Dodaj do ulubionych

Korepetycje

21.10.02, 10:49
Dlaczego rodzice posyłają dzieci na korepetycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kenny Re: Korepetycje IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 18:22
      redakcja_rzeszow napisała:

> Dlaczego rodzice posyłają dzieci na korepetycje?

Ja się na korki posyłam sam :) Tyle że za pieniądze... rodziców... Powód jest
      prosty - matura... Trzeba nadrabiać zaległości z niemieckiego, szkoda, że w
      sumie wydam na to ok. 2000 zł...
      A przydałoby się jeszcze nadrobić wiedzę z polskiego... :( Ale Polskiego, o ile
      się chce, mozna się uczyć samemu, ze szwabem już gorzej.
    • Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rsk.pl 21.10.02, 18:35
      Droga redakcjo to pytanie jest zbyt trudne dla poziomu wypowiadajacyh sie tutaj
      ludzi . Ja zastanawialem sie nad nim od rana i nic mi nie przyszlo do glowy .
      Jak widac innym tez niewiele do glowy przychodzi .Poprosimy o inny (latwiejszy)
      zestaw pytan .
    • biene_maja Re: Korepetycje 21.10.02, 20:23
      Jest wiele przyczyn, dla ktorych rodzice posylaja dzieci na korepetycje.
      Pierwsza jest to, ze nie sa oni w stanie sprawdzic albo pomoc dziecku przy
      zadaniu domowym z jezyka obcego. Nie potrafia przepytac lub przygotowac dzieci
      np. do sprawdzianu z tego przedmiotu (co jest wazne zwlaszcza dla
      poczatkujacych, malych uczniow).
      Kazdy rodzic zdaje sobie sprawe jak wazna jest teraz znajomosc jezykow obcych i
      posyla swoje dzieci na korepetycje, zeby nie byly takimi "jezykowymi
      analfabetami" jak oni.
      Inna sprawa jest fakt, ze w szkole nauczyciel musi zrealizowac okreslona ilosc
      materialu i nie moze za bardzo przejmowac sie uczniami, ktorzy maja problemy z
      nauka j.obcego i zostaja w tyle - dla takich dzieci korepetycje sa konieczne.
      Bywa rowniez, ze uczen chce poglebiac swoja znajomosc jezyka obcego a pomoga mu
      w tym tylko korepetycje - poziom opanowania jezyka obcego jest w kazdej klasie
      czesto bardzo zroznicowany i ambitni uczniowie nie maja mozliwosci sie wykazac.
      Znam to wszystko z autopsji - udzielam korepetycji i wiem, jak wyglada nauka
      jezyka w szkole (ucze zarowno zdolnych jak i slabych, majacych problemy
      uczniow). Sama swego czasu pobieralam lekcje j.ang. bo w mojej szkole uczono
      tylko niem. i ros. Uwazam, ze szkola nie zapewnia mozliwosci dobrego opanowania
      j.obcego i korepetycje z tego przedmiotu to juz norma.
      • Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rsk.pl 21.10.02, 21:46
        No no jestem pod wrazeniem.... ale kolezanka powaznie podeszla do
        tematu .Czyzby marzylo sie przeczytanie swojej wypowiedzi w gazetce???
        Myslalem , ze odpowiedz na to pytanie jest tak prosta , ze nikomu nie bedzie
        sie chcialo stukac w klawiature ,a jednak sie pomylilem . Widac redakcja jednak
        wie co robi hehe .Pewnie ceny reklam poszly w gore i trzeba cos
        wcisnac .Zgadlem?
        • truskawusia Re: Korepetycje 21.10.02, 23:44
          Gość portalu: bleblak napisał(a):

> No no jestem pod wrazeniem.... ale kolezanka powaznie podeszla do
          > tematu .Czyzby marzylo sie przeczytanie swojej wypowiedzi w gazetce???
          > Myslalem , ze odpowiedz na to pytanie jest tak prosta , ze nikomu nie bedzie
          > sie chcialo stukac w klawiature ,a jednak sie pomylilem . Widac redakcja
          jednak
          >
          > wie co robi hehe .Pewnie ceny reklam poszly w gore i trzeba cos
          > wcisnac .Zgadlem?

czepiasz sie bleblak, mam wrazenie, ze sam chcesz sie dostac do Gazety i
          piszesz cobadz. Sam dziwisz sie, ze ktos wogole pisze na temat,a sam robisz za
          tlum na forum. Jak chcesz sie pokazac to napisz cos ciekawego, nie dyrdymaly i
          przytyki dla innych, ktorzy chca cos wniesc do tematu. Rzygac mi sie chce jak
          czytam takie bzdety. Bleblak, to powazna choroba, czas leczyc to schorzenie,
          wierze, ze beda z Ciebie ludzie, trzymam kciuki za Ciebie. Paaaaassssss
          • Gość: bleblak Re: Korepetycje IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 10:18
            truskawusia napisała:

>
            > czepiasz sie bleblak, mam wrazenie, ze sam chcesz sie dostac do Gazety i
            > piszesz cobadz. Sam dziwisz sie, ze ktos wogole pisze na temat,a sam robisz
            za
            > tlum na forum. Jak chcesz sie pokazac to napisz cos ciekawego, nie dyrdymaly
            i
            > przytyki dla innych, ktorzy chca cos wniesc do tematu. Rzygac mi sie chce jak
            > czytam takie bzdety. Bleblak, to powazna choroba, czas leczyc to schorzenie,
            > wierze, ze beda z Ciebie ludzie, trzymam kciuki za Ciebie. Paaaaassssss

Mialem wrazenie , ze truskaweczki sa slodkie , a tu kolejne rozczarowanie .
            I jak tu byc optymista???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka