Gość: Nygus IP: *.pp.rzeszow.pl / 192.168.0.* 17.01.03, 18:15 No włśnie czy nam coś jeszcze pozostalo z instytucji regionalnych. Myśle sobie myśle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. A może wy mi pomożecie? "POMOŻECIE??" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mielczanin Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? IP: 80.244.139.* 17.01.03, 18:22 powinni cały żeszów zrównać z ziemią!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nygus Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? IP: *.pp.rzeszow.pl / 192.168.0.* 17.01.03, 18:29 No i wymyśliłem. SĄD APELACYJNY. Stawiam na sąd i on pójdzie na następny strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielczanin Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? IP: 80.244.139.* 17.01.03, 18:38 może do Mielca przeniosą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irmina Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 20:13 Gość portalu: mielczanin napisał(a): > może do Mielca przeniosą? Do Mielca niebawem przeniosą Sejm, Senat i jakieś ministerstwo (podobno te od zdrowotności ) Odpowiedz Link Zgłoś
dz Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? 17.01.03, 20:34 a ja tak a`propos upadku (bo jak to nazwać ?) Huty Stalowa Wola i F-16. No więc jak zechca u nas budować silniki do tych samolotów, to trzeba by gdzieś przenieść WSK Rz-w. Hmmmm...tylko gdzie ? o, w Puszczy Białowieskiej jest miejsca do piernika...najwyżej sie odstrzeli pare żubrów, żeby nie przewracały budek straży przemysłowej, jak się czochrają (żubry, nie straż)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? IP: 80.50.19.* 17.01.03, 22:07 Gość portalu: Nygus napisał(a): > No włśnie czy nam coś jeszcze pozostalo z instytucji regionalnych. > Myśle sobie myśle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. > A może wy mi pomożecie? > "POMOŻECIE??" Gdy nasz wielki Ciesielski i spóła będa tak walczyć o region to nam zlikwidują: - Sąd Apelacyjny - Instytut Pamięci Narodowej oddział w Rzeszowie - odziały regionalne poszczególnych firm np. PZU, Warty, Ruchu, Invest Banku... - jednostke wojskową - Rzeszwoski Zakład Energetyczny w Rzeszowie - Agencje Reztrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oddział w Rzeszowie - Narodowy Bank Polski oddział w Rzeszowie - Zakłąd Ubezpieczeń Społecznych oddział w Rzeszowie - ... a na końcu zliwkidują województwo z centrum decyzyjnym w Rzeszowie i tak nas rozdzielą między Lublin i Kraków, i wtedy to już naprawde staniemy się zadupiem do kwadratu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? 18.01.03, 09:30 Gość portalu: Dominik napisał(a): > Gość portalu: Nygus napisał(a): > > > No włśnie czy nam coś jeszcze pozostalo z instytucji regionalnych. > > Myśle sobie myśle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. > > A może wy mi pomożecie? > > "POMOŻECIE??" > > Gdy nasz wielki Ciesielski i spóła będa tak walczyć o region to nam zlikwidują: > - Sąd Apelacyjny > - Instytut Pamięci Narodowej oddział w Rzeszowie > - odziały regionalne poszczególnych firm np. PZU, Warty, Ruchu, Invest Banku... > - jednostke wojskową > - Rzeszwoski Zakład Energetyczny w Rzeszowie > - Agencje Reztrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oddział w Rzeszowie > - Narodowy Bank Polski oddział w Rzeszowie > - Zakłąd Ubezpieczeń Społecznych oddział w Rzeszowie > - ... > a na końcu zliwkidują województwo z centrum decyzyjnym w Rzeszowie i tak nas > rozdzielą między Lublin i Kraków, i wtedy to już naprawde staniemy się zadupiem > > do kwadratu !!! NASTEPNY NA ODSZCZAŁ PÓJDZIE SĄD APELACYJNY I ZAKŁAD ENERGETYCZNY, ALE CIEŚIELSKI I SPÓŁA CZYLI TZW. POSŁOWIE Z PODKARPACIA ZA 2,5 ROKU PRZED WYBORAMI SOBIE O TYM PRZYPOMNĄ TYLKO ŻEBYSMY O TYM MY NIE ZAPOMNIELI I KOPNELI ICH W OBROSŁE W TŁUSZCZ OD NIEROBOTY PRZEZ 4 LATA, DUPSKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Tak ogólnie i poważnie 17.01.03, 22:16 Lasy!!! Wszak to 1/3 Polski! Przecie o tym chłopaki nie zapomną! Najniższe ukłony! Troszkę przerażony wizją... M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werner Re: Tak ogólnie i poważnie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 00:10 Ciekawe co na to Wojewoda, MArszałek, Prezydent i pani Dzierżak. Aha i jeszcze Wrzodak chyba nam pomoże. Podobno Wojewoda się zastanawia jak zwrócić uwagę Leszkowi, zeby nam PKP nie zabierali. Ale z LEszkiem to trzeba ostrożnie, bo codziennie ostatnio kogoś zwalnia (jak mu się podpadnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Tak ogólnie i poważnie IP: *.sympatico.ca 18.01.03, 00:42 Jest rok 2023. Dwadziescia lat wczesniej w 2003 roku w Polsce sprawujaca wladze post- komunistyczna wiekszosc, mimo znacznej patriotyczno-prawicowei opozycji doprowadzila do narodowego referendum w sprawie przystapienia Polski do Uni Europejskiej i je wygrala. Majac do swojej dyspozycji 92% krajowych masmediow z latwoscia zdrozgotala zbyt slabo slyszany glos narodowego rozsadku wolajacy o obrone wlasnej gospodarczej, terytorjalnej, i kulturowej suwerennosci. Od tego znaczacego momenty nikt juz nie byl w stanie zapanowac nad toczacym sie biegiem wydazen. Kraj zostal oddany do dyspozycji ponadnarodowemu organowi. To co dzialo sie w Polsce do owej daty - referendum, bylo tylko preludium do tego co mialo zdazyc sie w nastepnych latach. Dzis Nie ma juz Polski. Na mapie zostalo tylko oznaczone kolorem rozowym jej terytorium o nazwie; "DYSTRICT PL. HAPPINES AND FREEDOM." WSPOMNIENIA PISANE NA FORUM autor: Filip Pamietam ze kiedys, jakies dwadziescia pare lat temu, gdy siec internetu zaledwie rodzila sie, a w Polsce powstawaly nowe portale po ktorych buszowaly sluzby bezpieki, wylapujac co ciekawsze listy skrzetnie segregujac je jako material dowodowy na myslacych niepoprawnie, z duchem czasu, kontra totalitarnej Europie ktos,( o ile mnie pamiec nie myli moze bylo to forum gazety.pl w Czestochowie )zaproponowal temat; "Jak bedzie wygladala Czestochowa za 20-cia lat". Przyznam sie ze wowczas nawet by mi do glowy nie przyszlo jak bardzo i na przekor tamtym odczuciom moim, sprzed wielu lat moze potoczyc sie los wspomnianego miasta i jego mieszkancow. W wielkich swiatowych bazach danych pozostaly jeszcze kolorowe zdjecia wielu polskich miast z tamtego okresu. Okresu swietnosci, gospodarczego rozkwitu, tetniacego w nich zycia. Przez jakis czas jeszcze mozna bylo poprzez internet miec do nich wglad, ale pozniej i taka mozliwosc zlikwidowano. Ja pamietam to miasto z lat mojej mlodosci. Mialem tu rodzine ktora czesto z rodzicami odwiedzalisny, glownie z okazji swiat Bozego Narodzenia. Pamietam ze jechalo sie pociagiem dosc dlugo poprzez zasypane sniegiem pola lasy. Pociag co chwila stawal na jakiejs malej stacyjce, podrozni wsiadali i wysiadali rozmawiajac z soba wesolo wymieniali usmiechy lub obejmowali sie na powitanie calujac sie wzajemnie w rozowe policzki. Po chwili ponownie buchaly kleby pary i postykujac miarowo, kolyszac sie na boki pociag ruszal w dalsza droge by ze zgrzytem hamulcow nareszcie zatrzymac sie na stacji z napisem CZESTOCHOWA GLOWNY. Pozniej pamietam jeszcze jakies oszklone przejscie nad torami, duzy dziedziniec, cierpliwie czekajace w kolejce taksowki i tramwaj albo dwa tramwaje jadace w przeciwnych sobie kierunkach. Domu w ktorym mieszkali kuzyni nigdy nie moglem zapamietac bo wszystkie byly bardzo do siebie podobne i staly do siebie rownolegle. Pozniej odwiedzalem Czestochowe jeszcze pare razy ale juz jako dorosly czlowiek zwykle kierujac sie na Jasna Gore. No coz. Dzis stoje tu ponownie jako juz starszy czlowiek na narozniku jak sie domyslam alei NMP i chyba tej ulicy po ktorej jezdzily tramwaje. Tak wnioskuje poniewaz po szynach przykrytych kurzem gruzem i szczatkami zardzewialych metalowych rur instalacji wodno kanalizacyjnych pustych plastikowych beczek z napisem w kolorze niebieskim NOWA ERA pozostaly rownolegle do siebie koleiny. Ogarniam wzrokiem to co tu pozostalo a pozostaly tylko mury gesto pokryte jakimis dziwacznymi hieroglifami. W kierunku wzgorza z klasztorem na calej dlugosci aleji, po obu stronach gesto jeden przy drugim wylegly chinskie na predce i koslawo klecone kramy roznorakiego plastikowego bubla wikliny dziewarstwa, warzyw i owocow. Mam wrazenie ze jestem tutaj jedyna biala osoba i glupio czuje sie w tym otoczeniu. Wszyscy zwracaja na mnie uwage. Z tej glownej czesci miasta zrobiono azjatyckie getto. Panuje tu potworna bieda. Meszczyzni pracuja w amerykanskich fabrykach na wschodniej czesci miasta zwanej RAK. Dopuki jeszcze trwa pacyfikacja Azji jeszcze ich jako sile robocza oszczedzaja ale niebawem i ta czesc miasta wyrownaja z ziemia. Urwalem sie z bazy na kilka dni wiec nigdzie mi sie nie spieszy. John Black - moj dawny przyjaciel z czasow wojny w Zatoce Perskiej wystaral mi sie o zezwolenie na kilkudniowy pobyt w czwartym; DYSTRICT PL. HAPPINES AND FREEDOM. A moze by tak ta sama droga w kierunku Klasztoru Jasnogorskiego. Wlasnie mijam jakis antykwariat. W witrynie okiennej gesto pokryte kurzem zasuszonymi zdechlymi muchami stare ksiazki i gazety ale niestety wszystkie w chinskim jezyku. Nie chinskiego nie znam ale przeciez sprzedawca moze zna angielski. Wchodze do srodka dosc ponurego pomieszczenia. W atle swiatlo zarowki oswietlaja koslawe stelarze uginajace sie pod ciezarem brudnych zakurzonych i pozolklych od starosci ksiazek. Chinczyk usmiecha sie grzecznie i robi lekki sklon glowa. Pytam czy moge poprzegladac jego zbiory. Yes of caurs. Odpowiada niezbyt wyraznym angielskim. Czego tu nie ma; ksiazki gazety czesci radzieckiego umundurowani, rozpoznaje po czerwonych gwiazdach, tekturowe pudla z medalami roznych armii i w nieznanych juz mi jezykach. Ale cos tam pod oknem wcisniete pod polke przypomina jakby polski tekst. Och jak ten papier juz kruchy zawilgly i liternictwo niezbyt juz czytelne. Ach to Wyborcza. O, ta pamietam. Coz takiego ona zawiera docieram do jej pierwszej strony z wineta. O czym wowczas pisano ? Olbrzymi artykul ponizej Jego tytul brzmi; "Polska dobrowolnie zrzeka sie suwerennosci na korzysc Unii Europejskiej. Sa gratulacje. Sa wypowiedzi owczesnych politykow. Oto co oni mowia; "...Anachronizmem dzis wydaje sie posiadanie przez jakis narod wlasnego panstwa na wlasnosc. Bardzo cieszymy sie z calkowitego przejecia tego landu przez UE" "Narod to nonsens. Jednostka nigdy dobrowolnie sie z nim nie identyfikowala. Dzis Ma ona szanse dobrowolnie sie unicestwic bo przeciez kazdy kiedys dokonyje wyboru i kazdy ma do niego prawo" "Ten swiat musi byc wolny od konkurencji i gdy ostatecznie doprowadzimy do jej zlikwidowania roznych jej zrodel, wowczas zwolnimy czlowieka z tak wyczerpujacej go odpowiedzialnosci. " Swiat Lema nauczyl mnie wiele. Ten swiat moze tez istniec bez czlowieka" c.d.n. Kielce forum Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grigow Re: Tak ogólnie i poważnie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 12:36 Ten człowiek się na forum marnuje. Powinien pisać książki. Np. "O tym kiedy będzie koniec świata i co go poprzedzi". Takie tytuły dobrze się sprzedają, szczególnie na jarmarkach w dzień targowy. Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacie Re: Co nam jeszcze pozostalo do likwidacji? 18.01.03, 19:42 Gość portalu: Nygus napisał(a): > No włśnie czy nam coś jeszcze pozostalo z instytucji regionalnych. > Myśle sobie myśle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. > A może wy mi pomożecie? > "POMOŻECIE??" chodzą słuchy, że nowa koncepcja kierownictwa Zelemru zakłada przeniesienie całego marketingu i dyrekcji do Warszawy czyli defakto przeniesienie siedziby do stolicu, w Rzeszowie pozostanie tylko produkcja!? Odpowiedz Link Zgłoś