Gość: klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:11 1 tys na reke ?? to mala zacheta na dzien dobry dla nowego pracownika i sa tego efekty ze tych frezerow i tokarzy mozna ... postak w angli (zreszta jak wiekszosc mlodych i zaradnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MC co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc??? IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 01.02.07, 21:40 czy oni naprawde maja nierowno pod sufitem???1000pln to kpina nie kasa!!w UK maja po 2000GBP i smieja sie nam w twarz wszystkim w Rzeszowie i w WSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:06 Może zglosi sie wiele osob do pracy, ale wiekszosc będzie miala jedynie teoretyczne doswiadczenie. Za 1000 zl przyjda popracowac jedynie po to aby póżniej pokazac innym pracodawcom. Za kilka mioesięcy w Mielcu rowniez bedą potrzebowac pracownikow z wyksztalceniem technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:54 No własnie i ci "byznesmeni ' niech to wezmą pod uwagę . Bo do tej pory jeździli mercedesami ale mówili , że firma ledwo zipie . Skończyło się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 20:36 Marku Ty może znasz się na ace ale teoretycznie. Bo co sądzić o tym kiedy ludzie wypełniają arkusze a potem są przez to przeklinani przez kierowników i arkusze lądują w koszu. Przy następnym audycie audytor stwierdza, że arkuszy jest wypełnionych za mało wtedy hura na ludzi dlaczego nie piszą i tak w koło, a najwięcej na tym wszystkim cierpią zwykli ludzie. Przy takim podejściu ace robi więcej złego niż dobrego. Szacuneczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc??? IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.07, 21:45 Pracuje na niesprawnej maszynie z niebezpieczna oslona od dwu lat. Regularnie wypelniam arkusze QCPC i co? Wiadomo. Nic. Nie wiem czy oni je czytaja czy pala w piecu, bo kierownik ciagle narzeka ze "za malo piszemy". A pilotm ACE chcial bym byc bo nie musial bym nic robic tylko bym po internecie "grzebal" przez 8 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.07, 22:44 za takie pieniądze to niech sie nawet nie wygłupiają !!!! 1000 zł za to żeby wykonywac sztuki za kilka tysięcy dolarow !!! Średnia zakladowa wynosi 3200 zł jeżeli zwykły robotnik na maszynie zarobi 1300 zł to kto nabija taką srednia ?? Kierownictwo i dyrektorzy !!!! A zwykly robol ktory zarabia ciezkie pieniadze bedzie zapiepszal za 1000 zł :). Jak nie biedzie mial to zarobic na prezesow to moze podniosa stawki dla zyklych pracownikow a nie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:50 A moja maciora sie prosi i nie może sie doprosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek WSk hahaha IP: *.171.41.234.crowley.pl 02.02.07, 16:34 Oczywiście 1000zł na rękę to minimum , ale prezes nie wspomniał o tym że podwyżki są raz w roku po około 100 zł brutto więc do jakiejś lepszej kasy długo trzeba dochodzić , do 2000 brutto potrzeba jakieś 5 lat a 2000brutto to niewiele bo około 1300zł netto, poza tym są nadgodziny za które nie chcą płacić , do tego śmierdzące nie przepuszczające powietrza buty ochronne które spowodują że twoje nogi po ośmiu godzinach śmierdzą zgnilizną , okulary ochronne to plus bo naprawdę się przydają buty też ale zarząd miał wprowadzić obuwie które jest zdrowe i higieniczne tymczasem skończyło się na ściemie że niby testują nowe tak testuję ale już od dwóch lat i tylko na papierze Ogólnie robota jest na pięć w skali do dziesięciu . O jakichkolwiek podwyżkach zapomnijcie są tylko te które to niby wywalczyła solidarność tyle że ona siedzi w kieszeni u prezesa i żadnych podwyżek nie wywalcza a jedynie podpisuje to co jej zaproponują bo podwyżki są zagwarantowane w układzie zbiorowym pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: WSk hahaha 15.02.07, 23:48 Tak więc życzmy całemu temu UTC wraz z MD "powodzenia" z takimi nastrojami i nastawieniem załogi!!!ha hah haa haa I niech MD podziękuję tym swoim wspaniałym mistrzom poganiaczom! Ci mistrzowie to nawet na wożnicę się nie nadają!a dlaczego?To proste:koniem trzeba zajechać do celu a nie batem go zaje......!!!A i jeszcze żryć mu trza dać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazag20 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 02.02.07, 21:01 Tam to jest tak że ten co nic nie robi zarabia więcej niż ten co haruje tyle godzin!!! Pan D. zarabia ponad 30.000 dolarów miesięcznie a brakuje środków żeby założyć wentylację na odlewni aluminium!!! Obóz zagłady!!! Tak wygląda ten wydział!!! Byłam jak były dni otwarte w przed tamtym roku i wiem jak tam jest!!! Ostatnio zwalniali ludzi z doświadczeniem bo nie było zamówień teraz przyjęli nowych młodych pracowników, którzy się kompletnie na niczym nie znają!!! Parodia!!! Ostatnio myśleli co zrobić, żeby zyski były trochę większe (wg nich są bardzo małe) więc wpadli na genialny pomysł, żeby poobcinać pensje pracownikom!!! No jasne!!! Co innego może wymyślić człowiek, który zarabia tak mało??? Przecież nie odda ani grosza ze swojej kilkudziesięcznotysięcznej pensji, bo nie miałby za co chleba kupić!!! Gdzie ludzie pogubili rozumy??? Czy to już każde pokolenie będzie takie zachłanne?? Tylko sobie innym nic??? Ile Ci ludzie muszą się tam napracować na same pensje dla prezesów, dyrektorów itd??? W Niemczech zamiast 1500 zł taki pracownik może liczyć na 2000-2500 euro i mieszkanie!!! Chyba widać różnicę! Skoro opłaca się to samo produkować w innych krajach, dlaczego w Polsce wydaje się to nieopłacalne?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:17 no pięknie pięknie , a skąd te dane ma koleżanka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.pool.access.hc.th.virtelco.com 04.02.07, 16:22 'plecak' to taka osoba ktora robi blyskawiczna kariere i zarabia 2 lub 3 razy wiecej co osoba na takim samym stanowisku...i nie jest to zwiazne z talentem tej osoby tylko z koneksjami rodzinnymi oraz towarzyskimi...a takich osob na wsk jest troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 04.02.07, 18:32 Dziekuję za wyjaśnienie, w tym wątku zgadzam się z tobą mnie też wiele z tego co w zakładzie się dzieje nie bardzo się podoba. Wy młodzi musicie walczyć o przyszłość swoją i tego zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 13.02.07, 21:40 Dośc dobrze znam sytuację w WSK, aszczegulnie w ZM.Wszystko to prawda.W odlewni al. utworzono dodatkowy etat kieroniczy, chyba tylko po to, żeby zatrudnić syna jednego z kierowników .Facet kompletnie na niczym sie niezna i robi tylko zamieszanie oraz wkurza ludzi.Jeżeli chodzi o wentylacje to praktycznie jej niema.Końcem lata założono 10nowych wentylatorów z których 4 są już niesprawne,a na żeliwie jest jeszcze gorzej,często jest taka zadyma,ze ledwo widać na 20 do 30m.,w mrożną zime na oczyszczalni woda w butelkach potrafi zamarznąć.Maszyny i oprzyrządowanie sa wstanie opłakanym.Często brakuje materiałów doprzygotowania kokil,co znacznie wpływa nawzrost braków. Sprowadzany jest jaknajtańszy a wiec kiepskiej jakości metal,a pracowników obwinia sie za braki.Oczywiście pięknie na papierze wyglądają oszczędności z tańszego materiału bo to i premie można sobie przyznać z tej czy innej okazji.Ztym ze nabrakach straty kilkakrotnie przewyższają te oszczedności,ale to jest przecież mniej ważne,zawsze to pracownicy sa winni powstawania braków, a nie decydenci.Również mobing nie jest tu zjawiskiem obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:00 Również dobrze znam sytuację panującą w ZM z tej racji, że pracuję na wydzial al. Jestem podbudowany odwagą ludzi wypowiadającą się na tym forum.Straciłem już wszelką nadzieją że może być na tym wydziale lepiej. Zgadzam się że powodem panującej sytuacji jest nieudolna kierownictwo jak dla przykładu opisana osobowość kier .pseudonim "Dracula ". Formalnie to wydziałem rządzi niepodzielnie dwóch kierowników : "Słoneczko"i i "Plujka" którzy nawzajem się nakręcają.Wprawdzie siedzą w pracy pogodzinach ale tylko po to żeby stworzyć wrażenie jacy oni niby są żaangażowani .Wszelką odpowiedzialność za niepowodzenia scedowali na niższy personel, natomiast widzą się ojcami każdego sukcesu.Stosują niedozwolone "chwyty" teror. presję z mobingiemm włącznie itp. Uzdrowienie sytuacji widzę jedynie w zmianie mentalności kierownictwa. Pozdrawiam wszystkich, miejmy nadzieję Gorzej być nie ,może . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faun Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:20 Panowie nie ma się czym przejmować.ZM kupił przecież jakiś tam Mr Hiu .Pewnie nabrał kupę kredytów na tak kuszącą inwestycje.Teraz to dopiero sie zacznie zapie****ol. Zobaczymy czy wywali całą górną półkę płacową,i co on w ogóle chce zrobić z ZM-em. Myślę,że będzie jeszcze bardziej przej****e niż jest.Niech moc będzie z pracownikami ZM-u a góra niech zacznie sobie załatwiać gdzieś nowe stołki heheheheh!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.wist.com.pl 16.02.07, 20:41 skąd te więści że kupił , jak już dwa lata kupuje, a góra to już sobie dwa lata załatwiła "nietykalności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleander Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 00:53 więc jedźcie do tej anglii czy irlandii i przestańcie nad sobą płakać. Wystawiacie sobie swiadectwo taką pisaniną a nie zakładowi pracy. Jesli dla was najwazniejszym problemem pracowniczym są złe buty to wybaczcie ale nie wiecie chyba jak przesrane maja ludzie w innych firmach, gdzie na dzień dobry się dostaje 3/4 etatu, umowę miesięczną i 600 złotych na rękę. Tacy jak wy 20 lat przepracuja narzekając ale nigdy nic nie zrobią zeby polepszyc swoją sytuację. wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.pool.access.hc.th.virtelco.com 05.02.07, 19:31 mylisz sie kolego ja zmienilem swoja sytuacje i zmienilem prace na dobrze platna podobnie jak dziesiatki innych osob...to nie narzekanie a krytyka i ocena rzeczywistosci ktora taka wlasnie jest...to wstyd ze za przyklad podajesz bandytyzm jakim jest placenie 600zl, pracownik wsk ma sie cieszyc ze zarabia 1000-1500zl tylko dla tego ze ktos zarabia 600????? nie badz smieszny jednen i drugi pracodawca to wyzyskiwacz za tyle nie mozna myslec o zyciu. nikt tu z krytykujacych nie wystawia sobie zlego swiadectwa, swiadectwo wystawia sobie zaklad a raczej osobym ktorym nim kieruja. Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 15.02.07, 18:07 Gostek!Ty też jesteś z tego towarzystwa wzajemnej adoracji co siedzi w pentagonie???Albo pewnie też na plecach kogoś pojechałeś,skoro uważasz,że w kołchozie jest beauty?!Strzała!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.forward.pl 21.02.07, 20:23 ziomek nie pie..jak nie masz pojęcia kto robi na wsk , w większości to ludzi po studiach którzy pracują na maszynach bo mieli nadzieję że w takiej firmie jak wsk ktoś doceni że mają wyższe wykształcenie może nie od razu ale jak chwile popracują na maszynie to dostaną szansę niestety tu się przeliczyli bo na wsk nie ważne jest wykształcenie tylko znajomości - tak jak ktoś tu już napisał plecak lub garb , co do ludzi w hipermarketach to większość nie szuka nic lepszego albo nie ma nawet wykształcenia średniego ,wiem co mówię sam robiłem jako fizyczny tyle że postarałem się i skończyłem studia bo chciałem coś osiągnąć i jeśli ktoś narzeka i nie ma racji to ludzie w hipermarketach a nie na wsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giser Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 25.02.07, 21:54 ty ignorancie przyjdz na odlewnie izobacz wjakich warunkach ludzie pracuja,sprobuj sie odezwac i cos zmienic a bedziesz pierwszy na liscie co zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 84.38.160.* 05.02.07, 23:25 Czytajac te wszystkie komentarze nie moge pozostac obojetny i tez dorzuce cos od siebie.Jestem praconokiem tej firmy i faktycznie to co piszecie jest prawda poniewaz ta banada nas wyzyskuja. wszyscy sie na temat zakladu bardzo pieknie wypoqwiadaj ale w rzeczywistosci jest to wielki chłam biurasow przedstawija ze to jedyne rozwiazanie dla rzeszowa wsk al tak naprawde blokuje roznych inwestrow po przez tzw. "doline lotnicza" a to jest nic innego jak zmowa prezesow pomiedzy soba zeby ich pracownicy nie mogli sie rozwijac w innych firmach bez zwolnienia dyscyplinarnego. tutaj nie chodzi tylko o wynagrodzenia jak piszcie ale takze traktownie nas szarych roboli maja nas za byle co a wszedzie sie chwala jaka to oni nie maja wyszkolona kadre faktycznie ludzie robia dobra robote ale nikt jej nie docenia a o odpowiedzialnosci sie nawet nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 84.38.160.* 06.02.07, 00:10 Szybko sie zachwycilem ta firma ale jeszcze szybciej sie nia rozczarowalem.pracuje tam masa nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednich stanowiskach ktorzy sa pchanido gory bo maja znajomosci rodzine plecy a kompletnie nie znaja sie na robocie a zdolni solidni znajacy sie na robocie nie maja szans kazdy stary pracownik(oczywiscie na produkcji)mowi ze"gorzej nie bylo"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik w-68 Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 18:33 u nas na wydziale to calkowita kleska czlowiek zapier........ za guwniane pieniadze a tu taki rudzielec cie w kur... i dzien juz jest zglowy i jak tu pracowac spokojnie.Chociasz sa tacy co spokojnie pracuja.aleoni moga bo jak Rudzielcowi przyniesie sfiniaka albo pare indykow np ( ADAM LASEK )to taki bedzie chodzil glowa do gury inikogo sie nie bedzie bal bo kto mu cos zrobi jak ma cala gore za soba i o podwyszke sie nie martwi a na MALKUSIE JEST PANEM.I taka jest praca na w-68 TYLKO INDYKI NOSIC TO TAK JAK ADAM LASEK TO BEDZIESZ PANE SWIATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: add Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 91.165.95.* 06.02.07, 00:29 Problem jest nie ile zarobi a ile czasu sie popracuje . w naszych okolicach o prace sie prosic trzeba ( choc to sie zmienia ) . Siora moja pracuje za 600 zl . ale pracuje . NIc nie mozna poradzic na to . Zatrudniam ludzi za granica ( place duzo wiecej ok. 2000 - 2600 euro ) ale wiem ze sa tacy co pracuja za 1000 euro miesiecznie za granicami naszego panstwa. Odlicz 100 euro za mieszkanie (pokoik) , chlanie 200 ( odliczaja konserwy z polski ) 70 euro za bilet , jakies piwko , buty i inne fraki. To ile moze im zostac? MOze 400 - 500 euro . POwtarzam Za granica. Oczywiscie biore pod uwage njmniej zarabiajacych Polakow. (Francja) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazag20 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 06.02.07, 10:23 Coraz bardziej głupieją na tym wsk!!! Naprawdę!!! To co się dzieje to parodia!!! Wczoraj na odlewni aluminium, na tak ciężkim wydziale i szkodliwym, pracownicy którzy zarabiają 1000-1500 zł usłyszeli że tyle będą dostawać kasy jakie mają wyrobienie!!! A wynosi ono 30%!!!!!!!!!! Skandal!!!!!!!! Przyjmują dużo więcej zamówień a ludzi zwalniają, przyjmują nowych niedoświadczonych, których trzeba szkolić, inni się sami zwalniają, kasę obcinają, a potem straszą że wyrobienie wynosi 30%!!!! Niech sobie taki dyrektorek, czy prezesik jeden z drugim popracują całą noc w tym smrodzie i duchocie to zobaczą jak się trzeba ocharować, w jakich warunkach i za jaką kasę!!!! A jak przyjdzie czasem na wydział na kontrol ktoś zza biurka to zaraz wychodzi bo nie może wytrzymać w tych oparach stać, a pracownicy??? Tak "ktoś" przyszedł i powiedział że będzie siedział całą zmianę i patrzył jak pracują pracownicy. Owszem, przyszedł ale po 15 minutach wyszedł, bo mu się niedobrze zrobiło!!! A CZŁOWIEKU WEŹ NA JEDEN DZIEŃ ZAMIEŃ SIĘ Z PRACOWNIKIEM WYKONYWANĄ PRACĄ A MOŻE COŚ W KOŃCU ZROZUMIESZ I ZOBACZYSZ JAK LUDZIE CIĘŻKO PRACUJĄ NA TWOJĄ WYPŁATĘ I MOŻE W KOŃCU PRZESTANIESZ ICH GNOIĆ, WYZYWAĆ, PONIŻAĆ I WYŚMIEWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże, gdzie oni pogubili rozum!?!?!?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.pool.access.hc.th.virtelco.com 06.02.07, 22:22 hi tech...niech pochwala sie rowniez o licznych funduszach zapomogowo pozyczkowych dla najbiedniejszych (wlasciwie dla wiekszosci) teraz pracuje w porządnej firmie i nie ma zadnych porzyczek zreszta nikt nie musi brac porzyczek w wysokosci jednej miesiecznej wyplaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.pool.access.hc.th.virtelco.com 06.02.07, 22:25 oczywiście wrażliwych przepraszam za pożyczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3-letni pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:36 Proponuje młodym pilnie uczyć sie języka Najlepiej angielskiego! a firmie utc serdecznie podziękować za pomoc w zdobyciu doświadczenia podniesieniu kwalifikacji, bo to jedyna żecz za którą jestem "im" naprawde wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z 5000 Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.wist.com.pl 13.02.07, 18:14 spytajcie ludzi z metalurgi kto chodzi na język angielski a co robią ludzie którym zakład zapłacił za studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:15 Dziękuję tym wszystkim którzy piszą wszystko to prawda. Należałoby jeszcze dodać, że takiej obłudy i prania mózgów jak teraz na WSK nigdy nie było. W firmie działa tzw. KODEKS ETYCZNY a wspomniany pan D. nie potrafi inaczej z ludźmi rozmawiać jak k.. h.. itp. Sam słyszłem bo pracuję już tam 25 lat. Kobiety są zastraszane i wyzywane od k... itp. uczą nas etyki a sami prezentują poziom "z lasu". Tak panie Darecki takich pan ma menegerów myślałem, że pan to zmieni, że nadejdzie koniec hamstwa, zawiodłem się. Pana kierownicy urządzają sobie własne obozy pracy mówią, że ludzie "mają .." nie dyskutować, to przecież średniowiecze. Na szczęście młodzi dzisiaj nie są głupi i potrafią liczyć. Lepiej być poniżanym w UK za 10 funtów/godz. niż w Polsce za 1500 zł/miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker kodeks etyczny :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:30 jak firma A wynajmuję drugą firmę B jako pośrednika do zatrudnienia pracowników to jaka to jest etyka, zatrudniają babę na etat sprzątaczki w firmie B a ta idzie i robi przy maszynie w firmie A:), jak chce zrezygnować to dostaje papiery, że byla sprzątaczką i może zacząć od nowa ... ) śmiechu warte, ale to nie jest etyka tylko chamstwo kapitalistów rodzimego chowu, rób za frika albo cię zwolnią ! Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: kodeks etyczny :)))))))) 15.02.07, 17:11 jaki kodeks?!!! żyjesz w malignie!!!O ironio nasz pan i władca MD uraczył nas dzisiaj własnym nowym dekalogiem!!!Ma gostek tupet!!!żadna firma nie jest tak skorumpowana jak wsk no chyba,że były ENRON!!!Ci jankesi i Kanadole są nieświadomi tego co tu się dzieje a szczególnie w dziale zakupów!!!Nie wspomnę o kierownikach wypożyczalni na wydziałach,ci to dopiero mają tupet!!!Czasami zastanawiam się czy MD płaci np.Sandvikowi,Guhringowi,Kennie??bo napewno nie są ci kierownicy pracownikami przespaniałego UTC tylko właśnie tych firm!Do tego stopnia się rozpanoszyli,że operatorom nakazują na czym mają robić!!! A na marginesie:nie formalne 11 przykazanie brzmi:czcij MD jak ojca swego bo gó.. będziesz miał z tego a nadto ciesz się że cię uraczył niewolniczą pracą!! Allach akbar!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adioos Re: kodeks etyczny :)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:20 No to ciekawy temat dla CBA. "Polecą głowy" w WSK a z nimi Sandvik, Guhring, i KennaMetal Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: kodeks etyczny :)))))))) 15.02.07, 23:25 Nie sądzę!Dopóki Jankesi nic nie wiedzą to wszystko będzie wszystko"gala". Na zakładzie w tamtym roku była kontrola UTC zarówno BHP jak i finansowa. Tak im papiery przedstawili,że wszystko wyszło cudownie! Jak tylko odjechali to miał przypadek wypadek prawie śmiertelny!!!!!!!! Wywieżli gościa za wodę i sprawa ucichła!O przekrętach pewnie nic nie wiedzą! Owszem nie wszyscy kierownicy wydziałów są takimi "bucami" jak na odlewni.Np.w lotniczym generalnie są spoko,tyle tylko,że zapatrzeni w wyniki finansowe nie dostrzegają rzeczywistych problemów-może przez to MD żyje w nieświadomości.Ja główną winę upatruję w kierownictwie szczebla niższego:mistrzów,kierowników wypożyczalni to oni stosują mobbing,chamstwo,niesprawiedliwy podział premii,podwyżek,blokowanie awansu etc.etc a tylko dlatego,że czuje się taki komuch zagrożony!!Bo tak naprawdę nic sobą nie reprezentują.Znam kilku co za komuny a póżniej za Cebularza niejednemu pracownikowi zdrowie odebrali- dosłownie,niewspomnę o maie zwolnionych naprawdę fachowców.Teraz też tak jest! JAk takiemu staremu mistrzowi-komuchowi nie"robisz loda"to póżniej takiego delikwenta docenia:premią,podwyżkami itd.Do chwili obecnej za godziny nadliczbowe pŁącą premią,dajesz wiarę???A powiedz,że nie prrzyjdziesz np.w sobotę za free albo za tzw.zamiennik,tak cię będzie pasł,że ci się żyć odechce! No ico kierownictwo? nic nie wie bo robole są zastraszeni-dla nich wszystko jest ok bo jest sprzedaż itd.Etyka na wsk to fikcja,lapsus!Pani od etyki jest tylko na papierze i nic poza tym.Gdyby media ale tylko oczywiście radiowe przeprowadziły sondę wśród pracowników wychodzących z pracy to dopiero by stwierdzili jak jest"SUPER"w kołchozie UTC. Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: kodeks etyczny :)))))))) 15.02.07, 17:13 Myślę też,że UTC winno dostać te linki do poczytania. Ciekawa lektura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CNC-man Re: kodeks etyczny :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 22:28 Mam pytanko co to wiecie na temat firmy TFN w WSK?? z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 15.02.07, 23:33 Zgadza się!lecz zapomniałeś,że brutto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dix4 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 16.02.07, 10:01 Pracuje na WSK dopiero a moze w zasadzie juz 2 lata choć czasami dziwie sie ze tyle tu wytrzymałem bo już nie moge znieść tego co sie tutaj dzieje. Zostałem tu tylko dlatego że chodziły słuchy że mają być podwyżki i to nie 5% a zwłaszcza dla młodych ponieważ "UCIEKAJA" z WSK a tym czasem to ma być jałmużna, a gdzie są władze związków zawodowych, po co one wogóle są, drą tylko kase pierdzą w stołek i ciągle gdzieś jadą integrują sie i... nic więcej.Dlaczego pan D nie powiedział dlaczego chce zatrudnić tyle osób,prawda jest taka że właśnie młodzi odchodzą a jeśli podwyżki będą takie jak mówi i jeśli nic z tym nie zrobi to na WSK młodzi na pewno nie zostaną i jestem tego pewien że za mną pójdzie reszta a pan D bedzie prosił tych co poszli 2-3 lata temu na emeryture czy tez świadczenia przedemerytalne żeby wrócili bo powie (będzie musiał dzwonić i procić osobiście) WRóćCIE BO NIE MA KTO PRACOWAĆ PROSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 217.116.110.* 17.02.07, 01:07 czytam te Wasze posty o WSK i oczom nie wierzę! dotychczas sądziłem, że to jedna z lepszych firm /pracodawców/ na podkarpaciu, ale teraz mam już mieszane uczucia... a wogóle ręce opadają, gdy czytam, iż kierownictwo włącznie z naczelnym nadużywa (wogóle używa!!!) łaciny potocznej... toż to prywimitywne i świadczy o brakach w umiejętnościach zarządzania ludźmi... szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz Re: 1000 zł na reke? kto bedzie pracował!!! IP: 195.136.36.* 15.02.07, 13:00 Jak słysze opinie,wywiady jak pieknie i wspaniale sie tu pracuje to az zal d... ściska. Ludziom z poza zakładu wydaje sie ze my tu zarabiamy miliony. Sam jestem pracownikiem tej " wspaniałej" firmy i jak patrze na tych młodych ludzi co przychodzą tu pracowac pełni zapału i energi to chce mi sie śmiac. A to dlatego iz po roku czasu odchodzą z firmy zdobywając odpowiednie doswiadczenie i umiejetności które pozwolą im podjąc prace za granicą. I jak słyszy sie że: aby młodzi nieuciekali w świat to daje im sie podwyzki. Dobra rozumiem. A tzw. starzy pracownicy co? Im podwyzek sie nie daje bo ci na górze dobrze wiedza ze i tak nieodejda z pracy bo kto ich przyjmie majac od 40 lat w zwyz. A wracając do płac za 1000zł to brak słów. Ludzie mając na utrzymaniu żone, dzieci, mieszkanie + opłaty+ samo wyzywienie itd. za 1000zł na rekę moga jedynie brać pozyczki w SKOKACH i zadłuzac sie w nich coraz bardziej " cieszyc " sie ze do pierwszego jakos im starczy,-- Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 15.02.07, 16:36 Tak to w istocie prawda,cała ta dolina lotnicza utworzona przez prezesa wsk to nic innego jak fikcja.Zrobił to w porozumieniu z innymi prezesami aby brać boki. Tak więc są dwie opcje:1.albo facet jest tak umoczonu i już ustawiony,że zwisa mu wszystko,albo żyje w błogiej nieświadomości w co bardzo wątpie obserwując na zakładzie jak kręcą się interesy wokół tych samych firm właśnie z doliny lotniczej.Ha ,ja patrząc na to ośmielam się powiedzieć,że to bagno,dół i syf lotniczy.Korupcja na szczeblach tzw.pentagonu czyli gmachu dyrekcji jest tak oczywista i czytelna,że tylko chyba okulista w zakładowej przychodni tego tylko nie widzi.Podobnie z korupcją się ma na wydziałach począwszy od kierowników a skończywszy na kierownikach wypożyczalni!Bo jak wytłumaczyć że firmy mniejsze z dobrymi produktami zarówno jakościowo a i cenowo nie mają szans zaistnieć na zakładzie gdyż blokują ich zarówno na wydziałach jak i "etycznym"dziale zakupów! Bo jak wytłumaczyć fakt takich firm jak Sandvik,Guhging,Kennametal- Przedstawiciele tych firm do tego stopnia się rozpanoszyli,że wręcz dyktują operatorom czym mają robić-no oczywiście swoimi produktami.Nie wspomnę już o tym,że jest wielka afera jak innej firmie uda się coś przetestować!!!!!Tu już na straży interesów wspomnianych firm stoją kierownicy między innymi wypożyczalni,analitycy pożal się Boże biznesowi wydziału i oczywiście "wielki","etyczny"dział zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonoid Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:39 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonoid Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:16 poczytałem sobie trochę, no jak jest tak jak mówicie to faktycznie nie jest ciekawie. ale zaskoczyły mnie te zarobki oferowane operatoro obrabiarek więc mam takie pytanie, jaką szkołę trzeba skończyć, ew. jakie studia czy inny kurs aby byc operatorem takiej obrabiarki i móc pojechac do anglii i irlandii. wymagane są jakieś szczególne umiejetnosci ? prosiłbm o odpowiedz bo to dla mnie ciekawe i nowe zagadnienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 17.02.07, 00:37 zawodową,technikum ale przede wszystkim trzeba mieć praktykę. lepirj daj sobie spokój z wsk! od razu jedż do irlandii!! na wsk będziesz robił za niewolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 89.242.202.* 17.02.07, 01:30 art deco to zalezy w jakim wieku jestes, myslac o anglii najlepiej bylo by skonczyc szkole zawodowa lub technikum mechaniczne ale podejrzewam ze nie masz 15 lat. wiem ze mozna ukonczyc kurs operatora maszyn numeryczych w czyms podobnych do centrum ksztalcenia zawodowego. musialbys sie zorientowac na pewno nie bedzie to to samo co szkola zawodowa i moze byc platne ale na pewno dostalbys prace na wsk za owe tysiac na reke, po roku lub 2 na wsk (chodzac na darmowy angielski) mozesz smialo jechac do anglii! a pensja w anglii bedzie zalezyc od twoje znajomosci angielskiego, ci co wogole nie znaja pracuja przez agencje za 8-9 na poczatek, ale ja znam ludzi co pracuja za 13 a sam widzialem ogloszenie w necie za 11-18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 213.199.192.* 17.02.07, 11:35 jak masz plecy to zatrudnij sie wsk na pół roku tam nauczą cie jak robic a poznij dajesz dyla do anglii i zbierasz kase hehehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik wsk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 213.199.192.* 17.02.07, 10:13 no tak bardzo ciesze sie z tego ze wreszcie ktos uruchomił forum na temat WSK poniewaz nikt nie mówił o tym głosno jak jest a dlazcego sam nie wiem??A teraz jest inaczej ale dopiero teraz ludzie zaczną wypowiadac sie na temat "słynnej" firmy jaką jest WSK pracuje tam juz 3 lata i szczerze mówią czekam az skoncze studia i myk myk za granice poniewaz z czego sie mozna tu zyc dostaje 1100 na reke z tego spłacam kredyt zostaje mi 800 zł a gdzie zycie gdzie obiecane podwyżki panie prezesie zastanówcie sie co dalej bo ludzie uciekną przyjdzie fala ucieczek jak skonczą sie studia nikogo nie zatrzymacie bedziecie przyjmowac ludzi ale nie młodych lecz tych którzych zwolniliscie wczesniej wiec jaki morał z tego zblizają sie podwyżki jak widze jak niektórzy pracują dłuzej to znaczy godzina 7.05 a on po 3 zminie jeszcze robi zeby pokazac sie kierownikowi zenujące to jest mysli ze dostanie wiecej pieniedzy moze i dostanie jak ma znajomosci bo inaczej nie ma miesjsca bytu taki człowiek teraz podwyzki będą jeszcze mniejsze niz rok temu do 50 zł i krzycze hura bo kierownik docenił to co robie:)))szydera a ten co wujek jest kierownikiem albo dyrektorem ok 500 zł fajna perspektywa dlamnie to ta firma jest skorumpowana masz najomosci to zyjesz nie to jestes jeb...ny i charujesz a on po chamsku powie ci ze nic nie robisz wiec morał z tego tylko jeden ludzi dajmy dyla za granice to WSK upadnie i bedą przyjmowac tych starszych ktorzy nie mogą znalesc robote a młodziez wyjedzie i zarobi wiecej pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starszy pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 17.02.07, 11:41 Masz trochę kłopoty z językiem, ale nie tylko, masz kłopoty z formułowaniem faktów dostajesz na ręke ~1000 studiujesz za studia płaci ci zakład po skończeniu dostaniesz premię za skończenie i wtedy się zwolnisz, myślenie w pełni ekonomiczne tylko nie podaj półprawd, podaj fakty o zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 18.02.07, 00:01 Dokładnie tak!!!! A czy Panowie pamiętają za ile Barcelona kupiła Zidan'a? Za 70mln EURO!!!!!!!!!!!!! Wymowne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 09:11 Zidane nigdy nie grał w Barcelonie pozatym to dwie inne wartości ekonomiczne, kupujac wsk kupujesz gigantyczne obciążenia a kupując Zidana, robisz koszulki z jego imieniem i juz ci sie zwraca dwie inne bajki pozatym 5 lat temu ar działki w Rzeszowie nie kosztował 20 tysiecy liczac w taki sposób to mozna dojść do paranoii jak dochodzi LPR i radio maryja Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 18.02.07, 12:22 A według Ciebie to w Stali Rzeszów? Cienki jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 19:08 więc się zapewne myle albo zgubilem ostatni sezon :) tak czy inaczej nadal uwazam że to dwie inne wartosci Odpowiedz Link Zgłoś
bonscott1967 Re: Wyczyścili rynek z fachowców 19.02.07, 00:42 Przepraszam,małe sprostowanie zidana kupił REAL. Ale to nie jednak dwie różne bajki! A chociażby dlatego,że nie kupili go na własność jak utc wsk!!! Zgodzisz się ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arte deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:35 czyli jednak cieńki jestes ty a nie ja :D dalej uwazam ze dwie inne bajki, Zidane podpisał kontrakt na świadczenie usługi, pare lat i koniec kontraktu. zakup przdsiebiorstwa to inwestycja długo terminowa, i nawet jego likwidacja jest piekielnie kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 08:14 a ja myślę mk ,że przesadzasz po pierwsze, jak ktoś ci da zdanie inne niz ty to od razu go oskarżasz o to, że jest "plecakiem" albo dyrektorem (jakby inny pracownik nie mógł mieć innego zdania niż przyjeta doktryna lamentu) po drugie aż za nadgorliwie najeżdżasz na ten zakład. Przyjmując twoja logikę to aż za bardzo ci zalezy na złym wizerunku wsk. Jesteś head hunterem co ma tych operatorów do menchesteru ściagac czy jak ?? :) może jest taka właśnie polityka firmy, wyszkolić, nauczyc angielskiego i pozwolic wyjechać. Poczytałem troche o tych obrabiarkach i operator cnc to nie jest jakaś wybitnie trudna sprawa do przekwalifikowania pracownika. Pozatym, po kursie za 700 pln chcecie zarabiac po 2-3 tys na rekę ? Ludzie po studiach które kosztują 50 tys zarabają jeszcze gorzej niż wy. troche pokory. MK, nie sprzedawaj ludziom bajek o angielskim eldorado bo tego tam nie ma. Zarabialem w Lundynie 800 funtow na tydzien, i chcąc żyć na poziomie nie starczało mi na zycie. Owszem, jakbym mieszkał w slumsach jak masa polaków to bym mógł szpanować ale nie jesli chcesz się utrzymać na godnym poziomie. Pozatym mk, nie pisz, że zarabiasz 10x tyle napisz jaka jest siła nabywcza tej twojej kasy. ile kosztuje chleb, ile kiełbasa, zachowaj jakis horyzont odniesienia. i na koniec nie jestem pracownikiem wsk,nie mam tam taty , wujka, cioci, ne ejstem nawet z rzeszowa ale realnie wkurza mnie ta polska mentalność na zasadzie "wyrwałem się z gniazda to osram je jeszcze" a do pacowników wsk to cóz, współczuje jesli jest az tak źle ale zawsze możecie zaryzykowc i mienic prace, tylko naprawde, nie dajcie sie nabrac o mity o angielskich bogactwach dostepnych dla kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 09:31 Ciekawe co to za literatura twierdząca że praca na obrabiarkach sterowanych numerycznie jest łatwa? Rozróżniamy dwa rodzaje pracowników na nich pracujących Operator cnc-jako operator cnc, operator cnc- przyciskacz zielonego guzika.Ci pierwsi,to pracownicy z wieloletnim stażem ,a drudzy to młodzi z ogromnymi aspiracjami,którym-tak jak Tobie-800 funtów na tydzień mało.Starsi ponieśli koszty przemian z socjalizmu do kapitalizmu na WSK i ponoszą je dalej-cicho bez krzyku,ale cierpliwość powoli się wyczerpuje.Panie Darecki wiem,że bardzo uważnie wraz z Zarządem czytacie to forum.Zróbcie wszystko abyśmy nie zaczeli rozmawiać ze sobą za pomocą maczóg.(konkretne podwyżki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.104.176.* 18.02.07, 12:12 art deco, nikogo o nic nie oskarżam, po pierwsze odniosłem się do uwagi o moich problemach z językiem polskim, po drugie nawiązałem do uwagi o podawaniu przeze mnie półprawd, a to były cytowane faktyczne wypowiedzi. Co do prywatyzacji obu zakładów. Czy napisałem przekręt? Napisałem ile warta jest działka i za ile zakład zostali sprzedany. Według mnie zbyt malo jak większość zakładów w Polsce. To tylko moja opinia jak również opinia ze amerykanie chcą wyssać ile się da i robia nas w bambuko. Nie musisz się z tym zgadzac. Head hunterem nie jestem ale Anglia może być naturalna konkurencja dla wsk której notabene nie ma w regionie (i nie będzie) im wiecej ludzi będzie odchodzic (lub będzie zamierzać) tym lepiej będzie pozostałym gdyz pensje będą rosly . chyba ze amerykanie zwinął biznes. Nigdzie nie napisałem ze Anglia jest eldorado tylko ile zarabia tam operator. Ale porównując 1000-1500zl na wsk do 2000f a anglii (nie w Londynie) to jest to eldorado i można sporo odłożyć (chca wrócić do polski). Sila nabywcza pieniadza w Anglii jest taka: 900 funtow net odpowiada 3tys net w Polsce (tyle zarabia większość polakow wykonując ‘sreberkowe’ prace) według jednych z badan. Tylko my w Polsce przyzwyczajeni jesteśmy do niskich zarobkow i wydaje nam się ze to duzo. Srednia pensja w Anglii dla mezyczyny to 28tys rocznie a dla kobiety 22. Twoje zarobki były znacznie powyżej średniej a skoro chciałes mieszkac w centrum Londynu hehe….. Nikt nie kaze ludziom mieszkac w Londynie w moim miescie caly dom można wynająć za 400-500 funtow a to jest jedno z większych miast w anglii. Ja nie pisze o szpanie tylko o godnym zyciu o którym w Polsce za 1 tys można zapomniec. (chleb 1 funt polska 1.7zl , paliwo 0.89 funta polska ok4zl itd. oczywiście żywność jest gorsza, samochody paliwo odzież rachunki w stosunku do zarobkow sa znacznie tansze) Sory ale nie sram na ten zakład. To bardzo dobra firma z dużymi tradycjami, która posiadała świetnych fachowców i posiada (ale coraz mniej niestety). Niestety fachowcy zarządzani sa w wiekszosci przez aroganckich i nie profesjonalnych managerow. Może cos do nich dotrze i zaczną wkoncu się interesowac opinia swoich pracownikow i dostosują polityke firmy do obecnej sytuacji na rynku. W angli sa 2 grupy swietnie zarabiające 1.managerowie 2. fachowcy. W wsk tez sa dwie grupy 1.managerowie 2.szara masa. Człowieku o jakiej pokorze ty mowiesz? Mamy się porównywać do tych co zarabiaja mniej czy do tych co zarabiaja wiecej? Chyba to nie jest ambitne myślenie. 2 tys net przy obecnych cenach nie pozwalaja ci na rozwoj i zycie na przywositym poziomie. Art. Deco stosujesz sprytna technike piszac ze zarabiałeś 3200 funtow i mówiąc ze nie było za dobrze. Ja zarabiam mniej i uwazam ze jest znacznie lepiej. Dlatego warto tu wyjechac chocby dla doświadczenia. Nikt nie mowi o eldorado czasy przebitki 10 razy skończyły się 10 czy 15 lat temu zyjemy teraz w unii europejskiej koszty zycia się wyrównują. Podobne pieniazki można zarabiac już w zachodniej Polsce (jednak wyższe podatki szybki zniwelują różnice) ale sorki 2 tys net dla fachowca, gdzie w zachodniej polsce zaczyna się od 3.5-5 net, jest śmieszne. Wsk to firma high tech a placi bardzo marnie. Ceny mieszkan szybko gonia peleton a pozostałe produkty sa droższe niż większych miastach skoro inne miedznynarodwe firmy plącą w Krakowie Warszawie Wrocławiu 2 razy więcej czemu wsk stosuje taki wyzysk? A pozniej się dziwia ze ludzie odchodza… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 17:38 MK, odnosze się do popadania w skrajności, tam jest super , tu jest syf. Bo to nie prawda. Zdaję sobie sprawę, że fachowiec może żądac sporej kasy ale osoba po kursie i z rokiem praktyki to nie jest fachowiec. Więc nie oszukujmy sie ,że każdy z papierem operatora zarobi tyle samo i ma takie same szanse. Tak wiec nie odnoszę sie do WSK ale samego przekazu. Jesli zas chodzi o wyjeżdżanie dla doświadczenia, to jestem zdecydowanie za. Tylko tak się kraj moze rozwijać. I na koniec odniose sie do rzeszowa. Fakt, jest drogim miastem. Ale za 2 netto sie utrzymasz. 2 netto zarabia się też w zachodniej Polsce. Nie sprzedawaj tu kitów, że w Legnicy "fachowiec" zarabia 3,5 netto bo to nieprawda i kto to jest fachowiec ? strasznie ogolne pojecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik wsk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.219.30.* 18.02.07, 18:24 art deco sory ze sie wtrace ale tez chce cos napisac Jestem pracownikiem wsk prawie 3 lata (robie na numerykach ), jakich nie napisze , ale napisze ze uwazam sie za fachowca jesli chodzi o te maszyny , pod koniec marca (na wyplate) bede wiedzial w 100% jaka dostalem podwyzke i jezeli ta podwyzka nie spelni moich oczekiwan to pan D moze mnie cmoknoc w du..e za przeproszeniem , ja podziekuje takiej firmie gdzie nic sie nie mozna dorobic , zyje sie od wyplaty do wyplaty ,nikt tam nikogo nie docenia (tak przynajmiej jest w moim przypadku), he tylko gna sie do roboty zeby wiecej zrobic , juz wole wyjechac za granice i tam sprzatac czy gary myc i byc pewny ze sie cos dorobie . Pisze o tym sprzataniu czy myciu tak dla przykladu bo poruszacie temat fachowcow jest wiecej innych zawodow gdzie mozna zarobic i to duzo . i jeszcze jedno sam osobiscie znam kilka osob (mlodych) ktorzy pracuja w Polsce i zarabiaja naprawde piekne pieniadze , ale pracuja w porzadnych firmach gdzie na czele stoim odpowiedni zarzad ,dyrekcja i kierownictw :)-bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 19:09 jak mówią twoje nogi twoje prawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.104.176.* 18.02.07, 18:32 Oj nie mowie ze w anglii jest super .Ja pisalem o czyms zupełnie innym o godnym zyciu i zaspokajaniu podstawowych potrzeb życiowych dom, mieszkanie samochod, wczasy (nie tylko w Polańczyku) jakies hobby itd. Nie nazywałem człowieka po kursie fachowcem. Nie jest nim również operator z 1 czy 2 letnim stażem. tyle już wystarczy aby w Anglii zarabiac min 2tys funtow (jeśli się zna jezyk w stopniu komunikatywnym). Tak wiec nie sram na wsk bo daje wielu młodym ludziom zdobycie dobrego doświadczenia i zarabiania dobrych pieniędzy. Piszac o 3.5tys - 5 tys netto miałem na mysli inżynierów produkcji, technologow konstruktorow (mechanikow) z min 3 letnim doswiadczeniem. takie sa zarobki firmach takich jak Delhi (krakow), Ge (warszawa) , trw (czestochowa) podobnie jest na slasku i zachodniej Polsce ( o Legnicy tez nic nie słyszałem). Teraz pytanie czy taka polityka firmy jest rozsadna i nie krotkowzroczna gdyz zaklad nie rozwija swoich zasobow ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.104.176.* 18.02.07, 18:46 ...daje mozliwosc zarabiania dobrych pieniędzy ale w innych firmach (rowniez za granica) dla jasności, o tym ze jest zle i ludzie sa sfrustrowani swiadcza wpisy innych osob. dyrekcja woli kupic artykuł w lokalnej prasie jak jest świetnie i jak ludzie prosza na kolanach o prace na wsk. nie wspominajac juz absurdalnych artykułach w zakładowej prasie jak to w anglii jest zle jak sobie polacy nie moga poradzic jak zle zarabiaja i skruszeni wracają na kolanach proszac o prace, żenujace. wiesz czego chce? ze wkoncu trafi to na szczebelek wyżej i beda zmiana wsrod dyrekcji i polityki. a pan MD i pan IB pojadal na ukraine bo tam ich miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 19:13 prosta zasada: firma która nie szkoli swoich kadr i nie dba o swoje kadry dostarcza specjalistów konkurencji. tak jest, było i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.104.176.* 18.02.07, 21:09 art deco w tym przypadku jest gorzej bo akurat ta firma szkoli i inwestuje w zasoby ludzkie bardzo duzo wlacznie z studiami mba. takie sa wymogi korporacji utc. jednak wewnątrz ogranizacji nie dba o swoje kadry (rowniez finansowo a moze przede wszystkim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 19.02.07, 19:25 Co na tę dyskusję ma do powiedzenia osoba odpowiedzialna w WSK za DIALOG z załogą, Pani od etyki, chyba że nic o tym nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:41 Dopóki pracuje Roman nic mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.rzeszow.mm.pl 20.02.07, 15:43 Program Dialog jest po to by wyłuskać krnąbrnych ze zdrowego ciała zastraszonej załogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.160.unknown.vectranet.pl 26.02.07, 19:50 facet co Ty pleciesz? sam kiedyś byłem operatorem i programista takiej maszyny. Jak sie ma troche wyobrazni i pozna pare kodow to robota na takiej maszynie jest jak zabawa samochodzikiem na radio. jasne ze te stare trupy co macie na NUMie czy NUMsie to porazka ale takie maja wlasnie byc, bo sa z innej epoki. To ze nie docenia sie Was tak jak powinno to bardzo źle i też sie z tym nie zgadzam ale jak mi wyjechałes z tymi kosztami transformacji, które Wasze pokolenie ponosi to mnie szlag trafia. Za ile gosciu kupiłeś mieszkanie albo nawet postawiłeś dom, co? Ja dzisiaj nawet nie moge pomarzyc o 30 metrach. Kapujesz moze dlaczego? Bo dzisiaj placę to czego Ty nie zapłaciłeś za swoje w pieprzonym PRLu. W przyrodzie stary nic nie ginie - nigdy. Przepraszam za uniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do operatora Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:58 Mam zapytanie do Pana o nicku oprator - ile zarabia operator cnc -operator i ile zarabia oprator przyciskajacy zielony guzik-netto. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec. konstruktor Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny chłam IP: 82.160.117.* 21.02.07, 08:15 Pracuję w biurze już o wiele lat za długo i potwierdzam, że obrzydliwe praktyki mobbingu, zastraszania, dojenia bez litości, nie płacenia za nadgodziny, wyścigu szczurów, itd. są na porządku dziennym! Robimy za grosze, a pracy jest najczęściej baaardzo dużo, do godz. 17 i dłużej jest się nie po to, aby siedzieć, ale aby wyrobić. Specjalista konstruktor, z nastoletnim stażem pracy, zarabia 2000 PLN na rękę, w tym są wszelkie gów..ane dodatki. Tylko zdechnąć, i byle do kolejnej wypłaty. I żadnych szans na lepiej. Tak ja, jak i moi koledzy, myślą i kombinują tylko o tym jak stąd się urwać. Wielu, jedni z najlepszych konstruktorów, już dawno odeszli - kreatywni, wykształceni i bardzo ambitni. Mieli doskonałe relacje z kanadyjczykami, ważną dla zakładu (produkcji) pracę i co? Gdzie te 200 osób za bramą na jedno miejsce? Dobrze będzie nam po 50-ce? Panie darecki, zapomniał wół jak cielęciem był? Poniżające nas zachowania polskiego pseudo-managementu kontrastują z dobrymi relacjami z kanadyjczykami. Tylko dlaczego oni nie chcą tego widzieć? Domyślam się, że to forum czyta większość pracowników wsk, mam nadzieją, że rozsyłane jest ono także do Kanady. Tam jest wielu Polaków pracujących i w Montrealu i w Mississauga. Puszczajcie to też do nich! Niech wiedzą. Ten zakład miał być dla nas wszystkich, a nie dla jaśnie pana króla MD. Nazwa "kołchoz", tak często przywoływana, jest jak najbardziej na miejscu. Uciekajmy stąd, jak tylko się da. Ci, którzy z biura odeszli, bardzo sobie chwalą. To nic, że korupcja czy mobbing istnieją dziś wszędzie. Rzeszowskie WSK wspięło się z tym na szczyty! Pozdrowienia dla MD i wszystkich przyd..asów naganiaczy, specjalista konstruktor ze słynnego na cały świat SEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 81.104.176.* 22.02.07, 23:25 myslicie ze dyrekcja juz namierza osoby piszace na tym forum aby ich srodze ukarac?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Główny konstruktor Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 84.38.160.* 22.02.07, 23:50 Jestem pracownikiem biura konstrukcyjno technologicznego w wsk, całe szczęście to nie jest biuro OBR. U nas nie zarabia się wiele i wszystkim się to nie podoba, a szczególnie po dzisiejszym wysłuchaniu audycji w radiowęźle(22.02.07 godz.11:00). Moim skromnym zdaniem związki nadają się jedynie do tego żeby zorganizować wycieczkę do miejsca świętego a nie do realnego reprezentowania racji pracowników pionu produkcyjnego (pracującego na zyski i przyszłość tej firmy a nie biuro OBR, które myśli o większych zarobkach i o niczym więcej). Słusznym jest stwierdzenie, że prezes wywodząc się z OBR będzie dbał o nie bardziej niż o resztę, ale przepraszam nie moim kosztem, ja nie będę robił na nich, ja się nie zgadzam!!!!!!!!!!!. Pan prowadzący audycję w radiowęźle powiedział, że są to wysokiej klasy specjaliści, którzy ZNAJA ANGIELSKI I SYSTEM CATIA (muszę na chwilę przystanąć, bo mnie zwaliło z nóg), połowa ba, większość ludzi z biur konstrukcyjnych pionu produkcyjnego legitymuje się takimi umiejętnościami plus wieloletnie realne doświadczenie. Doświadczenie zdobywamy, oczywiście tu ukłon do panów konstruktorów wyrobu, na nich samych, dlaczego? Gdyż ich konstrukcja jest tak nie technologiczna, że zawsze jest to walka z niemożliwym. Myślę, że koledzy technolodzy przestana wykonywać prace za konstruktorów (zwanych dalej prawdziwkami) podpowiadać, co zrobić z danym wymiarem żeby nie robili krowich oczu. Zastawiałem się nad pewną opcją niech OBR stanie się samodzielnym zakładem, niech prawdziwki sami zarobią na swoje pensje (trochę pracy w Power point kawałek blachy przesuną z lewa na prawo i będzie git). Pozdrawiam i liczę na owocną polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 81.104.176.* 23.02.07, 00:24 1.wszyscy zarabiają malo i nie chodzi o to aby polemizowac kto jest lepszym konstruktorem a kto gorszym. 2. zaklad posiada bardzo świetnych inzynierow zarówno na produkcji, biurach konstrukcyjnych i technologicznych. 3. biura konstrukcyjne pwc i pwa sa finansowane przez amerykanów, za kazda godzine płacona jest określona stawka, wiec jest dochodowe dla wsk (tu nie masz racji piszac o zyskach i przyszlosci). czesc biur wykonuje prace konstrukcyjne bezpośrednio dla amerykanow nie majac nic wspolnego z produkcja na wsk. to o czym piszesz to nie sa prace konstrukcyjne a wykonywanie rysunkow czyli drafting (wykonanie rysunku wedlug rygorystycznych wymagan pwc jest bardzo upierdliwe). zapewne wiesz ze zaklad sprzedawaje czesci po kosztach wiec nie ma zadnych zyskow, zyski czerpie wlasciciel, ktory na koniec pokrywa roznice. wszystkie pieniazki sa transferowane za ocean. 4. przyszloscia kazdego zakladu sa wlasnie osrodki badawczo rozwojowe. nie kazdego na nie stac. potrzeba dlugich lat zanim uda sie stworzyc odpowiedni potencjach. pracownicy owych biur konstrukcyjnych nie maja problemu ze znalezienie bardzo dobrze platnej pracy stad tez dzialania dyrekcji w celu ograniczenia duzej fluktuacji. czy to sie uda? watpie. 5. robotnik pracuje mlotkiem, kontruktor catia, ug itp rowniez power pointem (praktycznie wszedzie do prezentacji wynikow pracy), management exelem i co w tym dziwnego? 6. rynek okresla wartosc pracy widocznie takie jest zapotrzebowanie i roznica w pensjach zawsze bedzie istniec. po rowno to bylo za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Backup Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 84.38.160.* 23.02.07, 20:23 Ja pracuje w jako technolog na W53 i widze ze SEO jest jak zwykle faworyzowane zapraszam do nas gdzie mamy coraz wieksze to wymagania i mamy dokonywac rzeczy niemozliwych. Wy pseudo konstruktorzy nie potrafice niczego konkretnego zrobic dobrze a tylko zwalacie na innych pozatym co to wy nic nie konstruujecie tylko przepisujecie rysunki a jak wam o cos laskawie poprosic to chcecie joba. To jest nie do pomyslenia my mamy uruchamiac niesamowicie duze projekty kanadyjczykow a teraz podobno jeszcze cos chca robic amerykanie a nas jest moze cwierc z tego co potrzeba. Na gorze to sa Hawaje, wyjscie o 15.00 i sielanka. zapraszam na prawdziwą produkcje i rzeczywiste naciski a nie klepanie po pupie przez kanadoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 81.104.176.* 23.02.07, 21:18 chyba nie przeczytales wypowiedzi powyzej albo masz problemy z wlasciwym zrozumieniem. chyba nie chodzi o to zeby rywalizowac miedzy soba bo to prowincjonalna cecha. wiec proponuje jeszcze raz przeczytac to co jest powyzej pana/pani nedznej wypowiedzi. uzupelniajac tylko: w kazdej firmie konstruktor zarabia lepiej niz inzynier produkcji/technolog bez wzgledu na to czy wiecej pracuje czy mniej. tak jak prawnik zarabia wiecej niz konstruktor. poza tym tematem jest firma ogolnie, przyszlosc, rozwoj, jakosc zarzadzania a nie to ktora z kiepsko zarabiajacych grup w zakladzie ma wiekszy udzial i znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: *.244.155.100.wifi155.tnp.pl 23.02.07, 21:43 "tak jak prawnik zarabia wiecej niz konstruktor" - rozbawiła mnie ta "prawda". Skończyłam prawo, a obecnie jestem na aplikacji i pracuję w jednej z kancelarii w Rzeszowie. Moj mąż jest konstruktorem właśnie na WSK. Oboje dopiero od niespełna roku pracujemy w zawodzie ale na dzień dzisiejszy on zarobi dwukrotnie więcej niż ja. O takim wynagrodzeniu na razie mogę tylko pomarzyć... PS: ciekawa jestem jakie zarobki oferuje WSK prawnikom - nie chodzi mi o radców ale zwykłych pracowników z wykształceniem prawniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: 81.104.176.* 23.02.07, 22:40 mam nadzieje ze zrozumialas moja wypowiedz i nie musze jej tlumaczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:49 Cześć mk. Starałem się przeczytać Twoje wszystkie komentarze. Masz niezłą wiedzę na temat WSK. Dosyć szczegółową...Wręcz zastanawiającą... I zastanawiam się dlaczego tak bardzo nienawidzisz tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk WSK IP: 81.104.176.* 02.03.07, 00:02 gdybyś przeczytał wszystkie komentarze ze zrozumieniem stwierdzilbys ze pisałem wielokrotnie ze wsk to bardzo dobra firma o bogatych tradycjach. znakomita aby zdobywać w niej doświadczenie. firma która tworzą dobrze wykształceni fachowcy. pisałem o zupełnie czymś innym czego nie byleś w stanie zrozumieć lub nie chciałeś. podałem kilka przykładów w jakim stylu jest zarządzana, chamskiego zachowania (które zaczyna sie na wyższym szczeblu), krótkowzroczności oraz mechanizmów sprzecznych z zasadami wolnej konkurencji. to mój punkt widzenia. w żadnym miejscu nie krytykowałem firmy jako całości lub nawet poszczególnych dzialow. a to ze zarobki są niskie każdy sie z tym zgadza! wlasciwie to takie sprawy powinno załatwiać sie wewnatarz organizacji ale mieliśmy ankiety które chyba niczego nie rozwiązały. niezadowolenie wciąż jest spore. ludzie boja sie o tym rozmawiać za pomocą dostępnych w firmie narzędzi a dyrekcja ma to za przeproszeniem w 4 literach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: WSK IP: 62.87.161.* 02.03.07, 13:11 mk: Zastanawiam się skąd taka żarliwośc w Twoich wypowiedziach na temat WSK.Im więcej czytam Twoich wypowiedzi tym bardziej wyglądasz mi na jakiegoś pasjonata tej firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: WSK IP: 81.104.176.* 02.03.07, 19:31 Gratulacje "spostrzegawczości". Myślę, ze dostrzegasz iż to co inni piszą pokrywa sie z tym co ja napisałem. jak również to, ze ilość wpisów jest coraz większa (bynajmniej nie moich od pewnego czasu). mam nadzieje ze ta wskazówka pomoże Ci znaleźć właściwa odpowiedz na nurtujące Cię pytania. Proponuje skupić sie nie na tym kto ma większy wkład w rozwój tego tematu ale czym to jest spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 24.02.07, 17:19 pare tys netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: *.nat.rsk.pl 23.02.07, 23:07 Moze i masz racje szanowny kolego z produkcji. Zrozum skad sie wziely wyzsze podwyzki dla SEO. Dyrekcja skapowala sie po fakcie ze nastepuje drenarz mózgów w DR(SEO). Biuro powstało z garstki osób, po prywatyzacji i remoncie przybudówki do W54. Na poczatku byli ludzie z dwanych biur konstrukcyjnych. Dlaczego wiekszosc eksmitowano do RK? nie wiem pytaj dyrekcji. zostalo troche ludzi co mieli mniejsze klopoty z jezykiem i z adaptacja. I zaczelo sie przyjmowanie. Tylko ze ludzie zaczeli odchodzic. Wlasnie Ci co cos juz wiedzieli. teraz jest tak ze jest pare osob z ogromna wiedza i cala masa nowych. Jak nie pojada zarobki w gore za rok, półtora znowu klikadziesiąt (nie myle się kilkadzisiąt !!!!) osób wyfrunie. Efekt bedzie taki ze nowi juz nie beda mieli sie od kogo uczyć!!! I sam sobie odpowiedz kiedy wtedy bedziecie miec MD? O wiele później niż teraz. Sam sobie odpowiedz ile bedziecie miec czasu na technologie!! Wiec sie nie obrazajcie tylko wspolpracujcie. A nietechnologiczne wygibasy to nie SEO wymysla tylko kanadole. Akurat u nas krzyczano dosc mocno i glos widac zostal uslyszany. Moze od was za malo ludzi sie zwolnilo albo sracie po nogach i nie umiecie szefom powiedziec co was boli. a tak przy okazji kolego. przeczytaj 6 przykazanie wsk. PRACA ZESPOłOWA!!! co nam przyjdzie z tego, że tutaj sie osramy? jutro trzeba bedzie współpracować znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galernik Re: Biuro konstrukcyjne WSK/PWC to też kompletny IP: *.rzeszow.mm.pl 26.02.07, 20:52 Pracę w biurze RK wykonują młodzi ale takze starsi doświadczeni inzynierowe. Niestety praca ich zaczyna przypominac pracę galerników, kodeks etyczny jest tylko na papierze ,zauważalna jest dyskryminacja chociażby w stosunku do pozostałych służb. Prawdopodobnie celem jest zniszczenie i wyeliminowanie naszych wyrobów a wprowadzenie wyrobow PWC,tylko czy wszystkich stać na kupno drogich zachodnich śmigłowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny? Do Dyrekcji IP: *.dnet.pl 23.02.07, 00:21 Zastanawiam się nad jednym – czy dyrekcja ma jakąś „wizję”, czy żyje jedynie dniem dzisiejszym? Pewnie to drugie i dodatkowo muszą mieć głęboką „wiarę” w swoją nieomylność. Ciekawe jak długo będziecie działać według zasady 1=1 (jeden odchodzi, jeden przychodzi i niby bilans się zgadza). Większość odchodzi dla pieniędzy, ale też bardzo dużo ludzi odchodzi gdyż chce się rozwijać a na WSK jest to raczej niemożliwe: albo musisz być plecakiem, albo twoja teczka osobowa musi leżeć w szafie „ścieżka kariery” (kolejny chory wymysł tej firmy), albo musisz spełniać urojone wymagania by się znaleźć w odpowiednich widełkach (lata pracy, osiągnięte założenia, itp.). Dyrekcjo, was gó.. obchodzi, że ktoś może być wybitnie dobry – musi czekać aż wypełni jakieś „albo” – dlatego ludzie zdolni odchodzą. W innych firmach jak ktoś jest dobry i się sprawdza to nie musi odbębniać lat pracy by wpaść w widełki. Obecnie na WSK zostają 3 typy osób: 1) osoby starsze – są zmuszone tu zostać ze względu na dyskryminację rynku pracy jeśli chodzi o wiek, 2) osoby które mają różnego typu sytuacje rodzinne trzymające je w Rzeszowie, 3) przydupasy i „nieudacznicy” cieszący się że mają pracę. Reszta ludzi jest blisko odejścia lub odejdzie w najbliższych kilku latach – wielu ciągle żyje nadzieją (ja też) ale cierpliwość się kończy. Dyrekcjo, jak za kilka lat zostanie wam jedynie grupa osób typu 3, kim wy wówczas będziecie orać? A co do zarobków to już wystarczająco dużo pisano na forum dlatego ja mam jedynie jedno pytanie do dyrekcji – jak się ma czuć ktoś z kilkuletnim stażem pracy, gdy obecnie zatrudnia się osobę z takim samym wykształceniem, na to samo stanowisko, zaraz po studiach i oferuje się jej więcej niż ma ten doświadczony pracownik? I wy się dziwicie, że jest ogólne niezadowolenie? Nie mam nic przeciwko młodym (wiadomo, trzeba ich jakoś przyciągnąć) – chodzi mi o wasz chory system widełkowy w którym się już sami gubicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Do Dyrekcji IP: 84.38.160.* 23.02.07, 12:44 Naiwny napisal: "A co do zarobków to już wystarczająco dużo pisano na forum dlatego ja mam jedynie jedno pytanie do dyrekcji – jak się ma czuć ktoś z kilkuletnim stażem pracy, gdy obecnie zatrudnia się osobę z takim samym wykształceniem, na to samo stanowisko, zaraz po studiach i oferuje się jej więcej niż ma ten doświadczony pracownik? I wy się dziwicie, że jest ogólne niezadowolenie? Nie mam nic przeciwko młodym (wiadomo, trzeba ich jakoś przyciągnąć) – chodzi mi o wasz chory system widełkowy w którym się już sami gubicie!" Na produkcji jest to samo przychodzi mlody ma wiecej niz pracownik z 3-4 letnim stazem.To jest uczciwosc wg WSK,tak dalej a dyrekcja sama bedzie zarabiac na siebie stojąc przy maszynie bo ja napewno nie przekaze mojej wiedzy nowym pracowniką. Dlaczego? -bo mlody pracownik po 3 miesiącach dostanie podwyzke i przeskakuje mnie w zarobkach Dodam jeszcze ze związki dobrze o tym fakcie wiedz i nic nie robią, bo poco sie nastawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowskiszczupak Re: Do Dyrekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:42 A może zacznijmy wystawiać jakieś cenzurki naszym przełożonym. Proponuję na pierwszy rzut Romana Złotoustego. Dla mnie jest on przodownikiem propagandy sukcesy. Kto był na jakimkolwiek spotkaniu z jego udziałem wie jakim wielkim wyzwaniem jest wytrzymać bez chrapnięcia. Te żałosne baśnie o acze wszystkim juz bokiem wychodzą. Nie wierzę żeby gość nie zdawał sobie sprawy jaką ściemę wciska ludziom. A co wy myslicie o tym ściemniaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do Dyrekcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:34 To też trochę nasza firma.Spróbujmy coś zmienić.STRAJK,STRAJK,STRAJK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak STRAJK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:36 Jestem za.Tylko jak zebrać ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: STRAJK IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.07, 00:06 Nie ma co sie wyglupiac ze strajkiem bo nikt tym sie nie przejmie. Ludzie za bardzo trzesa portkami bo w mimo wszystko lepszej roboty sie w Rzeszowie nie znajdzie bo mamy na podkarpaciu bryndze i tyle. Po drugie w ten sposob dyrekcja miala by prowodyrow na patelni i pozniej albo zwolnila by ich za to ze nie nosza plakietek z "5 kardynalami" albo te kilka osob dostalo by podwyzki i by siedzieli cicho jak zwiazki zawodowe. A zwiazki zawodowe to tez dobry temat na dyskusje. Odkad tylko pamietam zawsze zachwalaja jak to dzielnie walcza o te wiosenna podwyzke i zawsze dostaje sie tylko tyle ile przewiduje "zbiorowka". To faktycznie jest o co walczyc. Jesli chodzi o strajk, to trzeba pamietac, ze uzyskac nim mozna cos tylko wtedy, gdy wladzom zalezy na tym by firma istniala i prosperowala. U nas chodzi tylko o to by bezbolesnie przelewac kapital do UTC. "Inwestowac" kupujac stare maszyny z 3 swiata, pakowac sie w dziwne programy, z ktorych od dawna wiadomo ze nic nie bedzie (np PW600), robic szopke ze skladaniem silnikow do F-16, napelniac prywatne kieszenie a przy okazji wykonczyc konkurencje (glownie Swidnik: obsluga Sokolow w Iraku, przekladnie do SW-4, czy nieudane silniki do Mi-2plus). W tym wszystkim strajk by nie zaszkodzil. A moze nawet dalo by sie pokazac winnych: niewdziecznych pracownikow PZL-Rzeszow. A teraz wszyscy wypoczywac bo od poniedzialku do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "wytrwały" Re: STRAJK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:04 Dajcie cynk kiedy ten STRAJK, a idę z Wami. W końcu wyrazimy swoje poglądy. Strajk, strajk, strajk....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4 Re: STRAJK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:16 straik to niekoniecznie trzeba iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Dyrekcji IP: *.dnet.pl 28.02.07, 17:03 Potwierdzam, do tego dochodzi jeszcze mobbing (ale to już na Staff Meetingach, chociaż ostatnio się uspokoiło, ale przed audytem finansowym pokazał co potrafi - taki nowy system motywacyjny). Złotousty - świetne określenie i zarazem jakże prawdziwe;) Jego podwładni mają go serdecznie dość. Do tego człowieka nikt kompletnie nie ma zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Do Dyrekcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:56 Nie rozumiem o co Ci chodzi...??? Przecież to świetny fachowiec, z wieloletnim doświadczeniem, który zna firmę od podszewki. W końcu był już na kilku stanowiskach dyrektorskich... Ma dobrą prezencję i jest profesjonalistą w 100%. Dodatkowo jest świetnym przywódcą i motywatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_miód Re: Do Dyrekcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:36 1) Nie obrażałbym moi drodzy na tym forum nikogo wymieniajac jego imię i nazwisko lub w jednoznaczny sposób wskazując o kim mowa - to nie są osoby publiczne w rozumieniu prawa (spółka jest własnością Pratt&Whitney Canada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktyk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 24.02.07, 12:56 Zbieramy jako WSK owoce propagandy sukcesu. Ugruntowała się opinia zarówno w Rzeszowie jak i w kraju ( opinia przychylnych publikatorów) że jesteśmy pępkiem świata w lotnictwie. Stąd napływ i oferty ludzi z całej Polski( tylko informacji o tysiącu na rękę tam zabrakło). Po pewnym okresie czasu Ci chłopcy dochodzą do wniosku że rzeczywistość nie przystaje do obietnic, stąd protesty. Jest też pewna grupa ludzi zbierających wpisy do C.V. i tych napewno nie zatrzymamy. Dlatego dużo pracy czeka przed działem który o ile się nie mylę nazywa się działem rozwoju zasobów ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_miód Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:22 Uważam że jedynym frustratem na tym forum jest niedowartościowany "MK" - a wiem co mówię bo przeczytałem je od A do Z. Reszta to bierni uczestnicy, którzy poprzez zdolność manipulowania faktami "MK" dali się wkręcić w machinę naigrawania z firmy WSK - ale czy anonimowo?. Niestety, dla poparcia frustracji Pana "MK" nie napiszę, że firma WSK Rzeszów wraz z jej pracownikami jest "be". "Be" mogą być co najwyżej procedury w niej obowiązujące, a mające na celu właściwy dobór pracowników na stanowiska już na etapie ich zatrudniania. Jestem zdania, że niepowodzenia pracowników(finansowe, stanowiskowe) na WSK wynikają również w znacznej mierze z ich własnego wyboru. Wielu pracowników na WSK skończyło studia np. "Europeistyka", "Socjologia", "Tańce klasyczne", "Polonistyka" etc. i ma żal do firmy, że nie dostaje podwyżki lub innych apanaży. Ale, czy np. dla tokarza, frezera, kupca, lidera zepołu, kierownika, dyrektora, prezesa - a przede wszystkim dla firmy takie wykształecenie pracownika wnosi coś co może się przyczynić do jego wykorzystania na innym stanowisku? - Moja odpowiedź brzmi- NIE. Dlatego drodzy, jeżeli planujecie karierę w tej firmie; rozwijajcie się w kierunkach , w których ona operuje. Każdy ma prawo wypowiedzieć swoja opinię na dowolny temat nie nadużywając zasad współżycia w społeczeństwie. Z Wyrazami Najszczerszego Szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 81.104.176.* 24.02.07, 18:17 panie sam_miod nie czuje sie niedowartościowany, flustratem tym bardziej.wrecz przeciwnie jestem zadowolonym z zycia człowiekiem zarowno na plaszczyznie zawodowej jak i osobistej. o jakiej manipulacji mowisz skoro pisalem o faktach? czy podawane przeze mnie informacje sa nieprawdzie? znaczna wiekszosc to fakty czesc prywatne opinie z ktorymi nie musisz sie zgadzac. wydaje mi sie ze wiekszosc potwierdza to co napisalem a czesc dorzucila bardzo wiele nowych watkow. napisales ze przeczytales informacje od a do z. chyba ze zrozumieniem masz jakies klopoty. nie krytukuje firmy ktora ma piekne tradycje. tworzyli i tworza ja swietni ludzie (o czym juz pisalem) krytukuje jakosc zarzadzania, krotkowzrocznosc, chamstwo oraz osoby ktora stoja na czele. to dobry sposob. ludziom mozna zamknac usta wewatrz organizacji, mowic jak jest pieknie wszedzie gdzie sie da. ale zapomniano ze istnieje cos takiego jak forum publiczne. manipulacja polegala na tym aby ten post stal sie zywy teraz niczego nie musze juz pisac. zrobi to za mnie reszta pracownikow. straszysz ludzi brakiem anonimowosc? mi na niej nie zalezy, juz w tej firmie nie pracuje i nie bede. czemu sie pan nie podpisal z imienia i nazwiska? do pozostalych forumowiczow: firma nie ma mozliwosci zidentyfikowac wpisujacych swoje opinie w sposob zgodny z prawem. wpisywanie opini na forum nie jest przestepstwem wiec obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych. skonczenie studiow nie zmienia zupelnie niczego ludzie chyba robia to tylko dla siebie i nagrody. nie sadze ze ludzie koncza studia w nadzieji na awans gdyz awans poziomy nie wiaze sie z podwyzka (lub minimalna). nie kazdy ma przeciez predyspozycje by byc kierownikiem nie kazdy moze nim zostac. wiec teoria o tym ze aby dobrze zarabiac trzeba awansowac jest bzdurna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_miód Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:43 Brak podpisu to moje zabezpieczenie gdyby komus do głowy przyszło czytac to forum i dociekac kto i co pisze. Jedno wiem, że Prezesi tej firmy również na tym forum siedzą i może sami piszą te posty, aby tworzyć atmosferę zeźlenia na wszystkich wokół. Przepraszam Pana "MK" za mocne słowa, każdy ma prawo do własnego zdania - więc drodzy czyńmy nasza powinnośc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woops Wyczyścili rynek z fachowców IP: 84.38.160.* 26.02.07, 20:01 Widze ze mocno narzekacie i wiele w tym racji ale tez popatrzcie na siebie. Czy jesteście zawsze fair w stosunku do innych, firmy a nawet samych siebie, czy nie kombinujecie jak sie tutaj wymigac. Nie jestem niczyim plecakiem ani tez nie mam wysokiego stanowiska ale to co chciałbym osiągnąc to to ze do pracy przychodze zadowolony i wychodze zadowolony z poczuciem że cos wspólnie zostało osiągnięte i realizacji. Jak jeden nie pomoże drugiemu bedzie zawistny i dodatkowo bedzie kopał dołki to nie dyrekcja ale na wzajem sie powyżynamy lub popsujemy nerwy i gwarantuje że tego nie da sie naprawic nawet za dwa razy wyższe zarobki bo takich nie dostaniemy. Ja sie czyje zdenerwowany gdy zapierniczam a drugi sie nie przykłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: 217.153.105.* 27.02.07, 19:54 co ty gościu piszesz ze sami na wzajem sie powyrzynamy lub popsujemy nerwy , ja pracuje na wydziale gdzie pracownicy sa naprawde spoko nie spotkalem sie jeszcze z tym zeby ktos komus nie pomogl czy pokazal jak cos sie robi , sa takie przypadki ze gosc robi na maszynie ze zalozy sztuke i się patrzy 2 godziny jak się kreci a drugi będzie zapieprzal i zmienial sztuki co 2 min ale co poradzisz , natomiast spotkalem sie z tym i to nawet mnie spotkalo jakich mamy WSPANIAŁYCH NACZELNYCH i powiem ci ze to oni psuja nerwy , potrafia nieraz tak wku…. ze szkoda pisac , a jak chcesz wychodzic zadowolony z pracy to zmien prace , na wsk jest masa ludzi co na pewno nie jest zadowolona i przyczyna tego nie jest to ze zapiepierniczaja a koledzy się nie przykładają hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.rzeszow.mm.pl 01.03.07, 10:50 Powiedz który to wydział to się przeniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.tktelekom.pl 24.02.07, 20:57 Chyba jesteś w błędzie. Ostatnie decyzje pociągają duże zamieszanie, zaczyna się blokada umiejętności, teraz nikt nie może liczyć na pomoc drugiego. To nie przynosi nic dobrego dla tej firmy. To jest prawdziwy wyścig szczórów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no comment Re: Wyczyścili rynek z fachowców IP: *.244.155.107.wifi155.tnp.PL 24.02.07, 17:30 Jestem nowym pracownikiem, nawet zaczynało mi się podobać -upss nagle duży zawód-nakręcali wszystkich wiosennymi podwyżkami a jak się prawdopodobnie okaże nie obejmie ona pracowników z umowami na czas określony- a jest ich troche, musze przyznać że dosc cwane posunięcie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator CNC Wykłęty powstań ludu ziemi .... IP: *.ostnet.pl 02.03.07, 02:22 Wykłęty powstań ludu ziemi Powstańcy których dręczy głod Myśl nowa blaskiem promienieje Dziś wiedzie nas na bój na tród Bój to nas jest ostatni .... Panowie: Proszę sobie przypomnieć słwa i ćwiczyć. Niewiadomo czy za niedługo to się nie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A może by tak forum założyć... IP: *.xmission.com 02.03.07, 17:06 Widać po ilości postów, że ludzie chętnie by sobie pogadali swobodnie o naszej firmie. Mogłoby to wyglądać tak: www.kswforum.fora.pl Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś