prosiakowski 06.02.06, 22:10 Co się dzieje w najlepszym teatrze w kraju? Czy Robula jeszcze występuje??? Pozdrowienia z Korei Płn.! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdcfas Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 07.02.06, 01:06 Pytasz co się dzieje z Teatrem. Zapewne masz na myśli Teatr im. Siemaszkowej, a więc odpowiadam nadal stoi w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: 82.177.97.* 07.02.06, 07:15 Oprocz tego ze stoi - to tylko tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wercyngetoryks Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 08:14 ale czasem sprowada dobre sztuki takie jak np. WIECZÓR KAWALRSKI ostatnio z Katowic czy MAYDAY 2 z Krakowa. Teatr mamy ładny tylko źle grają. Bo i dla kogo? Dla szkół i dzieci grają bo lektury w kółko - z czegoś trzeba żyć! Na prawdziwą sztukę to u nas na "zadupiu" nie ma chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 08.02.06, 02:50 Szkoda, że nie mogę przyjechać z Korei Płn., ale prowadzę tam badania nad stopniem niedożywienia wśród młodzieży pochodzenia wiejskiego i nie mam na razie czasu, ale bardzo interesuje mnie co ciekawego dzieje się w teatrze, odwiedzanym kiedyś przeze mnie często i z wielką przyjemnością. Zastanawiam się, jak radzi sobie Pan Dyrektor Rybka, czy jest takim dobrym organizatorem jak mówią w Korei. Często przypominam sobie świetne role mojego - i mam nadzieję, że Pana Dyrektora Rybki również - ulubionego aktora Pana Roberta Chodura, to pozwala zapomnieć choć na chwilę o ciemnych stronach pobytu z dala od rodzinnego gniazda, w kraju o tak skomplikowanej strukturze politycznej, kulturalnej i obyczajowej. Pamiętam, że kiedyś teatry wyjeżdżały z występami, czasem nawet za granicę - może rzeszowski teatr przyjedzie do Korei Płn.? Wiem oczywiście, że to tylko marzenia, ale zawsze lżej robi się na duszy. Serdecznie pozdrawiam Pana Dyrektora Rybkę, Pana Roberta Chodura i wszystkich pracowników teatru, trzymam kciuki za Wasze powodzenie w życiu i pracy. Niech ktoś z prawdziwych wielbicieli szlachetnej sztuki scenicznej napisze coś o przedstawieniach, które grane są w teatrze, bardzo proszę. Zyczę wspaniałych artystycznych wrażeń, dr n. med. Janusz Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 08.02.06, 07:49 napisz coś o Korei więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:12 O teatrze szkoda pisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatroman Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:18 Szkoda czasu na pisanie, nie mówiąc już nic o chodzeniu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:23 Stoi i tylko remont może go tylko chyba uratować przed totalną klapą. Chyba w Korei są lepsze teatry niż Siemaszkowa, może ktoś coś o tym by napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 09.02.06, 01:36 To wspaniałe, że mimo znacznej odległości można bezpośrednio uczestniczyć w ciekawej dyskusji na ulubione tematy z rodakami - nawet jeśli to co państwo piszecie jest takie smutne. Ciężko jest pogodzić się miłośnikowi teatru z tym, że jego ulubiona scena nie może liczyć na przychylność miejscowej publiczności a powodem niechęci jest niski poziom propozycji repertuarowych. Pocieszam się myślą, że Pan Dyrektor Rybka jest doświadczonym, doskonałym fachowcem i przy pomocy najzdolniejszych artystów ze swojego zespołu (takich np. jak Pan Robert Chodur)wydobędzie teatr z kryzysu i stworzy nową jakość artystyczną, która bronić będzie się na każdej scenie w kraju i za granicą. Jeśli chodzi o teatr w Korei to przyznam, że oficjalne stanowisko polityczne wymusza na twórcach podporządkowanie się partyjnej ideologii, co powoduje brak możliwości swobodnej wypowiedzi. Byłem pewnego razu na manifestacyjnie serwilistycznym widowisku w Teatrze Narodowym w Phenianie, opiewającym bohaterstwo trudnej służby w aparacie bezpieczeństwa, poza tym promuje się zespoły wyspecjalizowane w pokazywaniu regionalnych tradycyjnych tańców ludowych. Piosenki są mile widziane, zwłaszcza te wychwalające poziom życia w kraju rządzonym przez nieomylnego ojca narodu. Pozdrawiam wszystkich z wiarą w lepsze jutro rzeszowskiego teatru - Janusz Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: 82.177.97.* 10.02.06, 23:34 Od odejscia Cioska w Rzeszowie nie ma teatru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra jest średnio na jeża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:45 jest ok ale mam nadzieje że będzie lepiej. grają dobrze zbyt często nie chodze ale raz na jakiś czas odwiedzam nawet na głupie szkolne lektóry popatrzeć można i coś ciekawego zobaczyć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski WIDZIAŁEM STRONĘ 14.02.06, 18:26 Dobry wieczór, w Korei właśnie zapada zmierzch i pomyślałem sobie, że zobaczę co słychać w Polsce i trafiłem na stronę internetową poświęconą naszemu teatrowi i widzę, że nie jest wcale tak źle! Repertuar jest ciekawy, aktorzy wyglądają ładnie na zdjęciach (najładniej Pan Chodur), więc bardzo się cieszę i życzę pomyślności Panu Dyrektorowi Rybce i całemu zespołowi! dr Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: WIDZIAŁEM STRONĘ IP: 62.141.222.* 15.02.06, 00:37 co ty gościu za koszałki opowiadasz ten cały chodur to zwykła niemota i mynda nie zna sie naniczym mój syn chodził na te całe warstaty dla takich samych gejow robili coś o zmartwychwstaniu ale mu zakazałem ras a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: WIDZIAŁEM STRONĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:09 Ciekawi mnie w jaki sposób udało się połączyć z internetem w Korei???? Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski Re: WIDZIAŁEM STRONĘ 15.02.06, 23:48 Phenian, 15.02. 2006 Dobry wieczór drodzy państwo w Polsce, bardzo cieszy mnie , że interesują Was problemy współczesnej Korei - ze swojej strony mogę zapewnić, że wszyscy zagraniczni pracownicy i konsultanci naukowi zatrudnieni w Instytucie Medycznym im. Kim Ir Sena w Phenianie mają możliwość korzystania z rządowego serwera w celu korespondencji, która prawdopodobnie podlega cenzurze, ale my przecież rozmawiamy tylko i wyłącznie o kulturze polskiej, prawda? Zbulwersował mnie wpis pana, który w niegrzeczny i obrażający sposób wypowiadał się o jednym z najlepszych aktorów średniego pokolenia w Polsce, o panu Robercie Chodurze. Takie wypowiedzi najlepiej przemilczeć, ale myślę też, że nie wolno nie reagować na zachowania tego typu, gdyż bardzo łatwo popada się w stan znieczulenia na problemy społeczne, na problemy drugiego człowieka. Pan Robert Chodur jest artystą i pedagogiem o wieloletnim doświadczeniu i należy to uszanować. Serdeczne pozdrowienia dla pana dyrektora Rybki i całego zespołu teatru im. W. Siemaszkowej w Rzeszowie. dr n. med. Janusz Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: WIDZIAŁEM STRONĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:26 Co nie zmienia faktu, ze jest słaaabyyyyy. Ale jakby był dobry to by się uwolnił od prowincji patrz Lecznar. To był dobry aktor! A p. Chodur jest poniżej przeciętnej niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:47 Należy tutaj pozdrowić najlepszego w Polsce Pana Dyrektora, który jest godzien kierować najlepszymi scenami, a męczy się w jakiejś Siemaszkowej. Repertuar wypasiony, reżyserzy genialni, Pan Robert Chodur gwiazda, budynek będzie prawie Disneyland po planowanym remoncie. I czego wy chcecie malkontenci różnej maści? Genialny, wspaniały jest nasz Teatr jak Kim Ir Sen w Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 17.02.06, 21:45 Dobry wieczór, przeczytałem wpisy od Państwa i odnoszę wrażenie, że są nieco sarkastyczne. Nie bardzo rozumiem, dlaczego dotyczą one akurat artysty ukształtowanego i ciekawego, posiadającego w swoim repertuarze wiele ról ważnych i nagrodzonych. Mówię oczywiście o panu Robercie Chodurze - dla mnie ważna jest jego działalność artystyczna i edukacyjna. Wiem, że bardzo często prowadził ze świetnym skutkiem ilustrowane przykładami na scenie pogadanki o historii teatru i dramatu, oraz warsztaty z młodzieżą, które były wysoko oceniane przez kompetentne czynniki. To dobrze, że pan dyrektor Rybka nie wyjeżdża szefować innym instytucjom, nawet jeśli praca w Rzeszowie czasem go męczy - to dobrze dla teatru, zespołu i naszego miasta. Pozdrawiam Janusz Prosiakowski Ps. Z Kim Ir Senem lepiej nikogo nie porównywać - dla Koreańczyków jest wyjątkowy i niepowtarzalny. J.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:13 Widzę, że propaganda komunistyczna odnosi sukcesy!! I to po tak krótkim rzekomym pobycie :) Gratuluję! Co do Roberta Ch. to polecam recenzję Jego Kontrabasisty z prasy np. Teatr czasopismo. Wystąpił On z w/w w Tarnowie i... lepiej nie przypominać recenzji bo paliłby się ze wstydu jak napalmem polany :) A Rybce nie ma co włazić bez wazeliny bo i tak innych kandydatów nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: 82.177.97.* 18.02.06, 18:25 Z TEGO CO JA OBSERWUJE TEATRU NIE MA - OCZYWISCIE JEST BUDYNEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dollores Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:22 a ja dzisiaj od rana dzwonilam zeby zarezerwowac bilety i coz ...olewka na maxa ... Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 19.02.06, 01:30 Jest mi niezwykle przykro, kiedy napotykam sugestie dotyczące mojej osoby i związane z czymś tak nieprzyjemnym jak lizanie poważnego człowieka po, przepraszam za wyrażenie, pupie. Jestem lekarzem i nie widzę potrzeby podlizywania się dyrektorowi instytucji, która zapewnia mi rozrywkę intelektualną w chwilach wolnych od wyczerpującej pracy. Oczywiście każdy ma prawo do własnych sądów i być może moje odczucia mają charakter subiektywny, ale przecież wiążą się z cudownymi wspomnieniami artystycznymi i duchowymi. Nawet na pierwszej randce byłem w teatrze i grał pan Robert Chodur, i to jak! Rozumiem, że sprawy gustu są ulotne i ciężko o nich dyskutować, ale myślę, że dyrekcja teatru w osobie pana Rybki oraz pan Robert Chodur z resztą zespołu artystycznego zasłużyli na elementarny szacunek publiczności. Pozdrawiam. dr J. Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 19.02.06, 17:54 ostatnio bylem na Śmierc Komiwojażera, Chodur byl calkiem niezly inni tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
japiwko Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? 19.02.06, 19:14 Witam! Czytając te posty zastanawiam się ile osób chodzi tak naprawde na te przedstwienia. Według mnie, owszem grane są ciekawe spektakle ale ceny biletów są tak wygórowane, że przeciętnego człowieka nie stać. Jestem studentką i z żalem w oku przechodzę koło teatru.Bilety są od 50zł w zwyż. Nawet zostały zniesione bilety na tzw."miejsca stojące"(przepraszam są ale tylko po wykupieniu wszystkich wolnych miejsc). Na nie jeszcze mogłam soboie pozwolić. Widocznie teatr staje się miejscem spotkań tylko wybitnej śmietanki jak za starych czasów! Przykro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Wykałaczka Re: CZY TEATR JESZCZE ISTNIEJE W RZESZOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:26 proszę sprawdzić maila gazetowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakowski pozdrowienia? 21.02.06, 18:48 Nic w Phenianie nie umywa się dop wiejskiej kiełbasy z Podkarpacia. Serdeczne pozdrowienia dla sympatyków teatru, pana dyrektora Rybki i całego zespołu, szczególnie dla pana Roberta Chodura. J. Prosiakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: pozdrowienia? IP: 82.177.97.* 22.02.06, 01:19 Czy nie ma wazniejszych rzeczy od tego Teatrzyku !! dajcie spokoj !! Macie o kim pisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: pozdrowienia? IP: 62.141.222.* 22.02.06, 09:46 możed powinniśmy pisać o tobie? jak ci teatr przeszkadza to nie zaglądaj do naszego kącika Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej niech żyje 22.02.06, 13:08 a ja myślę, że niech żyje teatr zawsze i wszędzie, w rzeszowie też! Odpowiedz Link Zgłoś