Dodaj do ulubionych

Bezczynna Straż Miejska

IP: *.nat.rsk.pl 25.07.07, 11:38
Przy Placu Ofiar Getta obok uniwersytetu i biura Urzędu Miasta jest zakaz
zatrzymywania i postoju od 8 do 20. Uliczka jest wąska i trudno się przez nią
przecisnąć samochodem, bo cała lewa strona zajęta jest przez parkujące wbrew
zakazowi pojazdy. Parę razy przechodzili tamtędy strażnicy miejscy i nic.
Kłania sie zasada: Zero tolerancji. A Straż Miejska jest bezczynna.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.nm.e-zet.pl 25.07.07, 11:55
      to samo ul. Naruszewicza, na przeciwko szpitala
      • Gość: Oldtimer Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.ruch.com.pl 25.07.07, 13:58
        Podobnie na Asnyka w rejonie Ruch-u i poczty -buraki blokują przejścia dla
        pieszych Nie ma Policji,ani straży (a podobno mają 50 wirtualnych etatów) :)
    • Gość: giga Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:07
      Na ulicy Granicznej samochody dostawcze do sklepu Jantar blokuja osiedlową
      uliczkę przez większośc czasu. No i nagminne parkowanie na trawnikach i chodniku
      pod blokiem Graniczna 4a. Też straż miejska mogłaby się czasem tam przejść.
    • Gość: PEPE Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.krak.tke.pl 25.07.07, 14:08
      Od 6 do 20. To gwoli ścisłości.
      Przecisnąć się można, a nawet w miarę spokojnie przejechać (oczywiście powoli).
      Fakt jest faktem - kierowcy parkują "na zakazie". Ale... GDZIE można zaparkować
      w tym rejonie, żeby WOGÓLE zaparkować? Znaleźć tam miejsce, ok. południa,
      graniczy z cudem. Wynająłem tam właśnie biuro i szczerze mówiąc powoli godzę
      się z myślą, że i ja zacznę łamać przepisy - bo przecież nie wytargam ze sobą
      samochodu na poddasze.
      Przecież można byłoby uszczknąć kawałeczek parku, dosłownie pas 4 metrowy i
      wtedy chociaż częściowo rozwiązałoby to problem. Ja rozumiem, że zieleń, płuca
      miasta i takie tam. Ale w takiej sytuacji można by chyba pójść na malutki
      kompromis...
      • Gość: MC Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 25.07.07, 19:03
        parking pietrowy na pl garncarskim a nie zadne obcinanie parkow!!!
      • regionalista Re: Bezczynna Straż Miejska 25.07.07, 20:50
        PEPE ma rację. Mozna by tam zrobić po prawej stronie tzw. zielony parking.
        Podobnie jak można by to zrobić naprzeciwko.
        • Gość: PEPE Re: Bezczynna Straż Miejska IP: *.krak.tke.pl 25.07.07, 21:06
          No i właśnie o tą prawą stronę mi chodziło. Albo przynajmniej zlikwidować ten
          bezsensowny chodnik, który i tak nie spełnia swojej funkcji, bo na całej jego
          długości stoją samochody. A krawężnik ma ten chodnik wysoki :P
          A zielone parkingi zrobili na całej długości tej części ul. Sobieskiego i
          proszę - jak to fajnie wygląda
          • Gość: PEPE Albo pogonić stamtąd bagażówki... IP: *.krak.tke.pl 25.07.07, 21:17
            Tak mi się jeszcze przypomniało. Przecież kawał miejsc parkingowych w tym
            rejonie zajmują, bezsensownie, taksówki bagażowe. To było dobre dwadzieścia lat
            temu kiedy telefonów było jak na lekarstwo. Teraz ich postój tam nie ma
            najmniejszego sensu. I tak mało kto tam chodzi żeby ich zamówić, a każdy
            taksiarz ma komórkę. Więc po grzyba tam tkwią? Chyba z przyzwyczajenia.
            • Gość: Oldtimer Re: Albo pogonić stamtąd bagażówki... IP: *.krak.tke.pl 26.07.07, 11:11
              Rozwiązanie jest proste jak konstrukcja cepa! Ustalić "czarne punkty" w mieście
              i tam skoncentrowć działania, a nie stawiać "suszarki" na Witosa, byle tylko
              wykonać plan mandatów!
              • Gość: Rzeszowiak Re: Skuteczność Straży Miejskiej IP: *.nat.rsk.pl 27.07.07, 06:48
                Jechałem wczoraj ulicą Naruszewicza. Wszystko po staremu. Strazy Miejskiej się
                nie spieszy, w końcu jest okres urlopowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka