Dodaj do ulubionych

POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie

IP: *.cm-upc.chello.se 10.02.05, 18:05
Prosze o opinie w/w spoldzielni,chcialbym kupic u nich mieszkanie, dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ANIA Re: POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.cm-upc.chello.se 10.02.05, 18:07
      Umknelo mi S, Chodzi oczywiscie o SPOLDZIELNIE!
      • Gość: rze SPÓŁDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.rzeszow.um.gov.pl / 195.117.156.* 11.02.05, 08:24
        Witaj! Jeśli kupujesz mieszkanie w tej Spółdzieli musisz być ... bogatą
        osobą ;) A tak na poważnie zbierając info przed zakupem swojego mieszkania
        porównałam składniki do wyliczeń czynszu i wiem, że ta spółdzielnia ma
        najdroższe czynsze w Rzeszowie!!! To samo potwierdził znajomy, który mieszka w
        bloku tej spółdzielni. Ale mieszkania w tej spółdzielni mają też swój plus - są
        ładne - naprawdę. Żeby nie było zbyt słodko... jeśli przyjdzie Ci kiedykolwiek
        spotkać się z prezesem spółdzielni (pan Słupek)to potraktuje Cię zależnie od
        tego z czym przyszłaś - jeśli z czyms powszechnym to z pobłażaniem, albo
        brakiem zainteresowania, ale jeśli z jakąś skargą lub problemem dotyczącym
        działania spółdzielni to bywa arogancki. Szczególnie do młodych ludzi
        (nieważne, że swoim czynszem zapewniają mu sporą pensję) bywa protekcjonalny i
        mówiąc delikatnie-na bakier z kulturą. To ostatnie wiem od znajomego.
        Życzę Ci podjęcia trafnej decyzji :))
        • Gość: maja Re: SPÓŁDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:24
          Najdroższe czynsze są w Rzeszowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Ale nie jest to
          dziwne ponieważ tam jest siedmiu prezesów, osiemnaście sekretarek, dziesięć
          księgowych i tak dalej
          • Gość: rze Re: SPÓŁDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.rzeszow.um.gov.pl / 195.117.156.* 11.02.05, 10:34
            Teraz mieszkam w bloku, którym zarządza RSM i czynsze rzeczywiście nie są małe -
            niestety. Ale nadal twierdzę, że najwyzsze sa w SMLW (prezesa Słupka)- wiem
            bo sprawdziłam i porównałam.
          • Gość: wd Re: SPÓŁDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.krak.tke.pl 18.02.05, 18:30
            Jesteś w dużym błędzie. Jestem mieszkańcem nowego bloku z tej spółdzielni który
            jest wykonany duzo lepiej niz bloki Sp Projektant choć był tańszy a czynsz jest
            naprawdę duzo niższy niż gdzie indziej...
        • Gość: Ania Re: SPÓŁDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.cm-upc.chello.se 11.02.05, 15:55
          Twoje okreslenie p.Slupka ze jest gburem to bardzo delikatne okreslenie!, ten
          czlowiek gburowaty i pyszalkowaty lubi oszukiwac , slodko kadzic przyszlym
          klientom a kiedy juz wprowadzi czlowieka w blad zacierajac rece odfajkowuje
          chyba nastepnego trafionego.Mam nadzieje na niedluga juz kariere tego malego
          czlowieczka i oczywiscie wyciagniecie konsekwencji jego dlugoletniej sluzby w
          spoldzielni, pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.intertele.pl / *.tyczyn.intertele.pl 11.02.05, 22:33
      Osobiscie na SMLW nie narzekam, mieszkam w ich bloku juz od 15 lat, czynsz może
      i nie należy do najniższych, ale za to nie można narzekac na brudne klatki,
      nieodsniezone chodniki czy biegajace szczury po piwnicach. W tamtym roku
      pomalowano klatki i wymieniono okna. Ogólnie jest czysto i schludnie. I o ile
      sie nie myle to internet chyba nie jest najdroższy. A co do prezesa Słupka to
      wiadomo jak jest, no ale w ostateczności to w dzisiejszym swiecie kazdy patrzy
      na to by jak najwiecej zagarnąc dla siebie. Ale ogólnie rzecz biorąc to nie
      mieszka mi sie tu najgorzej:) pozdrawiam
      • Gość: ~~ Re: POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.rzeszow.um.gov.pl / 195.117.156.* 16.02.05, 14:13
        poważnie się zastanów!!!
    • Gość: ada Re: POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.osk.enformatic.pl 17.02.05, 15:19
      Mieszkam na Os. Paderewskiego
      Czynsz uważam że jest wysoki,
      kablówka 35 programów ok 10 zł
      internet od 45 zł
      panie w administracji bywają gburowate szczególnie jak prubujesz wykazać, że
      one popełniły błąd
      dziury na uliczkach osiedlowych
      Bloki z płyty - duży pogłos w mieszkaniach - oczywiście mieszkania nie wyciszone
    • Gość: SSS Mieszkanko możesz u nich kupić.... IP: 217.96.9.* 18.02.05, 11:40
      Tak uważam, bo sam miałem podobny dylemat kilka lat temu i wówczas sprawdzałem
      tzw."opinię" i oferty rzeszowskich spółdzielni. SMLW wypadła najlepiej. Równiez
      fakt zwrotu pieniędzy (z uwagi na tańsze wybudowanie obiektu niz zakłądali) w
      ich ostatnich inwestycjach dobrze świadczy. Obecnie mieszkam w nowym mieszkaniu
      i generalnie jestem zadowolony.
      Ale żeby nie była to laurka - stwierdzam zgodnie z opinią innych forumowiczów,
      że Słupek to cham, zapewne (przekonanie graniczące z pewnością) były
      komunistyczny aparatczyk, potrafi kłamać w żywe oczy, jest bezczelnym facetem.
      Dyskusja z nim wystawi cię na ciężką próbę. Myślę że pora na zmianę prezesa
      SMLW, każdy inny będzie lepszy. A że wszyscy się go boją w spółdzielni, każdą w
      zasadzie sprawę nalezy załatwiać z nim...więc wczesniej czy później kontakt
      jest nieunikniony z tym człowieczkiem.
    • Gość: lm Re: POLDZIELNIA LOKATORSKO-WLASNOSCIOWA-opinie IP: *.rzesa.rzeszow.pl 19.02.05, 09:21
      Jeśli chodzi o koszty spółdzielni to określa je głównie opłata eksploatacyjna.
      Zbierałem te dane jesienią 2004 i przedstawiają się następująco:
      Projektant-0.92 zł/m2
      Rzeszowska- 0.97 zł/m2
      Budowlanych-0,95 zł/m2
      Nowe Miasto-1.05 zł/m2
      Energetyk-1.3 zł/m2
      Lokatorsko Własnościowa-1.33 zł/m2
      Metalowiec- 1.85 zł/m2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka