Dodaj do ulubionych

Żeglarze z Podkarpacia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 12:24
Wróciłem niedawno z Soliny, którą opłynąłem sobie wzdłuż i wszerz i jest coś,
co odrobinę irytowało nas w trakcie żeglowania. Czy tutejsi miłośnicy żagli
słyszeli o pozdrawianiu się załóg mijających się jachtów? Zwykłe pomachanie
ręką u większości wywoływało niezłą konsternację i zdziwienie dlatego pytam,
czy u was są inne zwyczaje w tej kwestii niż na morzu czy choćby Mazurach?
Obserwuj wątek
    • Gość: kreska Re: Żeglarze z Podkarpacia IP: *.rzeszow.mm.pl 01.09.07, 19:47
      nie mam zielonego pojęcia o zwyczajach żeglarzy na Solinie, ale myślę, że taki
      przyjazny gest byłby całkiem na miejscu :)
      • Gość: kreska Re: Żeglarze z Podkarpacia IP: *.rzeszow.mm.pl 01.09.07, 19:48
        acha, i z tego, co wiem, to na Solinę zjeżdżają ludzie z całej Polski, nie
        tylko z Podkarpacia
        • Gość: BWM Re: Żeglarze z Podkarpacia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 19:58
          Przed trzydziestu laty nawet milicjant płynący motorówką pozdrawiał żeglarzy, jeżeli rzeczywiście dzisiaj ten zwyczaj zaginął to chyba i żeglarze nie na takim poziomie.
        • Gość: Andrzej Re: Żeglarze z Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:26
          Nie twierdzę, że to rejon, gdzie pływają wyłącznie mieszkańcy Podkarpacia ale
          patrząc choćby po rejestracjach aut, które tam przyjeżdżają to właśnie stamtąd
          żeglarzy jest chyba najwięcej. Tylko proszę nie robić mi wywodów, że to
          oczywiste, że jest tam najwięcej rejestracji z "R" na początku bo "RKL" czy "RZ"
          to raczej nie jest rejestracja z Leska czy okolic Soliny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka