Dodaj do ulubionych

Uniwersytet szuka oszczędności

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:50
ja sie zastanawiam jak ten uniwerek dlugo jeszcze pociagnie ?? przeciez to co
oni odprawiaja to wola o pomste i wywoluje smiech w tym tempie to nigdy nie
bedzie jakas oferta dla studentow z regionu bo o innych to mozna zapomniec
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 30.01.07, 20:08
      smiechu warty ten Univerek !
    • Gość: studen ale nie zUR Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.ds1.agh.edu.pl 30.01.07, 21:01
      Ministerstwo w ubiegłym roku zmieniło logarytm, według którego będą naliczane uczelniom pieniądze.

a moze redaktorzyna wyjasni jakie znaczenie wg. niego ma slowo logarytm? ;) pewnie chodzilo o algorytm, ale przeciez redaktorzy GW wiedza co pisza :)
      • Gość: Student CMUJ Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.ghnet.pl 31.01.07, 11:52
        Cóż można się spodziewać po tej szkółce niedzielnej zwanej "urz". Kiedyś byłem studentem tej organizacji. Studiowanie tam jest tożsame z odsiadką w pierdlu, czyli dosłownie stracony czas.
    • Gość: Podol Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: 82.177.97.* 30.01.07, 21:01
      Temu księdzu prodziekanowi zycze by zrobil habilitacje na BEZPLATNYM URLOPIE
      NAUKOWYM.
      "Ale jedną z najefektywniejszych metod są bezpłatne urlopy naukowe. - Dzięki
      nim kończy już doktorat 9-10 osób - nie kryje radości prodziekan. - A wydział
      zapewnia im po powrocie pracę, bo uruchamiamy właśnie nowy kierunek -
      turystykę - mówi ks. dr Podolski." Chłopie, a z czego żyją ci ludzie , jak są
      na bezpłatnym . I z czego się cieszysz bęcwale?
      ALBO KOLES NIE WIE CO MÓWI, ALBO NIE WIE CO TO JEST URLOP NAUKOWY, ALE NA PEWNO
      NIE WIE CO TPO JEST BEZPŁATNY URLOP NAUKOWY!!!!
      Nie osmieszaj sie chłopie. I nie ośmieszaj Uniwersytetu którego dobro ci lezy
      na sercu. W Polsce się rozniesie, że w Rzeszowie na UR wymyslili cudowny sposób
      na szybkie doktoraty: bezplatne urolopy naukowe.
      • Gość: antydziekan Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:57
        CO fakt to fakt, jakby poczytać czasem wypowiedzi dziekanów to można dojść do wniosku że nie tylko rektor jest burakiem który nic nie wie ale decyzje podejmuje. Oszczedności trzeba szukać bo Ur w paru miejscach: administracje, biblioteka, i prastare wydziały WSP są przerośnięte kadrowo, oszczędności wymuszajace efektywność i racjonalne działanie albo np. określanie przedmiotów wg ich potrzeby a nie tak żeby stary prof miał zajęcie jest chyba rozwiązaniem właściwym. Jakiś czas temu był chyba w GW lub Nowinach art. o problemach finansowych na Ur, ale dziennikarze jak zwykle nie wspominają o wszystkim. np. o tym że nie wszystkie wydziały maja tak tragiczną sytuacje finansową np. prawo, ekonomia, medyczny. PS. Pozdrowienia dla Pani autorki przesyła "ojciec założyciel" :), w sprawie WSIiZ nie zabrała Pani głosu, bo nie było o czym :)
        • Gość: max Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 31.01.07, 17:07
          przerosnięte kadrowo - tam siedza stare dziady po 70 - tce, którzy juz dawno
          powinni isc na emeryture .. zreszta co taki dziadzius moze robic jak on cały
          czas tylko siedzi na tej uczelni i tylkopodpisuje papierki. Nawet wiekszosc
          profów nie umie sobie poradzic w domu siedzac z rodzina !
      • Gość: magister Re: Ksiądz prodziekan IP: *.nat.rsk.pl 30.01.07, 22:12
        Ksiądz prodziekan myśli, że magister na urlopie bezpłatnym ma i tak skądś kasę,
        bo przecież ksiądz prodziekan gdyby był na urlopie bezpłatnym to by miał
        codziennie 50 zł na mszę.
      • Gość: CRP Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.07, 22:27
        A co wogóle robi ksiądz na WF-ie jako prodziekan, co to KUL czy seminarium...??
    • Gość: na donice to była zmieniło logarytm---ignorant nie wie, że algorytm IP: *.cisp.com 31.01.07, 03:54
      "zmieniło logarytm" ignoracja! Na donice to kasa była....
      ROwnanie do minimum =standardy ministerstwa
    • Gość: donica pijanica Autorka pewnie absolwentka URZ bo nie rozróżnia IP: *.cisp.com 31.01.07, 04:15
      logarytmu i algorytmu. Ten uniwerek naprawdę nie ma dobrej opinii, co dopiero
      teraz! Na donice kasa była-zapłacą za to studenci.
      • Gość: Tomek Re: Kłopoty finansowe IP: *.nat.rsk.pl 31.01.07, 08:57
        Temat wraca co pół roku. Mnie interesują koszty kształcenia na poszczególnych
        kierunkach. Gdyby dziennikarka chciała drążyć temat, to wskazałaby, które
        kierunki studiów generują największe straty. Wtedy można by dyskutować. A tak
        to same ogólniki.
    • Gość: asd brak papieru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:56
      na wydziale medycznym jest przykaz od dziekana zeby pytac studentow na egzaminach i kolokwiach ustnie a nie pisemnie bo uniwersytetu nie stac na papier...
    • Gość: studentka Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:20
      Pani Redaktor przede wszystkim to nazwisk proszę nie przekręcać! Wystarczy
      wejść na stronę URz i sprawdzić kto jest zastępcą dyrektora Instytutu Filologii
      Rosyjskiej, bo po co pisać nazwisko w kilku wersjach...? Poza tym wreszcie
      jakieś konkrety co do sytuacji na uniwerku.
    • Gość: student Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:27
      To co sie wyprawia na tym uniwersytecie to juz prezchodzi ludzkie pojecie..
      Alma Mater powinna promowac studentow, swoich naukowcow! Jednak na UR najlepiej
      ich zgnoic nie pozwolic im na realizacje swoich plnaow naukowych bo po co,
      szukaja oszczednosci... Jestem studentem UR i z zazdroscia spogladam na
      studentow WSiZ ktorzy konczac studia maja certyfikaty jezykowe etc, najlepsi
      otrzymuja prace na uczelni i tutaj widze efekt motywacyjny. Moze kiedys ta
      sytuacja sie zmieni. Mam nadzieje bo chyba nie taka jest idea uczelni wyzszych
      by odbierac studentom mozliwosc samorealizacji.
      • Gość: max Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 31.01.07, 17:19
        jak zazdroscisz tos czegos nie poszedł na WSiZa ?
        • Gość: student Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:21
          nie ma tam kierunku ktory mnie interesuje.. niestety..
    • Gość: asan Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:40
      Długo pociągnie - przecież i tak ministerstwo to spłaci - nie mogą zwindykować
      Uczelni. Zresztą przecież już nie raz takie rzecy były i jakoś to rozwiązali. W
      końcu można sprzedać doniczki, sprzedać dom kultury WSK, (świeżo po remoncie
      więc pare baniek by z tego biznesu zyło). Zresztą Ur długo będzie tonął w
      długach jeżeli będzie nadal utrzymywał tyle administracyjnych etatów. Tak
      pobierznie licząc to chyba jest ich jakieś 1500 osób lekką ręką, a oni nie biorą
      1200 brutto . Poza tym po co utrzymywać puste budynki jak była stołówka przy ul
      Cichej ??
      • Gość: Tomek Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.nat.rsk.pl 31.01.07, 21:26
        Oszczednosci to jedna strona, dochody to druga. Dlaczego UR nie czerpie zysków
        z organizacji studiów podyplomowych, skoro robią to prywatne szkoły wyższe?
        • Gość: aqq Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.07, 21:56
          Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.. Ja narzekam na wysoką opłatę za
          studia podyplomowe.. jestem nauczycielem i kwota 1500 zł za semestr jest dla
          mnie sporym wydatkiem. Tym bardziej, że muszę zapłacić za trzy semestry, a
          zajęcia są skumulowane do dwóch... o samej stronie merytorycznej tych studiów
          nawet mi się już nie chce pisać.. po co się denerwować... Dodam dla wyjaśnienia,
          że są to moje trzecie studia podyplomowe, konieczne dla utrzymania pracy.. ech!...
      • Gość: administracja UR Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: 62.93.45.* 05.02.07, 13:15
        aż byś się zdziwił na to 1200 brutto!
        nie wypowiadaj się nie znając realiów -chcesz zobaczyć ile się zarabia na UR w
        administracji? podaj maila przesle Ci skan paska!
        szkoda słów!
    • Gość: TomekII Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: 82.177.97.* 01.02.07, 09:54
      Co zaoszczędzą na magistrach wysłanych na urlopy bezpłatne i na studentach bo
      im zetna przedmioty - to wydadza na profesorów emerytów którzy nie licza się do
      niczego a biorą duże pieniądze. Na uR jest ich ok. 20.
      J\łatwo policzyć jakie to są pieniądze. Około 2 milionow zlotych.
      • Gość: max Re: Uniwersytet szuka oszczędności IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 01.02.07, 21:05
        a ja czytałem , że uruchamiono procedury związane z przygotowaniem wniosków
        o odznaczenia państwowe i Medal KEN dla starych dziadków z Uniwerku
        buhahahahahahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka