Dodaj do ulubionych

Budżet Rzeszowa przyjęty

IP: *.166.unknown.vectranet.pl 30.01.07, 19:43
ale głupi ten Feren.c
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:44
      budzet nie jest zly duzo w nim pieniedzy na inwestycjie ale jednej brak tzn
      przygotowanie duzych dzialek dla inwestrow!!
      • Gość: pfl patrz: poszerzenie Rzeszowa IP: *.mtnet.com.pl 30.01.07, 20:10
        Jak mają byc działki - jak pisuary nie zgodziły się na poszerzenie granic
        miasta !!! ważniejsze są fobie prime ministra niż gospodarka i cała reszta :-)
        • Gość: xyz Re: patrz: poszerzenie Rzeszowa IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.07, 21:40
          Obserwuję"dokonania" radnych rzeszowskiej prawicy .To jest
          normalny skandal ,żeby sprzeciwiać się inwestycjom w mieście. Jakas nowa paniusia
          nazywa budowę zaniedbanych przez dziesięciolecia dróg asfaltowniem. Tylko Wam
          o to chodzi żeby nic nie robić .Dopiero wtedy byłyby powody żeby w Ferenca "bić".
          Był juz taki jeden "mądrala" , który oficjalnie mówił /wtedy przegłosowano przebu-
          dowę ul.Cieplińskiego/ ,że nie wolno dopóścić do widocznych oznak pracy Ferenca.
          Kadencja kiedyś się skończy, a Wy za działanie przeciwko mieszkańcom miasta
          przejdziecie w niebyt tak jak wasi poprzednicy.
    • doktor_borsuk Budżet Rzeszowa przyjęty 30.01.07, 20:10
      czy ktos wie, po co chca przebudowywac sikorskiego? juz im od tego asfaltowania
      kompletnie odnilo? nie ma wazniejszych inwestycji w miescie? 23mln przeznaczyc
      na droge wyjazdowa z miasta i to w kierunku, ze tak powiem malo chyba waznym.
      dodam, ze droga ta zdaje sie byc calkiem, calkiem.
      poza tym w artykule napisano, ze inwestycje maja stwarzac miejsca pracy. a
      najwieksze inwestycje w budzecie to poprawa jakosci wody, podrzedna droga i
      trasa podziemna. razem daja one prawie 50% miejskich inwestycji. moze sie
      czepaim, ale miesjsc pracy to one przysporza, ze hej:)

ps. a na park tylko 700tys. :(
      • Gość: ps Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:50
        W dobrym stanie ? chyba sobie kpisz, może i odcinek od skrzyżowania z
        łukasiewicza do wyjazdu jest w miare ok, ale od ronda do tego skrzyżowania jest
        fatalna, krzywa, na lewym pasie pełno dziur.

Od kiedy to miasto w inny sposób niż inwestycje w własne spółki może stworzyć
        miejsca pracy ? Bez dobrych dróg nie ma szans aby jakiś poważny inwestor
        przyjechał do Rzeszowa, na tego tak ważna jest autostrada i droga ekspesowa.

Z tego co pamietam to rząd nie dał nam kasy na projekt który zakładał stworzenie
        planu na jakie dziedziny powinno nastawić się miasto i co zmienić aby zachęcić
        inwestorów. Aktualnie nie mamy za dużo działek pod inwestycje, a blokowanie
        poszerzenia tylko nas opóźnia w możliwościach znalezienia nowych inwestorów.
        • doktor_borsuk Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 30.01.07, 22:14
          wiem w jakim jest stanie, bo codziennie tamtedy jezdze:) i mimo to, mimo tych
          dziur po wewnetrznej stronie jezdni uwazam, ze miasto powinno inaczej
          spozytkowac 15% tegoroczncych inwestycji niz na poprawienie dojazdu mieszkancom
          osiedla zimowit.

to, ze drogi wplywaja na sciagniecie inwestorow to rzecz pewna. ale chodzi
          glownie o dojazd do miasta z inncyh miast a nie wyrownianie nawierzchni na
          drodze prowadzacej donikad (z ekonomicznego punktu widzenia)
          chyba nie jestes na tyle naiwny, ze wierzysz, ze zalatanie dziur na
          sikorskiego skloni jakiegos inwestora do zainwestowania w rzeszowie:)

miejsca pracy tworzyc mozna posrednio, m.in. przygotowujuac tereny inwestycyjne.

a jesli miasto chce inwestowac w siec drogowa, to moi przedmowcy na tym forum
          wymienili kilka duzo wazniejszych (a obiecancyh juz dawno przez ferenca)
          inwestycji (m.in. poszerzenie wyzwolenia, polaczenie warszawskiej i
          okulickiego - w porownaniu z tymi rejonami sikorskiego to droga podmiejska bez
          wiekszego znaczenia

pozdrawiam

• Gość: Mieszkaniec Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 30.01.07, 22:22
            Ja bym chciał zapytać jakie inwestycje ściągnęły remonty Armii Krajowej,
            Powstańców Warszawy, Lisa-Kuli, Cieplińskiego, Dąbrowskiego, Wyzwolenia, Witosa
            itd. Gdyby budowano nowe drogi to można by mówić o ściąganiu ale nie wciskajcie
            kitu że nowy asfalt przyciągnie inwestorów.
          • Gość: ps Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:25
            Wiadomo że są też ważnejsze inwestycje droge jak np połaczenie rejtana z
            ciepłowniczą, ale zanim nastąpi ta inwestycja to trochę minie ponieważ cała
            biurokracja będzie trwać min ten cały rok, w takim poje.... kraju żyjemy :-/

Remont Sikorskiego był zapowiadany 2 lata temu, także widać ile trzeba czekać
            przez głupią biurokracje, a co do drogi do nikąd to patrząc na to że
            prawdopodobnie w przyszłym roku Ferenc będzie chciał przyłaczyć Matysówke, Biała
            i Budziwuj to raczej to nie będzie już droga wyjazdowa.

Pozdrawiam
      • Gość: MC Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 31.01.07, 01:26
        jak ta droga jest calkiem calkiem panie borsuk to ja radze sie wybrac do
        lekarza okulisty
        • doktor_borsuk Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 31.01.07, 13:10
          "doktorze borsuk" panie MC, "doktorze".. nalegam:D

u okulisty bylem. wzrok sokoli:)

a tak na serio.. nie twierdze, ze ta droga jest rowna jak stol, ale uwazam, ze
          23 mln mozna spozytkowac z wiekszym zyskiem dla ogolu. ta droga da sie
          bezpiecznie jezdzic (ostroznie), jakos nie przypominam sobie, zeby z powodu jej
          nawierzhcni byly tam jakies wypadki. a mysle, ze wazniejsze dla miasta jest
          budowa nowych polaczen komunikacyjnych(byla o nich mowa w tym watku), ktore
          poprawia cos w miescie, niz kosmetyka malo znaczacej ulicy. podkreslam, jestem
          mieszkancem tych terenow i jezdza nia codziennie:)
          sa w miescie miejsca, gdzie trzeba odstac w korku nawet i godzine, a mozna by to
          rozladowac poprzec kilka w miare prostych zabiegow. zamiast tego bedziemy miec
          nowa nawierzchnie na ul. sikorskiego. slowo klucz do tej zagadki: PRIORYTETY
          pozdrawiam
    • Gość: ambro Budżet - porażka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:16
      Rzucaja się w oczy zaniedbania dotczące łącznika
      Warszawskiej z Okulickiego (Ferenc o nim mówił
      juz w 2003), brak pieniędzy na wykup działek pod
      inwestorów, zatrzymanie budowy obwodnicy to skandal
      (jeśli nie dostali kasy z UE to za miejską należy
      zbudowac połączenie Załęża z Ciepłowniczą, teraz
      jest droga w stanie opłakanym.
      • Gość: fdg Re: Budżet - porażka. IP: *.pul.tke.pl 30.01.07, 23:17
        ciekawe co sam bys zrobil baranie z takim budzetem jak pisiory wszystko hamuja!
        • Gość: ambro Re: Budżet - porażka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 08:23
          W 4 RP wszystkiemu winna jest 3 RP, w Rzeszowie roku 2006-07 - Pisiory.
    • cool_kid Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 30.01.07, 20:22
      Budżet jest wg mnie dobry, mogli tylko trochę więcej kasy dać na budowę i
      modernizację parków. A zadłużenie mogłoby być nawet większe, Kraków ma 60% i
      jakoś dziala.
    • Gość: ja Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.dnet.pl 30.01.07, 21:01
      sam jestes głupi
      • Gość: ja Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.res.pl 30.01.07, 21:05
        proszę się pode mnie nie podszywać!!

ale fakt - głupi to on jest... mówią że to po kowalu =)
        • cool_kid Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 30.01.07, 21:08
          Dziwne że ty to piszesz. Chyba że to żart :)
          • Gość: ja Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.res.pl 30.01.07, 21:11
            spoko spoko - ja o zenku pisałem =)
        • Gość: ja Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.dnet.pl 30.01.07, 21:13
          ja sie pod nikogo nie podszywam ;p
          z reszta ja to ja, a nie ty ;p
          • Gość: ja Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.res.pl 30.01.07, 21:14
            nie.. to nie tak!!

ja to ja a ty to ty a nie na odwrót :P
            • Gość: Daniel Re: Budżet nie przeznaczył dla nowych terenów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:22
              W budzecie Rzeszowa nie ma pieniedzy na inwestycje w nowych terenach w
              Przybyszówce Połnocnej. Brak łacznika od Warszawskiej do skrzyzowania
              Okulickiego/Wyzwolenia, od lat jest jedynie w planie realizacji. Jest to chyba
              najwazniejsza inwestycja drogowa w Rzeszowie. Ważna jest tez budowa mostu
              północnego od ul. Rzecha do ul. Lubelskiej.
              • Gość: ja Re: Budżet nie przeznaczył dla nowych terenów... IP: *.res.pl 30.01.07, 21:27
                jakby jaśnie wielmożny szlachta z kolegami nie blokowali za wszelką cenę
                rozszerzenia Rzeszowa to podejrzewam że w budżecie znalazłyby się zapisy
                odnośnie nowo przyłączonych terenów.
    • Gość: moje_wloscia biedne to wszystko IP: 82.160.119.* 30.01.07, 21:23
      bez pieniedzy unijnych nic nie potrafia.

Sami nie potrafia zarobic pieniadze!
      • Gość: ja Re: biedne to wszystko IP: *.res.pl 30.01.07, 21:26
        od kiedy miasto jest przedsiębiorstwem komercyjnym że ma zarabiać pieniądze??
        jakieś nowe prawidła gospodarki obowiązują w IV RP??
        • Gość: moje_wloscia Re: biedne to wszystko IP: 82.160.119.* 30.01.07, 21:31
          pomysl deko!

Zarabia sie na niskich podatkach.

Lepsza gospodarka (poprzez niskie podatki) wiecej wplywow z tych podatkow
          (niskich podatkow).

Miasto (powiekszone miasto z terenami pod inwestycje) czerpie dochody z tych
          podatkow!

kapujesz?
          • Gość: ja Re: biedne to wszystko IP: *.res.pl 30.01.07, 21:36
            słownik jezyka polskiego: *
            zarabiać zob. zarobić.
            *
            zarobić — zarabiać
            1. «otrzymać zapłatę za wykonaną pracę; też: osiągnąć zysk z transakcji
            handlowej»
            2. zarabiać «pracować zarobkowo»
            3. pot. «zasłużyć na coś swoim postępowaniem»
            4. «naprawić uszkodzenie w dzianinie»
            5. «połączyć ze sobą składniki ciasta i zagnieść je»

czyli rozszerzając definicję słowa "zarabiać" wg twojej miary można również do
            "zarobku" zaliczyć uzyskane dofinansowanie unijne...

i proszę oświeć mnie jak to z tymi podatkami jest - to państwo czy samorządy są
            odpowiedzialne za większość podatków płaconych przez przedsiębiorców??
            • Gość: moje_wloscia Re: biedne to wszystko IP: 82.160.119.* 30.01.07, 21:52
              dzieki za gramatyke (chociaz niewiele ona ma wspolnego z tematem), rewanzuje
              sie ekonomia.

Zauwaz tytul-biedne to wszystko.

Za przyklad wezmy system usa. Polega on na :

1. Calkowitym oddzieleniu wladzy centralnej od terenowej
              Wladza terenowa pobiera wlasne podatki i calkowicie decyduje o sobie i
              swoich sprawach. Smieszny jest w tym kontekscie problem powiekszenia Rzeszowa,
              swiadczacy to totalnym Stalinizmie systemy i szczycie biurokracji.

2. Niskie podatki dla rzadu federalnego
              wladze terenowe pobieraja swoje podatki i z nich finansuja swoje potrzeby.
              Oblednym wydaje sie pomysl naszego VATu, jego wysokosc i biurokracja
              zarzadzajaca nim. Wielkosc VATu w skali krajowej jest rzedu 80 mld zl, koszty
              zarzadzania nim ok 30 mld zl. Szczyt niewydajnosci!!!

3. Centralny bankier w USA jest rowniez odpowiedzialny za rozwoj gospodarki.

I to, z trochu innymi szczegolami, napedza gospodarke!

tak, biedne to wszystko, biedny kraj, biedne wojewodztwa, biedne miasta i
              biedni ludzie.

• Gość: ja Re: biedne to wszystko IP: *.res.pl 30.01.07, 22:02
                a czy uważasz że ma to cokolwiek wspólnego z dyskusją odnośnie budżetu miasta
                uchwalonego według przepisów obowiązujących w Polsce?

a przy okazji polecam książkę "za grosze. jak pracować i (nie) przeżyć" Barbary
                Ehrenreich. Autorka dotarła do dokumentów rządowych USA z których wynika że w
                niektórych stanach ponad 30 % mieszkańców nie przeżyłaby gdyby nie pomoc
                społeczna - zarabiają poniżej minimum. Z tej książki można również się
                dowiedzieć ze w niektórych zawodach płaca minimalna w stanach balansuje w
                okolicach 2,40$ na godzinę, a pracodawcy bardzo często z tego korzystają.
                Naprawdę bardzo ciekawe studium gospodarki USA z punktu widzenia pracownika.
                • Gość: moje_wloscia Re: biedne to wszystko IP: 82.160.119.* 30.01.07, 22:07
                  zgadza sie, jest rowniez bieda w USA (i z tej biedy maja tysiace ochotnikow do
                  wojska, i Iraku!).

Prawda rowniez jest, ze my tam jedziemy, a nie oni tutaj (i warto sie jest
                  uczyc od bogatego!)

Prawda rowniez jest, ze wielkosc gospodarki USA jest ok $13 bilionow przy 300
                  milionach ludzi, dla porownania Europa jest ok $10,5 bil. przy ok 450 mil ludzi
                  • Gość: ja Re: biedne to wszystko IP: *.res.pl 30.01.07, 22:26
                    > zgadza sie, jest rowniez bieda w USA (i z tej biedy maja tysiace ochotnikow do
                    > wojska, i Iraku!).

niezupełnie - przez ostatnie dwa pobory władze amerykańskie znacznie złagodziły
                    przepisy dotyczące poborowych, tak że coraz więcej żołnierzy amerykańskich ma na
                    koncie wyroki za przestępstwa, w niektórych stanach pobory uzupełniano także
                    ochotnikami z więzień...

> Prawda rowniez jest, ze my tam jedziemy, a nie oni tutaj (i warto sie jest
                    > uczyc od bogatego!)

> Prawda rowniez jest, ze wielkosc gospodarki USA jest ok $13 bilionow przy 300
                    > milionach ludzi, dla porownania Europa jest ok $10,5 bil. przy ok 450 mil ludzi

jeździmy również do niemiec, UK, irlandii, grecji... jeździmy, ogólnie rzecz
                    biorąc wszędzie tam gdzie jest lepiej. że USA ma gospodarkę o wiele większą niż
                    Europa to fakt - w końcu zarobili porządnie na II wojnach światowych, a kasa
                    wydana na plan Marschalla zwróciła się im wielokrotnie. faktem jest natomiast
                    również to że w chwili obecnej amerykanie dostrzegają coraz więcej problemów
                    takich jak bezrobocie, zbytnia koncentracja kapitału (ok 80 % bogactwa w rękach
                    20 % ludności), problemy z podziałem wypracowanego dochodu - tam już nie jest
                    tak różowo jak było jeszcze kilka lat temu...

• Gość: moje_wloscia Re: biedne to wszystko IP: 82.160.119.* 30.01.07, 22:38
                      jeździmy również do niemiec, UK, irlandii, grecji... jeździmy, ogólnie rzecz
                      biorąc wszędzie tam gdzie jest lepiej. że USA ma gospodarkę o wiele większą niż
                      Europa to fakt - w końcu zarobili porządnie na II wojnach światowych, a kasa
                      wydana na plan Marschalla zwróciła się im wielokrotnie. faktem jest natomiast
                      również to że w chwili obecnej amerykanie dostrzegają coraz więcej problemów
                      takich jak bezrobocie, zbytnia koncentracja kapitału (ok 80 % bogactwa w rękach
                      20 % ludności), problemy z podziałem wypracowanego dochodu - tam już nie jest
                      tak różowo jak było jeszcze kilka lat temu...

ciekawe.

W samych latach 80tych usa dodalo do gospodarki usa gospodarke wielkosci
                      Niemiec zach.

Bezrobocie w usa jest rzedu 4.7%, Europy ponad 10%

kasa wydana na plan Marschalla zwróciła się im wielokrotnie.
                      ******************************************************************
                      zapomniales o wyzysku murzynow

tam już nie jest
                      > tak różowo jak było jeszcze kilka lat temu...
                      *********************************************************************
                      tak, zgadza sie, lata Clintona byly bezkonkurencyjne, okres dot com byl cudny,
                      powstalo kupe tysiecy nowych milionerow.

Ciekawe jest rowniez to, ze wiecej ludzi z Europy emigruje do USA niz odwrotnie

• Gość: ja Re: biedne to wszystko IP: *.res.pl 30.01.07, 23:06
                        dokładniej - na koniec 2006 roku w USA stopa bezrobocia wyniosła ok 4,5 %.

żeby ją porównać do poziomu europejskiego można dodać spokojnie 1 % ze względu
                        na różnice w metodologii badania.

ale weź pod uwagę ten artykuł:
                        www.cepr.net/publications/jobs_machine_10_05_2006.pdf
                        życzę miłej lektury
              • Gość: Prześmiewca Re: biedne to wszystko IP: *.centertel.pl 03.02.07, 22:35
                Panie "Moje włościa "może jednak napiszesz o powiększeniu Rzeszowa w oparciu o
                prawo polskie?.
        • Gość: mix Re: biedne to wszystko IP: 84.38.160.* 30.01.07, 21:36
          przebudowa sikorskiego za 23 mln to przesada!!! na co to komu wyjasdowa ulica
          na tyczyn... bez sensu....
          1. most polnocny
          2. lacznik wyzwolenia z warszawska
          3. poszezenie wyzwolenia na dlugosci lubelska skrzyzowanie z okulickiego
          • Gość: Janek Re: Most północny od Rzecha do Lubelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:22
            Most pólnocny od Rzecha do Lubelskiej, łącznik Okulickiego do Warszawskiej to
            chyba wazniejsze inwestycje niż ul. Sikorskiego, która nic nie zmieni, nie jest
            to droga strategiczne dla Rzeszowa. Może inwestorzy z ul. Rejtana sfinansuja ul.
            Sikorskiego. Czas najwyzszy aby biznesmen z Jaśla za budowy bez zezwolenia
            zrobil cos dla miasta. W ostatnich latach to miast remontuje drogi obok centrów
            handlowych/jagielońska,Slowackiego,Rejtana,Lisa Kuli/.
      • Gość: Rysiek Re: biedne to wszystko IP: *.pul.tke.pl 30.01.07, 23:18
        a ty ile zarobiles baranie za 2006 rok? puknij sie w glowe w gebie kazdy mocny
    • Gość: klient Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: 83.133.111.* 30.01.07, 21:50
      Oj prostaczkowie! trzeba Ferencowi doj*bać bo nie jest z PiSu. najpierw
      zablokowaliście poszerzenie Rzeszowa, później oskarżaliście o powiększanie
      budżetu. A jak zabrakło merytorycznych(?) argumentów to spuściliście swoje burki
      ze smyczy żeby chociaż po kostkach gryzły bo nie możecie się pogodzić z tym że
      pan Prezydent Ferenc jest przynajmniej o 10 klas wyżej od was wszystkich.
    • Gość: .. Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.eranet.pl 30.01.07, 21:58
      co z raportem mckinseya?
      • Gość: ukr Pfie A kiedy wybudujecie piękną Filharmonię ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:19
        Takie miasto. a objektów kulturalnychna odpowienio-europejskim poziomie - brak
      • Gość: ps Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:28
        jak to co ? nie dostaliśmy kasy z UE na ten projekt, może coś będą jeszcze
        kombinować (maja te 4 mln jeszcze niezagospodarowane), ale dzięki pisuarą nie
        będzie raportu.
        • Gość: karol Re: Przybyszówka nic nie ma z tego, ze jest w Rz/w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:36
          Miasto Rzeszow w budzecie nie przeznaczy wiele pieniedzy na inwestycje w
          Przybyszówce z wyjatkiem ul. Ustrzyckiej. Może w rezerwy budzetowej miasto
          przeznaczy na wazne drogi w Przybyszówce Połnocnej, przydłuzyc trzeba drogi
          wzdłuz stadionu sportowego oraz ul. Ropczycka Tarnowska i Ceramiczna.
          Przybyszówka Połnocna aby mogla się rozwijac i budowane w tej częsci domy musi
          miec dojazd. Nikt nie liczy na drogi z chodnikami ale trzeba je utwardzic tak
          aby można było dojechac na miejsce budowy.
          • Gość: ps Re: Przybyszówka nic nie ma z tego, ze jest w Rz/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:28
            Myślę że w sprawie Przybyszówki i inwestycji tam jeszcze sporo podczas tego roku
            się może zmienić, ale pewnie większość inwestycji będzie w przyszłym roku z
            powodu tego że trzeba zrobić pełną dokumentacje
          • Gość: Bubu Re: Przybyszówka nic nie ma z tego, ze jest w Rz/ IP: *.centertel.pl 04.02.07, 10:19
            A co to niby miałaby mieć przez te 35 dni od włączenia.Nie piszcie pierdół.
      • Gość: Galerian Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.ghnet.pl 30.01.07, 23:05
        Też jestem ciekawy, z tego co wyczytałem w gazecie to przygotowywany jest
        wniosek o dofinansowanie na raport dla całego obszaru Rzeszowskiego a nie samego
        miasta. To dobry kierunek chociaż wolałbym żeby raport powstał 2 lata temu.
        Wystarczy poczytać referencje McKinseya. Czasem działa cuda.
    • Gość: jurek Re: sam jesteś głupi IP: *.pul.tke.pl 30.01.07, 23:16
      ku..sie a Prezydentowi Ferencowi możesz buty wiązać wsioku więc się nie odzywaj!
    • Gość: af Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.rzeszow.mm.pl 30.01.07, 23:17
      Nie rozumiem gdzie te miejsca pracy i jak co trzecia złotówka z wymienionych
      inwestycji ma wpłynąć na zmniejszenie bezrobocia? Ciagle te frazesy i banały w
      stylu Gierkowskim.
      • Gość: MC Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: 195.136.36.* 31.01.07, 09:02
        podziekuj pisowi za blokowanie rozwoju miasta.ja dziekuje ze mam takiego
        Ferenca bo inaczej byloby tu sciernisko.a pajacom narzekajacym mowie aloha i
        won z Rzeszowa!
        • doktor_borsuk Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 31.01.07, 13:27
          panie MC, poczulem sie urazony, poniewaz tez krytykuje budzet. a pajacem nie
          jestem. ponadto nie bedzie mi mowil jakis krzykacz na forum "won z rzeszowa".
          opanuj sie pan i waz na slowa.

mala dygresja: czytajac Twoje posty MC mam wrazenie, ze kochasz rzeszow. bardzo
          dobrze, tez jestem patriota lokalnym. wez jednak pod uwage, ze twoje chamskie
          odzywki w stylu "won z reszowa", "smieciu z miasta breslau", "przesiedlencu z
          zachodu" SZKODZA TEMU MIASTU. rzadko, ale jednak, zdarze sie, ze pojawiaja sie
          tutaj ludzie z innych rejonow poslki. pomysl, jakie dajesz swiadectwo
          rzeszowiakom wypisujac takie pierdoly? dajesz im gotowy material do zartow i
          kpin. warto to przemyslec.

powrot do tematu:))
          nie bede sie wypowiadal o dzialalnosci szkodnikow z pseudoprawicy rzeszowskiej,
          w tym rowniez prezydenta sz. po prostu szkoda slow i nerwow.

chcialbym jednak rzeczowej dyskusji (mam nadzieje, ze sie takowej podejmiesz) na
          temat dzialalnosci prezydenta ferenca. moze rozwiniesz mysl o sciernisku?
          chcialby, sie dowiedziec, co takiego pozytywnego zrobil ferenc - nie to co
          chcial zrobic, czy mowil, ze zrobi, ale konkretnie : co zrobil? bo mysle, ze
          przesadasz z tym wychwalaniem ferenca na zasadzie, ze jest lepszy od szlachty.
          ale czy lepszy od szlachty znaczy dobry?:)

ja ze swej strony na poczatek dyskusji wrzuce to co mam ferencowi do zarzucenia:
          1. wpuscil ruch na deptaki
          2. zniosl platne parkowanie w centrum, a przez to wpuscil ruch do centrum..
          wiecej aut, wieksze korki, chamstwo parkujacych na trawnikach, przejsciach itd.
          3. za jego kadencji rozroslo sie imperium jednego miejscowego biznesmena. dzialo
          sie to albo z poparciem prezydenta, albo okazal sie on na tyle nieudolny, aby
          egzekwowac prawo, w zwiazku z czym biznesmen ow prawo sobie olewal i olewa
          4. za kadencji ferenca na rynku zaczely sie rzady dresow z resovii
          5. za jego kadencji straz miejska przestala spelniac swoja role -pilnowanie
          porzadku, odsniezania, parkowania itd.

mam nadzieje, ze odpowiesz rzeczowo:) moze czegos nie zauwazam, sam jestem ciekaw...

ps. jestem z rzeszowa, tu sie urodzilem, podobnie moi rodzice (to na wypadek
          gdybs chcial mnie zwyzywac od przemyslakow, lubelakow czy inncych wroclawiakow,
          co masz czesto w zwyczaju:))

pozdrawiam
          • cool_kid Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 31.01.07, 22:03
            Wczoraj pierwszy raz widziałem by straż miejska wzięła się za gnojków w
            samochodach na deptaku, szkoda że dopiero po artykule GW.
          • Gość: MC Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 02.02.07, 02:11
            doktorze mylisz mnie z kims.o zadnych breslau ani lubelakach nie pisalem.a co
            zrobil Ferenc jest na www.ferenc.rzeszow.pl
            • doktor_borsuk Re: Budżet Rzeszowa przyjęty 02.02.07, 02:14
              w takim razie przepraszam:) musialem pomylic nicki, albo ktos podpisywal sie
              rowniez MC.
              pozdrawiam
    • Gość: incubus Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:12
      Dlaczego wciaz czyta się: piss blokuje to, tamto. Daję słowo nigdy nie
      interesowałem sie polityką dopóki KACZORY nie dorwaly sie do koryta i żreją z
      niego jak ŚWINIE! Złośliwe kurduple.
    • Gość: voy Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 31.01.07, 11:25
      Nie jest chyba tak źle z tym budżetem, szczególnie cieszy poprawa jakości wody
      pitnej. Tyle że jest kilka ale. Po pierwsze Sikorskiego nadaje się do remontu,
      ale jej poszerzanie jest zbędne. To tylko pogłębi rozlewanie się miasta i
      ucieczkę ludzi na przedmieścia w kierunku południowym, przy czym tam nie ma
      zbyt ciekawych terenów pod duże inwestycje. Po drugie za mało pieniędzy na
      parki - i w tej materii powinny być też projekty dofinansowania z UE na
      rewitalizację. Po trzecie gdzie uzbrajanie działek? O inwestorów się martwić
      nie trzeba ale bez uzbrojenia działek Rzeszów będzie stale ostro hamowany. I tu
      nie ma większego znaczenia czy pisiory zablokowały poszerzenie - w mieście jest
      jeszcze trochę terenów, które aż się proszą o uzbrojenie i mądre uchwalenie
      MPZP a które od lat stoją odłogiem. Po czwarte gdzie wody geotermalne??? Jeżeli
      mamy być atrakcyjnym miastem to już trzeba zacząć eksploatować źródła
      geotermalne. Zapomina się o równowadze ładując kasę głównie w drogi.
    • Gość: Ona Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:30
      A co z KULTURĄ? Czy ktoś wie?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 31.01.07, 11:58
        To samo co z uzbrajaniem działek, obwodnicą północną, teatrem muzycznym,
        centrum kultury, wodami geotermalnymi i nowymi parkami czyli gó...
        • Gość: Darek Re: Gdzie sa pieniadze pod inwestycje budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:59
          Gdzie sa pieniadze pod inwestycje budowlane mieszkalne, na uzbrajanie terenow
          przyłaczonych do Rzeszowa. Miasto chwaliło sie że przezbroi tereny rolne na
          budowlane i ludzie beda mogli budowac swoie domy. Nie beda uciekac do większych
          miast czy za granice. Z przyjetego budzetu wynika, ze to tylko obietnice. Urząd
          dogadza jedynie tym co buduja centra handlowe, ma koszt miasta poprawia ul.
          Sikorskiego chyba dla tych biznesmenów którzy na działkach chca postawic
          następny blaszak dla berobotnych mieszkańców Rzeszowa. Co miasto zrobilo aby
          sciagnać do Rzeszowa inwestrów, którzy zatrudnia bezrobotnych młodych ludzi.
          Dobrze jest obiecywac przed wyborami, po wyborach robi się jedynie to co chce.
    • Gość: Nie kumam ??? Proszę o pomoc ! IP: *.171.41.117.crowley.pl 31.01.07, 21:57
      Budżet Rzeszowa na rok 2007

Dochody budżetu mają zamknąć się w kwocie 557 832 622 zł.
      Wydatki to kwota 588 123 087 zł.
      W budżecie ustalono deficyt w wysokości 30 290 465 zł.
      Prognozowany dług miasta na koniec 2007 roku wyniesie 33,1 proc. dochodów
      planowanych na 2007 r., wobec ustawowego progu 60 proc. - zapewnił Tadeusz
      Ferenc.

Ale owe (dług miasta) 30 290 465 zł, to nie jest 33,1 proc. z 557 832 622 zł
      (dochody miasta).

Coś żle kojarzą :(
      Proszę o wytłumaczenie, z góry dziękuję !!!!
      • Gość: darek Re: Gdy nie wiadomo o co chodzi, to napewno o p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:44
        Gdy nie wiadomo o co chodzi w budzecie miasta, to na pewno o pieniadze. To nie
        jest budzet rozwojowy, nie gwarantuje nic nowego dla mieszkanców. Brak pieniedzy
        na uzbrajanie terenów nie tylko pod budownictwo jednorodzinne ale takze pod
        inwestycje pro rozwojowe. Miały powstac parki technologiczne wokół miasta.
      • Gość: Prześmiewca Re: Proszę o pomoc ! IP: *.centertel.pl 02.02.07, 08:37
        To oznacza że Rzeszów w dniu dzisiejszym jest zadłużony na około 184642598zł.
        • Gość: Daniel Re: Budzet rzeszowa mało rozwojowy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:11
          Budzet miasta Rzeszowa jest mało rozwojowy, nie przeznaczono pieniedzy na
          uzbrajanie terenów pod budownictwo mieszkaniowe w Staromiesciu, Przybyszówce.
          Zamiast modernizacji al. Sikorskiego lepiej przeznaczyć pieniadze na budowe
          mostu północnego, remont ul.Rzecha i Ciepłownicza tak aby mogła połaczyc się z
          ul.Rejtana.
    • Gość: gosc Re: Budżet Rzeszowa przyjęty IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.07, 22:09
      i co

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka