redakcja_rzeszow 21.10.02, 10:49 Dlaczego rodzice posyłają dzieci na korepetycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kenny Re: Korepetycje IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 18:22 redakcja_rzeszow napisała: > Dlaczego rodzice posyłają dzieci na korepetycje? Ja się na korki posyłam sam :) Tyle że za pieniądze... rodziców... Powód jest prosty - matura... Trzeba nadrabiać zaległości z niemieckiego, szkoda, że w sumie wydam na to ok. 2000 zł... A przydałoby się jeszcze nadrobić wiedzę z polskiego... :( Ale Polskiego, o ile się chce, mozna się uczyć samemu, ze szwabem już gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rsk.pl 21.10.02, 18:35 Droga redakcjo to pytanie jest zbyt trudne dla poziomu wypowiadajacyh sie tutaj ludzi . Ja zastanawialem sie nad nim od rana i nic mi nie przyszlo do glowy . Jak widac innym tez niewiele do glowy przychodzi .Poprosimy o inny (latwiejszy) zestaw pytan . Odpowiedz Link Zgłoś
biene_maja Re: Korepetycje 21.10.02, 20:23 Jest wiele przyczyn, dla ktorych rodzice posylaja dzieci na korepetycje. Pierwsza jest to, ze nie sa oni w stanie sprawdzic albo pomoc dziecku przy zadaniu domowym z jezyka obcego. Nie potrafia przepytac lub przygotowac dzieci np. do sprawdzianu z tego przedmiotu (co jest wazne zwlaszcza dla poczatkujacych, malych uczniow). Kazdy rodzic zdaje sobie sprawe jak wazna jest teraz znajomosc jezykow obcych i posyla swoje dzieci na korepetycje, zeby nie byly takimi "jezykowymi analfabetami" jak oni. Inna sprawa jest fakt, ze w szkole nauczyciel musi zrealizowac okreslona ilosc materialu i nie moze za bardzo przejmowac sie uczniami, ktorzy maja problemy z nauka j.obcego i zostaja w tyle - dla takich dzieci korepetycje sa konieczne. Bywa rowniez, ze uczen chce poglebiac swoja znajomosc jezyka obcego a pomoga mu w tym tylko korepetycje - poziom opanowania jezyka obcego jest w kazdej klasie czesto bardzo zroznicowany i ambitni uczniowie nie maja mozliwosci sie wykazac. Znam to wszystko z autopsji - udzielam korepetycji i wiem, jak wyglada nauka jezyka w szkole (ucze zarowno zdolnych jak i slabych, majacych problemy uczniow). Sama swego czasu pobieralam lekcje j.ang. bo w mojej szkole uczono tylko niem. i ros. Uwazam, ze szkola nie zapewnia mozliwosci dobrego opanowania j.obcego i korepetycje z tego przedmiotu to juz norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rsk.pl 21.10.02, 21:46 No no jestem pod wrazeniem.... ale kolezanka powaznie podeszla do tematu .Czyzby marzylo sie przeczytanie swojej wypowiedzi w gazetce??? Myslalem , ze odpowiedz na to pytanie jest tak prosta , ze nikomu nie bedzie sie chcialo stukac w klawiature ,a jednak sie pomylilem . Widac redakcja jednak wie co robi hehe .Pewnie ceny reklam poszly w gore i trzeba cos wcisnac .Zgadlem? Odpowiedz Link Zgłoś
truskawusia Re: Korepetycje 21.10.02, 23:44 Gość portalu: bleblak napisał(a): > No no jestem pod wrazeniem.... ale kolezanka powaznie podeszla do > tematu .Czyzby marzylo sie przeczytanie swojej wypowiedzi w gazetce??? > Myslalem , ze odpowiedz na to pytanie jest tak prosta , ze nikomu nie bedzie > sie chcialo stukac w klawiature ,a jednak sie pomylilem . Widac redakcja jednak > > wie co robi hehe .Pewnie ceny reklam poszly w gore i trzeba cos > wcisnac .Zgadlem? czepiasz sie bleblak, mam wrazenie, ze sam chcesz sie dostac do Gazety i piszesz cobadz. Sam dziwisz sie, ze ktos wogole pisze na temat,a sam robisz za tlum na forum. Jak chcesz sie pokazac to napisz cos ciekawego, nie dyrdymaly i przytyki dla innych, ktorzy chca cos wniesc do tematu. Rzygac mi sie chce jak czytam takie bzdety. Bleblak, to powazna choroba, czas leczyc to schorzenie, wierze, ze beda z Ciebie ludzie, trzymam kciuki za Ciebie. Paaaaassssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 10:18 truskawusia napisała: > > czepiasz sie bleblak, mam wrazenie, ze sam chcesz sie dostac do Gazety i > piszesz cobadz. Sam dziwisz sie, ze ktos wogole pisze na temat,a sam robisz za > tlum na forum. Jak chcesz sie pokazac to napisz cos ciekawego, nie dyrdymaly i > przytyki dla innych, ktorzy chca cos wniesc do tematu. Rzygac mi sie chce jak > czytam takie bzdety. Bleblak, to powazna choroba, czas leczyc to schorzenie, > wierze, ze beda z Ciebie ludzie, trzymam kciuki za Ciebie. Paaaaassssss Mialem wrazenie , ze truskaweczki sa slodkie , a tu kolejne rozczarowanie . I jak tu byc optymista??? Odpowiedz Link Zgłoś