Dodaj do ulubionych

Omijajcie Media Markt

IP: *.prawo.uni.wroc.pl 23.11.06, 16:16
Niedawno kupiłem w MM laptopa który - uwaga - zepsół się po 3
uruchomieniach.Sprzęt był dość drogi jak na moje możliwości finansowe,
kosztował ok 4000zl, więc oczekiwałem czegoś solidniejszego. Panowie
w sklepie próbowali wmowić mi, że komputer musiał mi upaść na podłogę. Później
stwierdzili, że musze zapłacić za naprawę 300zl. Po długich walkach (5
wycieczek do MM) i groźbie w postaci UOKiK powiadomili mnie telefocznie, że
sprzęt zostanie wymienniony. Gdy przyjechałem odebrać laptopa okazało się, że
sprzętu nie ma! W końcu zdecydowali się, że dostane pieniądze z powrotem.

Wiem ,że nie jestem pierwszym, który został oszukany w ten sposób dlatego
ostrzegam innych, którzy zamierzają tam coś kupić - MM to miejsce w ktorym
bezpiecznie można kupić tylko baterie do budzika.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cool_kid Re: Omijajcie Media Markt 23.11.06, 16:21
      To normalka - kupiłem dwie rzeczy w MM i żadna nie wytrzymała dłużej niż
      miesiąc, ten sklep to syf. Nigdy nic tam nie kupię.
      • Gość: autor Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:31
        hmmm
        to są jeszcze tacy, co wierzą w dobrą jakość rupieci z supermarketów?
        buahahahaha

jaki sklep taki produkt: kurczaki z tesco, komputery z mm, meble z ikea,
        narzędzia z castoramy...
        • Gość: fan ikea Re: Omijajcie Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:33
          a czego sie czepiasz mebli z ikea - dobre , funkcjonalne , nowoczesne, jak dla
          mnie ciekawe rozwiazania ... ze czasem drogie ? jak chce zaplacic drogo to
          moja sprawa chyba nie ?

a co do laptoka to chyba byl wydany jako nowy na gwaracji czyz nie wiec ci
          laski nie robia zadnej
    • Gość: gosc Re: Omijajcie Media Markt IP: 82.177.97.* 23.11.06, 16:38
      drobnice moglbym tam kupic, ale sprzet komputerowy to tylko w sklepach komputerowych
      • Gość: ds16 Media Markt ? Tylko dla idiotów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:16
        dokładnie baterie do aparatu z promocji, nic więcej!

spoko niebawem znowu sie wsioki będą ustawiać na całe noce, a potem przegryzać
        kraty i tratować się w pogoni za jakimiś kamerkami z odrzutu za jedyne 999
        pln...
    • jetpilot1 Re: Omijajcie Media Markt 23.11.06, 18:56
      kupiłem w media markt telewizor - chodzi już 2,5 roku
      • Gość: gosc Re: Omijajcie Media Markt IP: 82.177.97.* 23.11.06, 19:03
        ps. pamietaj!:
        "-Wszyscy mówią ze amerykańska telewizja jest dużo lepsza,
        ale ta którą oglądam od trzech godzin się nie zmienia.
        -Te dwie strzałki zmieniają kanały."
      • Gość: Frenchman Re: Omijajcie Media Markt IP: 84.38.160.* 23.11.06, 22:07
        A ja w MM jakieś trzy latka temu na otwarciu zakupiłem kuchenkę do zabudowy
        Bosch i do dziś działa bez zarzutu... i szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem
        jaka mogłaby być różnica między kuchenką Bosch kupioną w MM a na przykład taką
        samą kupioną w Awansie, Euro RTV czy innym sklepie...
      • huskyman Re: Omijajcie Media Markt 23.11.06, 22:12
        Ja kupilem dwie myszki do kompa i juz sie poszly dymac ;)))
        • Gość: xyz dymanie huskymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:16
          huskyman napisał:

> Ja kupilem dwie myszki do kompa i juz sie poszly dymac ;)))

Czy huskyman dołaczył do myszek ??? :)))
    • Gość: znawca Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:10
      Musicie coś sobie uświadomić, do tego kraju sprowadza się rzeczy drugiej
      kategori.Obserwuje to zjawisko od wielu, wielu lat.Tak mi się jakoś
      poszczęściło że mogłem wyjeżdzać za granicę i stamtąd (takie były czasy)
      przywoziłem sprzęty AGD,RTV,samochód, ubrania i w zasadzie wszystko inne... i
      cóż? ano to że do dziś posiadam co niektóre wymienione i nie narzekam, poprostu
      wszystko działa i pewnie jeszcze długo działać bedzie.Ktoś powie że mam farta
      albo "kiedyś było lepsze" nic z tych rzeczy, tu na rynek jak to nazywam
      polskich rumunów sprowadza się caly chłam nie sprzedany gdzieś po drodze i stąd
      nasze kłopoty z tym dziadostwem!
      • Gość: niekupujący Re: Omijajcie Media Markt IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 23.11.06, 22:41
        Hehe, a ja mam kumpla w MM który tam sprzedaje. I odradza mi kupowanie w tym
        sklepie...
        • wytrwala Re: Omijajcie Media Markt 23.11.06, 23:54
          z tym, ze do Polski sprowadzane sa gorsze produkty, nie sprzedane za granica to
          prawda... pewnie nie dotyczy to wszystkiego ale na pewno wiekszosci towarow.
          Osoby, ktore mialy kontakt z ,,tymi samymi" produktami za granica i w Polsce sa
          wrecz o tym przekonane. Dotyczy to np proszkow do prania (np niemiecki Vizir
          lepiej pachnie, dluzej pachnie, lepiej wypiera plamy itp niz jego polski
          dziadowski odpowiednik, wyprodukowany adekwatnie do polskich zarobkow, polskich
          standardow spol), roznice ogolnie w kosmetykach, ciuchach (do nas przychodza
          jakies niesprzedane resztki, brzydsze rzeczy) no i sami piszecie ze w sprzetach
          elektr. tez. Ciekawe czy to z prawem zgodne.
          • Gość: Godden Re: Omijajcie Media Markt IP: *.nat.rsk.pl 24.11.06, 09:03
            Cos ten apel nie poskutkowal. Mieszkam na NM i z okna mam m.in. widok na
            parking przy MM. Jakas promocja pewnie dzis jest, bo pospulstwo od wczesnych
            godzina rannych oblega sklep. Dra pudla, pudelka bez opamietania. No do
            cholery, chyba wszyscy nie wydaja kasy, na zasadzie robienia kosztow, bo zliza
            sie koniec miesiaca ;)
            • Gość: plik Re: Omijajcie Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:08
              Kupiłem wieże SONY chodzi pół roku i jest na razie ok.
              • Gość: Medicine man Re: Omijajcie Media Markt IP: *.prawo.uni.wroc.pl 24.11.06, 12:09
                Chodzi mi raczej o poziom obsługi, chociaż doskonale wiedzą, że część sprzętu
                jest uszkodzona. Laptop, owszem był na gwarancji, ale nie obejmuje ona szkód
                powstałych przez niewłaściwe obchodzenie sie ze sprzętem - i to właśnie
                próbowali mi wmówić panowie z obsługi klienta.
                Pamiętam też, że w kolejce za mną stało małżeństwo, które kupiło kino domowe
                składające się z niepasujących do siebie części; MM twierdziło, że tak ma
                widocznie być...

Pozdrawiam
                p.s.
                jeśli znacie jakieś tanie, godne polecenia sklepy, w których mógłbym kupić
                laptopa to podajcie jakieś namiary.
                • Gość: Szamil Re: Omijajcie Media Markt IP: *.intertele.pl 24.11.06, 15:12
                  Jedna z osób napisała: czym różni się sprzęt Sony w MM od tego w innych
                  sklepach. Odpowiadam niczym. Kilku baranów jak zwykle pisze, że Media Markt
                  jest beznadziejny, że w Graffice nic nie ma i w ogóle to Rzeszów to pustynia
                  sklepowa. Pustynia w porónaniu z Krakowem czy Warszawą to na pewno jest ale nie
                  róbmy z np. Media Markt kichy. Wydaje mi się, że Ci którzy tak narzekają non
                  stop to pewnie nie stać ich nawet na paczke draży kokosowych, a mają najwięcej
                  do powiedzenia.
                  • Gość: autor Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:13
                    ależ kupuj, drogi krezusie, w MM,
                    i kurczaki w tesco, itd. Przecież to niczym się nie różni. Jak mawiał jeden
                    debil: oregano to oregano. Co za różnica skąd.
                    • Gość: szoper Re: Omijajcie Media Markt IP: *.dnet.pl 26.11.06, 22:07
                      oj tu bym sie mół pokłocić :D najlepsze są hasła "no co Ty mleko z tesco na
                      pewno nie jest takie samo jak łaciate, bo laciate jest oryginalne"
                • Gość: Ted Re: Omijajcie Media Markt IP: *.ostnet.pl 27.11.06, 09:13
                  Witam i sluze pomoca w znalezieniu laptopa i innych gadzetow elektronicznych,
                  posiadam NOWE Toshib'y i IBM'y na gwarancji sprowadzone z USA, najnowsze
                  procesory z podwojnym rdzeniem itd. Jesli ktos jest zainteresowany prosze o
                  kontakt email: angoba91@hotmail.com. tam podam telefon i reszte informacji.
                  Ogladnij, sprawdz a nie bedziesz zawiedziony, sprzet sprawdzony i dziala
                  rewelacyjnie. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • cool_kid Re: Omijajcie Media Markt 25.11.06, 13:08
              Tez przechodziłem w pobliżu, tradycyjnie najazd 3 literowych rejestracji i
              zagrożenie na drogach. Dziś jeden dupek na chama wpieprzył się przed autobus -
              szkoda że kierowca zahamował.
        • Gość: er Re: Omijajcie Media Markt IP: 62.93.41.* 27.11.06, 20:57
          e
      • cool_kid Re: Omijajcie Media Markt 25.11.06, 13:07
        Kiedyś prezes Nestle w wywiadzie stwierdził że do krajów typu Polska, Bułgaria
        eksportują kawę drugiej kategorii, bo wg nich Polacy i tak nie mają pojęcia o
        prawdziwej kawie.
    • lola1231 media markt -dramat 25.11.06, 10:13
      nie mialam okazji kupować wiele rzeczy w MM - ale wiem,że już więcej nei będe
      korzystać z ofert tego sklpu. nawet nie chodzi mi o jakość zakupionych
      produktów - bo ta akurat jest w zasadzie dobra -ale o jakość obsługi klienta.
      popsuł mi się sprzęcik, który był na gwarancji - odniosłam go do MM - i od
      miesiąca czekam na jego zwrot... obsługa w MM nie potrafi zadzwonić do
      producemnta i dopytać co się dzieje. mam ciągłe informacej ze sprzęt jest w
      naprawie- ale co sie stało ile ona potrwa tego nie wiem i nikt tam nie jest w
      stanie mi powiedzieć. pofatygowałąm się osobiście, pan z obsługi potulnie
      zadzwonil do producenta zadał szalenie szczególowe pytanie -> co się dzieje ze
      sprzetam, pokiwał głową słysząc odpowiedz w słuchawce, szybko odłożył ją poczym
      powtórzył mi ze sprzęt jest w naprawie -matko moja święta! toż tego bym się nie
      spodziewała! prędzej gromu z jasnego nieba i powtórnego potopu na tej ziemii
      niz tego ze sprzęt oddany do serwisu jest w naprawie!!! gdyby nie to,że było
      dość dużo ludzi to bym mu kazała dzwonić jeszcze raz i zadać jeszcze kilka
      pytań, a jak nei to sama bym pogadała z serwisantami - ale skoro czekali inni
      na swoją kolej odpuściłam i weszłam prywatnie w kontkt z serwisantem -
      oczywiście w dniu kiedy wysłałąm maila otrzymałąm zwrotną odpowiedz z prośbą o
      podanie numeru przesyłki i zapewnienie o szybkim wyjaśnieniu problemu +
      bezpośredni nr telefonu. tego państwo z MM nie potrafili zrobić. ciekawe czy
      będą potrafili mi podać numer przesyłki którą sami nadawali.... reasumując
      amatorszczyzna MM w najgorszym wydaniu. "niemoc twórcza" na całej linii. zero
      walki o klienta. szkoda tam nawet iść. ja w każym razie napewno już tam więcej
      nie pójdę.
    • Gość: fircyk Re: Omijajcie Media Markt IP: *.ae.krakow.pl 25.11.06, 11:43
      przeciez sama reklama mowi za siebie Media Markt nie dla IDIOTOW ja zawsze
      dodaje IDIOCI do media markt- na zakupy
    • Gość: pio Re: Omijajcie Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:46
      Ja 3 razy wymieniałem antenę telewizyjną i było bez problemowo.
      • Gość: szoper Re: Omijajcie Media Markt IP: *.dnet.pl 25.11.06, 16:17
        pierd****** ludzie, stereotyp o badziewiach z marketu, czesto mozna kupic tam
        dobre rzeczy, jak cos jest kiepskie to widać to i nikt nie kaze tego kupwoac a
        jak ktoa jest naiwny, kupi i mu sie zepsuje ot jego pech, a bajka o robakach w
        kurczakach z tesco po prostu mnie smieszy.
        • Gość: autor Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:46
          sugerujesz, że sanepid miał omamy badając kurczaki z tesco?
          smacznego i dużo zdrowia
    • Gość: seba Re: Omijajcie Media Markt IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 25.11.06, 17:42
      macie dostęp do internetu i w MM kupujecie??? Przecież wystarczy wejść na
      www.ceneo.pl czy www.skapiec.pl i odszukać najlepszą cenę i solidny sklep.
      Naprawdę można zaoszczędzić sporo kasy, nawet w stosunku do rzeczy z "promocji"
      w MM. Ale jak to mówią reklamy Media Markt sklep dla idiotów.
    • Gość: Guest Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:51
      U tych popaprańców w MM to moim zdaniem nawet zakup baterii do budzika jest
      niepewną inwestycją. Tam nawet ładnych ekspedientek nie zatrudniają...
      przynajmniej u nas jakoś nie bardzo jest na kim oko zawiesić :)
    • Gość: ? Re: Omijajcie Media Markt IP: 62.93.41.* 26.11.06, 18:28
      ?
    • baciarek Re: Omijajcie Media Markt 26.11.06, 18:58
      Ja to wogóle się dziwie, że ktoś tam idzie po komputer. Czekać na łaske trzeba
      3 godziny aż cie ktoś obsłuży bo jest jeden gość na 20 klientów a ten akurat
      oprowadza po półkach jakichś osłów co skladali kompa za 1500 zetów i dobierali
      drukarke za 120 zł.
      Wszystko ok ale wybieranie koloru obudowy przez pół godziny i koloru drukarki
      żeby pasował do obudowy to szczyt . A reszta stała i się gotowała ze złości i z
      gorąca.
      Jest tyle sklepów komputerowych, że szok a te barany jeszcze nie wiedzą że MM
      jest najdrożej w województwie - nawet OPTIMUS ma taniej.
      • Gość: szoper Re: Omijajcie Media Markt IP: *.dnet.pl 26.11.06, 22:04
        jeśli chodzi o sprzet komputerowy to kupuje w vobisie, ale z drugiej strony
        przestańcie sie czepiać MM, jak ktos nie chce nie kupuje. A co do kurczakow z
        TESCO to autor jestes w sanepidzie zeby tak twierdzic? a moja znajoma znalazła
        szczura w shake'u z Mc donalds'a! Ludzie wierzcie mi, przeciez nie macie podstaw
        zeby mi nie wierzyć :>
        • Gość: autor Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:50
          poproszę:

www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1421324
          www.pip.gov.pl/html/pl/doc/07080610_05.pdf
          mst_www.sggw.pl/artykuly/falserzejedzenia.htm
          www.halat.pl/article.php?fs=miody.html
          • Gość: Tedi Re: Omijajcie Media Markt IP: *.ostnet.pl 27.11.06, 09:16
            Witam i sluze pomoca w znalezieniu laptopa i innych gadzetow elektronicznych,
            posiadam NOWE Toshib'y i IBM'y na gwarancji sprowadzone z USA, najnowsze
            procesory z podwojnym rdzeniem itd. Jesli ktos jest zainteresowany prosze o
            kontakt email: angoba91@hotmail.com. tam podam telefon i reszte informacji.
            Ogladnij, sprawdz a nie bedziesz zawiedziony, sprzet sprawdzony i dziala
            rewelacyjnie. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• manna4 Re: Omijajcie Media Markt 27.11.06, 21:03
      nie jestem idiotką, nie kupuję w Media Markt
      • borowik1 Re: Omijajcie Media Markt 28.11.06, 16:03
        nie rozumiem niby dlaczego sprzet w MM mialby byc gorszy niż taki sam w innym
        sklepie? że niby w media markt po nocach psują ten sprzęt?
        • Gość: autor Re: Omijajcie Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:08
          i właśnie dla Ciebie przeznaczony jest ten sklep
    • borowik1 Re: Omijajcie Media Markt 28.11.06, 21:07
      przydład na korzyść media markt: dzis w gazetce jest fajna kamerka samsung -
      nagrywająca na DVD, zoom x33 - cena 1299, a na stronie producenta cena 1800, w
      najtanszym sklepie internetowym ok 1500 plus dostawa.
      Więc proponuje mniej skrajnych poglądów
    • Gość: nie idiotka Re: Omijajcie Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 08:26
      Kupiłam przez internet nowiutki,oryginalnie zapakowany, z 2-letnią gwarancją
      telewizor LCD za 5700 zł z przesyłką, który w Media Markt kosztuje 7999
      zł.Znalazłam go przez ceneo.pl. Polecam. Nie dajcie się naciągać. Idźcie do
      Media, wyszukajcie konkretny model i sprawdźcie cenę w internecie.Szkoda kasy.
      Pozdrawiam
      • borowik1 Re: Omijajcie Media Markt 02.12.06, 19:50
        faktem jest że wiekszość produktów które są w mm, ale i innych sklepach można
        kupić znacznie taniej w internecie. Ale są przypadki kiedy oni dają dobrą cenę.
        No ale zupełnie nie rozumiem argumentów że dany produkt w mm jest uszkodzony
        czy zepsuty a w innym sklepie dobry.
    • edico Re: Omijajcie Media Markt 02.12.06, 20:02
      Takiego samego i sprawnego laptopa mogłeś kupić w innych firmach w cenie ok. 1/3
      niższej. Ale cóż, reklama robi swoje - "tylko wariaci nie kupują w Media Markt" :))
      • Gość: spr in Re: Omijajcie Media Markt IP: *.range86-143.btcentralplus.com 02.12.06, 22:37
        Niemcy szydza z nas a my i tak bedziemy kupowac w ich supermarketach bo tanio i
        towar znakomicie rozreklamowany.
        • mateusz.maciejczyk Re: Omijajcie Media Markt 02.12.06, 23:24
          Z tym, że rozreklamowany to się zgodzę. Ale tanio?! :> W innych sklepach np.
          komputerowych jest znacznie taniej a i części lepsze (nie z odzysku ;)).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka