Dodaj do ulubionych

Sauna w Rzeszowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:33
Pomóżcie nie wiem gdzie są sauny w Rzesszowie. Szukalam w książce tel. ale
tam nic nie ma, w konspiracji działają czy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: shrek Re: Sauna w Rzeszowie IP: 80.51.255.* 27.02.05, 21:52
      Wiem ze jest sauna kolo tesco przy kregielni, tam jest jakis gabinet odnowy czy cos takiego. Niestety niebylem tam wiec niemoge powiedziec nic na ten temat wiecej. Bylem natomiast kilkakrotnie w saunie na basenie w Nowej Wsi, i moge szczerze polecic. Sauna poprzedzona plywaniem=super sprawa, takze moge tylko polecic saune w Nowej Wsi(sa dwie do wyboru mokra i sucha).
      Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: Sauna w Rzeszowie IP: *.pata.pl 28.02.05, 09:07
        mam do Ciebie wielką prosbę. nigdy nie byłam w saunie a miałabym ochotę pojsć.
        czym sie rózni mokra od suchej, jak sie z nich korzysta, która jest na co
        lepsza itp. Bardzo proszę o garsc informacji. dzieki
        • Gość: kobbaa Re: Sauna w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:33
          W suchej saunie jesteśmy poddawani działaniu tylko wysokiej temperatury przy
          małej wilgotności powietrza, a w mokrej dochodzi dodatkowo bardzo wysoka
          wilgotność powietrza. Sauna to super sprawa!!! Polecam! Najlepiej we dwoje!
        • Gość: shrek Re: Sauna w Rzeszowie IP: 80.51.255.* 28.02.05, 12:23
          Mokra od suchej rozni sie tym wlasnie ze w mokrej jest bardzo duza wilgotnosc powietrza cos a'la lasy deszczowe, przy nieco nizszej temperaturze niz w suchej. Natomiast sucha to przede wszystkim bardzo wysoka temperatura z nizsza wilgotnoscia powietrza. Ja osobiscie wole bardzo dobrze nagrzana mokra, tzn taka z ktorej ktos co chwila niewychodzi, nieotwiera drzwi, taka poprostu lepiej na mnie dziala-tak mi sie wydaje. Tobie tez proponuje wyprobowac obydwie i wtedy stwierdzisz, ktora ma korzystniejszy wplyw, w ktorej sie lepiej czujesz.
          Co do korzystania z sauny to napewno jezeli sie chce polaczyc ja z np plywaniem aerobikiem, silownia czy innym rodzajem wysilku to powinien on odbyc sie przed pojsicem do sauny, do sauny najlepiej wchodzic owinietym jedynie recznikiem, tak jest przyjete w saunie ze wchodzi sie nago, jezeli sa tam osoby postronne to mzoesz owinac sie jedynie w recznik i tak siedziec.
          Nie wolno wchodzic do sauny z bizuteria, gdyz moesz sie poparzyc, gdy metal sie nagrzeje, po wejsciu siedzisz tyle ile dasz rady wytrzymac, nastepnie wychodzisz pod prysznic i ochladzasz sie zimna woda zaczynajac od nog w gore.
          Po takim prysznicu wucierasz sie do sucha i idziesz jeszcze raz i znow tyle ile dasz rady siedzisz. Taka kolejnosc nalezy powtorzyc 2-3 razy. Ja kilkakrotnie w zimie wychodzilem sobie na balkonik (w Nowej wsi) i tam sie chlodzilem:)
          Z tego co czytalem to dobrze jest wypic po takiej saunie duzo karotenu czyli np sok z marchwii.
          Idac do sauny wez sobie dwa reczniki jeden na ktorym bedziesz siedziec/ktorym bedziesz owinieta, a drugi do wytarcia sie po prysznicu.
          Pozdrawiam i milego saunowania:)!!!
          • Gość: magda Re: Sauna w Rzeszowie IP: *.pata.pl 28.02.05, 13:00
            dzięki wielkie. czy stopien wilgotności lub temp. sama jakoś reguluję, czy ktoś
            tym steruje? Czasami na zdjeciach widzialam jakis dzbanek z wodą i chochlę-co z
            tym robić??
            Sorry, ale jestem zielona :))
            • Gość: shrek Re: Sauna w Rzeszowie IP: 80.51.255.* 28.02.05, 13:35
              To zalezy gdzie idziesz na ta saune-roznie to bywa-roze sa sposoby ogrzewania takich pomieszczen-piece elektryczne czy takie gdzie mozna polac kamienie w saunie parowej dla zwiekszenia wilgotnosci.
              Jak jest mozliwosc polewania woda z takiego wlasnie dzbana czy drewnianego wiadra to warto skorzystac ale z umiarem:)
    • Gość: Merlin Re: Sauna w Rzeszowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.13, 08:56
      sauna fińska jest w dwóch bratankach na kwiatkowskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka