Dodaj do ulubionych

autobus szynowy w PKP

IP: *.pm.mielec.ptc.pl 28.05.02, 19:40
Niestety, ale zapowiadane pojawienie się autobusów szynowych na Podkarpaciu się
opóźni, ze względu na unieważnienie przetargu na ich zakup, ogłoszonego
wspólnie z innymi województwami z południa Polski. Podobno unieważniono
przetarg ze względu na złożenie mniej niż dwóch ofert nie podlegających
odrzuceniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: slavres Re: autobus szynowy w PKP IP: *.pm.mielec.ptc.pl 07.06.02, 22:50
      U nas unieważniono przetarg na 5 autobusów szynowych - dla kilku województw, a
      Urząd Marszałkowski woejewództwa kujawsko-pomorskiego właśnie ogłosił przetarg
      na zakup aż 8 takich autobusów. I to w dodatku samodzielnie. Tam potrafią i
      mają kasę, a u nas?
      • Gość: bbb Re: autobus szynowy w PKP IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 07.06.02, 23:31
        Przepraszam ironizuje ale u nas musza byc pieniadze na kolejnych urzednikow..:(
        • Gość: Valdi Re: autobus szynowy w PKP IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 14:14
          Gość portalu: bbb napisał(a):

> Przepraszam ironizuje ale u nas musza byc pieniadze na kolejnych urzednikow..:(
          >

Nie prawda, kujawsko-pomorskie to bogate województwo, w koncu maja Radio Maryja i
          ojca Tadeusza Rydzyka, który "sciaga" danine z naszych i inwestuje w kolej u
          siebie, to jest dobry gospodarz!!!!
      • chris1_gazeta Re: autobus szynowy w PKP 02.07.02, 12:31
        wczoraj w telewizji publicznej pokazano taki autobus szynowy, który będzie
        jeździł w kujawsko-pomorskim województwie - tylko pozazdrościć.
        • Gość: grigow Re: autobus szynowy w PKP IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 13:03
          My jakoś zawsze zostajemy w tyle.
          Ciekawe dlaczego? ;)
    • kaz.iq Re: autobus szynowy w PKP 08.07.02, 18:49
      to rzeczywiście strasznie przykre...
      samorządy są biedne, ciagle pożyczają pieniądze
      Nie stać ich nawet na taki autobus...
      a jak się uważa byłby on znacznie tańszy od "konwencjonalnych" pociągów, szybki
      po prostu ekonomiczny.
      wokoło wielkie marnotrawstwo pieniędzy i już!
      Tymczasem od 3.IV.2000 r. nie ma połączenia kolejowego Tarnobrzegu
      z Rzeszowem.
      a plany co do trasy Stalowa Wola Rozwadów- Tarnobrzeg- Mielec- Dębica
      przewidują likwidację kolejnych, już i tak bardzo okrojonych połączeń!!!
      ehhhh szkoda gadać!
      • wook Re: autobus szynowy w PKP 08.07.02, 18:59
        Zdaje się, że Autosan z Sanoka przedstawił prototyp takiego autobusu szynowego,
        który jest dużo tańszy od oferowanych zachodnich, a może to już nie prototyp?
        • chris1_gazeta Re: autobus szynowy w PKP 08.07.02, 20:02
          oby jak najprędzej ten autobus się pojawił na naszych torowiskach. Czy Autosan
          ma stronę w internecie? Jestem ciekawy jak wygląda taki autobus z Sanoka.
          • chris1_gazeta Re: autobus szynowy w PKP 08.07.02, 20:07
            sprawdziłem, strona jest, ale nie doszukałem się wzmianki o autobusach
            szynowych, znaczy się, że jeszcze z prototypem mamy do czynienia.
            • Gość: grigow Re: autobus szynowy w PKP IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 21:46
              Widziałem jakiś prototyp w telekurierze w telwizyjnej trójce, ale niestety za
              późno włączyłem ten kanał i nie wiem czy ja to robota. Cacko; wygląda jak
              lokomotywa francuskiego TGV ;-). Do jednego wozu można w razie potrzeby
              doczepiać następne 1-3. Jeśli to robota z Sanoka, to brawo. Sanok widocznie
              powoli wraca do swoich tradycji: mało kto pewnie wie, że przed wojną
              produkowano tam... wozy tramwajowe dla Krakowa, Torunia i Warszawy.
              Eeech, a gdyby tak kiedyś móc przemknąć tramwajem z Sanoka przez Rzeszów...
    • kaz.iq Dlaczego na tym forum poruszane są... 16.07.02, 19:29
      republika.pl/magirus/
      www.chelm-wlodawa.prv.pl/
      Tam mogą a u nas nie...
      • chris1_gazeta Re: Dlaczego na tym forum poruszane są... 16.07.02, 20:41
        autobusiki śliczne, w sam raz jak na trasy o małej frekwencji. Niech no się
        nasi włodarze wojewódzcy zainteresują nimi.

no, panie pal_lad vel kaz.iq!!! ;-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka