Dodaj do ulubionych

Wyjazd z deptaków!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:06
postawic barierki przy wjedzie i bedzie po klopcie!! moze tez dolacze i sie
przespaceruje z wami
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzeszowiak Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 05.02.07, 20:07
      Dobrze by było jakby było więcej ludzi niż 40 osób
      • Gość: cyc Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:24
        Dajcie spokój mi tam wygodniej od czasu do czasu przejechać przed maja bo
        jechac na okolo mi sie nie chce.
        • Gość: Rzeszowiak Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 05.02.07, 20:28
          A kogo to obchodzi? 80% rzeszowian życzy sobie wyrzucenia samochodów z deptaka.
          Nie róbcie prowincjonalnej wiochy z tego miasta bo centrum zapchane samochodami
          to jest w Łańcucie albo Hrubieszowie. Normalnie miasta mają deptaki bez
          samochodów.
        • voy_rz Re: Wyjazd z deptaków! 05.02.07, 20:30
          Zapraszam na mojego bloga. Umieściłem tam zdjęcia aut z jednego przejścia przez
          deptak - aż 3 samochody nie miały pozwoleń. Na szczęscie jeden został
          potraktowany przez policję (albo straż miejską) w sposób odpowiedni. A już nie
          liczę aut które tamtędy przejeżdżały.
          • cool_kid Re: Wyjazd z deptaków! 05.02.07, 20:50
            Też mam pełno takich zdjęć. Samochodów jest generalnie coraz więcej, kolejna
            sprawa to bałagan z dostawami - w innych miastach dostawy są do 8 albo 10 a
            niedawno na Grunwaldzkiej ok. 14 widziałem 4 samochody dostawcze. Sprawa jest
            prosta - zrobić wjazd na deptak na pilota, uprawnić do tego wjazdu max. 200
            samochodów oraz pogotowie, policję itd. i wprowadzić dostawy tylko do godz. 10.
            Albo chcemy mieć centrum Rzeszowa na miarę dużego miasta albo zapchane
            samochodami jak w miasteczku.
          • Gość: prawnik w prokurat Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.dnet.pl 05.02.07, 21:59
            mam nadzieję, ze wiesz, że za bezprawną publikację ich numerów samochodów możesz
            mieć rozprawę w sądzie i zapłacić sporą grzywnę lub iść siedzieć na 2 lata ???
            • Gość: Frenchman Re: Wyjazd z deptaków! IP: 84.38.160.* 05.02.07, 23:30
              No to chyba zaczyna się wojna forumowiczów z chu..mi którzy muszą wozić swe
              czcigodne tłuste dupska po deptakach... chyba nie ma wątpliwości po czyjej
              jestem stronie...
            • kmd_rohan Re: Wyjazd z deptaków! 06.02.07, 14:12
              A z któregoż to artykułu, panie "prawnik"? ;)
        • Gość: gosc Re: Wyjazd z deptaków! IP: 82.177.97.* 06.02.07, 13:18
          milo zobaczyc glos rozsadku, pozdrawiam
    • bravocharlie Re: Wyjazd z deptaków! 05.02.07, 20:28
      Strajkuję codziennie;)
      • Gość: fd Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.07, 21:49
        Blog powinien nazywać się "Uprzejmie donoszę"
        • Gość: aa Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:19
          Bardzo dobry blog zrobie taki sam hehehe:))) oczywiście z widocznymi rejestracja
          mi jutro idę na łowy
        • galerian Re: Wyjazd z deptaków! 05.02.07, 23:24
          może "uprzejmie donoszę, że ktoś łamie przepisy" co w tym złego?
          • Gość: fd Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.rzeszow.mm.pl 08.02.07, 19:50
            Co w tym złego? Uprzejma nadgorliwość...czasami jest to gorsze niż sabotaż. A
            numery powinieneś zamazać bo mozesz dostać w czapę - i słusznie.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 00:11
              To jest groźba karalna.
    • Gość: fotox akcja "zrób zdjęcie na deptaku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:30
      oglaszam akcje "zrob zdjecie na deptaku". zdjecie ma przedstawiac samochod z widoczna rejestracja parkujacy nielegalnie na deptaku. Linki do zdjec mile widziane na tym forum:)
      • Gość: miki Re: akcja "zrób zdjęcie na deptaku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:32
        taka fotke pstryklem, tylko ze to auto nie wiedziec czemu nie mialo rejestracji!

www.twoje-miasto.pl/images/foto/1572_l.jpeg
        • Gość: Prześmiewca Re: akcja "zrób zdjęcie na deptaku" IP: *.centertel.pl 06.02.07, 16:20
          Tytuł zdjecia -Zniechęcenie-
    • Gość: antykomunista mój sposób na samochody!!!!! IP: *.dnet.pl 06.02.07, 17:05
      nigdy nie przepuszczam samochodów na 3 maja jak widze ze jedzie za mną to
      specjalnie idę srodkiem ulicy i staram sie isc wolniej----tadziu wykurz
      samochody z deptaków----pozdro dla pracownikow naukowych wydziału prawa uR
      stawiajacych samochody na grunwaldzkiej --kto z policji lub strazy miejskiej
      podskoczy prawym praworzadnym ludziom z prawa---no kto BO tadziu napeno nie ----
      -SĄ RÓWNI I RÓWNIEJSI
      • cool_kid Re: mój sposób na samochody!!!!! 06.02.07, 23:21
        Chamstwo kierowców na deptaku jest nie do opisania. Rzadko zdarza się by jakiś
        kierowca spokojnie czekał aż ludzie przejdą, z reguły wpycha się w tłum.
        Obcięcie pozwoleń to nie wszystko, trzeba wprowadzić wjazd na pilota bo wbrew
        pozorom ok. 50% samochodów jeżdżących sobie po deptaku nie ma pozwolenia (chyba
        że go nie eksponują). Kolejna sprawa to jak już mówiłem bałagan z dostawami - w
        innych miastach są do 8 albo 10, zrobić to samo, do tego zrobić porzadek z
        taksówkarzami i ochroniarzami i będzie porzadek.
        • Gość: MC Re: mój sposób na samochody!!!!! IP: 195.136.36.* 07.02.07, 12:57
          Zawsze jak musze przejechac przez strefe A to przepuszczam pieszych.Mam
          wrazenie ze sa mile zdziwieni moim zachowaniem a dla mnie to przeciez oczywiste
          ze na deptaku to piesi maja pierwszenstwo!
          Nie dajmy sie zwariowac ze wszyscy sa do kitu, bo to agencje ochroniarskie i
          taxi robia tam naprawde zla robote!!!
    • Gość: asd robimy lepperyzacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:59
      juz w poniedzialek robimy lepperyzacje ;)
    • organizator_protestu Re: Wyjazd z deptaków! 07.02.07, 14:21
      Postulaty które chcemy przedstawić:

1. Ograniczenie liczby zezwoleń na wjazd na deptak do 200
      2. Wjazd na deptak na pilota (tylko dla samochodów z identyfikatorami oraz
      policji, pogotowia itd.)
      3. Wprowadzenie dostaw tylko do godz. 10 rano
      4. Ograniczenie parkowania na deptaku

Samochodów na deptaku jeździ kilkanaście na minutę, nawet wprowadzenie 200
      zezwoleń zamiast obecnych 2000 to będzie więcej niż w innych miastach, gdzie
      często deptaki są w ogóle zamknięte. Na wjazdach na deptak można by zamontować
      słupki, które wchodziłyby w ziemię reagując na pilota albo zwykły szlaban
      (koszt jest bardzo mały), tak jak to się robi na deptakach w niemieckich
      miastach. Rozwiąże to problem kierowców jeżdżacych po deptaku bez zezwolenia.
      Kolejna sprawa to dostawy, w niektórych miastach są nawet do 8 i jakoś sobie
      radzą, wprowadzenie dostaw do 10 ograniczyłoby ten bałagan który jest teraz
      (samochody dostawcze panoszą się po deptakach przez cały dzień). W pierwszej
      kolejności jednak trzeba zdecydowanie zmniejszyć liczbę pozwoleń i zrobić coś z
      taksówkami i ochroną, bo to oni robią najwięcej bałaganu na deptaku. Nie może
      być tak że w imię wygody pewnej grupy ludzi praktycznie likwiduje się prawdziwy
      deptak który mógłby służyć prawie 200 tys. mieszkańców Rzeszowa. Bez tego nie
      ma mowy by miasto miało klimat i było atrakcyjne dla turystów czy nawet
      mieszkańców, ja sam omijam deptak kiedy tylko mogę bo nie mam ochoty użerać się
      z chamstwem kierowców.
      • Gość: miki Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:43
        oby sie udalo!!!! trzymam kciuki!
    • cool_kid Re: Wyjazd z deptaków! 08.02.07, 11:28
      Protest juz zgloszony do UM.
      • Gość: autor Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:52
        wszystko ekstra, ale przemyslcie sprawę nieco..

co z właścicielami knajp w tamtym regionie? mają robić dostawę do 10 rano (a
        pracują przważnie do późna w nocy)?

wiele sklepów realizuje dostawy kilka razy w ciągu dnia (np pieczywa)

dostawcy i przedstawiciele pracują pełnym wymiarze godzin i nie moga kończyć
        pracy o 10 rano (zwłaszcza, ze o 10 większosc punktów jest otwierana)..

minimum zrozumienia zasad handlu...

oczywiście wjazd osób bez uprawnień powinien być surowo karany. Z tym się
        zgadzam, ale niech władze zagwarantują przedsiębiorcom zezwolenia (wcale nie
        jest o nie łatwo)
        • doktor_borsuk Re: Wyjazd z deptaków! 08.02.07, 20:56
          nie przesadzjmy z tymi dostawami. zapewniam Cie, ze w krakowie jest w strefie zamknietej 100 razy wiecej knajp i sklepow i jakos wlasciciele i dostawcy daja sobie rade. przeciez w rzeszowie cala akcja dotyczy 3 uliczek - 3 maja, kosciuszki i grunwaldzkiej. ile tam jest tych lokali, sklepow z pieczywem czy wreszcie mieszkancow w tych 1 pietrowych kamieniczkach?
    • Gość: xxx koleś zrób sobie deptak u siebie w gminie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:14
      Chłopie tobie to już całkiem nasrało w ten gł....łeb.Sam ujeżdżasz ulicę 3-Maja
      samochodem /widziałam nie raz,nie dwa/ a czepiasz się gó..anego tematu.Jeśli
      jesteś pismakiem miernym to się nie dziwię,ze piszesz o bruku w brukowcu.Idzie
      wiosna i zajmij się temetem osiusianych ogródków,psich kupkach,piaskownicach-
      kuwetkach dla kotków itp.to jest temat na twoje epistoły.POZDRAWIAM
      • Gość: asd Re: koleś zrób sobie deptak u siebie w gminie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:51
        to zes rowno pojechal teraz:>
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 00:19
      Jeżeli protest zostanie zignorowany, w przeciągu ok. miesiąca zorganizowany
      zostanie kolejny i tym razem będzie to blokada deptaka.
      • Gość: autor Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:36
        nie pień się tak tylko odpowiedz na moje zarzuty..
        • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 15:38
          Nie ma na co odpowiadać. W Krakowie i innych miastach zrobiono z tym porzadek,
          są dostawy do 10 i jakoś żyją. Tutaj też się da. Są miasta w których główne
          deptaki są *całkowicie* zamknięte dla ruchu samochodowego.
          • Gość: autor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:53
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 18:55
              Gratuluję kultury, zresztą twoja speluna mieści się na rynku więc co tak ci
              przeszkadza.
              • Gość: autor Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:12
                zdradzanie personaliów (a sugerowanie jest takowym) jest niezgodne z
                regulaminem forum i netykietą...

• Gość: autor Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:15
                  przedstawiłem argumenty przeciw - nie potrafiłeś odpowiedzieć..

zacznij pracować, otwórz działalnosć - wtedy pogadamy. Bo robić durne zadymy,
                  nie przemyślawszy kompletnie sprawy, to każdy potrafi..

I dla jasności - niech zakupowicze i interesanci urzędów parkują tylko na
                  parkingach.. Ale piekarz czy dostawca prasy ma prawo dojechać do celu. I tak
                  jest wszędzie na świecie. Pojedź a zobaczysz i wróć z przykładami
                  • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 20:05
                    Nie musisz mnie nigdzie wysyłać bo jeżdżę po świecie i właśnie stamtąd mam
                    przykłady. Nie trzeba zresztą jeździć po świecie, bo przykłady są w kraju.
                    Polecam ul. Stawową w Katowicach, Deptak Bogusława w Szczecinie, Długi Targ w
                    Gdańsku, główny deptak Kielc i Olsztyna, Floriańską w Krakowie, Franciszkańską
                    w Przemyślu, czy nawet w mniejszych miastach - w Sanoku, w Mikołowie itd. -
                    porównaj ruch samochodowy na tych traktach do tego co dzieje się u nas na 3-go
                    Maja.
          • Gość: autor Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:16
            bzdura
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 15:23
      video.interia.pl/obejrzyj,film,33863,sortuj,ch,st,4,pozycja,497,wypadki
      Co wy na to? :)
      • Gość: Anka Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.globaltechnology.pl 09.02.07, 20:03
        Przecież jeszcze kilka lat temu(3-4)był to normalny deptak, można było spkojnie posiedzieć czy pospacerować...a przecież wtedy również były sklepy, knajpki i banki. Nie pamiętam już ale może wtedy ustawione były słupki blokujące wjazd od str Zygmuntowskiej?Mam nadzieję że protest coś zmieni, wydaje mi się bardzo dziwne że prezydent nic z tą sprawą nie robi, biorąc pod uwagę protesty pieszych użytkowników "deptaka". Wydaje mi się że gdyby zrobić ankietę to 90% mieszkańców Rzeszowa opowiedziałoby się za zamknięciem deptaka dla ruchu samochodowego, zwłaszcza że kiedyś samochodów na deptaku nie było!
        • Gość: Mieszkaniec Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 20:08
          Taka ankieta już jest na stronie głównej Gazety.pl Rzeszów. 70% chce
          całkowitego usunięcia samochodów z deptaka, 18% zdecydowanego ograniczenia
          ruchu, a 12% by pozostało tak jak jest. Reakcja prezydenta i władz miasta mnie
          nie dziwi, nie zapominaj kto kilka lat temu wpuścił samochody na deptak. Z roku
          na rok jest coraz gorzej, o ile rok temu samochodów było dużo to teraz jest
          jakieś 2 razy więcej a ich liczba rośnie wprost proporcjonalnie do chamstwa
          kierowców, którzy poczuli się tam jak na ulicy - bezczelnie trąbią na pieszych,
          wpychają się, jeżdżą z dużą prędkością, a miesiąc temu mieliśmy potrącenie
          człowieka koło księgarni Buchman na Grunwaldzkiej (też pseudo-deptak). To jest
          własnie tworzenie przyjaznego miasta - przyjaznego dla samochodów. W każdym
          mieście deptaki i zabytkowe centra miast tętnią życiem, a w Rzeszowie ruchem
          samochodowym.
    • Gość: wc Re: Wyjazd z deptaków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:08
      to nic nie zmieni..... a koszty ogromne
      • Gość: xxx Re: wjazd na ulicę!!!!deptaki w domach!!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:34
        Jakaś pofyrtana Anka pisze o deptaku na którym siedzi od rana do wieczora i
        czeka na okazję!!! znam przyjemniejsze miejsca do spędzania wolnego czasu!!!
        Trzeba się intelektualnie dowartościować w teatrze,kinie,czytelni etc..a nie na
        ulicy szukać szczęścia.Przy ulicy 3-Maja mieszkają ludzie normalni,potrzebujący
        wyjechać własnym samochodem tak jak i ci co mieszkają poza 3-Maja.W tej chwili
        to nawet lekarz z wizytą do chorego nie ma jak przyjechać bo jest przeganiany
        przez Straż Miejską.Gdzie są przestrzegane prawa człowieka pytam?????Bo grupka
        deptowiczów umyślała sobie z ulicy zrobić zakichany deptak z ławkami.Moja
        rada:ZROB SOBIE ANIU,JASIU,AUTORZE DEPTAK W ZGłOBNIU,MATYSOWCE czy wreszcie w
        BRATKOWICACH pod lasem a do Rzeszowa przyjeżdżaj po nauki.
        • Gość: autor Re: wjazd na ulicę!!!!deptaki w domach!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:26
          ekhm
          chciałem zauważyć, ze umiarkowanie popieram akcję :)
        • doktor_borsuk Re: wjazd na ulicę!!!!deptaki w domach!!!1 11.02.07, 12:25
          masz racje tylko w 3 punktach:
          - siedzenie na ulicy caly dzien jest strata czasu
          - sa przyjemniejsze miejsca obecnie niz pseudodeptak 3-maja
          - mieszkancy powinni miec mozliwosc dostania sie do domu

ale problem dotyczy czegos innego. chyba nie powiesz mi, ze przy ulicy 3-go maja, kosciuszki i grunwaldzkiej, w kurnikowatych kamieniczkach 1-2 pietrowych (moze ze 3 sa 3 pietrowe) mieszka 2tys rodzin? - a tyle jest pozwolen.

deptaka nie wymyslila sobie "grupka deptakowiczow" tylko wladze miasta z poparciem wiekszosci mieskzancow, ktorzy chca, aby ich masto wygladalo jak inne miasta a nie powiatowe miasteczko. szkoda przytaczac przyklady, jesli ich nie znasz, to znaczy, ze sam powinienies wybrac sie "po nauki". kazde wieksze miasto ma deptaki i tam to jakos funkjonuje. tylko w rzeszowie nie moze. mysle, ze wiaze sie to z mentalnoscia naszych "mieszczan" w pierwszym pokoleniu przyzwyczajonych do tego, ze pod chalupe trzeba podjechac.

przyklad z lekarzem nietrafiony podwojnie. po pierwsze straz miejska nikogo nie upomina (a powinna). po drugie: karetka moze dojechac, a zwykly doktorek z wizyta moze ruszyc 4litery i przejsc 300m. tak, 300m, nie ma na 3go maja miejsca, do ktorego bylo by dalej niz 300m z miejsca, gdzie legalnie mozna auto zaparkowac.

ps. mieszkanie w centrum ma plusy i minusy.
          pozdro
          • Gość: ja Re: wjazd na ulicę!!!!deptaki w domach!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:59
            to się w końcu zdecyduj
            -czy mieszkańcy CAłEJ STREFY ,,A"/bo to jest deptak,a nie trzy ulice na krzyż/
            i ,,B"/też z ograniczeniami/powinni mieć możliwość dostania się do domu jak
            napisałeś wyżej i cywilizowanego funkcjonowania/m.in. zwykły dowóz mebli,
            podjechanie po DOM /a nie kurnik- zazdrośniku wybudowany i odziedziczony po
            przodkach kilka pokoleń wstecz/ z chorą starszą osobą lub ze zwykłym złamaniem
            kończyny dolnej
            -czy mamy podlegać terrorowi maniaków i fanów betonowego obrzydliwego
            deptaka,który powstał nie tak dawno bo dopiero w chwili położenia nowej
            ,,pięknej nawierzchni"?????????
            ZGADZAM SIę W 1000%, że niedzielni kierowcy przyjeżdżający do kościołów BEZ
            ZEZWOLEń, DOROBKIEWICZE I PRACOWNICY <<DEPTAKOWYCH>> firm, banków, akwizytorzy,
            prawnicy, policjanci po służbie lub petenci, klienci itp. nie powinni być
            tolerowani, ale są co widzę na co dzień 365(6) dni w roku, 24h przez Straż
            Miejską i policję.Nasze prośby o pomoc, żeby takiego buraka, który nie raz ,nie
            dwa zaparkował 30 cm od drzwi wejściowych odholować lub choćby ukarać mandatem
            zbywają i mają to daleko.
            ZGADZAM SIę, żE TO CO DZIEJE SIę NA SąSIEDNIEJ 3-GO MAJA,DYMNICKIEGO,
            FIRCOWSKIEGO, KOśCIUSZKI, GRUNWALDZKIEJ TO TRAGEDIA!!!!! Wychodząc z domu trzyma
            dzieci mocno za ręce i to również nie daje nikomu gwarancji bezpieczeństwa
            pomyśl o rowerzystach bezmyślnych g..... pędzących, nie zważających na nikogo
            ani na nic. Czy może dla nich na ,,deptaku" obowiązuje amnestia i samowolka????
            życzę Ci mądralo takiego słodkiego i bezstresowego życia na DEPTAKU z
            niewożeniem czterech liter pod samą chałupę JAKIE MY MUSIMY CODZIENNIE ZNOSIć.
            nie wypominajcie mi od razu literówek lub innych błędów tylko przeczytajcie ze
            zrozumieniem
            • Gość: xxx Re: wjazd na ulicę!!!!deptaki w domach!!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:39
              Jak czytam niektóre wypociny znudzonych smarkaczy wracających często w nocy z
              Pubów to się zastanawiam gdzie są rodzice!!!!Moje dzieci wyrosły na pożądnych
              ludzi a to dlatego,że nie wychowywały się na ulicy/DEPTAKU/.Dość już CHAMSTWA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka