Gość: xcv IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.07, 19:31 Ucieczka z płonącego okrętu...a kapitan powinien zejść ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Ferenc woli być senatorem 19.09.07, 19:33 Bardzo dobrze, przynajmniej jeden sensowny kandydat. Szkoda że nie w moim okregu. Dzis widziałem w TVP Szlachtę, tym razem na czarno sie nie zafarbowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:10 I krzyżyk na droge :) I spieprzaj dziadu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22jg Re: Ferenc woli być senatorem IP: 193.37.139.* 20.09.07, 16:11 Uważam, że gdyby został posłem to to miałoby większy sens. Senat tymczasem to jest taka izba dumania ,zgadzacie się forumowicze??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdhg Ferenc woli być senatorem IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.07, 19:45 "Międzynarodowa instytucja, która badała kondycję ekonomiczną miasta i regionu, stwierdziła, że miasto rozwija się świetnie, a hamulcem rozwoju regionu jest jego słabe skomunikowanie z resztą kraju." Czy aby stwierdzić taki fakt naprawdę trzeba międzynarodowych instytucji? Przecież to jest główny hamulec rozwoju tego regionu i miasta.Malowanie i asfaltowanie mogło być zrobione póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:50 To najgorszy moment na odejście. Nie będę na Pana głosował w wyborach do Senatu, i na to samo namówię wszystkich znajomych. Jest Pan potrzebny w mieście, a nie na senatorskim stołku na którym nic zrobić nie można. Ustrobiński to tylko sprawny administrator, a prezydent powinien mieć wizję rozwoju miasta i Pan ją miał. Proszę nie zostawiać w połowie zaczętej roboty. To straszny wstyd wobec ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.163.unknown.vectranet.pl 20.09.07, 21:37 Zdecydowanie popieram żeby prezydent został w Rzeszowie to tu jest nam potrzebny a nie gdzieś w senacie , ja rozumiem że by bardziej wolał zaszczytniejszą funkcję senatora ale niech dokończy tą kadencję prezydenta przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Ferenc woli być senatorem 19.09.07, 19:55 jeśli fotel senatora dałby miastu szybszy rozwój, tak jak to widzi w tej chwili Ferenc, to jestem za. Ale obiawiam się ze jako senator niewiele może. Senat to obecnie taka "izba starszych panów", która niedługo zostanie zlikwidowana. Wydaje mi się za jako poseł mógłby znacznie więcej. Ale obym się mylił. Oby Tadek pokazał po raz kolejny że to co sobie założy to zrealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:25 Prezydent Rzeszowa nie chce dalej wykonywać funkcji, to moze byc zaskakujące. Albo sie czegos obawia, ze moze wyjda jakies sprawy w gruntami miejskimi, albo chce zabezpieczyc przyszla emeryture senacka pensja i odprawami. Senat nie ma wiekszego wpływu na polityke regionalna, wiekszosc społeczenstwa uwaza ze jest to zbedny twor polityczny. Moze bedzie zlikwidowany, jesli jest zbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:46 a moze zwyczajnie nie chce sie kopac o wszystko z pisowskim durnym koniem. co jeszcze moze tu zrobic ? ze swojego budzetu kolejna fontanne, przeciez kasa jest i pewnie bedzie, po wyborach, w mokrych od potu lapach pisu. a zreszta uwazacie ze lepszym senatorem z LIDU jest "prze pana ze tak powiem' kopacz LATO/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 19.09.07, 20:23 Kompletnie niezrozumiały ruch. Nie lepiej otwarcie powiedzieć, że stan zdrowia nie pozwala na dalsze zarządzanie miastem i lepiej wybrać spokojne senatorowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agregatoriusz Tadek zostań!!! IP: *.219.unknown.vectranet.pl 19.09.07, 20:28 Tadek nie odchodź - tu nam jesteś potrzebny !! Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Ferenc woli być senatorem 19.09.07, 20:39 xcv napisał(a): > Ucieczka z płonącego okrętu...a kapitan powinien zejść ostatni. Jeśli coś tu płonie wg Ciebie - to nie miasto, a chętni do skoku na urząd! Szanuję decyzję T.Ferenca i - zapewniam - dłuuuugo Rzeszów będzie wspominał takiego prezydenta, a wszyscy następni będą do niego porównywani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LordVader Nie po to na ciebie głosowałem żebyś mi teraz do IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.07, 21:03 warszawki uciekał:-/ Tadek,tu nam jesteś potrzebny,aby chronić nas przed mocherowym PISem i resztą gnid zasiadających w radzie i sejmiku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiak jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać jak ... IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.07, 21:10 Tadek zejdziesz tam w warszawce na PSY!!!Przesiąkniesz tym zakłamaniem,interesiarstwem i sam bóg wie czym jeszcze!!!Zostań z Nami,Zostań z Nami,Zostań z Nami!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać ja IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:05 Jak moze zejsc na psy ktos kto zszedł na nie juz kilkadziesiąt lat temu? Jak moze przesiąknąć czymś czym przesiąknięty jest do szpiku kości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek30 Ferenc woli być senatorem IP: *.krak.tke.pl 19.09.07, 21:10 nie głosujmy na niego w wyborach, tu jest potrzebny jako prezydent, jak nie wejdzie to zostanie. Miałes mój głos w wyborach, mojej rodziny i znajomych też, szanuj to, przejdziesz do historii jako wielki prezydent, a nie malutki senator... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 10:12 To jest człowiek z charyzmą .. nie sądzisz, że w Warszawie może później zostać kimś więcej niż senatorem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TADZIK Ferenc woli być senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:39 KRÓL JEST NAGI!!! CZYŻBY UCIECZKA DO PRZODU PRZED ROZLICZENIEM ZA ZMARNOWANIE SZANSY RZECZYWISTEGO ROZWOJU NASZEGO MIASTA??? Najbliższe lata pokazałyby, że prezydent Ferenc nie dysponuje żadną przygotowaną inwestycją, która faktycznie dawałaby możliwość rozwoju miasta. W Ratuszu nie ma żadnej dokumentacji i zezwoleń na budowę. Prezydent przespał swoją pierwszą kadencję w tym zakresie. Gdzie są obiecywane inwestycje? W kasie Miasta brakuje pieniędzy, więc wyprzedaje się majątek miejski, czyli nas wszystkich. Jakie jest zadłużenie miasta??? Należy liczyć, że po rozbiciu Rzeszowskiej Gospodarki Komunalnej miasto będzie łatało dziury poprzez sprzedaż firm komunalnych. Ale za to w I kadencji wydano 14 mln na kwiatki i nasadzenia, w większości jednoroczne. No cóż, było ładnie przez chwilę, ale nic poza tym. To nie przyniosło rozwoju. Osiągnięty medialny sukces z takiego poszerzenia miasta, jakiego dokonał WIZJONER, niewiele samemu Rzeszowowi przyniósł, a wręcz można powiedzieć, że naraził na straty i to duże. Przykład: przyłączenie Załęża to dodatkowy (niepotrzebny) wydatek z kasy miejskiej w wysokości ponad 30 mln zł na budowę koniecznej drogi, która mogła być zrealizowana z budżetu centalnego. Ale cóż, zaspokojenie własnych ambicji pana prezydenta jest ważniejszą sprawą niż rozwój Rzeszowa. Modernizacja wewnętrznych już ulic miasta - od Krakowskiej po Lwowską przez Witosa, Powstańców Warszawy, Armii Krajowej - za bajońskie pieniądze (65 mln) wymaga jeszcze postawienia ekranów za ponad 30 mln. Gdzie tu sens, gdzie logika. Dlaczego nie ma obwodnicy północnej. Można jeszcze długo wymieniać, ale wspomnę tylko jeszcze o rozdmuchanym aparacie "swoich ludzi" na niepotrzebnych stanowiskach, bo to też "zasługa" pana wielkiego kwiatkowego - sejm - ratusz - senat i co jeszcze bez pokazania prawdy o samym sobie. Szykuje nam się więc western, w roli głównej - ASFALTOWY JOE. Głosował będę na Ferenca, do czego wszystkich namawiam, gdyż bez władzy w mieście (jednoosobowej, jaką obecnie ma), nie będzie w mocy już nic więcej popsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:01 Ot i tu jest pies pogrzebany. Zgadzam sie z przedmówcą "Tadzikiem" w 100% Nic dodać nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC obwodnice polnocna zablokowaly pisiaki IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:30 odrzucajac wniosek o dotacje, wiec o czym piszesz cieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: obwodnice polnocna zablokowaly pisiaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 16:11 Zanim wyzwiesz kogoś od ciecia to się chwilę zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:29 takich kretynow jak ty bym utylizowal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.163.unknown.vectranet.pl 20.09.07, 21:42 I tak zrobił więcej dla Rzeszowa niż wszyscy inni łącznie z panem Szlachtą i Jankowskim , i kto tam jeszcze był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 22.09.07, 14:39 Najpierw naucz sie dobrze nazwisk "Jankowski" buhaha, a potem sie wypowiadaj. Szlachta zrobil jakies inwestycje, np. most, a Ferenc co? Klei asfalt i maluje i to za pieniadze UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio Ferenc woli być senatorem IP: 217.96.23.* 19.09.07, 22:23 odpowiedź jest prosta. senatorowie to takie trutnie, czasami pożyteczne, czasami nie i ferenc chce przed polityczną emeryturą spokojnie sobie dotrwać, gdyż w mieście trzeba się nazapiep. No cóż nawet gościa rozumiem, choć ani nie popieram jego opcji ani nie jestem zwolennikiem bierności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Ferenc woli być senatorem IP: *.128.114.4.man.rsk.pl 20.09.07, 09:55 No nie wiem, czy to bedzie dla niego (o ile sie dostanie do senatu) ciepla posadka i emeryturka wlacznie. Po pierwsze bedzie musial zrezygnowac z fotela prezydenta i juz na niego nie bedzie mial powrotu. Po drugie nie ma gwarancji, ze wejdzie do senatu,. Po trzecie jak wejdzie, to nie ma gwarancji ile bedzie wynosic kadencja nowego parlamentu? Byc moze za 4-5 miesiecy beda kolejne wybory ... Dziwny ruch ze strony Ferenca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassin Ferenc woli być senatorem IP: *.171.43.3.crowley.pl 20.09.07, 00:22 p. Lato oczywiście się myli. Ponieważ w naszym okręgu wybiera się 3 senatorów każdy obywatel może oddać głos na 3 kandydatów, może więc głosować i na p. Lato i na p. Ferenca :) Moim zdaniem p. Ferenc bez problemów wejdzie do Senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Ferenc woli być senatorem IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:07 Brawo!!! Glosujemy na Tadka. Jak to mówią "baba z wozu koniom lżej" :) Moze wreszcie Rzeszów uwolni sie od tego..... eeeh szkoda słów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin31 Prezydencie zostan z nami!!!!! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 01:26 to jest najgorsza wiadomosc jaka przeczytalem przez ostatnie lata!!!! Prosze z nami zostac i nie kandydowac nigdzie!Tutaj jest Pana miejsce.A my Pana potrzebujemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Ferenc woli być senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 06:04 Brawo Panie Prezydencie, bede na Pana głosował (po pierwszej pomyłce w 2002 nigdy nie przypuszczałem, ze to kiedys zrobie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enroy Ferenc woli być senatorem IP: *.160.unknown.vectranet.pl 20.09.07, 07:48 Facet jest ambitny ale nie daje rady.Jak to Ferenc,narobił szumu i spieprza.Naraził tylko miasto na bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEWA Ferenc woli być senatorem IP: *.rzeszow.mm.pl 20.09.07, 08:18 oj tadziu zdaje mi sie ze PRZEGRASZ wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Ferenc woli być senatorem IP: *.nm.e-zet.pl 20.09.07, 08:21 Panie Prezydencie!!-pan się wybierasz w SENATORY- u nas gore!!!!Nie zostawiaj pan swoich na łasce innych!!! tak sie nie godzi- Za 2 lata będa nowe wybory to moze wtedy Pan zakandyduje??? moze Prezydent RP ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Ferenc woli być senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:23 Panie Prezydnecie! Zawiódł mnie Pan. Napewno nie oddam głosu na Pana w wyborach do senatu bo moim zdaniem jest Pan stworzony by byc Prezydentem tego miasta. Panie Prezydencie na poltyczną emeryture to jeszcze za wcześnie. W Senacie to nic Pan nie będzie robił konkretnego dla województwa ani dla Rzeszowa. Oj zawódł mnie Pan. Mam nadzieję że nie dostanie sie Pan do Senatu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowianin Panie Prezydencie to błąd! IP: 217.98.81.* 20.09.07, 08:24 Jako senator przegranej partii w wyborach nie bedzie mogl Pan wiele zrobic dla Podkarpacia. Prosze zostac z nami. Tu jest Pan potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Panie Prezydencie to błąd! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 10:16 To głosuj na LiD ... proste:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyja Ferenc woli być senatorem IP: *.rzeszow.mm.pl 20.09.07, 08:26 oj ferecc za miesiac bedziesz ..,CIECIEM.,., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Ferenc woli być senatorem IP: *.proosto.com 20.09.07, 09:08 Ferenc mowi o sobie, ze jest czlowiekiem czynu i zamiast rzadzic miastem ... postanawia lobbowac w niewiele znaczacej izbie parlamentu, w dodatku jako (najprawdopodobniej) opozycjonista. Ja tego kitu nie łykam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arko Ferenc woli być senatorem IP: *.podkarpacka.policja.gov.pl 20.09.07, 09:16 panie ferenc tak sie nie robi, zaczęło sie kadencje to trzeba ja skończyć, ym bardziej , ze w ostatnich wyborach samorządowych ludzie poparli Pana i listy samorządowców popierane przez Pana. teraz moze Pan pokazać co można zrobić dla miasta ma Pan za soba przeciez Rade Miasta. Nie bede głosował na pana w tych wyborach , jest Pan potrzebny tutaj. Nastepne wybory do parlamentu sa za dwa lata . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Szkoda:( ale skoro taka jego decyzja IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.09.07, 10:08 No szkoda bo bardzo dużo zdziałał dla naszego miasta. Jednak skoro się zdacydował kandydować to coś w tym jest. Może wreszcie jeden uczciwy człowiek w tej Warszawie będzie:/ Niech nam tylko poleci kogos nowego na prezydenta, równie solidnego:) Odpowiedz Link Zgłoś