Dodaj do ulubionych

Terminal na Jasionce-takie sa fakty

IP: 195.136.36.* 09.03.07, 11:57
Rozmawialem wczoraj z rzecznkiem PPL, Burakiem.
Musze przyznac ze to co powiedzial wytracilo mnie z rownowagi.Mowil spokojnie
i rzeczowo wskazujac jednoznacznie na klopoty z dogadaniem się PPL z wladzami
wojewodztwa.Klopoty te nie istnieja jednak na linii PPL-wojewodztwo ale
miedzy pania Draus a panem Cholewinskim
Krew mnie zalala!Czym my sobie zasluzylismy na takich ingorantow jak
Drausowa, czy ta kobieta kiedykolwiek cos dla miasta zrobila?
Czy ludzie z jednej partii potrafia się wspierac czy będą pogrywac w
polityczne bierki a my nadal będziemy zmuszeni korzystac z warszawy krakowa i
katowic??!!
Jak dlugo ten cyrk będzie jeszcze trwal?
Rzecznik PPL jasno stwierdzil ze jeśli chodzi o terminal, to miał zostac w
lutym przeprowadzony przetarg na stan zerowy-to jest zrobienie wszystkiego do
poziomu ziemii-wiadomo fundamenty wylewki osobna zas droga przylacza parkingi
i ogrodzenia.
Na kilkanascie dni przed planowanym przetargiem zaloga rzeszowskiego lotniska
zdecydowala ze to tak nie może być ze tylko do zerowego stanu-trzeba postawic
caly budynek w stanie surowym!!
Dodam ze na stan zerowy przygotowane sa pieniadz w PPL w wielkosci 20mln PLN
Nie dziwie się Burakowi ze mowi „PPL nie jest maszynka do robienia kasy”-bo
taka jest prawda!
Jeśli się zgodzono na stan zerowy przygotowywalo dokumentacje a teraz się po
prostu z tego wycofuje to czego oczekujemy od PPL??
Wartosc surowego terminala to 40mln.Skad wziasc 20mln?
Drausowa obiecuje przesuniecie 10mlnPLN z racji granicy z ukraina.Ja się
pytam co będzie jeśli te 10mln przeniesie na lotnisko a pozniej wpadnie
kontrola sprawdzic jak się ma przejsacie graniczne....badzmy normalni!To sa
puste slowa slowka obietnice gierki polityczne!!
Nie mowie ze Drausowa jest be i przeciw podkarpackiemu rozwojowi-rozwojowi
lotniska-ona się po prostu do tego nie nadaje!!Mamy wojewode która tak
naprawde piastuje urzad!!
Kiedys widzialem ja w TVP3 i na dyspucie o lotnisku spytala ile jest kasy na
ta inwestycje!!!
Pan Cholewinski zas tlumaczy się poufnoscia rozmow z PPL co jest bzdura!!
Może wreszcie przestaniecie obwiniac PPL a pokazecie co WY ZROBIILISCIE DLA
LOTNISKA panie CHOLEWINSKI I PANI DRAUS!!!
Koniec robienia wody z mozgu ludziom z Rzeszowa i Podkarpacia!!
Skonczcie ta szopke i albo do roboty albo podac się do dymisji!!
W tym roku maja postawic stan zerowy terminalu!!Jest już marzec...a wy
kombinujecie jak konie pod gore!
Kasy na ten rok jest tyle ze straczy na zerowy stan terminala plyty postojowe
parkingi przylacza a w 2008 stanie gotowy terminal!
Jeśli będzie polityka to nawet w 2010 nie będzie się nic dzialo!!
To jest kpina i zenada co wyprawia urzad marszalkowski i wojewoda!!!
Ludzie zacznijcie się ze soba komunikowac bo wychodzimy na imbecyli w kraju!!!
Dajemy wam czas do 26 marca na ruszenie sprawy, pozniej ludzie przyjda pod
urzad pokazac wam jak bardzo was cenia za to co robicie dla Jasionki

PPL chce inwestowac widac to po Jasionce, przylacza parkingi, jeśli nie
chcieliby pakowac w to kasy do dzisiaj stalibysmy na blotnistym parkingu...
Obserwuj wątek
    • olias Re: Terminal tak, Draus - spad ? 09.03.07, 12:45
      słuchy chadzały że Drausowa się chwieje na stołku wojewody. Boć i prawdę
      powiedziawszy to ona do tej pory nie wie co taki wojewoda ma niby robić.
      Pistować - owszem, piastuje. Tyle wie. Ale co jeszcze?!
      To jak tam chwiele się jej posadka? wie kto?
      chlapnicie, którzy wiecie....
      • Gość: smerf Re: Terminal tak, Draus - spad ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:04
        jak co robi? zatrudnia doradców hehehehe
    • Gość: Prześmiewca Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty IP: *.centertel.pl 09.03.07, 15:10
      Zasadnicze pytanie: czy para "Ciepłe kluchy" i" Związane ręce" jest w stanie
      efektywnie sprawować władzę w woj.Podkarpackim.Czekamy.
    • Gość: As Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.03.07, 15:56
      Panowie, idziemy pod urząd i pokażemy co o tym myslimy. Czekamy do konca
      miesiąca.
      • Gość: MC bedzie wielka manifestacja!! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 10.03.07, 02:15
        Dokladnie tak!czekamy do konca miesiaca!!
    • Gość: Ika Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:29
      Sprawna komunikacja międzyludzka związana z każdą formą przemieszczania się jest zagrożeniem politycznym dla Podkarpacia.Ten region ma funkcjonować po staremu,żadnych inowacji i nowinek.Taki stan rzeczy daje pełne poparcie naszego regionu dla pewnych opcji politycznych.Aby to utrzymać wszystko jest robione w tym kierunku.Lotnisko o stosunkowo dużym ruchu jest bardzo poważnym zagrożeniem dla mentalności mieszkańców.
      Przyjadą ludzie,którzy coś widzieli,powrócą do domu Ci co gdzieś tam byli i co zaczną opowiadać ,że można żyć normalnie bez geniuszy politycznych i wiecznych zarządców,chłopców różnej maści od przekrętów. Trzeba to ograniczyć.Naobiecywać różnych głupot o inwestycjach a póżniej za kilka lat lub nawet miesięcy samo się rozwiąże.
      Patrzmy na fakty;
      Lotnisko w pierwszej fazie rozbudowy-są chętni na inwestycje wokól lotniska.Ci chętni mają pieniądze i muszą je w krótkim czasie zainwestować.Sprzyjającego klimatu brak i zaczynają się odloty:
      1 odlotco prawda mało realny-jakaś tam baza techniczna jakiegoś tam przewożnika;
      2 odlot Sortownia Poczty Polskiejodlot do Lublina gdzie także uciekają inneinstytucje ponad regionalne/kilka w ostatnich dwu latach;
      3 odlot najpełniejszy-żadnych pieniędzy unijnych nalotnisko nie będzie dopuki lotnisko nie będzie współwłasnością regionalną.
      Nie ma pieniędzy nie ma rozwoju,jak się nie dogadają na szczeblu regionalnym to po ptakach ,lotnisko jako inwestycja porzucona.Zmarnowana szansa przez totalną głupotę.
      A naprawdę szkoda.
      • Gość: Prześmiewca Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty IP: *.centertel.pl 10.03.07, 19:15
        "Ika" mam poważne obawy o Twoje zdrowie/nie psychiczne/ z tego tekstu wyrażnie
        czuć zadyszkę.Ty dziewczyno, podejrzewam że jeszcze w młodym wieku, wyrażnie
        tracisz kondycję ten przyśpieszony oddech odczuwam z ekranu.Musisz odpocząć
        od tych rewelacji, z tego co widzę robisz za cały Przemyśl.Nie masz tam kogoś do
        pomocy? Warto się zastanowić.
        • tkr1953 Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty 10.03.07, 19:57
          Panowie i Panie przestancie żartować to za poważny temat aby zostawić go
          ignorantom myślę że czas rzeczywiście zacząć działać, bo czy ktoś coś widział
          czy słyszał aby władze wojewodzkie (obojętnie jakie)cokolwiek załatwiły dla
          Podkarpacia a wszystko zaczęło się od przeniesienia siedziby spółki gazowniczej
          z Rzeszowa do Tarnowa bo władze ówczesne o takim problemie w ogóle nie
          wiedziały a gdy sie dowiedzialy to było już za późno i jak zwykłe nasi wybitni
          przedstawiciele juz nic nie mogli zrobić i dlatego pan Krzysztof J.załatwił to
          co obiecał władzom ( tylko) miejskim z Tarnowa. Myślę jak poprzednicy dać im
          czas do końca miesiąca a potem pogonić protestami aby się im w świetlanych
          umyslach znowu coś nie uroiło.Ciekawe co marszałek załatwi w sprawie bazy
          serwisowej efekt chyba będzie podobny jak w innych opisywanych sprawach
      • mateusz.maciejczyk Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? 10.03.07, 19:50
        Jeżeli tak kup z łaski swojej słownik poprawnej polszczyzny :-) możesz też
        zakupić pakiet MS OFFICE tam jest opcja do korekty błędów.

Ps. czytałem kilka twoich postów i zadam Ci jedno pytanie. Czemu cieszysz się z
        tego jak Rzeszów dostaje po tyłku tylko ze względu na charakter polityczny?
        Przecież to jasne jak słońce, że jeśli nam się oberwie to i oberwie się reszcie
        województwa. Chociażby tak jak jest z tym lotniskiem, będziesz jeździć z
        Przemyśla do Krakowa bo będzie to najbliższe lotnisko? Albo Twoi znajomi będą
        pracować w innych województwach bo na Podkarpaciu większość projektów spotyka
        się ze sprzeciwem opcji rządzącej? Niezłe myślenie masz w takim razie
        • Gość: Prześmiewca Re: a co na to "Ciepłe kluchy" IP: *.centertel.pl 10.03.07, 21:44
          Ciekaw jestem jaką rolę w tych rewelacjach grają "Ciepłe kluchy".
        • Gość: Ika Re: Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:14
          Słownik owszem mam.Niektóre błędy robię swiadomie tak aby inni nareszcie poczuli się kompetentni.

Raczej mnie smuci i to bardzo jak Rzeszów dostaje po tyłku.Też mieszkam na Podkarpaciu i zależy mi na jego właściwym rozwoju.
          Smuci mnie,że tak dużo głupich i bardzo głupich ludzi niezależnie od opcji politycznej niszczy nasz Region.

Na wirtualnym rozwoju Podkarpacia chyba nikomu nie zależy a taki rozwój jest lansowany od kilku ładnych lat.Za osiągnięcie uznaje się kawałek asfaltu,nowy krawężnik,ciurek w niby studni na Rynku i wiele innych bzdetów.
          A gdzie rozwój nauki/uczelnie lokalne na poziomie gimnazjum bieszczadzkiego-jeżeli są takie dobre to proszę mi wskazać dzieci prawników ,lekarzy,ineligencji tej prawdziwej które aktualnie się uczą lub są absolwentami.Owszem widać ich na uczelniach Krakowa, Lublina, W-wy, Wrocławia.
          Pojedynczy i mniej zaradni tylko powrócą.

Kultura schodzi coraz bardziej na psy.Owszem jakieś tam folklory i kapele o charakterze ulicznym czasami zawitają i to jest wydarzeniem kulturalnym.Nie mamy własnej inteligencji a Ci co się za taką uważają spełniają najwyżej kryteria urzędniczej i to niższego szczebla.
          Najciekawsze z tego wszystkiego jest,że obecnie na rozwiązanie wszystkich problemów są fundusze unijne,które my w całości wykorzystujemy ,by do Unii choć troszeczkę się przybliżyć/drogi,zbiorniki,krawężniki./Masz rybkę najedz się-wędka jest dla mądrzejszych./
          A zobaczciwe na co pieniądze przeznacza choćby Kraków tam nie na ani grosza na asfalt,beton i inne badziewia,Zobaczcie ile jest na rozwój nauki,najnowsze technologie, kulturę w pełnym znaczeniu.Podobnie czyni Wrocław i Poznań włączając w to swe lokalne atuty.
          A u nas dolina lotnicza-wirtualny odlot,lotnisko walka o terminal-temat wirtualny,Dlaczego Rzeszów nie jest metropolią,autostrada ,coroczna zmiana granic-zawsze coś się dzieje wirtualnie i dobrze jest.
          Rozwoju lotniska nie będzie tak długo dopóki Region nie będzie współwłaścicielem - o tym się nie mówi z prostej przyczyny -za trudne by wiedzieć jak to skutecznie zrobić.
          Zobaczcie co się dzieje z firmami ponad regionalnymi odlatują jedna za drugą do Lublina,Krakowa,Sącza nawet nie gaszą światła.Inwestycje firm takowych pewne w Rzeszowie też odleciały choćby Sortownia Poczty do Lublina.Dwie poważne firmy gotowe do odlotu do Kielc i Lublina,ale to po świętach.
          Może odpowiedzmy sobie dlaczego-jest tak fajnie a co mądrzejsi uciekają.
          Chyba coś trzeba zmienić i nie budynki drogi wysokość poręczy, nowe donice itp.
          Czy tego nikt naprawdę nie widzi.
          Nawet na tym forum można by było poważnie podyskutować lecz liczba lokalnych przygłupów o różnie ukierunkowanych odchyleniach od normy z przypadkami klinicznymi włącznie jest bardziej niż znacząca.Tacy też nie rodza się z przypadku.Są naturalnym wytworwm swego środowiska.Postawmy pytanie a cóż to za środowisko.To naprawdę wiele wyjaśnia dlaczego tak jest a nie inaczej.Tu nieliczni rozmawiają na argumenty,pozostali toczą jad.Świadomie ich prowokuję i doprowadzam do prymitywnej wściekłości.A poruszane tematy przejaskrawiam - ot tak by je także zrozumieli Ci którzy za chwilę zaczną mnie wyzywać.
          • mateusz.maciejczyk Re: Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? 10.03.07, 23:46
            i smucić powinno.

Cały ten grajdoł co jest w sejmie, cała ta walka przenosi się na samorządy.
            A w nich co mamy? To co widać. Prawda jest taka, że jeżeli do władzy nie zaczną
            dochodzić ludzie z pomysłami, doświadczeniem czy chęcią zmiany czegoś na lepsze
            będzie tak jak jest. I nie jest ważne jaka opcja będzie rządzić w UW, UM czy na
            Wiejskiej. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że co kadencje rząd coraz gorszy
            :( a wydawać by się mogło że winno być na odwrót.
            • Gość: kimi Re: Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? IP: 88.220.132.* 12.03.07, 00:17
              Tu nie chodzi o opcje jaka rządzi,tylko o to jacy ludzie stąd będą w rządzie
              (tzn zeby wogole byli) i tym samym na wysokich stanowiskach państwowych
              urzędów . Swiatłym przykładem jest pan gosiewski który popycha do "swoich ile
              się da".Nie ma co przypominac nawet o Krakowie czy Wroclawiu,bo wystarczy
              spojrzec jaka od nich jest reprezentacja w rządzie i okolo rządu-oni lobbują na
              rzecz swoich terenow i swoich wyborców.A my tu z podkarpacia kogo mamy w
              rządzie? potrafi ktoś wymienic?nie...??? oczywiście ze nie bo niemamy nikogo.
              Czy sądzicie że gdyby pogkarpacie poparlo w 80% Platforme to coś by się
              zmieniło. Dla mnie jest pewne że nic. Bo jakoś z naszego terenu tez nie ma
              zadnych liderow PO i zapewne ministrow takze nie byłoby. Tak sobie myśle że
              chyba tylko wybranie PSLu mogłoby cos u nas zmienic,bo jakby nie patrzec poseł
              Bury jest wysoko w tej partii-tyle że PSL nikdy nie bedzie mialo
              większości.Tako oto smutna prawda.:(
              • mateusz.maciejczyk nie ze wszystkim się zgodzę bo mamy liderów od nas 12.03.07, 00:42
                ale coś w tym prawdy jest. Dlaczego nie ze wszystkim?

Potrafię wymienić kilku czołowych polityków, którzy mają coś do powiedzenia w
                Parlamencie z głowy, ale przez własne nieróbstwo i olewanie wyborców nic nie
                robią dla naszego regionu. I czy to rządzi PiS czy SLD wielki żal że poseł
                Gosiewski nie jest z Rzeszowa :(

PiS - Kuchciński, Ożóg (w sumie 11 z naszego województwa)
                Samoobrona - Maksymiuk (w sumie 2 z naszego województwa)
                LPR - Wrzodak i Murias (w sumie 4 z naszego województwa)

Z innych partii nie wymieniam bo nie ma sensu, ponieważ to Koalicja tych 3
                ugrupowań rządzi.
                • Gość: kimi Re: nie ze wszystkim się zgodzę bo mamy liderów o IP: 88.220.132.* 12.03.07, 01:59
                  tyle że widzisz tu nie chodzi o posłów,bo że z każdego wojew.są posłowie to
                  wiadomo,chodzi o ludzi którzy maja realny wpływ na decyzje,czyli tak jak
                  mówiłem wcześniej: ministrowie i ich vice(zastępcy tj.współpracownicy)ludzie z
                  kancelarii premiera i prezydenta,a za tym szefowie podległych urzędów
                  panstwowych oraz szefowie firm ktore są jeszcze w rekach panstwa jak np poczta
                  (sortownia) i chociazby PKP(dworzec Włoszczowa) i PPL (baza Raynara na jasionce
                  i lotnisko w Kielcach i Lublinie).
                  Posłowie mają "niewielkie" możliwości decyzyjne,poza tym jak widac łatwo ich
                  przywołac do porządku-zwłąszcza kiedy nie stanowią zgranego kolektywu

W jednym się z Tobą zgodzę pan Kuchciński "coś" mógłby jako szef klubu,ale jak
                  widać to nie ten typ człowieka,dla mnie to troszke takie ciepłe kluchy i myśle
                  ze pewnie dlatego został wybrany na to stanowisko żeby nie dzielić
                  parlamentarzystow swoimi kontrowersyjnymi decyzjami.nie zaogniac jakichś
                  wydarzen-myśle że raczej tylko dlatego tam sie znalazł.Ale jak widać on nie ma
                  zadnej mocy,ani nie słyszałem żeby kiedykolwiek jakoś mocno lobbował na rzecz
                  rodzimych projektów.
                  Ja w jednym jestem teraz pewien-PiS nas po prostu olał
                  Przed wyborami właściwie sie zastanawiałem na kogo oddać swoj głos,doszedłem do
                  wniosku że PiS bedzie dobry dla Polski ale mialem b.duze wątpliwości czy dla
                  regionu,głosowałem na nich bo pomyślalem że moze jednak(mimo wszystko) jakoś
                  szczegolniej zajmą sie tą cześcia Polski,mialem taką nadzieje choć wątpilem w
                  to-jednak moje przeczucia mnie nie zawiodły.Przy takim poparciu zostaliśmy
                  całkowicie olani,choc Polska rozwija sie dobrze.
                  Brakuje mi jeszcze jakiegoś ugrupowania w parlamencie.
                  Teraz naprawde nie wiem komu dałbym swoj głos,napewno nie Pisowi,PO zrobiłoby
                  rownie malo dla regionu jestem przekonany.Mysle ze po wygranej PO strumien
                  decyzji i pieniedzy bedzie jeszcze szerzej płynął na Dolny Slask i Pomorze-
                  niestety takie realia,bo z kim niby mielibyśmy tam coś robić z panią
                  Łukaciejewską?
                  A więc kto?naprawde nie wiem napewno nie LPR i Samoobrona,bo w przewadze jest w
                  nich oszolomstwo i niekompetencja poza tym to margines
                  A moze SLD? musze sie zastanowić chociaż nie lubie czerwonych.
                  Pozdrawiam z Jasła
          • Gość: Rzeszowiak Re: Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 11.03.07, 00:08
            Ika tak naprawdę jesteś zwykła idiotką. Jedź do tych wspaniałych dynamicznie
            rozwijających się Kielc które mają wspaniały uniwerek, lotnisko, autostrady,
            ekspresówki, kulturę na światowym poziomie. I daj spokój Rzeszowowi a swoje
            fantasmagorie realizuj w tematach reaktywacji kolejki do Przemyśla.
            • Gość: darek Re: Iko, a są księgarnie tam gdzie mieszkasz? IP: *.eth0.raptor-cl-intermed.lubman.net.pl 11.03.07, 15:52
              Ja bym się z Kielc nie nasmiewał,póki co też się nieźle rozwijają,a centrum
              wystawiennicze Targi Kielce są już na drugim miejscu po MTP/mają 20%
              rynku,przyjedź sobie do Kielc i zobacz ile dźwigów,żurawi wokół ,otoczenie
              biznesowe Kolportera,firmy pana Sołowowa najbogatszego Polaka wg Forbsa,więc
              trochę spokojnie,bo tak chyba siedzicie w tym swoim Rzeszowie zapatrzeni w
              siebie,a inni po cichutku też robią swoje.Lotnisko w Kielcach to też kwestia
              czasu.A póki co autostrady w Rzeszowie nie wybudowali.Pozdrawiam sąsiadów.
    • Gość: .. Re: Terminal na Jasionce-takie sa fakty IP: *.eranet.pl 10.03.07, 22:12
      a co z kursem pks na lotnisko we wloszczowej??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka