Dodaj do ulubionych

Po centrum miasta nie da się chodzić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:08
Na deptakach bezkarnie jeżdżą sobie kierowcy bez identyfikatorów i zezwolen z
rejestracjami typu KT, RZE, RJA, RLS, prawie wjeżdżając w ludzi. Nie liczą
się z nikim a przez główny deptak nie da się przejść by nie ustępować
przynajmniej 4-5 samochodom. Jak długo władze miasta na pierwszym miejscu
będa stawiać kierowców a pieszych i spacerowiczów olewać. W normalnych
miastach, nawet w Sanoku i Przemyślu na deptaki po prostu nie można wjeżdżać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:10
      Nie wspomnę już o roznosicielach ulotek (1 na 10 metrów kw.) i bezczelnych
      ludzi zatrzymujących wszystkich i pytających o jakieś pierdoły.
      • Gość: autor Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:18
        masakra, nie wiem jak Ty dajesz radę tak żyć, musisz być bardzo twardy. Trzymam
        kciuki na okoliczność nastepnej przeprawy przez deptak
        • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:22
          To jest właśnie polityka Ferenca, najważniejsze żeby kierowcy mieli dobrze,
          reszta niech sobie radzi.
      • jetpilot1 Re: Po centrum miasta nie da się chodzić 13.09.06, 19:20
        ulotek brać nie musisz - "nie dziękuje" załatwia w uprzejmy sposób sprawe

a co do pytających wystarczy w ten sam sposób powiedzieć "przykro mie nie
        jestem stad"

...i iść dalej
        • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:21
          A co ich to obchodzi skąd jestem i kto dał im prawo do takiego zaczepiania
          ludzi?
          • Gość: res Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: 82.177.98.* 13.09.06, 19:40
            co do samochodów to racja to jest skandla zobaczcie jak ta kostka wyglada
            czarna juz jest nie mowiac ze sie zapada, co do ulotek to takie czasy, kazdy
            jakos walczy o klienta, wystarczy sie usmiechnac i podziekowac ....
            • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:42
              Skandalem jest też to że kierowcy nie mający na to pozwolenia wjeżdżają na 3-go
              Maja. Dziś taki burak z rejestracja RZE bez identyfikatora prawie rozjechał
              kobietę z wózkiem bo chciał chyba pokazać że jest najważniejszy.
              • Gość: MC Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 14.09.06, 01:29
                Trzeba bylo wykrecic z kom 997 i tyle...
            • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:37
              jak tak czytam co wypisujecie to mi sie niedobrze robi. Pomyślcie a co z ludzmi
              którzy mieszkają przy 3 go Maja , Kościuszki, czy Grunwaldzkiej , niekiedy są
              to osoby starsze do których trzeba podjechać samochodem, do których nieraz musi
              dojechać pogotowie, są tez zwykli mieszkańcy którzy tez jeżdżą samochodami i
              jakoś muszą dojechać, są też samochody dostawcze kóre muszą dowieźć towar do
              sklepów, dowieźć chlebuś żeby mieszczuchy miały świeży z rana. Natomiast jestem
              za tym by zmniejszyć ilość taksówek na Placu Farnym o tym to nikt nie wspomina,
              roi sie ich tam niepotrzebnie tyle, stojąc hałasują, klną i blokuja ruch.
              • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:40
                Zwykłemu mieszkancowi korona z głowy nie spadnie jak zaparkuje na Lisa-Kuli czy
                Zamkowej, ruszy tłustą dupę i przejdzie się 2 minuty Zamkową do banku.
              • Gość: Galerian Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: 84.38.160.* 14.09.06, 12:33
                prawda co piszesz ale można ustalić dowóz towaru np do godz. 10 rano, po za tym
                na 3 Maja slepów co sprzedają chlebuś jest oktrutnie mało a różnej maści
                samochodów cała masa i to całą dobę. Mieszkańcy mają prawo wygodnie dostać się
                do swoich domów jednak 90 proc. pojazdów na deptaku to szarżująca 50km/h ochrona
                i drobne cwaniaki mające gdzieś przepisy.
    • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:09
      Dla "Tadzia" najważniejsi są kierowcy i to pod nich robi się wszystko w tym
      mieście.
      • huskyman Re: Po centrum miasta nie da się chodzić 13.09.06, 23:33
        Ja przynajmniej mam inna technike od Ciebie drogi Rzeszowiaku. Jak ide 3Maja to staram sie nie omijać roznosicieli ulotek, biore wszystkie jakie daja. Pozniej kulturalnie wyrzucam do kosza. Mnie to nie zbawi, że wezme pare świstków a przynajmniej roznosiciel szybciej wyrobi swoja norme. Moze przynajmniej zabraknie ulotek jak bedziesz sie przechadzal i nikt nie będzie Ci musiał zawracać głowy!
        Co do tych samochodow jezdzacych po deptaku masz moj głos poparcia.
        Pozdrawiam
        • Gość: autor Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:47
          @Rzeszowiak
          byłeś kiedyś w jakims innym mieście w innym kraju?
          • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:15
            Przemyśl, Sanok, Toruń - zamknięte deptaki. Ale tam na pierwszym miejscu są
            ludzie a nie kierowcy jak w Rzeszowie.
    • Gość: Rzeszowiak2 Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:40
      --------------------------------------------------------------------------------
      jak tak czytam co wypisujecie to mi sie niedobrze robi. Pomyślcie a co z ludzmi
      którzy mieszkają przy 3 go Maja , Kościuszki, czy Grunwaldzkiej , niekiedy są
      to osoby starsze do których trzeba podjechać samochodem, do których nieraz musi
      dojechać pogotowie, są tez zwykli mieszkańcy którzy tez jeżdżą samochodami i
      jakoś muszą dojechać, są też samochody dostawcze kóre muszą dowieźć towar do
      sklepów, dowieźć chlebuś żeby mieszczuchy miały świeży z rana. Natomiast jestem
      za tym by zmniejszyć ilość taksówek na Placu Farnym o tym to nikt nie wspomina,
      roi sie ich tam niepotrzebnie tyle, stojąc hałasują, klną i blokuja ruch.
    • Gość: Rzeszowiak Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 12:44
      Gazeto, zrób coś z tym! Chcemy prawdziwego deptaka w centrum Rzeszowa.
      • Gość: Stary Re: Po centrum miasta nie da się chodzić IP: *.nat.rsk.pl 16.09.06, 22:45
        Popieram. Niech wreszcie prezydent zdecyduje czy to ma byc ulica spacerowa, czy
        normalna dla pojazdów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka