Gość: zawiedziony IP: *.166.unknown.vectranet.pl 04.02.07, 18:42 po co nam te miasta partnerskie? panie prezydencie Ferenc, czy ktoś słyszał o jakichkolwiek pozytywach oprócz drogich delegacji naszych dygnitarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radny Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:29 No właśnie po co ?. Taki np: Sanok /a w szczególnosci jego włodarze z burmistrzem Wojciechem B .../ uwielbiają odwiedziny coroczne /czasami kilkakrotnie/te miasta partnerskie za pieniądze biednego miasteczka nad sanem. Można na takich odwiedzinach pochlać i pojeść za darmochę ,dla rodzinki przywieżć jakieś fanty itd. Potem jak jest rewizyta takze jest okazja dla zabawy i baletów i to za piniadze sanoczan.To ze niema kasy na drogi chodniki i wyglada to miasto jak na Ukrainie to mały pikuś .Liczy sie dobra zabawa jego włodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moreno Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 05.02.07, 07:41 W Rzeszowie jest podobnie, jada fachowcy od niczego a potem wielka propaganda jakie to sukcesy odniesli . Pamiec ludzka jest krotka, ale my pamietamy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica UM. Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:51 Faktem jest że w takim Sanoku radni i pan Burmistrz Blecharczyk w ciągu 4 lat swojego rządzenia odwiedzili 110 -!!! razy miasta partnerskie.lepiej uważaja toza wielki sukces dla tego miasta gdzie ulice i chodniki przypominają sredniowiecze.WSTYD . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Klagenfurt IP: *.devs.futuro.pl 05.02.07, 09:46 ...opłata za parkowanie 12 Eur/godz. Nigdy już tam nie pojadę - dla porównania parking podziemny w Salzburgu 8 Eur/godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 05.02.07, 10:06 Radni muszą mieć gdzie na wycieczki za pieniądze podatników jezdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rcm Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 05.02.07, 11:46 powinnien być alliance z jakimś włoskim miastem panie prezydencie załatw pan a zapewniam ze znajda sie strupy chące się wtulic w przepoconego zielonego benettona i posluchac nie rozumiejac ni w ząb: "bonjorno stupido stràccio" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allerikc Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.07, 15:16 Byłem ostatniego lata w naszym największym mieście partnerskim - Buffalo. Szukałem , szukałem ale nigdzie nie znalazłem żadego chociażby najmniejszego znaku o Rzeszowie. U nas to przynajmniej przy wieździe do miasta są znaki Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Po co nam miasta partnerskie ? 05.02.07, 15:40 Oprócz spraw PR-owych, to jest to niby pole do wymiany informacji o gospodarowaniu i zarządzaniu miastem. Dzięki partnerstwie np. z Buffalo, mamy Pomost. Kiedyś czytałem, że mieszkańcy miast partnerskich korzystają z komunikacji miejskiej bezpłatnie w innych miastach zaprzyjaźnionych. Problem w tym, że to może być gdzieś zapisane w protokołach, na oficjalnych stronach miasta. Ciekawe jak wytłumaczyłbym na Węgrzech kontrolerowi biletów, że jestem z Rzeszowa i mogę nie kasować biletu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris 243 Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 05.02.07, 21:09 Ferenc dobrze wie ze to sa jaja z tymi miastami p[artnerskimi zapakuja pare panienek dla towarzystwa woda juz na miejscu czeka w koncu musza sie wykazac gospodarze mala objazdowka , burdelik i porocik , a potem gazety trabia o sukcesie rzeszowskiej delegacji tylko efektow jakos nie widac panie prezydencie wtydź sie pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziewirz Re: Po co nam miasta partnerskie ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 06.02.07, 06:01 do dup.y z takimi krewnymi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś