Dodaj do ulubionych

mam dość hałas

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:35
Mam dość hałasu jaki wydaje z siebie czyszczarka ulic. Mieszkam przy Zusie (skrzyżowanie Fredry) i co dwa mniej więcej dni jeździ w godzinach 21-23 czyszczarka, budząc wciąż moje dziecko. Mam już tego serdecznie dość!!!
Porusza się z prędkością żółwia i jedną wąską uliczką przejeżdża dwa razy, a że jest to skrzyżowanie wielu ulic, to trwa to dość długo.
Nie winię gościa który nią jeździ. Właściwie nie mam kogo winić za ten hałas, bo z jednej strony jest to konieczne, a z drugiej takie jest to urządzenie że wydaje z siebie hałas rzędu 120dB. Nie wiem do kogo się skarżyc i na kogo więc tylko napiszę co mi leży na żołądku..
Błagam!!! Ja chcę ciszy nocnej!!! Niech ktoś założy tłumik na to urządzenie, alo zatrudni sprzątaczki ze ścierkami...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: mam dość hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:38
      Hałas to pikuś, a te tumany kurzu?
      Oni to czyszczą na sucho!
      • tomikus1 Re: mam dość hałas 21.09.05, 15:41
        od godz.22 jest cisza nocna, mozesz zadzwonic na policję - mają obowiązek go
        uciszyć!
    • Gość: mam dość Re: mam dość hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:12
      no dobra dopiszę jeszcze, że czasem taka czyszczarka jeździ "pod prąd", czyli nie stosuje się do zakazu wjazdu - a to już kwalifikuje się na punkty karne... i jak tylko kiedyś stanie mi na drodze to odbiję sobie ten hałas wezwaniem drogówki...
      • Gość: taa Re: mam dość hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 02:10
        a zółte światełko to zna
      • Gość: taa Re: mam dość hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 02:12
        mieszkasz koło zusu... i przeszkadza Ci hałas, hmm...
        a gdybys zamieszkał koło torów to trzeba by zamknąć połączenia

Twój wybór, chciałeś masz, mieszkasz w okolicy ruchliwego skrzyżowania to
        cierp, nikt nie kazał

za to masz wszędzie blisko
        • Gość: aja Re: mam dość hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:07
          Gość portalu: taa napisał(a):

> mieszkasz koło zusu... i przeszkadza Ci hałas, hmm...
          > a gdybys zamieszkał koło torów to trzeba by zamknąć połączenia
          >
          > Twój wybór, chciałeś masz, mieszkasz w okolicy ruchliwego skrzyżowania to
          > cierp, nikt nie kazał
          >
          Głupoty gadasz...
          Ja mieszkam przy tzw. slepej ulczce , główna ulica w pewnym oddaleniu, a
          śmieciara jeździ. I to też w tych godzinach...Jak to się tłucze... Nie ma szans
          na otwarte okno i normalną rozmowę....
          • Gość: Yacho Re: mam dość hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:17
            Witam
            Widzę ,że otrzymałaś kilka odpowiedzi , ale jeżeli jest to uciążliwe to możesz
            zgłosić to do WSSE (Sanepid stacja wojewódzka) na ul. Warzywnej.
            Tam jest specjalna komórka , która bada fizyczne szkodliwości w pracy i w
            lokalach miszkalnych np: hałas.
            Możesz wcześniej zadzwonić do MPGK? i "poprosić" o zmianę godziny czyszczenia
            ulic , bo to faktycznie jest już po ciszy nocnej.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Maciek Re: mam dość hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:02
              Równie dobrze ktoś kto mieszka wzdłuż torów mógłby zgłosić, że przejeżdzające
              pociągi zakłucają ciszę nocną. Uroki mieszkania w mieście i tyle.
    • Gość: mam dość Re: mam dość hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:40
      Dziękuję Yacho za informacje i pozdrawiam.
      • wiorka_mrau Re: mam dość hałas 22.09.05, 14:05
        Ja mieszkam przy Krakowskiej - okna na tą zafajdaną ulicę i nie tylko cały dzień
        alei całą noc- samochody, a przede wszystkim tirzyska!!!!
        O spaniu i oglądaniu tv przy otwartym oknie już dawno zapomniałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka