Dodaj do ulubionych

Internet Providerzy w RZ????

IP: *.man.rsk.pl 28.06.03, 09:40
Hejka!

Mam pytanie do osob z Nowego Miasta, a moze i na innych osiedli.

Mieszkam na NM, od kilku lat korzystam z uslug internetowych firmy RSK
(wczesniej Info-Res)i mam juz tego dosc. Tak zenujacych uslug chyba w naszym
miescie nikt inny nie swiadczy. Witryny internetowe otwieraja sie po
kilkadziesiat sekund, czasem minuta to za malo. Poczta chodzi, albo nie.

Najsmieszniejsze jest to, ze chcac dokonac reklamacji droga i-netowa, nie da
sie bo oczywiscie skrzynka pocztowa jaka udostepnia firma na ogol strajkuje.
Wyslanie maila z obcego serwera nic nie da, bo zostanie on odrzucony.
Zadne reklamacje telefoniczne nic nie wnosza, bo pracownicy firmy ciagle
swoje: bla bla bla - to nie nasza wina.

Prosze o pomoc, sugestie na jaka firme moglbym zmienic providera.

O ile sie orientuje na osiedlu NM funkcjnuje chyba Dami-net, CETO, DataNET.
Jezeli ktos jeszcze, to prosze o krotka ocene jakosci ulsug info o koszcie
instalacji i wysokosci abonamentu.

Z gory dzieki za pomoc

Roller
Obserwuj wątek
    • Gość: rsk - siet Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 28.06.03, 10:17
      > Mieszkam na NM, od kilku lat korzystam z uslug internetowych firmy RSK
      > (wczesniej Info-Res)i mam juz tego dosc. Tak zenujacych uslug chyba w naszym
      > miescie nikt inny nie swiadczy. Witryny internetowe otwieraja sie po
      > kilkadziesiat sekund, czasem minuta to za malo. Poczta chodzi, albo nie.

Do tego kupilem nowego kompa i chce miec tam internet, to RSK chce abym wykupił drugie łącze i płacił drugi abonamet. To chyba paranoja !!!!!!!!!!!!!

Czy jest jakies obejscie tego, zebym mogł podłączyć dwa kompy ??
      • Gość: PIERRE Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.dnet.pl / 10.3.1.* 28.06.03, 11:03
        Ci dostawcy tworzą chyba jakiś wspólny kartel, bo takie żenujące sytuacje są
        wszędzie.
        DatęNet odradzam, niby jest tanio, ale raz działa raz nie, raz szybko raz
        wolno. Jak się interweniuje, to no oczywiście ręce rozkładają. Z kolei
        DamiNet - dwa (wliczając obowiązkowy pakiet TV trzy) razy droższa, a na pewno
        nie szybsza dwa razy. Jej "fachowcy" też nie potrafią żadnego problemu
        rozwiązać.
        Twój wybór to chyba brak wyboru!
      • Gość: volny86 Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 13:51
        Gość portalu: rsk - siet napisał(a):

> Do tego kupilem nowego kompa i chce miec tam internet, to RSK chce abym
        wykupił
        > drugie łącze i płacił drugi abonamet. To chyba paranoja !!!!!!!!!!!!!
        >
        > Czy jest jakies obejscie tego, zebym mogł podłączyć dwa kompy ??

można dokupić jeszcze trzeci komputer (486 w zupełności wystarczy, 8 ramu, dwie
        karty sieciowe i stacja dyskietek), zainstalować FREESCO i dzielić sygnał na
        kilka komputerów :D
      • berort Re: Internet Providerzy w RZ???? 28.06.03, 22:15
        Napisz do mnie na e-mail to Ci podpowiem jak połączyć dwa kompy
    • Gość: kenny Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 20:42
      To skrzyknij się w kilka osób i załóżcie sobie np. Neostradę i wtedy dopiero
      przekonasz się, że net może cieszyć i dawać frajdę i nie tylko wkurwiać...
    • Gość: sasiad Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.sgh.waw.pl 28.06.03, 21:10
      polecam ZETO, dosyc szybkie lacze, ale za drugi komputer tez trzeba dodatkowo
      placic, chodzi bez wiekszych przerw
      • Gość: Roller Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 29.06.03, 11:34
        Wszystkim dzieki wielkie za odpowiedz.

Mam jeszcze kilka pytanek

*NEOSTRADA
        Abo kosztuje chyba cos kolo 180, a ile instalacja? Ile trzeba czekac az TPSA
        laskawie rozpatrzy wniosek?
        Sygnal rozdzielaliscie hubem? Na ile kompow?

*ZETO
        Ile kosztuje instalacja, ile abo? ile czeka sie na podpiecie do sieci?
        • Gość: volny86 Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.krak.tke.pl 29.06.03, 13:10
          Gość portalu: Roller napisał(a):

> Wszystkim dzieki wielkie za odpowiedz.
          >
          > Mam jeszcze kilka pytanek
          >
          > *NEOSTRADA
          > Abo kosztuje chyba cos kolo 180, a ile instalacja? Ile trzeba czekac az TPSA
          > laskawie rozpatrzy wniosek?
          > Sygnal rozdzielaliscie hubem? Na ile kompow?
          >

od złożenia wniosku do zainstalowanie systemu u mnie mineło niecałe trzy tygodnie... w chwili obecnej mam podział neostrady na 6 komputerów i nie narzekam... do rozdzielania jest potrzebny jakiś router (już wspomniałem o FREESCO, którego używam)...
        • Gość: Cubuss Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.dialup.warszawa.pl 01.07.03, 23:37

> Wszystkim dzieki wielkie za odpowiedz.
          >
          > Mam jeszcze kilka pytanek
          >
          > *NEOSTRADA
          > Abo kosztuje chyba cos kolo 180, a ile instalacja? Ile trzeba czekac az TPSA
          > laskawie rozpatrzy wniosek?
          > Sygnal rozdzielaliscie hubem? Na ile kompow?
          >
          > *ZETO
          > Ile kosztuje instalacja, ile abo? ile czeka sie na podpiecie do sieci?]

neostrada kosztuje 400 zl z vat (promocja) podlaczaja po o ile sie nie myle 5
          dniach a co miesiac 190 zl wspolczuje RSK kiedys to mialem jak mieszkalem na
          NM teraz mam modem i wierzcie mi wolalbym wasz zlom od mojego :) chociaz
          pamietam ze te 4 lata temu to juz im sie cos pieprzylo widze ze nic sie nie
          zmienilo
          pozdrawiam NW
          groszek
    • Gość: mar_bu Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:43

> Hejka!
      >
      > Mam pytanie do osob z Nowego Miasta, a moze i na innych osiedli.
      >
      > Mieszkam na NM, od kilku lat korzystam z uslug internetowych firmy RSK
      > (wczesniej Info-Res)i mam juz tego dosc. Tak zenujacych uslug chyba w naszym
      > miescie nikt inny nie swiadczy. Witryny internetowe otwieraja sie po
      > kilkadziesiat sekund, czasem minuta to za malo. Poczta chodzi, albo nie.
      >
      > Najsmieszniejsze jest to, ze chcac dokonac reklamacji droga i-netowa, nie da
      > sie bo oczywiscie skrzynka pocztowa jaka udostepnia firma na ogol strajkuje.
      > Wyslanie maila z obcego serwera nic nie da, bo zostanie on odrzucony.
      > Zadne reklamacje telefoniczne nic nie wnosza, bo pracownicy firmy ciagle
      > swoje: bla bla bla

RSK to palanty, dbaja tylko o własna kasę, zwiekszaja bez pojecia liczbę
      uzytkowników nie polepszajac parametrów łączy. Za to ceny w góre!!!!
      Chłopie jesli możesz skrzyknij sasiadówi zrób mini siec w klatce.!!!
      Pamietaj tylko o tym ze :
      - na NM usługa neostrada nie jest wszedzie dostepna (kabel i jego parametry),
      - zgodnie z regulaminem TPSA nie wolno jej udostepniac (podobno????),
      - pozostaje SDI.

Inna sieć to ZETO, podobno lepsi aale działaja strasznie niemrawo...
      >
      • Gość: volny86 Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.krak.tke.pl 29.06.03, 23:31

> - zgodnie z regulaminem TPSA nie wolno jej udostepniac (podobno????),

nie można udostępniać poza lokal, którego jesteś wlaścicielem, ale i tak tepsa ma obowiązek zawiadomic ciem na kilka dni przed kontrolą (ale jeszcze o takim przypadku nie słyszałem)
        • Gość: Roller Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 30.06.03, 16:13
          27 czerwca wyslalem do RSK maila odnosnie kaszany jaka oferuja. Do dzis nikt z
          tej pseudo firmy nie ustosunkowal sie do mojego listu. Nie wiem, czy do tego
          stopnia zlewaja klientow, czy po prostu mail wyslany z ich skrzynki (RSK) po
          nie dotarl do nich. W sumie nie zdziwilbym sie, gdyby w gre w chodzila i jedna
          i druga mozliwosc.

Moze GW sie zajmie tym tematem. Internet sprawa na czasie, firm dzialajacych w
          miescie kilka, ale jak widac z rzetelnoscia sa ogromne problemy. Niech ludzie
          maja sie na bacznosci z kim podpisuja omowe, zeby potem nie tracic zbyt duzo
          nerwow.

BTW.

Slyszlaem, ze TPSA zdjela juz z oferty SDI zastepujac go wlasnie NEOSTRADA? A
          moze nadal mozna wykupic usluge Szybkiego Dostepu do Internetu?
    • Gość: Saper Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 30.06.03, 21:47
      Całkowicie zgadzam się z poglądem o sieci RSK!!!
      Z reguły prędkość ściagania nie przekracza 5-10 kb/s Jednakże to co sie dzieje
      z netem w RSK to stanowczo przesada. Teraz od 3 miesięcy nie mam nawet dostepu
      do sieci lokalnej ( ograniu na lanie tez mozna zapomnieć, a na necie to takie
      pingi że z serwa kickują)Uważam że RSK jako duża firma posiadająca rzesze
      klientów powinna unowocześniać i ulepszać łącze czyli swoją ofertę. Ale nie,
      ich to nie obchodzi płaci sie kase za instalkew a potem to maja klienta w d....
      Co do innych providerów na terenie Nowego miasta to polecam MSK Zeto ( mimo że
      nie obejmuje paru bloków). Posiadają przyzwiote transery ( wiem od kolegi)
      nawet w przedziale 60-120(!)kb/s i to nie tylko o 5 rano.Ceny są porównywalne
      do RSK tyle że teraz instalka (na wakacje to 100zl) ale za przejsce z innej
      sieci do rsk to ponoc kosztuje 1 zl(?) Nie polecam Dami-gorsze od Rsk....
      • Gość: Pszczola Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 30.06.03, 22:07
        Przejscie z Rsk do Zeto kosztuje teraz 1zł. (wiem, bo wlasnie podpisalam taka
        umowe). Mam dosc meczarni z RSK i jego przedstawicielami, miejmy nadzieje, ze
        Zeto lepiej sie spisze.

Jesli chodzi o RSK to od poczatku siec byla zle zrobiona. Juz na pierwszej
        bramce gubi czesc pakietow i nawet swiatlowody (ktore tak zachwala
        przedstawiciel d/s klientow p. Łukasz) nic tu nie pomoga, bo o jakosci sieci
        decyduje najslabszy jej punkt, a tych punktow jest sporo. Propozycje zmian
        przedstawiane pracownikom RSK przez fachowcow (uzytkownikow sieci) puszczane sa
        mimo uszu(!). Byc moze odejscie wielu klientow otrzezwi zarzad tej firmy. Choc
        moze jestem naiwna.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Roller Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 01.07.03, 10:31
          Znalazlem wnecie stronke www ZETO Rzeszow, znalazlem tam nawet nr tel. I co z
          tego wynika? Nic.

Widze, ze te wszystkie firmy "prowajdersi" maja klienta w d...e. Wlasnie przez
          kilkanascie minut staralem sie dodzwonic do ZETO. Sekretarka ciagle twierdzi,
          ze jest bardzo zajeta, nie jest w stanie ze mna rozmawiac, nie moze mi pomoc i
          musi mnie gdzies przelaczyc. Za kazdym razem uraczano mnie tandetna muzyczka,
          nikt juz jednak nie podnosil sluchawki. Qrde szybciej pewnie dostalbym sie do
          ich siedziby wolnym spacerkiem, anizeli skontaktowal droga telefoniczna.

No coz, KLIENT NASZ STRUP!!!
    • Gość: M Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: 80.51.255.* 01.07.03, 11:31
      Jestem użytkownikiem sieci ZETO od 7 miesięcy i jestem zadowolona.
      Na początku było trochę problemów ale już od kilku miesięcy internet chodzi bez
      zarzutu, transfer jest bardzo dobry. W razie problemów zawsze jest ktoś pod
      telefonem.
      Instalacja kosztowała w grudniu 2002 zl + 50 zl karta sieciowa, abonament
      miesięczny 50 zl brutto, za drugi komputer płaci się chyba 25 zł.

Co do RSK... przez dwa lata dzwoniłam do nich, zwodzili obietnicą, że już za
      kilka miesięcy będą podłączać następne bloki, mają mój telefon i oddzwonią jak
      tylko pojawią się możliwości techniczne. Do tej pory nikt nie zadzwonił.
      W tej chwili wisi ich ogłoszenie o instalacji za 199 zl i abonamencie za
      pierwszy miesiąc 0 zl.
      Obudzili się jak już konkurencja weszła na ich teren. Z takim podejściem do
      klienta już dawno powinni zbankrutować.
      • Gość: M Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: 80.51.255.* 01.07.03, 11:32
        Gość portalu: M napisał(a):

> Instalacja kosztowała w grudniu 2002 zl + 50 zl karta sieciowa, abonament
        > miesięczny 50 zl brutto, za drugi komputer płaci się chyba 25 zł.

Chodziło oczywiście o grudzień 2002 a instalacja kosztowała 400 zl:-) coś mi
        zjadło tekst:-)

• Gość: Aurora Re: Internet Providerzy w RZ???? IP: *.man.rsk.pl 07.07.03, 08:14
          Ja tez cierpie na bol glowy spowodowany przez RSK. Nie bede opisywac jak
          wygladaja swiadczone przez nich uslugi, bo w tym watku sporo juz o tym
          powiedziano.

Mieszkam na Pelczara, chcialem przeniesc sie do ZETO, ale poki co moj blok nie
          jest objety ich zasiegiem. Faktem natomiast jest, ze za olanie RSK i przejscie
          do ZETO placi sie symboliczna zlotowke w ramch oplaty instalacyjnej. Promocja
          calkiem calkiem ;-) Tylko niech sie ZETO sprezy i okabluje jeszcze te kilka
          blokow na Pelczara.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka