Dodaj do ulubionych

CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:42
Chyba już czas wreszcie pokazać na swiatło dzienne teczki kierownictwa
Gazety Wyborczej . Tylko ludzi o słabej psychice ostrzegam ze po zobaczeniu
co tam jest może złapać zawał.!!!!!!. Panowie z GW > miejcie na tyle ambicji
i nie zdejmujcie tego tematu .!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:40
      Proponuję zacząć od red. Wilmsztajna.
    • Gość: Sędzia Kozak Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.geonafta.jaslo.pl / 195.205.114.* 27.01.05, 18:20
      Zlustrować i osądzić surowo !!!!!!!!
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:52
        A dlaczego Solidaruch zaczyna od Rzeszowa, skoro kierownictwo GW jest - jak
        podejrzewam - gdzie indziej? Miałożby to związek z osobistymi doświadczeniami
        redaktora? Proponuję za karę lewatywę z wody sodowej i gliceryny (Szwejk). O
        ranyyyyyy!!!!!!!!
    • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: 80.48.248.* 27.01.05, 20:40
      >>DUREŃ << tyle co do popisów Borygo . Dlaczego od Rzeszowa to proste tutaj
      nie ma jeszcze tylu fanatykóww GW. co np: w Warszawce.Teraz widac dobitnie jak
      szafostwo GW ogromnie stara sie zdeskrydytowac idee ujawnienia agentury .
      Dlaczego np: Czesi zrobili z tym porzadek .Natomiast w Polsce może się kraj
      zawalić jak twierdzą nentorzy z GW !!! .Dlaczego proponuje od szefostwa GW ?,
      bo tam jest dosyc cikawa ilośc tych co to do teraz twierdzą że oni najbardziej
      walczyli o demokrację . Bzdura jakiej swiat nie widział !. Miałem okazję
      widziec w czasie stanu wojennego w tzw.internacie jak kilku gosci co obecnie ma
      wpływowe funkcje w centrali GW potrafiło w perfidnu sposób denoncjowac współ
      wiezniów ,a potem otrzymywali osobne cele i prowiant z zachodnich darów.[ W
      celi Wielkiego Adasia pomarańcze i inne cytrusy wisiałty na kratach okna jak
      winogrony ] cała interna huczała ze goscie nas sprzedali i teraz mają wypas .
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:41
        Słowo się odwraca i do właściciela wraca. Oj, do przedszkola się nie chodziło...
        • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:20
          Widze gosciu o nic. Borygo ze jesteś bardzo częstym gościem tego forum, a wrecz
          odnosze takie wrażenie że robisz za dyżurnego ?? Tylko to popisywanie sie tutaj
          ta twoją mądrością robi z tego forum coś nie smacznego.Wogule te twoje trele
          morele przyprawiają o wynioty.
          • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:20
            W OGÓLE to nie wiem, co to są WYNIOTY. Jak ci forum nie smakuje, to dodaj chili.
          • Gość: Żyd - komuch w ogóle ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:02
            j.w.
      • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 29.01.05, 15:52
        Ciekawe red. Wi... (jakoś nie mam problemu z porównaniem jednych i drugich
        wypocin...Solidaruchu alis red. Wi...)??;) Powiem Ci tyle - mienisz się
        człowiekiem inteligentnym, godnym, który twierdzi iż ma honor... - Głupio
        trochę to zabrzmi;) ale ukaż swoją twarz,prawdziwą twarz;) podpisz się imieniem
        i nazwiskiem, chcemy wiedzieć kim jesteś. Sforumułuj jakieś oskarżenie, powiedz
        kim są te osoby(licze na to że masz cywilną odwagę)...a tak to widzę ja i widzą
        inni jak pieprzysz coś bez ładu i składu...Moze jesteś jednym z tych cichych
        bohaterów...może...
        A może jesteś jednym z Macierewiczów, Janowskich (księdzem bądź skaczącym
        Gabrielem), Giertychem...życzę szczęścia i odwagi osobistej
      • Gość: Żyd pomarańcze i inne cytrusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:13
        Sprzedać Pana za pomarańcze i inne cytrusy to dla A.M. dobry biznes, ale
        komuchy to chyba przepłaciły !?
    • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:08
      Wobec tego poczytajcie sobi cikawscy Panowie art. W dziś. GW. na temat WYCIEKU
      Z IPN NAZWISK AGENTÓW .Panowie czas zawiadomić centralę że nie jaki "
      solidaruch " kilka dni temu na waszym FORUM celowo ruszył temat lustracji w
      GW. . Panowie dyskutanci moje imie i nazwisko nie bawem się pojawi i to na
      tytułowej stronie waszej tak nieskazitelnej gazety jaką jest GW. A teraz do
      zobaczenia w Warszawie . bo w Bieszczadach straszny mróz.
      • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 29.01.05, 20:10
        Musisz jechać nie do Warszawy tylko na Alaskę, Syberię, może któryś z biegunów
        bo pod czapką Ci się pewna substancja lasuje... Chyba że w myśl zasady swój do
        swego jedziesz tam zasilić większa grupę oszałomów...
    • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: 80.48.248.* 29.01.05, 20:22
      ALE TRAFIŁO MI SIE FAJNE TOWARZYCHO !!!!!!!!!!!!! SAME ITELEKTY A JAKIE
      UCZONE !!! A JAKIE POPRAWNE POLITYCZNIE >>>> OHHH CO ZA WSPANIALI DYSKUTANCI
      CZYTELNICY ŚWIATŁEJ GAZETY !!!!!! TAKIE ŚMIECIE ITELEKTUALNE TO TYLKO NA TYM
      FORUM TEJ GAZETY MOŻNA TYLKO ZNALEŻĆ. BBBUUUUUUUHHHHHHAAAAAAA.
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:54
        Wilmsztajn, ty zacząłeś. Rozumiem, że zadali ci to z polskiego, żebyś się w
        końcu nauczył ortografii. Ale to dobrze, że śmieciarze podnoszą kwalifikacje.
        Także "itelektualni". Jeszcze ze trzy klasy i będziesz dyskutować
        z "intelektualnymi". Na razie, niestety, tresci w twoich wpisach jest tyle, co
        demokracji w dętce trabanta w NRD w 1978 roku.
      • Gość: Laka Jak towarzycho ci nie pasi to spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:57
        Albo zacznij jakiś nowy wątek z merytorycznymi uzasadnieniami a nie masą inwektyw.
        Co ci pasuje żydzi -katolicy, następny papież , zbójstwo jp2 w czasie
        pielgrzymki do ojczyzny, masoni, faszyzm w polsce, czy mniej poważne wątki typu
        poziom chamstwa na forum
    • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:57
      PANOWIE CHŁODNICA --czy BORYGO MOŻECIE JESCZE SOBIE TROCHĘ POPISÓW POD MOIM
      ADRESEM STRZELIĆ .>> ALE JEDNEGO MI NIE WMÓWICIE ŻE JUŻ 27.bm. WIEDZIAŁEM ZE
      BRONEK W. ZROBI TAKI RABAN Z TYMI NAZWISKAMI Z IPNu. BA ŻE NAJBARDZIEJ TO
      WNERWI WYBORCZĄ. MOZECIE SOBIE SZCZEKAĆ ŻEM PRYMITYWNY ITD. ALE TO CO JA WIEM
      TO WAM DŁUGO DŁUGO NIE BEDZIE DANE. >> MOŚCI POPRAWNI I BUFONOWACI FACECI W
      KRUTKICH MAJTECZKACH...
      • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 30.01.05, 00:45
        Stary! Potrafisz czytać ze zrozumieniem? A może jakis wtórny analfabetyzm?
        prosimy Cię bys zaczął cos MERYTORYCZNEGO, a ty wyjeżdżasz że wiedziałeś...!
        Kurra stary, i co z tego? Co? Postawiłeś u bukmachera, że tak się tym chwalisz?
        A może dowiedziałeś się ze Ciebie tam nie ma? Bo coś mi się widzi, że strasznie
        podniecony tym jesteś...Dobra rada...Idz do żony, a jak nie masz...200 złotych,
        no chyba ze też nie masz to pozostaje...tylko jedno;)...Na tym forum robisz to
        samo, co tam...
      • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 30.01.05, 00:50
        jeszcze coś dodam - trzeba prześwietlić każda redakcję, sędziów i adwokatów
        także...Ale jeżeli mają to robić w taki sam sposób w jaki ty piszesz na forum...

Chroń Boże Polskę...
        • news21 Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 30.01.05, 12:19
          Ciekawe, skąd Solidaruch-Wilmsztajn wie, że coś "długo nie będzie nam dane".
          Znalazł się ten jedyny oświecony w całej Polsce.
      • Gość: Żyd w krótkich ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:24
        j.w.
    • Gość: DYKTA. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:33
      Hoho widze że tutaj gośc temat teczuszek ruszył duzo wczesniej ,ale cos goście
      go nie lubią . Hmm i nie dziwota ,zapaleni czytelnicy tej Gazety już od dawna
      nie cierpią prawdy i faktów o ich autorytetach moralnych.A przecież powszechnie
      wiadome że Michnik. Kuroń, Geremek
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:09
        Redaktorze, znowu? Ortografia cię zdradza. A było w młodości usłuchać
        hasła "Studenci do nauki!"
      • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 30.01.05, 23:32
        no ty się chyba nigdy nie nauczysz...DYKTA, Solidaruch, red. Wilmsztajn
        (wyobraźnię to ty masz, nie powiem)...Tylko wiedz że dzieci to
        czytają...Miałbyś odrobinę przyzwoitości i nie sadził byś takich byków...;)

A co do tego co piszesz o Kuroniu, Michniku, Geremku - mozna szukać całe życie
        i się znajdzie - trzeba wiedzieć tylko czego - oni znaleźli - miejsce w
        historii, w pamięci wielu osób - choćby i ciebie - dlaczego? Jeden pracował z
        ludzmi, pomogał im, tworzył opozycję, Michnik - także, był przy okrągłym stole,
        reprezentował opozycję, Geremek - opozycja, można niemal powiedzieć, ze
        wprowadził Polskę do NATO... Super - jeszcze Gomułka jak piszesz wypieprzył ich
        od koryta...Dla mnie to komplement. Masz pewnie coś do Nowaka Jeziorańskiego,
        Frasyniuka i innych...
        Niestety ty, (SOLIDARUCH, Red. Wilmsztajn, DYKTA) (nawiasem mówią to ile
        jeszcze masz aliasów albo kolejnych osobowości;))??? może i byłes w tej
        opozycji...tylko tej co źle skończyła...Tobie odbija (na tym forum pleciesz
        piąte przez dziesiąte, jedwabiście radykalny, zajedwabiście sfrustrowany,
        zajedwabiście głupi - przyrost formy nad treścią), Janowski Garbiel sobie
        podskakuje, Janowski Henryk prałat - całuje w usta dzieci i chociaz jego
        prafianie sa biedni pomyka sobie nowiutkim JAGiem, Stary Giertych i jego
        Girtysiątko...wielki obrońca opozycji...stan wojenny poparł - Pewnie nalezysz
        do tej części...
        A jezeli umiesz czytać, i rozumiesz czytany tekst - to widzisz co w nim piszse -
        a mianowicie iż jest to lista z nazwiskami, z której nie idze powiedzieć kto
        był TW, kto był kandydatem na TW...
        uważam że sprawę lustracji należy rozwiązać szybko sprawnie ale z rozsądkiem, a
        nie jak facet za babą z wackiem na wierzchu...
        • Gość: SB wiecznie zywe Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 07.02.05, 15:50
          Jaka historie tworzyli? Chyba zaklamania. Malo ich znasz albo z nimi trzymasz.
          Kuron - od malego czerwony az do smierci (zapytaj kolegow z 68 - Paszt,
          Bekier). Michnik i jego ultralewicowosc (naprawianie komunizmu super lewica w
          jego wykonaniu).Cala ta opozycja to jeden wielki smiech i okragly stol tez. A
          gruba kreska bardziej wam niz nam. O nas wiedziano kim jestesmy a wy swoich
          dalej ukrywacie. Ale poczekajmy jeszcze troche. Wszystko wyjdzie. I niech Adas
          sue nie cieszy ze swoje akta spalil bo jeszcze inne rzeczy zostaly. A wyjazdy w
          naszych czasach za granice to za darmo moze dostawal? Gwarantuje ci ze nie.
          Jakby francuscy wolnomularze sie dowiedzieli w tym czasie jakie nam rzeczy
          donosil- biedny by byl nasz kochany Adas. Ale byli tez ok. Masz racje Geremek
          jest wsrod nich, Litynski, Modzelewski Blumsztajn itd. Ale nie Kuron i Michnik
          i wielu innych.
          • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:44
            Nie wiesz, jaką historię tworzyli? I ty, redaktorze, byłeś w opozycji? Chyba na
            Fidżi. Powtarzasz najbardziej wyświechtane opinie sprzed lat. To znaczy że mimo
            niechęci do ortografii jednak czytało się jakieś książki na ten temat. No nie?
            Wyjazdy w naszych czasach... To znaczy w czyich? Po 1989, kiedy każdy mógł
            wyjechać? Czy wcześniej, kiedy "nasi" to byli wiadomo kto? Przecież ty nawet
            nie wiesz, że "ok" Blumsztajn jest do dziś serdecznym przyjacielem "kochanego
            Adasia". Od Kuronia to ci w ogóle wara. Człowiek nie żyje. Nie obroni się przed
            tobą. Nie jesteś godny, żeby wymieniać jego imię.
            "Cała ta opozycja to jeden wielki śmiech i okrągły stół też". To wejdź pod
            niego i poszczekaj. Tylko to umiesz. Zal mi cię, niedowartościowany biedaku.
            Tyle jest w tobie demokracji, co w dętce od trabanta za czasów NRD.
            Napisz choć raz konkretnie, o co ci chodzi.
            • Gość: SB wiecznie zywe Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 08.02.05, 20:18
              Borygo biedaku. Po 1 nie jestem jakims tam redaktore. Po drugie nie blem w
              opozycji. Od malego nalezalem do kregu nielubianej komuny, bylem
              wspolpracownikiem i tego sie nie wstdze (pomoglo to mi w studiach i pozniej w
              pracy). A czsy wyjazdow Adasia to lata 80 i na to sa teczki. Seweryna znam
              jeszcze z UW, nie myl z partia (zreszta nie raz jeszcze wpadamy na sie w
              krakowie) i wierz mi on a Adas jest roznica. A ze jest w gazecie nie
              przeszkadza mi ( nie tylko przychlasty tam pracuja). O Geremku nie wspominasz,
              co juz nie jest wam tak bliski. A o kuroniu co mysle i widzialem to moje i tego
              nie zmienie. A co do stolu - to wiem jak tam bylo - bynajmniej nie tak jak
              przedstawiono wszystkim. Ale takie gadanie to nie jest na forum. Na maila
              napisz jakies konkrety a ja sie ustosunkuje. I chlopie nie rzucaj sie tak, nie
              wiesz wszystkiego.
              • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:57
                Tak się, biedaku, składa, że ja też WIEM. I to ciut więcej od ciebie, niestety.
                A teraz pomyśl, co proponujesz: żebym tobie- b.TW!!!- TERAZ opisywał mailem,
                co wiem i jak było? Co, chciałbyś się dowiedzieć? To TY się nie rzucaj, bo
                wiesz mniej niż ci się wydaje. "Niech pana to nie gniewa, panie Starski, co
                powiem...Pan myli się co do siebie...W panu jest tyle demona, ile trucizny w
                zapałce... I wcale nie powiada pan szampańskich właściwości... Pan ma raczej
                własności starego sera, co to podnieca stare żołądki, ale prosty smak pobudza
                do wymiotów..."
                A skoro nie jesteś redaktorem Wilmsztajnem, Dyktą i Solidaruchem, to po co
                piszesz to samo co oni? Bądź pozdrowiony, Gowindo!!!
                • zawszes Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 09.02.05, 14:46
                  Borygo poluzuj czasami nie warto dyskutowac z plebsem i parafianinami.
              • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 09.02.05, 00:53
                > bylem
                > wspolpracownikiem i tego sie nie wstdze (pomoglo to mi w studiach i pozniej w
                > pracy)
                Congratulations! Teraz wiemy dlaczego tak marnie piszesz - nie przykładał się
                czlowiek do studiów, tylko był służalczy...No comments
                Frapuje mnie to z czego jesteś dumny. Stoisz w szeregu z takim ludzmi jak
                Jaruzelski, Kiszczak i inni. Mam na pewno mniej lat od Ciebie, nie twierdzę że
                wszystko wiem - ale mi dwudziestoparolatkowi byłoby wstyd coś takiego
                powiedzieć. Twoje życie, twój jeans...Szkoda że nie znam twojego imienia i
                nazwiska. Mam nadzieję że kiedyś się przedstawisz - jeżeli to nie wstyd...

Dużo tych ludzi znasz...Oj dużo! Pogratulować... O i wiedza spora...no to może
                jakaś książeczka by wyszła spod Twojego pióra? A moze bys zechciał opowiedzieć
                jak tam było ze wszystkimi niuansami...
                Jako przedstawiciel młodego pokolenia wręcz domagam się tego...

WIDZISZ MOJEGO MAIL'A - NAPISZ MI JAK WYGLĄDAŁ CHOCBY OKRĄGŁY STÓŁ... Czekam...
                Cierpliwie i nie zdziwię się redaktorze Wilmsztajn jezeli nie napiszesz nic...
                • Gość: SB wiecznie zywe Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 09.02.05, 14:41
                  Ludzi znam i tych i tamtych. Na studia dostalem sie dzieki pomocy partii to
                  fakt. Dzis na studia dostac sie to pryszcz. A wtedy z pipiduwy spod Krosna
                  dostan sie bez pomocy na UW. Pomarzyc sobie mogles, a dzis zaden problem, nawet
                  jak mieszkasz w glebokich bieszczadach i masz troche kasy zeby sie utrzymac.
                  Takze nie oceniaj. Ciesz sie ze dzisiaj zyjesz a nie wtedy. Teraz jest mi
                  dobrze ale nie mowie ze z komuny tez mi nie bylo super. Ale przynajmniej nie
                  sieje nienawisci na wszystko co nie michnikowskie jak Borygo.
                  • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:18
                    Cienki byłeś, skoro do zdania na studia potrzebowałeś punktów za pochodzenie,
                    pomocy PZPR i SB. Chyba niewiele z nich skorzystałeś, bo mentalnie jesteś w
                    latach 70-tych. Było się uczyć...
                    Cieszę się, że żyłem wtedy i teraz. Bo mogę porównywać. Skoro mimo wszystko
                    (Bieszczady, wilki na drodze, do szkoły pod górkę w zaspach po szyję itd)
                    skończyłeś te studia. to przeanalizuj własne słowa zgodnie z zasadami logiki.
                    Pokaż mi, gdzie sieję nienawiść na wszystko (nota bene pisze się "do
                    wszystkiego") co nie michnikowskie. Michnikowski to jest Wiesław.
                    Michnik być może był komunistycznym idealistą. Co z tego? W 21 postulatach
                    Stoczni też nie było mowy o obaleniu ustroju, tylko o jego poprawie. Uważasz,
                    że stoczniowcy byli idiotami? W 1980 ruszyła lawina, która porwała wszystkich.
                    Potem umarł Breżniew i jego komuna pękła jak bańka mydlana. Masz teraz za złe
                    Michnikowi, że wykorzystał sytuację do obalenia socjalizmu w ogóle? Oprocz
                    Adama był Papież, wybory, itd. Wygraliśmy - ci wszyscy ludzie, którzy głosowali
                    za demokracją. Wygraliśmy bez czołgow, krwi, strzelaniny. Źle?
                    Cenię politykę Michnika i "Gazety". Jej podstawą jest tolerancja i zrozumienie.
                    Przykład: Maleszka. Donosił. MIMO TO pracuje dla "Gazety". To jest
                    CHRZEŚCIJAŃSKIE PODEJŚCIE do sprawy - "Odpuść nam nasze winy, jako i my
                    odpuszczamy". Prawdopodobnie znasz te słowa. Ale nie rozumiesz.
                    Cenię "Gazetę" za tolerancję, wyrozumiałość i zdolność podawania ręki nawet
                    nieprzyjaciołom. Na tym polega CZŁOWIECZEŃSTWO. Ale ty tego nie rozumiesz.
                    Rozumujesz albo jak ubek, albo jak zakompleksiony smutas z "pipiduwy". PRL tez
                    była Polską. Motywacje ludzi też były różne. Jeśli ktos to rozumie - to dobrze.
                    Jeśli nie - nie zasługuje na rozmowę. Jeśli byleś w SB i podziemiu
                    równocześnie, to zostaw ocenę Bogu. Albo Marksowi.
                  • Gość: helga Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:31
                    Tak kurna, a kto miał punkty za pochodzenie jak tacy jak ty!?
                    • Gość: helga Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:34
                      To było do sb wiecznie żywego.
                    • Gość: SB wiecznie zywe Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 10.02.05, 10:54
                      Widze Borygo po adresie ze teraz jestes Helga. Gratuluje obojniactwa. Ciekaw
                      jestem ile osob z taba studiowalo z glebokiej prowincji (1 czy wcale). I nie
                      chodzilo o punkty za poch. one ci nic nie dawaly jak nie miales kasy na zycie.
                      A partia ci zawsze pomogla. Ganisz mnie ze udalo mi sie wyrwac dzieki partii.
                      No coz chlopstwem lepiej sie rzadzi. IIIRP wszystkim nalezy sie szacunek nie
                      przecze(ale adas domaga sie najwiecej). A co do teczek myslisz ze on nie ma
                      swojej. Czesc nie wiem czy wyniosl czy zniszczyl bo go dopuscili. Ale te z z
                      jego wyjazdow na zachod (lata 80) podobo jeszcze sa(zrodla z 2 reki). Ja nie
                      mowie zeby je ujawniac, bo mi to nie potrzebne. Ale niech nie mowi ze nie
                      wspolpracowal. A ze gazeta jest tolerancyjna to chyba raczej nie dla Polakow
                      (no moze gdy sa homo itp). Moze malo czytasz? Aco do rozumowania to wcale nie
                      rozumuje tak zeby tylko mi bylo najlepiej(porownaj michnika). Tobie byo napewno
                      lepiej wszystko pod nos, szkola, uczelnia a nawet teraz do wyborczej masz na
                      rzut kamieniem.
                      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:51
                        Nie muszę podszywać się pod inne nicki jak niektórzy. Po co? Nie wiem, kim jest
                        Helga, ale pozdrawiam.
                        Co do twojej ciekawości:
                        1/ studiowało ze mną wiele osob z punktami za pochodzenie. Ci ze wsi mieli
                        lepiej niż inteligenci z miasta - dostawali paczki z żarciem, pieniądze od
                        rodziców, mieli preferencje przy stypendiach.
                        2/ nie ganię cię za partyjność. Pewnie, że PZPR, ZMS, TPPR pomagały swoim.
                        Logiczne i zrozumiałe.
                        3/Chłopstwem lepiej się rządzi. Nie wiem, nie rządziłem.
                        4/ Adaś i jego teczki. Co mnie to obchodzi? Na kogo miał kablować? Na Kuronia i
                        Modzelewskiego? Po co? Bez niego bezpieka nie wiedziała, kim są?
                        5/ Wyjazdy na Zachód w latach 80-tych. Michnik już wtedy robił wielką politykę -
                        kryteria szeregowego SB-ka nie sięgają układów na szczeblu rządow (i
                        wywiadów).
                        6/ Gazeta nie jest tolerancyjna dla Polaków. Dla jakich? Czytam Gazetę, jest
                        tam dużo o Kościele, Papieżu, tolerancji. Nie lubią Wszechpolaków, Giertycha,
                        oszołomów wszelkiej maści. I dobrze - ważniejsza jest praca dla ludzi,
                        inwestycje, Europa niż aborcja, preambuła unijna i inne ideologiczne tzw.
                        sr..nie w banię. Mnie się podoba linia GW", tobie nie. To wolny kraj. M.in.
                        dzięki Michnikowi.
                        7/ co ty wiesz, czy mi było lepiej? Nie mieszkam w Warszawie, nie miałem szkoły
                        i uczelni pod nosem, a mój ojciec ciężko harował, żebym mogł skończyć studia.
                        3/
      • Gość: ser Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: 81.15.189.* 09.02.05, 15:08
        A przecież powszechnie
        >
        > wiadome że Michnik. Kuroń, Geremek
    • Gość: Dziadek. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:04
      Widze Wnuczuś Borygo że sie cos poplątałes w tej całej dyskusji o tych wielkich
      opozycjonistach.Tak to jest jak Jewreje ukraińskie zostaja potem żydkami
      polskimi a potem budują komuniz ,a jak ich towrzysze od cycka odstawili to
      kombinowali ,kombinowali aż do koryta się dorwali. Wnuczuś lepiej weż plecaczek
      i wyjedz do Londynu trochę porobisz na budowie i do krajowu twardej waluty
      przywieziesz ,a nie pisz tytaj głupot i nie udawaj wielkiego mentora bo nim
      nigdy nie będziesz,.
      • Gość: Dziadek Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:50
        O, redaktor! Jak miło. Cała twoja wypowiedź to wycieczka osobista w moją
        stronę. Przyjemnego zwiedzania. Polecam zwłaszcza głowę. Tam jest mózg - coś, z
        czym nigdy nie miałeś do czynienia.
        Dziadek, na nienawiść w tym wieku najlepszy jest antysklerol. Mentorem będę, bo
        ktoś musi. Przynajmniej wobec żałosnych indywiduuów, które żyją do dziś tym, że
        Michnik 25 lat temu miał w celi cytrusy. Każdy internowany miał. Dobrze, że
        piszesz "Jewreje" z dużej litery. To znak, że nawet dzicz się cywilizuje w
        trakcie kulturalnej (choć tylko z jednej strony) dyskusji.
        • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:52
          Sorry. Oczywiście piszę pod adresem Dziadka-Dykty-Redaktora-itd. Wbiło się na
          forum jako "Dziadek".
          BORYGO
    • Gość: gufi. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:03
      Czytam to i leję ze śmiechu jak ten BORYGO ciska sie jak kot w popielniku i to
      zamknietym.
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:55
        Przynajmniej jakiś pożytek z tej dyskusji. Wprawdzie nigdy nie zamykałem kota w
        zamkniętym popielniku, ale - jak rozumiem - czynność tę uważasz za świetną
        zabawę. Cieszę się więc, że dzięki mnie "lejesz ze śmiechu". Tylko co na to
        twoje spodnie?
        • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 12.02.05, 23:37
          Własnie Wilmsztajn - zobacz czy grzeją u Ciebie bo jeżeli nie to będziesz miał
          jeszcze większy problem...;)

Po dłuższej przerwie:)
    • zawszes Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 10.02.05, 11:09
      To wszystko to chyba 1 wielka prowokacja. Ale nie wiem czyja. Albo komuchow ze
      michnik be i ma teczki, albo Gazety ze michnik cacy i nic nie ma. Swoja droga
      ktos tu cos kreci. A jak widze wasze IP to gada tu tak naprawde moze ze cztery
      osoby i to pewno jeszcze z Warszawy.
      • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: 80.48.248.* 10.02.05, 15:45
        Czy was nie zastanawia że Pan Adaś M. tak cichem zniknął i ani BE ani ME w tej
        sprawie wyniesienia teczek .???.No kiedys za czasów KORu mówiono że Adaś
        panicznie boi sie ludzi [ wiekszego jakiegoś publicznego spodkania] a wiecie
        dlaczego ??? Poprostu on zawsze miał jeden cel >SIBIE < i swój urojony system
        wypromowac i to za wszelką cene. Niestety chyba już przyszedł czas że te jego
        obłąkane pomysły totalnie zbankrutowały a tym co to pogrzebał jest Bronek który
        wówczas mówił Adaś ty kiedyś nawet na ulicę nie wyleziesz, za te twoje perfidne
        wyczyny,.
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:09
        To nie prowokacja. Trafiłem na wyjątkowo chamskie wpisy Wilmsztajna, więc
        włączyłem się - nie z powodów ideologicznych, ale dlatego, że chamstwa nie
        lubię. Alternatywy "Michnik be i ma teczki" albo "michnik cacy i nic nie ma"
        też nie ma. Po prostu uważam, że Michnik może mieć teczki i być cacy. WSZYSCY
        mieli teczki. Wiem, że w 1968 roku jako kompletny szczyl zainteresowałem się
        polityką, bo w gazetach grzmiało: "Michnik, Kuroń, Modzelewski". Otworzyli mi
        oczy na socjalizm. Dziś naprawdę g... mnie obchodzi, który z nich miał teczki,
        który w więzieniu siedział z sodomitami, ktory w internacie obżerał się
        cytrusami. Wisi mi to. Wiem jedno: upadek PRL to także - a może przede
        wszystkim - ich zasługa. I że dzięki nim nastały czasy, kiedy byle 20-letni
        chłystek może wydawać sądy moralne o czymś, o czym nie ma bladego pojęcia.
        Wywalczyli demokrację i to się liczy. A że w demokracji każde bydlę ma prawo
        głosu, to inna sprawa.
        A to, że w tym temacie rozmawiają 2-3 osoby (czwarta pluje jadem), to dowód, że
        tak naprawdę przeszłość Adama M, jego obecne losy i "GW" nikogo nie obchodzi.
        Gwoli wyjaśnienia - nie jestem z Warszawy. Pozdrowienia
        • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:58
          Problem jest w tym że ty jak to ująłeś w tamtych latach byłeś "szczylem" ja
          tylko kilka lat byłrm mlodszy od Michnika
          • nolnejm Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! 12.02.05, 23:53
            Skakałeś z kwiatka na kwiatek - nadal to czynisz...Nie ładnie...
            Trochę mnie nie pokoi, że gwiazda KORu a przede wszystkim SB, czym tak bardzo
            się chełpi (zdrajca - nie patrzę na pobudki, czy cię złamali, czy chciałeś
            wziąść sobie paszport, czy chciałeś talon na malucha) ma prawo do wydawania
            sądów moralnych nt. kogoś takiego jak Michnik, Frasyniuk, Bujak, Borusewicz...
            Bo jak na razie nie jest tego godzien...i chyba nigdy nie będzie.

Jeżeli znasz tego typu rewelacje, z pierwszej ręki - może - bo jakoś nie chce
            mi sie wierzyć że takowe posiadasz - NAPISZ KSIĄŻKĘ(tylko weź sobie dobrego
            korektora - jakiegoś chłopaczka albo dziewczynke z liceum - powinno wystarczyć,
            komputer też dobry będzie). Podpisz się IMIENIEM i NAZWISKIEM. Jak to będzie
            prawda, jak nikt się nie poczuje urażony - nie będziesz miał procesu...
            A jak na razie pozostajesz dla mnie Janowski Gabryelem, Giertyszkiem Seniorem,
            Antkiem Macierewiczem...
    • Gość: Ja. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: 80.48.248.* 11.02.05, 09:40
      Nic dodać nic ując . Legendy zamiast prawdy i to jest to, co porobiło Polakom
      nie samowity mentlik w głowach.
    • Gość: Jorgos. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:47
      odtajnienie i odkłamanie LEGEND o Michniku i innych co zrobili siebie pomniki
      Solidarności pomoże zrozumieć ze tamte czsy miały inny przebieg i inaczej to
      wyglądało jak ci panowie nam zasugerowali.
    • Gość: Solidaruch. Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:47
      Widzę ze temat dość trudny i goście mają kłopot z jego dalszym
      kontynłowaniem.??? No tak jak nie ma argumentów to się milczy jak to robi szef
      tej gazety Pan Adam Michnik.!!! Miała być taka obiektywna i opiniotwórcza [
      GW.] a jaka jest
      • Gość: Borygo Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:52
        Twoje argumenty i moje są czysto subiektywne, więc co tu dalej dyskutować? Dla
        mnie Michnik jest taki, dla ciebie owaki. I tak się nie przekonamy nazwajem.
        Czas pokaże, co jest bliższe prawdy: KOR-owskie legendy o Adasiu czy ubeckie.
        Obie żyją dziś na równych prawach.
        • Gość: SB wiecznie zywe Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 12.02.05, 18:29
          Borygo przyznaje ci racje.
    • Gość: Właściciel Kiosku Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:47
      Po co ??i tak się ta cała gazeta nibawem się rozleci i nie ma co się wysilać.
      Teraz ma taki odpływ klienteli że rok temu zamawiałem 50 dziennie to teraz
      2.!!!! to jest już tragicznie. Śmieją się z gazety Rydzyka Naszego Dziennika
      kiedyś schodziło mi 10 szt teraz prawie 60 !! no i proszę ale się porobiło.??
      • Gość: Elak Re: CZAS ZLUSTROWAĆ KIEROWNICTWO GW. > !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:04
        No jeżeli to prawda to żle się dzieje, bo jednak Rydzuki to oszołomy razem z tą
        paria moherowych beretóe. ja już wole michnika i resztę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka