Gość: klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:45 dobra nazwa i marka to polowa sukcesu, a jak sie komus nie pdoba to nie musi korzystac z tego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starski Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 14.12.06, 20:49 Ta cala komisja jezykowa moze zna sie na XiX wiecznym jezyku polskim ale nie na wspolczesnej polszczyznie. Juz przeciez od czasow Boya uprawnione jest uzywanie slowa "dupa".Jesli kogos to oburza to trudno. Mnie tez wiele rzeczy (o wiele bardziej powaznych niz "duperele") oburza- np. Giertych i Lepper w Rzadzie- ale musze z tym zyc.Zaklamanie i hipokryzja - i nie widac nadzieji, ze bedzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alco Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.dnet.pl 15.12.06, 02:41 w Krakowie jest na Floriańskiej pub "Pod złotą pipą". Zamknąć w cholerę a właściciela zamknąc do więzienia na 25 lat Ot co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 15.12.06, 03:01 no i jeszcze Mickiewicz nalezy zakazac za "zlotego kutasa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Grzyb Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.dyn.optonline.net 23.12.06, 01:38 To juz Hrabia Fredro, OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arw Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.devs.futuro.pl 15.12.06, 11:14 racja, też miałem o tym wspomnieć...a co jak co żaden językoznawca sie nie czepia że kojarzy sie to ze "świadczeniem usług seksualnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.if.uj.edu.pl 15.12.06, 16:44 Paranoja, szanowni profesorowie nie zajmują się wulgaryzacją języka polityki, brakiem umiejętności wysławiania ludzi mających nas reprezentować, ale przeszkadza im nazwa baru czy sklepu. Nie podoba się im, to niech do nich nie wchodzą. To samo dotyczy rzucających się księży. Niech się zajmą pilnowaniem jakie rządzący, jakiejkolwiek strony, łamią podstwowe nakazy chrzęscijaństwa Nie cudzołóż, nie kradnij, nie zabijaj, nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 09:44 NA STOS! NA STOS! przecież Floriańską to dzieci przechodzą, narażone na oglądanie takich bezeceństw!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg idiotów Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.aster.pl 17.12.06, 21:15 Gość portalu: alco napisał(a): > w Krakowie jest na Floriańskiej pub "Pod złotą pipą". > Zamknąć w cholerę a właściciela zamknąc do więzienia na 25 lat > Ot co!!! W tym wypadku sprawa jest jasna. Pipa to urządzenie do nalewania piwa. A zamknąc powinni raczej ciebie, w szpitalu psychiatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 22:30 przecież to był sarkazm!! chyba, przynajmniej ja to tak odczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.icpnet.pl 18.12.06, 10:16 Gość portalu: wróg idiotów napisał(a): > W tym wypadku sprawa jest jasna. Pipa to urządzenie do nalewania piwa. > A zamknąc powinni raczej ciebie, w szpitalu psychiatrycznym Wróg idiotów sam sie okazał nic nie rozumiejacym idiotą. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróg Wrogów Stary -dałeś po cycach!:-) IP: 151.92.176.* 18.12.06, 10:18 Zawsze jesteś taki poważny Wrogu Idiotów? Nie zauważyłeś w komentowanej wypowiedzi oczywistej, bijącej w oczy, ironii?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geralt A borsuk siedzi... IP: 87.254.78.* 16.12.06, 13:37 NIestety cimnogród jest wszechpotężny i nic sie juz chyba nia da z tym zrobić((( Smutno mi sie robi na myśl co teraz zakażą.Może scen seksualnych w książkach i ostrych dialogów w filmach.Nie ma co i trzeba to jasno powiedzieć jestemy narodem hipokrytów i niedouczonych imbecyli((. Pozdrawiam wszystkich wolnych myślicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Pipka i duperele pod ostrzałem... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.12.06, 06:41 Czy ow prof. Markowski to moze z PiS-suaru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pipka i duperele pod ostrzałem... IP: *.icpnet.pl 18.12.06, 10:19 A mnie się Markowski jednoznacznie kojarzy i to negatywnie. Markowski - miłosnik marków. To homoseksualne i zbereźne określenie. Zakazać uzywania tego bezecnego Nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kalia9 Re: Pipka i duperele pod ostrzałem 17.12.06, 15:34 dlaczego pipka ma być brzydkim słowem!przecież określa tak ładny obiekt:) a tak poważnie to już zwykłe czepianie się i hipokryzja! codziennie.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: 212.160.172.* 15.12.06, 03:55 Tak tak, najlepiej nic nie zabraniać i niech będą kluby np. "Tu się wyruchasz", "Różowa pipka" "Długi kutasik"itp. W końcu demokracja pozwala na wszystko, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:03 To świadczy o zacofaniu tamtejszej społeczności. Chociaż z drugiej strony właściciele tych lokali mogą dziękować - TAKIEJ REKLAMY SWOICH LOKALI JAKĄ MAJĄ, JESZCZE ZA DARMO, MOŻE POZAZDROŚCIĆ KONKURENCJA!Ludzie będą teraz odwiedzać te lokale po artykule "GW" i mogę się założyć, że podwoją się zyski dla właścicieli tych lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Znam gościa który na nazwisko ma Pipa. 15.12.06, 17:52 Radan Języka Polskiego powinna mu zabronić żyć. Bo obraża to o.o. franciszkanina. Zo za porąbany kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.adsl.alicedsl.de 16.12.06, 11:43 w tej chwili chetnie bym to miejsce odwiedzil, ale niestety mieszkam zbyt daleko(prosze sie nie czepiac ogonkow, bo zainstalowanie angielskiej klawiatury kosztowalo mnie duzo zachodu i walki z dzialem informatycznym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:29 A właściwie dlaczego nie? Ja bym do żadnego z tych trzech nie wszedł (gdyby się tak nazywały), ale nie przeszkadzałoby mi że miejsce takie funkcjonuje i ktos inny sie tam pojawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetor A dlaczego nie? IP: 217.116.98.* 15.12.06, 14:50 A nie przeszkadzają Wam, hipokryci WIELKIE świecące neony SEX SHOP, PEEP SHOW i inne takie? To jest OK? A jak człowiek sobie wymysli nazwe, która tylko zboczonemu ksiedzu kojarzy sie z cipka, to sie zaraz na niego świetoszki rzucają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrot.myslowy Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: 150.254.85.* 15.12.06, 17:19 sprawdz w słowniku słowo: "kontekst" (trudne słowo) a potem zabieraj głos, a gdy już postanowisz tak uczynić, to sprawdz czy swoją wypowiedzią nie osmieszasz sie, a przykłady wybrane przez ciebie czy aby na pewno sa własciwie dobrane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amfiarz Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:19 A nie rozumiesz, że to są słowa które W TAMTYM REGIONIE znaczą coś innego? Pipka=fajka, napisano to w tym artykule. A że wsiokom z wawy to sie kojarzy, to tylko świadczy o ich prymitywności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myniu "Kutasy jak kity" Adam Mickiewicz IP: *.ostnet.pl 15.12.06, 08:57 To z Pana Tadeusza. Usunąć to dzieło z listy lektur. Na co czekają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eww Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:42 Z pipy leje się piwo, to tak samo jakby komuś kojarzyła się rakieta do tenisa z lotami kosmicznymi. Duperele - fajna nazwa i na pewno nikogo nie sprowadzi na złą drogę. Bardziej obawiałabym się przygodnego nawet przeklinania w zaciszu domowym. Nie przesadzajcie, codziennie jest wiele poważnych rzeczy i problemów których trzeba się obawiać. Fajny marketing. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaszek Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.82.cyberpab.pl 15.12.06, 10:32 Podejrzewam, że sprawa z "Pipką" to też dzieło Pana Lotycza. Jest w Radzie Parafialnej w Kościele w którym jest też O. Albin Sroka. Pożalił się księdzu w imieniu zatroskanych obywateli i poprosił o wsparcie, bo już sprawą z Duperelami się ośmieszył wczesniej i nie chciał wyjść na zboczeńca i erotomana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:00 ;) dajcie spokoj, skopo bar pipka ma swoich amatorów i są chcacy kupowac duperele, to niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
at_work A ja na to: SRAM (świetna przerzutka) 15.12.06, 11:02 Pipka, nie? A "fujarka", to niby ładniej? Ale co, na to poradzić skoro nawet znana posłanka (dziwne słowo, też się kojarzy) Samoobrony zmieniła nazwsko, bo się źle kojarzyło. Myślę jednak, że to na nic się nie zdało, bo ciągle się się kojarzy z tym samym, tylko teraz to brzmi lepper, uups, sorki, literówka, "leppiej". _ Posłanko! Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Pipka i duperele pod ostrzałem 15.12.06, 11:03 usunąć nazwę Duperele! ..i dać nazwę "Pierdółki" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:23 Ciekawe dla czego językoznawcy nie zajmą się polszcyzną reporterów telewizyjnych w szcególności sposobem akcentowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: init.d pipka się źle kojarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:34 Pan Profesor niewątpliwie woli mickiewiczowskie kutasy u pasa. cóż, ja rozumiem, homoseksualizm nie jest zły... ale obsesyjna wrogość wobec pipek też nie jest dobra. W końcu nawet Pan Profesor wyszedł z pipki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnuva Re: pipka się źle kojarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:21 jeny dzieki za ten post :D ale sie usmialam :D Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet Re: Pipka i duperele pod ostrzałem 15.12.06, 11:38 W Krakowie na Floryanskiej jest BAr Pod Złotą Pipą, nazwa autorstwa Leszka MAzana. i co? I jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freud1 Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:47 Panu profesorowi Markowskiemu "Pipka kojarzy się jednoznacznie negatywnie." :) Wyrazy szczerego współczucia, profesorze.... radzimy zapisać się na wizytę do seksuologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEZ Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:59 Może z języka polskiego usunąć pojęcia abstrachuje lub szachuje i zastąpić ten ostatni formą " ciszej panowie " Ale w tym kraju jest fajowo ... ta głupota jest niesamowita. Niesamowite jest też to, że nikt nie jest w stanie przewidzieć co oszołomy jeszcze wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin abstrachuje?? a co to takiego? IP: *.chello.pl 15.12.06, 14:34 Owszem, istnieje słowo abstrahuje, ale to już do teorii o kojarzeniu się z organami niezbyt pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kukurukuku Re: abstrachuje?? a co to takiego? 15.12.06, 22:27 a to było inaczej 'nieporachuje'='nie teraz panowie' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: abstrachuje?? a co to takiego? IP: *.adsl.alicedsl.de 16.12.06, 11:47 po prostu the best, ale sie usmialem Odpowiedz Link Zgłoś
evivalarte Re: abstrachuje?? a co to takiego? 16.12.06, 12:05 Jak się nie kojarzy? W czasach pogadanek i uświadamiania ludu pracującego w kierunku przejściowych trudności ze sznurkiem do snopowiązałek znana była opowieść, gdy prelegent z Warszawy, bez przerwy wtrącał "ja tu towarzysze abstrachuję od.." itd. W końcu jeden słuchacz drugiego trąca i pyta - "Ale co to znaczy?", na co zapytany odpowiedział: "No, to drugie, to my, tylko co to to "ABSTRA-" znaczy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopi Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:02 A w Krakowie na Floriańskiej jest lokal "Pod Złotą Pipą". I co? Też będą oburzeni?? A ja tak profesora Markowskiego podziwiałem... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz to przeciez nie sa wulgaryzmy! 15.12.06, 12:38 jak sie komus nie podoba nazwa, to niech nie chodzi do tego baru i sklepu i juz.. ale skoro ten bar juz tyle lat prosperuje, to nie wiem, w czym problem... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Co na to p. Wincenty Pipka??? 15.12.06, 12:48 którego serdecznie pozdrawiam, kto nie wie odsyłam do PR1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.speed.planet.nl 15.12.06, 13:01 "W Jarosławiu "pipka" wzburzyła mieszkańców, a najbardziej franciszkanina o. Albina Srokę" - glodnemu chleb na mysli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.catv.net.pl 17.12.06, 20:19 A mnie się Sroka jakoś tak kojarzy... z rozkroka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient2 Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.12.06, 13:02 No cóż. Można tylko pożałować panów profesorów bo oni dla gazet zawsze są oburzeni i kulturalni ale o marketingu i humorze lepiej z nimi nie gadać. Pozdrawiam właściciela baru, i na pewno niedługo zajrzę na rybkę. Odpowiedz Link Zgłoś
plustom Osram , Pajero 15.12.06, 13:14 "A żarówki Osram nie powinny? - pyta retorycznie pan Jan." A Mitsubishi Pajero w Hiszpanii, gdzie 'pajero' w lokalnym slangu to 'onanista'. Prezes firmy w ktorej kiedys pracowalem jezdzil Mitsubishi Pajero, no co jaka firma, jaki prezes takie auto. Odpowiedz Link Zgłoś
resetzrzut Pipka i duperele pod ostrzałem 15.12.06, 13:40 ten markowski to jakis pacan... zeby jezykoznawca nie pojmowal skad wziela sie nazwa 'pipka'... co on skonczyl wyzsze technikum szewskie w pruderiach dolnych? a w krakowie jest lokal "pod zlota pipa" czy jakos tak i to prawie przy samym rynku! NIKT sie jakos nie oburza?! mi to smierdzi jakimis starymi moherami ktore z nudow chca zbawiac swiat przed smiercia bo mysla ze zainkasuja kilka dodatkowych punktow u Boga. zalosny jest ten kraj w ktorym 15% ludzi zniewala cala reszte narodu :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.prz.rzeszow.pl 15.12.06, 14:05 www.pipa.com.pl/site/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:08 A co z krakowską restauracją "Pod Złotą Pipą" na ulicy Floriańskiej?? Też ją powinni zmienić z powodu językowego ignoranctwa?? A jeśli chodzi o duperele - to słowo pochodzi z języka francuskiego, od nazwiska autora krótkich utworów, przeniesione na drobne, nieważne rzeczy. Czego tu się czepiać, chyba własnej niewiedzy i braku obycia:/ Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf w Jarosławiu mają poczucie humoru 15.12.06, 14:17 przynajmniej tutaj mają poczucie humoru i kult tradycji :) tu znalazłem fajny prezent świąteczny www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.nsm.pl 15.12.06, 14:20 Jezeli komus sie zle kojarzy pipka to ma problem i powinien udac sie do seksuologo,chyba ze mozlwe jest dopuszczenie wersji iz jest poprostu Gayem zo w tym przypadku jest mozliwe.ja przeciwko pipkom jak i cipka nic nie mam wrecz jestem koneserem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.tcz.vectranet.pl 15.12.06, 14:29 Posłuchajcie puryści kto niekiedy zapowiada w I Programie Polskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Pipka i duperele pod ostrzałem IP: *.crowley.pl 15.12.06, 15:19 Profesorze Markowski, na litosc boska, nie osmieszaj sie pan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SROQ Markowski docencie to ty nie masz charakteru IP: *.mofnet.gov.pl 15.12.06, 15:22 Ż A Ł O S N E !!! JAK WSZYSCY PROFESOROWIE U WŁADZY :-) Odpowiedz Link Zgłoś