Dodaj do ulubionych

dr Wróbel - ginekolog

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:05
Witajcie, czy znacie może dr Wróbel Halinę - ginekolog? (FEMINA) co
o niej myślicie? Ja być może pójdę do niej żeby poprowadziła mi
ciąże, ale chciałabym przedtem poznać opinie na jej temat. Proszę o
informacje
Obserwuj wątek
    • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 10.08.07, 18:26
      niech Cię Bóg albo co tam chcesz broni przed tą kobietą!!!!!!!!!!!!!!!
      pracuję w tzw. służbie zdrowia i dlatego dobrze Ci radzę znajdź sobie innego
      ginekologa na ciążę, najlepiej takiego, który pracuje w szpitalu i w razie czego
      zapewni Ci dobrą opiekę. a tak poza wszystkim kto Ci polecił tą panią doktor????
      • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 07:10
        o matko, ale sie przestraszyłam, naprawdę jest taka straszna? byłam
        na pierwszej wizycie i odniosłam bardzo pozytywne wrażenie.
        Poleciła mi ją pewna kobieta która również była w ciąży. Teraz już
        nie wiem co mam zrobić, kogo wybrać, bo byłam również u dr Kwiatek
        w Medyku, ale ona wydała mie się trochę nieprzystępna, za wiele mi
        nie powiedziała itd. proszę, napiszcie co robic, zaznaczę że nie
        jestem z Rzeszowa i nie znam opinii na temat lekarzy
        • martulka27 Re: dr Wróbel - ginekolog 13.08.07, 12:02
          Tylko nie Kwiatek !!!Byłam u niej pare razy dawno temu i nie polecam
          traktuje kobiety jakby jakąś łaske robiła
          • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 12:07
            teraz to już naprawdę nie wiem co robić? Do jakiego lekarza
            powinnam pójść żeby było dobrze?
            • Gość: weronika29 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 84.38.160.* 13.08.07, 12:57
              Moja kolezanka chodziła do doktor Wróbel,miła jest ,ale sie nie zna
              na sprawie,nie zleciła podstawowego badania i tuz przed porodem
              musieli wykonywać.Kiedyś ta Pani pracowała w szpitalu
              miejskim,ale już jej tam dawno nie ma ,sama nie podejmie decyzji
              tylko odsyła do kolegów lekarzy.Poza tym słynie z tego ,że nie
              przepisuje dziewczynom tabletek,przesadnie religijna,to takie
              moje zdanie.
      • Gość: Lusia 31 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 12:12
        Potwierdzam Wróblowa to niezbyt sympatyczna i do tego nawiedzonna
        kobieta, moja siostra chodzi w ciąży do doktor sabiny Kluz w
        Medicorze jest zachwycona naprawdę świetny fachowiec a przy tym
        bardzo miła pracuje w szpitalu na Szopena z facetów polecam doktora
        Chrusciela tez fajny gość pracuje w Medyku
    • Gość: Ajka Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 217.97.193.* 13.08.07, 22:38
      dr Wróbel - odradzam. Mojej koleżance stwierdziła ciążę: pomyliła pełny pęcherz
      z ciążą! To nie żart. Dziewczyna strachu się najadła przed kolejnym badaniem. Na
      szczęście po zrobieniu siusiu - pani doktor wycofała się z diagnozy. Poza tym
      jako j e d y n ą dopuszczalną metodę antykoncepcyjną uważa tzw. metody
      naturalne. Rozumiem, że ma się prawo do swojego światopoglądu i można go
      wyrażać, ale lekarz powinien byc przede wszystkim obiektywny.
    • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 14.08.07, 09:52
      ja kończę ósmy miesiąc ciąży i chodzę do dr Chruściela, każda dziewczyna, której
      go poleciłam jest zachwycona, to lekarz z klasą, fachowiec, za każdym razem
      dokładne badanie, nie jak inni 5 min.- 100 zł i do widzenia... odbiera każdy
      telefon, jeśli nie może to zawsze oddzwania, to naprawdę uspokaja. Pracuje w
      szpitalu na Szopena, a prywatnie przyjmuje w Medyku na Szopena i w Pormedice na
      Pl. Wolności. Chyba, że Ty uznajesz tylko babki ginekolog, to nie znam takiej...
      Pozdrawiam
      • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 11:08
        Wolałabym chodzić do kobiety ale widzę już że nie będę mieć chyba
        wyjścia. Ile kosztuje wizyta u tego Chruściela?
        • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 14.08.07, 14:59
          ja chodzę na kartę z Centrum Medycznego więc nie płacę, ale z tego co wiem to 70
          zł,
          • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.ostnet.pl 15.08.07, 12:44
            co to znaczy: na kartę CM? Nigdy o tym nie słyszałam
          • Gość: bett Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 18:57
            ja polecam ci dr drożanską super babka przyjmuje na kase chorych na
            ul lenartowicza
      • Gość: annaz28 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 22:02
        ja znam świetną panią doktor ginekolog Sabinę Kluz, też pracuje na
        Szopena a prywatnie w Medicorze przeniosłam się do niej w ciąży od
        innego lekarza barzdzo kompetentna , miła szczerze polecam
        • Gość: mila 35 Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:00
          Poszłam do pani doktor za namowa mojej kolezankii jestem bardzo
          zadowolona niezwykle delikatna staranna i miła lekarka wszystko
          tłumaczy nie patrzy na zegarek chce traktuje pacjenta jak partnera
          to bardzo rzadkie polecam goraco
          • Gość: dana Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 14:20
            Gdzie ta pani doktor przyjmuje, pracuje w którymś szpitalu?
            • Gość: mila 35 Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 16:11
              dr. Sabina Kluz pracuje w szpitalu na Szopena i przyjmuje w
              gabinecie w Promedice i w Medikorze
              • Gość: asia Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 11:16
                Czy ta pani doktor przyjmuje tam prywatnie czy na NFZ ?
                • Gość: mari_ka Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 20:33
                  dokror Kluz przyjmuje w medicorze prywatnie, ale czasem lepiej
                  zapłacić prywatnie niż czekac miesiącami na kolejke NFZ, polecam
                  • Gość: katrin Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:50
                    Pani doktor przyjmuje teraz w pro familii koło hali podpromia bardzo dobry
                    specjalista, bardzo przyjemna polecam
                    • Gość: gość Re: dr Sabina Kluz - ginekolog polecam IP: *.rzeszow.mm.pl 09.06.09, 23:23
                      Ja byłam dziś u pani doktor Sabiny Kluz w Medicorze.Fakt,że
                      zapłaciłam duzo bo 125 zł, ale nie były to wyrzucone pieniądze.
                      Jestem zachwycona wizytą.To pierwszy lekrz który mnie tak
                      kompleksowo zbadal i o wszystkim na bierzaco poinformowal. a przy
                      tym pani Kluz jest przesympatycna.Polecam wszystkim!!!Wczesniej
                      bylam u pani Skocze i Kwiatek i zdecydowanie odradzam!!!
                • Gość: kolla dr. Ludomir Ficek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 15:15
                  znacie go? jest dobry?
                  • Gość: mama111 Re: dr. Ludomir Ficek? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 21:53
                    Bylam jego pacjentka podczas ciąży, wiec moge powiedzieć, że bylam
                    bardzo zadowolona. Chodzilam do niego średnio co miesiac. Byla to
                    moja pierwsza ciąz, wiec zawsze staral sie wszystko wytłumaczyc i
                    nie kiedy uspokoić. Ale przede wszystkim moge powiedziec że jest
                    bardzo sympatycznym czlowiekiem, z którym rozmawia sie na luzie w
                    sumie jak z "kumplem". Polecam !!!!
                  • Gość: moniag Re: dr. Ludomir Ficek? IP: *.tktelekom.pl 22.08.08, 13:04
                    tak znam pana doktora i jest dobrym lekarzem moge go polecić,jest miły i zawsze wszystko dokładnie wytłumaczy,chodziłam do niego w ciąży i nadal chodze i jestem bardzo zadowolona.
                  • Gość: ruda Re: dr. Ludomir Ficek? IP: *.wist.com.pl 14.11.09, 19:50
                    beznadzieja,lepiej poszukaj kogoś innego.
                    żaden fachowiec
                  • Gość: tusiak Re: dr. Ludomir Ficek? IP: 149.156.124.* 28.03.10, 15:34
                    Lekarz rewelacyjny. Sympatyczny, konkretny, wszystko tłumaczy.
        • Gość: luna 37 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:46
          poszłam za twoją radą i umówiłam się na wizytę u pani doktor Kluz.
          Zaden lekarz do tej pory nie był taki miły dokładny a przy badaniu
          delikatny to będzie mój stały ginekolog po latach rozczarowań i
          przypadkowych wizyt wielkie dzięki
          • elunia79 Re: dr Wróbel - ginekolog 03.02.08, 13:27
            czy mozesz podac telefon i adresy przychodni gdzie przyjmuje Pani
            Sabina Kluz . dzięki
            • Gość: j.aga Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:08
              nie znam telefonu ale jest w książce telefonicznej - szukaj MEDICOR
              ul. Jabłońskiego albo Promedica na Placu Wolności, tam na 100%
              przyjmuje pani dr. Kluz pozdrawiam
    • 3anek Re: dr Wróbel - ginekolog 14.08.07, 13:59
      również odradzam dr Wróbel. Mnie wysłała 2 razy do szpitala z zagrożeniem ciąży,
      gdzie wystraszyłam się nie na żarty, a okazało się, że nie było zupełnie takiej
      potrzeby i ciąża przebiega jak najbardziej prawidłowo (nie podobały jej się
      zapis mojego KTG - lekarze ze szpitala uznali je za prawidłowe). Tuż przed
      porodem na swoim starym USG wypatrzyła, że mój synek ma nieprawidłowości w
      jelitach i konieczna będzie operacja po porodzie! Synek okazał się w 100% zdrowy
      i lekarze ze szpitala pukali się w czoło na te wiadomości (wg tych zdjęć, które
      dostarczyła dr Wróbel lekarze stwierdzili, że wszytko wygląda jak najbardziej w
      porządku i nie wiedzą jakim cudem ona wypatrzyła te nieprawidłowości). Odradzam!
      Chodziłam do niej bo ona zaczęła mi wypisywać zwolnienia do pracy, ale
      równocześnie chodziłam do Tomasza Kluzy z szpitala na Szopena, którego
      serdecznie polecam. Minusem jest to, że ma sporo pacjentek i wizyty gdy wszystko
      przebiega prawidłowo odbywają się w ekspresowym tempie.
      co do dr Wróbel, to podczas kliku wizyt raczyła mnie opowiadaniami o LPR, jaki
      to wspaniała partia i że powinna rządzić. Poglądy skrajnie prawicowe....
    • Gość: ala83 do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 17.08.07, 10:47
      Ja też chodzę do dr.Chruściela i jestem w koncówce 8-go miesiacą.Mam
      pytanie co do miejsca samego porodu? Czy rozmawiałaś z nim na temat
      tego gdzie mamy się zgłosić w "sytuacji" porodu? Powiem szczerze ,że
      jestem dość mocno przestraszona sytuacją jaka się ostanio ma na
      Szopena.Mam nadzieję ,że nie zostawi nas samych sobie .Pozdrawiam
      • buniaws Re: do buniaws-pilne 17.08.07, 15:27
        właśnie dziś sobie poczytałam, jak to będzie z nami fajnie... ale z dr
        Chruścielem nie rozmawiałam, bo on jest teraz na urlopie, mam umówioną wizytę w
        przyszły czwartek, może się w końcu coś wyjaśni. Nie ukrywam, że jestem trochę
        spanikowana, bo rodzenie w jakiejś "koziej wólce" mi się nie usmiecha, zwłaszcza
        że będę miała cc... o rycerskiej też wolę nie myśleć, zobaczymy, jak się czegoś
        dowiem to napiszę na forum. Pozdrawiam
        • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 17.08.07, 16:58
          Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś, najlepiej uspokajające
          info ;).Bądź co bądź przez 9 miesięcy zainwestujemy dość mocno w
          tę "znajomość", więc mam nadzieje że znajdzie się jakieś wyjście z
          tej nieciekawej sytuacji.Pozdrawiam i życzę oczekiwania w spokoju
          dla mamy i dzidzi :).Czego i sobie życzę ;)
          • buniaws Re: do buniaws-pilne 23.08.07, 08:36
            zdobyłam wczoraj informacje co prawda nie od dr Chruściela, że w szpitalu na
            Szopena nie jest tak źle, powoli się dogadują, tylko prasa jak zwykle szuka
            sensacji, dziś idę do mojego doktorka może dowiem się czegoś więcej to napiszę.
            Pozdrawiam, bądź dobrej myśli
            • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 23.08.07, 09:15
              Dziekuję za pocieszającą informację.Mam nadzieję,że faktycznie
              wszyscy pójdą wreszcie po rozum do głowy ;).Czekam na dalsze
              wieści.Pozdrawiam.
              • buniaws Re: do buniaws-pilne 24.08.07, 10:47
                Byłam wczoraj na wizycie u naszego doktorka, potwierdził to co pisałam
                wcześniej. Czyli lekarze się dogadują i naprawdę wszystko jest na najlepszej
                drodze do szczęśliwego finału. Ja dałam sobie spokój, wypoczywam i czekam na
                zmniejszenie temperatury na zewnątrz... Na kiedy masz termin, może się spotakamy
                w szpitalu....? Pozdrawiam
                • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 24.08.07, 11:02
                  Dzięki za odpowiedź.Pocieszyłaś mnie bardzo,od kilku dni nic tylko
                  siedze na necie i w tv ;) i śledzę ten cały bałagan.Termin mam na
                  końcówke września+-, ale wszystko i tak zależy od dzidzi;).Teraz
                  przynajmniej w spokoju zajmę się swoimi "ogrowymi" stopami i mocno
                  skupię się na udawaniu ,że właśnie jest zima ;).Pozdrawiam
                  serdecznie i jeszcze raz dziękuję.Ps.Jeśli dowiem się czegoś nowego
                  podczas mojej wizyty dam na pewno znać.Pozdrowienia dla 2in1 ;)
      • buniaws Re: do buniaws-pilne 24.09.07, 12:46
        Wreszcie po wszystkim, urodziłam przez cc w środę mojego synusia. CC wykonywał
        dr Chruściel, było super - od soboty cieszę się swoim macierzyństwem we włsnych
        "czterech ścianach" - jest cudownie. Mam nadzieje, że już nigdy nie wyląduję w
        szpitalu, to były cztery dni wyjęte z życiorysu... Pozdrawiam wszystkie obecne i
        przyszłe mamusie
        • Gość: eva Re: do buniaws-pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 08:18
          Moje gratulacje!!! Bardzo się cieszę że wszystko poszło dobrze.
          Rozumiem że oboje czujecie się dobrze. Jak ma na imię synek?
          • buniaws Re: do buniaws-pilne 01.10.07, 18:22
            Dziękujemy!!!!
            Czujemy się super! Chyba będzie Miłoszek, do jutra musimy dzidka zgłosić w
            urzędzie, mamy straszny problem z tym imieniem, pewnie dlatego, że nie mamy
            innych kłopotów... Dzidziuś ślicznie je i śpi, a ja już nie pamiętam co to
            poród... Pozdrawiam
            • Gość: eva Re: do buniaws-pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 07:22
              Bardzo fajne imię. Synek mojego brata nazywa się Tymoteusz, ale
              myślę że Miłoszek jest fajniejszy.
              Fajnie że maluch jest zdrowy i grzeczny - to prawdziwy skarb.
              Ja na mojego dzidziusia jeszcze trochę poczekam, do 27 marca mniej
              więcej, i nie mogę już się doczekać.
              Pozdrowienia
        • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 02.10.07, 17:44
          GRATULACJE!!!!Ja już jestem po terminie i czekam z niecierpliwością
          na naszego synusia , któremu bądź co bądź się nie śpieszy. Nawet nie
          masz pojęcia jak Ci zazdroszczę, wsłuchując się w moje wyimaginowane
          bóle porodowe;).Mam nadzieję,że jednak mały (Maciuś) w koncu się
          zdecyduje i stanie się to przed ostateczną wizytą w szpitalu.Trzymam
          kciuki za twój powrót do sił i za świetlaną przyszłość twojego
          nowonarodzonego synka.Pozdrawiam bardzo serdecznie;).
          • buniaws Re: do buniaws-pilne 02.10.07, 21:41
            Nie wiecie nawet jak ja się cieszę, że już po wszystkim!!! Najgorsze są ostatnie
            tygodnie, bo niby wydaje się tuż tuż a jednak tak daleko... Najważniejsze, że
            synuś jest zdrowy i że w końcu wczoraj udało się nam z mężem dojść do
            porozumienia z mężem w sprawie imienia, do jutra mieliśmy czas - potem imię
            nadałaby nam pani w urzędzie i byłoby conajmniej wesoło...??? Czasami tylko
            wracają do mnie okropne wspomnienia z pobytu w szpitalu, na szczęście coraz
            rzadziej... Pozdrawiam Was kochane dziewczynki i życzę zdrowych ukochanych
            dzidziusiów, a dla Was wytrwałości. Pozdrawiam

• Gość: ala83 jakie znieczulenie? IP: 213.199.192.* 04.10.07, 15:06
              Bunia, na jakie znieczulenie się zdecydowałaś? Czy może na Szopena
              jest praktykowane ,jedno konkretne np.narkoza. Ja wprawdzie szykuję
              się na poród naturalny, ale w związku z tym ,że jestem już trochę po
              terminie i wygląda na to ,że dzidziuś jest okazały muszę i taką
              ewentualność cc brać pod uwagę.Aha, jeszcze jedno pytanie,wprawdzie
              umówiłam sie z "naszym " lekarzem prowadzącym, że jakby co ;) to mam
              w nocy o północy dzwonić i że spotkamy się wtedy w szpitalu ,ale tak
              na prawdę to mam opory przed budzeniem czlowieka ciemną nocą.Niby
              spoko z niego człowiek-lekarz;), ale ja wiem czy to jest tylko takie
              gadanie ,czy faktycznie się zjawi ;)jak zajdzie potrzeba, no i czy
              taka usługa wiąże sie z jakimiś dodatkowymi kosztami;).W zasadzie
              mam dużo,różnych bardziej lub mniej mądrych pytań (pierwszy
              dzidziuś), ale będę bardzo dzięczna jeśli pomożesz mi przy
              wyjaśnieniu tych kilku;). Pozdrawiam bardzo serdecznie
              • buniaws Re: jakie znieczulenie? 06.10.07, 17:43
                Hi, jak jeszcze nie urodziałaś, to odpowiadam - ja miałam znieczulenie w
                kręgosłup, tak chyba standardowo się wykonuje i ja takie chciałam, tylko w
                przypadkach nagłych ogólne, jeżeli lekarz kazał po siebie dzwonić o każdej porze
                to ja bym to zrobiła - w końcu on nie rzuca słów na wiatr, jeżeli nie napomknął
                o dodatkowych związanych z taką super usługą kosztach, to zależy to od Twojego
                uznania. Pozdrawiam i życzę zdrówka. Trzymaj się
        • Gość: j23 Re: do buniaws-pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:10
          > Mam nadzieje, że już nigdy nie wyląduję w
          > szpitalu, to były cztery dni wyjęte z życiorysu

Przerwa w życiorysie dotyczy raczj stanu po przedawkowaniu
          alkocholu. A pobyt w szpitalu to zwyczajna troska o zdrowie i trudo
          zaliczyć je do straconeo czasu chba że życie zna się tylko z
          telewizji
        • bloss Re: do buniaws-pilne 12.11.07, 22:19
          dziewczyny jestem od niedawna prawie rzeszowianka (dystans tylko 11 km) i mam
          problem juz od miesiąca siedzę na różnych forach i nie mogę się zdecydowac do
          którego gina pójśc...słyszałam dobre opinie o dr. Chruściel i chyba się do niego
          wybiorę ale ile kosztuje wizyta i czy badania USG, cytologia są odpłatne?
      • Gość: eva Re: do buniaws-pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:06
        hej, możesz napisać gdzie robiłaś usg połówkowe? Również u doktora
        Chruściela? ma dobry sprzęt?
        • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 15.11.07, 22:15
          Ja bardzo polecam dr. Chruściela i podpisuję się pod tym rękoma i
          nogami ;). Ja od ponad miesiąca jestem mamą ślicznego i zdrowego
          chłopczyka. Całą ciążę prowadził właśnie ten doktor, odpowiadał na
          wszystkie pytania podczas wizyt jak i w razie konieczności podczas
          rozmów telefonicznych.Wszystkie wyniki badań i usg bardzo
          drobiazgowo analizował i opisywał.Także on odbierał mój poród ,
          który bez ociągania zakwalifikował do "cesarki" (zielone wody) i
          odwiedzał mnie na sali po porodzie. Bardzo jestem mu wdzięczna za
          całe prowadzenie ciąży, sam poród i dzięki m.in. niemu już nie mogę
          się doczekać kolejnej ciąży, oczywiście prowadzonej właśnie przez
          niego. Pozdrawiam
          • Gość: eva Re: do buniaws-pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 09:41
            Pytałam w Medyku czy mogę sobie zrobić u niego usg, to powiedziano
            mi że on nie robi. Polecili mi dr Janickiego, też z Medyka, który
            na co dzień jest ordynatorem w MSW
            • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 18.11.07, 09:31
              W MEDYKU mają tylko sprzęt do zrobienia "mniej profesjonalnego" usg,
              tzn. starej daty. Na usg w 12 tyg, połówkowe i pod koniec ciąży
              umawiałam się z nim na wizyty w PROMEDICE, on też tam przyjmuje ale
              w czwartki od 18.Bardzo dużo osób na forum go plecało jako fachowca
              w tej materi no i oczywiście ja sama. Pozdrawiam
              • Gość: ewelina23 Re: do buniaws-pilne IP: 195.248.247.* 18.11.07, 11:19
                Wymieńcie sie emailami i piszcie między sobą miłe dziewczyny,po co
                na forum we dwie.
                • Gość: ala83 Re: do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 18.11.07, 23:58
                  Dziękuję za dobrą radę, ale mam dziwne wrażenie,że właśnie
                  forum "służy" do wymieniania opini i informacji. Jeśli będę chciała
                  podać koleżance jakieś informacje, które niekoniecznie muszą znać
                  inni forumowicze to pewnie tak zrobię, jak na razie pozostaję przy
                  tej formie konwersacji. Pozdrawiam
            • buniaws Re: do eva 30.11.07, 22:48
              W Medyku rzczywiście jeśli chodzi o USG to w gabinecie ginekologicznym jest
              "nieco " przestarzałe. Jest osobny gabinet USG - badanie wykonuje dr Janicki lub
              dr Guzik, tego ostatniego ja osobiście mogę polecić. Natomiast jeśli chcesz,
              żeby USG wykonywał dr Chruściel to nie ma rady trzeba umówić się w Promedice, bo
              tam rzeczywiście jest dobry sprzęt. Pozdrawiam
          • buniaws Re: do ala83 30.11.07, 22:42
            Gratuluję Ci bardzooooo Twojego Maleństwa!!!!!!!!! Dopiero teraz, bo nie
            zaglądałam tutaj strasznie dawno - wiadomo nowe obowiązki i chroniczny brak
            czasu... Jak widzisz nasz doktorek super się spisał. Facet z klasą, jetem mu
            bardzo wdzięczna za opiekę w trakcie ciąży jak i w szpitalu. Serdecznie Cię
            pozdrawiam - jak znajdziesz chwilkę napisz jak sobie radzisz. Jak karmienie - ja
            karmię piersią i mój Miłoch rośnie jak na drożdżach!
            • Gość: ala83 Re:do buniaws-pilne IP: 213.199.192.* 10.12.07, 22:11
              Witaj! Jak widzisz ja też tutaj nieczęsto ;).Moje " maleństwo" też
              rośnie jak na drożdżach i już skumało że butelka jest cacy;). Więc
              chcąc niechcąc karmie piersią małego oseska w nocy,odciągam resztę
              pokarmu i daję jeszcze mleko z butelki zciągnięte
              wieczorem.Wszystko to dzieje się pod osłoną nocy gdyż mały jest
              niekumaty o tych godzinach i się w związku z tym nie awanturuje;).W
              ciągu dnia znowu odciąganie , chodź czasami uda się przemycić w
              orginalnym opakowaniu ;) plus do tego humena 1 plus. Niestety
              odciąganie stało się koniecznością gdyż synuś pochłania ogromne
              ilości pokarmu (jednorazowo potrafi wsunąć 180 ml) lub jak ostatnio
              sobie pojadł 3X130 w ciągu 3 godzin) więc zaspokojenie jego apetytu
              zajęłoby nam jakieś 20 godzin w ciągu dnia+4 na ciężki sen z
              wyczerpania;). w rezultacie mój 2 miesięczny synek waży już 7300g z
              wagi startowej 3880i rwie sie do wstawania( broń Boże do siedzenia).
              Tak poza tym jest bardzo grzecznym chłopcem , lubiącym sen
              szczególnie (niepedagogiczny)w łóżku rodziców;). Pozdrawiam bardzo
              serdecznie i zmykam na codzienne spotkanie z laktatorem;).
    • Gość: Ania Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 19:11
      A ja dr. Wróbel mogę polecić z czystym sumieniem!!! daleko mi od
      prawowitego katolika ale przecież poglądy tej pani na sprawy
      związane z planowaniem rodziny mało mnie interesują...prowadziła
      moją ciąże dwa lata temu...spisała się na medal...moja ciąża nie
      była łatwa...ona pomagała mi jak mogła...dostałam wszystkie możliwe
      skierowania jakich potrzebowałam i nie było problemu...na wizyty
      chodziłam nawet dwa razy w tygodniu i nigdy nie usłyszałam od niej
      że panikuje!!!badania wszystkie miałam zrobione i nie było
      problemu...a teraz po tabletki anty... chodze do innego lekarza ale
      jak tylko się dzieje coś nie tak to ide do niej...wyleczyła mi
      nadżerkę beż wypalania i ogólnie jeszcze za czasów studenckich
      dobierała leki tak aby kosztowały na moją studencką
      kieszeń....Dziewczyny decydując się na lekarza prywatnego weźcie pod
      uwagę to że wizyta kosztuje 70 zł a tak jak w moim przypadku byłam
      czasem nawet 8 razy w miesiącu...a z doświadczenia wiem iż nawet
      chodzenie na wizyty do ordynatora oddziału gin- położ. nie
      gwarantuje lekkiego porodu i lepszego traktowania podczas porodu wasz
      ( opiekun) może akurat być na wakacjach i co wtedy??
      • Gość: magda Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:29
        Moja bratowa chodziła prywatnie do ginekologa, za każdą wizytę
        płaciła sporo kasy, a jak odeszły jej wody i brat zawiózł ją do
        szpitala, to owa pani doktor właśnie kończyła zmianę i po prostu
        sobie poszła. Powiedziała im tylko że przy porodzie i tak
        najważniejsza jest położna...
    • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 29.08.07, 17:36
      Mam nadzieję, że dobrze znosisz ciążę i znalazłaś dobrego ginekologa, który się
      Tobą i dzidzią dobrze zaopiekuje. Ja już niedługo urodzę i już nie mogę się
      doczekać. Pozdrawiam
      • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 13:42
        Ja w końcu wylądowałam u dr.Drożańskiej na Lenartowicza w Feminie.
        Jest ona bardzo miła, a gabinet bardzo nowoczesny, czyściutki,
        dobry sprzęt itd. Popytałam znajomych i ci co ją znają wypowiadają
        się dobrze. Pracuje na Rycerskiej. Wolałabym szpital na Szopena,
        ale mam nadzieję że ten szpital na Rycerskiej nie jest taki zły
        (nigdy nie byłam w żadnym z rzeszowskich szpitali)
        • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 04.09.07, 15:51
          Bardzo ważny w ciąży jest lekarz, ale szpital też oczywiście. To jednak, że
          lekarz pracuje w jednym szpitalu to nie znaczy, że nie można rodzić w zupełnie
          innym. Ja znam wielu lekarzy ze szpitala na Szopena, sama tam rodziłam pięć lat
          temu i za parę tygodni znowu się znajdę w tym szpitalu z tego samego powodu.
          Szpital na Rycerskiej, a dokładnie oddział położniczy znam głównie od tej
          kiepskiej strony, słyszałam też nieliczne pozytywne opinie.
          Pozdrawiam
          • Gość: eva Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:49
            Wiem, że mogę rodzic w innym szpitalu, ale z kolei chciałabym tam
            gdzie jest "mój" lekarz. Pracuje tam jeszcze znajoma położna, która
            obiecała że na pewno będzie. Ale to dopiero 3 miesiąc, nie wiadomo
            co się jeszcze wydarzy.
            Wiesz już co będziesz mieć? Kiedy to dokładnie?
            • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 07.09.07, 23:33
              Już niedługo, może tydzień, dwa - chciałabym, żeby już było po wszystkim,
              nienawidzę szpitali, dobrze, że przynajmniej mam świetnego lekarza.
              Ważne jest czy dogadasz się z lekarzem, tak żeby był obecny przy porodzie, bo
              jak nie to istotne jest żeby pozostała kadra lekarska była ok.
              Pozdrawiam
          • Gość: svitlo Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 62.29.162.* 07.09.07, 12:33
            Fakt, że rodziłam 9 lat temu (porody rodzinne za wykupioną "cegiełkę"), ale
            napewno mogę polecić dr Bogdana Ferenca (proszę nie mylić z jego żoną, również
            ginekologiem). Został przy mnie nawet po ukonczeniu przez niego dyżuru w
            szpitalu (Rycerska).Personel jak na tamte czasy był w miarę znośny, chociaż
            daleko było do ideału.
            • buniaws Re: dr Wróbel - ginekolog 07.09.07, 23:36
              To chyba dr Ferenc jakoś ostatnimi czasy "nieco" się zmienił, coś na ten temat
              bliżej może powiedzieć moja kuzynka i parę innych osób, ale to fajnie, że jesteś
              z niego zadowolona.
    • Gość: Joanna Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.prz.edu.pl 03.09.07, 23:38
      Prosze nie idz do niej.Mi osobiście wystawiła bardzo złą DIAGNZĘ,
      WYPŁAKAŁAM PRZEZ NIĄ OCZY, A POTEM OKAZAŁO SIĘ U PRYWATNEGO LEKARZA
      ŻE WSZYTKO JEST W PORZĄDKU. 2 INNE DZIEWCZNY TEŻ NA NIĄ NARZEKAJĄ.
      DUŻO BY TU PISAĆ. Podaję Ci mój nr. gg gdybyś chciała porozmawiać:
      Joanna gg. 6372681. Pozdrawiam
    • Gość: basia Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.res.pl 12.11.07, 20:24
      Odradzam każdej dziewczynie tę Panią "lekarkę". Babka od razu stwierdziła u mnie
      jakieś straszne rzeczy i chciała dawać skierowanie na zabieg!! Okazało się, ze
      nic mi nie jest, na szczęście. Przeżyć taki stres...nikomu nie życzę.
    • Gość: YEWKA Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 11:46
      mam pytańko czy znacie może dr. Lewandowską gdzie przyjmuje i jaka
      jest bo podobno pracuje teraz w rzeszowie a przedtem pracowała w
      kolbuszowej dajcie znać podobno jest bardzo fajna
      • Gość: aga Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 10:20
        Hmmm jestem w 10 tygodniu ciąży wczoraj bylam na wizycie kontrolnej
        u dr Wróbel wszystko jest oki tylko mam nie nosic stukających butów
        na obcasie bo to zle wpływa na rozwój dziecka , a o sexsie to lepiej
        żebym zapomniała bo wywołuje skurcze mój maż się złamał zastanawiam
        sie czy nie zmienić gina
        • Gość: o boże Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 62.93.44.* 22.02.08, 11:09
          To jeszcze ktoś chodzi do tej Pani doktor?
          • Gość: ala Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.prz.rzeszow.pl 27.05.08, 10:51
            Pani dr Wróbel poprowadziła moje trzy ciąże.Jest bardzo miła i daje
            skierowania na wszystkie potrzebne badania bez ociągania się i
            patrzenia na to czy coś jej dam za to w kopercie. Nie bierze
            łapówek.Spisała się na medal przy mojej ostatniej bardzo trudnej
            ciąży kiedy przez jej większą część krwawiłam i przeleżałam w łóżku.
            Uspokajała mnie i mogłam przyjść bez wcześniejszego umawiania się na
            wizytę.Ma dla swoich pacjentek zawsze czas. Polecam.
        • Gość: Effi Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.189.216.252.skyware.pl 27.05.10, 14:12
          Mi tez powiedziała o butach na obcasach... W ogóle podczas badania
          zwróciła uwagę na wygląd błony dziewiczej (że ładnie zagojona i już
          dawno jestem po pierwszym razie) mimo iż jestem mężatką w ciąży... Poza
          tym mam zapomnieć o bluzkach z dekoltem i o seksie również no bo
          krwawienia, poronienia itp.
    • Gość: ALA213 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 27.05.08, 21:57
      totalna porażka. ogólne wrazenie co do uprzejmości i zrozumienia -
      super, ale to tylko dobra mina do nieznajomości TEMATU.
      na większość dolegliwości ma jedną radę: jeść czerwone mięso i być
      dobrej nadziei, dodatkowo brak usg, oraz poczekalnia tak mała że
      słychać z gabinetu każde słowo
      • Gość: eve Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 88.156.162.* 17.12.08, 20:43
        Broń Cię Panie Boże przed tą lekarką!!!Juz odrazu jak sie wchodzi do
        gabinetu to straszy swoim wyglądem, nie wiem jak to jest jak
        prowadzi komus ciąże,ale jeśli ktokowliek chce tabletki
        antykoncepcyjne to niech sie nawet nie próbuje podchodzic.
        Poczęstowała mnie historią o tym jak to tabletki są środkiem
        wzesnoporonnym, jak mi sie niszczy wątrobe,że dostane raka piersi,
        ze mysle tylko o uciechach cielesnych i o kilku orgazmach a moge
        umrzeć!!Brakowało tylko żeby mi powiedziała, ze jestem przeklęta na
        wieki!!Kto jeszcze pozwala pracowac takim lekarzom - psychopatom w
        tych czasach. Szok przezyłam straszny...
        • Gość: łuuups Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:07
          Mi dała taka karteczke o tym,że seks jest niezgodny z naturą człowieka, i nawet
          Gandi seksu nie uprawia, gdy już nie chce miec dzieci, bo to przeczy naturze
          człowieka:/ a co najlepsze seksu to ja prawie w ogóle nie mam ze względu na
          problemy różne, no masakra po prostu, ja rozumie że każdy człowiek ma swoje
          ideologie, i wiare, (nie mam nic do tego że jest zagorzałą katoliczką ) no ale
          bez przesady - jako lekarz to chyba obiektywna powinna w miare byc, i jak masz z
          czymś problem to powinna dążyc do tego żeby wyleczyc a nie prawic kazania że
          seks, orgazm itp jest zły,a tu jeszcze ciemnote ludziom wciska. No jak tam
          weszłam do poczekalni to w ogóle dzwinie, pełno krzyży, ulotka na drzwiach:
          "Kobiety w stanie błogosławionym poza kolejką" no kurcze ja rozumie że ciąża to
          ten wyczekujący czas dla niektórych , no ale bez przesady błogosławiony stan to
          co najwyżej ksiądz może powiedziec, bo u lekarza to jest się chyba w "ciązy".
          Pójde niedługo jeszcze tam do kontroli, ale aż się normalnie boje tej "grobowej
          atmosfery" .
          • Gość: POINFORMOWANY Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.19.165.11.osk.enformatic.pl 07.01.09, 13:21
            TO ŻADNA ZAGORZAŁA KATOLICZKA,SWOJĄ MATKĘ OBRAŻAŁA I SZRPAŁA JAK
            LEŻAŁA W SZPITALU,TAK ŻE TA SIĘ BAŁA JEJ ODWIEDZIN, TO ZWYKŁA
            ZAKOMPLEKSIONA STARA PANNA KTÓRA NIENAWIDZI LUDZI TAK JAK WIEKSZOŚĆ
            Z RM
      • Gość: Gość Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.prz.edu.pl 09.01.09, 21:50
        Głupia baba. Wogóle że też taka baba z takimi poglądami pracuje jako ginekolog
        ,chyba z nią coś nie tak jest.
        RADZĘ od niej trzymać się z daleka!
        • Gość: Lidka Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 195.33.129.* 26.01.09, 10:10
          Witam dziewczyny, zdecydowanie odradzam dr Wrobel! Bylam u niej
          kilka razy odkad zaczelam wspolzyc. Nie zlecila cytologii, nie
          powiedziala nic o metodach antykoncepcyjnych. Poza tym niby wszystko
          u mnie wg niej bylo OK. kiedy poszlam do innego gina okazalo sie ze
          mam wielka wrodzona nazdzerke ktorej ona nie zauwazyla!!!! albo nie
          chciala zauwazyc!!! przeleczylam ja u innego gina jakims preparatem
          chyba z 7 wizyt zaliczylam, a w koncu i tak musiala byc wymrozona! i
          to ma byc dobra lekarka!
          • Gość: Królik Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.wist.com.pl 16.02.09, 14:00
            Leczę się u dr Wróbel już od około 2 lat, wiele moich koleżanek też do niej
            chodzi, bo mamy blisko. To prawda co do poglądów. Nie ma nawet co do niej iść po
            tabletki antykoncepcyjne. Po prośbie koleżanki o ich przepisanie, zapytała
            oskarżycielsko "A po co to pani?!" Mi opowiadała o LPR a nawet chyba dała
            broszurkę, a koleżance dała do podpisania jakąś petycję i koleżanka podpisała,
            bo jej było niezręcznie. Nie pozwala golić włosów łonowych, bo to sprzyja
            rozwojowi bakterii a ponoć innej koleżance powiedziała, że tak się golą
            prostytutki. Podobno też poprawiała dziewczyny, które mówiły w gabinecie "mój
            chłopak", że jak się z nim współżyje, to już mąż.
            Moja koleżanka bardzo chwali panią doktor jako lekarkę, bo wyleczyła ją z
            poważnych problemów z jajnikami, z którymi zostawiła ją inna lekarka. Ja ją
            cenię, mimo specyficznych, sprzecznych z moimi poglądów. Pani doktor bardzo
            dobrze traktuje pacjentki. W nagłych sytuacja można się dogadać i zostać
            przyjętym poza kolejnością, a jeśli nie przychodzi umówiona pacjentka, można
            wejść na jej miejsce. Mi też pomogła, kiedy spanikowałam przed zabiegiem
            usuwania nadżerki. Może inne osoby inaczej odbierają atmosferę przychodni, ale
            ja nie czuję się tam "grobowo". Panie z recepcji też są miłe. Nie wiem, jak
            teraz, ale na początku, jak tam chodziłam, to na drzwiach był napis "PORADNIA
            NATURALNEGO PLANOWANIA RODZINY", więc trzeba się liczyć z tym, że są tam
            propagowane określone metody. Trzeba pani doktor przyznać, jak to napisał już
            ktoś wyżej, że kiedy wypisuje leki, informuje, ile kosztują i pyta, czy jest się
            w stanie je wykupić.
            Ja chodzę do tej przychodni tak, jak dużo moich znajomych. Gdybym chciała
            poradzić się w sprawie antykoncepcji, poszłabym do innego lekarza. Tak samo,
            gdybym otrzymała bardzo niepokojąca diagnozę, pewnie poszłabym skonsultować ją z
            innym lekarzem. Wolałabym też otrzymać fałszywy alarm, niż za późno dowiedzieć
            się o poważnej chorobie. Jak na razie przeważnie leczę się z drobnych
            dolegliwości i mimo zastrzeżeń wymienionych w poprzednich postach, jestem
            zadowolona.
            • Gość: Filutek Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 84.38.160.* 27.05.09, 19:52
              A ja planuję ciążę i bedę do niej chodzić.
              • Gość: ANIKA Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 89.230.87.* 27.07.09, 12:11
                byłam u niej ze trzy razy i ani raz wiecej
                pierwsza wizyta była zenująca _ poszłam bo mam bardzo niereguralne okresy , fakt
                pani dr zbadała mnie, zrobiła usg, stwiedzila ze jajniki i reszta wporzadku tak
                jak powinno byc jednak stwierdzila niewielkka nadzerke i przez to zapalenie -
                zalecila jakies globulki masci i przede wszystkim na uregulowanie cylku magnez i
                witanine B, a pod koniec wizyty zapytala sie dlaczego golę sie w miejscach
                intymnych przecież tak (bez obrazy dla mnie ) robią tylko prostytutki a wlosy
                natura stworzyla po to zeby chronić łono m.in przed okruszkami ( nie wiem o co
                jej chodzilo z tymi okruszkami ).
                Drugi raz poszlam na wizyte - znowu zrobila badanie stwierdzila za nadzerka jest
                do smarowania jaims mazidlem i pobrala probke do cytologii ale oczywiscie jak
                pytalam o niereguralny okres to sie uregulkuje po magnezie ( tego juz mialam za
                dużo - po prostu magnez czekolada i kakao na wszystko).
                Trzecim razem poszlam ale tylko ze wzgledu na wyniki cytologi na ktore czeklam
                od listopada do lutego nastepnego roku

NIE POLECAM
                JEST BEZNADZIEJNA I NIEREFORMOWALNA
                • Gość: sprawca wielu ciąz Re: dr Wróbel - ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 20:04
                  ale jestescie durne ...boszsze
                  • Gość: wkurzona 20 Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 89.171.47.* 15.12.09, 18:51
                    a co to za dziwny komentarz?

A co do dr Wróbel dziś byłam u niej po raz pierwszy i z pewnością po raz ostatni. Poglądy ma takie jak już opisano wyżej. Poprosiłam ją o receptę na pigułki, bo mój doktor wziął urlop, a tabletki mi sie skończą przed świętami. Odmówiła oczywiście. Poza tym opowiedziała mi kilka historyjek, a najlepszaja była taka, że gdyby Matka Boska brała pigułki to nie było by teraz tych świąt..., że codziennie iles tam miljonów dziewczyn je zażywa... i że już jestem w wieku (20lat)odpowiednim do urodzenia dziecka, że w Afryce to już 15latki biegają po pustyni z dziećmi... ;/ umarłam....
                    • Gość: Potworek Re: dr Wróbel - ginekolog IP: 195.116.54.* 17.01.10, 19:24
                      Dr Wróbel- porażka. Trafiłam do niej parę lat temu. Miała krótkie terminy, a mnie skończyły się tabletki...Zostałam nazwana morderczynią, pani doktor bardzo uprzejmie wyjaśniła mi jaką straszliwą zbrodnię popełniam, że przynoszę wstyd mojemu miastu i ojcu Tadeuszowi (tak się składa, że pochodzę z miasta gdzie urodził się o.R.) Siedziałam u niej prawie godzinę, słuchając jak powinnam się zabezpieczać naturalnie w przyszłym życiu małżeńskim. Nagle okazało się że wszystkie dolegliwości, jakie miałam są wynikiem brania tabletek- łącznie z zapaleniem ślinianki...Po badaniu pani doktor stwierdziła, że mam nadżerkę (oczywiście przez tabletki) i zrobiła cytologię. Wyników nawet nie odebrałam. Na drugi dzień przyjęła mnie dokror Drożańska. Śladu po nadżerce nie było...Widać dr Wróbel widzi niewidzialne...
                      • Gość: balbina Re: Wróbel-ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:18
                        Ja niestety chwile do Pani doktor chodzilam, z poczatku była miła i wydawało mi sie że to dobry
                        lekarz, niestety zaczely mi sie robic torbiele na jajnikach, a pani doktor nie przepisala mi
                        odpowiednich lekow (w tym przypadku tylko hormony na to pomagaja) tylko jakies tabletki po
                        ktorych mi nie przeszlo, wtedy jeszcze nie wiedzialam ze hormony moga pomoc na to. Niestety
                        skonczyło sie to na tym ze musialam isc na operacje do szpitala z cysta 10cm. Po operacji byłam u
                        niej jeszcze pare razy i dalej mi nie przepisała żadnych leków hormonalnych mimo tego że
                        spowrotem rosły mi cysty, przepisywała mi jedynie czopki i tyle a mnie brzuch co raz bardziej bolał, o
                        czym mowiłam na wizycie a ona, że mnie nie powinno bolec. Zrozumiałam wtedy że coś jest nie tak,
                        i zapisałam sie na wizyte do dr Kluz okazało się że zrobiła mi sie endometrioza i od razu przepisała mi
                        leki hormonalne, ale niestety już bylo za późno i po kilkumiesięcznej kuracji hormonami musiałam iść
                        na kolejną operacje. Okazało się że zrobił mi sie nowotwór na jednym jajniku i musieli mi go usunac.
                        Dzięki Pani dr Wróbel usuneli mi jajnika i nie wiadomo czy bede mogła mieć kiedyś dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka