Dodaj do ulubionych

Metropolia Rzeszowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:44
54 km powierzchni (74 miejsce w kraju)
158 tys mieszkańców
Brak autostrady
Brak międzynarodowego lotniska
Brak większości instytucji (przeniesione do Lublina, Krakowa i Tarnowa)
Brak inwestycji zagranicznych i przemysłu
18 miejsce wśród miast wojewódzkich pod względem pensji
Brak miast satelitarnych
Brak pociągów osobowych
Obserwuj wątek
    • alekr Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 15:47
      ten Poznań nad Sanem??? uahahaha skąd wziąłeś te liczby?

Gość portalu: Poznaniak napisał(a):
      > 18 miejsce wśród miast wojewódzkich pod względem pensji

na 16 województw? brawo
      • Gość: Poznaniak Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:49
        Popisałeś się palancie wiedzą. A Toruń i Zielona Góra nie są wojewódzkie?
        Szkoda że tak się wymądrzasz a nie wiesz że dwa województwa mają dwie stolice.
        Wszystkie dane są prawdziwe, możesz je sobie sprawdzić gdzie zechcesz.
        Poznaniak z prawdziwej Polski a nie Polski X.
        • alekr Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 15:51
          podaj źródła tych informacji. wszystkich. przyznam Ci racje jeśli
          • Gość: Poznań Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:53
            Brak pociągów osobowych - od dziś wie o tym cała Polska, chyba słyszałeś?

54 km i 158 tys mieszkańców - sprawdź sobie na oficjalnej stronie Rzeszowa

www.erzeszow.pl

Brak autostrady - cholera, mam się przejechać?
            Brak międzynarodowego lotniska - a gdybym tak chciał stąd gdzieś polecieć to
            co? Gó...

• alekr Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 15:55
              a wiesz ile województw ma kontrakty PKP PR?
            • Gość: Poznaniak Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:55
              Aha i powiedz mi jakie instytucje jeszcze w Rzeszowie mają siedzibę (bo
              rachunki do tej metropolii przysyłają wam z Tarnowa albo Lublina <lol.) i jakie
              to inwestycje zagraniczne ostatnio miały miejsce. Może Philips, Bosch albo coś
              w tym stylu?
              • alekr Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 15:57
                sanofi-synthelabo rozbudowa za 30 mln złotych.
                valeant w rzeszowie- największy polski eksporter leków
                pratt& whitney- 160 mln USD w modernizację WSK
                • alekr Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 16:05
                  a z instytucji to np skarbiec NBP, jeden z ośmiu w Polsce
                  • Gość: Warta Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:44
                    a jakież to instytucje zabrał nam Kraków ?

Bibliotekę Jagiellońską ??? Wawel ? :DDD
                  • Gość: nekroskop88 Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.05.05, 21:29
                    ja mam pytanie, czy w necie sa informacje o tych skarbcach NBP?? to znaczy spis
                    miast, w ktorych powstaną
          • Gość: Lech Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:43
            Poznaniak byłeś kiedyś w Rzeszowie ???

Bo ja byłem w Poznaniu nie raz i jakoś nie zauważyłem byście pod jakimkolwiek
            względem stali wyżej cywilizacyjnie od Rzeszowa ,aha u was mieszka więcej
            ludzi ...o i jak dużo ładnych kamieniczek ,dresiarstwa i łachmaniarstwa jakby
            CIUT więcej ,ale to tylko szczegół przecież ...

Kocham tą mitomanię ,a teraz widzę ,że ten debilizm na Zachodzie kraju to Fakt
            hehe napiszcie coś jeszcze bedzie fajna polewka ! Zajebiście patrzeć jak jakieś
            mendy mające się za nie wiadomo co leczą swoje kompleksy obrażając innych hehe

Burak czy Pyra - każde tępe jak "sikira" !
            • Gość: Plum plum Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:22
              Znowu następny co to mu przeszkadza m ze rzeszów jest. tylko czemu ciągle
              zmienia nick-i?
              • Gość: :) Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:31
                A ty czego ares zmieniasz nicki.
                • egri Re: Metropolia Rzeszowska 06.05.05, 22:38
                  Tak trudno wam wystepowac pod jednym nickiem? boicie sie czegos?
                  • Gość: zmieniacz_nicków Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:45
                    W Poznaniu są strasznie zadziorne karki słyszałem ...nie wiem jak Wy ,ale ja
                    kamufluje się jak się tylko da !
                    • Gość: Arti Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.rzeszow.mm.pl 07.05.05, 01:46
                      Z tym że Rzeszów aspiruje jako metropolia to sie wygłupiliśmy , ale wkurza mnie
                      oschła statrystyka typu ile to Rzeszów ma powierzchni ludzi i tak dalej , bo po
                      pierwsze , ludzi nam przybędzie jak i powierzchni już wkrótce , to jest
                      uzależnione od decyzjy władz i tyle . Inne miasta jakby poodcinał od nich wiochy
                      też takie wielkie by nie były - nie mówie że tak małe jak Rzeszów , ale nie
                      jakieś znowu gigant miasta . W samym krakowie daleko nie trzeba iść zeby dojść
                      do szczerych pól. Poza tym nie znam tak szybko rozwijającego się miasta w Polsce
                      jak Rzeszów jeśli chodzi o widoczne gołym okiem zmiany. Porównać wystarczy
                      chociażby Rzeszów obecny z tym który był 15 lat temu . W Lublinie , Krakowie czy
                      Poznaniu tych zmian po prostu nie widać bo te miasta były i są nadal duze. W
                      rzeszowie zaś z zapadłej wiochy powstało jako takie miasto .
                      • Gość: Arti Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.rzeszow.mm.pl 07.05.05, 14:11
                        Jeszcze jedno , w Rzeszowie moze i kolej kuleje ale mamy najwięcej bryk na
                        jednego mieszkańca . Poza tym o miejscu nie przesądza dziurawy rynek czy
                        kulejąca kolej ale ludzie którzy w nim mieszkają . I jeszcze coś co dodać muszę.
                        W innej notce POZNANIAKU określiłeś nas Rzeszowiaków jako ludzi drugiej
                        kategorii. Wiesz , żaden problem przenieść sie do Warszawy , czy wyjechać na
                        zachód i z tej racji już stajemy się lepszymi ludzmi?? Ciekawe spojrzenie ..Moja
                        rodzinka nie z Rzeszowa pochodzi lecz nieco większego miasta a mimo to ja bytm
                        się stąd nigdy nie wyprowadził. Tu jest moje miejsce . Jeśli Twoje jest w
                        Poznaniu to twój wybór ale nie obrażaj innych za ich wybory . A to że miasto
                        aspiruje do metropolii - hmm ,, ja tej decyzji iepodejowałem ...
                        • Gość: Ciekawy Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:12
                          A skąd te dane o samochodach na jednego mieszkańca? Czy to informacja w
                          stylu "międzynarodowe lotnisko" albo "autostrada A4 koło Rzeszowa", tudzież "W
                          rzeszowie mamy multipleksy"? Bo cos mi się nie chce wierzyć.
                        • Gość: słowiczy_śpiew Re: Metropolia Rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:58
                          Motywacja jest prosta ,chodzi o porządny zastrzyk finansowy dlatego miasto
                          aspiruje do tego !

Mnie jako Rzeszowiaka serdecznie j.ebie czy moje miasto jest uznawane za
                          metropolię czy prowincję przez jakiś tępaków z Poznania czy innej Gdyni mającej
                          mniej lat niż mój dziadek ...ważne ,że mieszka się tutaj wspaniale !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka