cool_kid 09.02.07, 10:21 Wpisujemy odpowiedzi. Ja oczywiście TAK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KIEROWCA Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:47 TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goździkowa Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 10.02.07, 07:06 Tak. Ale zmienić PODEJŚCIE MPK do Pasażerów. Nie traktować jak Intruzów i Zła Koniecznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.68.79.198.mielec79.tnp.pl 09.02.07, 10:57 A czy nowy dyrektor coś zmieni?? Przecież i tak wszystkim steruje Ferenc, a dyrektor musi robić to co on każe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 11:12 TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliciel Zlikwidować MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:18 można zlikwidować bazy MPK albo przenieść do Stobiernej, a teren oddać wojsku na koszary. Transakcja wiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Zlikwidować MPK IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 11:27 Problem jest w zarządzie MPK: - beznadziejna oferta biletów (5 rodzajów a np. w Olsztynie 14) - dążenie do likwidacji biletów np. bilet semestralny - tragicznie wysokie ceny biletów (sieciowy chyba najdroższy w kraju - prawie 120 zł) - katastrofalne rozkłady jazdy (nakładanie się na siebie autobusów jadących w podobnym kierunku) - przydzielanie najgorszych i najstarszych autobusów na linie miejskie, najlepsze niskopodłogowce jeżdżą głównie na podmiejskich w kierunku Łąki, Łukawca itd. - żenujące układy tras linii (10,11 - szczyt absurdu) - totalne olewanie próśb i wskazówek mieszkańcow (np. o to by 10 i 36 jeździły w soboty i niedzielę na os. Franciszka Kotuli) - notoryczne za wczesne odjazdy autobusów z przystanków, często o 3-4 minuty (temat poruszany na forum wielokrotnie i bez efektów) - absurdalne przydzielanie pojazdów (na liniach podmiejskich niskopodłogowce, wysokopodłogowce jeżdżą po mieście, często na kursy oznaczone "N" dla niepełnosprawnych podjeżdża wysokopodłogowiec! na liniach "cmentarnych" - 9,15,25,26 regularnie jeżdżą wysokopodgłowoce mimo że bardzo dużo tam starszych ludzi. - utrudnianie pasażerom życia na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Zlikwidować MPK IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 11:31 Wszystko to wpisuję się w politykę władz miasta: Likwidacja płatnego parkowania w centrum i wpuszczenie samochodów na deptaki a niedługo pewnie na rynek plus robienie wszystkiego by MPK było niewygodne dla mieszkańców prowadzi do tego że centrum miasta jest coraz bardziej zapchane samochodami przez jest coraz bardziej nieprzyjazne dla ludzi. W połączeniu z tym że nie powstają żadne nowe parki czy trakty pieszo-rowerowe, Rzeszów staje się asfaltowo-blaszanym miastem w którym niedługo trudno będzie wytrzymać. Kultura, edukacja, rozrywka - po prostu nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Zlikwidować MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:08 tak, tak i jeszcz raz tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: Zlikwidować MPK IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 21:48 Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
voy_rz Re: Zlikwidować MPK 10.02.07, 16:58 Należy stworzyć ZTM i oddzielić od MPK. Niech MPK tylko obsługuje linie, a ZTM zarządza nimi, ustala ceny biletów, układy linii, płaci ajentom za wozokilometry i nakłada kary. MPK jako jeden twór istnieć nie może bo wyniszcza miasto i sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bader Re: Zlikwidować MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:31 co ty chcesz od kursu 10. wg mnie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 21:37 Oczywiście. Od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jani Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:56 tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drh Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.07, 22:37 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Up Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.02.07, 22:40 Rzecznik forumowy MPK się odezwał i zasyfił całe forum żeby wątki o MPK poszły na dół, ale nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 23:27 Rzeszów nie jest taki rozległy, więc można dla zdrowia na nogach połazić, zamiast jeździć. A z jednego krańca na drugi można PKSem i MPK niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 23:29 Załóżmy z Pobitna do WSIZu idzie się jakąś godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 23:34 No to mówię, że od krańca do krańca PKSem. Natomiast z dworca PKS np do Media Marktu idę 20 minut. Czy potrzebna komunikacja miejska? To nie takie straszne odległości nie do pokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 23:38 A starsi ludzie? Może miasto nie jest wielkie ale nie zmienia to faktu że MPK mogłoby być na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 09.02.07, 23:41 Starsi ludzie, którzy mają za darmo przejazdy tak się rozleniwili (nie mówię o jakichś inwalidach narządu ruchu), że 1 przystanek jeżdżą, nie raz się z czymś takim spotkałem. A dla zdrowia mogłaby się jedna babka z dziadkiem przespacerować, więcej ruchu na świeżym powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 10.02.07, 00:11 A co poradzisz w takie dni jak w ten piatek? Zimno i deszczowo - tez się przejdziesz spacerkiem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 10.02.07, 00:55 Są parasole i ciepłe ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: 62.93.41.* 10.02.07, 12:17 odwołać pana Pomianka i zarząd ! byle szybko !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 10.02.07, 12:19 Przyjdź Blanka na sesję, im więcej ludzi tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax konkurencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:22 ja chce wprowadzenia wiecej konkurencyjnych lini do miasta a nie tylko 123 (dosc tanie) i 126 to wtedy może sie to mpk ocknie Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 10.02.07, 17:11 Ja też, ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ay Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:15 Rozwiązać RGK - MPK na własny rozrachunek. Nie tylko Pomianek winny problemów komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 11.02.07, 08:54 mi też mi też mi też :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.ppp.tiscali.fr 11.02.07, 23:19 Odwolac, szkoda czasu na dyskusje! Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 11.02.07, 23:39 I mi też i mi też i mi też :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryska Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:56 Won ! Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Czy jesteś za odwołaniem obecnego dyrektora M 13.02.07, 10:33 Spoko już informacja o tobie jest tam gdzie miała być :) Odpowiedz Link Zgłoś