Gość: resman
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
05.03.07, 10:11
"trzeba pojsc po rozum do głowy i w końcu na terenie miasta zrobić park z prawdziwego zdarzenia, takie jak jest w kazdym powaznym szanujacym sie miescie. Nie chodzi mi tu o takie wynalazki gdzie rosnie 10 drzew na krzyz i sa 2 alejki i 8 lawek a wszystko mozna obejsc w 2 minuty a takie praktycznie sa wszystkie "parki" w miescie. Pora na stworzenie prawdziwego, duzego parku po ktorym mozna by sobie pospacerowac 30 minut i nie przechodzic 100 razu kolo tego samego drzewa, taki w ktorym bylo by miejsce nie tylko na jakas betonowa fontanne i tyle tylko na male jeziorko z bujna roslinnoscia, moze lodziami wioslowymi? pora na taki park w krorym oprocz roslinnosci byly by schludne nie za przeproszeniem obszczane trawniki na ktore w gorace dnie mogli by wyjsc mieszkancy blokow i poprostu posiedziec wsrod zieleni, przyjsc z rodzinami na weekendowe pikniki, poopalac sie, pobawic, pora na park w ktorym bylo by miejsce na jakis amfiteatr w ktorym odbywaly by sie wieczorne koncerty dla mlodszej czesci spoleczenstwa.
Wydaje mi sie ze to miejsce kolo katedry idealnie nadaje sie na wlasnie takie zaplanowanie przestrzeni..."
wypowiedz znajeziona na jednym z for internetowych. ja jak najbardziej sie podpisuje pod tym i mam nadzieje ze znajdzie to szersze poparcie!