Gość: olka123 IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 10:54 co zrobic jesli znalazło sie na balkonie niezywego gołebia?? bo ja go nie zamierzam tknąć....????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romek Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:07 Zadzwon po greenpeace, zaalarmuj straz pozarna i postaw na nogi policje. A tak powaznie to kopnij z buta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:08 Wezwij straż pożarną.. zdejmują koty z drzew, to i zdejmą Ci trupa gołebia z balkonu..:) A co się stało, że ten gołąb nie żyje? Sam padł, czy od sił niezależnych jemu? Bo jak sam - to masz rację - nie dotykaj - ptasia grypa dotarła na Słowację, kto wie..? Może lepiej wezwij sanepid? Sam już nie wiem.. A na początek przykryj go czymś.. to nie będziesz go widzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 11:09 co z tego, ze kopne z buta, jak i tak nie wyleci:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:13 Blondynka he he:-) Jak go kopniesz z buta to prawdopodobnie golab znajdzie sie za obrysem balkonu i wtedy powinna zadzialac sila przyciagania ziemskiego i golab powinien sie znalezc na trawie pod balkonem. Reasumujac - jak kopniesz golebia to nie bedziesz go miala na balkonie. Przeczytaj wolno i ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 11:14 rozumiem co piszesz, ale ja mam kraty na balkonie i obawiam sie, ze gołąb sie przez nie nie przeciśnie, i co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:55 Wez reklamowke badz siatke, ubierz rekawice gumowe i wsadz golebia do reklamowki. Nastepnie wynies trupa i wyrzuc do kontenera na smieci. Ptak powinien sie ladnie rozlozyc na miejskim wysypisku smieci. Albo zadzwon do sanepidu jak boisz sie ze ptak zmarl z powodu ptasiej grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: trup! 04.07.07, 12:01 Ewentualnie oskub, wypatrosz i ugotuj rosół. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Inez Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:05 Romek, ale reklamówki się rozkładają ok7tys. lat.Tak że gdyby tam włożyć gołębia to byłaby trwała trumna dla niego i świetnie by się padlina zachowała dla potomności.:P ja bym tam proponowała papierową torebkę,które już niedługo objawią sie w pewnych hipermarketach na "t"(T...o aby nie robić kryoptoreklamy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:43 A może on tylko udaje? Spróbuj do niego zagadać;o) Kiedyś mój kumpel po imprezie też tak wyglądał, a potem ożył ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 15:20 Drogi Gołębiarzu.Jestem pewna, że owy gołąb znajdujący się na moim balkonie, nie jest w stanie wskazującym na spożycie, nie posiada on już w tej chwili górnej przedniej częsci swego jakże pięknego ciała, tj. głowy! Nie będę do niego próbowała zagadać, gdyż domyślam się, iż mi nie odpowie. Moze masz jakies inne pomysły, jak go usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:58 To on dalej lezy na balkonie? Zostaw go, niech lezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 16:20 on chyba sobie niechcący albo chcący wleciał w szybe, bach i po nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewika Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:31 To poszukaj głowy, może jest w mieszkaniu? Bo jak on tak bach w szybe i nie ma głowy to może wpadła Ci do pokoju? Znajdziesz głowę i będzie cały , może wtedy odleci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 16:59 nie wpadła mi...rano miał..a pozniej juz jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:39 Widać gołąb stracił dla Ciebie głowę, zakochał się i chce zostać;o) Nie tylko ludzie tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:02 Jest jeszcze jedna możliwość. Być może zabił go szatan, którego ostatnio widział kaczor;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 19:06 No juz nie mam tego gołebia na balkonie;):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:17 Odleciał? A nie mówiłem, że ożyje ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 19:35 nie odleciał, sama mu troszke pomogłam:P Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-kostka Re: trup! 04.07.07, 21:34 To dobrze, sama mialam podobna sytułacja...ale naszczescie mój tata go usunął i obeszlo sie bez wiekszych komplikacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mss Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:42 Boze, dziewczyny to idiotki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-kostka Re: trup! 04.07.07, 21:51 co masz na mysli piszac ''Idiotki''? Dziewczyny po prostu brzydza sie zdechlych zwierzat i juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Świnto prowda ! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 04.07.07, 22:05 " Damska filozofia " w całej okazałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:06 Jesteś kretynką czy tylko udajesz? A może księżniczka? Boże - do czego już doszło ... gołąb spadł martwy na balkon i aż na forum trzeba temat opisać ... zapakować do torby i do śmieci i po zawodach ... ludzie czy wam się nudzi? będą pieprzyć na forum co można zrobić z martwym ptakiem zamiast go w 2 minuty posprzątać ... debilizm wtórny ... ehhh ... w jakim kierunku idzie ten świat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łabędź Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:11 a może zadzwonić do zakładu pogrzebowego ...albo to głownego zakładu weterynarii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze nie trup Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:18 mówiąc śmiertelnie powąznie to jemu też należy się szaczunek... i powinno go się gdzięs zakopać...a nie traktować go z wysokości..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 04.07.07, 22:36 Trudno tu, jak myślę, mówić o jakimkolwiek szacunku jeżeli zważy się na fakt, że zwłoki denata DOPIERO po 8 godzinach zostały zdekapitowane z w/w balkonu (czy przy zastosowaniu odpowiednich w takim przypadku ceremoniałów pogrzebowych to ,jakoś dziwnie, obawy mam). A w międzyczasie zostały w tajemniczy sposób pozbawione zwieńczenia tułowia. Propozycji, padających w omawianym wątku, sugerujących sposoby pozbycia się nieszczęśnika, że wspomnę tylko tą, sugerującą przesunięcie ciała poza obrys balkonu (że niby siła ciążenia załatwi problem), nawet nie będę komentował. A gdyby tam NAGLE (pod tym balkonem) w przyszłości było przedszkole?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 22:53 tak, napewno pod balkonem bedzie przedszkole..phi, pod balkonem sa drzewa a nie miejsce na przedszkola - zdanie z przedszkolem uwazam za totalna bzdure! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwalony_w_trupa Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:55 co z nim z robilas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 22:56 a co miałam robić?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwalony_w_trupa Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:58 porad miałaś sporo :P no ciekaw jestem jaką wybrałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 23:00 zrzuciłam go, a co miałam zrobic? pogrzeb mu odprawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:02 Można by rzec: Sam przyleciał, z pomocą odleciał;o) Ciekawi mnie tylko jak sam stracił głowę. A może wypuściłaś na balkon psa przed obiadem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 04.07.07, 23:02 Teraz są drzewa ale co będzie NAGLE, w przyszłości...? A gdyby tamtędy Twój synek malutki przechodził...? I nie mów mi, że nie masz dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 23:04 Nie mam i nie bedzie przechodził bo sa krzaki a w krzaki jakos nikt nie wchodzi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: trup! IP: 84.38.160.* 04.07.07, 23:06 jaaa ale macie problemy.. a nawet jakby było przedszkole to co? taki gołąb nie przeszkadza w budowie, co innego podkul.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-kostka Re: trup! 04.07.07, 23:06 Ty sie juz moze PEPE nie odzywaj bo po prostu gadasz głupoty;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:06 Martwy gołąb bez głowy ląduje na balkonie, żeby nas tylko wrobić;o) I dlatego proponuję wariant następujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:12 Zamiast słów "być może" dajemy "z pewnością" ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 04.07.07, 23:09 Pepe tak to przezywasz jakbym ciało człowieka trymała na balkonie...:/ z sanepidu jestes, greenpeace cy jakies innej organizacji, ze sie tak bulwersujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdechly gołąb Re: trup! IP: 85.195.123.* 04.07.07, 23:11 a może z łowiectwa bąź ochrony środowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 04.07.07, 23:17 Hmm... Czy ja przeżywam? No wątpię bardzo. U mnie na balkonie leży od tygodnia stado gołębi bez głów i nie robię z tego halo. Postanowiłem sobie bowiem, że dopóki nie znajdę na balkonie nic większego od orła bielika, to nie poruszę tego tematu na forum. A te parę cytatów z "Misia" (to taka komedia Barei - (to taki reżyser - (już nie żyje - niestety)))to tak raczej dla śmichu było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś-gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:18 Niestety chyba nie wszyscy oglądali Misia;o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 04.07.07, 23:21 Tiaa... Dziwny jest ten świat. No ale jeśli uzmysłowić sobie, że to film z ubiegłego wieku...:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:26 Ja szczupak! Ja szczupak! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!!! ...No więc co to jest teren zabudowany? ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:44 Wpadl mi jeszcze jeden pomysl, tylko za pozno. Pomyslalem sobie ze ja na Twoim miejscu podrzucilbym golebia sasiadowi obok na balkon! he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka123 Re: trup! IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 05.07.07, 10:01 taa jasne..zeby gołebia zobaczyło małe dziecko sasiadki?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:39 ..dziecko sąsiadki, które w przyszłości będzie chodziło do przedszkola, pod Twoim balkonem.. a krzaki zostaną wycięte..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: 62.29.174.* 05.07.07, 12:02 No właśnie. A taka dajmy na to sąsiadka. Staruszka sąsiadka. I gdyby pod tym balkonem ta staruszka przechodziła do domu starców, a tych krzaków już by nie było. To wy byście staruszkę przejechali, tak? A to być może wasza matka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:18 Matkę staruszkę trzyma na balkonie, żeby nas tylko wrobić;o) A gdyby tam nagle przechodziły konie? Konie łby pospuszczać! Czy konie mnie słyszą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIWIA Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:44 NIEZLA TU MACIE ZABAWE LUDZIKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: trup! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:48 o ludzik oliwia :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:12 "...NIEZLA TU MACIE ZABAWE LUDZIKI" Ta zabawa być może i ma tam swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów ;o) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 05.07.07, 19:50 Żadna tam zabawa. Sprawa jest śmiertelnie poważna. Zniknięcie tego gołębia spowodowało niemały zamęt. To fakt... Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi...Dlatego też, ten zniknięty gołąb zewrze jeszcze bardziej nasze szeregi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:41 To jeszcze raz ja, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu! Łubu dubu! Niech żyje nam gołąb z naszego klubu niech żyje nam!!!!!!!!!!!! To mówiłem ja, Jarząbek. SZCZEROŚĆ W NASZYM KLUBIE TO NORMA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: *.krak.tke.pl 05.07.07, 22:55 Człowieku! Czyś ty też zwariował? Przecież ty masz być chory! No... Ty jesteś chory! Cięż-ko cho-ry! Pięćdziesiąt tysięcy złotych ten dzień mnie kosztował! Czy... Chcesz siedzieć razem ze mną?! Jak ci się nudzi to wyjedź! Na grzyby pojedź! Szlag mnie trafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:14 Mi niżej podpisani po sprawdzeniu 538 gołębi męskich w ciągu 14 godzin i po przejechaniu 728 kilometrów - zgodnie ze stanem licznika - według listy pod wskazanymi adresami nie stwierdzili nigdzie obecności gołębia uwidocznionego na zdjęciu;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozol Re: trup! IP: *.gastroonline.de 05.07.07, 23:18 w takim razie trzeba to gdzies zglosic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:30 Tak, słusznie. Jak człowieka przyprze to zapomina o regulaminie. Macie rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: trup! IP: 62.29.174.* 06.07.07, 11:38 Ona jest bardzo dobra ta koncepcja. Chociaż... Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron. Jest prawda gołębia, o którym mówimy i prawda czasu, która mówi: "Prasłowiański balkon chroni na swej powierzchni plebejskiego uciekiniera". Musimy mieć jednak różne warianty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: trup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:28 hehe dobry jestes pepe :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE I po trupie... IP: *.krak.tke.pl 07.07.07, 19:01 Ty "gołębiarz" też :P Miło było "pomisiować" :D Na zakończenie tematu "martwy gołąb" (no chyba, że ptak jednak jakoś wróci na ten nieszczęsny balkon :) - anegdota. Parę lat temu moja żona wezwała straż pożarną do zaplątanego w jakieś linki na dachu gołębia. Wszystko byłoby OK tylko zapomniała, że ten konretny dzień to Wielki Piątek. Straż pożarna z migającym kogutem wpakowała się w sam środek osiedlowej procesji drogi krzyżowej. Ileż to było obustronnej radości, to możecie sobie tylko wyobrazić. :) Tak więc uważajecie na gołębie. Złośliwe to ptactwo i grubymi nićmi szyte ;):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: I po trupie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:56 Halo! Będzie rozmowa międzynarodowa! Z Londynu. Proszę nie odkładać słuchawki! Ja bardzo przepraszam Panie Prezesie, że tak późno dzwonię, ale budka była nieczynna, więc dopiero w aptece znalazłem telefon i tam jestem, także jeszcze raz przepraszam. A teraz będę liczył tak jak Pan Prezes mi kazał. Raz, dwa, trzy, cztery, pięć...;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: I po trupie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:38 Mi również było miło "pomisiować". Jakby jakiś malutki gołąb w przyszłości stracił głowę lub oczko mu się odlepiło (temu gołębiu) to zawsze można do tematu powrócić hehe ;o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: I po trupie... IP: *.krak.tke.pl 08.07.07, 00:00 Amen bracie/siostro. hehe..:) Odpowiedz Link Zgłoś