Gość: klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:18 a to malopolsce jeszcze malo dosc juz nas oskubala - no lublin tez ale jak by nie patrzec mamy sowje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miszkaniec Re: Deptuła woli Lublin IP: 192.168.1.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:42 Olac Kraków nie chcą dociągnąc autostrady do Podkarpacia to niech walczą sami o kase !!! Może z Lublinem wywalczymy S-19. Tak prawde mówiac to Lublin nas badziej potrzebuje niz my jego, S-19 to jedyna wazna droga łącząca Lublin ze światem a my może jeszcze doczekamy się A-4. Te dwie drogi łaczą się w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: Deptuła woli Lublin 25.04.06, 23:44 Popieram, trzymajmy z Lublinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Deptuła woli Lublin IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.04.06, 02:06 a nie lepiej kombinowac na dwa fronty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ermik Re: Deptuła woli Lublin IP: *.gw.ip.pl 26.04.06, 06:00 Jestem z Krakowa i nie rozmuiem twojej wypowiedzi. Możesz wierzyć albo i nie ale nam zależy na zbudowaniu tej autostrady w równym stopniu jak i wam. Jechałeś kiedyś drogą Kraków-Tarnów? Jeżeli jechałeś to wiesz jaki tam panuje ruch i jak bardzo by się przydała Autostrada z Krakowa do tarnowa a potem dalej do Rzeszowa. Małopolsce chodzi tylko o to że dziwne algorytmy powoduja że np. mieszkancy mazowieckiego (w tym warszawy) dostaja więcej pieniędzy w przeliczeniu na jednego mieszkańca niz my. To niesprawiedliwy podział pieniędzy. Sugerowanie też że małopolska jkoby opływa kasą jest jakimś nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Deptuła woli Lublin 26.04.06, 07:52 no tak, ale my chcemy autostrady od Francji do Krymu. Tymczasem - choć forsy na drogi nie brakuje (Unia da) zamierza sie wybudować A4 do Rzeszowa kiedyś tam a dalej - jeszcze później. Pzrecież to nie przypadek że przez kilkanaście lat rozwój Polski dotyczył TYLKO regionów od zachodniej strony Wisły. I nadal są takie tendencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gower Re: Deptuła woli Lublin IP: 82.177.40.* 26.04.06, 23:58 to prawda ze to niesprawiedliwy,jak wiekszosc rzeczy w tym kraju-a powiedz czy sprawiedliwym bylo to aby odlączac gminy od Podkarpacia ktore zawsze nalezaly do tutejszzych powiatow na rzecz Małopolski co skutkuje tym ze ma ona teraz znacznie wiecej mieszkancow niz Podkarpacie,powiedz gdzie tu sens.Dla mnie to sprawa oczywista,po prostu zalezna od lobby w Warszawie ktore postanowilo ze jedne wojewodztwa(regiony) mają byc silne a inne nie.Wg mnie podzial powinien byc historyczny czyli cala była Galicja powinna byc w całości regionem czyli podkarpacie i Małopolska razem zwłaszcza ze jest ze sobą silnie związana,ale niestety ja takiego lobby w Warszawie nie mam. I nie mów please ze chcecie dobra równiez naszego regionu,mogliśmy to już zauważyć w sprawach dotyczących lotniska. A tak na marginesie to myśle że Kraków jest bogaty ale nie cała Małopolska bo na jej południu panuje ogromna bieda,mało spotykana w kraju Zresztą myśle ze szkoda strzepić języka bo i tak nic z tego nie wyniknie. Tu ja nie decyduje tu decydują za mnie. A sprawiedliwości nigdy nie było i myśle ze nie będzie-zawsze ktoś będzie krzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gower Re: Deptuła woli Lublin IP: 82.177.40.* 26.04.06, 23:58 to prawda ze to niesprawiedliwy,jak wiekszosc rzeczy w tym kraju-a powiedz czy sprawiedliwym bylo to aby odlączac gminy od Podkarpacia ktore zawsze nalezaly do tutejszzych powiatow na rzecz Małopolski co skutkuje tym ze ma ona teraz znacznie wiecej mieszkancow niz Podkarpacie,powiedz gdzie tu sens.Dla mnie to sprawa oczywista,po prostu zalezna od lobby w Warszawie ktore postanowilo ze jedne wojewodztwa(regiony) mają byc silne a inne nie.Wg mnie podzial powinien byc historyczny czyli cala była Galicja powinna byc w całości regionem czyli podkarpacie i Małopolska razem zwłaszcza ze jest ze sobą silnie związana,ale niestety ja takiego lobby w Warszawie nie mam. I nie mów please ze chcecie dobra równiez naszego regionu,mogliśmy to już zauważyć w sprawach dotyczących lotniska. A tak na marginesie to myśle że Kraków jest bogaty ale nie cała Małopolska bo na jej południu panuje ogromna bieda,mało spotykana w kraju Zresztą myśle ze szkoda strzepić języka bo i tak nic z tego nie wyniknie. Tu ja nie decyduje tu decydują za mnie. A sprawiedliwości nigdy nie było i myśle ze nie będzie-zawsze ktoś będzie krzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk szkoda na was czasu 26.04.06, 08:07 ..leczcie sobie kompleksy porównując sie z Lublinem a reszta Polski i tak wam ucieknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 idiotyczne kryteria 26.04.06, 08:40 Ciekawe kto ustalił takie ktyteria podiału dotacji na ROZWÓJ? Co w końcu należy rozwijać? Wychodzi na to, że unijne pieniądze mają wspierać mnożących się. A może należy odwrócić kryteria przydziału i zastanowić się czy nie dotować tych regionów gdzie następuje największa ucieczka rdzennej ludności w inne rejony (świata/Europy)? Taka statystyka byłaby zapewne ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hujak Re: idiotyczne kryteria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:29 ermik napisał: "Jestem z Krakowa i nie rozmuiem twojej wypowiedzi. Możesz wierzyć albo i nie ale nam zależy na zbudowaniu tej autostrady" Wam zalezy ale na autostradzie do Tarnowa a reszte olac! Wybieram mniejsze zlo i wole Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Deptuła woli Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:31 Dla podkarpacia unia europejska wyznaczyła role skansenu. Zadnych inwestycji .zachować dziką przyrodę ocalić wilka ma być sielsko i anielsko.Już jest egzotycznie a za kilkadziesiat lat będziemy aborygenami Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa Re: Deptuła woli Lublin IP: *.internet4u.pl / *.globaltechnology.pl 26.04.06, 09:36 Nieee, Marcin powiedzial, że będziemy drugą Bawarią ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: Deptuła woli Lublin 26.04.06, 09:44 Patrząc na Twój sposób rozumowania, to jednego Aborygena już mamy (nie obrażając Aborygenów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Deptuła woli Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:23 Na wspólnym rynku eurepejskim wygralibyśmy tylko w rolnictwie.Byliśmy mistrzami świata w produkcji smacznej zdrowej żywności.Sowieci wiedzieli o tym doskonale. W okresie kiedy nasze sklepy świeciły pustymi hakami rolnicy pracowali pełną parą. Okres transformacji potrzebny był Unii Europejskiej do zniszczenia naszego rolnictwa ......................................najbardziej zdesperowanym rolnikom ktorym mimo wszystko chcialo się zostać na roli zaproponowano 50procentowe ,,fory,, Iście europejska sprawiedliwość. W skansenie Europy czyli u nas dzięki determinacji rdzennej ludności ocalał smak prawdziwej kiełbasy. Dla większości Polaków pozostają jednak produkty sprowadzane z Unii może troszke tańsze ale wyroby ,,czekolado podobne,,nie muszą być drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: Deptuła woli Lublin 26.04.06, 11:01 Pieprzysz facet, nie lubię takich pesymistów którzy wszystko hiperbolizują. Te teorie spiskowe o zalesianiu itd. są żałosne i na poziomie tabloidu. Może poczytaj o tym jak rośnie PKB, jak spada bezrobocie, przejedź się do Stalowej Woli, Tarnobrzegu czy Mielca i obejrzyj ile tam powstaje zakładów. Wszystkie problemy tworzy nasz rząd który od kilkunastu lat leje na ten region, ale i tak ludzie sobie dobrze radzą. Trzeba postawić na turystykę, ale aby tak było potrzebne są atrakcje - wypromowanie ciekawych miast, rewitalizacja, budowa stoków narciarskich, aquaparków itd. Nie muszą tu powstawać setki zakładów przemysłowych żeby było dobrze. To że jest mała urbanizacja czy mało miast ukazuje sie jako wadę - a czy to źle że większość ludzi mieszka sobie spokojnie w ładnych, dużych, nowych domach a nie blokach z betonu? Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: Deptuła woli Lublin 26.04.06, 11:22 Widzę Konradku, że Ty czujesz się najlepiej, jak Ci huta w nos śmierdzi, zakład chemiczny produkuje dużo kolorowych ścieków, a lasy wycięte, bo zasłaniają krajobraz. Bzdurzysz człowieku, jak potłuczony. Albo wychowany za czasów tzw. intensywnej budowy komunizmu, kiedy dobrobyt Polaka był liczony w tysiącach ton stali na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptuła jest z psl psl to ladacznica polityczna IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 26.04.06, 11:39 sprzedaje się na lewo i prawo syfsyf ta partyka powinna byc zdelegalizowana za swoje dokonania perwersyjne na scenie politycznej a szczególnie w agencjach rolnych a także za obnażanie się publiczne , za stołki da każdemu fu fu brzydze się psl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gup czemus biedny IP: *.mn.agh.edu.pl 26.04.06, 12:15 bos glupi... i tak dalej; moze nie jest to absolutna prawda, ale w tym wypadku jest to sluszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Deptuła do obory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:58 Weterynarz Deptuła znowu daje dowód na to że jego miejsce jest w zagrodzie z ręką w krowim tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: Deptuła woli Lublin IP: *.rzeszow.mm.pl 26.04.06, 18:03 Ktoś napisał: "S-19 to jedyna wazna droga łącząca Lublin ze światem a my może jeszcze doczekamy się A-4. Te dwie drogi łaczą się w Rzeszowie" No, łączą się, ale nie w Rzeszowie. One się łączą od Mrowli do Nowej Wsi... Odpowiedz Link Zgłoś