Gość: Rzeszowianin IP: 62.244.139.* 04.10.05, 15:23 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rzeszowianin Re: LOOOOOOOOOOOOOOL IP: 62.244.139.* 04.10.05, 15:25 GC Nowiny: Wójtowie oburzeni pomysłem Ferenca Rzeszów. Władze zapowiadają dalsze poszerzenia miasta Prezydent Ferenc nie jest carem, więc nie może robić co mu się podoba - mówi wójt gminy Świlcza. - Uruchamia niskie instynkty i chce doprowadzić do wojny - twierdzi wójt gminy Tyczyn Takie były pierwsze reakcje wójtów na wiadomość o tym, że prezydent Rzeszowa kazał urzędnikom rozpocząć procedury związane z dalszym poszerzeniem miasta. Sołectwa i całe gminy Na pierwszy rzut do Rzeszowa miałyby zostać przyłączone tereny, których nie udało się włączyć kilka miesięcy temu: Matysówka, Biała, część Budziwoja, Przybyszówki, Pogwizdów Nowy i Miłocin. W następnej kolejności Feren chce przyłączyć już całe gminy: Boguchwała, Świlcza, Tyczyn i Trzebownisko. Wójtowie protestują - To totalne nieporozumienie żeby wydzierać całe gminy. Istny absurd. Prezydent Ferenc nie jest carem i nie może robić, co chce. Jest jeszcze prawo. Na pewno mieszkańcy gminy będą przeciwni temu - mówi Wojciech Wdowik, wójt gminy Świlcza. Wtóruje mu Kazimierz Szczepański, wójt gminy Tyczyn - Jestem przekonany, że mu się to nie uda, bo nowy rząd się sprzeciwi. Zamiast dobrej współpracy chce doprowadzić do wojny. Poszerzenie jest niezbędne Prezydent jednak zachowuje spokój i nie wycofuje się z pomysłu. - Wiem, że będą mnie przeklinać, ale powiększenie miasta jest niezbędne dla rozwoju Rzeszowa i całego regionu. Jestem o tym przekonany - mówi Ferenc Odpowiedz Link Zgłoś