Dodaj do ulubionych

Po co nam miasta partnerskie ?

IP: *.166.unknown.vectranet.pl 04.02.07, 18:42
po co nam te miasta partnerskie? panie prezydencie Ferenc, czy ktoś słyszał o
jakichkolwiek pozytywach oprócz drogich delegacji naszych dygnitarzy....
Obserwuj wątek
    • Gość: Radny Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:29
      No właśnie po co ?. Taki np: Sanok /a w szczególnosci jego włodarze z
      burmistrzem Wojciechem B .../ uwielbiają odwiedziny coroczne /czasami
      kilkakrotnie/te miasta partnerskie za pieniądze biednego miasteczka nad sanem.
      Można na takich odwiedzinach pochlać i pojeść za darmochę ,dla rodzinki
      przywieżć jakieś fanty itd. Potem jak jest rewizyta takze jest okazja dla zabawy
      i baletów i to za piniadze sanoczan.To ze niema kasy na drogi chodniki i wyglada
      to miasto jak na Ukrainie to mały pikuś .Liczy sie dobra zabawa jego włodarzy.
      • Gość: moreno Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 05.02.07, 07:41
        W Rzeszowie jest podobnie, jada fachowcy od niczego a potem wielka propaganda
        jakie to sukcesy odniesli . Pamiec ludzka jest krotka, ale my pamietamy !!!!!!!
      • Gość: Pracownica UM. Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:51
        Faktem jest że w takim Sanoku radni i pan Burmistrz Blecharczyk w ciągu 4 lat
        swojego rządzenia odwiedzili 110 -!!! razy miasta partnerskie.lepiej uważaja
        toza wielki sukces dla tego miasta gdzie ulice i chodniki przypominają
        sredniowiecze.WSTYD .
    • Gość: Tom Re: Klagenfurt IP: *.devs.futuro.pl 05.02.07, 09:46
      ...opłata za parkowanie 12 Eur/godz. Nigdy już tam nie pojadę - dla porównania parking podziemny w Salzburgu 8 Eur/godz
    • Gość: pb Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 05.02.07, 10:06
      Radni muszą mieć gdzie na wycieczki za pieniądze podatników jezdzić
    • Gość: rcm Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 05.02.07, 11:46
      powinnien być alliance z jakimś włoskim miastem panie prezydencie załatw pan a zapewniam ze znajda sie strupy chące się wtulic w przepoconego zielonego benettona i posluchac nie rozumiejac ni w ząb: "bonjorno stupido stràccio"
      • Gość: allerikc Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.07, 15:16
        Byłem ostatniego lata w naszym największym mieście partnerskim - Buffalo.
        Szukałem , szukałem ale nigdzie nie znalazłem żadego chociażby najmniejszego
        znaku o Rzeszowie. U nas to przynajmniej przy wieździe do miasta są znaki
        • chris1970 Re: Po co nam miasta partnerskie ? 05.02.07, 15:40
          Oprócz spraw PR-owych, to jest to niby pole do wymiany informacji o
          gospodarowaniu i zarządzaniu miastem.
          Dzięki partnerstwie np. z Buffalo, mamy Pomost.
          Kiedyś czytałem, że mieszkańcy miast partnerskich korzystają z komunikacji
          miejskiej bezpłatnie w innych miastach zaprzyjaźnionych. Problem w tym, że to
          może być gdzieś zapisane w protokołach, na oficjalnych stronach miasta. Ciekawe
          jak wytłumaczyłbym na Węgrzech kontrolerowi biletów, że jestem z Rzeszowa i
          mogę nie kasować biletu :)
          • Gość: cris 243 Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 05.02.07, 21:09
            Ferenc dobrze wie ze to sa jaja z tymi miastami p[artnerskimi zapakuja pare
            panienek dla towarzystwa woda juz na miejscu czeka w koncu musza sie wykazac
            gospodarze mala objazdowka , burdelik i porocik , a potem gazety trabia o
            sukcesie rzeszowskiej delegacji tylko efektow jakos nie widac panie prezydencie
            wtydź sie pan
            • Gość: Dziewirz Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 06.02.07, 06:01
              do dup.y z takimi krewnymi !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka