Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra w Rzeszowie

23.10.05, 13:10
Czy ktoś mógłby mi polecić dobrgo pediatrę w Rzeszowie? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • e_madziq Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 24.10.05, 08:22
      Polecam doktora Andrzeja Stasiuka. Przyjmuje państwowo w przychodni na
      Hoffmanowej. Jeżeli chcesz tel prywatny napisz na priv. Pozdrawiam, Magda
      • majarzeszow Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 24.10.05, 08:58
        Grzegorz Stasiuk :-) Andrzej to literat. ja tez do niego chodze z Adasiem -
        polecam !

maja i Adi (19.05.2004)
        • e_madziq Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 24.10.05, 10:44
          sprawdziłam :)) faktycznie Grzegorz, a byłam przekonana, ze Andrzej i jako
          Andrzeja mam go zapisanego w komórce :)
          • katez-p Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 25.10.05, 15:19
            Dziekuje bardzo, poprosze o numer telefonu na priv i informacje, gdzie przyjmuje
            prywatnie.
            • e_madziq Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 26.10.05, 08:13
              odpisałam
              • bbas Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 27.10.05, 00:41
                Stasiuk?! W życiu! Byłam u niego kilka razy z moją najstarszą. Nie polecam.
                Dr. Rusin - przez duuuże d!! Naprawdę! Świetny lekarz i człowiek. Ma dwa
                minusy: przyjmuje w Medicorze tylko i nie jeździ na wizyty domowe.
                Ja chodzę z moją brygadą do dr. Szczypóra - przyjmuje w Palomedzie na Seniora i
                na Słowackiego. Wizyty domowe bez problemu - raz korzystałam.
                Pozdrawiam
                Basia
                mama 4 lasek
                • ankawojcik Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 05.11.05, 07:24
                  Witam
                  Ja moi znajomi i rodzina mamy sprawdzonych 3 pediatrów w Rzeszowie których
                  gorąco polecam.
                  1) Pani Beata Tworek przyjmuje w NZOZ Lekarz na ul. Skubisza w Rzeszowie.
                  Wspaniała kobieta którą uwielbiają wszystkie dzieci a i rodzice też :)
                  2) Ela Kozińska i Pani Kołcz-Gaca obie przyjmują w przychodni NZOZ SANO na
                  Rejtana.
                  Te dwie przychodnie mieszczą się na dwóch przeciwległych krańcach Rzeszowa więc
                  myśle iż można będzie sobie dopasować do swojego miejsca zamieszkania.
                  Dodam iż moja rodzinka potrafi dojechać 40 km, aby tylko przyjechać do NZOZ
                  LEKARZA i być kompetentnie przebadanym a co za tym idzie zawsze zadowolonym :)
                • e_madziq Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 07.11.05, 08:11
                  No to ja Ciebie zaskocze! moim zdaniem włsnie Szczypiór-W ZYCIU choć początkowo
                  robi miłe wrażenie!!! Własnie z niego zmieniłam lekarza na Stasiuka i była to
                  najlepsza decyzja jaką mogłam podjąc!
                  • magdusia35 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 07.11.05, 11:30
                    Ja sie dolacze do stanowczego NIE dla Szczypiora. Dlaczego? Pewnego piatkowego
                    popoludnia w przychodni na ul. Seniora nie bylo zywego ducha, przyszlam z
                    bardzo wysoko goraczkujacym dzieckiem, pan doktor czytal sobie gazete i ledwo
                    podnoszac znad niej wzrok poinformowal mnie, ze nie przebada mojego dziecka i ,
                    ze mam sie udac do swojego lekarza (tez w Palomedzie , ale na Slowackiego) na
                    moja informacje, ze wlasnie tam bylam i dzisiaj zadnego pediatry juz tam nie ma
                    i ze przyslano mnie do niego, odpowiedzial "prosze jechac na pogotowie , czynne
                    od 18.00". Byla godzina 16 a moje dziecko mialo juz prawie 40 stopni goraczki.
                    Dla tego pana najwazniejsze jest kogo ma w swojej kartotece:-( Nie pomogl mi
                    wtedy mimo, ze prosilam go o pomoc a on naprawde nie mial zadnych innych
                    pacjentow. Ja rozumiem biurokracje itd., ale lekarz chyba jednak powinien
                    pomoc, zwlaszcza cierpiacemu dziecku.
                    Chodzimy do P. Malgorzaty Puchala-Zarosa w Palomedzie na Slowackiego. Jest
                    bardzo w porzadku, tylko ostatnio cos trudna ja zastac w przychodni:-(
                    M
                    • bbas Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 13.11.05, 19:09
                      Magdusia!!
                      Muszę przyznać, że szczena mi opadła jak przeczytałam Twojego posta. Ja
                      zmieniłam swojego wcześniejszczego lekarza przez takie hasło właśnie: proszę
                      poczekać do 18 - wtedy otworzą ambulatorium (to jeszcze było w czasach, kiedy w
                      Szpitalu Miejskim było ambulatorium).
                      Opowiedziałam mu to z resztą i wkurzył się okrutnie, bo zna ową wredną babę,
                      która mi zaaplikowała ww tekst.
                      No jeszcze raz powiem, że w szoku jestem...
                      • magdusia35 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 14.11.05, 14:23
                        Przyznam, ze ja tez bylam wtedy w szoku:-( Tym bardziej, ze wczesniej slyszalam
                        wiele dobrych opinii na temat tego lekarza. Moze on i jest dobry, ale tylko i
                        wylacznie jak widzi w tym interes. Przykre,ale prawdziwe. I z tego co piszesz,
                        tekst o pogotowiu od 18 jest dosc popularny wsrod naszej sluzby zdrowia:-(
                        No tak, naogladaja sie roznych przypadkow to potem taki pojedynczy maluch nie
                        robi na nich specjalnego wrazenia. A ze go boli i sie meczy? Nic to! Nie on
                        pierwszy i nie ostatni. Taka swoista znieczulica zawodowa. Ostatnio moje
                        dziecko troche chorowalo i bylismy zmuszeni korzystac z porad roznych lekarzy
                        kilkakrotnie. I mam ogromna awersje do lekarzy, pielegniarek i calego tego
                        systemu. Wszedzie pacjent traktoway jest jak zlo konieczne, kazdy ci robi laske
                        i chore dziecko jest uciazliwym dodatkiem do papierow jakie trzeba wypelnic,
                        zeby potem dostac kase. Rozgoryczona jestem okropnie na to wszystko.
                        • bosia33 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 16.11.05, 20:56
                          magdusia35 podpisuję się pod tym co napisałaś o lekarzu Szczypiórze rękami i
                          nogami. Dokładnie spotkało mnie to samo z jego strony co Ciebie. Nie popatrzył
                          nawet na moje chore dziecko, jedyne co go wtedy szalenie interesowało, to
                          kartoteka, formularze itd, itd. Potrafił pół godziny wykładać mi podstawy
                          funkcjonowania Służby Zdrowia i NFZ - na to miał czas i za to mu chyba NFZ nie
                          zapłacił, ale żeby poświęcić 5 min. choremu dziecku, niestety. Może zamiast
                          leczyć powinien jeździć z prelekcjami??????
                          • magdusia35 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 18.11.05, 15:08
                            Bosia33,
                            akurat w tej sytuacji przykro mi slyszec,ze nie bylismy odosobniomym
                            przypadkiem:-(
                            pozdrawiam,
                            M

• katez-p Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 27.11.05, 17:32
      Witajcie ponownie. Czy wiecie może, który z tych polecanych lekarzy wykonuje usg
      mózgu i brzucha noworodka? Słyszałam, że doktor Rusin, wiecie może, czy
      rzeczywiście i gdzie? pozdrawiam
      • anfi74 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 27.11.05, 22:27
        Dr Rusin na pewno wykonuje takie USG w Medicorzee na Jabłońskiego, niestety
        terminy są odległe, ok. miesiąc trzeba czekać.
      • pilchowa Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 28.11.05, 10:10
        dobrze robi też dr. Bijoś w Medyku na Szopena, nie wiem jak terminy,
        zrobi usg i od razu je komentuje, do tego jego opinia jest poważana wśród
        pediatrów
        w marcu robiłam usg głowy, brzucha, bioderek i zapłaciłam 50 zł
        • anieska1 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 07.12.05, 21:37
          Dr Bijosia polecam! naprawde świetny specjalista i bardzo sympatyczny! Niech
          Cie nie zmyli Jego poważna mina;-)
          • katez-p Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 08.12.05, 19:20
            Dziękuję bardzo, zapisałam się do dr Bijosia. Ide we wtorek ze swoim miesięcznym
            synkiem. Zobaczymy jak będzie...
            • katez-p Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 21.02.06, 21:42
              Byłam u doktora Bijosia, już nawet dwa razy. Rzeczywiście sympatyczny, wszystko
              rodzicom tłumaczy A i od niedawna dr nauk medycznych, nie tylko lek.med. A na
              pediatrę swojego synka wybrałam panią doktor Świder z Poradni Dziecięcej na
              Fredry. Baaardzo polecam!
    • jndrk Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 10.02.06, 14:06
      Ja polecam dr Mariana Ołpińskiego - jedyna jego wada to taka, że przyjmuje
      tylko prywatnie ;-(.
      • ankawojcik Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 13.02.06, 08:08
        O tak Marian Ołpiński to jeden z najlepszych specjalistów i z tego co wiem
        przyjmuje tylko prywatnie na Zimowita
    • katez-p Pani doktor Rusin-dermatolog 21.02.06, 21:46
      Polecono mi tą panią doktor, ale nigdzie nie mogę znaleźć gdzie przyjmuje i jaki
      jest do niej numer telefonu, dlatego ponownie proszę Was o pomoc.
      • dalliw Re: Pani doktor Rusin-dermatolog 25.02.06, 13:40
        Dr Renata Rusin przyjmuje na ul. Zenitowej 2(obok Szpitala Woj. nr 2). Nr tel
        do gabinetu: 873-17-96.
        Dorota
        • katez-p Re: Pani doktor Rusin-dermatolog 25.02.06, 22:06
          Ogromnie dziękuję!
        • moyyra Re: Pani doktor Rusin-dermatolog 12.12.06, 20:36
          Witam,
          zainteresowała mnie p. dr Rusin, gdyz zarejestrowalam się do niej w sprawach
          dermatologicznych. Termin mam dopiero w drugiej polowie stycznia :(
          Czy ktoś wie czy przyjmuje prywatnie, może byłoby szybciej.

A jak nie- to może polecicie jakiegoś dobrego, sprawdzonego lekarza dermatologa
          dla mojego synka.
          • katez-p Re: Pani doktor Rusin-dermatolog 14.12.06, 21:33
            Pani doktor nie przyjmuje prywatnie. Ja też tak długo czekałam, ale warto było!!!
    • plochaczek dr Witold Błaż 08.12.06, 16:09
      polecam go z calego serca, przyjmujee niestety tylko prywatnie na ul.wierzbowej
      (ale za jedyne40zl) ale jest swietnym fachowcem, i mozna liczyc na wizyty
      domowe. pracuje w szpitalu na lwowskiej. dr stasiuk i dr rusin tez sa ok :)
      • sloneczkoasia Re: dr Witold Błaż 11.12.06, 14:27
        Dotychczas przyjmował też prywatnie w budynku przychodni WSK (ul.Hetmańska
        120). I rzeczywiście jest super fachowcem :)
        Jest pediatrą i ma też specjalizaję z kardiologii dziecięcej.
        Znaną pediatrą jest też mama dr W.Błaża - dr Niżankowska i ona też przyjmuje
        prywatnie. U obojga można liczyć na wizyty domowe!
        Polecam
    • zuzka771 Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 13.12.06, 22:49
      Dr Rusin (Medicor)i dr Bijoś (Centrum Medyczne Medyk).
    • zgnisia Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 27.12.06, 21:25
      a czy któraś zna Agnieszkę Tomaszewską? Młoda lekarka, miła, przyjmuje w
      przychodni przy ul. Lubelskiej.
      Chciałabym wiedzieć czy warto do niej zapisać mooje dziecko...
      • gosia_k27 Cześć Aga 13.01.07, 13:41
        Cześć Aga! To ja Gosia. Nie mogę napisać na forum, bo macie je zamknięte, a ja
        baaaardzo długo nie miałam internetu. Teraz marcik mnie odrzuciła i raczej mnie
        do was nie wpuści. a jestem pierdoła, bo zapomniałam mojego hasła do gosia 146
        i założyłam nowy nick i hasło. Nie ważne, może marcik się zlituje. Aga, może
        byśmy się spotkały w jakis piękny dzionek? Tak mi się gładko z tobą rozmawiało
        na gg no i wtedy w tej knajpce, jejku kiedy to było......Odezwij się proszę. na
        gg nie siedzę bo raczej nie mam czasu. A w pracy...kołowrotek. ciekawa jestem
        co u ciebie i u twojego niunia. Pewnie już chłopisko z niego. Odezwij się w
        wolnej chwili. No i zgubiłam telefon, więc poprosze o twój numer. Całuski.
        • zgnisia Re: Cześć Aga 14.01.07, 13:30
          Marcik może sę zlituje, przypomnij jej się, możesz jej wspomnieć o mnie, bo
          chyab mnie kojarzy - Marcik to dobra kobieta;))
          napisałam Ci wiadomość na gg odnosnie spotkania- jestem oczywiście za, szkoda
          by było, żebyśmy straciły kontakt!:)
          telefon tez Ci wysłam na gg, do szybkiego usłyszenia;)

PS. Podaj mi tez Twój tel.
    • wiktoriamaria Re: Dobry pediatra w Rzeszowie dr. Dąbrowska 17.01.07, 10:32
      Co myślicie o doktor Dąbrowskiej przyjmuje na Hetmańskiej.
    • iweti Re: Dobry pediatra w Rzeszowie 01.02.07, 21:25
      Czy możecie coś powiedzieć o dr Ewie Rogozinskiej przyjmuje w przychodni przy
      szpiyalu EMSWiA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka