Dodaj do ulubionych

nauczyciele w IV LO

14.08.02, 19:37
od wrzesnia ide do IV LO, slyszalem że są tam najlepsi nauczyciele matematyki
w Rzeszowie zgadza sie czy nie? piszcie również o innych belfrach. licze na
duzo opinii :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Daria Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 16.08.02, 00:37
      Jesli idzie i nauczycieli matmy to masz niezle informacje. Faktycznie jesli o
      to chodzi to Iv ma sie czym poszczycic. Mnie uczyla Prof. Dul-krotko mowiac
      przewspaniala nauczycielka, wyrozumiala, spokojna, zawsze chetna do pomocy i co
      najwazniejsze umiejaca przekazac swoja wiedze. Jesli terafisz na ta Prof to
      mozesz byc spokojny o swoj stan wiedzy z matematyki - wyuczy Cie. Przez rok
      mialam zajecia z Prof. Kawalkiem. Bardzo dobry czlowiek jednak zyjacy w swoim
      swiecie, swiecie matematyki. Nieszkodliwy ale nauczyc to on chyba za duzo nie
      nauczy. Prof. Gajdek - kobieta zna sie na tym co robi. Wystarczy powiedziec ze
      przygotowujac moja klase do matury zrobila to na tyle fachowo ze tylko 3 osoby
      z okolo 20 dostalo czwory z pisemnych a reszta to bdb. Jej tesc Prof. Gajdek -
      nie mialam z nim lekcji, ale slyszalam ze jest fachowcem z pierwszej polki
      zarowno w matematyce jak i w podejciu do uczniow. A Prof. Kedziorek - modl sie
      zebys na nia nie trafil...
      Inni fajnie nauczyciele: Zabinska - Osowy z historii - rowna Kobieta, krotko
      mowiac i do tanca i do rozanca, jak sie z Nia nie zadrze to jest suuuuper.
      Prof. Kobryn (j.polski) - wymaga bardzo duzo i da Ci wycisk przez 3 lata, ale
      na 100-we zapamietasz ja na zawsze i wyuczy Cie tak ze kazde niedociagniecie
      jezykowe bedziesz wyczuwal na kilometr. Prof. Andres - wystarczy powiedziec
      bombowy facet - lekcje historii z nim to zarowno przyjemnosc kabaret ale
      wszystko w granicach rozsadku - polecam. Prof. Kedzierska z niemieckiego -
      mocna Kobieta z zasadami, ktora nie da sobie brzydko mowiac "w kasze napluc",
      ale przy tym wyuczy niemieckiego jak nikt. Po nauce u niej mozna spokojnie bez
      kompleksow jechac do Niemiec. Ale te 3 lata to bedzie praca, ale zapewniam
      oplaca sie.
      Skonczylam juz IV i tych wymienionych nauczycieli bede pamietala do konca
      zycia. Zycze Ci abys przynajmniej napolowe z nich trafil.
      3maj sie i powodzenia, ciezkie 3 lata przed Toba
      • Gość: psm Re: nauczyciele w IV LO IP: APPMIAUMELPRX* / *.pm.com.au 16.08.02, 06:11
        Daria,

Ja tez skonczylem IVLO ale chyba kilka ladnych lat przed Toba. Wiekszosci z
        wymienionych nauczycieli nie znam. Czy mowia Ci cos nazwiska Tecza, Zdzieblo,
        Semeniuk. Co sie z nimi dzieje?

Pozdrawiam
        • Gość: Daria Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 16.08.02, 09:25
          Drogi Psm!

Z wymienionych nazwisk mowi mi cos tylko nazwisko Pani Zdzieblo. Za
          mojej "kadencji" uczyla historii, ma sie dobrze i z tego co wiem nie wybiera
          sie na zadna emeryture.
          Pozdrawiam
    • coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 16.08.02, 21:13
      na razie dzieki za wszystkie opinie szczególnie darii, która udzieliła
      wyczerpującej odpowiedzi:)).
    • adario Re: nauczyciele w IV LO 24.08.02, 23:16
      no cóż ja nadal chodzę do tego liceum i muszę powiedzieć że najlepszym
      nauczycielem w szkole i największy kabareciarzem jest pr. Andres. Likcja
      historii znim to jak "podróż w chumar" czasem wypadniesz z klasy z bólem
      brzucha gdyż niekiedy CAŁĄ lekcję spędzi na opowiadaniu różnych kawałów. Ale
      nauczyć to do maturki spokojnie przygotuje. Z polskiego polecam pr.
      Szabatowską. Po 2 godzinach można spokojnie "amputować" sobie rękę, ale
      interpretację do wszystkich utworów da i to w najlepszym stylu.
      To wg mnie najlepsi nuaczyciele. No i pr. Gajdek z matematyki. "Opatentowana AI
      w dziedzinie matematyki(atryfitial intelligence).Podaj swój skład to może coś
      więcej o nim powiem
      • coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 12:21
        niestety swój skład poznam dopiero we wrześniu :(
        • fleyton Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 15:32
          Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też
          wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też
          nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku
          edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem
          zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie.
          • veteran Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 18:48
            fleyton napisał:

> Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też
            > wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też
            > nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku
            > edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem
            > zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie.

Ale Wam zazdroszczę :-) Chodziłem do IV LO 1990-1994 :) Fajne lata. Pytacie o
            nauczycieli. To może coś o składzie mojej klasy (mat-fiz). Wychowca, Barbara
            Kendziorek. Ktoś tu już coś napisał. Specyficzna kobieta. Da się przeżyć, a że
            jak ktoś trafi do niej to nie ma wyboru to nie ma co płakać. Polski - Zofia
            Siuta. Oj, ciężko - jak już na tym forum ktoś pisał - odpytywanie wygląda jak
            proces sądowy. Ale pani profesorka na koniec szkoły okazuje się miła kobieta a
            ja do dziś pamiętam jej słowa "wiedza to podstawa" :) A z maturą poszło gładko.
            Angielski - pan Bachłaj - hehehehe, i tyle powiem :) Miałem też wcześniej
            zajęcia z pania Jezierskają :) Też może być. Może wyzbyła się już rosyjskiego
            akcentu? :) Niemiecki - Zofia Białek - dobra szkoła języka. Geografia - pani
            Gałuszka - no różnie to bywało, nie moge jej zapomnieć, że kiedyś postawiła mi
            pałę w... sobotę! (tak, tak - odrabialiśmy jakiś wolny dzień) - tak człowiekowi
            weekend popsuć ;) Historia - pan Andres - z tego co czytam to do dziś jest już
            legendą IV LO - za naszych czasów dopiero się rozkręcał ;-) Co ciekawe nie
            pamiętam nazwisk nauczycielek chemii i fizyki. Widocznie coś w tym jest :) Była
            chyba jeszcze taka pani od plastyki - Ryba chyba :) Koszmar jakiś :) Miło
            wspominam panią Zabińską, tymbardziej że kiedyś chodziłem do liceum miała mniej
            więcej tyle lat co ja teraz, więc była spoko ;) Spoko jest również ten pan z
            wąsem (nie pamiętam nazwiska - kurcze pieczone) który naucza jak korzystać z
            maski gazowej :) Pewnie kogoś zapomniałem. Wuefiści? Spoko, nie pamiętam już
            nazwisk. Generalnie fajna szkoła, jak traficie na fajnych ludzi w klasie to
            będziecie to miło po latach wspominać :)
            • acetylocholinesteraza Re: nauczyciele w IV LO 27.09.02, 23:18
              chodze do czwartego juz 3 rok, ale juz wiem, ze bede je milo wspominal .
              nie jest to jakis ranking, po prostu mowie co mysle o roznych nauczycielach.

prof. S.Andres(hist) - rewelacja, czasem cichy, ale jak walnie cos na lekcji to
              wszyscy sie klada ze smiechu. Poza tym ma program w radiu centrum, gdzie tez
              jaja leca.

prof. S.Szabatowska(pol) - pisania duzo, odpowiedzi ciezkie, ale numeru gdy
              przyniosla kazdemu wafelki w czasie lekcji nigdy nie zapomne.

prof.J. Skoczylas(mat) - mloda, wiec czasem zrozumie, i ogolnie ok ...uczy w
              miare dobrze.

prof. F.Kita(fiz) - uczy dobrze, przeprasza ze nie pyta, i pelni obowiazki
              wychowawcy nawet jak nim nie jest . Ogolnie - bardzo ok .

prof.A.Pałach(ang) - kolejna z mlodego pokolenia, ogolnie sympatyczna, ale
              czasem jej odbija . Uczy przecietnie, ale jest luz na lekcjach.

prof.M. Brzozowska(niem) - patrz wyzej . nie jest zla, ale potrafi sie wkurzyc.

prof.A.Chorzępa(wf) - rewelacja, wf sam w sobie jest piekny, a z Nim to juz w
              ogole.

prof. R.Bachłaj (ang, niem) czlowiek - legenda, niesamowicie inteligentny (zna
              6 jezykow, uczy sie 2 kolejnych) ale nie widac tego po Nim .. jego kawaly bede
              pamietal do konca zycia ... btw . - www.akcjaromuald.prv.pl - dla wszystkich
              uczniow i absolwentow IV )

prof.M.Żewakowski (po) niesamowicie sympatyczny czlowiek, nauczy czego ma
              nauczyc, a oprocz tego jeszcze bedzie wesolo.

prof. A.Żmudziejewska(biol) - świetna nauczycielka , jak sie ja zagada to mozna
              gadac przez cala lekcje .. ale i swoje wymaga .

Prof. A.Ćwiok . .... ... hmm .. i tu jest problem ... wycieczki z Nia w ramach
              PTTK fajne (zwlaszcza jak sie zgubi, co sie Jej czesto zdarza) ale na lekcjach
              kicha .. Wszystko zalezy od Jej humoru .. ale raczej jest kiepsko

prof. R. Gębica - ogolnie fajna, czasem troche Jej odbija, ale uczy dobrze i na
              lekcjach w miare sympatycznie . Nie jest zla, rewelacji tez nie ma .

Mirosław Nowak OP - specjalnie wymieniam imie, bo jest znany bardziej
              jako 'Ojciec Mirosław' lub po prostu Miruś . Świetny gość, pogadać mozna
              ciekawie, co najlepsze religia nie jest religią, tylko lekcją o życiu .

to by bylo na tyle . Jeszcze raz pisze, ze nie jest to ranking, tylko opis ...
              jednym slowem IV LO to potega .. takiego grona nie uswiadczy chyba nigdzie
              indziej . Ja juz sie zaczynam martwic, ze za niecale 2 lata bede musial
              skonczyc :(
              Chyba ze nie przejde :)
              na koniec jeszcze pozdrowienia dla wszystkich obecnych i bylych uczniow,
              piszcie na mejla wszelkie pytania czy uwagi , chetnie pogadalbym z kims kto ma
              to juz 'za soba' .
          • coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 21:38
            fleyton napisał:
            > Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też
            > wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też
            > nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku
            > edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem
            > zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie.

to fajnie bo ja też na mat-fiz-inf. Może sie spotkamy :) jak chcesz to napisz
            na coolt22@interia.pl

P.S. dopiero dzisiaj odkryłem, że na 2 stronie forum (czy coś koło tego) jest
            podobny wątek, 19 wpisów, polecam!
      • fleyton Re: nauczyciele w IV LO 28.08.02, 19:26
        adario napisał:

>Podaj swój skład to może coś więcej o nim powiem

Mój skład:
        POL- Kobryń
        MAT- W. Gajdek
        HIS- Andres
        PLA- Ryba
        Wychowawca- Brzozowska (czego ona uczy? )
        • adario Re: nauczyciele w IV LO 13.09.02, 22:07
          andres - NAJLEPSZY NAUCZYCIEL W SZKOLE PO PROSTU SSSSPOOOKOOOOOOOO
          GOSCCCCCCCCCCCCCCC, resze da sieprzeknąć (po 18 piwach i 4 szlugach)
    • coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 15.09.02, 21:38
      mój skład:
      geografia (wychowawczyni) p. Gębica - może być :)
      matematyka - p.Gajdek - właściwy człowieka na właściwym miejscu
      biologia - nie pamietam nazwiska ale już czuje że będę mial przewalone przez 3
      lata - na pierwszej lekcji napisaliśmy 5 str w zeszycie i jeszcze do tego ten
      głupi system oceniania (średnia ważona czy coś w tym rodzaju)
      chemia - p . Ćwiok - sam jeszcze nie wiem co o niej myśleć :)
      plastyka...sorry... wiedza o coolturze :) - p.Ryba - nie za bardzo, już nam
      zadała interpretacje obrazu do domu ale ten przedmiot... jakby nie mieli już co
      uczyć w szkole
      fizyka - p. Kita - troche mnie denerwuje bo ciągle mówi do nas jak do
      pierwszaków (ale tych w podstawówce) ale tak poza tym może być
      historia - p. Andres - wydaje mi sie ze troche przereklamowany. przez te dwa
      tygodnie nie pokazał ani nie powiedział nic nadzwyczajnego. a ja sie
      nastawiałem na trzesienie ziemi... :)
      religia - ks. Lucek :)- cooooooooooooool
      no i J.POLSKI - p. Kobryń !!! - mieliśmy lekcje tylko przez dwa tygodnie a już
      pisaliśmy wypracowanie "mój najlepszy przylaciel" opowiadaliśmy o swoich
      zainteresowaniach kulturarnych no i mogliśmy na sobie poznać sławne hasełka
      szanownej pani profesor: "No co wy tak wymachujecie tymi kończynami zamiast się
      odezwać! oj Boże, ale wy jesteśnie NIEDOROBIENI" :) oraz pare innych

poza tym the best jest ten gość od angielskiego co chodzi na przerwach i
      opowiada nieśmieszne kawały o Kubusiu Celine Dion i drukarce sześcioigłowej ale
      fajnie sie smieje (bachłaj?)

generalnie to nawet fajne liceum to IV :)

• Gość: combain Re: nauczyciele w IV LO IP: *.tpnet.pl / *.lancut.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 19:53
        Coolt22 jestesmy w tej samej klasie, ujawnij sie :)). Co do nauczycieli, to
        zgadzam sie we wszystkim, ale chyba nam jeszcze nie pokazali wszystkiego, na co
        ich stac. A poza tym na fajna klase trafilem i te 3 lata w IV LO zapowiadaja
        sie niezle .. Michal C. z Ih
        • Gość: kubus Re: nauczyciele w IV LO IP: *.fys.sdu.dk 19.09.02, 21:29
          Droga mlodziezy,
          czy uczy w IVLO jeszcze pani Tkaczow (chemia)?Pzdr.
          • Gość: Viki Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 20.09.02, 20:28
            Pani Tkaczow w tamtym roku poszla na emeryture. Pozdrawiam
            • Gość: kubus Re: nauczyciele w IV LO IP: *.fys.sdu.dk 22.09.02, 17:51
              dzieki
    • finmar szukałaś na szkolnelata.pl ? 23.09.02, 14:06
      • Gość: ManiaKK Re: IV LO IP: *.pp.rzeszow.pl 25.09.02, 06:57
        ludzie, ktorzy chodziliscie (lub chodzicie) do IVLO wejdzcie na
        www.akcjaromuald.prv.pl i wesprzyjcie nasz projekt :)
    • Gość: komper Re: nauczyciele w IV LO IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 21:06
      witam
      ja tez chodze do 4lo od wrzesnia i uwazam, ze jest spox poza kilkoma
      sprawami... przede wszystkim prof.Kot :(((( ja jestem na mat-fiz i do tego
      inf,a tu texty takie, ze to nawet na biol-chem sie nie nadaje! i oczywiscie
      prof.Ryba kolejna meka... reszta chyba jest ok.
      u nas (Id) prof.Andres juz pokazal czesc swoich mozliwosci, zwlaszcza na
      wycieczce, zreszta powinniscie wiedziec, przeciez byliscie (Ih).

pozdrofka
      komper
      ----------------
      The Force will be with you!
    • Gość: be Re: nauczyciele w IV LO IP: *.zetorz.com.pl 29.09.02, 22:06
      komper, o co chodzi z tą wycieczką??? Pilne!
    • kradeks IV 25.10.02, 00:35
      Tam jest rewelacyjnie - do końca życia bede pamiętał te 4 lata spędzone w IVLO
      (skończyłym w 95r). Większość nauczycieli prezentuje tam bardzo wysoki poziom -
      nie tylko wiedzy ale i kultury (szkoda, że nie wszyscy). Potwierdzam pozytywne
      opinie o prof Andresie, Bachłaju, rewelacyjnych wuefistach z prof Chorzępą na
      czele. "Ciekawym doświadczeniem" była dla mnie matematyka z prof Kendziorek -
      ale po kilku latach spotkaliśmy sie prywatnie na papierosku i było bardzo miło.
      Tylko pani prof Cyran mnie nie lubiła :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka