cool_kid 20.03.07, 19:42 Nieprawda że piwa nie było, jak ja byłem to pod wiaduktem dwóch gości w najlepsze piło browara z puszki obserwując wyburzanie hotelu :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pniok redaktorzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:05 arturku nie wiem co miałeś z matematyki ale to bardziej przypomina walec niż kulę. nio troszku nudne widowisko ale zawsze coś-mam nadzieje ze czarni sie wezną za kleryków a nie nasz pomniczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.bc.hsia.telus.net 20.03.07, 20:09 Ciekawe czy p.Tyczka przyszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:12 no ludzi to nawalilo nie ma co, z sentymentem zeganymy ten obiekt i czekamy na to nowoczesne centrum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.45-5-64736c14.cust.bredbandsbolaget.se 20.03.07, 20:13 za czasow komuny i nie tylko niezly byl to burdel!!!milicjanci wojskowi i prominenci pieprzyli sie jak norki po pokojach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris53 Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ostnet.pl 20.03.07, 20:23 Szkoda szkoda szkoda.Miejmy nadzieje ze to co powstanie bedzie lepsze od tego co zostanie wyburzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris53 Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ostnet.pl 20.03.07, 20:23 Szkoda szkoda szkoda.Miejmy nadzieje ze to co powstanie bedzie lepsze od tego co zostanie wyburzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwp Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.165.unknown.vectranet.pl 21.03.07, 12:13 a ty robiłeś za materac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 84.38.160.* 21.10.07, 16:02 ale tez SB ki i prywatna inicjatywa Odpowiedz Link Zgłoś
michal05 Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:35 Ludzie robili dokumentacje fotograficzną a "Gazeta" zafundowała nam jedno zdjęcie. Kliszy im szkoda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:48 miasta.gazeta.pl/rzeszow/5,39865,4000653.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal05 Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 20:53 Zwracam honor:) choć mogli wrzucić link do artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 20.03.07, 21:01 Fakt że mało widoczny ten artykuł :) members.lycos.co.uk/crassv/foto/hotel/20032007/ Tu jest fajna galeria z dnia dzisiejszego i filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 82.177.97.* 20.03.07, 22:49 Ciekawe jak będzie jutro coś cieńki ten papierosik ale jak pracownicy przytwiredzą 5 ton do liny to faktycznie zacznie się ładny pokaz demolki bo dziś to pan operator maszyny sypał jebami jak nic!!! i to jakoś tak po niemiecku zdaje się czyżby spodziewał się typowo zachdniego budownictwa z plastiku szkła i aluminium??? Odpowiedz Link Zgłoś
allo11 Hotel Rzeszów powoli znika 21.03.07, 09:20 Ocieplili, otynkowali, pomalowali, okna wymienili -to wszystko za III RP .A teraz rozwalają to ma sens? Teraz patrzeć a zaczną zaporę burzyć bo świezo odremontowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamka Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:39 jezu, ale zalamka najlepiej nic nie ruszac , nie zmieniac bo swiezo pomalowane :D to jest tylko farba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.sh.se 21.03.07, 10:31 Ciekawy jestem czy Wilka Ci.. poddalaby sie Wielkiemu Walcowi, cos ona tak zwarta bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek bużą hotel a tak naprawdę nie wiadomo czy coś IP: 195.47.201.* 21.03.07, 10:57 powstanie na jego miejscu ??? Narazie chyba tak to wygląda a gdzie to centrum co ma być tam budowane a gdzie estakada i zwiększenie przepustowości ronda przy chotelu dlaczego nie robi się tego gdzie podziemny tunel który miał zwiększyś przepustowość ulic przy chotelu ? kiedy konkrety na ten temat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek A co z dynamitem? IP: 83.70.171.* 21.03.07, 11:04 Zastanawiam sie dlaczego nie wyburzono owego hotelu za pomocą dynamitu tudzież innych, bardziej wyszukanych srodkow pirotechnicznych. Zajeloby to...no wlasnie kilka sekund a nie kilka dni...I koszt rowniez wydawalby sie nizszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: A co z dynamitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:52 bo zapewne obliczyli ze przy okazji nie tylko hotel uleglby rozpadowi. Przeciez pisali ze sa zalozone czujniki zeby wstrzasy byly w jakiejs tam normie....A wybuch to ogromny wstrzas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art deco Re: A co z dynamitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:35 bo by sie urząd wojewódzki posypał, budynek pekao i pewnie pare innych przeciez w tym rejonie miasto stoii na bagnach i palach i nie da sie tam wybuchu wkladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conbo Re: A co z dynamitem? IP: *.lanet.net.pl 22.03.07, 18:49 odpalenie i huk rzeczywiście sekunda -ale wiercenie otworów pod ładunki+ ładowanie dynamitu w otwory to min. 3 tygodnie - poza tym metody minerskie nie zawsze sie sprawdzją w zabudowie miejskiej /konieczność wstrzymania ruchu kołowego, konieczna ewakuacja sąsiednich obiektów, duży wstrząs od upadającej olbrzymiej masy gruzu i wreszcie "niespodzianki" polegające na tym, że nie zawsze się "obali" w ta strone co przewidywano /np.kilka lat temu w Warszawie saperzy z renomowanego WAT zniszyli sąsiedni zamieszkały budynek -oberwane balkony, wypełnienie gruzem i demolka pomieszczeń niższych kondygnacji, zniszczenie elewacji ; we Wrocławiu /1999/ saperzy ze szkoły wojskowej obalili tak budynek, że sasiedni magazyn został zniszczony wraz z zawartością /straty porównywalne z wartościa rozbiórki/ ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2b3 Re: bużą hotel a tak naprawdę nie wiadomo czy coś IP: *.nat.rsk.pl 21.03.07, 11:45 bużą, chotel litości... Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: bużom chotel 21.03.07, 12:17 No oczywiździe, że błont! Pszeciesz w kwakmowie pisze siem: "bużom chotel". ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Hotel Rzeszów powoli znika IP: 62.93.41.* 21.03.07, 12:52 "dwuipoltonowa kula" uderzyla w hotel, jak to jest kula to ja jestem ......Ciekaw jestem do jakiej szkoly chodzil autor tego artykulu bo mnie uczono ze cos w tym ksztalcie nazywa sie "walec" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 21.03.07, 13:21 www.youtube.com/watch?v=NuCRJF87xE4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmm Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ghnet.pl 21.03.07, 20:21 Szkoda!W nim oblewałem obronę pracy magisterskiej,był 1978r!!!Wcześniej były w nim imprezki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.171.43.117.crowley.pl 22.03.07, 00:29 spoko filmik :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 80.51.255.* 22.03.07, 08:48 jak zassać ten film na dysk ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:55 do Firefoxa jest specjalna wtyczka....umozliwiająca zassanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 22.03.07, 09:56 ds5.agh.edu.pl/~czaro/Rzeszow/hotel1.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.centertel.pl 02.04.07, 12:26 ..ustami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:51 www.youtube.com/watch?v=NuCRJF87xE4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:12 www.eforum.rzeszow.pl/album/galeria.php?kategoria=8 Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Hotel Rzeszów powoli znika 22.03.07, 21:42 Jaki jest tytuł tej piosenki ze sławnego już filmiku? :) Jakby ktoś wiedział to będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:52 no mi też podoba się piosenka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaro Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.ds5.agh.edu.pl 23.03.07, 10:12 Within Temptation "Somewhere" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:03 a tyle ludzi nie ma dachu nad glowa a tu sie niszczy bo kupil ktos z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajo Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 84.38.160.* 30.03.07, 23:10 ile tego hotelu jeszcze w rzeszowie zostalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadzik Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:35 Htel "Rzeszów"wygląda tak, jak Irak. Tu też wlazły głupki z kasą. Różnica - tam mają "skuteczniejsze kule". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.tktelekom.pl 02.04.07, 17:19 Czy ktoś wie kiedy zostanie otwarte to nowe centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.tktelekom.pl 02.04.07, 19:49 Głuche milczenie świadczy o tym że chyba nikt nie wie. Może władze Rzeszowa wiedza coś więcej i poinformują o tym nasze forum. Panie Prezydencie Rzeszowa czekamy na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.centertel.pl 03.04.07, 12:20 Nowe centrum 2009/10r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:46 Jak Prezydent "ułati" działki to będzie szybko ale może zadba o interes Miasta i ogłosi przetarg dający możliwość poprzez kasę od właścicieli. Ciekawe jest, że nie wiadomo kto tak naprawdę jest właścicielem tego terenu., Radni sądzą, że Copernikus ale wszyscy wiedzą, że tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Hotel Rzeszów powoli znika 18.10.07, 17:40 Nie mieszkam w Rzeszowie,dawno tam nie byłem i może się to wyda śmieszne ,ale właśnie dowiedziałem o wyburzeniu hotelu Rzeszów,jako że w mediach jakoś o tym cisza była. Przerażenie mnie ogarnęło,do czego dochodzi w polskich samorządach,że niszczy się świeżo wyremontowane ,zdrowe budynki,symbole miasta.Skorumpowana władza nie cofnie się przed niczym,aby jak najwięcej zarobić. Przecież ten budynek był w stanie idealnym,stał w miejscu gdzie każdy go widział ,dobrze wpasowywał się w centrum miasta.Uważam że centrum Rzeszowa jest naprawdę pięknym miejscem,któremu uroku dodaje słynny pomnik walk rewolucyjnych Komu najbardziej zalezy nad niszczeniem piękna,nad marnowaniem kasy włożonej w różne obiekty.Wspóczuje wam Rzeszowianie że nie macie normalnej,uporzadkowanej władzy.Jestem Tarnobrzeżaninem i na szczęście u nas się tylko buduje a nie niszczy. NIe wierzę aby w miejscu hotelu powstało coś ładniejszego,bo supermarketów,hal targowym mamy wszędzie w brut,takie obiekty już nie zdobią tylko szpecą centra miast.Zdobią natomiast pomniki,miejsca historyczne. Ktokolwiek ośmieli się zniszczyć coś co jest własnością mieszkańców ,ten prędzej czy później nie uniknie kary,a historia zatacza koło.Przykre że w całym tym szaleństwie biora też udział ojcowie Bernardyni-hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julciak został tylko dołek IP: 84.38.160.* 18.10.07, 17:54 Po H "Rz" pozostał tylko dołek w ziemi i kawałek ruin budynku zaplecza bo ktoś zapomniał przenieść stację trafo przed wyburzeniem. Dlatego akumulatory zasilająca pół miasta trwają w runie... A na placu niedoszłej budowy "kuszmancenter" :) - nic się nie dzieje...i tak pewno długo będzie- bo tytuły własności do kawałków parcel przyszłej inwestycji dalej chyba są nie uregulowane :)))))))) Ale gruchę walącą w sciany hotelu, sypiące sie z ruin szafy, wykładziny i kafelki - fajnie sie oglądało. Taka mała apokalipsa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: został tylko dołek 19.10.07, 17:44 najpierw był walec potem grucha. Nikomu nie przyszło do głowy też aby ocalić wspomniane wykłądziny,czy różne przedmipty z łazienek.Tak właśnie wygląda samorząd Rzeszowa jak hotel w stanie obecnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek socjalistyczna mentalność IP: 62.93.44.* 22.10.07, 15:16 Człowieku! Co Ty bredzisz, przecież hotel to prywatna własność i jeżeli właściciel chce sobie ściągnąć spodnie przez głowę to ma do tego prawo! Co samorządowi do jego wykładzin , mebli ect... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: socjalistyczna mentalność 22.10.07, 17:42 Zniszczono ogromny,nowoczesny,ocieplony blok,który znakomicie nadawał się na np mieszkania,który mógłprzynieść dochód spółdzielniom za wykupione mieszkania.Władze miasta nie zrobiły nic abyzapobiec temu ogromnemu marnotrastwu ludzkiej pracy i pieniędzy.Wciska się kity że powstanie jakieś centrum,w intenecie pojawiły się kolrowe zdjęcia wirtualnego obiektu rodemem ameryki,tyczmczasem w rzeczywistości jest ruina i brak koncepji co dalej,brak terminu zagospodarowania tegoż miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Hotel Rzeszów powoli znika- i dobrze IP: *.acn.waw.pl 18.11.07, 14:53 Studiowałem w Rzeszowie w latach 80-tych. Ten hotel jak i pomnik ( największa p... świata) źle się kojarzą. SB-ckie ścierwo na każdym kroku. Jestem także za wyburzeniem Pałacu Kultury w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwbie Re: Hotel Rzeszów powoli znika IP: 194.181.128.* 24.10.07, 17:08 To jest właśnie chory kraj i głupi ludzi na stołkach władzy. Poco to niszczyć?? Chodzi o grunt o ziemie by kolejni złodzieje politycy i ich kolesie mogli kupić ta ziemie. Tak samo jest we Wrocławiu np z Poltegorem (też symbol Wrocławia).A wszystko nie dlatego , ze nie da sie dostosowac do norm czy czegos tam ...tylko wszystko chodzi o to , ze to ruscy zrobili Koffany byl Hotel Rzeszow ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
dkuki Re: Hotel Rzeszów powoli znika 25.10.07, 02:18 Nowy film prezentujący historię Hotelu Rzeszów: www.youtube.com/watch?v=HreOhjo40Ok Odpowiedz Link Zgłoś