Dodaj do ulubionych

Wykładowca skazany za molestowania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 02:12
nareszcie sprawiedliwości stało się zadość-sąd nie rychliwy, ale sprawiedliwy
Obserwuj wątek
    • Gość: była stydentka WSP Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 02:39
      dzban goryczy długo się napełniał, dopiero znalazł się prawy człowiek, ktory
      zrobił z nim porządek. Szkoda tylko, ze to tak długo trwało i tak długo mu się
      udawało
      • cool_kid Re: Wykładowca skazany za molestowania 09.02.07, 10:26
        Nawet średnio rozgarnięty forumowicz zauważy że te dwa posty pisała ta sama
        osoba.
    • Gość: xyz za usiłowanie molestowania a nie... IP: *.ostdsl.pl 08.02.07, 10:44
      chcialem zauwazyc ze skazany za usiłowanie molestowania, a nie za molestowanie!!!
    • cool_kid Re: Wykładowca skazany za molestowania 08.02.07, 11:02
      Jakoś nie wierzę w jego winę.
      • Gość: Marta Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.nat.rsk.pl 09.02.07, 17:44
        Do cool_kida
        Jesteś chłopakiem, a profesor usiłował molestować dziewczynę.
    • Gość: Prześmiewca Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.centertel.pl 08.02.07, 11:59
      Przepraszam ale wykładowca czego? może się sąd pomylił?
    • Gość: gosc Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 82.177.97.* 08.02.07, 12:22
      uuu to Tadzia juz nie bedzie na WSIiZie ? uuu szkoda ;D
      • Gość: Prześmiewca Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.centertel.pl 08.02.07, 13:13
        Podobno zawadził o ciało i upadł.Nisko upadł.
        • Gość: gosc Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 82.177.97.* 08.02.07, 13:17
          do zakonu tez go juz z powrotem nie przyjma :D
          • Gość: Anana Kofana Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:55
            Dlaczego w tytule artykulu jest "...byly wykladowca WSSG w Tyczynie itd....", a
            nie "....byly wykladowca WSSG w Tyczynie a obecnie WSIiZ w Rzeszowie itd....".
            Niech ludziska wiedza kogo WSIiZ (Pomianek) sciaga. Jakie kanalie!!!!
            • Gość: gosc Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 82.177.97.* 08.02.07, 14:02
              w ostatnim akapicie artykulu wyraznie jest to napisane
              • Gość: Uprzejmy Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.wsiz.rzeszow.pl 14.02.07, 11:15
                Cos czuję że profesor jutro będzie wiedział który studencik tak go wysmiewał. I
                tym razem nie wyciszycie sprawy tak jak z groźbami na forum GW albo oskarżaniem
                go o różne zachowania.
    • Gość: Waldi BEZ JAJ! IP: *.pul.tke.pl 08.02.07, 15:10
      znam pare fok ze wsizu, 2/3 z nich dalo d...., albo ciagnelo faje w pokoju za
      zaliczenie egzaminu, parodia! i pozniej sie dziwic, ze profesorowie mysla, ze
      wszystko im wolno, glupie foki do tego doprowadzily!
      • Gość: Hyd Re: Powaiowali IP: *.ostnet.pl 08.02.07, 16:47
        W "Wyborczej" z 6 II 2007: "Pracownica sekcji policji konnej i motorowodnej w
        Myczkowie oskarżyła swojego przełożonego o molestowanie seksualne. Sąd Rejonowy
        w Lesku przyznał, że kobieta była molestowana, ale umorzył sprawę, uznając, że
        był to czyn o małej szkodliwości społecznej." W tej samej "Wyborczej" z 7 II
        2007: "Tadeusz Ch., były wykładowca w Wyższej Szkole Społeczno-Gospodarczej w
        Tyczynie, został skazany za (usilowanie - za to jest wyrok), (nie zas za)
        molestowanie /.../. Sąd Rejonowy w Rzeszowie skazał Tadeusza Ch. na 10 miesięcy
        z zawieszeniem na trzy lata."
        I gdzie tu jakakolwiek logika czy sprawidliwosc? Obydwa wyroki mozna ciepnac do
        kosza razem z wymiarem sprawiedliwosci. No chyba qu..a cos tu nie gra!

• Gość: vili Re: Powaiowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 20:34
          hyd, wiem, joder, molestowana, wszyscy jednyn glosem, wszyscy jedno ip, wszyscy
          a jakby jeden.....
      • Gość: WW Re: BEZ JAJ! IP: *.wsiz.rzeszow.pl 08.02.07, 16:51
        2/3 z paru to jedna luib dwie więc o czym tu pisać?
        • Gość: Wiem Re: BEZ JAJ! IP: *.ostnet.pl 08.02.07, 17:08
          Wyrok był przesądzon. Żadnemu obwatelowi nie ujdzie sucho sponiewierania
          prokrator Elżbiety Kosior, Porkurator Małgorzaty Stefkowskiej+Kujas,
          Prokuratora Jasia Łyszczka, prokuratora Zbysia Niezgodę, prokuratora Janusza
          Jarosiewicza, prokuratorki Mirosławy Kawalec, sędziego Tomasza Muche i innych
          funkcjonariuszz publicznych. Biada takim jak Tadeusz Ch. w kadzym ustroju!
          • Gość: Marta Re: Wykładowca skazany za molestowanie IP: *.nat.rsk.pl 09.02.07, 07:00
            Jestem zaskoczona, że to pracownik WSIiZ-u. Byłam pewna, że tam dbają o dobór
            wykładowców. Z artykułu wynika, że wykładowca skazany za molestowanie studentki
            bedzie tam nadal pracował, narażając studentki WSIiZ-u na stres wynikający z
            poczucia zagrożenia.
            • cool_kid Re: Wykładowca skazany za molestowanie 09.02.07, 10:27
              A ja mam zajęcia z tym profesorem i jest bardzo w porządku, nie wierzę w to by
              był winny zarzucanego mu czynu.
            • Gość: Joder Re: Bez sensu IP: *.ostnet.pl 09.02.07, 10:50
              To moze przeniesiesz sie do Moskwy, tam jest wieksza szansa na to, ze nie
              spotkasz sie z wampirem o ktorym piszesz, ani na WSIiZie, ani w Rzeszowie. Czy
              nie przeraza cie to, ze chodzisz po tych samych chodnikach. Strach pomyslec
              biedactwo. Przeciez od dzis cale Twoje zycie bedzie stresem. Po co wiec te
              insynuacje?
              • Gość: Prześmiewca Re: Bez sensu IP: *.intertele.pl 09.02.07, 12:46
                Dziewczyny? a może tak ,jakiś zakup kontrolowany?
                • Gość: opopopop Re: Bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 20:29
                  tak, to dobry pomysł
                  • Gość: def Re: Bez sensu IP: *.nat.rsk.pl 09.02.07, 22:37
                    Może!
                    • Gość: normalny Re: Bez sensu IP: *.tkdami.net 09.02.07, 23:48
                      Dziwne ale za taką zbrodnię powinien zostać skazany na karę śmierci w okrutnych
                      torturach. I całą jego rodzinę do piątego pokolenia również. I pamięć o nim
                      powinna zostać wymazana z wszelkich zapisów. Zbój jeden. Włożył rękę pod bluzkę!
                      • Gość: Marta Re: Do normalnego IP: *.nat.rsk.pl 10.02.07, 19:01
                        Czytaj uważnie: "Tadeusz Ch. stanął za nią, włożył jej rękę pod bluzkę, dotykał
                        jej pleców i pośladków".
                        To nie to samo co ty napisałeś.
                        • Gość: cztaj uważnie Re: Do normalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:49
                          Czytaj uważnie: "Tadeusz Ch. stanął za nią, włożył jej rękę pod bluzkę, dotykał
                          jej pleców i pośladków".
                          To nie to samo co ty napisałeś.Tym razem robił to jej. Żałujesz, że nie może
                          zrobić tobie i innej studentce.

• Gość: Prześmiewca Re: Do normalnego IP: *.centertel.pl 15.02.07, 16:59
                            Zła interpretacja faktów przez sąd .Pan Tadeusz idąc po-śladkach poszukiwał na
                            plecach ściągi.
                    • Gość: molestowana Re: Bez sensu IP: *.ostnet.pl 09.02.07, 23:57
                      Za molestowanie sąd winien dać wyrok najwyższy. Sąd zhańbił naród katolicki i
                      papieski.
                      • Gość: on Re: Bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:06
                        A ja myślę,że panienka nie zdała i się mści....
                        • Gość: o to chodzi Re: Bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:12
                          właśnie, a dowodów nie było..... tylko jej słowo przeciw jego..... nie było
                          świadków, choć zdawalo ich wielu, a facet popełnił głupstwo..... szkoda
                          słów, ..... być może nawet sam nie wie o co chodzi....... ja tam w jego winę
                          nie wierzę..... nie sądzę aby facet do tego się posunął..... nigdy nikt nawet
                          nie sugerowal że on coś takiego miałby robić lub insynuować..... ale cóż.....
                          niezawisły sąd orzekł..... i musi się z tym pogodzić...... i życ dalej
                          • Gość: kolega Re: Bez sensu IP: *.ostnet.pl 11.02.07, 15:36
                            Znając Tadeusza Ch. to nie będzie czekał na uprawomocnienie się wyroku. Należy
                            się spodziewać wielu "momentów" z udziałem z prokuratorów, sędziów, ławników,
                            świadków itd. W sprawie orzekał nie byle kto tylko sam sędzia Tomcio Mucha,
                            któremu poświęcona jest już odzielna strona internetowa. Pikanterii temu
                            wyrokowii niezwisłego Sądu Rzeczypospolitej Polskiej dodaje fakt, że Pani
                            Prokurator Małgorzata Stefkowska-Kujas uczestniczyła w naradzie składu
                            śedziowskiego orzekającego w sprawie Tadeusza Ch.
                            • Gość: As Re: Bez sensu IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 13.02.07, 23:35
                              I bardzo dobrze, mam zajęcia z panem profesorem i jest on zupełnie w porzadku,
                              nie wierzę w jego winę i współczuję mu. A ten studencik "gość" to taka menda
                              która za plecami i przed monitorem wyśmiewa a prosto w twarz nie ma odwagi nic
                              powiedzieć.
                            • Gość: spowiednik Re: Bez sensu IP: 83.18.59.* 15.02.07, 10:28
                              Wypisując takie bzdury trzeba mieć odwagę podpisać się .Czyżby anonimowość
                              miała być dla Pana gwarantem braku odpowiedzialnosci za słowa?
                              • Gość: Prześmiewca Re: z sensem IP: *.centertel.pl 15.02.07, 20:08
                                No właśnie co za gamoń wypisuje tutaj bzdury o szanownym panie profesorze!!!!
                                I na dodatek nie podpisuje się; pewno ma stracha że nie zaliczy przedmiotu.
                                Nie bój się studenciku pan profesor nie jest mściwy ma tylko żal do
                                rzeszowskiej temidy że w pewnej sprawie nie staneła na wysokości zadania.
                • Gość: miłośniczka Re: Bez sensu IP: 91.150.165.* 16.02.07, 22:27
                  biedaczysko to chlopisko,jego ręce były blisko może wręcz aż za blisko takie to
                  jest CHROBACZYSKO on ma ciągle coś za blisko,lubię chłopaka mimo ze nie umi
                  upilnowac dziodaka
                  • Gość: Prześmiewca Re: Bez sensu IP: *.centertel.pl 17.02.07, 19:39
                    Znalazła mi się pieszczocha.
    • Gość: czytelnik Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:27
      Jeżeli to jest prawda, że Pani prokurator uczestniczyła w naradzie Sądu
      to jest to niedopuszczalne, to jest skandal. Tym tematem powinien zarówno
      zająć się Prezes Sądu i przełożony Pani prokurator a wyrok należy wrzucić do
      kosza.
    • Gość: student Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.ostnet.pl 12.02.07, 17:49
      Uzasadnienie sedziego ze na pewno bylo molestowanie:
      profesor pochylal sie nad studentka
      studentka wyszla z egzaminu czerwona i zdenerwowana

Kto zgadza sie z sedzia
      Tylko tyle zeznali swiadkowie
      • Gość: Marta Re: Do męskich szowinistów IP: *.nat.rsk.pl 13.02.07, 20:42
        Widzicie tylko jedną stronę: skazanego profesora. Nie dostrzegacie tragedii
        skrzywdzonej dziewczyny.
        Wedle męskiej szowinistycznej zasady: jeżeli mężczyzna ma pięć romansów w
        miesiącu, to ma słabość do kobiet, a jeśli to samo dotyczy kobiety, to jest ...
        • Gość: mężczyzna Re: Do męskich szowinistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:28
          masz rację, to podłe.... szkoda słów, ale tak się zaczyna IV RP, a będzie
          jeszcze gorzej.....................
          • Gość: As Re: Do męskich szowinistów IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 13.02.07, 23:33
            Jeden studenciak pisze tu ironicznie o profesorze a zobaczymy co sam będzie
            umiał na czwartkowym egzaminie.
        • Gość: gosc Re: Do męskich szowinistów IP: 82.177.97.* 15.02.07, 17:14
          kurcze co za czasy, niedlugo nawet nie bedzie mozna swojej sekretarki uszczypnac w posladek bo wszedzie te molestowania.
          boje sie zelazka wlaczac...
        • Gość: Prześmiewca Re: Do Martuni IP: *.centertel.pl 15.02.07, 17:29
          .........to jest słabość do mężczyzn./ w ramach równouprawnienia/
      • Gość: skaza Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 08:55
        Uzasadnie sędziego pozna niebawem obwiniony wykładowca i zarazem
        współwłaściciel WSSG. Pytasz kto zgadza się z sędzią bo w/g ciebie tyle zeznali
        swiadkowie. Wychodzi na to, że uczestniczyłeś w sprawie i masz nad nami
        przewagę.Tak naprawde to chodzi ci zapewne o to aby ciagnąć ten wątek.
        Najlepiej jak zapytasz o to studentów na wykładach lub na egzaminie.
        • Gość: normalny Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.tkdami.net 15.02.07, 23:08
          Baby opanowały wymiar sprawiedliwości i ujadają. Dziwne, że prawo nie wymaga tu
          udowodnienia winy, ale to pomówiony musi udowadniać, że nie jest wielbłądem.
          Nawet taka notoryczna oszustka jak Krawczyk jest dla sfeminizowanego sądu
          bardziej wiarygodna niż poseł. Wszyscy profesorowie prawa winni uchwalania
          takich ustaw to albo eunuchy, albo bawidamki, albo zniewoleni przez baby, albo
          homo... I takie prawo jak jego autorzy. Ależ się pewnie naraziłem babskim
          faszystkom! Czekam na obelgi i wyzwiska za prawdę prosto w oczy.
          • Gość: Marta Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.nat.rsk.pl 17.02.07, 11:05
            Nie zauważyłeś, że w tym procesie orzekał mężczyzna, sędzia Mucha.
            • Gość: jeleń Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.ostnet.pl 17.02.07, 12:16
              A któż to taki sędzia Mucha!? Wydaje wyroki takie jakie mu przygotują
              prokuratorzy. Potrzebna jest komisja śledcza do zbadania mizeroty orzeczeń
              sędziów Sądu Rejonowego w Rzeszowie. Z faktu, że sędzia Mucha dostał od
              Rzeczypospolitej prawo orzekania o winie i karze obywateli nie zwalnia go z
              myślenia i postępowania zgodnie ze ślubowaniem sędziowskim.
              Oby sprawiedliwy Bóg miał w opiece obywateli sądzonych przez sędziów i asesorów
              Sądu Rejonowego w Rzeszowie!
              Studentka pokrzywdzona usiłowaniem moletowania odnosła spektakularny sukces!
              Zaliczenia i egzaminy A.W. "miłosierni" wykładowcy wpisywali bez pytania. Zaś
              egzamin magisterski, tragicznie doświdaczonej A.W. usiłowaniem molestowania był
              dokładnie obstawiany. Ofiara nieudolnego usiłowania molestowania nawet na na
              egzaminie magisterskim miała swojego obrońce-załatwiacza dr. Huberta S.
              Apeluję: STUDENTKI - ścieżka uzyskiwania wysokich ocen i pozycji "świętej
              pokrzywdzonej" na studiach została w Tyczynie przetestowana. Przepis jest
              prosty. Oskarż o molestowanie przypadkowo wybranego wykładowcę. Wszyscy ci będą
              współczuć, pomagać i wynagradzać postępek zboczeńca. Sukces na studiach masz
              zagwarantowany. Prokuratorem oskarżającym w twojej sprawie - będzie pewnie
              kobieta po klimakterium i "z przejściami". Udzieli ci wszelkiej pomocy i
              zapewni gwarancje bezkarności! Dla prokuratury rzeszowskiej, po wyczynach Pani
              Prokurator Pałki, zwalczanie rói i poróbstwa jest dobrym sposobem na
              naprawienie zszarganej opinii. Także sędziowie pasjonują się skomplikowanymi
              sprawami nieudolnych usiłowań molestowania. Każdą niejasności oraz dwuznaczność
              rozstrzygną na rzecz "skrzywdzonej" studentki. Proceder te powinien objąć
              znaczą liczbę populacji studentek. Gra jest warta świeczki. Za lat kilka,
              studentki w ogóle zostaną zwolnione ze zdawania egzaminów. Sprawdzanie wiedzy
              i myślenia związane jest fizjologicznie ze źródłem wszelkiej ludzkiej
              erogenności - mózgiem! A skoro tak, to egzaminowanie studentki jest
              wyrafinowaną, kwalifikowaną formą przestępstwa - molestowania. Dlatego do
              dzieła feministki i ich poplecznicy!
              • Gość: gosciu Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 81.219.144.* 17.02.07, 12:42
                ha!!
                mocno powiedziane. moze nieco przejaskawione, ale jakze prawdziwe... zauwacie,
                ze bez wzgledu na prawdziwe wydarzenia, to studentka jest uwaana za
                pokrzywdzona. kto z was naprawde poczytal zeznania swiadkow? a dziewczyn, ktore
                siedzialy za "poszkodowana" w trakcie egzaminu i nic nie widzialy? a przy
                okazji... czy ktos z was zdawal kiedys jakis egzamin na studiach? ja zdawalem...
                wiele egzaminow. i wiem jedno, ZAWSZE widzialem gdzie jest i co robi
                egzaminator... i nie jestem wyjatkiem! w Rzeszowie jest inaczej? studenci
                powiedzieli ze nic nie widzieli...
                pozdrawiam
                • Gość: MC Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.02.07, 13:05
                  Zgadzam się sam niedawno miałem egzamin z tym profesorem i jakoś było
                  normalnie, a o tej studentce tez niejedno przeczytałem... Pan Tadeusz jest w
                  porządku wykładowcą.
    • Gość: cm Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:01
      Całkowicie zgadzam się z "gościem" i "MC" też zdawałam wiele egzaminów
      i nie może być tak chociaż jestem kobietą, że wszystko wolno jest
      tego typu kobietom. Do egzaminu należy się przygotować a nie liczyć na
      oskarżanie wykładowców.Odośnie wyroku to moim zdaniem nie może być tak,
      że Pan sędzia Mucha decyduje o śmierci cywilnej człowieka a nóż ta
      studentka to wszystko zmyśliła. Czy Pan sędzia nie wziął tego pod
      uwagę.A cóż się stanie jak jakaś niesprawiedliwie skazana przez Pana Muchę
      kobieta przyjdzie do jego pokoju w sądzie i z krzykiem z niego
      wybiegnie. Opowie zmyśloną historię wymyśloną przez siebie o molestowaniu
      a nie daj boże próbie gwału i jak Pan sędzia będzie się bronił.
      Powinien automatycznie skazać siebie ponieważ wszyscy powinni uwierzyć
      kobiecie a nie sędziemu. Tak Panie sędzio - tego Pan nie zrobi jestem pewna.
      • Gość: Marta Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.nat.rsk.pl 17.02.07, 22:03
        W artykule napisano: „Studentka III roku socjologii pisała zaliczenie, gdy w
        pewnym momencie wykładowca przesadził ją do ostatniej ławki, twierdząc, że
        ściąga. Gdy dziewczyna przeniosła się na koniec sali, Tadeusz Ch. stanął za
        nią, włożył jej rękę pod bluzkę, dotykał jej pleców i pośladków”.
        Zdawałam wiele egzaminów pisemnych i zawsze jak ktoś ściągał to wykładowca
        odbierał mu kartke i wyrzucał z sali z dwóją. Nigdy!!! nie przesadzał do
        ostatniej ławki.
        • Gość: gosciu Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 151.193.120.* 19.02.07, 12:03
          Marto, nie do konca sie z Toba zgadzam.
          studiowalem w Krakowie, na uczelni - publicznej - i, zlapano mnie na sciaganiu.
          i co?
          odebrano mi sciage i posadzono w odosobninej lawce. to bylo otrzezenie dla calej
          grupy.
          a, czy sie z sali wyleci czy nie, zalezy od prowadzacego, czyz nie?
          przeciez bywaja zyczliwi studentom...
    • Gość: kasia Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:26
      Przecież to " uczelnia" prywatna , chodzi o kasę.Czy to prawda, że w czasie
      narady prokurator pozostał na sali rozpraw jak to prawda to dopiero skandal.
      • Gość: jeleń Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.ostnet.pl 18.02.07, 17:38
        Marto masz dane z procesu, czy też z innego sprawdzonego źródła o czynie
        Tadeusza Ch.? Trochę dystansu wobec rewelacji prasowych.
        • Gość: Marta Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.nat.rsk.pl 18.02.07, 20:19
          Przecież ja tylko cytuję dziennikarskie sprawozdania z procesu. Nie mogę ich
          weryfikować.
    • Gość: Bogna Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:48
      czyż naprawdę można wierzyć dziennikarzom. Myslę,że nie. Ktoś wcześniej
      napisał,że prokurator był na sali rozpraw w czsie podejmowania decyzji przez
      sąd o wyroku. Jeżeli to jest prawda to dlaczego rzetelny dziennikarz nie
      odniósł się do tej kwestii.Czyż to nie jest podejrzane. Przecież prokurator
      na sali rozpraw nie powinien przebywać.Jak to jest prawda to wykładowca może
      podważyć wyrok.
    • Gość: Jerzy Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:52
      o rzeszowskich sadach mam jak najgorsze zdanie.

O studentkach mozna mowic i pozytywnie i negatywnie.
      Sa takie i takie.
      Mysle ze wykladowaca jesli by cos takiego chcial; zrobuic to zrobilbty w
      gabinecie , a nie w ostatniej lawce.

Studentek nieukow ci u nas dostatek.

Dziwnie sie bronia jak ktos chce od nich wyegzekwowac wiedze.

Mysla ze w zyciu najwazniejsza zupa i nia mozna wszystko zalatwic, a jak nie to
      morda
      • Gość: Młody Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 62.93.43.* 20.02.07, 12:55
        To przecież wyrok nieprawomocny.
        • Gość: zenek Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 89.188.192.* 20.02.07, 13:45
          Z tego co wiem, to już drugi wyrok w tej sprawie (sięgnijcie do wcześniejszych
          informacji). Sąd piewszej instancji wydał wyrok uniewinijący wykładowcę,
          uznając, ze wkładanie ręki za bluzkę itp. nie jest molestowaniem seksualnym. Na
          skutek krytyki prasowej tego wyroku, ponownie wrócono do sprawy i jst taki
          wyrok jaki jest.
    • Gość: Wojtek Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:01
      Oczywiście wyrok jest jaki jest.Tylko czy pod naciskiem prasy powinny zapadać
      wyroki.Czy to nie dziwne. A nóż ta studentka dotarła do jakiegoś dziennikarza i
      się bardzo pożaliła.Artykulik gotowy.A może jest jeszcze inne dno. Może
      konflikt interesów w uczelni Tyczyńskiej i należało wykładowcę wyeliminować.
      • Gość: Prześmiewca Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.centertel.pl 20.02.07, 22:28
        Wyeliminować współwłaściciela nabitego w butelkę.
        • Gość: mewa Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.ostnet.pl 21.02.07, 20:28
          Bezspornie należy odstrzelić to towarzystwo!
    • Gość: jano Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: 83.18.59.* 21.02.07, 21:45
      za malo dostal
      • Gość: cute girl Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 22.02.07, 11:41
        Za dużo!
        • Gość: men Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.nat.rsk.pl 22.02.07, 22:52
          i tak się odwoła
          • Gość: Hyd Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 22.02.07, 23:14
            Prosze wybaczyc, ze przypomne ten oto wczesniejszy zapis, konieczny, by w
            dyskusji zachowac wlasciwe proporcje:
            W "Wyborczej" z 6 II 2007: "Pracownica sekcji policji konnej i motorowodnej w
            Myczkowie oskarżyła swojego przełożonego o molestowanie seksualne. Sąd Rejonowy
            w Lesku przyznał, że kobieta była molestowana, ale umorzył sprawę, uznając, że
            był to czyn o małej szkodliwości społecznej." W tej samej "Wyborczej" z 7 II
            2007: "Tadeusz Ch., były wykładowca w Wyższej Szkole Społeczno-Gospodarczej w
            Tyczynie, został skazany za (usilowanie - za to jest wyrok), (nie zas za)
            molestowanie /.../. Sąd Rejonowy w Rzeszowie skazał Tadeusza Ch. na 10 miesięcy
            z zawieszeniem na trzy lata."
            I gdzie tu jakakolwiek logika czy sprawidliwosc? Obydwa wyroki mozna ciepnac do
            kosza razem z wymiarem sprawiedliwosci. No chyba qu..a cos tu nie gra!
            Bo w koncu okazuje sie, ze molestowanie to jest to co sad uwaza za
            molestowanie, nie zas to, co jest istota zagadnienienia, nota bene zagadnienia
            z zakresu dyskusyjnych postaw kulturowych. I jeszcze jedno w 1) przypadku
            policjantki - zdaniem sadu byla ona molestowana - i co? i nic, sprawca jest
            wolny. W 2) przypadku gosc zostaje skazany za usilowanie molestowania, nie zas
            za molestowanie. Wyrok nie ma na celu zadosc uczynic ofierze, lecz ma pozbawic
            sprawce mozliwosci wykonywania zawodu. Czym jest wiec wyrok w sprawie Tadeusza
            Ch.? Proba ostracyzmu! Jak widze internauci nie dali sie na to nabrac. A wogole
            caly ten proces byl od poczatku szyty grubymi nicmi, a gra byla znaczonymi
            kartami.
            • Gość: ki-bol Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 23.02.07, 00:06
              Szanowni internauci!
              Sąd w przypadku Tadeusza Ch. wykazał się niczm nieuzasadnioną łaskawością.
              Powinien był w celach wychowawczych "zapuszkować" go na pięć lata, a nie zrobił
              tego! Mógł mu cofnąć stopień naukowy doktora habilitowanego i posiadaną
              wiedzę, a nie uczynił tego! Mógł nałożyć na niego obowiązek trzymania się od
              kobiet w odległości nie mniejszej jak 7 metrów, a nie zobowiązał go do tego.
              Sąd mógł nakazać Tadeuszowi Ch. codzienne meldowanie się u prokuratora, a nie
              posunął się tak daleko w karaniu. Gdyby Tadeusz Ch. był sądzony przez boski
              sąd prawdziwej religii Mahometa, to jego ciało toczyły by już czerowne
              robaki.
              • Gość: zbyszek Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:35
                Całowicie zgadzam się z moimi przedmówcami. Najlepiej byłoby gościa od razu
                skazać na 25 lat więzienia.Nie wiem z jakiego powodu żaden dziennikarz nie
                zajął się tą sprawą i nie wyjaśnił jej do końca. Chyba, że nastąpiła zmowa
                dziennikarska.Facet został osądzony skazany na śmierć cywilną. Dziennikarze
                swoje osiągnęli i dopieli swego.Teraz co się będzie działo z wykładowcą to już
                nie ich sprawa.Nie wyjaśnili czy faktycznie prokurator przebywał na sali
                rozpraw przy ustalaniu wyroku przez sąd jak ktoś otm wcześniej pisał.Ponieważ
                byłby to skandal i wyrok powinien być unieważniony a Prezes Sądu powinnien
                wyciągnąć wnioski. Ale jak może wobec siebie wyciągnąć skoro sam w tej sprawie
                ponoć orzekał. To jest dopiero skandal- jak to jest prawda i tym przypadkiem
                powinien zająć się minister Ziobro.
                • Gość: Ali Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 23.02.07, 11:37
                  Dobić gagda! Każda kobieta jest świętością i świętość tę trzeba szanować.
                  Tadeusz Ch. dopuścił świętokradztwa wobec boskiej - żeńskiej - zasady świata.
                  Za ten wyrok i tę pobłażliwość wobec Tadusza Ch. Sąd czeka Gehenna.
                  • Gość: Student Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 23.02.07, 19:18
                    Do tego doprowadza feminizm, czas wziąć się w garść i przywrócić rządy
                    facetów :)
                    • inny777 [...] 25.02.07, 21:57
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: men Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.nat.rsk.pl 28.02.07, 20:52
                      za późno, feministki juz rządzą!
                      • Gość: women Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 02.03.07, 16:12
                        Tylko kucharki ostały się w Polsce, aby rządzić i kierować wymiarem
                        sprawiedliwości. Głosuję za wyświęcaniem kobiet na bisków. Większość biskupów
                        ordynariuszy okazało się kapusiami i sługami imperium zła! W pierwszej
                        kolejności urzędy biskupie należy powierzyć paniom prokuratorkom. One z oczu
                        czytają który chłop molestował, molestuje i będzie molestować. W drugiej
                        kolejności zbiskupować nalezy sędziny wyspecjalizowane w rozgrzeszaniu
                        moletowania. A następnie, to jak popadnie.....A przy końcu czasów zstąpi w
                        szeregi wiernych wielka nierządnica i będzie bal.....
                        • Gość: men Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.nat.rsk.pl 03.03.07, 20:44
                          Chybaś jednak nie "women".
                        • Gość: studentka Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:08
                          Złożył Pan apelację?
                          • Gość: studentka Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 06:52
                            Dostał Pan pisemne uzasadnienie wyroku? Zechce je Pan tutaj wpisać?
                            • Gość: jano Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.globaltechnology.pl 08.03.07, 16:02
                              chyba go strach oblecial
                              • Gość: kukuś Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: 81.210.87.* 09.03.07, 09:37
                                już straciłem orientacje o co chodzi w tym wątku ale tak od siebie chcę
                                powiedzieć że za głupotę sie płaci. Pan Ch. zamiast wzorem kolegów znależć
                                sobie chętną i mile spędzać z nią czas po wykładach z dala od żon wykazał się
                                lenistwem i słabym rozeznaniem. Po co ta cała ideologia i robienie wielkiej
                                afery.
                                • Gość: Prześmiewca Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.centertel.pl 09.03.07, 11:09
                                  Masz rację,ideologia rotary klub.
                                  • Gość: ciekawa Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 06.04.07, 05:45
                                    Co ze skazanym wykładowcą Taduezem Ch.?
                                    • Gość: Prześmiewca Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.centertel.pl 06.04.07, 08:17
                                      Wiedziałem że pierwsza odezwie się kobieta, tak już mają. Swoją drogą pan Tadeusz
                                      zrobił sobie niezłą reklamę.Sukces finansowy gwarantowany.
                                      • Gość: oj będzie zabawa Re: Tu nie chodzi o molestowanie! IP: *.ostnet.pl 06.04.07, 14:35
                                        "Dla Sądu nie ulega wątpliwości, że kara orzeczona w wymiarze określonym
                                        wyrokiem będzie pozytywnie oddziaływać na społeczeństwo, w szczególności
                                        młodzież akademicką i pracowników wyższych uczelni województwa podkarpackiego.
                                        Wyrok ten będzie dowodem nieuchronności kary i braku pobłażania dla osób które
                                        w ten lub inny sposób, niezgodny z prawem, wkorzystują zajmowane stanowiska,
                                        czy nadużywają władzy danej w ramach wykonywanego zawodu. Można również mieć
                                        nadzieję, że orzeczenie tej treści doda odwagi osobom pokrzywdzonym podobnymi
                                        czynami które z jakiś powodów rezygnują obecnie ze złożenia stosownych
                                        zawiadomień o przestępstwie"

1. Lustraca to mały pokuś, wobec powszechności rói i poróbstwa - molestowania
                                        uprawianego przez pracowników wyższych uczelni województwa podkarpackiego.
                                        Sąd ponad wszelką watpliwość ustalił wasze wszeteczeństwo!
                                        2. Pracownicy wyższych uczelni województwa podkarpackiego Sąd oczekuje od was
                                        poprawy. Zaniechajcie nadużywania zajmowanych stanowisk i władzy, gdyż kara
                                        was nie minie!
                                        3. Odwagi studenci obojga płci - Sąd oczekuje od was obywatelskiej dzielności
                                        i donoszenia o nadużywaniu stanowisk i władzy przez pracowników wyższych
                                        uczelni województwa podkarpackiego!
                                        4. Młodzieży akademicka - molestowania nie trzeba udowadniać - zrobi to za was
                                        Prokuratora i Sąd.Złóżcie tylko stosowne zawiadomienie o przestępstwie. Druki
                                        można pobrać w Sądzie.
                                        5. Pracownicy wyższych uczelni województwa rzeszowskiego zaprzestańcie
                                        sprawadzania wiedzy studentów, bo jest to naużywanie stanowiska i władzy,
                                        zawsze gdy tak stwierdzi student!
                                        6. O kosztach orzeczono zgodnie z powołanymi przepisami!

• Gość: mtg Tu nie chodzi o molestowanie! ...To jest intryga. IP: *.pskn.east.verizon.net 07.04.07, 03:10
                                          ...Luty to zimny miesiac. A tu kolezanka przychodzi na "zaliczanie" w bluzie
                                          (?). Wykladowca jako mezczyzna, samiec, zdrowy czlowiek musial zaliczyc to co
                                          zaliczyl (jezeli to prawda). Pozniej dziwia sie, ze ich molestuja, gwalca!
                                          Zrobic prawo, ze na zaliczanie dziewczynki przychodza w zakiecie lub plaszczu
                                          zimowym zapietym na ostatni guzik.
                                          • Gość: Prześmiewca Re: Własciwe podejscie do sprawy IP: *.intertele.pl 07.04.07, 19:33
                                            A latem? oczywiście panie w samych stringach a panowie obowiązkowo w samym krawacie.
                                            • Gość: Siwy Re: Plecy w historii Tyczyna IP: *.nat.rsk.pl 09.04.07, 11:02
                                              Kawałek gołych pleców studentki może przejść do historii Tyczyna. Kiedy padnie
                                              szkoła w Tyczynie, a wszystko wskazuje, że może do tego dojść bo właściciele
                                              się straszliwie skłocili i wodzą po sądach.
                                              • Gość: janusz Re: Plecy w historii Tyczyna IP: *.ostnet.pl 28.04.07, 18:29
                                                molestujący profesor zarządza jednoosobowo wssg w tyczynie, obydwaj z żelaznym
                                                bojkotują założycieli uczelni, mówią,że jest świetnie, ale nikomu nie wolno
                                                kontrolować wyników ich pracy.
                                                • Gość: olo Re: Plecy w historii Tyczyna IP: 91.150.165.* 28.04.07, 21:10
                                                  tak tak stachowski to był porządny rektor, o jaki gospodarny zachamęcił niezłe
                                                  kwoty i wszystkich mieszał z błotem,

a teraz czekam nadwie rzeczy, kiedy w końcu prokuratura w przemyślu skończy
                                                  śledztwo, chyba w końcu pójdzie za kratki

i druga sprawa związana z lustracją, tutaj jeśli donosił, to pożegna się z
                                                  karierą akadmicką, napewno nie będzie go w cywilizowanych uczelniach

jedna jak idruga kwestia chyba zostanie w niedługim czasie rozwikłana

zatem będzie zarządzał za kratek swoim majątkiem, hhahhhhahhhhhhhhhhhhhh
                                                • Gość: kaziu Re: Plecy w historii Tyczyna IP: *.ostnet.pl 28.04.07, 21:30
                                                  Wyrok sądu w sprawie usiłowania molestowania pułkownika LWP z dosniesienia
                                                  absolutnie wiarygodnego Zbigniewa Stachowskiego nie zabrania skazanemu
                                                  profesorowi zarządzać jednoosobowo wssg w tyczynie. Duet zarządczy założyciela
                                                  wssg Kaziu - Zbysiu ośmieszył się już do siódmego pokolenia. Kabaretowy duecik
                                                  Zybsiu - Kaziu nie wystąpił nawet w senacie wssg. Ponad to, dla porządku
                                                  prawnego, oskarżony burmistrz - wybitny plagitor nie jest założycielem wssg.
                                                  Założycielem jest Gmina Tyczyn, której uchwały w sprawie uczelni burmistrz ma
                                                  wykonać w postawie - na baczność! Wiara towarzysza Kazimierza, że towarzysz
                                                  Stachowski zapewni mu alibi w procesie o palgiat i poświdczenie nieprawdy wobec
                                                  wssg jest zaiste heroiczna!
                                                  • Gość: tadziu Re: Plecy w historii Tyczyna IP: *.ostnet.pl 28.04.07, 21:36
                                                    No i wyszło szydło z worka. Profesor oskrżony o molestowanie, został oskarżony,
                                                    aby wyeliminować go z kontrolowania rodzinki Stachowskich okradającej bez
                                                    miłosiedzia wssg w tyczynie!
                                                  • Gość: super exspress Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 29.04.07, 08:59
                                                    Profesor Wyższej uczelni w tyczynie molestował studentki.
                                                    Miał przekazywać młodym ludziom wiedzę, ale bardziej interesowały go pośladki
                                                    studentek niż to, co napisały w pracy egzaminacyjnej. Jurny naukowieć wyleciał z
                                                    uczelni. Studentki odetchnęły.
                                                    Sąd Rejonowy w Rzeszowie skazał wLaśnie Tadeusza CH. (55) lat na 10 miesięcy
                                                    więzienia w zawieszeniu na 3 lata. Orzeczono też zakaza zajmowania stanowisk
                                                    wykładowcy akademickiego przez rok. To kara za molestowanie seksualne studentek
                                                    Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej w Tyczynie, której profesor Ch. jest
                                                    jednym z założycieli, a przez pewien czas był jej prorektorem.
                                                    Nieposkromione upodobanie do płci pięknej pana profesora wyszło na jaw po tym,
                                                    jak 22 letnia Agnieszka W. studentka III roku socjologii tyczyńskiej uczelni,
                                                    złożyła doniesienie o tym, jak to naukowiec dobierał się do niej.
                                                    Było to w czasie pisemnego zaliczenia przedmiotu wykładanego przez Tadeusza Ch.
                                                    - Pani ściąga - usłyszała w pewnej chwili - proszę usiąść w przedostatniej ławce
                                                    - zarządził wykładowca.
                                                    Po chwili profesor stanął za mną - mówiła studentka na procesie - i wtedy
                                                    poczułam jego rękę pod bluzką. Potem wsunął ją za spodnie i dotykał moich
                                                    pośladków . Nie wytrzymałam, roztrzęsiona oddałam prac e i z płaczem wybiegłam z
                                                    sali.
                                                    Prof. Tadeusz Ch. do końca nie przyznawał się do winy. Byli jednak świadkowie,
                                                    którzy potwierdzili zeznania studentki, a rektor zwolnił go z pracy.
                                                    Jerzy Paszkowski
                                                  • Gość: korek Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: 81.210.87.* 29.04.07, 19:20
                                                    skoro pan Ch. nie potrafił sie opanować to kara mu się słusznie należy. Szkoda
                                                    tylko że nikt nie potrafi do dziś zrobić porządku w szkolei nadal zatrudniani
                                                    są biedni emerytowani pułkownicy.Czyżby brakowało przyzwoitych wykształconych
                                                    ludzi a może chodzi nadal o układy.
                                                  • Gość: student Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 30.04.07, 15:43
                                                    Czy tacy chłopcy powinni uczyć w szkole, może Tadeusz Ch. powinien zbyć udziały
                                                    i zająć się rolnictwem.
                                                  • Gość: super express Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 01.05.07, 15:09
                                                    PROFESOR WYŻSZEJ UCZELNI W TYCZYNIE MOLESTOWAŁ STUDENTKI

Miał przekazywać młodym ludziom wiedzę, ale bardziej interesowały go pośladki
                                                    studentek niż to, co napisały w pracy egzaminacyjnej. Jurny naukowiec wyleciał z
                                                    uczelni. Studentki odetchnęły.................
                                                    Jerzy Paszkowski

Studentki odetchnęły ale naukowiec powrócił. Dzisiaj jako jedyny z założycieli
                                                    zarządza tyczyńską ALMA MATER. Wraz z obecnym rektorem, który ma upodobanie do
                                                    tegoż pana dokonali zamachu stanu i wyrzucili założycieli za przysłowiową burtę.
                                                  • Gość: ciekawa Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 01.05.07, 22:01
                                                    Zaburtowi ojcowie założyciele byli komunistamia, a że komunizm jest ideologią
                                                    zakazaną w Rzeczypospolitej Polskiej, to poszli grzecznie na dno historii.
                                                  • Gość: Komuszek Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:23
                                                    Byli raczej kapitalistami (tak na marginesie)
                                                  • Gość: Prześmiewca Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.centertel.pl 18.05.07, 23:07
                                                    Napisz coś o tych następcach komunizmu, chciałem się pośmiać.
                                                  • Gość: super express Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:32
                                                    Władze uczelni- pracownik Rektor Walter Ż. to niech zabiera się do pracy i
                                                    przestanie "sfatać" WSSG. Nie on ją zakładał i nie on będzie decydował w
                                                    sprawach właścicielskich, przekracza swoje kompetencje, ale myślę że "do
                                                    czasu". Przypomina mi powiedzenie z czeskiego filmu "Szpital na peryferiach" -
                                                    "Gdyby głupota mogła fruwać to najemny pracownik byłby gołębiem"
                                                  • Gość: wiem Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 19.05.07, 07:56
                                                    Wiem, że sfruwasz, bo ostał cisię jeno sznur!
                                                  • Gość: Ila Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.ostnet.pl 19.05.07, 20:55
                                                    O co tu chodzi? Tadeusz Ch. skazany jest za molestowanie, czy usiłowanie
                                                    molestowania, czy oba te przestępstwa razem? Oświećcie mnie, bo dyskusja poszła
                                                    na boczny tor!
                                                  • Gość: Jeszcze chodzi! Re: Grzeszne zaliczenie u pana rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 00:20
                                                    Chodzi o to, że jeżeli osoba została skazana prawomocnym wyrokiem za
                                                    przestępstwo umyślne to Minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego odmawia
                                                    udzielenia pozwolenia na utworzenie uczelni niepublicznej. Taka osoba nie może
                                                    też być prowadzącą lub współprowadzącą wyższą uczelnię niepubliczną.
                                                  • Gość: waja44 Czy wyrok się uprawomocnił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 06:49
                                                    Czy też będzie kolejne postepowanie?
    • Gość: SMiley Re: Wykładowca skazany za molestowania IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 21.05.07, 13:10
      Popieram wykładowcę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka