Gość: Jacek z Tarnowa IP: *.zicom.pl 16.08.07, 19:11 pozwalniać konowałów, łapówkarzy,tych pseudo lekarzy i zatrudnić młodych ,jeszcze nie zepsutych do cna!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Ewakuacja pacjentów nieunikniona? 16.08.07, 19:45 A co na to nasze "słoneczko" nomen omen Ziobro Kazimierz ? Może oprócz kandydatów na dyrektorow ma w rezerwie kadrowej paru położników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.162.unknown.vectranet.pl 16.08.07, 20:09 uparci jak osły, zamiasto isc na ustepstwa to oni .... a ciekawe co potem beda robic we wrzesniu?? z czego zyc ?? z odpraw czy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:51 oni będa zyć, bo tak nakradli że teraz mogą walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: 81.219.8.* 16.08.07, 21:07 Sami się przecież zwalniają...... Nie trzeba ich wyrzucać, sami odchodzą i... ? Okazuje się, że też źle. A gdzie ci młodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherek Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:28 Nie martwcie się, Ziobro załatwi ekstradycję Judyma ze Szwecji. Podobno wniosek jest gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:54 Ziobro ich rozpracuje, weźmie dyktafon i pójdzie z nimi rozmawiać, jak który coś za duzo powie to go po uszach i znajdzie paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:50 Nie dać ani grosz podwyżki tym rzeszowskim konowałom!. Chorych przewieść do Lublina (wiadomo ze to jest ogromna akcja) ale nie będa całe zycie konowały nas doprowadzac do grobu. Jeszcze tych na kontraktach pościągać z ciepłych posadek, ciekawe gdzie pójdą ??????. jak nie będa w szpitalu pracować to i nikt do nich prywatnie nie pójdzie na wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:17 No tak w Lublinie są ulepieni z innej gliny... A sumie z Rzeszowa do Lublina to tylko rzut kamieniem i zawsze można tam dojechać, nawet z główką rodzącego się dziecka w kroczu. Gratuluję Ci dobrego pomysłu !!! Tak najlepiej to zwolnić wszystkich lekarzy z Rzeszowa, no bo po co, skoro to sami idioci, konowały itd...a przecież każdy Polak na medycynie się zna, a jak nie to sąsiadka doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.ipartners.pl 16.08.07, 22:51 czy ci lekarze to zawod wybrali z powolania ?????probuja cos ugrac dla siebie , ale od wrzesnia otworza prywatne gabinety i dalej beda sie smiac , a ty chory czlowieku bedziesz jezdzil od szpitala do szpitala panowie doktorzy WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:12 Marszałek przyjmowal bedzie pacjetow w urzedzie marszalkowskim, buduje wiekszy budynek to moze powstanie szpital marszalkowski. Moze wymysli eksport lekarzy z Chin, beda leczyc ziolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dejwid Wysłać Skarbówkę do lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:25 Trzeba wysłać skarbówkę do lekarzy, niech sprawdzą majątki lekarzy i ich rodzin. Potem odmierzą odpowiedni podatek za ukrywanie dochodów i znajdą się pieniądze na podwyżki dla wszystkich lekarzy. Potem jak chcą pracować na nowych kontraktach, to zakaz prywatnych praktyk. Przecież lekarz musi być wypoczety w pracy, a nie wymęczony po prywatnych gabinetach. Swoją drogą kilka lat temu we Wrocławiu zachodnia klinika ,która wchodziła do Polski chciała zatrudnić polskich lekarzy,ale pod warunkiem braku dorabiania. Oferowała dobre kilka tys na ręke i co... nie było chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivo Re: Wysłać Skarbówkę do lekarzy IP: 62.29.251.* 17.08.07, 08:14 Wtedy udają wariata i jadą do szpitala w Jarosławiu jako pacjenci- a z wariatami nawet skarbówka i prokurator nie poradzi sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Wysłać Skarbówkę do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:39 osobiście znam konowała anastazjologa z Rzeszowa który majatki ma rozpisane po całej rodzinie ma czwórke dzieci, które od kołyski były przygotowywane na lekarzy i tak sie dzieje, mieszkania zapewnione tam gdzie maja studiować medycynę i tacy właśnie żyją dobrze za komuny, za pisowców. Niech CBA zajmie sie takim cwanym konowałem, bo nie wszyscy lekarze są tacy materialiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: Wysłać Skarbówkę do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:34 Tak ten anestezjolog z Rzeszowa rozpisał majątki, które brał na lewo od znieczulonych pacjentów. Ci to nawet nie mogą świadczyć o korupcji bo byli dobrze znieczuleni. Tacy jak ten, co takie głupoty popisali cienko będą śpiewać po 1 września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:23 No nie ma kogo zwolnić - oni zrobili to sami - przeciez nie ma obowiąku pracy w wyuczonym zawodzie. Zatrudnić młodych, no super tylko jak ich sprowadzić z Irlandii, Anglii, Niemiec??? czym ich sciągnąć??? pensją 1500zł??? ha-ha-ha, no i jeszcze młody to napewno doświadczony... Ja proponuję zamiast ginekologów zatrudnić hydraulików, zamiast chirurgów fryzjerów, zamist ortopedów stolarzy...itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.19.165.11.osk.enformatic.pl 16.08.07, 23:50 jasne nie motłoch sie leczy u hydraulika...... dopier jak zapłaci 100-200 euro za wizytę to bedzie szanował swoje zdrowie i lekarzy.....juz niedługo drogi elektoracje pisiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Su Obywatele brońmy się i likwidujmy patologie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:03 Nazwa Urzędu Drugi Urząd Skarbowy w Rzeszowie Siedziba 35-234 Rzeszów ul. Siemieńskiego 18 Telefony 0-17 862-73-33 Fax 0-17 852-18-85 Nazwa Urzędu Pierwszy Urząd Skarbowy w Rzeszowie Siedziba 35-309 Rzeszów ul. Podwisłocze 42 Telefony 0-17 852-52-77 Fax 0-17 852-66-08 Nazwa Urzędu Podkarpacki Urząd Skarbowy Siedziba 35-959 Rzeszów ul. Geodetów 1 Telefony 0-17 860-30-40 Fax 0-17 864-21-52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlamama czuję się oszukana!!!! IP: 213.199.192.* 17.08.07, 10:24 Po prostu włosy na głowie mi się jeżą.Za miesiąc mam termin porodu, moj lekarz jest z Szopena, chodze do niego prywatnie a zaczęłam z myślą że chcę rodzić właśnie w tym szpitalu.Ciążę mam z problemami i "siedzę" cały czas w domu.Aż mnie skręca przez tą nieodpowiedzialność ludzką.Teraz wypada by lekarze ktorzy prowadzą w prywatnych gabinetach ciąże swoich pacjentek,przyjezdzali osobiście do porodow swoich pacjentek do domu albo sami tworzyli "porodówki".Wiadomo przecież że wiekszość kobiet wybiera lekarzy prowadzących pod względem szpitala w jakim pracują i to ,że niekiedy te wizyty słono kosztują powinno wzbudzić w nich jakis cień odpowiedzialności.W tej sytuacji jaka jest teraz czuję się oszukana i pozostawiona sama sobie. Płakać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: czuję się oszukana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:06 jak dawalas konowalowi kase to zglos skur.....a do prokuratury. Odbierze ci porod za darmo w zalezu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shevariell PiS i Polska solidarna w pełnej krasie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 14:53 Nie będą konowały kasy kosić, a nasze prababki rodziły zdrowych Polaków w domach, stodołach i na stogach siana - wtedy był dodatni przyrost naturalny, a teraz od szpitali to się w głowach babom poprzewracało... Co do prokuratury to polecam lekturę kk, a potem wypisywanie takich dyrdymałów, co do US to lekarz mojej żony podatki odprowadza więc też krucho to widzę. Postarajcie się bardziej chłopaki, nie można inteligencji dać podwyżek bo się górnicy, rolnicy i reszta ludu pracy obrazi!!! Do dzieła dalej sypać pomysłami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: PiS i Polska solidarna w pełnej krasie!!! IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 18.08.07, 10:16 ty zlamana lekarska gnido , procz kk sa jeszce karta praw pacjenta i ustawa o wykonywaniu zawodu lekarza . Po drugie daj namiar na siebie przyjde do ciebie prywatnie dam ci w lape znaczonymi banknotami do tego wlacze dyktafon i pojedziesz mendo na zaleze szybciej niz ci sie wydaje. Polecam wszystkim pacjentom dawajcie w lape konowalom i zglaszajacie to na policje . Zaden konowal nie odmowi wziac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: PiS i Polska solidarna w pełnej krasie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 16:00 Piotr Poliwka 39-100 Ropczyce ul. Szkolna 28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: czuję się oszukana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:45 W Lublinie na klinikach i szpitalach zwykłych nie ma mowy zeby lekarz który prowadzi ciążę pacjentki był przy porodzie, chyba ze ma dyżur. Porody przyjmują wykfalifikowane położne, chyba że poród z komplikacjami to jest lekarz dyżurujący. I bardzo dobrze, tych których nie stać na prywatnych lekarzy trzeba by było położyć do porodu na korytarzu, a tak wszyscy sa traktowani jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlamama Re: czuję się oszukana!!!! IP: 213.199.192.* 17.08.07, 16:23 Na Szopena też tak jest.Poród odbywa się przy pomocy położnej. Jednakże sama swiadomość, ze twoj lekarz w przypadku komlikacji przed jak i w trakcie porodu może zjawić się w szpitalu, oraz tego że koledzy lekarze na dyżurze znający bezpośrednio danego lekarza i jego kompetencje, nie bedą się godzinami zastanawiali nad słusznością jego decyzji w przypadku skierowania danej osoby przez lekarza do szpitala, daje jakis komfort psychiczny w tej jakby niebyło mało komfortowej "sytuacji" samego porodu.Ja też nie opływam w kasę i każdą wizytę u lekarza muszę dokładnie uwzględnić w wydatkach miesięcznych tak żeby nie brakło do przysłowiowego "pierwszego", ale nie mam zamiaru oszczędzać na zdrowiu dziecka.Ciekawa jestem dlaczego to właśnie mężczyźni mają takie właśnie pomysły żeby nie chodzić prywatnie tylko na NFZ do lekarzy, żeby z przekory nie dać zarobić tym konowałom.Ale czemu się dziwić ,gdy nie oni wyczekują w kilometrowych kolejkach do ginekologów z NfZ,a ich komfort przy porodzie, też podejrzewam ze jest dużo większy niż u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejek Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.customer.m-online.net 17.08.07, 11:04 Skret to sierota. Nie zasluguje na profesora. Wiedze moze i ma ale dla niego tylko kasa i kasa. Jak taki fachowiec to na Wyspy niech pomyka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlamama każdy kij ma dwa końce IP: 213.199.192.* 17.08.07, 11:20 Nie wiem czy oni nie zdają sobie sprawy,że jeśli nie będą pracować w szpitalu to kasa z prywatnych wizyt też się skończy, bo ktora z kobiet będzie ryzykowała prowadzenie ciąży przez jednego lekarza, a w razie komplikacji by nią i jej dzieckiem zajmował się zupełnie inny nieznany lekarz w szpitalu.Mam nadzieję,że jest to jednak tylko taka zagrywka, niestety kosztem pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: każdy kij ma dwa końce IP: 194.168.231.* 17.08.07, 17:50 Pozdrawiam wszystkich pacjentow (takze tych z kretynskimi wypowiedziami)z normalnego swiata - moich kolegow z Polski przybywa tutaj w Anglii z kazdym miesiacem. Zarabiamy tutaj znakomicie -ale najbardziej sobie cenie, ze wreszcie was super-extra-hiper madrzy pacjenci zostawilem. Gnijcie dalej we wlasnym sosie i obrzucajcie lekarzy pomyjami - juz niedlugo obudzicie sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Re: każdy kij ma dwa końce IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 17.08.07, 19:08 I co pajacu swoim szanownym kolegom z GB mozesz potrzymac szczykawke ? Czy raczej prosza o to indyjska pielegniarke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz " Intelektualisto " IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 17.08.07, 19:28 Nie pisze się " szczykawke " tylko " siusiającą kawkę ", a to co miałeś na myśli - to jest STRZYKAWKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Pozdrowienie IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 17.08.07, 19:37 Niech Cię szlag trafi " doktorku " na angielskim zmywaku. Jeszcze wrócisz z wyciągniętą ręką, a tacy jak ja osobiście Cię zastrzelą " pseudolekarzu ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: każdy kij ma dwa końce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:06 No tak masz racje !!! ALE nie bedzie szpitali, bo jak lekarze sie zwolnia, czy juz zwolnili to Rzeszow bedzie miastem BEZ szpitali, wiec bedziesz poniekad zmuszona do korzystania z uslug prywatnej sluzby zdrowia, bo przeciez nie bedziesz jezdzila do np. Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlamama Re: każdy kij ma dwa końce IP: 213.199.192.* 17.08.07, 21:24 Muszę powiedzieć że takie rozwiązanie mnie bardziej interesuje.Dla mnie w tym momencie najgorsza i najbardziej stresująca jest niepewność czy ktoś się mną odpowiednio i wogóle zaopiekuje gdy już nadejdzie czas porodu.Przynajmniej będę wiedziała za co płacę i będę mogła wymagać odpowiedniej opieki.Chodząc do przychodni która ma podpisany kontrakt z NFZ na niektóre z świadczeń, widzę jak pacjenci muszą prawie całować tych lekarzy po d... żeby coś wskurać.Ostanio byłam świadkiem jak jedna z pacjentek ostrzegała drugą by ta troszkę odczekała na korytarzu bo pan doktor jest coś dzisiaj zdenerwowany.Wiem ,że nie wszystkich może być stać i boleje nad tym ale w tym momencie najbardziej martwie się o moje dziecko i byłabym w stanie sie zapożyczyć byleby nie trwać w tej niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: 195.248.247.* 17.08.07, 18:22 strajk strajkiem.... a ja mam termin porodu na wrzesień...!!! "Planowo" mam rodzić na Szopena no ale cóż... :) Słowa "RADŹ SE SAM" pasują tu. I bądź tu człowieku spokojny, "nie denerwuj się" jak mówi lekarz, unikaj stresu... Co mam robić z mężem w takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Zwróć się do męża IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 17.08.07, 19:52 On kupi na bazarze karabin maszynowy i osobiście zrobi porządek w reszowskiej tzw. " służbie zdrowia ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: 212.160.233.* 17.08.07, 18:43 Jak to się stało że teraz Szpital w Przemyślu jest CACY.Najpierw nasze kochane władze groziły ewakuacją i zamknięciem szpitala w Przemyślu a kiedy tam strajkujący lekarze dogadali sie z Dyrektorem który wbrew zakazowi Samorządu dał lekarzom podwyżkę i rozpoczął wreszcie zaniechaną od lat reformę szpitala(nowy dyrektor jest dopiero od 3 miesięcy)za co może zostać zwolniony, teraz Wojewoda i Marszałkowie z dumą twierdzą że pacjentów z Rzeszowa można ewakuować do Przemyśla do Szpitala Wojewódzkiego i i być może do"DUŻEGO Szpitala Wojskowego" wg min.Religi.Może teraz za to że wam uratował ... należy musię medal a nie dymisja!!! Co za obłuda !!!Mam nadzieję że to ostatnie rządy naszych szanownych urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soja Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:26 to sie nie miesci w glowie. ludzie bez zasad, bez sumienia. spytac takiego dlaczego poszedl na medycyne to kazdy ci odpowie ze czul powolanie, ze pomagac chcial ludziom. lekarz to nie piekarz ktory jesli porzuci miejsce pracy to nie bedzie buleczek. ci "lekarze" moga miec na sumieniu ludzkie istnieja, no ale widac ze to mala strata majac w perspektywie tysiaczek wiecej w kieszeni. zalosne........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ewakuacja pacjentów nieunikniona? IP: *.162.unknown.vectranet.pl 17.08.07, 20:04 ta dalej dawajcie w łape chodzice na prywante wizyty a oni i tak nas maja w dolnej czesci ciała ja nigdy nie dałem i nie dam łapówki on ma placone! a ta sytuacjie tylko bedzie niekorzystna dla nas pacjentow ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz " Powołanie " IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 17.08.07, 20:30 Wkrótce w jęz. polskim będzie to wyraz obcy. Jest to takie " powołanie " jak u księży, którzy w seminarium ładnie składają rączki do modlitwy, a potem jako proboszczowie " trzepią " kasę ile wlezie. Boziu - Ty to widzisz i nie grzmisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalezny Re: " Powołanie " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 15:31 Suche fakty z oficjalnej strony NHI z Anglii; Obecnie w Anglii zatrudnionych jest 428 lekarzy z Polski, 72 czeka na rejestracje, a pilegniarek obecnie pracuje 714, a 111 czeka na uznanie dyplomu i zatwierdzenie dokumentow. Anglicy dalej zapraszaja polskich lekarzy i polskie pielegniarki, bo dalej maja problemy z brakiem kadry. O zarobkach pielegniarek i lekarzy nawet nie warto pisac bo sa astronomiczne w porownaniu z polskimi. Dla porownania w obu szpit. wojewodzkich pracuje w Rzeszowie okolo 400 lekarzy i okolo 1100 pielegniarek i poloznych. I jeszcze pytanie : KOMU ZALEZY NA ROWALENIU RZESZOWKICH SZPITALI??? a moze ktos z decydentow ma UDZIALY JAWNE LUB NIE W PRYWATNYCH RZESZOWSKICH LECZNICACH, ktore teraz kwitna i maja setki pacjentow...moze tu wlasnie jest problem!!! Odpowiedz Link Zgłoś