Dodaj do ulubionych

BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:45
Dziadek Donalda Tuska, Józef Tusk służył kilka miesięcy w Wehrmachcie, podały
Fakty i Wiadomości. Ten fakt potwiedziło archiwum osobowe Wehrmachtu w
Berlinie.
Po wypowiedzi Jacka Kurskiego, szef sztabu wyborczego Tuska oświadczył, iż
ani jeden ani drugi dziadek Donalda Tuska NIGDY nie służył w Wehrmachcie.
I co na to zwolennicy prawdy i tropiciele kłamstw człowieka z zasadami? Teraz
będzie zasłanianie się niewiedzą?
Ja wiem, że nie jest ważne kim był dziadek tego czy tamtego kandydata, ale
chodzi o prawdomówność i uczciwość wobec ludzi. Nie lepiej było się odrazu
przyznać?
Obserwuj wątek
    • rodeolady Tusk wstydzi sie swojego dziadka 14.10.05, 20:19
      skoro skrzetnie ukryl ten fakt.
      • Gość: wyborca Re: Tusk wstydzi sie swojego dziadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:33
        od miesiaca czekam na te informację, wiedziałem, że to zostanie wyciagnięte,
        teraz pozbyliśy się złudzeń, że to jest człowek z zasadami, po prostu został
        stworzony przez fachowćów od wizerunku,
        a tak naprawdę Król jest nagi
        i nic mu nie dadzą sondaże w których będzie miał 60 %, bo podejżewam, że
        zaprzyjaźnione ośrodki będę kreować rzeczywistość
        • Gość: Seb Re: Tusk wstydzi sie swojego dziadka IP: *.chello.pl 21.10.05, 08:28
          dziwni jestescie wy zwolennicy Kaczki. Tusk to ci.. co prawda ale Kaczka to
          zniszczy nas kraj ekonomicznie. Gisldy sie zawalja jeszcze bardziej i wszyscy
          na tym stracimy. A jesli ktos powie ze i task mu wszystko jedno to jest po
          prostu głupi. Bo nawet jesli jestes biedny i nie inwestujesz na wynku
          kapitałowym to zapewne inwestują Ci którzy daja Ci zaraabiać. A jesli nie bedą
          mieli srodków to Ci nie dadzą zarobić więc sami sobie odpowiedzcie co jest
          lepsze dla gospodarki. Ludzie patrzcie całościowo. Patrzcie co jest lepsze dla
          ogółu a nie dla waszej wieśniackiej buty. Głosujcie na Tuska.
          • Gość: GSM Re: Tusk wstydzi sie swojego dziadka IP: 62.29.164.* 21.10.05, 11:00
            To nie jest takie oczywiste i nie tak się przekłada.
    • yuka7 Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! 14.10.05, 20:47
      Pie..cie panowie o tym Wehrmachcie i Tusku. Idąc za waszą logika myślenia,
      to każdy kto był na robotach przymusowych w Rzeszy - znaczy kolaborant. Bo
      pracował dla Niemców.
      Według was, kard. Ratzinger nawet biskupem nie powinien zostac, a co dopiero
      papieżem, bo słuzył Hitlerjugen.
      Teraz łapiecie Tuska za słowa, bo do głowy wam nie przyjdzie, że mógł o tym nie
      wiedzieć. Robicie za ducha świętego, bo wy wiecie lepiej, że Tusk wiedział.
      • rodeolady co to? tuskowcom nerwy puscily? 14.10.05, 20:52
        fakt , ze KLAMAL !!!!!!!!!!!
        swiadomie klamal !!!!!!!! podal falszywe dokumenty ze swojego domowego archiwum
        i tyle.
        tusk to dno!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Jestem bogaty Re: co to? tuskowcom nerwy puscily? IP: *.chello.pl 21.10.05, 08:30
          Sam jestes dno. Kaczka to hańba dla Polski!!!!!!!!!!!
      • Gość: normalny Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:54
        wyluzuj, te hieny ze sztabu kaczynskiego juz za tydzien znikna stad na zawsze:)
        • yuka7 Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! 14.10.05, 20:58
          Ależ gdzie tam. Hieny mają to do siebie że wyłażą nocą. Jeszcze zlustrujcie
          pradziadka i dalej. A jak nic nie macie to kopcie, ekshumujcie, bo może jaki
          niesmiertelnik znajdziecie pordzewiały.
    • Gość: King Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.viknet.pl 14.10.05, 20:57
      Kto teraz przeprosi szanownego pana Jacka Kurskiego?
      • yuka7 Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! 14.10.05, 21:00
        Nikt go nie przeprosi. Sami go wypie..li. A teraz chcę, żeby zrzekła się
        mandatu posła. I bardzo dobrze. Rozłam w Pisie gotowy.A jak sie podzielą, to
        kto będzie najwiekszym klubem w sejmie?
        • Gość: King Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.viknet.pl 14.10.05, 21:04
          Bzdura.
          • Gość: GSM Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:28
            I to jest moralność Kalego Tuskowców i POwiaków, o której już nie raz pisałem,
            za co byłem zawsze mieszany z błotem. A co tam dziadek, a co tam pradziadek itd.
            Tuskowcy!-liczy się FAKT KŁAMSTWA umyślnego bądź nieumyślnego- nieistotne.
            Pamiętacie jak Cimoszewiczowi poleciały sondaże po nieśmiadomej pomyłce z
            oświadczeniami majątkowymi? Wyciągniecie wnioski czy nie?
            Czy człowiek z zasadami może publicznie w TV oświadczać, że dziadek nigdy nie
            służył? Mógł przecież powiedzieć, że nie jest pewny, ze nie wie. Ale dziwne,
            skąd zatem opisywał w swojej książce o stryjku. Czyli jednak coś wiedział. Oj
            będzie ciekawie, będzie....
            • Gość: King Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.viknet.pl 14.10.05, 21:32
              Czasem jak ktoś przeprowadza wywiad z Tuskiem to odnoszę wrażenie że chętnie
              posadzilby go na kolanach i zaczął głaskać. Tak się litują nad biednym
              Donaldem. A w wywiadzie z Adamem Bielanem szanowny pan redaktor przerywał każdą
              wypowiedź.
        • Gość: GSM Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:34
          ....Rozłam w Pisie gotowy.A jak sie podzielą, to
          kto będzie najwiekszym klubem w sejmie?...

Baju, baju. Kurski odwołał się do Sądu partyjnego II instancji, a ten po
          zweryfikowaniu nowych faktów może cofnąć decyzję o wykluczeniu.
          • Gość: kkk Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:07
            dobrze, ze jeszcze nikt Kurskiemu nikt w archiwum rodzinnym nie grzebie...
            smieszy mnie cala ta dyskusja. Mam wrazenie, ze toi cale radiomaryjne kolko
            forum tylko czeka za monitorami, az w koncu jakas niekorzystna wiadomosc dla
            Tuska podadza. Do diabla z tym, ze to o dziadku, do diabla, ze wcielono sila.
            Wazne, ze mozna poreperowac wlasne poczucie dumy i zapomniec o wlasnych
            kompleksach. Co wy w ogole robicie na forum Gazety Wyborczej? Jesli juz tu
            jestescie, to chociaz czytajcie inne artykuly, nic tylko te, ktorych tytul wam
            pasuje. Zachecam do lektury tekstu Michnika o naganiaczach, mniej wiecej sprzed
            1,5 miesiaca.
            • Gość: GSM Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:12
              A co, czy na forum GW nie można poruszać niewygodnych tematów dla niektórych?
              Czy po to m.in. Adam Michnik walczył o wolność wypowiedzi, by ją teraz
              ograniczać do jedynie słusznych tematów?
              • Gość: kkk Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:10
                a czy napisalem, ze nie mozna?? Tylko zasugerowalem, ze warto czytac, a nie
                tylko pisac.
    • yuka7 Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! 14.10.05, 22:32
      Kurskiego moga przwrócić lub nie. Małe piwo, bo to nie zmienia faktu, że w
      kampanii wyborczej użył narządzia godnego Urbana ze stanu wojennego. Nie mówi o
      kontrkandydacie, ale mówi o jego dziadku (niech tam z Bogiem odpoczywa).
      Jak PIS taki etyczny, to po co wywleka Wehrmacht Józefa Tuska. To jest hienizm
      polityczny.
      Szum robicie GSMy o Gronkiewicz Waltz, że upomniała sie o hospicja warszawskie.
      I co nie dziwi was ( i samego Kaczynskiego), że stawki na tzw. łóżko i opiekę
      są psie - dosłownie psie, bo w schronisku dla zwierząt na dzienne utrzymanie
      przeznacza się 10 zł. A Paw pokazuje, że daje kilkanaście złotych na chorego. I
      czyni z tego wyborczy oręż. Daje niewiele, daje publiczne pieniądze, nie swoje.
    • Gość: nocna zmiana do GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:35
      chyba odetchnąłeś z ulgą ,przecież do wczoraj "polskojęzyczne media" z TVNem na
      czele faworyzowały Tuska gnębiąc bidnego Kaczora ...jaki ty teraz szczęśliwy
      twój bóg wraca do gry za sprawą ...dziadka :-)
      • Gość: GSM Re: do GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:44
        Nigdy nie ganiłem TVN-u. TVP, Polsat- tak, często im wytykałem to i owo. Ale
        TVN zawsze chwaliłem za "Uwagę", "Fakty", pochwaliłem zarząd za wywalenie red.
        Lisa i Olejnik. Także nie do końca prawda z tymi mediami, że potępiam. TVN jest
        moim głownym kanałem w moim TV. 90% czasu oglądam TVN.
    • Gość: nocna zmiana Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:36
      zapomniałem dodać ...jesteś WIELKI ,jak twój kandydat :-)))))))))
      • Gość: GSM Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:39
        Mam całe 182 cm, a na dole nie powiem, ale nie mało :)))
        • Gość: kkk ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:15
          GSM, tym postem pokazales swoja klase... brak mi slow... nie dziwie sie, ze
          popierasz Kaczynskiego...
          • Gość: nocna zmiana Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:18
            hehehehehehehhehehehehehehehhehehehehehehhehehe
          • Gość: GSM Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:20
            Rozumiem, monopol na prawdę i na żarty mają jedynie zwolennicy PO i Tuska.
        • Gość: wyborca Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:18
          śmieszą mnie uwagi zwolenników tuska, nie rozumiem ich, przecież to jest tak
          oczywiste, że kretyni tylko nie wiedzą o co chodzi
          bo włąśnie chodzi tutaj o zasady, których tusk nie ma
          kłamstwo, demagogia, to chyba mało jak na kandydata na prezydenta,
          to taki lepper tylko dla bogatych
          • Gość: Student RZ Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.viknet.pl 15.10.05, 13:23
            Wyborca zgadzam się w 100%. Hasło człowiek z zasadami to przewrotna ironia.
            • nolnejm Re: BRAVO Kaczorowcy 15.10.05, 23:25
              Sami zwolennicy Kaczora. Z wyjątkami. Szkoda, że Bozia pozazdrościła Wam
              rozumu, bo widzę nie macie czym myśleć. Dlaczego uważacie, że kłamał?! Macie na
              to jakieś dowody? Dlaczego nie myślicie: Tusk mógł żyć w nieświadomości?
              Litujecie się nad Kurskim (polityczny cham), popieracie Kaczyńskiego(kolejne
              trudne słowo - hipokryta), ale nikt z Was się nawet przez chwilę nie zastanowi,
              co jest głównym problemem - nie Tuska ale PiSu. A mianowicie HIPOKRYZJA.
              Jesteście ślepi. Nie widzicie, że tak właśnie będzie wyglądała wielce przez Was
              upragniona rewolucja moralna. Wywlekanie KŁAMSTW na poziomie radiomaryjnym
              (np. - ...na ochotnika do Wehrmachtu=jaki z niego Polak, pewnie i D.Tusk ma
              zdradę nARODU pOLSKIEGO we krwi). Rewolucja moralna pozbawiona moralności. A
              Kaczorek siedzi sobie i kwacze byle jego popularność wzrastała - to go ojciec
              Rydzyk poklepie, to mu Lepper głosy da - nie ważne czy kosztem wartości którymi
              tak się ów Kaczor szczyci. Dziękuję za taką IV RP.
              ---------------------------------
              www.kaczynskimamalegofiutka.org
              www.spieprzajdziadu.pl
              • Gość: Jerry re. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:43
                wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8042317&rfbawp=1129412262.285&ticaid=55e7
                • Gość: Jerry Re: re. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:43
                  Jeden wart drugiego
                  • Gość: kolo Re: re. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:39
                    znamienny to fakt ...kreuje sie nam wielka koalicja niczym w Niemczech haha
          • Gość: knz Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:40
            zastanawiajace jest to, ze ci "kretyni" jak piszesz maja w wiekszosci wyzsze
            wyksztalcenie i mieszkaja w najwiekszych osrodkach miejskich... (co sugeruje, ze
            to wyksztalcenie zdobyli na prawdziwych uczelniach a nie roznego rodzaju
            tyczynach i tym podobnych).. natomast zwolennicy kaczynskiego...no coz, w
            decydujacej przewadze mieszkancy wsi i miasteczek powiatowych, wyksztalcenie
            slabiutkie, a wiek emerytalny... i prosze mi tu nie pisac, ze jestem idiota, bo
            ten czy tamten glosuje na kaczynskiego a ma wyzsze wyksztalcenie - napisalem W
            WIEKSZOSCI
    • Gość: paweł bała ANALIZA IP: *.osk.enformatic.pl 14.10.05, 23:26
      Reporterzy Faktów TVN dotarli do dokumentów, które świadczą o tym, że Józef
      Tusk, dziadek Donalda Tuska, został w okresie między sierpniem a
      październikiem 1944 roku wcielony do Wermachtu.

Z dokumentów wynika, że Józef Tusk od 2 sierpnia do 12 października 1944 r.
      był w 328. Zapasowym Batalionie Szkolnym Grenadierów.

Wynika to z zaświadczenia wystawionego przez berlińskie archiwum. Jego oddział
      stacjonował w Akwizgranie, na granicy francusko-niemieckiej.

Pod koniec 1944 r. Józef Tusk był już członkiem polskich sił zbrojnych na
      Zachodzie.

Donald Tusk był zaskoczony tymi informacjami. Mówił, że nic nie wiedział o
      tym, że jego dziadek służył w Wermachcie.

Jacek Kurski twierdził, że dziadek Donalda Tuska sam zgłosił się do Wermachtu,
      dokumenty, do których dotarły Fakty świadczą o tym, że Józef Tusk został do
      niego wcielony siłą.
      • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 10:57
        Z dokumentów wynika, że Józef Tusk od 2 sierpnia do 12 października 1944 r.
        > był w 328. Zapasowym Batalionie Szkolnym Grenadierów.

Z tego co wiem, to z dokumentow wynika, ze zostal wcielony MIEDZY 2 sierpnia a
        12 pazdziernika. Wiec tak samo mog zostac wcielony 3 sierpnia, jak i 11
        pazdziernika...
        Taki szczegol.
    • Gość: paweł bała ANALIZA IP: *.osk.enformatic.pl 14.10.05, 23:30
      Naprawde nie oskarżam ani nie czynie zarzutu z tego ze czyjś tam dziadek był
      gdzieś tam. Losy wielu ludzi w tamtych czasach były różne. I to rozumiem. I co
      zresztą ma wnieść mniemana przeszłość dziadka do tego jakim D.Tusk jest?

A JEDNAK:

Tusk chwalił się w spocie dziadkiem kolejarzem, co go to gestapo zabrało. No to
      szkoda ze tylko tym dziadkiem.

Przeproszą teraz Kurskiego? Widziałem jego rozmowę u Moniki Olejnik. Jakby mogła
      to spaliłaby go na stosie.Kurski wiedział ze coś jest na rzeczy ale wiedzieć a
      móc udowodnić to nie to samo.

Cos z tym Wehrmachtem nie jest zbyt oczywiste. Zobaczymy co dalej. Wszystkich
      Procesów nie da się kontrolować, a jak ludzie będą sie kręcić wkoło tematu to
      różne rzeczy wyjść mogą.

Prosze zwrócić uwagę jak szybko TVN(akurat TVN!)znalazł kwity. Coś za szybko.
      Uderzenie wyprzedzające?

Nie słyszałem o prześladowaniach Tuska przez UB. Każdy kto był w siłach
      zbrojnych na zachodzie albo AK(WiN czy ine podziemie) ten wie jaką politykę
      prowadziła PPR po wojnie. I to jeszcze wobec zołnierza niemieckiego! I zarazem
      żołnierza polskiego na zachodzie. A tu nikt nic nie mówi o tym...
      • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:34
        Historia nie była moim konikiem, ale mam nadzieję, że autorytety w tej
        dziedzinie dość szybko się wypowiedzą i do przyszłej niedzieli wszystko będzie
        jasne, aby potem nie było cyrków z zaskarżaniem wyników wyborów do Sądu
        Najwyższego, jak to miało miejsce 10 lat temu, gdy w ostatniej chwili wyszło na
        jaw, że Kwaśniewski nie ma tytułu magistra.
        • Gość: pb Re: ANALIZA IP: *.osk.enformatic.pl 14.10.05, 23:36
          autorytety kosztują:)
          • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:44
            GSM brniesz coraz bardziej w swym zaślepieniu hehe ,ale w sumie mi to
            leży ,więc nie zbaczaj z kursu ...

z tym wykształceniem wypaliłeś wprost genialnie :-))))

za swoje własne wykształcenie odpowiadamy raczej sami osobiście ,za życie
            dziadków CHYBA nie ,prawda ?

p.s.
            Kwaśniewskiego ustawicznie wybierała wieś ...zgadnij na kogo nasze jaśnie
            oświecone chłopstwo oddało w większości głos w I turze teraz ...i proszę wez
            pod uwagę ,że wnioskowanie per analogiam w życiu rzadko prowadzi do logicznej
            konkluzji ...
            • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:49
              Nie zrozumiałeś mnie. Przeczytaj mój pierwszy post w tym wątku. Pytanie brzmi,
              nie czy dziadek Tuska służył w Wehrmachcie, tylko czy człowiek z zasadami
              kłamał publicznie i świadomie, w bezczelny sposób oskarżając o kłamstwa innych?
              Myślę, że publiczne kłamstwa i tytuł lub brak tytułu naukowego to jedno i to
              samo. I tu kłamstwo i tu kłamstwo.
              • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:52
                W uzupełnieniu, ponieważ to dziadek kandydata był tym czy tamtym, tak samo
                wpływa na możliwosć piastowania urzędu prezydenta jak brak lub nie tytułu
                naukowego. Już przecież mieliśmy prezydenta po zawodówce.
                • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:01
                  przeczytaj jeszzcze raz co napisałeś :-))))))))))))))

Zrównałeś tym samym przypadek "debilizmu kandydata na prezydenta" z
                  sytuacją ,gdy "kandydat jest ok ,ale jego nieżyjący dziadek był debilem" i to
                  go dyskwalifikuje !

Mocne
              • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:58
                tak jest Tusk perfidnie łgał w sprawie ,która zupełnie nie obciąża jego konta
                hehe

cienki z ciebie gracz ... zarzutem wobec dziadka było stwierdzenie
                Kurskiego ,iż ten zgłosił się na ochotnika ,a nie fakt 3 czy 4-miesięcznej
                służby w niemieckim wojsku ...

O ocenę poziomu uderzania w strunę nacjonalistyczno-szowinistyczną nie będę się
                ciebie pytał ,nie wierzę byś był w stanie podjąć dysputę na tym poziomie wobec
                amoku ,w którym pozostajesz .

p.s.
                Przywoływaniem casusu Kwaśniewskiego wobec Tuska ustawiasz się w jednym szeregu
                z armią TRWAMowskich propagandzistów
                • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:08
                  A to ciekawe? Czyli są kłamstwa równe i równiejsze? Przypominam, że Tusk jest
                  historykiem, pisał książki(ę) o tamtych czasach, więc tak trudno było poptyać w
                  archiwum w Berlinie, skoro dziennikarzom poszło tak łatwo?

Zarzyt nie dotyczy, czy na ochotnika czy siłą (zresztą, poczekajmy na dalsze
                  fakty) tylko na oświadczanie, ze NIGDY nie służył.
        • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:39
          No tak kampanię winno się zaczynać od rachunku sumienia ...dziadków :-)))))))

Środek Europy ,poważne państwo - w walce o najwyższy urząd w kraju
          orężem ...DOMNIEMANIE grzechu dziadka ...tak trzymać ,niech się święci
          świetlana IV RP (coś czuję ,że jak dobrze pójdzie to i X RP dożyje !)
        • Gość: kepper Re: ANALIZA IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 14.10.05, 23:42
          pic pie..c nie zalowac , no i tuska trzeba ugotowac
          • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 10:55
            Jesli Donald Tusk, magister historii jest winny tego, ze nie przegladnal
            zapewne kilkuset tomow berlinskich akt ze spisem zolniezy sluzacych w
            Wehrmachcie, pod katem tego, czy jego dziadek przypadkiem tam nie sluzyl, to co
            powiedziec na temat Lecha Kaczynskiego, dokrota prawa (a nawet profesora
            uniwersyteckiego) ktory nie za bardzo zna Konstytucje liczaca kilkadziesiat
            stron...

Wy naprawde sadzicie, ze Tusk mogl wiedziec o tym, ze jego dziadek zostal
            wcielony do Wehrmachtu?? Zapewne opowiadal o tym malemu Donaldowi jako bajke na
            dobranoc, z kumplami gadal o tym przy piwie i pewnie nawet wyslal zaswiadczenie
            do ZUSu, zeby tytulem tego faktu dostac nieco wieksza emeryture. Tak, to bardzo
            logiczne, w sumie zaczynam wam drodzy sympatycy Kaczynskiego wierzyc. Moja
            wizja tego swiata ulegla calkowitej zmianie - lece kupic sobie moherowy
            beret!! ;)
            • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:04
              Złośliwości nie zmienią faktów. Pamiętasz jak pan Cimoszewicz się tłumaczył
              logicznie o oświadczeniach majątkowych, nawet prokuratura odmówiła wszczęcia
              śledztwa, uznając, iż nieświadomie pominął fakt posiadania akcji. A mimo to w
              sondażach poparci poleciał ostro w dół.
              • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:07
                Cimoszewicz sie nie tlumaczyl, tlumaczyl go Nałęcz... ;) rzeczywiście
                baaaaaaaardzo logicznie ;)
              • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:08
                i GSM pewnie liczy ,że historia się powtórzy :-)))

Moc Kaczora jest niesamowita i wyraznie koreluje z jego wzrostem ,wygrać Pałac
                czyimś dziadkiem to faktycznie wielki polityczny szach mat hehe
              • kmd_rohan Re: ANALIZA 15.10.05, 12:13
                GSM - ja Cię proszę. Zostaw Cimosza w spokoju, bo po pierwsze PiS z kulawą
                noghą nie bronił go, kiedy było trzeba, po drugie, od kiedy Hydromasażysta
                Wassermann jest członkiem PO?? Jak trzeba było zgnoić komuszka, to kacza łapka
                nie miała obiekcji co do współpracy z Miodowiczem, a teraz nagle tacy obrońcy
                imponderabiliów?
                • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:19
                  Dobrze, ale oskarżają Kaczkę, że poluje na dziadków, więc ja muszę przypomnieć,
                  czyi ludzi wywołali aferę Cimoszewicza. Fakty to fakty, niezależnie od poglądów
                  politycznych.
                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:27
                    Tylko, ze w przypadku Cimoszewicza chodzilo o jego OSOBISTE dzialanie -
                    niejasnosci w oswiadczeniu majatkowym, niejasnosci przy transakcjach
                    gieldowych...
                    • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:31
                      I znowu nic nie rozumie. Jeszcze raz powtarzam- NIE INTERESUJE MNIE GDZIE
                      SŁUŻYŁ DZIADEK TUSKA! Interesuje mnie, czemu Tusk, będąc historykiem, pisząc
                      książki(ę) o tamtych czasach, o swoim stryjku PUBLICZNIE W TV OŚWIADCZYŁ, IŻ
                      ŻADEN JEGO DZIADEK NIGDY NIE SŁUŻYŁ W WEHRMACHCIE. Wybacz, ale wiara w to, iż
                      nie wiedział ,jest taka sama jak ta, ze pan Cimoszewicz (prawnik) nie wiedział,
                      co należy wpisać do oświadczenia. ROZUMIESZ JUŻ, O CO CHODZI?
                      • kmd_rohan Re: ANALIZA 15.10.05, 12:38
                        Wiesz co, GSM? Dlaczego oburza Cię, że Tusk zaprzeczył pobyrtowi dziadka w
                        wehrmachcie, a nie oburza Cię, że Kurski skłamał twierdząc, iż dziadek Tuska
                        poszedł tam na ochotnika? Bo nie rozumiem tej podwójnej moralności w Twoim
                        wydaniu. (Żartuję, rozumiem doskonale, w końcu płacą Ci za to).
                        • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:41
                          Już odpowiadam- Kurski nie startuje na prezydenta.
                          • kmd_rohan Re: ANALIZA 15.10.05, 12:45
                            A Kaczuś nie wiedział nic o zamiarach i metodach Kurskiego...taaa. Oczywiście.
                            Stara rosyjska metoda. Car dobry, tylko jego urzędnicy do d...
                            • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:52
                              I tak na marginesie. Nikt mi za nic nie płaci, ani nie pracuję dla nikogo.
                              Jakbym Wam naprawdę powiedział, w jakiej opcji pracuję zawodowo, to byście
                              wszyscy z krzeseł pospadali :))
                              • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:54
                                Ale jak się człowiek od wewnątrz napatrzy na tę obłudę i zakłąmanie, to później
                                efektem tego są powyższe posty.
                              • kmd_rohan Re: ANALIZA 15.10.05, 12:54
                                Odporny jestem. W życiu zdziwiłem się tylko raz. Jak się urodziłem. Reszta mnie
                                nie rusza. Możesz być nawet nadwornym paziem królowej południowego Syczuanu. ;-)
                              • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:20
                                Sadzac po nicku sprzedajesz telefony, albo akcesoria GSM...

Przepraszam za przerwe w poscie, ale spadlem z krzesla i musialem sie podniesc.
                                • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:23
                                  Nie, pracuję w politycę, a na technologii GSM po prostu się znam i się nią
                                  interesuję.
                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:29
                                    Oczywiście nie chodzi o technologię, w sensie nowych modeli telefonów i bajerów
                                    do nich :)
                                    Stacje BTS, radiolinie, centrale. Poza tym nadajniki radiowe i telewizyjne
                                    (pracowałem w radiu wcześniej). Ogólnie mówiąc szeroko pojęta radiokomunikacja
                                    i teletransmisja- to odnośnie nicka.
                                    • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:43
                                      Zeby zaczucic komus klamstwo musisz miec pewnosc, ze ten ktos nieprawde
                                      powiedzial celowo.

Słownik języka polskieo PWN:
                                      kłamstwo n III, Ms. ~wie; lm D. kłamstw
                                      «twierdzenie niezgodne z rzeczywistością, wypowiedziane z zamiarem wprowadzenia
                                      kogoś w błąd; fałsz, łgarstwo, nieprawda»

Masz taka pewnosc w przypadku Tuska?

Skoro Tusk wiedzialby o tym, ze jego dziadek byl w Wehrmachcie, to czemuz
                                      mialby nie napisac o tym w swojej ksiazce, zwlaszcza, ze dziadka wcielono sila
                                      i zdezerterowal; zwlaszcza, ze napisal o bracie dziadka?

GSM: napisales, ze "pracujesz w polityce"... otoz tym sie roznimy - dla ciebie
                                      polityka to praca, dla mnie powinna byc to sluzba...

• Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:43
                                      Zeby zaczucic komus klamstwo musisz miec pewnosc, ze ten ktos nieprawde
                                      powiedzial celowo.

Słownik języka polskieo PWN:
                                      kłamstwo n III, Ms. ~wie; lm D. kłamstw
                                      «twierdzenie niezgodne z rzeczywistością, wypowiedziane z zamiarem wprowadzenia
                                      kogoś w błąd; fałsz, łgarstwo, nieprawda»

Masz taka pewnosc w przypadku Tuska?

Skoro Tusk wiedzialby o tym, ze jego dziadek byl w Wehrmachcie, to czemuz
                                      mialby nie napisac o tym w swojej ksiazce, zwlaszcza, ze dziadka wcielono sila
                                      i zdezerterowal; zwlaszcza, ze napisal o bracie dziadka?

GSM: napisales, ze "pracujesz w polityce"... otoz tym sie roznimy - dla ciebie
                                      polityka to praca, dla mnie powinna byc to sluzba...

• Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:28
                                        Sprawa jest bardzo prosta. W przypadku zwykłych obywateli wszelkie wątpliwości
                                        są na korzyść podejrzanego. A w polityce, niestety, nasza klasa polityczna
                                        stosuje od pewnego czasu coś odwrotnego, to ten, na którego padły oskarżenia
                                        musi tłumaczyć się, że jest niewinny.
                                        Znasz takie przysłowie- kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada?
                                        • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:30
                                          Te dołki to w nawiązaniu do premiera z Krakowa i pierwszej komisji śledczej ws.
                                          Rywina.
                                        • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:59
                                          Jak na mnie, to do tej pory specjalistami w kopaniu dolkow byli sztabowcy PiSu
                                          i Kaczynskiego... ale to oczywiscie nie jest obiektywny poglad, kazdy to widzi
                                          inaczej.
                                          > Sprawa jest bardzo prosta. W przypadku zwykłych obywateli wszelkie
                                          wątpliwości
                                          > są na korzyść podejrzanego. A w polityce, niestety, nasza klasa polityczna
                                          > stosuje od pewnego czasu coś odwrotnego, to ten, na którego padły oskarżenia
                                          > musi tłumaczyć się, że jest niewinny.

Nie podoba ci sie, ze oskarzony musi odpierac ataki, a sam Tuskowi zarzucasz
                                          klamstwo mimo, ze nie masz na to dowodow.

Nie zrozumialem troche aluzji odnosnie afery Rywina, bo nie sadze, zebys
                                          twierdzil, ze nic nie bylo, ze to czarna kampania, szukanie hakow bez dowodow...
                                          • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:14
                                            Nie mam dowodów na kłamstwo Tuska? Bo pęknę ze śmiechu. Prostym dowodem jest
                                            wypowiedź w debatach, że nigdy nie służył, a fakty mówią co innego. Mnie nie
                                            interesuje, czy wiedział, czy nie wiedział, ale kłamał.
                                            Kłamał twierdząc, że NIGDY, bo jeśli faktycznie nie był pewny, to po co tak
                                            mówił? Mógł powiezieć, z tego co mi widomo, nie służył, a nie NIGDY nie służył
                                            powiedziane z nerwami. Nie będziemy się tu bawić w wywody logiczne i
                                            przeprowadzanie dowodów. Nie wybronisz go, bo ośmieszasz siebie coraz bardziej.
                                            • Gość: knz Re: ANALIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:45
                                              pamietam twoj sprzeciw wobec rozszerzenia miasta...(zapamietalem ksywe GSM:) cos
                                              nie pomylilem sie biorac cie za czlowieka malego intelektu (intelekt to nie to
                                              co ci wisi miedzy nogami, a czym sie tak obnosisz pare wypowiedz wyzej:D);
                                              pomijajac czy tusk wiedzial czy nie wiedzial - tego sie pewnie nie dowiemy. Ale
                                              jesli NIE WIEDZIAL TO NIE KLAMAL!! to chyba logiczne...myslalem, ze dla wszystkich..

kłamać ndk IX, ~mię, ~miesz, kłam, ~ał, ~any
                                              1. «mówić nieprawdę, wprowadzać kogoś świadomie w błąd»
                                              • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:50
                                                To ty kłamiesz, co mnie obchodzi rozszerzenie miasta? Ja mieszkam 70km od
                                                Rzeszowa. I nie kręć, bo z czarnego nie zrobisz białego.
                                              • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:59
                                                A poza tym skoro nie wiedział, jak twierdzisz, to czemu zapewniał, że NIGDY?
                                                Czy to też było nieświadome? Skoro się składa tak radykalne oświadczenie woli,
                                                musi się być pewnym, nieprawdaż? To skąd mógł być tak pewny, skoro nie
                                                wiedział? Czy tu także nie dostrzegasz kłamstwa?
                                                • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:08
                                                  Nie ma klamstwa poki nie ma swiadomosci mowienia nieprawdy!! Chlopie przyjmij
                                                  to w koncu do wiadomosci, bo TY SIEBIE osmieszasz!! Niezaleznie od tego, czy
                                                  uzyl formulki: NIGDY, MOIM ZDANIEM, Z TEGO CO WIEM....

Mysle, ze wlasnie predzej, gdyby klamal uzylby formuly: moim zdaniem...
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:09
                                                    To myśl dalej, ale prawdy nie przekręcisz.
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:12
                                                    A poza tym, co za nowe alibi? Świadomość mówienia nieprawdy. A kto udowodni
                                                    czyjeś myśli? Każdy, kto ma coś na sumieniu będzie wymigiwał się przed
                                                    odpowiedzialnością i szedł w zaparte. I co, zaraz oznacza, iż jest niewinny?
                                                    Myśląc twoim tokiem, żaden Sąd by nikogo nie skazał nigdy na podstawie zeznań
                                                    świadków, bo oskarżony by się zapierał.
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:16
                                                    Tylko, ze poki co zadnych swiadkow nie ma ;) a ty skazujesz go na zasadzie
                                                    domniemania winy. Taka ma byc sprawiedliwosc PiSu?

PS. Ciesze sie, ze za kazdym niemalze razem na moj jeden post odpowiadasz
                                                    dwoma, to mi schlebia ;)
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:21
                                                    ....Tylko, ze poki co zadnych swiadkow nie ma ;) a ty skazujesz go na zasadzie
                                                    domniemania winy. Taka ma byc sprawiedliwosc PiSu?...

:)))))Są pisemne dokumenty z archiwum Wehrmachtu oraz nagrania z wypowiedziami
                                                    pana Tuska, więc po co świadkowie?:))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:24
                                                    A co ma piernik do wiatraka, skoro nie masz dowodu, ze Tusk te archiwa
                                                    Wehrmachtu widzial?
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:27
                                                    Już to tłumaczyłem.
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:28
                                                    OK, rozumiem: zasada domniemania winy w uzyciu! Niech zyja idee Stalina!
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:30
                                                    No to niech będzie tak: na korzyść- nieświadomie wprowadził wyborców w błąd.
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:34
                                                    Jesli fakt, kim byl czym dziadek ma miec jakikolwiek wplyw na wybory, to zgodze
                                                    sie - wprowadzil wyborcow w blad, ale NIESWIADOMIE! Wiec winy w nim nie
                                                    znajduje...
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:34
                                                    Tylko, że w polityce, musisz o tym wiedzieć, nie obowiązuje domniemanie
                                                    niewinności. Nikt nie będzie wnikał w szczegóły, czy wiedział, czy nie
                                                    wiedział, po prostu jest sprzeczność i ona ujrzała światło dzienne. Tutaj nie
                                                    Sąd i domniemanie niewinności będzie miało zastosowanie, tylko wyborcy, a u
                                                    nich, podejrzewam, zasada domniemania niewinności nie obowiązuje.
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:03
                                                    o tym juz zadecyduja wyborcy.
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:16
                                                    Nadawałbyś się na "papugie". Oni też tak tłumaczą wszelkie niuanse :)
                                                  • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:19
                                                    Jesli pojecie klamstwa nazywasz niuansem, to pytam sie, co nie jest dla ciebie
                                                    niuansem?
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:21
                                                    Masz odpowiedź powyżej.
                                                  • Gość: kolo Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:53
                                                    GSM pozostało Ci jeszcze 7 dni miauczenia ,za 7 dni najpewniej odejdziesz do
                                                    lamusa ze swoją psychozą ,a pierwszym odruchem przed ostatecznym zniknięciem
                                                    będzie zapewne obsikanie autorytetu urzędu Prezydenta RP i demokratycznego
                                                    wyboru Polaków ...

p.s.
                                                    Kim jest Pan Kaczyński ,by rościć sobie prawo zmiany III RP w IV RP ,idąc tym
                                                    tokiem myślenia mielibyśmy dzisiaj nie III ,ale conajmniej XXVII RP ...o
                                                    skutecznych przemianach na dobre w kraju przekonamy się dopiero za kilka
                                                    lat ...żeby nie było - państwo z PiS rządzą ,więc niewybranie ich faworyta na
                                                    Prezydenta nie zwalnia ich z odpowiedzialności realizacji tych cudownych
                                                    obietnic ,którymi faszerowali społeczeństwo przez ostatnie miesiące ...

ewentualna tuskowa obstrukcja odpada ,trudno posądzać go o złą wolę ,a nawet
                                                    gdyby ...babcia wąsy miała to i tak w świetle kamer społeczeństwu się nie
                                                    sprzeciwi ,krótko mówiąc - od następnego poniedziałku - do roboty gnoje !
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:14
                                                    A skad jesteś w swoich urojeniach pewny, że wygra Tusk?
                                                  • Gość: kolo Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:31
                                                    Mam prawo do przeczuć podobnie jak ty do swoich ,które przeważnie dotyczą
                                                    rzekomych ułomności tego kandydata ...zrób coś pozytywnego może z raz ...
                                                  • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:34
                                                    a co zrobisz, jak przegra Tusk, co napiszesz?
                                                  • Gość: kolo Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:40
                                                    Pierwszy pogratuluję Kaczyńskiemu i będę mu życzył wszystkiego
                                                    najlepszego ,przede wszystkim realizacji ...baaaardzo ambitnych celów jakie
                                                    sobie założył do realizacji wspólnie z nowym rządem .

Kto by nie został wybrany będzie także moim prezydentem i oczekuje ,że będzie
                                                    mnie godnie reprezentował .

• Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:51
                                                    Ja tez mu pogratuluje! Nawet wysle mu laurke na dzien kobiet!
                      • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:18
                        Tylko, ze Cimoszewicz ma na codzien dostep do przepisow wlasciwych
                        odpowiadajacych procedurze wypalniania oswiadczenia majatkowego (z jako prawnik
                        powinien wiedziec, jak to zrobic), a Tusk nie mial dosepny do listy zolnierzy
                        Wehrmachtu. Czy przegladalbys wszystkie dostepne na swiecie listy, zeby
                        sprawdzic, czy nie ma na nich przypadkiem twojego dziadka?
                        • Gość: GSM Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:22
                          To już pokrętne tłumaczenia i szukanie usprawiedliwienia. Na niekorzyść Tuska
                          świadczy fakt, iż jest historykiem oraz to, że pisał ksiązkę właśnie o tamtych
                          czasach. Tak czy owak, w eter poszedł news, iż TUSK KŁAMIE i to zostanie w
                          głowach ludzi. Nikt nie będzie wnikał w szczegóły.
                          • Gość: nocna zmiana Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:30
                            ...

ups ,sorry ja też spadłem i to nie po raz pierwszy ,GSM odpowiadasz całkowicie
                            za moją obitą dupę ! Wytoczę ci za to proces w IV RP !!!

• Gość: paweł bała Re: ANALIZA IP: *.osk.enformatic.pl 15.10.05, 14:00
              co Ty mi tu wciskasz! Jak TVN znalazł w 24 h materiał to marszałek Sejmu, szef
              partii z takimi środkami nie był w stanie znaleźć? Szanuj naszą i swoją
              inteligencję/.
              • Gość: jks Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:11
                a w ogóle szukał ? po co miałby to robić ...ty naprawde uwazasz ,ze argument z
                dziadkiem ma jakakolwiek moc w wyborach prezydenckich ...jesli tak to znak ,że
                lepszego nie jestes w stanie chyba znalezc ,co uprawdopodobnia tylko wynik
                finału zgodny z aktualnymi sondażami (które pewnie też są sfałszowane przez
                tajemne siły antypolskie ...)
                • Gość: pbała Re: ANALIZA IP: *.osk.enformatic.pl 15.10.05, 23:11
                  widze ze sztab PO sięgnął po wypróbowaną broń Salonu - zrobić z kogoś
                  "zoologicznego antykomuniste(tutaj wroga Niemców)"
                  "antysemite(odpowiednio)"
                  "ciemnogród" etc. etc.

a chodzi tylko o to zeby odwrócić uwage od problemu i oddać - tylko ze poniżej
                  pasa. Np. jeszcze nie tak dawno(wszystko sie zgrywa z czasem...)jezeli ktoś
                  zaatakował AM o co byle to był z miejsca żydożercą.
                  Powtarzam ja i inni 150 razy ze nie jest zarzutem ZADNYM i wobec Josefa i wobec
                  Donalda to ze był żołnierzem. Tu chodzi o calkiem coś innego, wiec proszę nie
                  przeginać
              • Gość: kkk Re: ANALIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:44
                Ale dlaczego TVN24 znalazla go na liscie? Bo pojawil sie temat. Jesli ktos o
                czyms nie wie, to tego nie szuka. Nie kazdy tropi spiski tak jak LPR i Radio
                Maryja, a jesli to nazywasz inteligencja, to brak mi dla niej szacunku.
                • Gość: Wiki Re: ANALIZA IP: *.telgam.pl / 213.172.183.* 15.10.05, 15:04
                  Wiem ze szkoda słów na "beton".
                  Oczywiście nie chodzi o sprawe dziadka jaśnie inteligentni ale o to że ktoś
                  kłamie,mówiąc że napewno nie służył w Wermahcie.
                  Nie wierze w to że nie wiedział,skoro zajmował się historią Kaszubów i
                  Gdańszczan w czasie 2 wojny-zwłaszcza że te fakty nie było wcale tak trudno
                  odszukać.
                  Ale gdyby nawet nie wiedział,to dlaczego twierdził z całą pewnością o tym że
                  nie służyli nigdy w Wermachcie jego dziadkowie.
                  Jak się czegoś nie wie,to się mówi że sie nie wie,albo się wogóle nie wypowiada.

• fotografick Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! 16.10.05, 17:57
      Wydarzenia za to mogłyby być przykładem dla Korei albo Białorusi.
      • Gość: GSM Re: BRAVO FAKTY TVN! BRAVO WIADOMOŚCI TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:00
        A dlaczego zarząd TVN podziękował za współpracę panu Lisowi? Za to cenię sobie
        TVN.
    • Gość: pafel Kurski idiota sterowany przez zlodzieja Rydzyka IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.10.05, 19:01
      ja tez nie wiem co robil moj dziadek w czasie wojny i bynajmniej mnie to nie
      interesuje a moze tez sluzyl pod przymusem w niemieckiej armii moze sa na to
      dokumenty ja nie wiem i jest bardzo wiele osob w takiej sytuacji!!! a
      wyciaganie co robil czyj dziadek kiedys tam jest chore ale zrobic mogl to tylko
      idiota czytaj Kurski sterowany przez Rydzyka nastepnego idiote zreszta
      zlodzieja. a moze pradziadek Kaczynskiego byl konfidentem??? nie interesuje
      mnie to w zupelnosci. gwoli dziadka Tuska nie jest powiedziane czy wstapil do
      niemieckiej armii na ochotnika czy pod przymusem, to drugie jest bardziej
      mozliwe (nalezalo by tu troszke ksiazeczek poczytac gsm) a pozniej uciekl i
      wstapil do wojsk aliantow . pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka