Dodaj do ulubionych

gdzie na studia

IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.07, 18:54
gdzie warto studiować
Obserwuj wątek
    • Gość: akondo Re: gdzie na studia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 19:38
      Nie doradzam żadnej uczelni w Rzeszowie. Dzis w dobie globalizmu trzeba być
      obywatelem Europy i Swiata - a takiego przygotowania żaden kierunek studiów w
      Rzeszowie Ci nie da !!!! Szkoda czasu - trzeba iść na dobrą krajową , państwową
      uczelnię / nie prywatną !!!!/ - wtedy wszystkie drzwi są otwarte !!!!
      • Gość: aaa Re: gdzie na studia IP: 81.219.30.* 20.01.07, 22:18
        lotnictwo na prz - jak skonczysz to robote znajdziesz i to jaka...
    • Gość: krzyś Re: gdzie na studia IP: 195.189.142.* 21.01.07, 10:39
      ja zrobiłem licencjat na wsiiz a studia uzupełniające na uniwersytecie wrocławskim. studia skonczylem 3 lata temu, zacząłem dobrą pracę i teraz stać mnie na wiekszośc rzeczy o kt?rych inni mogą tylko pomarzyć
    • Gość: mk Re: gdzie na studia IP: *.pool.access.hc.th.virtelco.com 21.01.07, 11:11
      krzys: tak po jakosci twojej wypowiedzi widac ze skonczyles wsiz szkoda ze za
      pieniadze nie mozesz sobie kupic nieco rozumu,

anakondo: nie zgadzam sie z toba, nie wiem jak jest na innych uczelniach (sam
      skonczylem prz a to jedyna uczelnia w polsce co ksztalci np pilotow i jest na
      wysokim poziomie dydaktycznym) ale duzo zalezy od nas samych, mozemy studiowac
      na najlepszej uczelnic i byc zerem albo nie miec pozniej szczescia,
      wedlug jednego z raportow obecnie nie ma sensu sudiowania pedagokiki i
      marketingu gdyz rynek jest nasycony i nie ma pracy, rowniez po innych kierunkach
      pedagokicznych trudno jest znalesc prace a i placa jest kiepska bez wzgledu na
      tu czy to jest URz czy UJ,
      wedlug mnie najwieksze zapotrzebowanie jest teraz na iznynierow (mechanikow np
      lotnictwo:), budowlancow, elektotechnikow) praca od zaraz za dobre pieniadze i
      mozliwosc pracy w zawodzie za granica, rowniez oplaca sie studiowac jezyki
      • Gość: Jacek Re: gdzie na studia IP: 84.38.160.* 21.01.07, 19:16
        Przed wyborem, warto pojechać i zapoznać się z uczelnią, biblioteką, czytelnią,
        warunkami zamieszkania w miasteczku akademickim, kosztami wynajmu domu,
        mieszkania, stancji.
        Znam dobrze UMCS, KUL i UW - te polecam, mają również dobre kontakty z
        pozostałymi uczenlniami. KUL ma świetne kontakty zagraniczne - mnóstwo
        sympozjów międzynarodowych na uczelni i możliwości wyjazdu na takowe do innych
        krajów. Miasteczka akademickie tętnią życiem. Każdy student znajdzie coś dla
        siebie i poszerzy swoje zainteresowania nie tylko z wybranej dziedziny - dzięki
        czemu można rozpocząć kilka kierunków.. (dla ambitnych).
        Jeżeli masz wybrany już kierunek idź na wydział, wejdź na wykład - nikt Cię nie
        wygoni z niego. Odwiedź czytelnię (nie studiowałem na KULu, lecz ich czytelnia
        spełniała wszystkie moje wymogi - tam jest klimat... ech) i sprawdź zasób
        literatury z Twojego kierunku (zajrzyj też do miejsckiej biblioteki).
        Odwiedź kluby studenckie - zobacz kalendarz imprez - jak jest bogaty to znaczy,
        że jest wielu ludzi z pasjami - przy nich można się rozwijać.. - Chatka Żaka w
        Lublinie - kiedyś w szkole średniej w ogóle nie wiedziałem co ta nazwa znaczy i
        co tam się dzieje, ale mocno intrygowała sama nazwa.. Nie wiem co dzisiaj się
        tam dzieje, ale kiedyś zaglądałem tam każdego prawie dnia po zajęciach by
        znaleźć ciekawą imprezę, wystawę, warsztaty, kino, czy koncert - i nigdy nie
        wyszedłem zawiedziony (a nieopodal kino Bajka - miało też świetny repertuar).
        Natomiast na KUL chodziłem dla zaspokojenia własnych ciekawości - były ciekawe
        panele, wykłady, koncerty (Jarek Śmietana - do dziś pamiętam jak tak po prostu
        wyszedł na scenę na auli JPII (wspaniała!) i siadł na stołu i nagle nastąpiła
        eksplozja dźwięków...) - aha i kiedyś na stołówce KULu mogłem zjeść darmową
        zupę..:) - jak zbierałem kasę na płytę, lub książkę, to warto było skorzystać z
        tej zupy...:)
        Możesz odwiedzić miasteczka akademickie - wejdź do akademika i spytaj o
        warunki (może trafisz na kogoś kto Ci pokaże akademik... - jak nie nie poddawaj
        się - takie to jest życie studenta, że musi o wszystko starać się SAM...).
        Przywiązałem się do Lublina - jako miasta studentów i mam do niego sentyment,
        natomiast mile też wspominam Uniwersytet Warszawski, choć moja pani profesor
        miała zbyt wygórowane wymagania do mnie.. ale przytoczę ciekawą hostorię tutaj:
        Otóż kiedy studiowałem na UWarszawskim - dojeżdżałem do Wawy z Lublina
        (wynajmowałem tam stancję - pewnego dnia w Lublinie kupiłem u antykwariusza
        książkę mojej pani profesor - była z roku około 1960 - i miała na drugiej
        stronie miłą dedykację dla profesora z UMCSu, który niestety w owym czasie
        zmarł (antykwariusz wyprzedawał zasoby jego biblioteki). Po namyśle zawiozłem
        tą książkę do mojej pani profesor (UW) - łza zakręciła się jej w oku - gdy ją
        zobaczyła odczytując swoją dedykację.. pozostawiłem jej tą książkę - koniecznie
        chciała ją odzyskać..
        Ot wzięło mnie na wspominki..
        Nie wiem jaki poziom reprezentuje URzeszowski - jednak mam niemiłe wspomnienia
        z egzaminów mojej żony, która po zadaniu pytań przez komisję odmówiła
        odpowiedzi komisji rezygnując ze studiowania na owym uniwerku (nie z powodu
        niewiedzy na zadane pytanie, lecz na klimat panjujący w komisji - żenada..) -
        śmieszne było to że wprawiła swoją oficjalną rezygnacją w takie osłupienie
        komisję, że prosili ją by jednak pozostała na egzaminie i pozwoliła się
        przeegzaminować (półśpiący egzaminator nagle się obudził..:).
        Oczywiście historii z egazminów nie brakuje na żadnym uniwerku..
        Życzę rozwagi, bo zasmakować prawdziwych studiów można niestety nie na każdej
        uczelni..
        Powodzenia!
    • Gość: gosc Re: gdzie na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:56
      8-9 lutego odbędą się targi edukacyjne na politechnice
      • Gość: rze Re: gdzie na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:20
        zalezy co cie intersuje :X jakie kierunki ? Prawo > Urz .
        jest pare dobrych kierunkow , wsiz jest uczelnia mało renomowana i lepiej sie
        tam nie wybierac . chyba ze chcesz imprezowac to Wsiz :X

a takie gadanie ze KRakow krakowa to miedzy bajki sobie włozyc ... co roku
        studenci Prawa Urz wypadaja o wiele lepiej od tych z UJ , a rok temu
        najlepszym studentem prawa był student z Urz .

pozdro
        • Gość: BA Re: gdzie na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:25
          Na URz jest prawo? PAKa go nie zamknęła?
          • Gość: BA Re: gdzie na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:29
            Sorki za spam. Sprawdziłm na stronie PAKi. Jest pozytywna ocena prawa na URz z
            2005. Niemniej prawo na UJocie jest o niebo lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka