Gość: pe IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 13.07.05, 20:05 CO WY NA TO????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifakk Re: a może tak RANKING UCZELNI?? 13.07.05, 20:39 To super pomysł. Pomyślmy, ile jest uczelni w Rzeszowie?.......2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 13.07.05, 20:42 NIE, jest Politechnika, Uniwersytet, WSZ, WSIiZ, weźmy równiez pod uwagę tyczynską oraz ropczycką, czyli te najbliższe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 195.117.241.* 14.07.05, 09:48 Proponuję ranking dla całego podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 14.07.05, 09:49 ok, zatem ranking czas zacząć, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 195.117.241.* 14.07.05, 09:51 Politechnika Rzeszowska! Ze wzgledu na wydział kształcący pilotów, a to wyróżnia ją spośród innych krajowych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 14.07.05, 23:04 tylko polibuda??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.res.pl / 82.160.26.* 15.07.05, 00:47 no i oczywiśie za wydział uczący kosmonautów.. unikalny w skali światowej :] Odpowiedz Link Zgłoś
crico_prim Re: a może tak RANKING UCZELNI?? 15.07.05, 12:29 no oczywiście że PRz co tu dużo gadać:] rywalizować w tym województwie można jeszcze o 2.miejsce. jeśli włączymy do rankingu również uczelnie niepaństwowe to zajmie je prawdopodobnie WSIIZ, która jest jedną z najlepszych uczelni niepaństwowych niebiznesowych w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w WSIiZ na jedynkę IP: 193.151.68.* 15.07.05, 13:47 WSIiZ bije na głowę polibudę w wyposażeniu, nowoczesnych technologiach, itd. i rankingach oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beat Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:37 hahahahaha wsiiz ,gimme more ! hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whala Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 00:51 napisz konkretnie o jakie to lepsze twoim zdaniem wyposazenie chodzi (nie liczac komputerow i kamerek internetowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUZ PISZE Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 14:32 WYPOSAZENIE: 1500 KOMPUTERÓW Z DOSTEPEM DO SIECI, KILKADZIESIĄT LABORATORIÓW KOMPUTEROWYCH, W TYM KILKA PO 80-100 STANOWISK, KIOSKI INTERNETOWE, DOSTEP DO WSZYSTKICH DANYCH STUDENTA Z INTERNETU, KOMUNIKACJA PRZEZ SMSY, MAILE, LABORATIORIA MICROSOFTU, SUN, WSPÓŁPRACA Z PURDUE W USA, DLATEGO STUDENCI INFORMATYKI (GRAFIKA) MOGĄ DOSTAĆ W RAMACH CZESNEGO DWA DYPLOMY, POLSKI I USA, I WIELE WIELE INNYCH, A CO MAŁO????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.res.pl / 82.160.26.* 17.07.05, 14:38 jest jeszcze kilka laboratoriów cisco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 14:43 i jeszcze w sumie to można pisać i pisać: biblioteki multimedialne, e-learning, ale dla oportunistów to chyba nic nie mówi, :) bo wielu krytykuje, a nawet do tej szkoły nie zajrzy... bo i po co? łatwiej krytykować.... albo mówić jakieś zasłyszane głupoty... z zazdrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.res.pl / 82.160.26.* 17.07.05, 14:56 z zazdrości?? nieupełnie.. jak ktoś nie chce iść do wojska to pójdzie m.in. na wsiz (równie dobrze może iść na ur, wsz, politechnikę)- i mu się uda jak ktoś chce sie czegos nauczyć (podkreślam słowo chce) to tez pójdzie m.in. na wsiz (ale niekoniecznie) i się nauczy obie ewentualności znam z życia codziennego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 14:59 masz rację, zdecydowanie WYSTARCZY CHCIEĆ, I MOŻNA DO CZEGOŚ W ŻYCIU DOJŚĆ, a krytykanctwem się nie dojdzie, na zadnej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WSIiZ na jedynkę IP: *.res.pl / 82.160.26.* 17.07.05, 15:01 otóż to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 16.07.05, 15:39 tylko tyle mamy w rzeszowie uczelni??????? szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 82.177.97.* 01.08.05, 13:07 WSiZ jest jedna z najlepszych uczelni w Polsce. Poziom ,który prezentuje jest bardzo wysoki. Pozwala na rozwijanie swoich zaineresowań. Umożliwia zdobywanie licznych umiejętności przydatnych w życiu. Absolwenci są bardzo dobrze przygotowani do podjęcia pracy. Wiedza i umiejetności, którą zdobyli na uczelni jest bardzo przydatna i w znacznym stopniu umożliwia lepszy start w poźniejszej karierze. Uważam że WSiZ jest jedną z najlepszych uczelni o wysokim poziomie kształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Niepaństwowe górą IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:31 Owszem nie ma co walczyć ze 100 letnią tradycją SGH i innych państwowych Uczelni, i zazwyczaj one nie muszą się "starać" o studentów. Przeciwnie prywatne uczelnie żeby się utrzymac na rynku, muszą duzo pracować na to. Efekty widać, niektóre uczelnie prywtane padają. Nawet nie ma sensu robić porównania i rankingi łącznie, tylko wg kategorii i specjalizacji. Wyrażam tylko nadzieję, że prywatne uczelnie zaczną mieć istotne swoje miejsce w dydaktyce szkół wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:36 jako studentka WSIiZ, uważam że jest to najlepsza uczelnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe DLA TYCH CO WYBRAĆ MAJĄ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 29.07.05, 00:40 wiem że są wakacje, ale wielu ludzi wybiera UCZELNIE, pomóżmy im, niech ten ranking będzie pomocny w ich wyborze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:09 Ranking wg mnie powinien wyglądac następująco (pozwole sobie na komentarz do 3 pierwszych miejsc: 1. Uniwersytet Rzeszowski - chyba naturalna kolej rzeczy, cóż Uczelnia z tradycjami, powstała na bazie 3 znanych wszechnic. Duża baza dydaktyczna, spora liczba naukowców, niektóre wydziały i kierunki jak np. socjologiczny są prestiżowe w skali kraju... 2. Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania - tak tak, Uczelnia najmłodsza bo działajaca niecałe 10 lata a postępy jakie zrobiła są imponujące, coraz lepsza baza dydaktyczna, wysokie miejsca w rankingach, znani wykładowcy... 3. Politechnika Rzeszowksa - Uczelnia która systematycznie niestety traci na rzecz WSIiZ, traci w sensie prestiżu, jakoś nie widać tego dynamizmu w rozwoju jak w przypadku dwóch pierwszych miejsc... 4. Wyższa Szkoła Administarcji i Zarządzania Wydział w Rzeszowie 5. Wyższa Szkoła Zarządzania 6. Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza w Tycznie k. Rzeszowa 7. Wyższa Szkoła Inżynieryjno-Ekonomiczna Wydział w Rzeszowie-Miłocinie no i mamy jeszcze Wyższa Seminarium Duchowne ale tego typu Uczelni nie powinno sie uwzględniać w rankingach ze względu na ich charakter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 29.07.05, 09:37 fajnie, całkiem niezła kolejność, tylko ja bardziej przychylam się ku temu aby WSIiZ postawić wyżej, czyli na 1 miejscu z uwagi na to, że pod względem nie tylko infrastruktury dydaktycznej, ale i tego co student może uzyskać oprócz wiedzy podczas studiów (dyplomy, suplementy, certyfikaty, itd.) jest ogromna liczba, a żadna inna uczelnia tego nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 195.117.241.* 29.07.05, 09:40 Uniwersytet na 1 miejscu?! To jakieś nieporozumienie. 1 Politechnika. 2 Niech będzie WSIiZ 3 Uniwersytet A potem jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 29.07.05, 09:43 dobra, podoba mi się sposób podawania swoich typów, podajmy zatem pierwszą piątkę, i na tej podstawie bedzie powstawał ranking: 1. WSIiZ 2. Politechnika 3. WSAiZ w Przemyślu 4. Uniwersytet Rzeszowski 5. WSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:27 1. WSIiZ 2. WSIiZ 3. WSIiZ 4. WSIiZ itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacho Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:16 Ludzie WSIZ na 1 miejscu was chyba porypało. Po tej szkole nie mozna dostać pracy , dyplom wsiz dla informatyka to wilczy bilet - kiedyś było ogłoszenie w gazecie , że zatrudnimy informatyka ale nie po wsiz. Przyjmują ludzi po 14 miesięcznych liceach a osobiście znam kolesia , który obronił pracę mgr. której nie napisał i nawet nie bardzo wiedział co w niej jest. Moje typy: 1. Politechnika 2. Uniwersytet (ranking zaniża rektor - przestępca) 3.Inne państwowe uczelnie. Dalsze miejsca nie istnieją - to po prostu wyższe szkoły podstawowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 29.07.05, 11:24 inne państwowe uczelnie.... :):) śmieszne, człowieku drogi Ty chyba nie wiesz, że na Podkarpaciu innych państwowych niezawodowych nie ma :) :), a WSIiZ... Ty chyba tam nie byłeś... tylko słuchasz swoich kolesi, którzy nie wiedzą po co jest nauka, ja znam firmy, których prezesi z wielką satysfakcją przyjmują informatyków i nie tylko właśnie z WSIiZ, i tylko z WSIiZ, Ty pewnie takich nie znasz, bo poruszasz się w świecie niezbyt douczonych koloegów, którzy udają że się uczą, a z jakim przystajesz .... takim się stajesz, JEDNAK ŻYCZE CI MĄDROŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:40 Widzę, że upały dają się we znaki i Tobie chyba mózg przegrzało, proponuję Ci ochłodzenie w Wisłoku i wtedy może raconalnie zaczniesz myśleć. To co piszesz świadczy tylko o Tobie a raczej o Twoim znikomym poziomie intelektualnym-jeżeli go masz !!! WSIiZ jest jedną z najlepszych Uczelnii na Podakrpaciu, jednak tacy jak Ty nie wiedzą o tym bo pojęcie nauki jest im wysoce dalekie - najlepiej narzekać i czekać na pracę aż przyjdzie sama - życzę Ci powodzenia i dalszych sukcesów z takim podejściem do życia :))) (Kolejki w urzędach pracy są długie, a praca interwencyjna to też sposób na życie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 29.07.05, 11:42 pracuś !!!!! jesteś GIGANT !!!! FAJNIE MU ODPOWIEDZIAŁEŚ ... może pójdzie szukac zatem pracy przy budowie dróg i mostów... tyle się teraz dzieje na ulicach Rzeszowa :) w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:14 Mam świetny pomysł, żeby wszyscy którzy mają takie podejście zgłosili się do Rejonu Budowy Dróg i Mostów i poprosili o pracę - może wreszcie będziemy mieli czyste pobocza i wykoszone przydrożne rowy, bo do budowy dróg to trzeba fachowców a nie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacho Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:07 Kpina w żywe oczy Może przesadziłem trochę - przyznaję się bez bicia Ale wy chyba też nie wiecie wiele o tej uczelni i kto tam studiuje i jak zdaje się egzaminy (płacisz czesne - studiujesz) Jeżeli chodzi o Cisco to owszem jestto dobra akademia. Szkolenia Microsoft prowadzi osoba , która nie ma MCSA nie mówiąc już o trenerze. Dlaczego twierdzicie że nie mam pracy . Właśnie mam i to dobrą ale jak widzę , że ktoś WSIZ ocenia najwyżej w regionie to faktycznie chyba mu troche upały szkodzą. Przepraszam wszystkich , których uraziłem swoją wypowiedzią ale mnie poniosło. Szczególne pozdrowienia dla Marty i Pracusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 29.07.05, 13:12 dzięki za zrozumienie, faktycznie, każdego może ponieść, ja jednak podtrzymuje swoją bardzo dobrą ocenę dla WSIiZ, bo moi koledzy i koleżanki po WSIiZie pracują w dobrych firmach i całkiem nieźle zarabiają, a to chyba jest miernik jakości szkoły (jeden z wielu), a dodam, że nie znajdują pracy tylko ci, którzy nie chcą, i jeszcze jedno: też znam leni, którzy się prześlizgują, niestety, tak było jest i bedzie, szkoda... ale życie weryfikuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aula Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.autocom.pl 29.07.05, 17:35 A co wyscie otepieli juz? PWSZ Jaroslaw nie zauwazacie? 15 tys. studentów za 2 lata beda miec 30tys.albo i wiecej. Na nauce sie nie znacie. Tam jest najwyzszy poziom z mozliwych poziomow.Wyzej juz nie mozna. Z papierem z tej budy kazdy pracodawca caluje po zadku z radosci, jakiego bedzie mial wypasionego i kumatego pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marion Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.root.com.pl 29.07.05, 18:09 jarosławska, tam jejRektor rządzi :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mairon Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.root.com.pl 29.07.05, 18:18 www.men.waw.pl/szk-wyz/u_panstwowe/pwsz_jaroslaw.php na temat PWSZ w Jarosławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka tylko nie Wsiz :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:57 Studiowalam na WSIZ administracje przez pól roku zaocznie (to byl dla mnie drugi fakultet, skonczylam URz), potem zrezygnowalam bo to szkolka niedzielna a nie uczelnia. Wykładowca dyktował notatke na 2 strony w zeszycie a egzamin był z tych paru stronek w zeszyciku. Wieksza wiedze uzyskalabym uczac sie sama w domu, strata czasu i nikomu nie polecam. Na informatyce podobno jest lepiej ale jakos moi znajomi po Wsizie i tak woleli kontynuowac informatyke na PRz. O czyms to swiadczy. Generalnie ludzie ktorzy sa zdolni, lubia sie uczyc i stawiaja sobie wysoko poprzeczke nie ida na wsiz tylko na uczelnie panstwowe. Wsiz to szkola dla ludzi ktorzy maja przede wszystkim pieniadze bo zdzieraja na kazdym kroku i dla tych co ida na łatwizne i nie lubia przerzucac grubych tomów ksiązek. Z mojego doswiadczenia wiem ze z praca jest róznie ale po Urz (ekonomia) wszyscy moi znajomi pracuja i wielu w naprawde dobrych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marion Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.root.com.pl 29.07.05, 18:11 dobrze że nie kończyłaś WSIiZu, bo z Twoim podejściem byś go nieskończyła :):) z pewnością by Cię skończyli na jednym z pierwszych semestrów :) leniu ikrytykancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:27 DOKLADNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 29.07.05, 20:51 no tak, dobrze, że nie skończyła, bo takich absolwentek wsizowi chyba nie potrzeba, zbyt długo pracują tam dla kształcenia studentów, zatem leni trzeba dyskwalifikować, POPIERAM ZATEM WYRZUCENIE ABSOLWENTKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 29.07.05, 21:09 zastanawia mnie jedno: dlaczego ludzie tacy jak studentka wypowiadają się o poziomie uczelni państwowych i niepaństwowych? kto jej dał takie prawo? to że studiowała jeden semestr świadczy o jej podejściu do nauki, a przecież na uczelniach państowych i prywatnych pracują niejednokrotnie ci sami wykładowcy, to co? na prywatnych oni gorzej uczą? to jest chore!!!! chore!!! uczą tak samo, bo im zależy na pracy!!!! ludzie opamiętajcie się!!!! utworzyłem ten wątek nie po to aby obrażać szkoły czy wykładowców, ale o to aby pomóc młodym w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:36 Po to jest forum, żeby wyrażać własne opinie. Mimo że nie podoba Ci się jej spojrzenie i porównywanie uczelni państwowych z niepaństwowymi to jednak to jest jej zdanie i ma takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 30.07.05, 10:26 Macku, opinia opinią, ale trochę rzetelności mogłaby wykazać, bo widzę, że niektórzy jak członkowie komisji śledczej upatrują sobie cel, formułuja hipotezę i stawiają debilne wnioski które maja tę tezę udowodnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:17 Boze jacy chorzy ludzie!az sie adrenalina podnosi. nie dosc ze nie czytaja dokladnie to do tego bez zrozumienia. skonczylam jeden semestr na wsiz z takimi wynikami jakich na tym kierunku jeszcze nie bylo!:/ same piatki w indeksie bo wlasnie tam byl taki poziom wiec nie wyzywajcie mnie od leni i nieukow chorzy ludzie.. bo pewnie sami tacy jestescie. pomijajac fakt ze napisalam ze skonczylam studia magisterskie na bylym umcs, w kazdym roku stypendium naukowe.. wiec smieszne jest to co piszecie ze nie poradzilabym sobie na wsiz hahaha:D. ale młotki tu wchodzą na to forum, szkoda gadac. o.. własnie tacy absolwenci administracji na wsiz:DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 30.07.05, 12:52 w tym momencie pokazałaś swój poziom intelektualny, i rektor WSIizu powinien być zadowolony, że zrezygnowałaś ze studiów na jego uczelni :), bo coś takiego faktycznie zaniża poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 30.07.05, 13:01 a piątki to można mieć za różne rzeczy, czyż nie? piątki za wiedzę owszem są, życzę Ci zatem byś tą wiedzę którą nabyłaś wykorzystała w swojej pracy zawodowej z powodzeniem, i abyś dobrze zarabiała, i aby ta praca którą będziesz miała (lub masz) była Twoją pasją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ng Re: tylko nie Wsiz :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:11 nie wiem kto jest lepszy kto gorszy ale tylko wsiz chcialo sie zalozyc akademicki inkubator przedsiebiorczosci www.inkubatory.pl - jakby kto nie wiedzial co to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:51 ja głosuję na wsiiz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:54 i ja też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsizowiec Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:54 przeliczyłem, wsiiz prowadzi w naszym rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: wsiz, wsiz, wsiz 31.07.05, 21:04 takie mała dygresja :) jestem z Białegostoku i mam pytanie: ilu macie studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkk Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:06 8.500 studentów na dziennych i zaocznych, www.wsiz.rzeszow.pl/ polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:57 w Rzeszowie - około 55 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: wsiz, wsiz, wsiz 31.07.05, 22:01 55 tys. ... a skąd tyle nazbieraliście? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 31.07.05, 23:21 55.000 to oznacza, ze mamy nbajwiększy współczynnik w Polsce jesli chodzi o studentów w porówaniu do liczby miezkańców, (a nazbieraliśmy bo mamy Uczelnie: UR, WSIiZ, WSZ, Politechnika), co w sumie daje tę liczbę, oznacza to że jesteśmy nieźli jako Rzeszów, NARESZCIE COŚ NA POHYBEL TYM CO Z NAS NA FORUM KPIĄ, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manek Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 06:00 uczelnie, slamsy intelektualne z amweyem na czele , o tyle co zmaczy to badziebie które tak tu lansujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczelniak Re: wsiz, wsiz, wsiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:18 co ci przeszkadza nowoczesna technologia w uczelniach? zdobyłem tam wykształcenie i jestem z tego dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSIiZmen WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:03 ja jestem całym sercem i duszą za moją Uczelnią, uczyłem się tam, pracuję teraz w dobrej firmie, i jesli jeszcze raz miałbym podjąć wybór, to oczywiście wybrałbym wsiz, najlepsza w Polsce uczelnia, kształci dobrze, owszem są tam dziwni profesorowie, ale jakoś sobie radziłem i z nimi, powiem jedno: chciałem się uczyć i nauczyłem się, wbrew tym którzy mówią że jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 13:29 Tyle wypowiedzi o WSIiZ hmm, to miłe. Wnioski nasuwają sie same. Studiowałam na kilku uczelnach rzeszowskiech. Mam porównanie z doświadczenia, nie jak wielu "z pierwszej ręki" czy zasłyszanych opowieści kumpli. Jako roczna absolwentaka m. in. Politychniki Rzeszowskiej i WSIiZ wykorzystuję umiejętności tych uczelni. Na PRz nauczyłam się zdawać egeaminy, marnowac czas. Magazynowałam zeszyty, a nie wiedzę. Zresztą wiedzę książkowa można samemu posiąść - ważna jest tylko umiejętność szukania. To zapewnił mi WSIiZ. Istotne jest wskazanie kierunku zaintereoswań poprzez koła naukowe, spotkania z autoryterami, indywidualne podejście do studenta - to zapewnił mi WSIZ. I najwazniejsze tzw. umiejętności miękkie potrzebne w każdej pracy - to zapewnił mi WSIZ. O reszcie zalet WSiZ można przeczytać wyżej. Jako absolwent WSIZ i PRz (jestem magisterem dwóch kierunków, miałam CV, które miało trzy strony kursów, szkoleń, warsztatów, praktyk, referencji. Dwie pozycje zawdzięczam Politechnice Rzeszowskiej. Wiele moich znajomych po ukończeniu WSIiZ znalazło ciekawą pracę. Niewielu moich znajomych po PRz znalazło jakąkolwiek pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki mózg Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: *.autocom.pl 01.08.05, 14:06 To nie jest problem WSIZ czy Polibudy. W naszym kraju dalej jest tak ze pracodawca woli popatrzec na dyplom szkoly panstwowej bo na prywatnej to same odrzuty studiuja - ktore sie nie dostaly albo nie wreczyly w lape komu trzeba w panstwowej budzie. Wiec se nie umieja radzic w zyciu. Za kilkanascie lat Wsiz zapewne przebije Polibude, na razie PRz leci na opinii, ciekawe jak dlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:04 Witaj, dokładnie tak właśnie jest a nawet gorzej. Szkoda że żaden krytykant prywatnych uczelni nie zwórci uwagi na sposób gospodarowania pieniędzmi Uczleni Państwowych czyli MOICH PIENIĘDZY z MOICH PODATKÓW. Trafia mnie polityka zarządzania takimi uczelniami,a ich renoma jeżeli wogóle ją mają -LECI NA TWARZ- drodzy aboslwenci pomyślcie troszeczkę i dokonajcie właściwego wyboru. Kto się orientuje w sytuacji na rynku szkolnictwa wyższego, to wie iż przyszłością jest szkolnictwo NIEPUBLICZNE - czyli takie jakie prowadzi WSIiZ - a konsekwentna poltyka zarządzani tą UCZELNIĄ stawia ją na PIERWSZYM MIEJSCU wśród innych uczelni nie tylko w Regionie. Warto zauważyć, iż wyrażam tą opinię jako absolwent - a pracodawca jest ze mnie baaaardzo zadwolony i tym samym z WSIiZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: *.osk.enformatic.pl 08.08.05, 22:56 calkowicei sie zgadzam, poki panstwo bedzie pompowac kase w administracyjnie rozdmuchane panstwowe uczelnie, nie bedzie prawdziwego rozwoju szkolnictwa wyzszego. Nie mowiac o rownosci w dostepie do wyksztalcenia. niepanstwowe uczelnie aby sie utrzymac musza przyjmowac mierniakow z kiepskimi swiadectwami bo ci lepsi wybieraja uczelnie bezplatne, ktore poza tym ze sa bezplatna nie potrafia niczego wiecej zaproponowac. gdyby kasa panstwowa szla za najlepszymi studentami w formie stypendiow a nie na utrzymanie uczelni mozna by sie przekonac ile warte sa te nasze asy URz i PRz. niektore wydzialy juz dzis mogly by sie pakowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: 193.151.68.* 21.08.05, 16:37 z pewnością mogłyby się pakować, z pewnością, i tak przetrwają najsilniejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucu ZAMIAST POLITYKI kontunuujemy ranking IP: 193.151.68.* 25.08.05, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełmiak Re: ZAMIAST POLITYKI kontunuujemy ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:58 a jakie macie uczelnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ZAMIAST POLITYKI kontunuujemy ranking IP: 193.151.68.* 26.08.05, 11:05 uczelni jest wiele, wystarczy że poczytasz o czym się pisze: WSIiZ, WSZ, Uniwersytet Politechnika i inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student WSSG Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: 81.15.173.* 26.08.05, 13:33 Tyle wypowiedzi o WSIiZ, bo to sami WSIiZ-owcy nakręcają. Dajcie spokój, Polibuda powinna być chyba wyżej, może nawet na pierwszym miejscu wśród rzeszowskich i okolicznych uczelni. Nie kryję, studiuję na WSSG, ale - obiektywnie rzecz biorąc - dlaczego ta uczelnia ma być za WSZ, skoro WSZ nie ma magisterium, a WSSG ma? Czy tylko dlatego, że nie ma siedziby w Rzeszowie, lecz pare kilometrów pod Rzeszowem? Darujcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSIiZ, WSI IP: 193.151.68.* 26.08.05, 13:38 wiesz, jesteś jednym z nielicznych który nie pisze złych słów pod adresem innych uczelni, to się chwali, ale spójrz, skoro to wsizowcy nakręcają to chyba mają dużą siłę, i sporo ich jest na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gold Nieobiektywnosc panstwowych uczelni IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:56 Nie dostalem sie na jedna z panstwowych uczelni bo nie chodzilem na zajecia przygotowujace i nie bralem korkow na ktorych dawali pytania na egzamin. Zostalem wolnym sluchaczem i od samego poczatku bylem najlepszym studentem na okolo 500 osob a ukonczylem uczelnie z najlepsza lokata a teraz zarabiam kupe forsy i o moja glowe staraja sie head hunters - to tylko swiadczy o tym jak chory jest system rekrutacji na uczelnie panstwowe i jak wiele osob sposrod tzw. odrzutow to potencjalnie bardzo dobrzy studenci i pracownicy - i oni czesto studiuja na uczelniach niepublicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywsiz Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 82.160.22.* 05.08.05, 15:33 tam wczesniej jakas marta pisala cos o budowie drog i mostow. nie zebym sie czepial ale zdrowie publiczne oraz turystyka i rekreacja to sa o wiele ciekawsze kierunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Czy WSIiZ to zupełnie prywatna Uczelnia ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:32 Na 2,5 tys. kandydatów, nie przyjęli blisko 500 osób a ponad 800 dostało się na darmowe studia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: a może tak RANKING UCZELNI?? 26.08.05, 13:20 Wydaje mi się, że nie ma co porównywac tych wszystkich uczelni. Przeciez jak ktoś chce studiować filologie to nie pójdzie na Politechnike, jesli budownictwo to nie na WSiZ. Kierunki powtarzajace się to przeważnie marketing i informatyka. ja skończyłam inzynierie srodowiska więc większego wyboru nie miałam, bo ten kierunek jest tylko na Politechnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 26.08.05, 13:24 czemu, tyle tutaj słów różnych pada pod adresem uczelni, a bądźmy obiektywni, napiszmy co się komu podoba, co nie na danej Uczelni, bez kalumni i prezowych poniżających postów, jak wam się to podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktorek Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:00 cokolwiek byście mówili, ja i tak uważam że WSIiZ jest najlepszy, nauczyłem się tam bardzo wiele, mam certyfikaty językowe, angielski niemiecki biegle, certyfikaty informatyczne tez zdobyłem, zatem teraz tylko WSIiZ, a pracuję w jedny mz operatorów telefonii komórkowej na dobrym stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa WSIiZ, na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:37 faktycznie, certyfikat Mocrosoft i Cisco zdobyłem, i wiedze też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hallo Re: WSIiZ, na czele IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 27.08.05, 18:57 to gratuluje, to świadczy o tym, że chcesz coś osiągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 82.160.22.* 28.08.05, 10:57 a mi sie podoa w panstwowych uczelniach ze orgaznizuja juwenalia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.root.com.pl 28.08.05, 17:17 na prywatnych też organizują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.68.73.233.debica73.tnp.pl 01.09.05, 01:07 Jestem z URz a;e podoba mi sie podoba wsiz pod wzglegem organizacyjnym( jak np. zajecia sa odwolane to wysylaja sms z uczelni zeby na darmo tylka nie pakowac w tramwaj) ale to ze dziewuch ładnych na panstwowkach nie ma to nieprawda. Na panstwowkach to sa sliczne, grzeczne dziewczynki ale za to nie ma gosci ktorzy oga i chca nas wypatrzec. Ja tam jestem w panstwowki i swoja Myche tez mam w panstwowce :). A juwenalia to zabawa studentow.... czy wazne z jakiej uczelni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.root.com.pl 28.08.05, 17:47 głosuję na WSIiZ bo tam są fajne dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert zbliża się rok akademicki, ranking trwa IP: 193.151.68.* 31.08.05, 15:15 :) do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSIZowiec Re: zbliża się rok akademicki, ranking trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:40 Najczęściej jakąkolwiek prywatną uczelnię oczerniają osoby które słyszały coś od innych osób, które to z kolei słyszały od jeszcze kogoś innego etc. W związku z tym fajnie by było gdyby każdy jednak przemyślał to co chce powiedzieć a nie pisał co mu ślina na język przyniesie bo się z forum robi poligon a nie miejsce dyskusji. WSIZ ma lepiej przygotowany program nauczania na wielu kierunkach niż nieruchome kolosy państwowe i to jest fakt, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSIiZek Re: zbliża się rok akademicki, ranking trwa IP: 193.151.68.* 31.08.05, 17:26 i masz rację, i masz rację, i masz rację, i masz rację, i masz rację, i masz rację, zazdroszczą nam: infrastruktury, poziomu nauczania, sukcesów, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 82.160.22.* 31.08.05, 23:14 co wg Ciebie kryje sie pod slowem sukces?? a moze napiszesz co wynaleziono na wsizie?? Bo uczelnia to nie tylko miejsce nauczania studentów... po wsizie nie będziesz inzynierem, pilotem itp. Popatrz na Politechnike działa przy najwiekszym zakładzie w Rzeszowie (i jednym z wiekszych na podkarpaciu) wkrotce powstanie Park Naukowo-technologiczny koło lotniska w Jasionce. Jeśli już tak chwalicie ten Wsiz to zauwazcie ze w Jasionce na lotnisku jest osrodek szkolenia pilotów(oczywiscie szkoli ich Politechnika Rzeszowska), wiec przestancie sie podniecac ta wspaniala uczelnia na ktorej wiedze zdobywa sie za pieniedze. Po Wsizie to najwyzej mozecie sprzedawac w sklepie informatycznym albo cos podobnego, moze niektorym sie udalo (po znajomosci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 193.151.68.* 01.09.05, 07:51 Po Polibudzie też niektórzy pielą ogródki, niestety, nie obrażaj WSIiZu. A poza tym to studia zaoczne na Polibudzie też są płatne, pomyśl zanim cokolwiek napiszesz. Po drugie to na WSIiZ też inzyiera można zrobć (odsyłam do wykazu kierunów, bo pawdopodobnie nie raczyłeś tego zrobić). Wsiz ma zarówno licencjat, magisterium jak i na jednym kierunku inżyniera. Co wynaleziono: wystarczy spojrzeć jakie badania prowadzą i co osiągają naukowcy, którzy mają dość pracy na innych uczelniach i przychodzą na WSIiZ bo tu im się stwarza szanse rozwoju, (z Polibudy też przychodzą i to bardzo dobrzy). Sorry, jak nie wiesz, nie pisz po prostu i nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.05, 01:06 To dlaczego lepsi absolwenci liceów wybierają Politechnikę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.osk.enformatic.pl 04.09.05, 07:14 czemu? bo jest bezplatna - chyba nie dla przedmiotowego traktowania i przedwojennej infrastuktury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonono Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.uz.zgora.pl 03.02.06, 10:29 jaką uczelnię wybrać? nie chce jechać poza rzeszów, bo nie mam kasy, gdzie zatem studiować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.osk.enformatic.pl 04.09.05, 07:12 widze ze komus cos pokrecilo. A na ktorej to uczelni nauka jest za darmo. Pan placi, Pani placi, Pan placi, panstwo placa... Przeciez caly ten rozwoj polibudy i uniwerku to za nasze pieniadze. Ciekaw jestem jaka czesc budzetu takiej uczelni pochodzi z innych zrodel niz dotacje Panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: 82.160.22.* 01.09.05, 23:23 a macie tam biuro karier chociaż ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtyf Re: a może tak RANKING UCZELNI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:42 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nfa o uczelniach inaczej IP: 213.134.172.* 04.09.05, 09:29 o uczelniach inaczej na NFA www.nauka-edukacja.tubaza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: o uczelniach inaczej IP: 193.151.68.* 08.09.05, 15:09 ale co tam mam znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś