IP: 10.1.200.* 14.02.01, 18:14
Rzeszów to piękne miasto, prawda? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: jahoo Re: Rzeszów IP: *.gazeta.pl 14.02.01, 18:58
      Rzeszów to pażdzież :)
      • Gość: Leon Re: Rzeszów IP: 10.1.200.* 14.02.01, 18:59
        Wrocław to paździerz, Jasiu :-)
        • Gość: skujak Re: Rzeszów IP: *.gazeta.pl 14.02.01, 21:03
          I rzeszow i breslau to pazdzierz
          • Gość: Zoole Re: Rzeszów IP: *.rsk.pl 15.02.01, 10:55
            Bez sensu ta dyskusja
            • Gość: Leon Re: Rzeszów IP: 10.1.200.* 15.02.01, 11:53
              Też tak sądzę. Dlatego proponuje powrót do pytania które zadałem w pierwszym mailu w wątku :-)
              • Gość: Greg Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.02.01, 17:12
                Rzeszow to fajne miasto - ale ludzie to sa dziwni. Nikt sie nie usmiecha. Wszystkim jest zle - zadnych sukcesow.
                • fala Re: Rzeszów 19.02.01, 11:35
                  Rzeszow to pasztet jak kazdy inny, zycie kreci sie od spacerka na "Balcerka" do spacerka na Podpromie.
                • Gość: ozz Re: Rzeszów IP: 193.0.74.* 24.02.01, 18:54
                  co ty gadasz ludzie są tu OK!
                • Gość: Tusio Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 27.02.01, 18:43
                  Żyłem wśród rzeszowian 13 długich lat.
                  Mentalność = autodestrukcja
                  zamiast się starać do czegoś dojść, to ciągle nażekają jak to im jest źle.
                  Ludzie są ogólnie bardzo leniwi i k... nic im się nie opłaca. Tragedia. Jeśli sąsiad ma fajną furę, to zamiast zrobić eszystko żeby też taką jeździć, to robią wszusytko żeby ON ją stracił - skrajny debilizm prowadzący do totalnego regresu.
                  • Gość: wol Re: Rzeszów IP: *.pressmedia.com.pl 05.03.01, 17:58
                    To cecha narodowa Polaków a nie tylko rzeszowiaków.
              • Gość: Tom Tarnow jest piekniejszy. Rzeszow to betonowa wies!!! IP: 217.4.202.* 09.05.01, 19:42
                Rzeszowska starowka to ruina. A ten deptak w centrum przypomina mi droge
                cmentarna.
                • Gość: Pedro Re: Tarnow jest piekniejszy. Rzeszow to betonowa wies!!! IP: 10.1.2.* / *.dnet.pl 14.05.01, 13:26
                  nie ma to jak malomiasteczkowy koles :-). Wychyl glowe z tego zascianka
                  (Tarnow) to moze horyzont ci sie poszerzy!
                  • Gość: Tom z Rz Re: Tarnow jest piekniejszy. Rzeszow to betonowa wies!!! IP: 213.77.14.* 15.05.01, 12:06
                    Nie ma bardziej wymarłego (zero życia) starego miasta niż w Tarnowie (byłem
                    ostatnio i widziałem). Deptak Tarnowski powstał parę lat temu (max 3),
                    wcześniej była to główna droga międzynarodowa (4) - to tak jakby główny ruch w
                    rzeszowie odbywał się przez 3-go Maja (wyłączona z ruchu od 30lat).
                    • Gość: hgw Re: Tarnow jest piekniejszy. Rzeszow to betonowa wies!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 13:02
                      nei jest wazne jak wyglada maisto tylko jacy wnim ludzie zyja i co soba
                      prezentuja a jak tarnow jest piekniejszy to sobie tam siedz wdychajac syfiaste
                      powietrze zanieczyszczone azotem
        • Gość: WOJTEK Re: Rzeszów IP: *.dialup.optusnet.com.au 09.08.01, 19:43
          Gość portalu: Leon napisał(a):

&#62 Wrocław to paździerz, Jasiu :-)

REWOLUCJA "PAZDZIEZNIKOWA" BARDZIEJ KOJARZY MI SIE Z RZESZOWEM,WROCLAW
          LUBIE,RZESZOW MILE WSPOMINAM(20 LAT TEMU MIESZKALEM), OBECNIE MIESZKAM W
          AUSTRALII I CIESZE SIE ,ZE TAK DALEKO BO ...JESTEM DUZYM CZLOWIEKIEM(NIE MYLIC Z
          WIELKIM) I PARU SLDOWCOM PRZYPOMNIALBYM ZYCIORYSY I RYSY ORAZ SUKCESY ,KTORYCH
          NIE POWINNA ZAPOMNIEC POLSKA "DEMOKRATYCZNA"MLODZIEZ.
          ZNACIE BAJKE O LESZKU? - O LESZKU-SPOKOJNIE!(TO JEST WERSJA KOMUNISTYCZNA...
    • Gość: Bob Re: Rzeszów IP: *.caffe.com.pl 22.02.01, 11:32
      Zgadzam sie.Jestem z Lodzi,ale urodzilem sie w Krosnie i mieszkalem tam do 15-go roku zycia.Czesto bywalem w Rzeszowie.Rzeszow jest OK.
      • kotarski Re: Rzeszów 23.02.01, 19:20
        Bob! tez urodzilem sie w Krosnie, ale mieszkam w Rzeszowie.
    • kotarski Re: Rzeszów 23.02.01, 19:19
      Sorry a mieszkasz tam?
      • dj Re: Rzeszów 01.03.01, 15:16
        > Sorry a mieszkasz tam?

Mieszkałem 19 lat. Od wieku 0 do 19 :-
    • Gość: TUSIO Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 27.02.01, 18:54
      To prawda, ale bardzo bardzo ... bardzo brudne i smutne.
      • Gość: fala Re: Rzeszów Do Tusia IP: 131.130.223.79, 131.130.225.* 02.03.01, 15:31
        Tusio! Twoj list z 27 jest zajebisty:::)))
        • Gość: Miki Rzeszow IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 22:53
          rzeszow moze i bylby fajny,ale jak tu niema zbyt duzo
          rzrywek to co robic. 3 dyskoteki na krzyz a reszta
          to tancbudy
          • Gość: Viajante Re: Rzeszow IP: *.rzes.gazeta.pl 09.03.01, 13:32
            &#62 rzeszow moze i bylby fajny,ale jak tu niema zbyt duzo
            &#62 rzrywek to co robic.
            Właśnie kończę swój trzytygodniowy pobyt w Rzeszowie i nie
            mogę potwierdzić. Nie nudziłem się tu ani jednego dnia !
            Choć przyznaję, że w dużej mierze dzięki jednej rzeszowiance :-)))
            • dj Re: Rzeszow 09.03.01, 13:38
              Gość portalu: Viajante napisał(a):

&#62 Właśnie kończę swój trzytygodniowy pobyt w Rzeszowie i nie
              &#62 mogę potwierdzić. Nie nudziłem się tu ani jednego dnia !
              &#62 Choć przyznaję, że w dużej mierze dzięki jednej rzeszowiance :-)))

A mówiłem, że Rzeszów to piękne miasto :-)
        • Gość: TUSIO Re: Rzeszów Do Tusia IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:46
          MOŻE NIE AŻ ZAJEBISTE, ALE POPROSTU PRAWDZIWE.
    • Gość: Vattiers Rzeszow ma swoje uroki IP: *.ae.krakow.pl 14.03.01, 11:57
      Rzeszow ma swoje uroki. Do najwiekszych zaliczyc nalezy te urode rzeszowianek,
      co w pelni mozna odkryc wraz z nadejsciem wiosny. Bo i jak by nie bylo to
      Rzeszow jest bezpiecznym miastem.
      • dj Re: Rzeszow ma swoje uroki 14.03.01, 16:09
        Gość portalu: Vattiers napisał(a):

&#62 Rzeszow ma swoje uroki. Do najwiekszych zaliczyc [...]

Pomnik koło hotelu Rzeszów? :)
        • Gość: TUSIO Re: Rzeszow ma swoje uroki IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:48
          TEN POMNIK TO NAJWIĘKSZE HUJSTWO Z BETONU JAKIE WIDZIAŁEM W ŻYCIU !!!
    • Gość: Tomek Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 16.03.01, 09:31
      Ogólnie w mieście nie jest źle, ale : Zlikwidować pomniki : na rondzie i na
      placu getta (ostatnie takie pomniki w Polsce).
      Ostatnio wzrasta chamstwo młodzieży (dzieciaków) ale tak jest w całym kraju.
      Przydałby się jakiś architekt miejski z głową, bo to co się wyrabia teraz to
      czysty meksyk.
      • Gość: Agata Re: Rzeszów IP: *.pl 18.03.01, 12:01
        Taki Rzeszow, jakie gadki o nim.. Mozna sie poplakac przy czytaniu waszych
        wypowiedzi i to wcale nie ze smiechu.
        Ciesze sie, ze mnie tam nie ma.
    • Gość: Dominik Re: Rzeszów IP: 212.244.110.* 20.03.01, 16:01
      Naprawdę to super miasto. Ludzie są wspaniali, dziewczyny urodziwe i
      przedewszystkim czuć tutaj wielkim mastem. Naprawdę.
      • Gość: TUSIO Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:45
        Rzeszów to nie jest to. A czuc nie miastem tylko dużą wsią . Ludzie mogli by
        sie myć. Gdy jedziesz autem to k... porysują sobie lakier a Cie nie wpuszczą na
        drugi pas. Makabra. Za kierownicą kaleki, w sklepach wieśniaki bez kultury.
        Brud i smród. Nie jestem uprzedzony do miasta, ale pomieszkałem po Polsce i
        naprawdę nie ma nic ciekawego w Rzeszowie. I proszę - nie mów że czuc wielkim
        miastem. Jedyne co z wielkiego miasta ma Rzeszów to zanieczyszczenia powietrza.
        • Gość: Resoviak Re: Rzeszów IP: *.gazeta.pl 20.03.01, 18:04
          Gość portalu: TUSIO napisał(a):

&#62 Rzeszów to nie jest to. A czuc nie miastem tylko dużą wsią . Ludzie mogli by
          &#62 sie myć. Gdy jedziesz autem to k... porysują sobie lakier a Cie nie wpuszczą na
          &#62 drugi pas. Makabra. Za kierownicą kaleki, w sklepach wieśniaki bez kultury.
          &#62 Brud i smród. Nie jestem uprzedzony do miasta, ale pomieszkałem po Polsce i
          &#62 naprawdę nie ma nic ciekawego w Rzeszowie. I proszę - nie mów że czuc wielkim
          &#62 miastem. Jedyne co z wielkiego miasta ma Rzeszów to zanieczyszczenia powietrza.
          Dobrze, że część wieśniaków (i to duża) takich jak ty emigruje na zachód...
          • Gość: Tusio Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 18:11
            Mam wielu znajomych i rodzinę w tej części kraju. Źle mnie zrozumiałeś.
            Poprostu za 3 -5 lat zobaczysz różnicę i spodoba Ci się to.
            Ludzie zmienią się, bo już na szczęście się zmieniają.
            Tego nie zauważasz - bo tam siedzisz i żyjesz. Ja mam spojrzenie z tzw boku.
          • Gość: Artur Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 18:19
            Zgadzam się z Tusio, ponieważ chociaż brutalnie - to nakreślił problem ludzki
            istniejący naprawdę. Jestem z Rzeszowa i mieszkam w Poznaniu. Od 6 lat
            obserwuję porównawczo te dwa światy i jest w tym co napisał Tusio wiele racji.
          • Gość: Jacek Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 18:29
            Czyżby Tusio Cię obraził, że wyzwałeś go od wieśniaka który na szczęście
            wyemigrował ? Czy może nadepnął Ci na odcisk bo zobrazował Ci Twoje miasto i
            takich ludzi jak TY ? Prawda w oczy kole ??? Prawdopodobnie sam jesteś niezłym
            wieśniakiem i zacofanym umiłowanym w gównie człowieczkiem ???
          • Gość: Magda Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 18:31
            nie wiem dlaczego sobie ubliżacie, ale co do Rzeszowa i mentalności ludzi to
            się zgadzam z Tusio, bo ma rację. Trzeba posmakować naprawdę miast - tych
            rozwiniętych kulturalnie i gospodarczo, żeby się wypowiadać. Taka obrona przez
            ostrą krytyką jest infantylna.
          • Gość: Gzikon Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 20.03.01, 19:13
            Pojebani jesteście. To miasto powinni wyjebać w powietrze...
            • Gość: X Re: Rzeszów IP: *.pl 14.05.01, 21:24
              Milo ci bylo Tusiu pogadac samemu ze soba?
    • Gość: settlers Re: Rzeszów IP: *.pp.rzeszow.pl 21.03.01, 11:45
      Rzeszów to zacofane i brudne miasto należało by je zaorać tak jak zrobili to
      Rzymianie z Kartaginą.Ciemnogród jak żywy, nic dodać nic ując jak rządziła
      komuna byli tu sami komuniści jak rządzi solidarność sami chrzescijanie aż się
      niedobrze robi jak człowiek na to patrzy. Tu w Rzeszowie diabeł powiedział
      dobranoc a wrony maja końcowy przystanek. To miasto zapomniane przez Boga i
      ludzi...he he
      • Gość: TUSIO Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 22.03.01, 16:49
        Bardzo ładne uwagi, ale przestarzałe, ponieważ to
        wszystko stało się już dawno i jest tylko wspomnieniem
        wspaniałej przeszłości. Teraz jest jeszcze
        gorzej !!! :-)))
    • Gość: Max Re: Rzeszów IP: 10.1.18.240, 213.25.122.* 24.03.01, 09:39
      Rzeszów nie jest taki zly. Wiekszość z was porównuje, że mieszkaliście w
      większych miastach - a Rzeszów to kicha. Ja też mieszkałem długo w Krakowie,
      Lublinie, trochę w Warszawie i powiem wam, że tam to dopiero jest syf i pasztet.
      Rzeszów przynajmniej jest spokojny, cichy i całkiem przyjemny. Gdyby jeszszcze
      tak pozbyć się tej WSZECHWŁADZY durniów, Polaków-katolików, kleru - byłoby
      całkiem super!!!!!!!!!
      • Gość: Tusio Re: Rzeszów IP: *.domdata.com 03.04.01, 17:01
        No właśnie. Ten bezpodstawny pęd do władzy to makabra. Im głupszy tym się
        bartdziej pcha bo mu się wydaje że wszystko da się zrobić, jak tylko ksiądz z
        ambony coś krzyknie. Byłem świadkiem jak ksiądz mówił, że jeśli ktoś będzie
        głosował na innego niż Wałęsa to będzie miał grzech ciężki - i babcie i wiochy
        tak głosowały. Problem Rzeszowa nie tkwi w lokalizacji ani w samym mieście. To
        ludzie stwarzają klimat i kreują uludzi zwnątrz obraz ogólny regionu. Chłopii
        kler u władzy - to przerażające !!! Jedni powinni dbać o żywność a drudzy o
        czystość moralną - a pchają się do koryta.
        • Gość: Gal Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 02:57
          Niestety najgorsze jest to że ludzie wartościowi widząc to co się tu dzieje
          uciekają jak najdalej, wszyscy wiedzą jak jest ale mało kto mówi o tym głośno
          żeby go przypadkiem ksiądz czasem nie pokazał palcem w niedziele :-)
      • Gość: Tom Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 27.04.01, 13:23
        Co wy z tym kościołem... Widać że nie chodzicie do kościoła i pojawiaja się
        jakieś brednie o proboszczu co niby z ambony... Odrobinę zastanowienia i
        kultury zamiast wypisywać brednie na poziomie "NIE" i "Faktów i mitów"
        • Gość: Darek Re: Rzeszów IP: *.proxy.aol.com 04.07.01, 00:18
          Tom zafajdany ministrancie pal gume ogonie
    • Gość: Tom Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 27.04.01, 13:26
      Może macie jakieś konkretne pomysły co do miasta?
      Już dość tych wycieczek osobistych, za parę lat nikt nie będzie pamiętał o
      ludziach, a zostanie miasto.
      • Gość: Czesl`40 Re: Rzeszów IP: *.ip-pluggen.com 06.05.01, 17:31
        ... nie ma to jak: mojRzeszow - mawial moj sympatyczny kolega Rzeszowiak -
        Staszek Czarnota /Wroclaw 1957-8/. Staszek - zyjesz jeszcze? - pozdrawiam.
    • Gość: Rzech Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 08.05.01, 09:01
      Co miastu da most Zamkowy? Poza widokiem na most...
      Niewątpliwie gigantyczne korki na Szopena i pl.
      Śreniawitów. Mowa że przebudowa pl. Śreniawitów coś
      pomoze jest żartem. Nastąpi zakorkowanie Dąbrowskiego
      i Lisa-Kuli - już teraz w szczycie jest ciasno. Miało
      by sens wybudowanie wąskiego mostu (dwa pasy po
      jednym w każdym kierunku) z ograniczeniem nośności
      (zakaz dla ciężarowych, autobusów), żadnych bajerów,
      jeden chodnik (szer.do 2m). Cena takiego mostu byłaby
      1/3 ceny projektowanego. A za pozostałe pieniądze
      można by np. zrobić porządek z pomnikiem na rondzie
      [metody bezwybuchowe rozsadzania betonu + palniki
      acetylenowe do zbrojenia + jeden dźwig + rusztowanie =
      koszt inwestycji do 500 000zł (bardzo zawyżona cena),
      czas wykonania 3-6mies.= możliwość przebudowy ronda].
      I jeszcze zostanie pieniędzy na wymianę wszystkich
      nawierzchni na głównych ulicach. A tak sprawa mostu
      pachnie conajmniej grubą niegospodarnością ...
      • Gość: Aadam Re: Rzeszów IP: 192.168.2.* / *.com.pl 18.05.01, 10:06
        Gość portalu: Rzech napisał(a):

[...]
        &#62 za pozostałe pieniądze
        &#62 można by np. zrobić porządek z pomnikiem na rondzie
        &#62 [metody bezwybuchowe rozsadzania betonu + palniki
        &#62 acetylenowe do zbrojenia + jeden dźwig + rusztowanie =
        &#62 koszt inwestycji do 500 000zł (bardzo zawyżona cena),
        &#62 czas wykonania 3-6mies.= możliwość przebudowy ronda].

A po co inwestować w likwidację pomnika, który niczemu nie przeszkadza?
        Że coś symbolizuje? To historia, a jej się nie da wymazać - nawet *trzeba*
        pamiętać i wyciągać naukę...
        • Gość: Rz Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 18.05.01, 12:42
          Gość portalu: Aadam napisał(a):

&#62
          &#62 A po co inwestować w likwidację pomnika, który niczemu nie przeszkadza?
          &#62 Że coś symbolizuje? To historia, a jej się nie da wymazać - nawet *trzeba*
          &#62 pamiętać i wyciągać naukę...
          Nikomu nie pezeszkadza? Historia? ... Swego czasu na zamku rzeszowskim wisiała
          tablica o treści "Rzeszów pierwsze miasto w Galicji oczyszczone z Żydów" a nad
          bramą wjazdową wisiał charakterystyczny orzeł z głową obróconą w prawo z kółkiem
          ze swastyka w szponach - dlaczego to zniszczono? To była przecież tylko
          historia ..., nauka a jednak komuś to przeszkadzało. A orzeł komunistyczny (bez
          korony) na trybunie pod pomnikiem został odmalowany... ciekawe.

• Gość: Rzech Re: Rzeszów IP: 213.77.14.* 18.05.01, 12:07
      Pomnik kompromituje miasto, czegoś takiego nie ma nigdzie w Polsce, poprostu
      kpią sobie z nas przyjezdni. Radzę poczytać przewodniki po Polsce np. Pascala -
      "Rzeszów to miasto w którym nie ma nic ciekawego.... w środku miasta stoi
      pomnik którego nazwy nikt nie pamięta najprawdopodobniej ku czci.... itd."
      Nikomu nie przeszkadza? Tylko dlaczego krewni odwiedzajacy mnie zawsze pytają
      kiedy rozbiorą ten pomnik ? Pomnik powinien zmienić nazwę na "Impotencji
      decyzyjnej władz Rzeszowa". Czy ktoś pomyśli (władze miasta)nad zorganizowaniem
      przetargu na wyburzenie powyższego (np. metodą bezwybuchową). Czy nie mozna by
      przynajmniej ściągnąć i przetopić na coś ciekawego (np. Pomnik Słowackiego,
      jeszcze zostanie na parę dzwonów) tej góry metalu - można to zrobić natychmiast-
      koszt demontażu tylu ton cennego surowca zwróci się z nawiązką (jeden dźwig
      20t, jedna "zwyżka", pięciu chłopów + jeden majster, 50m ogrodzenia
      tymczasowego, 3dni robocze- sprawa z głowy).
      • crimen Re: Rzeszów do Rzecha 19.05.01, 18:37
        Mam znajomych w całej Polsce.Zaręczam że jedynym obiektem który zapamiętali po
        wizycie w Rzeszowie, jest właśnie pomnik.Nigdy nie spotkałem się z drwinami z
        tego powodu.Reakcję przyjezdnych na pomnik określiłbym jako rozbawienie.Uważam
        za głupotę niszczenie jedynego obiektu wzbudzającego zainteresowanie w
        Rzeszowie.Pomnik nigdy nie symbolizował tego czemu był poświęcony i od początku
        był wyrazem głupoty uwczesnych kacyków partyjnych.Drwiny i żarty powstałe przy
        tej okazji były drobna forma opozycji wobec panujacego systemu.Jedynym powodem
        do drwin z Rzeszowa i jego mieszkanców z jakim sie zetknałem jest poziom
        intelektualny naszych reprezentantów w parlamencie.Podobno poczucie chumoru
        jest oznaką inteligencji.Koła dewocyjno parafialne (pozdrawiam rodzinę} są
        kompletnie pozbawione poczucia chumoru.Ciekawe że nie przeszkadza ci pomnik
        Sikorskiego, postaci co najmniej kontrowersyjnej.Człowiek ten dokonał w 1939
        roku zamachu stanu co w obliczu prowadzonej przez Polskę wojny jest
        równoznaczne ze zdrada.W następnych latach dokonał bezwzględnej eksterminacji
        swoich przeciwników politycznych z obozu piłsudczyków.Przejął też całkowitą
        odpowiedzialność za politykę zagraniczna Polski.Tak więc to jego błędy w
        polityce zagranicznej sprawiły że powstanie takich pomników jak nasz było w
        ogóle
        możliwe.

Pozdrawiam
    • Gość: Arek Re: Rzeszów IP: 193.252.196.* 20.05.01, 23:28

&#62 Rzeszów to piękne miasto, prawda? :-)

To prawda pan Bog stworzyl piekne miasto - Rzeszow, tylko zeby pozostali Polacy
      nie byli zazdrosni, stworzyl tez Rzeszowian.

• Gość: TUSIO POMNIKI I PIENIĄDZE IP: *.domdata.com 28.06.01, 19:09
        zamiast wydawać pieniądze na burzenie, przerabianie, budowanie pomników to
        lepiej nakarmić głodne dzieci. Cała rzesza biednych dzieciaków biega po ulicach
        i nikomu nie przeszkadzają - nie trafia do serc ich widok. Kraina chrześcijan ?
        BZDURA ! poprostu egoistyczni, nieczuli, pieprzeni katolicy - to fatalne
        zachowanie - lepiej zajmować się tematami zastępczymi. banda idiotów.
        • Gość: Darek Re: POMNIKI I PIENIĄDZE IP: *.proxy.aol.com 01.07.01, 17:14
          Rzeszow moje rodzinne miasto jest bardzo piekne tylko jak na moj gust za duzo w
          nim kosciolow a za malo basenow a pomnik wogole mi nie przeszkadza juz gorsze
          od niego sa obecne wladze miejskie i wojewodzkie ale od wrzesniamam nadzieje
          wszystko sie zmieni
          • Gość: Tom Re: POMNIKI I PIENIĄDZE IP: 213.77.14.* 02.07.01, 12:04
            Odezwała się młodzieżówka bPZPR (SLD) - towarzysze do konkretów - jakieś
            pomysły (choćby z ostatniego Plenum), bo tow. Ciesielski za was wszystkiego nie
            zrobi. Tylko narzekania i smutki - towarzysze do czynu (choćby rewolucyjnego) -
            w końcu nazwa waszego wspaniałego pomnika do czegoś zobowiązuje. ("Młoty do
            roboty, niebieskie ptaki do paki", a młodzież do hut i kopalń "i niech wre
            robota co tam wolna sobota")
            • Gość: crimen Re: POMNIKI I PIENIĄDZE IP: 10.1.2.* / *.dnet.pl 02.07.01, 13:06
              A nawiedzone świry do Tworek.
              • Gość: Tom Re: POMNIKI I PIENIĄDZE IP: 213.77.14.* 02.07.01, 14:45
                Towarzysz (kolega) Crimen jest nietolerancyjny i nie ma poczucia humoru,
                szczerze współczuję i pozdrawiam (pozdrawlaju).
                • Gość: crimen Re: POMNIKI I PIENIĄDZE IP: 10.1.2.* / *.dnet.pl 02.07.01, 16:11
                  Nie współczuj.Najlepszym wskażnikim poczucia chumoru jest stosunek do
                  rzeszowskiej "cipki".Współczuję braku wyobrażni.POzdrawiam.
    • Gość: core Re: Rzeszów IP: *.rsk.pl 25.07.01, 18:28
      i tusio i tom macie racje, ale do cholery tak jest wszędzie, w krakowie ,
      poznaniu tez tak było tylko...z 50 lat temu.RZeszów to Polska D i nic/ nikt
      tego nie zmieni, przynajmniej na razie, ale z drugiej strony to miasto takie
      jak każde inne:mamy i kupe kleru, który za pomacą paru durniów z awsu zbuduje
      nam zajebistą akademicką świątynię, mamy trochę lewicy, pare klubów i bande
      ułomnych pseudokibiców, mamy akademie&#60he he&#62 i mac donaldsa, gdzie mogą
      pielgrzymkować tabuny wiesniaków w każdą niedziele &#60o, zapomniałem o
      leclerku&#62mamy jeszcze pare innych naleciałosci post kom. &#60pomnik walk
      rewolucyjnych YEAH&#62 a pozatym brakuje naszemu miastu kultury, tej przez duże K,
      i klimatu , gdzie chciałoby się zyć, no i rzeszów,&#60 podobnie zreszta jak wawa
      na mazowszu &#62jest największą wiochą na podkarpaciu
      • Gość: frais Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 00:18
        Niestety napisałeś prawdę. Rzeszów nie jest miastem kultury, nie ma klimatu,
        ale ja nie winiłabym władz. Wszystko zależy od potrzeb mieszkańców. A jakie one
        są możesz przekonać się czytając choćby wypowiedzi na tym forum. Ludzie
        podniecają się otwarciem nowego hipermarketu, dopytują się o nowy. Powstają
        kolejne pizzerie, ale nie uświadczy w mieście dobrych restauracji(dobre to dla
        mnie takie, gdzie można zjeść ciekawe, świeże potrawy niekoniecznie wśród
        sztucznych kwiatów,"marmurów", wyposażenia, które udaje lepsze niż jest). Ja
        próbując wybrać wytrawne wina w osiedlowym sklepie traktowana jestem jak
        dziwoląg, bo wybór jest mizerny, popyt jest na słodkie napoje
        winopodobne .Ostoją tego, co w dobrym guście jest garstka ambitnych, otwartych
        na świat licealistów, ale oni niestety uciekają stąd. Nie dziwię się im.
        PS. A przy okazji mam pytanie. Kto jadł w Rzeszowie dobrą, prawdziwą pizzę-
        cienkie ciasto, aromatyczny sos pomidorowy z ziołami(a nie ketchup)oraz ser
        mozzarella(a nie twardy ser żółty, który kucharz akurat ma pod ręką)?
        Przepraszam, że tak skupiłam się na kulinariach, ale chyba
        zgłodniałam.Pozdrawiam:)
        • Gość: elo Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 18:32
          Gość portalu: frais napisał(a):

&#62 PS. A przy okazji mam pytanie. Kto jadł w Rzeszowie dobrą, prawdziwą pizzę-
          &#62 cienkie ciasto, aromatyczny sos pomidorowy z ziołami(a nie ketchup)oraz ser
          &#62 mozzarella(a nie twardy ser żółty, który kucharz akurat ma pod ręką)?

w alfiorno na jagiellonskiej (po tej stronie co domar, kawalek dalej w strone 3
          maja)

• Gość: hgw Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 21:08
        no to moze sam zaczniesz zmieniac rzeszow poruszaj glowa a moze ci sie uda a
        pozatym mowisz ze rzeszow jest najwieksza dziura na podkarpaciu wielka BZDURA
        mialem ostatni okazje mieszkac w przemyslu to jest dopiero dziura wszedzie
        stare kamienice pelno obywteli za wschodu i multum dresow a rzeszow noca w
        porowaniu do przemysla to bezpieczne miasto
        • Gość: frais Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:11
          Gość portalu: hgw napisał(a):

&#62 no to moze sam zaczniesz zmieniac rzeszow poruszaj glowa a moze ci sie uda a
          &#62 pozatym mowisz ze rzeszow jest najwieksza dziura na podkarpaciu wielka BZDURA
          &#62 mialem ostatni okazje mieszkac w przemyslu to jest dopiero dziura wszedzie
          &#62 stare kamienice pelno obywteli za wschodu i multum dresow a rzeszow noca w
          &#62 porowaniu do przemysla to bezpieczne miasto
          Gratuluję mentalności. Jeśli stare kamienice to argument na to, że jakieś miasto
          jest dziurą to brak mi słów. Myśląc tymi kategoriami Rzeszów to metropolia
          (tandetne kwietniki na głownym deptaku przypominające trumny, ale nowe!!!)

• Gość: hgw Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 22:25
            oj hmm przejedz sie do przemysla to zovbaczysz tam ludzie wygladaj jeszcze
            gorzej niz jak po wybuchu bomby w rzeszowie wszedzie smiecie i ruscy ale ty
            dalej uwazasz ze rzeszow to najwieksza dziura podkarpacia to moze podskoszycz
            do jakiegos jaroslwia czy lezajska
            • Gość: frais Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:51
              Ja nie napisałam, że Rzeszów to największa dziura Podkarpacia!
              • Gość: hgw Re: Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 22:59
                no masz racje przepraszam
              • Gość: core Re: Rzeszów IP: *.rsk.pl 13.08.01, 23:33
                Gość portalu: frais napisał(a):

&#62 Ja nie napisałam, że Rzeszów to największa dziura Podkarpacia!

JA napisałem, że RZeszów to najwieksza wiocha na podkarpaciu, co niewątpliwie
                jest faktem, chyba że wskazesz mi wieś, która ma 165 tys mieszkańców
                • Gość: frais Re: Rzeszów/do core IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:30
                  Szkoda,że nie przeczytałeś(-aś) innych moich wypowiedzi w tym jednej
                  skierowanej bezpośrednio do Ciebie . Staram się bywać na tym forum, ale muszę
                  przyznac,że dosyć ciężko bronić zdania, które nie jest moje. Kompletne
                  nieporozumienie(na forum ogólnopolskim jakoś mi się to nie zdarza). Nie używam
                  pojęcia"wiocha" w odniesieniu do jakiejkolwiek miejscowości.Rzeszów to dla mnie
                  też prowincja. Dlaczego? Proszę o przeczytanie moich poprzednich
                  wypowiedzi,ewentualne ustosunkowanie się do nich, by podjąć dyskusję.
                • Gość: crimen Re: Rzeszów IP: 10.1.2.* / *.dnet.pl 14.08.01, 10:29
                  Jak miło być Wielkim Białym Misjonarzem wśród biednych głupich czarnuchów.Czy
                  Biały Bwana przywiezć koraliki dla biedny głupi tubylec.
    • Gość: maga Re: Rzeszów IP: *.wist.com.pl 31.07.01, 23:14

&#62 Rzeszów to piękne miasto, prawda? :-)Uważam że rzeszów to jest całkiem fajne
      miasto tyle że .... mam go już troche dosyć, wkurzyłam sie ostatnio.Czemu? ,bo
      nie daje szans na rozwój młodych ludzi- wiem że o ty toczy sie od dawna
      nieustająca dyskusja, ale...... . Choćby taki mały przykład - chciałabym
      studjowac gdzieś za granicą ( wiem że nie ma w tym ani krzty patriotyzmu ale to
      są moje marzenia i basta), z tego powodu przydałaby mi sie matura międzynarodowa
      ale w rzeszowie nie moge jej zdawać, nie ma takiej możliwości , nie jeste to
      możliwe w żadnym z rzeszowskich ogólniaków - ok rozumiem to żaden z nich
      niespełania wysokich wymagań, ależeby żaden z nich nie starał sie o to zeby do
      takiej matury przygotowywać to juz śmieszne- czyżby rzeszów miał zbyt małe
      ambicje. I jak młodzi ludzie mają zostaz w tym "wspaiałym mieście"???

• Gość: b14 Re: Rzeszów IP: *.libre.retevision.es 15.08.01, 22:57
        Czegóż można się spodziewać po mieście zamieszkałym przez 90% tzw.
        chłoporobotników - najgorszą kategorię społeczną stworzoną przez komunę:
        połączenie prymitywnego katolicyzmu z niezasłużonym/narzuconym awansem
        społecznym. Tak, to prawda, co pisał ktoś wcześniej o podległości mieszkańców
        Rzeszowa komunie i późnieszym "nawróceniu" na prymitywny katolicyzm, ci prości
        buce mają wewnętrzną potrzebę "służenia" komuś lub czemuś: kiedyś komunie (bo
        dała im robotę i mieszkania w blokowiskach), a teraz katolakom, bo obiecują to
        samo, co komuna tyle, że podlane religijnym sosem.
        Spędziłem w tym mieście lata podstawówki i gimanzjum, poznałem wspaniałych
        ludzi ale oni byli w tak znikomej mniejszości w porównaniu z wszechogarniającym
        bucorstwem, że dziś (tysiące kilometrów) od Rzeszowa, dziękuję Opatrzności za
        szansę wyrwania się z tego grajdołu.
        Pozdrawiam serdecznie te 10% zasługujących na pozdrowienie.
        • Gość: crimen Re: Rzeszów IP: 10.1.2.* / *.dnet.pl 16.08.01, 08:59
          Jeszcze jeden dramat różyczki wychodowanej na gnoju.Bozia nie jest
          sprawiedliwa,co?
          • Gość: alex Re: Rzeszów IP: 195.150.133.* 17.08.01, 16:02
            A wiecie jak zaczyna się rozdział o Rzeszowie w przewodniku Pascala po Polsce?
            RZESZÓW SŁYNIE Z TEGO, ŻE Z NICZEGO NIE SŁYNIE.
            Czy trzeba o lepszy komentarz Waszej dyskusji ?
            Pozdrawiam Was.
    • Gość: Rzech Re: Rzeszów IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 22:16
      Potwierdzam,że Rzeszów to piękne miasto ale dla ludzi,którzy dorobili się
      w innym miejscu na świecie/w Polsce i poza nią/
      Ja osobiście odniosłem sukces życiowy i do dzisiaj pracuję poza Rzeszowem
      ale nie wyobrażam sobie życia gdzie indziej.
      Moim zdaniem nic w Rzeszowie nie zmieni się ponieważ:
      -brak jest ludzi wśród władz lokalnych otwartych na nowe czasy
      /ja sam nazywam Rzeszów -"Produkt Polski"/
      -wiem,że wiele firm zagranicznych po złych doświadczeniach omija Rzeszów zdaleka
      -z tej przyczyny najzdolniejszych Rzeszowian można spotkać w Warszawie,
      Krakowie,Frankfurcie,Wiedniu itp.
      • Gość: sasiad Re: Rzeszów IP: *.internet.pl 19.09.01, 21:13
        Rzeszow???
        hmmmm
        Ja w to wchodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka