Dodaj do ulubionych

Centrum Cushman będzie w TARNOWIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:23
Gratuluję mieszkańcom Tarnowa inwestycji za 60 milionów dolarów, wspaniałego
centrum handlowego, które stanie się dumą tego miasta. Możecie być dumni z
waszych władz, które działają dla waszego dobra. O centrum Cushman w
Rzeszowie możemy już zapomnieć, a ja jutro z samego rana idę kupić bilet i
nie zamierzam nigdy więcej wróćić do tego padołu. Żegnam i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rz Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.05, 19:36
      Polecam post "kolejna blokada radnych prawicy" w którym od rana poruszany jest
      ten temat. Jeśli kolejna po Cerfurze inwestycja zostanie zaprzepaszczona dzięki
      tym niepoRADNYM oszołomom w urzędzie polecą szyby
    • Gość: hj Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.05, 19:50
      Ludzie, we wtorek decydujące posiedzenie "nieporadnych" w tej sprawie jeśli się
      nie zgodzą to koniec marzeń o nowoczesnym centrum!!!!!!!!!!!!!!
      Co tu zrobić, poradźcie. Może demonstracje ale kto przyjdzie???
    • Gość: kupa Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.05, 22:40
      mieli rację że w narodowym planie rozwoju przewidzieli budowę autostrady A4
      jedynie do Tarnowa. Rzeszów nie zasługuje na takie dobrodziejstwo
    • Gość: Jimik Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:49
      Brak mi słów ..............................................
    • Gość: Jimik Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:53
      Szkoda słów ........... wiecie co, chciałem cos napisać w tej sprawie ale
      naprawde mnie zatkało widząc/słysząc/czytając co sie w tym mieście dzieje,
      dzięki naszym "kochanym" (bez)radnym prawicowcom.
      BUDUJMY KOSCIOŁY- BEDZIE DOBRZE......................................
    • Gość: fdh Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.05, 09:40
      chcemy inwestycji
      • Gość: tak tak tak Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.05, 10:28
        szlachta won
        • Gość: ft Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.05, 17:09
          jestem na 10 x tak i radni są od tego żeby odzwierciedlać opinię ludzi a nie
          być prawem dla samych siebie, to ludzie ich wybrali i ludziom mają
          służyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: eeeeeee Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.05, 20:52
            moim zdaniem ktoś z radnych ma interes żeby centrum nie powstało, także nie ma
            szans
    • Gość: re Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.05, 01:18
      We wtorek radni prawicy zablokują budowę centrum handlowego firmy Cushman &
      Wakefield. Pod koniec marca miasto niemal na pewno zostanie zobligowane do
      zapłacenia 10 mln zł hipermarketowi Carrefour. Centrum handlowe Nowy Świat
      powstaje dlatego, że z różnych przyczyn niemożliwa była jego blokada (odsyłam
      do odpowiedniego wątku), w przeciwnym wypadku z pewnością także byłoby
      zablokowane. Nie mamy obiecanego od jakichś 8 lat Parku Papieskiego, nie mamy
      także Aquaparku, centra handlowe jak Galeria Nowe Miasto miały być gotowe już
      dawno temu. W dalszym ciągu nasz rynek jest koszmarny i niezagospodarowany w
      dużej części. Nie mamy od dłuższego czasu żadnego poważnego inwestora -
      prawdopodobnie opinia miasta jaką zrobiły mu jego władze miała dla nich duże
      znaczenie. Miasto staje się coraz bliższe utraty statusu wojewódzkiego.
      Rzeszów zamiast się rozwijać pogłębia swój dystans do innych miast w kraju.
      Inne miasta robią wszystko co mogą by tylko przyciągać inwestorów, a Rzeszów
      marnuje jakieś 80% szans. Niewiele brakło a stracilibyśmy nawet port
      lotniczy. Czy będzie wam miło przejeżdżać przez Tarnów i widzieć tam centrum
      Cushmana, które będzie najfajniejszym obiektem w mieście i wiele w nim
      odmieni? Wstydzę się... Ostatnio broniłem swojego miasta przed osobami które
      go wyśmiewały od zaścianków, mówiłem o nowych inwestycjach... Ale oni tu
      przyjadą np za rok i spytają: i gdzie te wszystkie rewelacje? Po prostu wstyd
      mi. Cushman nas olał, to nie jest Carrefour który będzie błagać miasto kilka
      lat o pozwolenie na budowę - wczoraj czytałem w artykule że albo we wtorek
      rada miasta podejmie decyzje albo firma pakuje manatki i przenosi się do
      Tarnowa, gdzie wszystko zostanie załatwione w miesiąc (!). A co będzie we
      wtorek to wiecie - sprawa Cushmana zostanie przeniesiona na następne
      posiedzenie, tym samym stracimy kolejną wielką szansę. Gdyby tu chcieli coś
      załatwić, to pewnie budowa zaczęłaby się najwcześniej za rok (przykład Nowego
      Świata i Galerii NM - już chyba ponad rok temu słyszałem te rewelacje o tym
      że budowa rusza). Gdzie my żyjemy? Miasto umiera, ginie a my tak na to
      patrzymy? Ile jeszcze zamierzamy to znosić? Olano nas jako przyszłą
      metropolię, coraz częściej mówi się o 8-10 województwach, prawdopodobnie to
      też stracimy. I po jaką cholerę powiększamy miasto, skoro nic tam nie
      powstanie bo ci sami ludzie znowu wszystko zablokują? Po co? Dajmy tym
      ludziom spokój, chcecie mieć 70 km wsi w mieście? Zastanówmy się czy to nie
      poniżej godności, że my patrzymy na świadome niszczenie naszego miasta i nie
      mamy odwagi zaprotestować.
      • slavres Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE 20.03.05, 03:10
        Tutaj widzę emocję. Jeszcze nigdzie nikt nie powiedział, że inwestor przenosi
        się do Tarnowa. To też nie jest takie proste, że nagle zabierają manatki i
        budują w Tarnowie. Przecież cały projekt trochę kosztował, a on nie będzie mógł
        być zrealizowany w Tarnowie. Tam trzeba zrobić nowy projekt, a ponadto inwestor
        mial chyba jakiś cel, że wybrał na początku Rzeszów. To nie jest firma budująca
        swój zakład produkcyjny, tylko biekt handlowo - rekreacyjny. Tak, że bez emocji
        do wtorku proszę, a później, będziemy ewentualnie się denerwować. Mam nadzieję,
        że tym razem Radny Kultys odstąpi od blokad!!!
        • Gość: emocje Re: Centrum Cushman będzie w TARNOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.05, 16:50
          a jak można bez emocji skoro takie chamstwo się wyczynia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka