Dodaj do ulubionych

Czy to się opłaca?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:19
Z ciekawości zadzwoniłam do 2 rzeszowskich hurtowni - lek nie kosztuje 167 zł,
ale 177 zł NETTO (!!!) do tej ceny aptekarz dolicza 7% VAT co daje nam 189 zł
i za tyle NAPRAWDĘ aptekarz kupuje ten lek - zarabia zatem 11 zł - czy to
duzo chyba nie. Szkoda tylko że w takiej gazecie jak wyborcza podaje się tak
manipulowane wiadomości - WSTYDŹCIE SIĘ Panowie dziennikarze - najpierw
spradzić dokładnie a dopiero potem publikować - to podstawa, no chyba że ma
się jakiś inny cel w dezinformacji pacjenta
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Czy to się opłaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:44
      Pani Iwona Dudzik niech nie robi z ludzi durniów. Lek w hurtowni kosztuje ponad
      170 zł bez VATu (7%). Na lekach urzędowych zarabia się 12 złotych i koniec!
      Swoją drogą Gazeta Wyborcza na głowie staje, aby wypromować Euroapteki jakby
      miała w tym jakiś interes. A przez wojny cenowe tylko bałagan i zamieszanie -
      pacjenta nie obchodzi porada farmaceutyczna, jakość leku, tylko cena - tu za
      grosz, tu za ryczałt, a tam jeszcze czekoladę dodają. Już takich co tylko o
      ceny pytają i od oszustów wyzywają to nieraz miałem ochotę na kopach wynieść.
      • Gość: Aga Re: Czy to się opłaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:49
        Zastanawiam się tylko dlaczego żadna Izba Aptekarska nie pozwała Gazety
        Wyborczej do sądu za zamieszczanie nieprawdziwych informacji?
      • Gość: Aga Re: Czy to się opłaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:14
        Z informacji naszej kochanej wyborczej od stycznia do października NFZ wydał 235
        mln zl na refundację, a jak w przyszłym roku powstanie Euroapteka i będą leki za
        grosz wyda dużo dużo więcej (informacje z innych województw w których powstała
        Euroapteka), bo leki za grosz będą kupowane na zapas, a i niezły interesik można
        na tym ubić sprzedając na rynku lek kupiony za grosz. Czy NFZ nie powinien
        bardziej kontrolować leków za grosz, przecież to MY za to płacimy a ja nie mam
        zamiaru utrzymywać Litwina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka