podkulskim 14.12.04, 08:20
                    Piszesz prawdę i zaraz nią manipulujesz.
                    To tyle komentarza... na teraz:)
                    • eminencja.szara Re: Super Nowości w Podkulskim 14.12.04, 11:51
                      No z tym manipulowaniem to nie ejst tak do konca. Poprostu mam swoj osad na
                      dany temat. I staram sie go wyłuszczyc w niniejszych postach. zreszta kazdy
                      komentarz mozna podpiac pod manipulacje i kwestia pozostaje tylko fakt na ile
                      zgadzasz sie z pogladami autora oraz jak bardzo zmienia sie Twoj punkt widzenia
                      wraz z zaglebianiem sie meritum tekstu. :) A swoja droga jesli manipulacja jest
                      nieszkodliwa to czy sama w sobie jest zła? Nie. ! jedynie manipulacja oparta na
                      złych przesłankach nie powinna miec prawa bytu. Ale to jest temat na inny post.
                      Stram sie w miare obiektywinie pisac o pewnych sprawach na tym forum ale zdaje
                      sobie sprawe ze nie unikne naleciałosci subiektywnych i moj osobisty pogald
                      uwarunkowany wieloma czynnikami znajdzie swoj wyraz w pisanych tekstach. Ale
                      tego akurat nie postrzegam jakos czegos dyskwalifikujacego mnie.
                      Pozdrawiam na teraz :)
        • kangur09 Re: Super Nowości w Podkulskim 14.12.04, 13:41
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Dzień Rzeszowa to samorządowa lizawka. A dziennikarze już dawno zapomnieli co
          > to niezależność - Pan każe sługa w biegu.

W 100% popieram głos ,że Dzień Rzeszowa to komunistyczny lizydupa. Włażą
          SLD-UPom z Rady miasta do majtek, bo nieuki nie nadawały sie do SuperNowosci.
          W szczytem głupoty jest tam postać niejakiej Froń....istny PGR.
    • eminencja.szara Re: Podkulski w Super Nowościach 14.12.04, 12:08
      Własnie przeczytałem artykuł w Nowinach o P. Podkulskim i wielkiej
      spolegliwosci P Prezydenta dla jego inwestycji. Troche to dziwne, ze takim
      inwestorom wszystko sie tak łatwo udaje, tak prosciutko złatwiaja nawet sprawy
      z przekwalifikowaniem chrakteru inwestycji itp itd. Jestem ciekaw co kryja
      urzedowe archiwa i jak faktycznie wyglada proces podejmowania w rzeszowie
      decyzji wlasnie w sprawach inwestycji Podkulskiego. mam wrazenie, ze wieleu
      ciekawych rzeczy sie moznaby było dowiedziec. A czy P Ferenc jest naprawde taki
      czysty jak chodza słuchy? czy moze juz teraz zabiega o dobre zródło
      finansowania na przyszłosc? Nikt tego nie wie na 100 % ale jesli tak jest to
      mamy kolejny przykład, ze doro prywatne jest realizowane kosztem dobra
      społecznego.
      • kostelijk Re: Podkulski w Super Nowościach 19.12.04, 17:51
        > Własnie przeczytałem artykuł w Nowinach o P. Podkulskim i wielkiej
        > spolegliwosci P Prezydenta dla jego inwestycji.

a ja wlasnie czytam ten post i nie moge sie powstrzymac i pisze, ze spolegliwosc w jezyku polskim oznacza zaufanie: byc spolegliwym to byc godnym zaufania. A zatem zupelnie nie pasuje do kontekstu, w jakim zostala uzyta i na dobra sprawe mozna zdanie odczytac w sposob odwrotny do zamierzen autora.
    • eminencja.szara Re: Podkulski w Super Nowościach 14.12.04, 12:09
      Własnie przeczytałem artykuł w Nowinach o P. Podkulskim i wielkiej
      spolegliwosci P Prezydenta dla jego inwestycji. Troche to dziwne, ze takim
      inwestorom wszystko sie tak łatwo udaje, tak prosciutko złatwiaja nawet sprawy
      z przekwalifikowaniem chrakteru inwestycji itp itd. Jestem ciekaw co kryja
      urzedowe archiwa i jak faktycznie wyglada proces podejmowania w rzeszowie
      decyzji wlasnie w sprawach inwestycji Podkulskiego. mam wrazenie, ze wieleu
      ciekawych rzeczy sie moznaby było dowiedziec. A czy P Ferenc jest naprawde taki
      czysty jak chodza słuchy? czy moze juz teraz zabiega o dobre zródło
      finansowania na przyszłosc? Nikt tego nie wie na 100 % ale jesli tak jest to
      mamy kolejny przykład, ze dobro prywatne jest realizowane kosztem dobra
      społecznego.
    • didas55 Re: Podkulski w Super Nowościach 14.12.04, 13:31
      przejeżdżam codziennie koło domu Ferenca na ul.kwiatkowskiego i bardzo często
      widzę tam równiez auto Podkulskiego...tak było również i w tę niedzielę
      wieczorem.
      • odpady_selektywne Re: Podkulski w Super Nowościach 14.12.04, 15:07
        A Ferenc też był w tym czasie w domu? Może by mu jakoś dyskretnie powiedzieć?
        Ja bym się nie odważył... w takiej sytuacji:)))
      • drewniany_pajacyk Re: Podkulski w Super Nowościach 14.12.04, 15:56
        A taki był ostrożny! Jak chrabąszcz..., jak gajowy... :))))
        • Gość: blebleble Re: Podkulski w Super Nowościach IP: 213.25.171.* 19.12.04, 17:31
          A może Podkulski i Ferenc są kochankami i próbują ukryć swą miłość przed
          światem... Miłośnicy spiskowej teorii dziejów :) Jak ja kocham plotki!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka