Gość: dr Łapa IP: *.116.227.183.strzyzow227.tnp.pl 11.01.07, 19:34 Ale niech wczesniej zapłacą za studia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1 Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:46 skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awq Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:54 w pelni popieram lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyłapówkarz Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: 217.96.23.* 11.01.07, 20:17 Szramik powinien być wystrzelony w kosmos, ignorant, zróbmy go ministrem zdrowia i zobaczymy co dokarze, wielkie g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idka Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:41 To już jest szok. We łbach im sie poprzewracało. Lekarze w naszym kraju żyją naprawdę nieźle w porównaniu do innych ludzi. Zarabiają po kilka tysięcy. "Pracują" na kilku etatach, gdzie na jednym kończą pracę o 13, a na drugim już od 11 pracują. Oszukują jak się da. Kształcą się za pieniądze podatników, wyjeżdżają za granicę, bo krzywdą są im zarobki po 5 tysięcy i więcej (na 2 -3 etatach i dyżury). A my z mężem wspólnie nie mamy nawet 3 tysięcy (oboje z wyższym wykształceniem). W końcu ktoś powinien zabrać się za całe to towarzystwo. Jak chce jechać za granicę, niech zwraca koszty kształcenia. I to powinno dotyczyć każdej grupy zawodowej. Tak jest w wielu innych krajach. Dzięki temu wychodzą na swoje. A u nas jak zwykle bajzel. Wykształcenie zdobędzie za darmo, ale swoją wiedzę przekazuje już na zachodzie odpłatnie (uczciwie, a w kraju oszukuje). To się w głowie nie mieści. To jest możliwe tylko w Polsce. Ale dopóki będziemy obserwować szopki w wydaniu naszych polityków, dopóty będzie przyzwolenie na kłamstwa, machlojki, nieuczciwość i ignorancję. Potrzeba lat żeby zmienić naszą mentalność i myślenie wielu Polaków. Ale czas z tym skończyć. Przede wszystkim to rodzice powinni zacząć uczyć uczciwości w domach, a nauczyciele w szkołach. I oczywiście księża powinni pokazać wreszcie swoje dobre oblicze. Jednego próbują uczyć, a drugie robią. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:54 Sytuacja w placówkach służby zdrowia pogarsza się z miesiąca na miesiąc. Jeśli rząd nie pedejmie działam, to braknie lekarzy w szpitalach. Lekarzy nie da sie zaimportowac do Polski. Kazdy lekarz bez względu na wiek, znajdzie prace w kazdym kraju Uni Europejskiej. Juz brakuje specjalistów w budownictwie, jutro będzie to samo w slużbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek 11.01.07, 23:05 jesteś tego pewien? naprawdę uważasz że każdy lekarz znajdzie pracę za granicą? śmieszna naiwności, niektórych nie dopuszczą do nierasowych piesków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.07, 23:33 Małostkowe to, co napisałaś. I co z tego, że skończyłaś wyższe studia i zarabiasz wraz z mężem 3000? Akurat lekarze i prawnicy zarabiaja dużo na całym świecie i tak powinno być też u nas. Ale polska zawiść i piekiełko w postaci maluczkich nie zauważa, że ci którzy zarabiaja godnie tyraja od świtu do nocy, po pracy w szpitalu/przychodni mają prywatne praktyki. Co zazdroscisz, że nie mozesz w swoim zawodzie dorobić? Najwieksza nagonka jest na nauczycieli i lekarzy. Bo jedni mogą dorobic korepetycjami a drudzy w prywatnych gabinetach. A wszyscy mysla, że polega to na siedzeniu i łapaniu much:) Taki lekarz, który zarabia tyle, co piszesz to siedzi cały dzien poza domem. A Ty z mężem jak? Pewnie o 18 w ciepłym domku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:34 Ilu tych nauczycieli dorabia? Niewielu. A ci co dorabiają to czy aby na korepetycjach zarabiają takie kokosy jak lekarze? Niestety nie. Lekarz niejednokrotnie za 10 minut wizyty biezrze od 50 - 150 zł. A nauczyciel za 45 - 60 minut tylko 20 - 50 zł. Nie porównuj więc nauczyciela i lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 16:54 I bardzo dobrze, że lekarz bierze za tę wizytę tyle skoro uda mu sie postawić diagnozę. Dlaczego mam nie porównywać? Sama jestem nauczycielką, ale wyżej cenie umiejetnosci lekarza. Zdziwiony/a? Kiedy miałam kłopoty z kolanem oprócz tego lekarza ortopedy poszłam jeszcze na konsultacje do innego, prywatnie. I za 5 minut wizyty zapłaciłam 60 zł ,ale lekarz poznał sie i postawił własciwą diagnozę. Moim zdaniem zarobił uczciwie te 60 zł za 5 minut. Bo wykorzystał wiedze, na której zdobycie poswięcił kiedyś, kiedyś duuużo czasu i wysiłku. Rozumiesz? Za mistrzostwo sie placi, choc uwazam że to państwo z naszych podatków powinno solidniej opłacać lekarzy. Kilka lat temu chirurg- stomatolog uratował mi korzeń zęba i tez uwazam, że 200 zł to były grosze za tak skomplikowany zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 15:18 Gość portalu: Idka napisał(a): > Zarabiają po kilka > tysięcy. "Pracują" na kilku etatach, gdzie na jednym kończą pracę o 13, a na > drugim już od 11 pracują. Oszukują jak się da. Kształcą się za pieniądze > podatników, wyjeżdżają za granicę, bo krzywdą są im zarobki po 5 tysięcy i > więcej (na 2 -3 etatach i dyżury). A my z mężem wspólnie nie mamy nawet 3 > tysięcy (oboje z wyższym wykształceniem). Mam propozycję: napisz, ile według Ciebie powinien zarabiać netto ("na rękę") lekarz specjalista z kilkunastoletnim stażem? Oczywiście na jednym etacie, bez dyżurów- zapewniam Cię, że większość lekarzy marzy o takiej sytuacji, żeby pracować w jednym miejscu i być w domu codziennie najpóźniej o 17. Dla ułatwienia dodam, że robotnik budowlany może w tej chwili zarobić (jeśli chce pracować) od 2 do 4 tys. zł miesięcznie. Operator koparki na budowie autostrady zarabia ok. 7- 8 tys. Tak, ja wiem że w PRL-u robotnik zarabiał więcej ol lekarza, sędziego czy nauczyciela. Uważasz, że tak powinno być w normalnym europejskim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcio Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.ostdsl.pl 12.01.07, 17:31 Te mondralo - operator koparki 8 tys ale ze swoją koparką i paliwem oszołomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 17:40 Liczba wpisów przekroczyła 20. Skończyły się argumenty, a zaczęły inwektywy. Standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: 212.182.107.* 21.01.07, 16:32 > To już jest szok. We łbach im sie poprzewracało. Lekarze w naszym kraju żyją > naprawdę nieźle w porównaniu do innych ludzi. Zarabiają po kilka > tysięcy. "Pracują" na kilku etatach, gdzie na jednym kończą pracę o 13, a na > drugim już od 11 pracują. Oszukują jak się da. Kształcą się za pieniądze > podatników, wyjeżdżają za granicę, bo krzywdą są im zarobki po 5 tysięcy i > więcej (na 2 -3 etatach i dyżury). A my z mężem wspólnie nie mamy nawet 3 > tysięcy (oboje z wyższym wykształceniem). Gadasz głupstwa,ja pracuję na kilku etatach,ale jak kończę pracę w szpitalu o 15 to zaczynam w prywatnej przychodni o 16,wiec nie wygaduj farmazonów,że pracuje się na dwóch etatch w jednym czasie,NFZ zaraz by wykrył takie nieprawidłowości. Powiedz mi za jakie pieniądze podatników się kształcą lekarze,ja się wykształciełem za swoje,mojej nauki,czasu poswieconego na kształcenie nikt mi nie zwróci.Nie mówiąc o zdrowiu.Przez 20 lat pracy za mizerne wynagrodzenie spłaciłem się już dawno swemu krajowi i społeczeństwu.A to,że lekarza wyjeżdżają to ich prawo.Nikt nie ma prawa nikogo w tym kraju zatrzymywać,to nie Korea Północna.Skoro w Polsce nie dba sie o elity tak jak w krajach Europejskich to strata Polski,jeszcze trochę i wszyscy się o tym przekonają.Panuje przekonanie jeszcze z komuny,że wszystkim po równo.Robotnik nie machnie ręka jak mu się dobrze nie zapłaci,to widać już w budownictwie-brak chętnych do pracy,wolą tyrać na zachodzie. Wielu lekarzy z Niemiec pracuje w Anglii i Skandynawii i nikt im tego nie wypomina,jest swobodny przepływ siły roboczej w krajach unii,to też trzeba wiedzeic.> W końcu ktoś powinien zabrać się za całe to towarzystwo. Jak chce jechać za > granicę, niech zwraca koszty kształcenia. I to powinno dotyczyć każdej grupy zawodowej/ Też możecie z mężem emigrować,nikt Was nie zatrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
olias no i plus łapówki jak dotychczas? 11.01.07, 23:02 8 tyś zł? czy aby nie przesadzacie? co do płatnego urlopu na naukę to też chyba spadliście z księżyca. I nie opowiadajcie głupot jakoby jesteście jedyną grupą zawodową która się dokształca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcio W zamian wypowiedzenia IP: *.ostdsl.pl 12.01.07, 08:17 Tak lekarzom w głowach się powywracało - Państwo dyrektorzy szpitali wręczcie im wypowiedzenia i rachunki za studia a na koniec kubeł zimnej wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:58 Pan Szramik to zwykły awanturnik i geszefciarz.Wielkie słowa i fura pieniędzy i reklama telewizyjna -to dążenie tego pana.Z zakładu pracy wydoić mozliwie jak najwięcej minimalnym nakładem pracy,natomiast pacjentki odsyła wyłącznie do prywatnej praktyki -biznes to biznes.To człowiek traktujący pacjenta jako sztukę iźródło zysku.Zero etyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.prz.rzeszow.pl 12.01.07, 09:56 Podwyżek i owszem, ale też całkowitej odpowiedzialności za wykonywane operacje i zabiegi - bez "operacja się udała tylko pacjent nie wytrzymał"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:50 Połowa pieniedzy dla służby zdrowia idzie na hipohondrykow którzy koniecznie muszą pod względem medycznym udokumentowany mieć każdy dzień życia. Pozwoli im to jak twierdzą spokojnie umierać . Dla normalnych ludzi pieniąków zaś brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 12:04 A czy inni płącą za studia? Dlaczego płacić mieliby lekarze? Powtarzasz komunistyczną propagandę z czasów Gomułki, wtedy jeszcze mówili partyjni prominenci, że lekarzom można mało płacić, bo mogą sobie dorobić. Zazdrościsz lekarzom, że pracują w kilku miejscach- a wiesz co to znaczy praca od rana do wieczora i jeszcze 7 czy 8 nieprzespanych nocy na miesiąc? To dlaczego nie zostałeś lekarzem, jeżeli twierdzisz, że mają tak dobrze? A może po prostu nie jesteś w stanie ukończyć trudnych studiów i jakaś popołudniowa "sołtysówka" gdzie za naukę się płaci i wymaga (wyrozumiałości przy egzaminach) to szczyt Twoich możliwości więc dlatego zawiść Cię tak trzepie? Na całym świecie lekarze to jedna z najlepiej zarabiających grup zawodowych. U nas tacy jak Ty twierdzą, że mają zarabiać jak chłop od łopaty i być na każde wezwanie w dzień i w nocy. To jest właśnie komunistyczna mentalność- to nam zostało w spadku po PRL-u i szkodzi bardziej niż jacyś prawdziwi czy fikcyjni agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:43 A właśnie wszyscy opuszczający kraj po studiach powinni za nie zapłacić. Tak jest w większości krajów europejskich. Kończysz studia i pracujesz w swoim kraju. A jak nie to się za nie płaci. I to się powinno tyczyć każdej grupy zawodowej: lekarzy, nauczycilei, budowlańców, informatyków..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koperta Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:49 a my chorzy po 600 zl na m-c hahaha. Nic tylko zapłakac nad losem chorych. Mam sobie tez kupic wieniec? Niczym nie poskromione chciejstwo naszych doktorów i te koperty na boku! No kto nie dal!! Ech......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 13:15 Najlepiej zacząć od siebie a nie czepiać sie lekarzy. Tak,po morderczych studiach maja zarabiać 800 zł, być na kazde gwizdniecie. I oczywiscie jak w przypadku nauczycieli pojawi sie słowo wytrych :powołanie. Z tymi łapówkami przeginacie sami dając. Ja nie dałam nigdy łapówki i tak zawsze byłam potraktowana dobrze. 2 lata temu miałam problemy z kolanem i chociaz był koniec roku i limity dla szpitali wyczerpane, dostałam skierowanie na operacje. Do dobrej dermatolog kolejki i zapisy z wyprzedzeniem, ale... po rozmowie z rejestratorką udało mi sie wskoczyć miedzy pacjentami i zostałam przyjęta. Bez łapówki, za darmo, bo ma umowę z NFZ. To ze ktos zarabia 600 zł nie znaczy, ze lekarz ma tyle zarabiac. Faktyczne komunistyczne , denne podejście. A juz lekarz -specjalista to powinien zarabiać moim zdaniem krocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Lekarz też człowiek i ma takie same prawa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:11 Lekarz też człowiek i ma takie nsame prawa do wypoczynku i zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 14:58 Gość portalu: anna napisał(a): > A juz lekarz -specjalista to powinien zarabiać moim zdaniem krocie. Warto jeszcze zauważyć, że w cywilizowanych krajach 80% tych pacjentów, którzy u nas chodzą do specjalistów - leczy lekarz rodzinny. Wizyta u specjalisty jest wyjątkiem a nie regułą, a terminy i tak są nieraz kilkumiesięczne. Specjalista się ceni, nie przyjmuje tak jak w Polsce 40 osób dziennie, ale kilka. Ma wtedy więcej czasu dla każdego ale ten jego czas jest cenny. U nas każdy kto ma nadciśnienie pcha się do kardiologa, cukrzycę- diabetologa, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcio Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.ostdsl.pl 12.01.07, 15:56 A dlaczego tak jest ? Odpowiedz prosta - bo lekarze rodzinni to z reguły nieudacznicy po studiach za tatusia kasę i nic nie potrafią.Przepissują recepty pytając - co Pani jest na co Pan jest chory , - co przepisać itd. I ci napewno za granicą nie mają szans a u nas po osiem tysiaków się zachciewa niedobrze się robi.Strajkującym wypowiedzenia i wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 16:02 A Ty co potrafisz? Pochwal się. Polska zawiść, zazdrosć i krytykanctwo w czystej postaci. Plus powielanie stereotypowych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 16:13 Gość portalu: romcio napisał(a): > A dlaczego tak jest ? > Odpowiedz prosta - bo lekarze rodzinni to z reguły nieudacznicy po studiach za > tatusia kasę i nic nie potrafią.Przepissują recepty pytając - co Pani jest na > co Pan jest chory , - co przepisać itd. A skąd to wiesz? Bo tak naprawdę jest inaczej. Jest wielu pacjentów, którzy wchodząc do lekarza rodzinnego mówią od progu: "Proszę mi przepisać to i to bo mnie leczy specjalista." A czy te wypowiedzenia, o których piszesz dałbyś również górnikom, którzy lada dzień przyjadą do Warszawy ze swoimi śrubami i łomami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.07, 16:44 Ta nagonka na lekarzy jest doprawdy irytująca. Jak w każdym zawodzie są lepsi i gorsi. Doskonali i fatalni. Ktos powyżej niezle napisał, że tak naprawde czasem trudno doczekac sie na wizytę, bo kolejki okupują hipochondrycy.Inna historia to pogotowie i wizyty tam ludzi ze zwykłym katarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest mniej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:59 Jeśli jest tak dobrze w służbie zdrowia lekarzom, to dlaczego jest ich w Polsce coraz mniej. Mniej jest studentow na studiach medycznych, wiecej młodych wyjezdza do Uni robic specjalizacje. Jak nie nastapią systemowe zmiany i realne plany reformy to za kilka lat zacznie sie likwidacja szpitali ze wzgledu na brak kadry medycznej. Ten proces postepuje i nic nie wskazuje aby nastapił trend odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest mniej IP: *.rzeszow.mm.pl 13.01.07, 21:14 I będzie tak jak w jakiejs Wenezueli(koleżanka mieszkała tam przez rok i opowiadała jak wyglada tamtejsza słuzba zdrowia) lub wręcz Trzecim Świecie. Przecietny człowiek nie bedzie miał dostepu do dosć zaawansowanej opieki medycznej za darmo. Teraz mimo wszystko tak jest. Rozpuszczeni komunizmem wymagamy czasem cudów i nie doceniamy pracy niektórych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.nat.rsk.pl 12.01.07, 17:52 tak powinno być we wszystkich zawodach,a pensje kapitalistyczne ma tylko banda przy sterach władzy a nam zostawili nadal socjalizm w portfelach po 16 latach przemian,jest podobnie jak w Iraku za Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:05 A ja jestem za tym, żeby zarabiali nawet po 10 tyś. Ale: za łapówę od pacjenta lub akwizytora - 200 000 kary vat i kasy fiskalne dla prywatnych gabinetów obowiązek rzetelnego podnoszenia kwalifikacji ( a nie pseudo-konferencje za kasę producentów leków - czyli wczasy) zero prywaty w ośrodkach publicznych - kara jw. pełna odpowiedzialność za skutki leczenia i pracujemy 365 / rok - podczas świąt choroby nie zwalniają I jeszcze jedno. Zastanówcie się ludzie, co wy tu wypisujecie. To, że wam mało płacą, nie znaczy, że inni nie mogą więcej zarabiać. Chyba chodzi o to, żebyśmy wszyscy więcej zarabiali. Bo zadowolonych, to chyba jest niewielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re:Praca w jednym miejscu, wybór...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:37 Praca w jednym miejscu, za takie pieniadze, zeby nie pracowali w kilku miejscach. Lekarz powinien sie skupić na jednej pracy, dochody takie zeby nie nie liczyl na prezenty. Łapowki, czy tzw dowody wdzieczniości powinny być wplacane na fundusz płac w placowce zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekarze chcą nie tylko podwyżek IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.07, 18:46 po co jak ludzie dadzą II pensję Odpowiedz Link Zgłoś