Dodaj do ulubionych

Choróbsko!!!!!!!!!!

IP: *.* 11.10.02, 15:48
Dziewczyny czy w ostatnim czasie wasze pociechy nie miały problemu z przewodem pokarmowym? Chodzimi o jakiś wirus np. rota - zapalenie jelit i żołądka???????????? Mama Kuby i Maksa
Obserwuj wątek
    • Gość: agacz2905 Re: Choróbsko!!!!!!!!!! IP: *.* 11.10.02, 18:09
      Szymek miał, było to połączenie "trzydniówki" (bardzo wysoka gorączka, bite 5 dni), sporadycznych wymiotów (niewielkie jak na jego możliwości) i koszmarnie luźnych, cuchnących stolców (5-6 na dobę) dziecko płakało, nic nie jadło i nie chciało pić (poiłam niestety siłą :( ) Po 5 dniach takiego stanu rzeczy zgodnie z proroctwem pediatry pojawiła się wysypka kończąca gorączkę. Obłędne kupy towarzyszyły nam jeszcze przez parę dni, smecta nic tu nie dawała, Szymek dostał jakiś syrop, bodajże Nifuroksazyd. Obecnie dziecię zakończyło rekonwalescencję, odkarmione i nawet nieco przytyło. Dużo zdrowia życzę i pozdrawiam. Acha, jestem pewna, że był to jakiś ohydny wirus.Agnieszka
      • Gość: Anna72 Re: Choróbsko!!!!!!!!!! IP: *.* 11.10.02, 18:28
        Kamil jakieś 2 tygodnie temu wymiotował całą noc i na pewno nie było to z jedzenia.Dostał smectę, saltoral i jakieś czopki na powstrzymanie wymiotów. Kilka dni potem jak już mysleliśmy, że jest po wszystkim przez jeden dzień robił paskudne, rzadkie i smierdzące kupy i miał temperaturę. Nie wiem, czy to możliwe, żeby tak chorował na raty? Pozdrawiam. Anka.
        • Gość: agawa Re: Choróbsko!!!!!!!!!! IP: *.* 12.10.02, 13:34
          Dzięki dziewczyny za informacje!!! Kuba z niedzieli na poniedzialek zaczął wymiotować, niemożliwe, że z jedzenia bo pilnuje tego jak oka w głowie! Bylismy u lekarza, ale nic nie stwierdził, zapisał smekte, gastrolit i lacidofil, który uprzednio sama podałam. Na szczęście tylko na tym się skończyło! POnad rok temu mieliśmy mniej szczęścia i wylądowaliśmy w szpitalu! Tez podobne objawy jak waszych pociech, tylko na tyle silne, że orgazizm się odwodnił! Choć poiłam na siłe! W szpitalu wtedy dzieci było mnóstwo z tym samym schorzeniem. Dlatego zapytałam, bo jestem ciekawa czy aktywność tego wirusa się rozpoczęła - najaktywniejszy wiosna i jesień! POZDRAWIAM AGA
    • Gość: agawa Re: Choróbsko!!!!!!!!!! IP: *.* 12.10.02, 13:44
      Zapomniałam dodać, że sama wtedy też to złapałam i przeszłam bardzo ciężko! Dlatego boje się tego potwornie! Narazie- AGA! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka