andrzej.sawa 05.02.06, 14:37 Walczcie o swoje miasto.Lepiej być małym miastem,a nie pogranicznym osiedlem Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Boguchwała 17.02.06, 17:32 Poczytajcie na forum,już nie wszyscy z Rzeszowa chcą Was anektować.Walczcie o powrót praw miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ałła Ałła Re: Boguchwała IP: 83.17.115.* 17.02.06, 18:05 Chwała Bogu miastem będziemy!! Będziem pędzić miastowe krowy i kury miejskie szcz.. prowadzać! Odpowiedz Link Zgłoś
townmaker Re: Boguchwała 17.02.06, 18:12 można wiedzieć skąd takie zainteresowanie miszkańca bodaj Ziemi Chełmskiej malutką podrzeszowską Boguchwałą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Boguchwała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:52 wystarczy ze w promieniu 20 kilometorw od rzeszowa mamy dwa inne rownie "cudowne miasta" tzn tyczyn i glogow malopolski :) po .. nam jeszcze 3 miasto Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Boguchwała 17.02.06, 20:39 Bo widzisz ja lubię mniejsze miasta i jako miłośnik samorządu i samoorganizacji społeczeństwa jestem pewien,że mniejsze jest bliższe ludziom,nie tylko w sensie odległości. Przez 15 lat mieszkałem w Warszawie i mam dość dużych miast.Z powodu moich zainteresowań społecznikowskich i politycznych,a także pracy zawodowej znam trochę Polskę i naprawdę małe miejscowości dają szansę lepszego życia.Po włączeniu do dużej tracą swój charakter i stają się często niemal bezimiennymi osiedlami. Tak samo powstanie tzw.dużych woj.popsuło tzw.teren,a nikt praktycznie nie udowodnił jakichkolwiek korzyści z tych zmian. Chełm ma ok.70 tys.ale wcale nie byloby mi przykro gdyby miał ich powiedzmy 50 tys.Zbyt szybki wzrost liczby mieszkańców w okolicach lat 70-tych popsuł trochę charakter miasta. Odpowiedz Link Zgłoś