Dodaj do ulubionych

Skandaliczna wypowiedź .....

IP: 81.15.189.* 07.01.05, 21:00
W tv Trwam.
Osoby wypowiadające się przed kamerą powtarzają, że pieniądze zebrane przez
Owsiaka idą na utrzymanie struktur fundacji. "Pieniądze zbierane przez pana
Owsiaka nie są wydatkowane zgodnie z celem na jaki są zbierane" - przekonuje
przed kamerą lider przemyskiej "Solidarności" Andrzej Buczek, stojąc na tle
sztandaru związkowego.

Koncern medialny o. Rydzyka bezpardonowo atakuje najszlachetniejszą imprezę.W
tym opluwaniu udział bierze jeszcze ważny członek Solidarniści. Jak
pomyślę ,że 25 laty temu należałem do jakze innego związku to rzygać mi się
chce czytając takie wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • harnasi Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! 07.01.05, 23:01
      Prawda kole w oczy pan Owsiak na same delegacje zagraniczne w zeszłym roku
      wydał z fundacji prawie 1mil 800 tys zł (to skandal z ludzkich pieniędzy tak
      szastać) a on sam zarabia 11tys miesięcznie potwierdził to w TVN
      • Gość: sss Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! IP: 81.15.189.* 08.01.05, 09:06
        ZAmiast wypisywać zasłyszane bzdury zaglądnij na stronę
        www.wosp.org.pl/fundacja/ i dowiesz sie wszystkiego . Tam jest szczegółowe
        rozliczenie finansowe .
        Dziwie sie formacji jaką napewno reprezentuje przedmówca " o dzieci
        nienarodzone dbac a jak się urodzi to już niepotrzeba". Gdyby twoje dziecko
        spotkało nieszczęście czego ci nie życze i uratowano by je dzięki akcji Owsiaka
        inaczej byś pisał.

> Prawda kole w oczy pan Owsiak na same delegacje zagraniczne w zeszłym roku
        > wydał z fundacji prawie 1mil 800 tys zł (to skandal z ludzkich pieniędzy tak
        > szastać) a on sam zarabia 11tys miesięcznie potwierdził to w TVN
        • Gość: finansista Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! IP: *.ri.ri.cox.net 09.01.05, 03:49
          Gość portalu: sss napisał(a):

> ZAmiast wypisywać zasłyszane bzdury zaglądnij na stronę
          > www.wosp.org.pl/fundacja/ i dowiesz sie wszystkiego . Tam jest szczegółowe
          > rozliczenie finansowe .

szczegolowe? przepraszam ale sugerowal bym kurs rachunkowosci. sprawozdania
          finansowe na stronie owsianego sa zbyt ogolne, nie pozwalaja na dokladniejsza
          analize wydatkow.
          rachunek zyskow i strat pokazuje wynik finansowy netto jako 27% przychodow (co
          sugeruje olbrzymie koszty) - jak na fundacje to baaardzo kiepski wynik - dla
          porownania zasiegnij informacji o innych (zwlaszcza miedzynarodowych)
          instytucjach charytatywnych
          pozniej wroc i zacznij dementowac plotki (ktore takze trzeba umiec odeprzec) -
          zwlaszcza jesli chodzi o fundacje. prawdopodobnie juz niedlugo owsiany bedzie
          sie musial zaczac tlumaczyc jak niedawno kwasniewska - ktora swoja droga wogole
          nie publikuje sprawozdan finansowych,

z innej beczki - fundacje prawdopodobnie nie placa takze podatkow od zyskow i
          od nieruchomosci - zatem jest z czego korzystac panie Owsiak

> Dziwie sie formacji jaką napewno reprezentuje przedmówca " o dzieci
          > nienarodzone dbac a jak się urodzi to już niepotrzeba". Gdyby twoje dziecko
          > spotkało nieszczęście czego ci nie życze i uratowano by je dzięki akcji
          Owsiaka

dzieki fundacji a nie Owsiakowi - on jest tylko "figurka" i znakiem towarowym -
          wielka orkiestra sw. pom. moze istniec bez niego --
          • Gość: nie owsiakowa Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! IP: 82.160.22.* 10.01.05, 20:03
            wywiad z Owsiakiem byl w radiowej jedynce i mowil ze ma firme komputerowa i
            miesiecznie zarabia od 10-12 tys. zl wiec to jest prawda , a forsa z fundacji
            to trzeba by dokladnie przeanalizowac bo sprzet to jedna sprawa a gdzie
            reszta???
      • Gość: aga Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! IP: 195.117.147.* 10.01.05, 12:32
        Nie rozumiem ludzi, którzy nienawidzą tych, którzy zrobili coś dobrego dla
        innych - NAPRAWDĘ DOBREGO -
        Moja córka (teraz ma 2 lata)1,5 roku temu była operowana, bo dzięki sprzętowi
        od Owsiaka wykryto u niej wadę wrodzoną, i dzięki sprzętowi od Owsiaka teraz
        normalnie funkcjonuje. Często jestem w szpitalach w Rzeszowie, Krakowie i widzę
        ile jest sprzętu z serduszkami, i widzę ile małych dzieci tego sprzętu
        potrzebuje. Tak naprawdę dla mnie ważne jest to, że Owsiak dał szansę mnie i
        wielu tysiącom matek na bycie matkami. Za to Mu DZIĘKUJĘ.
        Wczoraj słyszałam w kościele apel księdza, aby zastanowić się na co dajemy
        pieniądze. Że sponsorujemy naszymi ciężko zarobionymi pieniędzmi rozpustę. Czy
        oni zapomnieli, że chrześcijanie powinni pomagać bliźnim, gdzie miłosierdzie,
        skąd nienawiść, skąd zawiść. Czy wczoraj więcej postaw chrześcijańskich było na
        Rynku w Rzeszowie czy w tym kościele? Ja odpowiedź znam!!!
        Dziękuję Panu Panie Jerzy.
        • Gość: lot Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:16
          Mam apel do tych,ktorzy nie wspomagaja w zaden sposob Orkiestry.Nie przejmujcie
          sie tym co pan Owsiak zrobi z pieniedzmi,bo to nie Wasze.Ja sie nie interesuje
          np.co Ojciec Tadeusz robi z pieniedzmi,ktore przekazuja mu jego fani.Jest mi to
          calkowicie obojetne.Poniewaz nie dokladam sie do Radia Maryja,wiec uwazam,ze nie
          powinienem go sluchac.Rowniez przeciwnicy Orkiestry powinni trzymac sie z dala
          od szatanskiej aparatury zakupionej przez zwolennikow Orkiesrty.
          • nolnejm Re: Owsiak to dran przyznał sie ze czasem ćpa!! 14.01.05, 23:32
            Prawda...w połowie... tym radiem to powinniśmy się
            zająć...antysemickie,antypolski e,antychrześcijańskie...rydzyko we...
    • Gość: m/m Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.osk.enformatic.pl 08.01.05, 15:00
      Zgadzam się z panem że krytykować jest łatwo,a przecież to impreza która daje
      nadzieje,że potrafimy się dzielić i efekty też są widoczne, w szpitalach pełno
      sprzętu z serduszkiem. Młodzi ludzie potrafią zmobilizować swoje siły i grać z
      orkiestrą dając swoje serce , a kościół zamiast wspierać Owsiaka cały czas go
      neguje. Zawsze daję pieniądze dla Orkiestry Swiątecznej Pomocy i nigdy nie
      czułam się oszukana przez p.Owsiaka .Nigdy nie dam pieniędzy strukturą TRWAM
      działają dla mnie jak sekta . Grajcie z Owsiakiem , ta akcja jest dla nas
      wszystkich , wybudujemy też szpital w Sri Lance.
      • Gość: Zygmunt G. Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: 217.113.224.* 12.01.05, 15:43
        W Polsce jest tylko jeden taki Owsiak.Jestem pewien ,że przedstawiciele
        episkopatu chcieliby miec na swoich usługach takiego oddanego sprawie
        człowieka. Zamiast zaakcentować doniosłóść jego działania to w tym samym
        terminie kościół zorganizował inną zbiórkę.Społeczęństwo już dobrze pioznałó
        hipokryzję naszego polskiego kleru od doł€ do samej góry.Ci co im basują sa
        tacy sami nie leży im nz sercu dobro polskich dzieci ich zdrowie i życie.Cieszą
        się że mogą podle oczerniać ludzi czynu zaagażowanych dla dobra innych
        ludzi.Zawsze zastanawiałem się dlaczego nie mówi się u nas chrzescijanin tylko
        katolik.Teraz już wiem ,bo tzw,dobry katolik musi być wobec innych zwykła
        swinią.Chrzescijanin tego nie zrobi.Dobrze ,ze w pore to zrozumiałem.
    • Gość: rzeszowiak Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:15
      To świadczy o tym jak nisko upadł związek i czym się teraz zajmuje. Mija w tym
      roku 25 lat, można podsumować historię "S" - od walki o wolność i demokrację do
      Rydzyka i oszczerstw.
    • Gość: ds Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 03:24
      W prawie każdym szpitalu jest sprzęt owsiaka, a w żadnym nie ma sprzętu z kasy
      kleru. Owsiak, który poświęcił się sprawie nie jeździ maybachem a rydzyk
      owszem. Owsiak nie ma skłonności do osesków a czarni jak najbardziej. Owsiak
      jednoczy, krzyżacy dzielą. Owsiak na swoje stronie umieścił rozliczenie swojej
      fundacji. Czekamy na coś takiego na stronach episkopatu...
      • nolnejm FinansistaNieRozsmieszajMnie... 09.01.05, 10:21
        Fundacji poleciałbym procesowanie się z panem Buczkiem. Czy Buczek ma jakieś
        dowody na to? Bardzo proszę mi je przedstawić...jestem ich bardzo ciekaw. Ale
        jeżeli ich nie potrafi przytoczyć, to niech się odpieprzy...Taki proces mógłby
        nauczyć odpowiedzialności za słowo.
        A co do posta Finansisty - nie przypominam sobie by mój ksiądz proboszcz
        (którego szanuję) publikował jakiekolwiek rozliczenie itp.
        Więc Twój argument...sam wiesz. Powiesz zapewne, że to jest fundacja...A może
        kojarzysz fundacje ojca Rydzyka - bodajże Lux Veritatis - czy ona publikuje
        źródła dochodu i na co przeznacza pieniądze? Znajdz mi odnośnik do takiej
        strony Rydzyka...
        Owsiak i jego fundacja ma wielokrotnie wyższe dochody (domyslam się tego) niż
        ksiądz Rydzyk, Jankowski itp. Jednak to nie on jeździ Maybachem...
        Panu Buczkowi gratuluję wyboru stacji - TV Trwam jest dla niego odpowiednia do
        tego typu wystapień. Sam się pewnie chwali, że zachował ideały prawdziwego
        solidarnościowca...Wstyd Panie Buczek... a solidarności z tysiącami
        potrzebujących maluchów, z milionami ludzi, którzy tego dnia otwierają
        portfele, którzy czują Solidarność przez duże "S", prosta ludzka Solidarność.
        Pan Rydzyk, Młodzież Wszech"polska", LPR, solidarność, pan Buczek...ehhhh.
        Macie tyle wspólnego z tolerancją, i chrześcijaństwem i solidarności którymi
        się tak chełpicie jak Białoruś z demokracją. Powodzenia...ale nie tu...
        • Gość: finansista Re: FinansistaNieRozsmieszajMnie... IP: *.ri.ri.cox.net 09.01.05, 17:46
          hm, chwileczke panie nolnejm, czy dyskusja dotyczyla kosciola katolickiego czy
          fundacji owsianego?
          zgadzam sie, mozesz takze krytykowac kosciol za brak publikacji wynikow
          finansowych (to bylby temat do nowego watku), ale kosciol fundacja nie jest

byc moze owsiany i jego fundacja ma wyzsze dochody od wielu innych instytucji,
          ale jest MALO EFEKTYWNY finansowo - przeczytaj moj pierwszy post raz jeszcze,
          co jest sprzeczne z ekonomia skali - a wiec sugeruje blizsze przyjzenie sie
          finansom (zwlaszcza wydatkom) fundacji owsiaka
          • Gość: sss Re: FinansistaNieRozsmieszajMnie... IP: 81.15.189.* 09.01.05, 18:52
            Może ojciec Tadeusz (Rydzyk) jeszcze o tym nie wie, ale na 27 mln zł zebranych
            podczas ostatniego finału tylko 1 mln 200 tys. kosztowało nas
            zorganizowanie "Przystanku Woodstock"; te pieniądze spokojnie otrzymujemy z
            procentów - zwrócił uwagę Owsiak.

> byc moze owsiany i jego fundacja ma wyzsze dochody od wielu innych
            instytucji,
            > ale jest MALO EFEKTYWNY finansowo - przeczytaj moj pierwszy post raz jeszcze,
            > co jest sprzeczne z ekonomia skali - a wiec sugeruje blizsze przyjzenie sie
            > finansom (zwlaszcza wydatkom) fundacji owsiaka

Panie finansista zobacz pan , jesteś księgowym jak z koziej d.. trąba.
            • Gość: finansista Re: FinansistaNieRozsmieszajMnie... IP: *.ri.ri.cox.net 10.01.05, 04:04
              > Może ojciec Tadeusz (Rydzyk) jeszcze o tym nie wie, ale na 27 mln zł
              zebranych
              > podczas ostatniego finału tylko 1 mln 200 tys. kosztowało nas
              > zorganizowanie "Przystanku Woodstock"; te pieniądze spokojnie otrzymujemy z
              > procentów - zwrócił uwagę Owsiak.

zatem idac tropem twojego rozumowania zapytam: Panie owsiak czy nie wolal by
              Pan za ten procent kupic kilka refibrylatorow lub innych maszyn ktore moga
              uratowac kilka lub wiecej zyc? czy to nie szczytniejszy cel niz organizowanie
              narko- i alkoholoimprezy w postaci przystanku?

acha i zeby byc szczegolowym - 2002 r. wosp zebralo ponad 37 mln - koszta= 10
              mln, wiec wydatek na przystanek to jakies 10 proc wyniku finansowego netto -
              • Gość: sss Re: FinansistaNieRozsmieszajMnie... IP: 81.15.189.* 10.01.05, 11:07
                > powtarzam: CEL SZCZYTNY, ale pasuje popracowac nad wieloma usterkami i
                bledami,
                >
                > ktorzych przyczyna w fundascji WOSP jest zapewne Owsiak

Broń nas Panie Boże przed takimi naprawiaczami jak ty. Trzeba było stworzyć
                taką orkiestrę, przecież nie dostał jej ot tak,a ty gdzie byłeś dlaczego nie
                wpadłeś na taki pomysł i na pewno działałaby super.Jednym słowem piszesz mniej
                więcej tak: wicie rozumicie to jest dobre ,ale ja to bym zrobił inaczej.
                Sidzisz sobie w ciepłym domu i krytykujesz.Popracuj nad usterkami.
                • Gość: marakesz POLACTWO IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 10.01.05, 13:59
                  Jeśli ktoś do tej pory nie wiedział czym jest tzw. "POLACTWO" ...

...to już wie :-)

My Polacy mamy to we krwi ,jak komuś coś się genialnie uda to i tak prędzej czy
                  pózniej trzeba mu ostro dopieprzyć sprowadzając do poziomu robaka ,tak było
                  zawsze i tak będzie ...

WOŚP to pomysł Owsiaka i za sam ten fakt winniśmy wszyscy mu dozgonną
                  wdzięczność .

O Rydzyku póki co się nie wypowiem ,bo nie ma o czym ...nasz Kościół biednieje
                  w oczach ,a rozłam jest tylko kwestią czasu ,to wszystko zaszło już za
                  daleko ...
          • nolnejm Re: FinansistaNieRozsmieszajMnie... 09.01.05, 21:25
            Jednak dotyczy - wypowiedz pana Buczka konkludentnie na to wskazuje.
            W "katolickiej telewizji" solidarnościowiec (w nawiasie - katolik) mówi o tym
            że pieniądze nie są wydatkowane z celem...Zapewne mówia to samo kapłani
            zwiazani z sektą Radia Maryja. Cóż - moim zdaniem dotyczy!

A co do skali!Nie chodzi mi o skalę Kościół Katolicki w Polsce a WOŚP, a
            poszczególna parafia, fundacja przykościelna a WOŚP. Uściślę - parafia księdza
            Jankowskiego ma o wiele mniejsze dochody niz Owsiany, a jednak Jankowski jeździ
            Jaguarem i nadal narzeka że zaciasny! Rydzyk i jego fundacja Lux Veritatis
            myślę że także mają mniejsze pieniądze niż WOŚP a mimo to pomykają Maybachem...
            Myślę że Kościół jest mniej efektywny...Myślę...Ani Ty ani ja nie widzieliśmy
            sprawozdań Lux Veritatis ani kościoła katolickiego stricto.

PS. Nie jestem przeciw kościołowi katolickiemu, sam praktykuję...
    • darino Brawo przemyska "Solidarność" ! 09.01.05, 11:31
      Co za poszanowanie ethosu i ideałów Sierpnia. Mam nadzieję, że odetniecie się
      Państwo od wypowiedzi tego darmozjada - Waszego Przewodniczącego !
    • Gość: Alfred To wiadomo,że fundacje to sposób na robienie kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:24
      Czy ktoś zna fundacje aby zdobyte środki przeznaczała na cele do jakich jest
      powołana-no być może resztki dla celów propagandowych.
      • Gość: sss Re: To wiadomo,że fundacje to sposób na robienie IP: 81.15.189.* 09.01.05, 18:33
        Gość portalu: Alfred napisał(a):

> Czy ktoś zna fundacje aby zdobyte środki przeznaczała na cele do jakich jest
        > powołana-no być może resztki dla celów propagandowych.

Alfredzie jesteś mało inteligentny , a wystarczy włączyć telewizor na 2
        program, tam jest orkiestra, posłuchaj ,zobacz tam są ludzie którzy przeżyli
        dzięki akcji WOSP. Zobacz jaki drogi sprzęt otrzymują szpitale aby ratować
        nasze dzieci. A ty pieprzysz takie głupoty.Odsyłam cie do ogólnodostepnych
        rozliczeń WOSP.
        • Gość: Medalik Częstochow Re: To wiadomo,że fundacje to sposób na robienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:49
          Pokażcie mi koledzy i koleżanki --CO ZOSTAŁO KUPIONE PRZEZ CARITAS I WIDAĆ TO W
          SZPITALU ??????? KOŚCIÓŁ TO JEST NAJWIĘKSZA I NAJGROŻNIEJSZA MAFIa . Nie musi
          sprzedawać narkotyków bo sprzedaje "słowo" i w dodatku nieprawdziwe.
          • Gość: nie medalik Re: To wiadomo,że fundacje to sposób na robienie IP: 82.160.22.* 10.01.05, 20:05
            jaki ty jestes biedny czlowiek , tak mi ciebie zal!!!!
    • yuka7 Re: Skandaliczna wypowiedź ..... 09.01.05, 18:53
      A czego spodziewać się innego: Przemyśl i solidarność. Michalik (bp) akurat na
      dzis wymyslił w całej Polsce zbiórke na Azję. To tez potrzebne, ale można to
      było zrobic przed tygodniem, albo za tydzień.
      • lubo_mirski Wielka gwiazda Buczek 09.01.05, 20:50
        Bronię Buczka! On tak powiedział do kamery, bo być może tego oczekiwał od niego
        prof.zw.dr hab.inż. Jarosz Antoni - Magnificencja uczelni, którą jesienią życia
        postanowił zdobyć szturmem przewodniczący Buczek.
        Buczek solidarnie współpracuje z rektorem Jaroszem w procesie pozyskiwania dla
        siebie tytułu tzw. naukowego. JM Jarosz solidarnie współpracuje w ojcem
        dyrektorem w procesie obrony honoru swojego i PWSZ w Jarosławiu. Buczek daje
        twarz TV Trwam wyjaśniając widzom jaką w rzeczywistości szują i oszustem jest
        niejaki Owsiak. Ojciec dyrektor udostępnia zaś antenę TV Trwam dla obrony JM
        Jarosza prześladowanego przez m.in telewizję TVN. Bilans jest na zero a Buczek
        bliżej tytułu.
        Podziwiam Buczka - to bardzo błyskotliwy i zaradny przewodniczący Solidarności.
        Im więcej zdaje egzaminów u Jarosza, tym inteligentniejsze zdania publicznie
        rzecze: a to oczekuje, aby komunikację publiczną mogły obsługiwać wyłącznie
        autobusy PKS-u, to znowu zapowiada solidarnościowe strajki w obronie
        przenoszonego z miejsca na miejsce jakiegoś tam urzędu, a to znowu...
        Wybitny polityk i związkowiec z tego Buczka. Bardzo mi żal, że już nie jestem
        zrzeszony z przewodniczącym Buczkiem w tym samym związku. Szczerze żałuję. To
        wielkie szczęście mieć takiego intelektualistę przewodniczącego jak Buczek.
        • nolnejm Hehehe żeby nie przybladła... 09.01.05, 21:30
          Rzeczywiście...Inteligent!

A jednak będzie proces....moze się skończy...
    • Gość: jumpi brawo!!!!!!! MAYBACH IP: *.fota.pl / 194.9.79.* 10.01.05, 10:33
      zbierajmy lepiej wszyscy na kolejnego MAYBACHA za 1,5mln zł dla ojca Rydzyka,
      bo ten którym jeździ może się trochę przykurzył.
      To są dopiero dobrze wydane pieniądze.
      • Gość: Rocky Re: Ple, ple,ple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:07
        Rydzyk nie ma Maybacha (gazeta już to prostowała), ale to co robiła wczoraj TV
        Trwam i niektórzy księża było mało rozsądne.To co jakoby wygadywał jakiś tam
        Buczek było głupie aż wstyd
      • Gość: jumpi Re: brawo!!!!!!! MAYBACH IP: *.fota.pl / 194.9.79.* 10.01.05, 13:11
        Rydzyk nie ma - on niestety nie wie jaki ma samochód po prostu nim jeździ.
        Samochód stoi na redakcję Radia Maryja.
    • Gość: obserwator Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.krak.tke.pl 10.01.05, 11:59
      Gdyby Buczek i jego medialna tuba jaką jest tv TRWAM a co za tym idzie, o. Rydzyk wiedzieli jaką reklamę robią WOŚP takimi wypowiedziami - zamknęliby gęby na zawsze. Ale póki co niech trąbią. Pewien spec od reklamy w USA pytał J. Owsiaka ile dał forsy za taką robotę Rydzykowi...... - bo pomysł jest trafiony w dychę . Sie ma !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Jacek Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:53
        A co to za persona z tego Buczka, że tyle szumu o jakąś jego mniej czy bardziej
        głupawą wypowiedź? Czy nie szkoda czasu na analizę wypowiedzi kogoś, kto tak
        naprawdę jest anonimowym ktosiem? A co to ten Buczek książki pisze, filmy robi,
        czy może chociaż ładnie śpiewa, że tyle wrzawy wzbudził?
        • Gość: sss Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: 81.15.189.* 10.01.05, 14:14
          A co to za persona z tego Buczka, że tyle szumu ....

To nie chodzi o Buczka kolego tylko o Solidarność. O to , że taki palant staje
          pod sztandarem Solidarności i mówi takie kretyństwa on wkłada te słowa w usta
          Solidarności , kapujesz.
          • nolnejm Re: Skandaliczna wypowiedź ..... 11.01.05, 00:54
            ciekwe cy reszta dzialaczy solidanoci to tez takie Bucki???
    • mjot1 Prawd prastarych kilka... 11.01.05, 09:33
      „Psy szczekają a karawana idzie dalej”
      Właściwie ta mądrość ludu wystarczyłaby jako komentarz do sytuacji.

Osobiście darowałbym też sobie ewentualne włóczenie się po sądach za pomówienia
      czy potwarz. Ot choćby z dwóch powodów.
      - ze względu na polską tzw. „sprawiedliwość”... chciałem napisać „śmieszną”
      tylko gdzież tu miejsce na śmiech?
      - i ponownie odwołując się do prastarych mądrości, które przecie jasno
      wyłuszczają: „rusz g... to bardziej śmierdzi”.

Zaś, co do „Zakonu Ojców Dyrektorów” czy innych Rydzyków. Cóż...
      Wszak prastara zasada im podobnym twierdzi: „Rżnąć frajerów”, więc jeśli
      frajerstwo się daje to chłopaki jedynie czynią co do nich należy.
      Właściwie nie powinienem zabierać w tem temacie głosu, bo ni ziębią mnie oni ni
      grzeją a ja naciągnąć się nie dam bom już za stary na takie sztuczki.
      A jednak napiszę co nieco. Napiszę, bo mierzi mnie to, bo mi wstyd, bo
      moje „uczucia” są kalane.
      Wstyd mi, że głupota jest chyba naszym największym bogactwem narodowym.
      A uczucia? No jakżesz można do licha zbierać pieniądze w imię Boga?
      Jeśli Bogu potrzebny jest szmal to przecie Takiego boga mógł stworzyć jedynie
      człowiek na wzór i podobieństwo swoje.
      Jak można kupczyć Słowem Bożym? A dzieje się to przecie nieustannie w
      hurtowniach świątyniami zwanych.
      Jak pokrętną hipokryzją trzeba się kierować, jakimże trzeba być szalbierzem by
      prosty i biedny lód wysysać do ostatniego grosza?
      „Wdowi grosz”; wynalazek sprzed tysiącleci. Przecie „ziarnko do ziarnka...” To
      są kokosy prawdziwe!

Najniższe ukłony!
      Zniesmaczony jednak M.J.
      • Gość: Ada B. Re: Prawd prastarych kilka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 09:41
        słusznie prawisz, zaiste. szlag człowieka czasem trafia jak widzi ilu "Buczków"
        wokół...
        • Gość: poziom Re: Prawd prastarych kilka... IP: 198.7.249.* 11.01.05, 16:18
          poziom obroncow i prezentowane przez nich argumenty - zamiast bronic Owsiaka
          atakuja kosciol - kosciol nie jest instytucja charytatywnai nie to jest w jego
          statucie zeby kupowac maszyny do szpitali.

zastanowcie sie pietnastolatcy czemu sluzy instytucja wiary i kosciola i
          skonczcie z tymi prowokacjami w stylu maybacha ktorego nie ma a ktory
          dzieciarnia sprytnie podlapala. Nie jestem zwolennikiem Rydzyka ale to co tu
          prezentujecie to dziecinada
          • Gość: bis Re: Prawd prastarych kilka... IP: 81.15.189.* 11.01.05, 16:52
            kosciol nie jest instytucja charytatywnai nie to jest w jego
            statucie zeby kupowac maszyny do szpitali.

Oczywiście że tak, ale zwróć uwagę kiedyś był pierwszy PCK, a po zmianach na
            pierwszej linii zjawił się Caritas. Myślisz , że kościół nie chciał takiej
            sytuacji, nie stworzył jej. Jeśli tak to czasami zasadne jest pytanie o finanse.
            Jest coś na rzeczy.
          • nolnejm Re: Prawd prastarych kilka... 11.01.05, 19:46
            Chodzi o przepych - coraz częsciej widać taki o to kontrast...ksiądz, fura,
            komóra, niezłe czarne wdzianko...a po chodniku idzie głodna staruszka w
            podartym płaszczu, która nie ma na lekarstwa!
            Przykład?! Taki ksiądz Jankowski narzeka na to, że jego Jaguar jest zaciasny, i
            on wcale go nie lubi...dlaczego? bo woli mercedesy... A z czego to wszystko, od
            takich babć.
            Do tego mają jakieś "ale" dotyczące szczytnego celu jakim jest orkiestra.
            Jakoś nie mówi się o tym, że Owsiak opływa w luksusy, ma pretensje że jeździ
            nie takim jak trzeba wygodnym autem...
            Coraz częściej przychodzi mi na mysl, że to po prostu niczym nieuzasadniona
            zawiść...może dlatego, że Owsiak zagospodarował ten wielki poetencjał jaki w
            NAS drzemie, wtedy kiedy niektórzy księża myśleli tylko o tym jak się obłowić...
            (Nie dotyczy to wszystkich księży - tylko poszczególne jednostki, których jak
            na razie jest mało)
          • Gość: Aga Re: Prawd prastarych kilka... IP: 195.117.147.* 19.01.05, 13:52
            "poziom obroncow i prezentowane przez nich argumenty - zamiast bronic Owsiaka
            atakuja kosciol - kosciol nie jest instytucja charytatywnai nie to jest w jego
            statucie zeby kupowac maszyny do szpitali"

Po pierwsze nikt nie krytykuje Kościoła tylko księży,
            a po drugie to Oni zaczęli, bo nie wolno korzystając z tego, że jest się
            księdzem namawiać na ambonie ludzi do złego i głosić herezje.
    • Gość: Robert Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:20
      Oj Buczku, Buczku....Zdałoby ci się buczkiem po dupsku dla nabrania oleju.
    • Gość: Anty LPR Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: 80.51.255.* 15.01.05, 14:11
      DALEJ GŁOSUJCIE NA POPAPRAŃCÓW Z LPR !!
      • Gość: sss Re: Skandaliczna wypowiedź ..... IP: 81.15.189.* 15.01.05, 15:03
        Podsumowując naszą dosyc żywą dyskusję mam pytanie do władz struktur
        Solidarności, co zrobili z tym nieodpowiedzialnym człowiekiem, aby więcej nie
        kalał dobrego imienia Solidarności.Co powinni zrobić każdy porządny człowiek
        wie, nie wiem czy w tym duchu zadziałają przełożeni Buczka, czy nie odezwie się
        w nich kolesiostwo.
        Z mediów widac ,że macie ochotę na powrót do polityki, a więc w imię jasności
        odstrzelcie Buczka pierwszego ,który swoimi wypowiedziami wykazał dobitnie ,że
        nie nadaje sie do niej.
        Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka