Dodaj do ulubionych

Hotel Rzeszów powoli znika

20.03.07, 19:42
Nieprawda że piwa nie było, jak ja byłem to pod wiaduktem dwóch gości w
najlepsze piło browara z puszki obserwując wyburzanie hotelu :D
Obserwuj wątek
    • Gość: pniok redaktorzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:05
      arturku nie wiem co miałeś z matematyki ale to bardziej przypomina walec niż
      kulę. nio troszku nudne widowisko ale zawsze coś-mam nadzieje ze czarni sie
      wezną za kleryków a nie nasz pomniczek
    • Gość: Van Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.bc.hsia.telus.net 20.03.07, 20:09
      Ciekawe czy p.Tyczka przyszedl?
    • Gość: klient Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:12
      no ludzi to nawalilo nie ma co, z sentymentem zeganymy ten obiekt i czekamy na
      to nowoczesne centrum!!
    • Gość: dziennikarz Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.45-5-64736c14.cust.bredbandsbolaget.se 20.03.07, 20:13
      za czasow komuny i nie tylko niezly byl to burdel!!!milicjanci wojskowi i
      prominenci pieprzyli sie jak norki po pokojach!!!
      • Gość: Kris53 Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ostnet.pl 20.03.07, 20:23
        Szkoda szkoda szkoda.Miejmy nadzieje ze to co powstanie bedzie lepsze od tego
        co zostanie wyburzone
      • Gość: Kris53 Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ostnet.pl 20.03.07, 20:23
        Szkoda szkoda szkoda.Miejmy nadzieje ze to co powstanie bedzie lepsze od tego
        co zostanie wyburzone
      • Gość: mwp Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.165.unknown.vectranet.pl 21.03.07, 12:13
        a ty robiłeś za materac...
      • Gość: + Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 84.38.160.* 21.10.07, 16:02
        ale tez SB ki i prywatna inicjatywa
    • michal05 Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:35
      Ludzie robili dokumentacje fotograficzną a "Gazeta" zafundowała nam jedno
      zdjęcie. Kliszy im szkoda?:)
      • cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:48
        miasta.gazeta.pl/rzeszow/5,39865,4000653.html
        :)
        • michal05 Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:53
          Zwracam honor:) choć mogli wrzucić link do artykułu.
          • cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 21:01
            Fakt że mało widoczny ten artykuł :)

members.lycos.co.uk/crassv/foto/hotel/20032007/
            Tu jest fajna galeria z dnia dzisiejszego i filmik.
    • Gość: x Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.nat.rsk.pl 20.03.07, 21:11
      • borowik1 Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 22:30
        a ja kurcze zaspałem
        • Gość: revenant Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 82.177.97.* 20.03.07, 22:49
          Ciekawe jak będzie jutro coś cieńki ten papierosik ale jak pracownicy
          przytwiredzą 5 ton do liny to faktycznie zacznie się ładny pokaz demolki bo dziś
          to pan operator maszyny sypał jebami jak nic!!! i to jakoś tak po niemiecku
          zdaje się czyżby spodziewał się typowo zachdniego budownictwa z plastiku szkła i
          aluminium???
    • allo11 Hotel Rzeszów powoli znika 21.03.07, 09:20
      Ocieplili, otynkowali, pomalowali, okna wymienili -to wszystko za III RP .A teraz rozwalają to ma sens? Teraz patrzeć a zaczną zaporę burzyć bo świezo odremontowana
      • Gość: zalamka Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:39
        jezu, ale zalamka

najlepiej nic nie ruszac , nie zmieniac bo swiezo pomalowane :D

to jest tylko farba
    • Gość: Stalin Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.sh.se 21.03.07, 10:31
      Ciekawy jestem czy Wilka Ci.. poddalaby sie Wielkiemu Walcowi, cos ona tak
      zwarta bez przerwy.
    • Gość: maciek bużą hotel a tak naprawdę nie wiadomo czy coś IP: 195.47.201.* 21.03.07, 10:57
      powstanie na jego miejscu ???
      Narazie chyba tak to wygląda a gdzie to centrum co ma być tam budowane a gdzie
      estakada i zwiększenie przepustowości ronda przy chotelu dlaczego nie robi się
      tego gdzie podziemny tunel który miał zwiększyś przepustowość ulic przy
      chotelu ? kiedy konkrety na ten temat ??
      • Gość: Janek A co z dynamitem? IP: 83.70.171.* 21.03.07, 11:04
        Zastanawiam sie dlaczego nie wyburzono owego hotelu za pomocą dynamitu tudzież
        innych, bardziej wyszukanych srodkow pirotechnicznych. Zajeloby to...no wlasnie
        kilka sekund a nie kilka dni...I koszt rowniez wydawalby sie nizszy...
        • Gość: aa Re: A co z dynamitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:52
          bo zapewne obliczyli ze przy okazji nie tylko hotel uleglby rozpadowi. Przeciez
          pisali ze sa zalozone czujniki zeby wstrzasy byly w jakiejs tam normie....A
          wybuch to ogromny wstrzas.
        • Gość: art deco Re: A co z dynamitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:35
          bo by sie urząd wojewódzki posypał, budynek pekao i pewnie pare innych
          przeciez w tym rejonie miasto stoii na bagnach i palach i nie da sie tam wybuchu
          wkladac

• Gość: conbo Re: A co z dynamitem? IP: *.lanet.net.pl 22.03.07, 18:49
          odpalenie i huk rzeczywiście sekunda -ale wiercenie otworów pod ładunki+
          ładowanie dynamitu w otwory to min. 3 tygodnie - poza tym metody minerskie nie
          zawsze sie sprawdzją w zabudowie miejskiej /konieczność wstrzymania ruchu
          kołowego, konieczna ewakuacja sąsiednich obiektów, duży wstrząs od upadającej
          olbrzymiej masy gruzu i wreszcie "niespodzianki" polegające na tym, że nie
          zawsze się "obali" w ta strone co przewidywano /np.kilka lat temu w Warszawie
          saperzy z renomowanego WAT zniszyli sąsiedni zamieszkały budynek -oberwane
          balkony, wypełnienie gruzem i demolka pomieszczeń niższych kondygnacji,
          zniszczenie elewacji ; we Wrocławiu /1999/ saperzy ze szkoły wojskowej obalili
          tak budynek, że sasiedni magazyn został zniszczony wraz z zawartością /straty
          porównywalne z wartościa rozbiórki/ .............
      • Gość: a2b3 Re: bużą hotel a tak naprawdę nie wiadomo czy coś IP: *.nat.rsk.pl 21.03.07, 11:45
        bużą, chotel

litości...
        • kmd_rohan Re: bużom chotel 21.03.07, 12:17
          No oczywiździe, że błont! Pszeciesz w kwakmowie pisze siem: "bużom chotel".
          ;D
    • Gość: Marek Hotel Rzeszów powoli znika IP: 62.93.41.* 21.03.07, 12:52
      "dwuipoltonowa kula" uderzyla w hotel, jak to jest kula to ja
      jestem ......Ciekaw jestem do jakiej szkoly chodzil autor tego artykulu bo mnie
      uczono ze cos w tym ksztalcie nazywa sie "walec" ?
      • Gość: Czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 21.03.07, 13:21
        www.youtube.com/watch?v=NuCRJF87xE4
    • Gość: jkmm Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ghnet.pl 21.03.07, 20:21
      Szkoda!W nim oblewałem obronę pracy magisterskiej,był 1978r!!!Wcześniej były w
      nim imprezki...
      • Gość: Blanka Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.171.43.117.crowley.pl 22.03.07, 00:29
        spoko filmik :D
        • Gość: d Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 80.51.255.* 22.03.07, 08:48
          jak zassać ten film na dysk ??
          • Gość: ja Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:55
            do Firefoxa jest specjalna wtyczka....umozliwiająca zassanie...
          • Gość: czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 22.03.07, 09:56
            ds5.agh.edu.pl/~czaro/Rzeszow/hotel1.wmv
          • Gość: Prześmiewca Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.centertel.pl 02.04.07, 12:26
            ..ustami..
    • Gość: asd Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:51
      www.youtube.com/watch?v=NuCRJF87xE4
    • Gość: a Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:12
      www.eforum.rzeszow.pl/album/galeria.php?kategoria=8
    • cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 22.03.07, 21:42
      Jaki jest tytuł tej piosenki ze sławnego już filmiku? :) Jakby ktoś wiedział to
      będę wdzięczny.
      • Gość: Hanna Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:52
        no mi też podoba się piosenka...
        • Gość: Czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 23.03.07, 10:12
          Within Temptation "Somewhere"
          • Gość: asia Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:03
            a tyle ludzi nie ma dachu nad glowa a tu sie niszczy bo kupil ktos z zagranicy
            • Gość: fajo Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 84.38.160.* 30.03.07, 23:10
              ile tego hotelu jeszcze w rzeszowie zostalo ?
    • Gość: tadzik Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:35
      Htel "Rzeszów"wygląda tak, jak Irak. Tu też wlazły głupki z kasą. Różnica - tam
      mają "skuteczniejsze kule".
    • Gość: Sceptyk Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.tktelekom.pl 02.04.07, 17:19
      Czy ktoś wie kiedy zostanie otwarte to nowe centrum.
      • Gość: Tubylec Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.tktelekom.pl 02.04.07, 19:49
        Głuche milczenie świadczy o tym że chyba nikt nie wie. Może władze Rzeszowa
        wiedza coś więcej i poinformują o tym nasze forum. Panie Prezydencie Rzeszowa
        czekamy na odpowiedź.
        • Gość: Prześmiewca Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.centertel.pl 03.04.07, 12:20
          Nowe centrum 2009/10r
          • Gość: lolo Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:46
            Jak Prezydent "ułati" działki to będzie szybko ale może zadba o interes Miasta
            i ogłosi przetarg dający możliwość poprzez kasę od właścicieli.
            Ciekawe jest, że nie wiadomo kto tak naprawdę jest właścicielem tego terenu.,
            Radni sądzą, że Copernikus ale wszyscy wiedzą, że tak nie jest
    • e-ftalo Re: Hotel Rzeszów powoli znika 18.10.07, 17:40
      Nie mieszkam w Rzeszowie,dawno tam nie byłem i może się to wyda śmieszne ,ale
      właśnie dowiedziałem o wyburzeniu hotelu Rzeszów,jako że w mediach jakoś o tym
      cisza była.
      Przerażenie mnie ogarnęło,do czego dochodzi w polskich samorządach,że niszczy
      się świeżo wyremontowane ,zdrowe budynki,symbole miasta.Skorumpowana władza nie
      cofnie się przed niczym,aby jak najwięcej zarobić.
      Przecież ten budynek był w stanie idealnym,stał w miejscu gdzie każdy go widział
      ,dobrze wpasowywał się w centrum miasta.Uważam że centrum Rzeszowa jest naprawdę
      pięknym miejscem,któremu uroku dodaje słynny pomnik walk rewolucyjnych

Komu najbardziej zalezy nad niszczeniem piękna,nad marnowaniem kasy włożonej w
      różne obiekty.Wspóczuje wam Rzeszowianie że nie macie normalnej,uporzadkowanej
      władzy.Jestem Tarnobrzeżaninem i na szczęście u nas się tylko buduje a nie niszczy.
      NIe wierzę aby w miejscu hotelu powstało coś ładniejszego,bo supermarketów,hal
      targowym mamy wszędzie w brut,takie obiekty już nie zdobią tylko szpecą centra
      miast.Zdobią natomiast pomniki,miejsca historyczne.
      Ktokolwiek ośmieli się zniszczyć coś co jest własnością mieszkańców ,ten prędzej
      czy później nie uniknie kary,a historia zatacza koło.Przykre że w całym tym
      szaleństwie biora też udział ojcowie Bernardyni-hańba.
      • Gość: julciak został tylko dołek IP: 84.38.160.* 18.10.07, 17:54
        Po H "Rz" pozostał tylko dołek w ziemi i kawałek ruin budynku zaplecza bo ktoś
        zapomniał przenieść stację trafo przed wyburzeniem.
        Dlatego akumulatory zasilająca pół miasta trwają w runie...
        A na placu niedoszłej budowy "kuszmancenter" :) - nic się nie dzieje...i tak
        pewno długo będzie- bo tytuły własności do kawałków parcel przyszłej inwestycji
        dalej chyba są nie uregulowane :))))))))
        Ale gruchę walącą w sciany hotelu, sypiące sie z ruin szafy, wykładziny i
        kafelki - fajnie sie oglądało. Taka mała apokalipsa :))
        • e-ftalo Re: został tylko dołek 19.10.07, 17:44
          najpierw był walec potem grucha.
          Nikomu nie przyszło do głowy też aby ocalić wspomniane wykłądziny,czy różne
          przedmipty z łazienek.Tak właśnie wygląda samorząd Rzeszowa jak hotel w stanie
          obecnym
          • Gość: Ziutek socjalistyczna mentalność IP: 62.93.44.* 22.10.07, 15:16
            Człowieku! Co Ty bredzisz, przecież hotel to prywatna własność i
            jeżeli właściciel chce sobie ściągnąć spodnie przez głowę to ma do
            tego prawo! Co samorządowi do jego wykładzin , mebli ect...
            • e-ftalo Re: socjalistyczna mentalność 22.10.07, 17:42
              Zniszczono ogromny,nowoczesny,ocieplony blok,który znakomicie nadawał się na np
              mieszkania,który mógłprzynieść dochód spółdzielniom za wykupione
              mieszkania.Władze miasta nie zrobiły nic abyzapobiec temu ogromnemu marnotrastwu
              ludzkiej pracy i pieniędzy.Wciska się kity że powstanie jakieś centrum,w
              intenecie pojawiły się kolrowe zdjęcia wirtualnego obiektu rodemem
              ameryki,tyczmczasem w rzeczywistości jest ruina i brak koncepji co dalej,brak
              terminu zagospodarowania tegoż miejsca.
      • Gość: Wiesiek Re: Hotel Rzeszów powoli znika- i dobrze IP: *.acn.waw.pl 18.11.07, 14:53
        Studiowałem w Rzeszowie w latach 80-tych. Ten hotel jak i pomnik ( największa
        p... świata) źle się kojarzą. SB-ckie ścierwo na każdym kroku. Jestem także za
        wyburzeniem Pałacu Kultury w W-wie.
    • Gość: nwbie Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 194.181.128.* 24.10.07, 17:08
      To jest właśnie chory kraj i głupi ludzi na stołkach władzy. Poco to niszczyć??
      Chodzi o grunt o ziemie by kolejni złodzieje politycy i ich kolesie mogli kupić
      ta ziemie. Tak samo jest we Wrocławiu np z Poltegorem (też symbol Wrocławia).A
      wszystko nie dlatego , ze nie da sie dostosowac do norm czy czegos tam ...tylko
      wszystko chodzi o to , ze to ruscy zrobili
      Koffany byl Hotel Rzeszow ;((
    • dkuki Re: Hotel Rzeszów powoli znika 25.10.07, 02:18
      Nowy film prezentujący historię Hotelu Rzeszów:

www.youtube.com/watch?v=HreOhjo40Ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka