Dodaj do ulubionych

Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:32
powalilo ich? na zachodzie autobusy jezdza prawie puste, wiec mozna sobie na
to pozwolic... a jak kierowca zacznie sprzedawac bilety, to beda straszne
opoznienia, przeciez to proste.. w krakowie w celu poprawy plynnosci ruchu (a
moze chodzi tez o to, zeby kanar nie wylecial na chodnik:) bilety sprawdzane
sa przez tajniakow tylko miedzy przystankami.. to jest dobre rozwiazanie.
a pobitym kanarom nie wspolczuje bo to, podobnie jak wielu pracownikow mpk,
tepe glaby, do ktorych nie trafiaja argumenty, a do tego chamy nad chamami...
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:38
      A mnie pomysł się podoba. W Edynburgu wszyscy wsiadają obok
      kierowcy,spokojnie ,w kolejce,a autobusy są czyste i bezpieczne.
      Może kiedy trzeba będzie płacić, też bedzie dużo mniej osób jeżdzić?
      • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:43
        ale ile osob tam jezdzi autobusami?? w philadelphi tez wsiada sie obok kierowcy
        i placi za przejazd, ale co z tego?? skoro u nas nie mozna sie czesto wepchcnac
        do autobusu to jak zrealizowac taki chory plan??
        • Gość: jkmm Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ghnet.pl 17.11.05, 20:53
          KNZ!Twoje IQ - to chyba mniej niż zero!Jednym słowem popierasz złodziei czyż
          nie tak?A Kraków to ty chyba oglądasz na drogowskazie!
          • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:01
            JJKM.. nie chce mi sie z Toba dyskutowac.. zreszta, dyskutowac mozna z kims
            madrym, a nie chamskim krzykaczem.. coz, skoro Twoje IQ jest takie wysokie, to
            sprawdz sobie moje IP i zamknij sie wreszcie...
            Poza tym: w ktorym miejscu namawiam do zlodziejstwa?? Zlodziejstwa nie znosze
            tak samo jak chamstwa. Ja po prostu sugeruje, ze takie pomysly utrudnia zycie
            wszystkim pasazerom... Jesli nie moga sobie poradzic z pasazerami na gape, to
            niech zatrudnia wiecej kontrolerow albo wymysla cos innego.. Pomysl, z
            wsiadaniem przez przednie drzwi uwazam za slaby..
            PS. Jakie mam IQ nie wiem, ale zeby zdac do klasy, do ktorej chodzilem w liceum,
            trzeba bylo zdac m.in. testy podobne do tych z mensy
            • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:56
              Zrozum, ze to nic nie opozni a nawet przyspieszy cykl jazdy autobusu, bo nie
              trzeba bedzie czekac az wszyscy wysiada i dopiero wsiadac tylko ruch bedzie
              odbywal sie cyklicznie, troche logiki by sie przydalo, biletow u kierowcy wtedy
              pewnie nie bedzie mozna kupowac, ale na gape tez zawsze sie ktos wcisnie.
        • Gość: leopold Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.11.05, 21:08
          mieszkńcy Rzeszowa po co płacić za świstek papieru 2zł nasze miasto jest
          niewielkie i wszędzie w miare szybko można przejść na piechotę ewentualnie
          podjechać rowerem
        • Gość: MarcinNY Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 195.136.36.* 18.11.05, 07:37
          w nowym jorku tez sporo ludzi jezdzi i NIKT nie protestuje
    • Gość: taktaktak Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:42
      nie bedzie juz tak tloczno jak teraz, jestem za
    • Gość: jkmm Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ghnet.pl 17.11.05, 20:42
      Sam jesteś głąb i cham!Widać w swojej wsi jeżdzisz taczkami które ciągną
      świnie! Przypomnij sobie stosowne przykazanie-nie kradnij!!!Byłem w Nowym Jorku
      i do autobusu wsiada się tylko przednimi drzwiami,kierowca sprawdza bilety i je
      też sprzedaje!Nikt nie protestuje!Kultury w "metropolii"Rzeszów należy uczyć!
      • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:53
        glab i cham? a czemoz to? wytlumaczysz mi to JKMM? na wsi niestety nie mieszkam,
        a taczek nie posiadam. bylem za to zmuszony jechac pare razy w rzeszowie
        autobusem i rowniez kilka razy spotkac sie z chamstwem kontrolerow. czy uwazasz
        tepaku, ze w porzadku jest kanar, ktory szarpie placzace 8 letnie dziecko za to,
        ze wsiadlo do autobusu z sankami i nie skasowalo biletu za sanki? albo inny
        cham, ktory chcial wypisac na oko 11 letniemu chlopaczkowi mandat, bo mial bilet
        ulgowy a nie mial legitymacji szkolnej? na szczescie dzieki naszej (z kolega
        interwencji - inni pasazerowie tez sie w koncu wlaczyli) kanar zostal przywolany
        do porzadku.
        wiec moge nazywac kanarow chamami.. a dlaczego ty czlowieczku malej inteligencji
        i jeszcze mniejszej kultury osobistej nazywasz chamem mnie? i dlaczego
        sugerujesz, ze jestem ze wsi? czyzbys sam byl z awansu spolecznego? wiecej
        szacunku do ludzi kmiocie..
        a za granica tez mieszkalem (troche w stanach i troche w niemczech) - zgoda,
        wsiada sie przednimi drzwiami, ale tam autobusy jezdza prawie puste, wiec nie
        utrudnia to ruchu.. u nas, moim zdaniem, jest to pomysl chybiony
        • Gość: jkmm Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ghnet.pl 17.11.05, 21:00
          Jaki pan taki kram!!! Jakie społeczeństwo takie i kanary!Mnie kanary w
          Rzeszowie nigdy sie nie czepiały bo zawsze miałem bilet i gdyby wszyscy je
          mieli to nie byłoby drażliwych sytuacji!Ale tobie KNZ to trudno zrozumieć co
          utwierdza mnie o twoim niskim IQ !!!
          • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:06
            widzisz, chlopaczek mial bilet, tylko nie mial legitki.. a chyba wiadomo, ze do
            szkoly chodzi, skoro ma 11 lat (prawo nakazuje jakbys nie wiedzial). A kanar
            moze byc mily - takich tez spotkalem. Niestety wiekszosc, z ktorymi mialem
            przyjemnosc sie spotkac to chamy. Na szczescie ja to chamstwo kanarow tez
            obserwowalem jedynie z pozycji posiadajacego bilet...
            PS. a jak nazwiesz kanara, ktory (sytuacji opisana w nowinach) wlepil studentowi
            mandat za to, ze ten skasowal caly bilet a nie ulgowy? A wszystk ozaczelo sie od
            tego, ze student stanal w obronie jakiesj babci czy dziecka (juz nie pamietam)
        • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:58
          Wiec zniknie problem kontroli, bo juz kanarzy nie beda w takim wypadku
          jezdzic :) Powinienes sie cieszyc.
      • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:54
        no tak! jesli JKMM jest z rzeszowa to zgodze sie z tym, ze kultury w metropolii
        rzeszow trzeba uczyc...
        • Gość: zielonogórzanin Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 21:09
          Oświećcie mnie moi drodzy.
          Jeśli wsiada się tylko przednimi
          drzwiami, to co ,reszta drzwi jest zamknięta?
          A kiedy jest "czas" dla wysiadających?
          Bo ja wsiadłbym nz ten przykład drzwiami
          dla wysiadajacych!
          Z biletem oczywiscie!
          Pozdrawiam z "trzydrzwiowej" Zielonej Góry
          • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:12
            z tego co zrozumialem otwieraly by sie wszystkie drzwi rownoczesnie... i rowiez
            dlatego ten pomysl raczej nie przejdzie, bo znajac zamilowanie polakow do
            lamania zakazow wszyscy beda nadal wsiadac tak jak wsiadaja..
            • Gość: kika Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:18
              knz, bierzesz udzial w dyskusji a nie masz pojecia zielonego jak rozwiazac problem z wysiadajacymi z autobusu. jest z ciebie dobry material na polityka, a problem mozna rozwiac np.: zainstalowac bramki, ktore beda obracac sie tylko w jedna strone albo jeszce inaczej...
              • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:40
                mam juz zawod, polityka mnie nie interesuje:) a bramek w autobusach nie
                widzialem szczerze mowiac nigdzie.. moze to nie najgorszy pomysl.. ale chyba
                raczej nie obrotowe... a nawiasem mowiac nie dyskutowalem o problemie
                wysiadania, tylko o tym, ze beda opoznienia z powodu wsiadania...wiec nie
                rozumiem dlaczego masz pretensje? ty zabierasz glos w dyskucji a nie masz
                pojecia np o przepisach dotyczacych wyjsc ewakuacyjnych ze srodkow komunikacji..
                czy to Cie dyskwalifikuje?
        • Gość: zielonogórzanin Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 21:11
          Bo ja wsiadłbym na ten przykład drzwiami
          dla wysiadajacych!
          Z biletem oczywiscie!
        • Gość: zielonogórzanin Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 21:11
          Bo ja wsiadłbym na ten przykład drzwiami
          dla wysiadajacych!
          Z biletem oczywiscie!
    • Gość: maria Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.11.05, 21:12
      polecam sspacerek Rzeeszów nie jest przecież takim durzym miastem przecież
      prawie wszędzie można w miare szybko podejść na piechotę
      • emsih Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo 17.11.05, 21:16
        Za to Mielec to metropolia godna podziwu.
      • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 02:00
        Polecam spacerek 10minutowy ze Słociny na Baranówkę :)
    • Gość: maria Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.11.05, 21:20
      ANI RZESZÓW KTÓRY JEST ŚREDNIM MIASTEM A TYM BARDZIEJ MIELEC KTÓRY JEST
      MALUTTKIM MIASTEM NIE NADAJĄ SIĘ NA METROPOLIĘ MOJE ZDANIE JEST TAKIE ŻE W
      RZESZOWIE W MIARE SZYBKO MOŻNA PRZEJŚĆ Z JEDNEGO KOŃCA MIASTA NA DRUGI Z
      PORZYTKIEM DLA ZDROWIA
      • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:22
        po centrum mozna sie poruszac sprawnie na nogach, ale z tym przechodzeniem z
        jednego konca na drugi to juz niestety przesada... z zimowita na baranowke
        polecam tylko dobrze zaprawionym zawodnikom:)

"przejdz sie na pieszo
        popatrz, jak sie ludzie ciesza"
        • Gość: zielonogórzanin Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 21:25
          Przepraszam ,za tyle razy,pasek na dole nie zamykał się
          prosze o odpowiedz na moje zapytanie
          pzdro
          • slavres Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo 17.11.05, 22:37
            NAJGŁUPSZY POMYSŁ JAKI WYMYŚLIŁO MPK. Jeden kasownik, tłumy ludzi wsiadających
            przodem.
            Nie wiem co ma na celu Dyrektor Pomianek, ale ale chyba całkowicie zniszczyć
            komunikację miejską w Rzeszowie. Najpierw kilkakrotnie zmniejszył liczbę kursów
            najbardziej obciążonych linii i wmawia wszystkim, że pasażerowie tego nie
            odczują, teraz wymyśla takie bzdurne przepisy, które w innych miastach nie
            przyjęły się.
            Słysząć te rzeczy odniechciało mi się promować komunikację miejską na mojej
            stronie!!! Nie dziwie się wszystkim, że lepiej jeździć własnym samochodem!!!
            • Gość: knz Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:44
              wreszcie ktos kto mysli rozsadnie:) dzieki slavres..
              ps. wyrazy uznania za twoja strone - dzieki niej zawsze wiem co w trawie piszczy
              nawet jak dlugo pozostaje "na wygnaniu":)
            • Gość: miejscowy Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.visp.energis.pl 17.11.05, 23:13
              Jak będę chciał wsiąść środkowymi, tylnymi to co będzie - gilotyna czy z
              upoważnienia JM Dyrektora kierowca wyskoczy i zechce dać mi w dziób? A jeśli
              takich jak ja będzie więcej?

A jeśli do autobusu będzie wsiadać 70 osób i bilet kazdego będzie na każdym
              przystanku sprawdzał kierowca to nie będzie opóźnień?

A jeśli do autobusu wsiądzie ktoś uprawniony innymi niż przednie drzwiami to
              jak skasuje bilet skoro kasownik ma być tylko przy drzwiach przednich?

A jeśli do autobusu będzie wsiadać człowiek ponadwymiarowy i zakleszczy się w
              szerokich na 55 cm przednich półdrzwiach (druga połówka przednich drzwi jest
              przecież odgrodzona kabiną dla kierowcy) to rolą pasażerów czy kierowcy będzie
              wepchnięcie/wypchnięcie go? "Raz nam w przejściu ugrzązł teść. Sie go
              przepchło - no i cześć"?

A jeśli do autobusu będą wsiadać studenci z plecakami i efekt będzie jak wyżej?

Panie Dyrektorze. Pan się nadaje do PKS-u. Tam kurs rozpoczyna się na dworcu i
              jest czas na sprawdzanie i sprzedawanie biletów. Na przystankach wsiada 2-5
              osób. W naszym mieście jest inaczej. To nie zachód, gdzie autobusami miejskimi
              jeżdzi 10-20 osób. Tutaj często ciężko się wcisnąć do autobusu któy miesci 130
              czy 160 osób. Rozumiemy się?
              • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 02:02
                Szkoda slow na twoja glupote. Dla ludzi takich jak ty najlepszym argumentem
                jest lopata w rece albo kij ;]
                • Gość: miejscowy Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.visp.energis.pl 18.11.05, 22:05
                  To po co sie cieciu jeden odzywasz?
                  Poszed do miotły.
                  • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:56
                    Idz spac. Nie bede sie znizac do twojego poziomu.
                    • Gość: miejscowy Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.visp.energis.pl 19.11.05, 12:56
                      słusznie, nie schodź z drzewa.
    • Gość: one Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 82.177.97.* 17.11.05, 23:36
      Fajny pomysł - może bedzie bardziej cywilizowanie. MPK mogłoby z jednej linii
      uczynić linię eksperymentalną i sprawdzić - oczywiście informując o tym.
    • Gość: zmotoryzowany Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.intertele.pl 17.11.05, 23:52
      Brawo! Masz rację! 1. opóżni kursy, 2. Kanar to cham!
      • Gość: tymon Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:13
        W takim razie kanary straca prace.. poza tym nie wyobrazam sobie tego
        wysiadania i wsiadania.. Idiotyczny pomysl..
    • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:54
      A byłeś w Londynie? Tam autobusy nie jezdza puste, moge cie zapewnic, nie
      zabieraj glosu w sprawie, w ktorej nie masz pojecia. Pozatym to dobry pomysl,
      bo dzieki temu bedzie wiecej solarisow ;]
      • Gość: MadryCzlowiek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 02:04
        Zreszta moja dewiza jest taka:
        Nie kloc sie z idiota, bo znizy cie do twojego poziomu, a tam nabytym wczesniej
        przez siebie doswiadczeniem pokona cie.
    • Gość: MarcinNY jak w NY IP: 195.136.36.* 18.11.05, 07:33
      Bardzo slusznie.Tak jak w Nowym Jorku.Przednim wchodzic, przednimi i tylnymi
      wychodzic.Powinni wprowadzic wejsciowki do autobusow na wzor metrocard, byloby
      sprawnie szybko a i ludzie by sie kultury nauczyli..wreszcie!
      • Gość: Wujek Dobra Rada Co to da ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 07:36
        OK. jak zwiększą liczbę kursów to będzie można w normalnych (bez tłoku)
        warunkach jeździć, to wtedy można się bawić w przednie drzwi. A na obecną chwilę
        uważam ten pomysł za chybiony. MPK powinno dbać o poprawę jakości przejazdów a
        nie płakać bo 2 razy "kanarów" pobito. Wyciągnąć wobec sprawców konsekwencje,
        skierować do sądu i etc. Ale bez rewolucji.
    • Gość: Aborygen1 Australia...Sydney IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.11.05, 08:37
      W calej Australii takie rozwiazanie stosowane jest w Sydney. Wszelkie gadanie w
      stylu: nie bedzie to dobre dla pasazerow tak naprawde oznacza gapowiczow.
      Bilety sa sprzedawane przez kierowcow co nie zmienia faktu, ze mozna je kupic
      wszedzie.
      "a pobitym kanarom nie wspolczuje bo to..." odezwal sie cham i glab!!!
      • Gość: knz Re: Australia...Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:44
        musze cie rozczarowac drogi aborygenie.. chamem nie jestem.. jesli by kanar
        szarpal twojego 10 letniego synka, tez bys mu nie wspolczul, jakby trafil raz na
        silniejszego.. ot co
    • kmd_rohan Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo 18.11.05, 09:19
      Nastanie totalny bałagan. Pa Dyrektorchce usprawnić przedsiębiorstwo przez
      dobieranie sobie pasażerów (mlodych, zdrowych, bez bagażu) Pojawia się
      pytanie "Tabakiera dla nosa, czy nos dla tabakiery"?
    • Gość: kamka Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.osk.enformatic.pl 18.11.05, 10:31
      Byłam w tym roku w Anglii i tam także wchodzi się przednimi drzwiami. Nikt nie
      narzekał a mnie to w niczym nie przeszkadzało, także myslę , że to dobry pomysł.
      • kmd_rohan Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo 18.11.05, 11:11
        Gość portalu: kamka napisał(a):
        Nikt nie
        > narzekał a mnie to w niczym nie przeszkadzało, także myslę , że to dobry
        >pomysł
        A więc najwyższy czas pomyśleć o innych.
    • Gość: xxx Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.76.classcom.pl 18.11.05, 11:13
      hehe ale problem.......... pokazac kierowcy czysty bilet a potem skasowac drugi
      stary bilet kolejny raz...... kto chce jezdzic na gape to i tak bedzie na gape
      jezdzil........
      • Gość: ciekawy Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 18.11.05, 11:30
        Panie Pomianek a gdzie te pomysły na oszczędności w samym zakładzie czynione ?
        Parę miesiecy temu Pan je deklarował i jakoś cicho, zwłaszcza w zakresie
        zniesienia tej Waszej darmochy z bliletów dla całych rodzin pracowniczych.
    • Gość: ~ziutek Zamiast kontrolerow teraz beda bili kierowcow IP: 5.6.2R* / 195.233.250.* 18.11.05, 11:54
      Nie ma latwego sposobu na bandytow. Powinni jeszcze w autobusach zainstalowac
      kamery, to moze w ciagu paru lat daloby sie wylapac i posadzic do wiezienia
      tych co rozrabiaja..
    • Gość: Pawe GRATULACJE DLA MPK!!!!!!!!!!! IP: *.cable.ubr01.dals.blueyonder.co.uk 18.11.05, 12:25
      I bardzo dobrze. Od jakiegos czasu mieszkam w Londynie i tutaj tez sie wchodzi
      przednimi drzwiami do autobusu. Jesli kierowca jest czujny to dla gapowiczow
      nie ma szans. No tylko jest dwie kwestie. Po pierwsze bilety musza byc bardziej
      widoczne dla kierowcy w czasie ich okazywania, a po drugie ilosc autobusow musi
      zostac zwiekszona. A z tym chyba bedzie gorzej. Pozdrawiam cale miasto
      Rzeszow.:))
      • Gość: knz Re: GRATULACJE DLA MPK!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:54
        a po drugie chyba nalezalo by troche "przerobic" wejscia do autobusow... bo przy
        naszych jelczach to kierowcy beda mieli lekko zwichrowany kregoslup..

zgadzic sie moge z jednym z przedmowcow - moze nie powodowalo by to opoznien,
        jakby kierowca nie sprzedawal biletow, ale wtedy nalezalo by wprowadzic jakies
        karty chipowe, bo - jak mowil inny przedmowca - co za problem dla kogos, kto
        teraz jezdzi na gape, pokazac kierowcy czysty bilet a pozniej go nie skasowac...
        albo pokazac strona nieskasowana itd. itp. a jesli kanarow bedzie mniej to
        gapowiczow bedzie wiecej.. ja sie ciesze, ze na zachodzie sie to sprawdza (w
        londynie bylem - odpowiadajac na pytanie "madregoczlowieka", niestety nie
        jezdzilem autobusem.. za to jedzilem w stanach i niemchech i tam rozwiazanie sie
        powiedzmy sprawdzalo, ale ludzi bylo zdecydowanie mniej niz u nas, a i wejscia
        do autobusow wygladaly inaczej... w stanach kupowalo sie bilet u kierowcy za
        dolca (nie wydawal reszty, po prostu wsadza sie dolca do takiej fajnej maszynki
        i tyle).. a wyobrazcie sobie, ze u nas bilet kosztuje 1,15 , ktos da 5 i
        kierowca bedzie mu wydawal (a tak sie to skonczy, bo Pan Pomianek nie zlikwiduje
        sprzedazy w autobusach, bo z przedsiebiorstwo ma dodatkowy zysk:))
        dodatkowo dochodzi tutaj mentalonosc polakow... zaraz posypia sie gromy, zem
        cham i prostak, ale coz, taka jest prawda... polak MUSI kombinowac, zeby zyc.. i
        w tym wzgledzie blizej nam do wschodu niz zachodu... jesli na zachodzie, jak
        ktos wsiada srodkdiem, inni krzywo sie na niego patrza, to u nas nikt nie bedzie
        niestety zwracal uwagi... z tej tez przyczyny to rozwiazanie moim zdaniem sie
        nie sprawdzi
    • Gość: kazik Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:31
      A mnie się wydaje ze trzeba zabrac ulgi dla rodzin pracowników zatrudnic goscia
      tak jak jest w prywatnym 26 i po zawodach kazdy wsiadający kupuje bilet i
      swięto.
    • Gość: C Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 80.48.0.* 18.11.05, 14:40
      Takie jak ty chamie.
      • Gość: kontroler Czewa Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:14
        Jestem kontrolerem z Częstochowy i u nas sie jeździ po dwóch i nie było przypadku bicia przez pasażerów.Też są przednie drzwi ale to sie nie sprawdza.Trzeba być kulturalnym
        • Gość: Pasażer NR 4333223 Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 81.15.189.* 18.11.05, 17:26
          Nie bardzo do mnie przemawia, a nawet śmieszy mnie zaciętość niektórych w
          bronieniu pomysłu dyr. Pomianka. Przecież to kompletnie nieudany pomysł - jeden
          z wielu kiepskich zresztą. Napaskudził już dość w MPK. Więcej już naprawdę
          niepotrzeba.
          Już ja widzę taki obrazek. Godzina 15 w piątek, zima, mróz, wieje i wali żabami
          albo i śniegiem, autobus nr 19 wjeżdża na plac wolności. Do autobusu chętnych
          jest kilkadziestąt osób. Wszyscy stoją grzecznie do maleńkich drzwiczek.
          Wszyscy: dziadek o lasce, zwinna studentka, pani z firmy, co w pracy siedziała
          od 6 rano a teraz dzwiga zakupy na obiad do rodziny, także jakiś młodzian z
          plecakiem co się w drzwiach nie mieści. Ci co mieli wysiąść już wysiedli. Drzwi
          środkowe i tylne szeroko otwarte, ale co tam. Choć zimno i mokro stoją w
          ogonku. Jakiejś babinie zgiął się bilet i kasownik "nie chwyta". Młodzianowi
          zakleszczył się plecak, studentka więc wcale nie wsiadła, pani z firmy zgnótł
          ktoś jaja...... :)
          Pomianusiu kochany! Wyluzuj.
          • Gość: Media Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 213.199.195.* 20.11.05, 18:30
            W normalym świecie jakoś to funkcjonuje, tylko na tym zadupiu nie może. Zresztą
            widać to po wynikach wyborów jaki mądry naród mamy na podkarpaciu. W media
            markt będą luzy bo tych klientów nie obsługują :) miłej zabawy
    • Gość: wieloletni pasarze Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.pl / *.skyware.pl 19.11.05, 11:35
      Może lepiej niech Pan Dyrektor Pomianek zajmie się wreszcie porządnie LINIĄ

NR: 26
      -TO CO SIĘ DZIEJE I JAK KURSUJE (BĄDŻ RACZEJ JAK OPUSZCZA KURSY -CZĘSTO PO 2,3
      POD RZĄD WSPOMNIANA LINIA) NIE POWNINNO MIEĆ MIEJSCA!!!. To skandal!!! tym
      bardziej że jest coraz zimniej i gro pasażerów czeka zmarzniętych po
      kilkanaście a nawet kilkadziesiąt minut na przystankach -ale Pan Dyrektor ma
      zawsze to samo wytumaczenie:KORKI!( zdarzają się i owszem-ale nie aż takie które
      doprowadzałyby do takich sytuacji) JAKOŚ INNE LINIE obsługujące bardzo
      podobną trasę kursują tak jak powinny.SZANOWNY PANIE DYREKTORZE PROSZĘ O
      POPRAWIENIE JAKOŚCI USŁUG SWOJEJ FIRMY. TO JAK I CO SIĘ DZIEJE-NIE ŚWIADCZY
      DOBRZE NIE TYLKO O PANA DYREKTORA FIRMIE.A tu jeszcze na dodatek takie pomysły
      ...? Mnie się nie podoba.
      • Gość: Londyn Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.server.ntli.net 19.11.05, 18:18
        W Londynie to wyglada tak:
        -wsiada sie tylko przednimi drzwiami (sa wyjatki, np. linia 207- tam wsiada sie
        wszystkimi drzwiami ale trzeba miec bilet. te linie sa kontrolowane przez
        kontrolerow w silnej asyscie policji),
        -pasazerowie posluguja sie albo travelcard (wazne jeden dzien, tydzien, miesiac
        lub rok na wszystke linie autobusowe i, w zaleznosci od rodzaju, na niektore lub
        wszystkie strefy metra, linie tramwajowe i kolej)
        -bus pass (jedno- lub wielodniowy)
        -ticket saver (cos jak karnet, tansze niz bilety jednorazowe- wsiadajac do
        autobusu, dajesz jeden odcinek kierowcy)
        -kupujesz bilet u kierowcy.
        Kierowcy maja kasetki z pieniedzmi, posegregowanymi na poszczegolne nominaly i
        nie maja problemow z wydawaniem reszty. Czasem robia problemy z wydawaniem z
        banknotow owyzszym nominale ale to juz zalezy od kierowcy. Kazdy pasazer
        wsiadajacy do autobusu ma obowiazek pokazac jedna z wyzej wymienionych rzeczy.
        Sa one wyraznie oznaczone co do daty oraz co do stref na ktore sa wazne.
        Jesli ktos z pasazerow zlekcewazy kierowce i nie pokaze mu biletu lub bus passa
        lub travelcard albo np. wsiadzie srodkowymi drzwiami. kierowca po prostu nie
        rusza z przystanku. Najczesciej gapowicze sami albo za sugestia pasazerow
        opuszczaja autobus. W drastycznych przypadkach kierowca zawsze moze wezwac policje.
        I na zakonczenie: to wcale nie jest tak, ze w Londynie czy innych miastach
        autobusy jezdza puste. Jak wszedzie, zalezy to od linii, pory dnia i pewnie
        jeszcze wielu innych czynnikow. W kazdym razie, ten pomysl wcale nie jest zly.
        • Gość: pafel re: Londek IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.11.05, 18:45
          zauważ, też że kierowca nie ma kanciapki wielkości małego pokoju a w drzwi
          wszyscy się mieszczą. u nas kierowca to panisko niekiedy gbur i cham. w
          mniejszych miasteczkach na wyspach jeżdżą autobusiki z drzwiami tylko obok
          kierowcy i ludzie nie narzekają tylko jest jedno ALE: kursy są co 5-8 minut a
          nie co 20 i rzadziej na najbardziej zatłoczonych liniach PANIE POMIANEK !!! na
          menago to Ty się nie nadajesz a pomysły masz chybione. zwiększ liczbę kursów,
          kierowcom odebrać pół drzwi i może się to przyjmie. o kanarach dla których 10
          letnia dziewczynka nie posiadająca legitymacji jest gapowiczem nie wspomnę bo
          spotkałem się kilka krotnie z taką sytuacją. POMIANEK ZACZNIJ W KOŃCU MYŚLEĆ
          TYM SWOIM MAŁYM MÓZGIEM!!! to wy jesteście dla nas a nie my dla was!!! pozdro
          dla wszystkich
    • Gość: tomeek Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 19.11.05, 21:32
      a może zamiastt autobusów taanie linie lotnicze i prroblem sam zzniknie
      lotnisko tam ponoć jaakieś macie dobudujecie jeszcze jedno na jakimś pastwisku
      na obrzeżach i po problemie .a w samolotach wiadomo kanarów nie budiet
    • Gość: obserwator Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 213.199.195.* 20.11.05, 18:27
      Wszyscy tylko narzekają, bo niestety Polak ma to do siebie, że tylko potrafi
      narzekać. No i nie będzie można zakombinować. W USA też wsiada się tylko
      przodem i nikt z tego powodu nie robi problemu. Niestety Polak potrafi...
      • Gość: fotel Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo IP: 81.15.189.* 20.11.05, 18:42
        Pokaż mi w USA autobus zapchany jak dziewiętnasta w godzinach szczytu i nie
        mędrkuj.
    • megimach Re: Nowy pomysł MPK na pieniądze i bezpieczeństwo 20.11.05, 19:33
      bywam w roznych miastach i w rz-wie - to fakt autobusy sa strasznie i tyle co
      mam do powiedzenia na ten temat, i żadne ulepszanie nie pomoze;)

ZOBACZ MOJE RĘCZNIE MALOWANE BLUZKI - SZUKASZ PREZENTU?
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2887892

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka